Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'13,cz.V - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 0 0%
Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku 0 0%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 14 37,84%
Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę 1 2,70%
Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek 0 0%
Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko 11 29,73%
Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki 2 5,41%
Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham 4 10,81%
Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy 1 2,70%
Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek 0 0%
Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam 4 10,81%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-04, 09:10   #2371
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
ja tez wczoraj dostalam 1 @ po ciazy... a bylo tak fajnie... od wczoraj mysle zeby jednak znowu zaciazyc hahah a wlasciwie od soboty bo byla u nas kolezanka z terminem na 21.02 i taki sweet brzusio miala
To dzialaj

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak sobie kminię nad tym co chcę na urodziny.

Blender mam, co jeszcze może się przydać do przygotowywania posiłków dla Tuśki?Parowar?A może sokowirówkę?
Wyciskarke?
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 09:23   #2372
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

hej :hi
Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
u mnie drewniane się nie spraawdziło, tzn sprawdziło się ale tylko jako krzesełko do jedzenia, jako stolik + krzesełko już nie. tak czy inaczej, Marysi je "zużyła" więc teraz kupuję plastikowe

a właśnie, już zamówiłam ciekawe keidy prezyjdzie

super

cieszę się, ze przypadła Wam do gustu mnie również bardzo się podoba

z królikiem w pl jest hipp, z brokułami i ryżem chyba, ale to po 7 miesiącu - duże kawałki. MArysi go kochała, to jedyny słiczek który regularnie dostawała do 1,5 roku

Dziewczyny, a czy można kupić słiczki z samym mięsem?> kiedys Gerber takie robił, ale były z MOM i je wycofali. zastąpili je czymś?

Marysia w żłobku, wiosna na dwoerze, my z Hanią po niemal 2 h spacerze i malutka jeszcze dosypia ja poprasowałam i się nudze
gerber ma same mięsko w słoiczkach,skłąd lepszy
Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
I ja się doczekałam darmowych próbek
z Bobovity (słoiczek z marchewką i poradnik żywienia),
z Hippa łyżeczkę i kupony promocyjne do rosska a tam paczka kolejna czeka z produktami Hipp,
z Nestle poradnik,
z Bebiko cztery paczuszki próbki mleka 2.

Przyszla też dzisiaj kula Oball i jest super. Mai sie podoba bardzo a i zamówiłam książeczkę kontrastową „moja pierwsza książeczka. maluszek patrzy." i też extra. Polecam
tez dostałam wczoraj z bobovity i hippa
Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Dziękujemy, dziękujemy!

Home, sweet home... Tylko Zuzia ma takie ataki paniki, że nie wiem, co robić... Właśnie Tż podaje jej antybiotyk. Było dobrze, nagle płacz.. Płacze tak, że aż czerwone plamy jej wyskakują na twarzy...

Chwilę temu przysnęła przy cycusiu i udało mi się ją nawet odłożyć do łóżeczka, ale po paru krótkich minutkach się obudziła ze stękaniem...

Jak ona się musi bać... Wybaczcie, nie uda mi się nadrobić...
Bidulka
niech sie wszytsko szybko normuje

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 09:24   #2373
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Ja też właśnie znam dziewczynę, którą poroniła 2 ciąże z płcią męską

Co do koloru oczu- ja też jestem szczęśliwa, bo Julka odziedziczyła niebieskie po Tż (Maja ma moje zgniłozielone )
To tak brzmi jakby chlopcow bylo trudniej donosic
Stary 2014-02-04, 09:26   #2374
Aaamelkaa
Zakorzenienie

no i hit z 2 lutego
rocznica zrobienia testu
wieczorem ,a raczej w nocy ,jak Mały zasnął
podchodzę do Męża(zajęty grą na konsoli) i pokazuje test z przed roku (w trakcie dnia kilka razy wspominałam o rocznicy ) a ten wielkie oczy i zaczyna mnie tulić, ściskać , myślał że w ciąży jestem
ale nie powiem,ucieszył się

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 09:27   #2375
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość

Ja już straciłam nadzieję na to,że się unormuje.Czym dalej tym gorzej.Niby cztero miesięczne dziecko powinno przesypiac większość nocy,a tu dupa,śpi gorzej niż jak była mniejsza.Odechciewa się wszystkiego

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Dajcie spokoj, moje zlote dzecko co juz w wieku 2 miesiecy przesypialo noce wlasnie sie popsulo i od jakiegos czasu budzi sie kolo 2-3 i to nie na jedzenie czy cos tylko ugu bugu gugu i szalenstwo normalnie nocny imprezowicz jak jego tatusA potem odsypia w dzien.
Wogole spi w lozeczki w poprzek
Stary 2014-02-04, 09:33   #2376
kahunia
Zadomowienie

Dzien dobry

czaszka ja bym mu dziecko z rak wyrwala i wiecej by jej nie dostal dopoki by nie zmadrzal. A ze wstyd przed jego rodzina? To on sie powinien wstydzic, zreszta z tego co piszesz to ciocia chyba pomyslala tak samo jak wszyscy.

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 09:35   #2377
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
matal w pierwszym poscie jest os nie tak
bo urodzilo nam sie tyle samo dzieci co mamus a my przeciez.blizniaki mamy wiecpowinno byc o jedno dziecko wiecej

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Muszę to policzyć Liczyłam ostatnio chłopców i dziewczynki, bo się bałagan zrobił

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 09:35   #2378
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
zalewałam wrzątkiem,ale nie gotowałam

no to ja dla siebie też będę korzystać

dlaczego będzie jedynakiem?

no to macie świetny sposób na usypianie.Trzeba Tatusia wykorzystywać

A pokażesz ten artykuł?
Ja już nie wiem...ciągle są różne teorie na każdy temat, ja znowu czytałam,że nie ma to wpływu na zgryz
http://www.bangla.babyonline.pl/arty...-dziecku-picie

Ile w tym prawdy - nie wiem. Logoasia będzie wiedziała lepiej...

Moj tz wysterlizowal gryzak wodny w mikrofali...stracil swoje właściwości gryzakowe

Edytowane przez Snow_White1
Czas edycji: 2014-02-04 o 09:40
Snow_White1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 09:36   #2379
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Widze, ze Wy tu o kolejnych ciazach, a mnie brzuch boli jak na @ wiec sie nie zanosi, zreszta za bardzo nawet nie ma z czego.[Seks byl w 16 tc, potem w 23 wiec marne szanseOstatnio przestaslo mi sie jakos spieszyc z tym, kiedy bedzie , wtedy bedzie, co najwyzej wieksze koszty tego beda,ale kij tam z tym.
MsLullaby, a ty tak nie zakladaj, ze Bartek bedzie jedynakiem bo w Twoim wieku to masz jeszcze przed soba kilkanascie lat na zmiane zdania

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2014-02-04 o 09:37
Stary 2014-02-04, 09:37   #2380
MsLullaby
Zakorzenienie

Dzień Dobry. Widzę że dzieciaczki słabo spały. U nas dla odmiany przespana cała noc

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 09:42   #2381
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Widze, ze Wy tu o kolejnych ciazach, a mnie brzuch boli jak na @ wiec sie nie zanosi, zreszta za bardzo nawet nie ma z czego.[Seks byl w 16 tc, potem w 23 wiec marne szanseOstatnio przestaslo mi sie jakos spieszyc z tym, kiedy bedzie , wtedy bedzie, co najwyzej wieksze koszty tego beda,ale kij tam z tym.
MsLullaby, a ty tak nie zakladaj, ze Bartek bedzie jedynakiem bo w Twoim wieku to masz jeszcze przed soba kilkanascie lat na zmiane zdania
Jak mnie brzuch bolał na @, to @ nie dostałam i bylam w ciąży rok temu.

Stary 2014-02-04, 09:42   #2382
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 09:42   #2383
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaabuu Pokaż wiadomość
Widzę, że nie jestem osamotniona Moja też śpi gorzej niż wcześniej. Zasypia i to z trudem ok 22...budzi sie po 12, potem ok 2, o 5 i o 8...w ciągu dnia też trzeba się nagimnastykować żeby przysnęła....ostatnio bawi się 4 godziny, potem zaczyna kwękać i przysypia na 30 min - ładuje się i znowu zabawa
Dziś mamy trzecie podejście do szczepień. Mam nadzieję, że w końcu się uda....na samą myśl się boję, że będzie bardzo płakać
Też dziś wybieramy się na szczepienia. Adaś śpi prawie całą noc, ale wieczorem zawsze smaruje dentinox,
Stary 2014-02-04, 09:54   #2384
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

T mnie wnerwia oczywiscie.I to tym, ze podajemy sloiczki, a nie sami gotujemy.Twierdzi, ze w sloiczkach jest chemia, modyfikowane genetycznie warzywa i ogolnie samo zlo.Ona by mu zupke ugotowala, oczywiscie na miesie i posolona, na tescowych warzywach.

Czas edycji: 2014-02-04 o 09:55
Stary 2014-02-04, 09:55   #2385
butterfly20
Zakorzenienie

Witam w pikny dzień,przeleciałam Was na szybko, bo dfziecko me dzisiaj wyjątkowo domaga się uwagi.

Cytat:

Co do koloru oczu- ja też jestem szczęśliwa, bo Julka odziedziczyła niebieskie po Tż (Maja ma moje zgniłozielone )

nie mówię,że tak jest w Twoim przypadku.
ale podobno jest jakaś choroba genetyczna, którą przekazują kobiety synom i najczęściej dochodzi do samoistnego poronienia płodów płci męskiej. Ciocia mojej koleżanki tak miała, była 5 razy w ciąży, 2 razy z chłopcami, 1 raz niewiadomo,2 razy dziewczynki i one się urodziły.

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Adaś do taty też bardziej się śmieje. Widocznie jest zabawniejszy. Jak śpiewa, to zmienia głos.
ja też zmieniam głos:P

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
no i hit z 2 lutego
rocznica zrobienia testu
podchodzę do Męża(zajęty grą na konsoli) i pokazuje test z przed roku (w trakcie dnia kilka razy wspominałam o rocznicy ) a ten wielkie oczy i zaczyna mnie tulić, ściskać , myślał że w ciąży jestem

Cytat:
http://www.bangla.babyonline.pl/arty...-dziecku-picie

Ile w tym prawdy - nie wiem. Logoasia będzie wiedziała lepiej...

Moj tz wysterlizowal gryzak wodny w mikrofali...stracil swoje właściwości gryzakowe

dzięki

Cytat:

ja tak samo

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 09:56   #2386
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
ja byłam pewna, że Dawid będzie jedynakiem i zonk
no ja baaaardzo chciałabym jeszcze jedno dziecko, a nawet i dwoje, ale jak pisałam nie wiem czy to będzie możliwe...

a krzesełko teściowa tutaj zamawiała
http://www.mummylove.pl/strona-glown...&category_id=5
Cytat:
Mimo, iż tak bardzo chciałam syna, to już na 3 dziecko NA PEWNO się nie zdecyduje. Gdyby nie mój Tż (oaza spokoju), to nie miałabym tak kolorowo

Czasem tak sobie myślę,że może ta stracona ciąża to był właśnie chłopiec i może po prostu nie było mi dane urodzić syna...
nie możesz tak myśleć, masz dwie wspaniałe córeczki zobaczysz jak dorosną jak będą miały ze sobą super kontakt, będę najlepszymi przyjaciółkami
Cytat:
gdzieś w tv był program (nie wiem czy coś nie przekręcę), że jak np jest jakaś wada genetyczna przy konkretnej płci, para pocznie dziecko i wtedy coś tam się dzieje, jest poronienie -te para mogą mieć dzieci tylko jednej płci- coś takiego
Cytat:
no i hit z 2 lutego
rocznica zrobienia testu
ja mam tylko zdjęcie testu
Cytat:
ja miałam to samo

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-02-04 o 09:57
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 09:59   #2387
Little_Spark
Raczkowanie

Dzień dobry

witamy się w dobrym humorze, w nocy pobudki oczywiście były ale jak zwykle nie pamiętam ile razy

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
a wlasnie! zapomnialam napisac co u nas

-wczorajsze chrzciny sie udały! Julia o dziwo byla bardzo grzeczna w kosciele, zaintrygowaly ją glosne glosy, chór i te lampy mocno swiecace chyba bo ani nie kwękła impreza pozniej w karczmie tez sie udala choc kolo 17 malutka juz byla strasznie wykonczona.U nas bylo wino na stołach i nie obylo sie bez glupich komentarzy. Nalalam sobie wina i na mnie spoczelo pełno zdziwionych twarzy ze jak to matka karmiaca i pije? ja mowie ze juz nie pije to oczywiscie dociekania jak moglam przestac, czemu tak wczesnie, co sie stalo itd....

-po drugie wybieramy dla Julki meble i chcemy jej juz urządzic pokoik.
Myslicie ze takie beda fajne?tzn z tych bym skompletowala do jej pokoju i np uchwyty rozowe albo rozowo-zielone?

-i na koniec sie musze pożalic troche tak mnie dzis t. wkurzyl ze mialam ohote go wywalic za drzwi....
tata TŻta jest nienormalny.Juz nie moge go zniesc, ja mu zawsze grzecznie zwracam uwage bo mi glupio naskakiwac na niego,on wie jakie jest moje zdanie a specjalnie mi dopierdziela i mi robi na zlosc. Dzis nie chcialam mu robic wojny przy rodzinie
Byla ciocia tżta i babcia to ten przylazł, jak zwykle nigdy nie mozna spokojnie z nikim pogadac bo ten musi wszystko wiedziec i przychodzi z dołu jak tylko slyszy ze (mnie/nas) ktos odwiedzil
no i mala sie ladnie bawila na macie to on od razu ją wydziera z tej maty ze bedzie ją nosil, no i skacze tanczy kreci sie do okola i tupie z nią na co ciocia zeby ją odlozyl
skoro spokojnie lezy i nie placze i ze sie dziecka ciagle nie nosi a on na to: a ja bede i co?a ciocia ze jest juz wieczor i mala juz strasznie byla spiaca to juz bylo jakies 20 min przed
usypianiem i zeby jej tak nie chuptał bo bedzie ciezko ją uspic i w nocy nie bedzie spac a on na to:to trudno, oni bedą mieć problem nie ja.
Potem ja sie odezwalam ze ciocia ma racje i ze to nie on potem caly dzien z nią siedzi i ją musi nosic bo tak nauczona a on na to:zachciało się slubu i dziecka to masz.Ciocia znowu delikatnie
ze sie tak dziecka nie buja caly dzien a on na to: a ja bede robil co chce i ją bede nosil caly dzien.Potem na zlosc zaczal jeszcze bardziej sie obkrecac wokol wlasnej osi i skakac strasznie, mala nie
wiedziala co sie z nią dzieje biedna i on ją tak wysoko podrzucil;/ a ja na to zeby jej tak nie robil ze jest jeszcze za mala a on na to ze bedzie jej tak robil ze nic jej nie bedzie i ze on bedzie z nią
tanczyl i spiewal.Az sie we mnie zagotowalo.Nie chodzi o to noszenie jej , ale o fakt ze mi robi na zlosc i mi dopierdziela i o to ze ona ma tylko 4 miesiace a on z nią tak biega skacze potrząsa ze ona nie wie o co chodzi i boje sie zeby jej krzywdy nie zrobil Ja mu tyle razy mowilam co o tym wszystkim mysle a ten dalej swoje, dzis bylam wyjatkowo mila bo nie chcialam przy jego rodzinie odwalac.....

Jak dla mnie to ten czlowiek za madry nie jest...
no szok, co za gość
nie no musicie jakoś dosadniej mu powiedzieć, że nie życzycie sobie takich zabaw z waszym dzieckiem, bo on jest ewidentnie bezczelnyi jeszcze mam wrażenie, że popisuje się przed rodziną przy użyciu dziecka
rozumiem, że jest Ci niezrecznie powiedzieć ostrzej, ale musicie z TZ zareagować bo on jednak i zachowaniem i gadaniem przekracza pewne granice....

a mebelki mnie sie podobaja

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Ja kupiłam w Smyku. Są teraz w promocji. Taki mamy: http://www.smyk.com/oball-big-grzech...y-dla-dzieci-p

Paczuszka z bobovity bardzo fajna. Postarali się

Nestle to z ankiety w szpitalu, bo nie rejestrowałam się, a cała reszta z neta Najbardziej cieszy mnie prezent z Hipp. Obkupię się w rossku
Doczekasz się Kochana doczekasz Sprawdź, czy masz podane aktualne dane dziecka w profilach użytkownika, bo ja zapisałam się do klubów będąc jeszcze w ciąży i wpisałam tp z om i niedawno dopiero zaktualizowałam.
a z tej bobovity wystarczy się zarejestrować? czy coś jeszcze trzeba zrobić żeby dostac paczuszke? bo ja się zarejestrowałam już daaaawno a tu nic nie przychodzi

u nas zapowiada się piękna pogoda a my bez wózka
stelaż został w samochodzie i mąż pojechał z nim do pracy, także trzeba siedzieć w domu

ale za to udało mi się go namówic na zmywarke
tylko tak oglądam i oglądam i zupełnie nie mam pojecia jaką wybrać

dziewczyny możecie coś polecić?
Stary 2014-02-04, 10:09   #2388
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Jade z malym do pl i ciagle mam z tym jakis problem. Niw wiem jak go ta polozyc spac, bo on nie lubi zadnych spiworkow i rozkow.W domu spi pod kocem, ale mam te 21-22 stopnie.Za to w pl t. nie wlacza pieca w nocy wiec temp jest 17-18.Na kocym za zomno, kolderki sie boje brac, bo troche za ciezka chyba.Nie wiem czy moze spac w jakiejs bluzießsweterku i spodniach dresowych( oczywiscie spiochy pos spodem)?
Stary 2014-02-04, 10:10   #2389
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
ja tak samo
I ja
A tż mówił, że to na pewno nie cionrza, bo on ma przeczucie A teraz ta nieciąża leży i się wścieka, bo się w kocyk zawinęła. Idę ją uratować

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 10:15   #2390
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
I ja
A tż mówił, że to na pewno nie cionrza, bo on ma przeczucie A teraz ta nieciąża leży i się wścieka, bo się w kocyk zawinęła. Idę ją uratować
Moj tez tak mowil, twierdzil, ze nie mamy tyle szczescia
Stary 2014-02-04, 10:20   #2391
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
To tak brzmi jakby chlopcow bylo trudniej donosic
jest jakas niezgodnosc podobno... ja znam pare ktorej lekrze powiedzieli ze beda miec tylko synow... bo jak bedzie zaplodnienie zenskie to dojdzie do poronienia...
i rzeczywiscie poronila 3 żenskie ciąże...ale??? urodziła najpierw syna, a potem córke

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 10:24   #2392
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Hej
Wczoraj jak się położyłam to ząb mnie tak zaczął boleć, że masakra Nie mogłam w ogóle zasnąć, a w międzyczasie jeszcze jedno karmienie, potem drugie i trzecie i mój syn chciał zacząć dzień o 4.30 A tatuś zamiast leżeć cicho to zaczął z nim gadać i w końcu dopiero koło 6 udało się go jeszcze na godzinę uśpić.

czaszka
Twój teść nie zachowuje się normalnie i musisz jakoś zdecydowanie zareagować, bo to co on wyczynia to nie jest dobre ani bezpieczne dla dziecka on się popisuje i jest chamski, więc nie ma co się szczypać i przede wszystkim przy kimś zwracać mu uwagę i zabierać dziecko, zwłaszcza że ciocia była po Twojej stronie
a co tż na to, zwraca mu uwagę? nie da się tak zamknąć waszej częsci domu żeby nie mógł wejść?
kurcze ja bym chyba zabrała dziecko z rąk i jeszcze się wydarła, bo jak mnie nerwy poniosą to nie ma zmiłuj

Cytat:
A Wy chyba dobrze śpicie,bo nikogo nie ma

nie spaliście dobrze, ale w nocy to ostatnie o czym myślę to odpalanie kompa

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
A z tym ze 4miesieczne dziecko przesypia noc to sie wcale nie zgadzam bo moja ostatnio gorzej spi i częściej sie budzi niż na początku (mamy 3,5 miesiąca teraz) i nie ja jedna tu mam taki przypadek wiec to przesypianie to jakaś bujda
Ale w Twoim przypadku na pewno będzie lepiej - moze to ten parszywy skok?
potwierdzam u nas wcześniej było znacznie lepiej, nawet zaznałam pięciu przespanych nocy, a od miesiąca budzi się tyle razy, że nawet nie liczę

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a krzesełko teściowa tutaj zamawiała
http://www.mummylove.pl/strona-glown...&category_id=5
dzięki zamówię w przyszłym miesiącu

Cytat:
Napisane przez Little_Spark Pokaż wiadomość
ale za to udało mi się go namówic na zmywarke
tylko tak oglądam i oglądam i zupełnie nie mam pojecia jaką wybrać

dziewczyny możecie coś polecić?
polecam 60, ja mam 45 bo na taką było miejsce w zabudowie i jak dla mnie za mała
a jeśli chodzi o o firme to chyba bosch jest najbardziej polecany, my mamy zelmera i też nie narzekam

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2014-02-04 o 10:25
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 10:26   #2393
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
jest jakas niezgodnosc podobno... ja znam pare ktorej lekrze powiedzieli ze beda miec tylko synow... bo jak bedzie zaplodnienie zenskie to dojdzie do poronienia...
i rzeczywiscie poronila 3 żenskie ciąże...ale??? urodziła najpierw syna, a potem córke
W takich wypadkach to popieram planowanie plci.

Czas edycji: 2014-02-04 o 10:31
Stary 2014-02-04, 10:26   #2394
karolson
Zakorzenienie

czaszka- co za typ, ja bym mu na złość już dziecka nie dała wogóle i co to ma być że on sobie podszedł i wziął i teraz będzie nosić ale juz kiedyś o tym pisałam, a później Ty będziesz ta zla.

dodinha- ja bym jednak coś pokombinowała z tym jedzeniem przzed snem albo i w nocy moze pić jej się chce i zwykła woda by pomogła, a robiłaś jakieś badania moczu czy krwi??
u nas ewidentnie spać niedaję ząbek bo jakby majaczy w nocy.. stęka

kaska
a byłaś chociaż u lekarza czy dr google?

Filip na pierwszej drzemce, a ja idę sie ogarniać na spacer bo piękne słońce

mam mięso mielone i tak myśle że zjadłabym pulpety, ale niechce drugi dzień z rzędu jeść sosu pieczeniowego z torebki jak zrobić pulpety w jakiś warzywach??

Edytowane przez karolson
Czas edycji: 2014-02-04 o 10:31
karolson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 10:28   #2395
your Angel
czyli Endżi

Heloł mamusie

Jak to dobrze, że już po weekendzie Świętowanie trzydziestki i imienin tż letko mnie wykończyło Robiliśmy po kosztach, w warunkach domowych, ale chciałam żeby wyszło jak najlepiej, więc się starałam

Fotki w sukience na razie nie mam, zamieszanie było niesamowite, nie było kiedy cykać

Z innej beczki, to chodziłam ostatnio w mega stresie, bałam się, że może znów mi coś kiełkuje w brzuchu Biorę tablety, ale łażę taka nieprzytomna, że łykam o różnych godzinach, czasem zapomnę i jedziemy potem z dodatkowym protektorem No ale, ale...
Zrobiłam test, pokazała się jedna krecha i myślałam, że jak pokażę tż to go zestresuję No ale niestety jeszcze pamiętał, że ciąża to dwie krechy
Stary 2014-02-04, 10:29   #2396
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
I ja

mój 15 minut temu mi sugerował,że on jednak rozmyślnie robił Natalkę. A tyle czasu żyłam w zakłamaniu:hahaha : ale i tak mu nie wierzę:P

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 10:30   #2397
rusałka_1
Zakorzenienie

hej

u nas piękne sońce od rana

czaszka zgadzam się z dziewczynami twój T. naprawdę przegina!! może niech tż przmowi mu do rozumu???

Cytat:
Nie wyrabiam,pobudki co dwie godziny,teraz nawet po półtora:banghead: Co jest ja się pytam:banghead: Masakraaaaaa

---------- Dopisano o 04:04 ---------- Poprzedni post napisano o 04:03 ----------

A Wy chyba dobrze śpicie,bo nikogo nie ma

mam nadzieję że Helenka da w koncu odpoczac mamie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
No to ja wpadam i głupio mi, ale się pochwalę, Kornel przespał od 19 do 6 rano z jedną pobudką, ale tylko po smoczek.

A teraz mi swiruje w leżaczku i się podnosi.

Cytat:
no i hit z 2 lutego
rocznica zrobienia testu
to mu zroboiłaś psikusa

my już po neurologa. moja matyczyna intuicja.. zawiodła
pani doktor stwierdziła ze mały rozwija się bardzo dobrze, a wszytko to co zgłąszałam (bo wydawało mi sie nieprawodłowe) okresliła jako fizjologiczne. i mamy kontrolę dopiero na 6 m. zrobiłą też usg przeciemiączkowe i wszystk ok
a ze mnie głupol bo nadal nie czuję si,ę uspokojona do konca- matce nie dogodzisz

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 10:31   #2398
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

To jestem w ciazy czy nie ?Bo mam ochote na piwo na sniadanie
Stary 2014-02-04, 10:35   #2399
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
my już po neurologa. moja matyczyna intuicja.. zawiodła
pani doktor stwierdziła ze mały rozwija się bardzo dobrze, a wszytko to co zgłąszałam (bo wydawało mi sie nieprawodłowe) okresliła jako fizjologiczne. i mamy kontrolę dopiero na 6 m. zrobiłą też usg przeciemiączkowe i wszystk ok
a ze mnie głupol bo nadal nie czuję si,ę uspokojona do konca- matce nie dogodzisz
ale ja Ci się nie dziwie że jesteś nie spokojna... ja niemam zaufania do lekarzy, dla jednych coś jest normalne, dla drugich wszystko nie normalne, no moja pediatra twierdzi ze Filip och i ach żywe sreberko, ale miałam ze szpitala skierowanie do neurologa i jednak neijest tak dobrze, ale pani pediatra tego nie zauważa, mimo że mowiłam jej dokładnie, ale jakoś wieksze mam zaufanie do tej neurolog, bo wypytała o wywiad rodzinny, wizyta trwała 20 min, sama go opukała z każdej strony młoteczkiem, pokazywała zabawki, przekrecała, mówiła, śpiewała i patrzyła na reakcje a pediatra o nic nie pyta jak się samemu nie powie, dziecko każe mi przekrecac, podnosic bo ciezkie...
Stary 2014-02-04, 10:37   #2400
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Katarek to nie powód, by rezygnować ze spaceru, nawet wskazany.
To fakt. Ja dostalam opr od pediatry, ze siedzę w domu, a pogoda ładna...

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości