Mamusie sierpień 2014 - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! 2 5,71%
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy 2 5,71%
Mamusie sierpień 2014 ! 10 28,57%
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują 1 2,86%
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki 4 11,43%
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach 0 0%
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy 4 11,43%
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! 12 34,29%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-04, 17:58   #2371
Moni 26
Zadomowienie

Dot.: Mamusie sierpień 2014

Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość
Obejrzałam gazetkę Lidla... ale śliczne ciuszki! Aż mam ochotę coś kupić, tylko czy to nie za wcześnie?
...Kurcze.. ciągle jestem pełna obaw. Dopiero dziś pierwszy raz pomyślałam o wózku, a boję się nawet zastanawiać nad imieniem
Rozumiem Cię doskonale bo ja mam podobnie. A tym bardziej jak dowiedziałam sie że moja kumpela poroniła(obie się wspierałyśmy itp) tylko że ona była w 9 tyg, więc jak napisałaś miała większe ryzyko.. Ale rzeczywiście bywa różnie. Ja wychodzę z założenia, ze jeszcze w 7 ms kupię i taki mam plan zacząc gromadzić w tedy wyprawkę. Co nie znaczy że już nie mam jej nie upatrzonej, wózek , łóżeczko, komodę. Wszystko już wiem co chcę z ubranek też, ale z kupnem poczekam...
Prawda jest chyba taka, że jak ma się cos stać to i tak się stanie i to nie ma znaczenia... Ale ja wolę nie, chociaż też mnie kusi. U mnie to moja siostra tą gazetkę z lidla dojrzała i pow, że ona chyba może mi kupić to przechowa
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 18:07   #2372
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
Ale dzisiaj piękny dzionek, a rano było tak mroźno....Ja dziś rano byłam na badaniu glukozy w obciążeniu trochę dziwnie sie czułam, bo koleżanki które czekały na to samo badanie były w bardziej widoczniej ciąży Zresztą słyszałam że po 20 tyg normalnie się robi...a ja od razu dawka 75 g w 14 tyg....ale cóż trzeba lekarza słuchać

A mialas przypadki cukrzycy w najblizszej rodzinie moze? Ja tez mialam 1 krzywa cukrowa juz zrobiona tydzien temu, ale to dlatego, ze mialam cukrzyce ciazowa w 1 ciazy. Nastepnym razem beda znow badac 24-28 tc. U nas to badanie robi sie z wykorzystaniem napoju lucozade ale tylko original, wiec jest calkiem smaczne z czysta glukoza z proszku rozmieszana z woda mialam robione w Pl i bylo fuj

Ja dzis zrobilam canneloni ze szpinakiem, ostanio mam smaka na szpinak. Ciuszkow dla dzidzi nie kupuje i nie obmyslam, wole poczekac jednak z tym troche. A w razie drugiej dziewczynki niewiele mi bedzie trzeba bo mam mnostwo ciuszkow po starszej ;-)
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 18:21   #2373
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Ja też się tak czuję

Ja kupiłam cały używany wózek (gondola + spacerówka).

W poprzedniej ciąży ginka mi nie zleciła badania na hiv. Dopiero gdy zmieniłam gina, dostałam skierowanie.

Ja mam wizyty co 4 tygodnie (prywatnie). Gdyby się coś działo to mam przychodzić wcześniej. Dopiero pod koniec ciąży wizyty są częstsze (przy prawidłowym przebiegu).

Ja niby też nie mam zachcianek ostatnio miałam ochotę na hamburgera. TŻ miał już jechać ale przed wyjazdem mówi, że może zamiast hamburgerów zjedlibyśmy krewetki. Natychmiast zmienił mi się smak

myślałam, że Ty znasz powód a nie podejrzewa u Ciebie cukrzycy?

Ja jestem w 15tc i narzekam na dłużenie

Trzeba było wcześniej mówić, podgrzałabym Ci z domowym dżemem truskawkowym
z krwi nadczo, w 10 tyg wyszedł mi spory jak na mnie cukier, w porównaniu przed ciąża, ale w normie, od 70 do 100 miałam normę a ja miałam 91, ale zawsze miałam dużo niższy. Pomyślałam, że może przez to że wysoki ciśnienie miałam, bo siora mi mówiła, ze przy cukrzycy może być podwyższone. Ale z drugiej strony w ciąży sie zdarza, a ja podwójnie po rodzicach jestem obciążona nadciśnieniem. Teraz to gdybam, jak mi dawał skierowanie to nie wiedziałam, że normalnie daje się to badanie po 20 tyg, dopiero w necie zaczęłam grzebać co to za badania i tak się dowiedziała. A dziś sie potwierdziło. jak zobaczyłam dziewczyny które też miały to badanie, ale one to już grubo po 20 tyg

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
A mialas przypadki cukrzycy w najblizszej rodzinie moze? Ja tez mialam 1 krzywa cukrowa juz zrobiona tydzien temu, ale to dlatego, ze mialam cukrzyce ciazowa w 1 ciazy. Nastepnym razem beda znow badac 24-28 tc. U nas to badanie robi sie z wykorzystaniem napoju lucozade ale tylko original, wiec jest calkiem smaczne z czysta glukoza z proszku rozmieszana z woda mialam robione w Pl i bylo fuj

Ja dzis zrobilam canneloni ze szpinakiem, ostanio mam smaka na szpinak. Ciuszkow dla dzidzi nie kupuje i nie obmyslam, wole poczekac jednak z tym troche. A w razie drugiej dziewczynki niewiele mi bedzie trzeba bo mam mnostwo ciuszkow po starszej ;-)
No właśnie nie, tylko ciśnienie miałam podwyższone. To jeszcze po 20 tygodniu drugi raz? Nie wiem jak to wytrzymam, ja dodałam cytryny i było ohydne, bez cytryny nie próbowałam, może i lepiej....
A kiedy tak mniej więcej dowiedziałaś sie w pierwszej ciąży, jakiej płci będzie maluszek ? Mój gin mi pow że to różnie bywa, jak sie chciałam dowiedzieć, więc jak nie wiedziałam tak nie wiem he he
Szpinak dobrze przyrządzony, pycha Naleśniczki ze szpinakiem, mniam
Stary 2014-02-04, 18:28   #2374
White Cafe
Rozeznanie

Cześć dziewczyny!
Witam się w ostatnim dniu I trymestru

Wyczytałam, że jedna z nas bierze ślub w sobotę: WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA NOWEJ DRODZE ŻYCIA!!

Buziaki dla Was!!:c mok:

Edytowane przez White Cafe
Czas edycji: 2014-02-04 o 18:29
White Cafe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 18:43   #2375
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Angels2708 Pokaż wiadomość
Nie cieszmy się tak tym słoneczkiem bo jak bedzie Wielkanoc to zas nam do kolan sniegu napada :P
Nie kracz tak. Mam ślub w kwietniu :P

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Sliczna mamy wiosnę tej zimy slonko ślicznie świeci szkoda tylko ze w pracy do 19
A ja dzisiaj zaczynam 16 tydz strasznie szybko mi to leci wam tez ?
Mi bardzo szybko leci, ale możliwe, że to dlatego, że ja się dowiedziałam w połowie grudnia dopiero

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Dzień dobry

U mnie też super pogoda a cieszy mnie to podwójnie bo w sobotę z tż ślubujemy Także dobrze, że te mrozy już minęły
Fajnie jakby świeciło słoneczko w sobotę tak jak dzisiaj
Wszystkiego dobrego! oby Wam pogoda dopisała, życzę dobrej i udanej imprezy!

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość

Jak czesto smarujecie brzuchy/biusty? 1x/dzien 2x/dzien?
Zdazylam sie pochwalic ze mam dobra cere hehe znow kiepska sie zrobila - na buzi wypryski, na plecach to samo tylko skora sucha sie zrobila wiec szybciej zmarszczki wychodza ppfffff
OD wczoraj chce mi sie slodkiego, zjadlam platki czekoladowe na sniadanie a do tej pory wszystko co slodkie bylo bleeeeee nawet slodzony kompot
Ja codziennie po kąpieli smaruję całe ciało, brzuch i biust oliwką dla dzieci bambino a resztę balsamem z ziaji.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 18:49   #2376
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Witamy

Ja nie chciałam póki co Wezmę tż na usg 3d

Dzień dobry

U mnie też super pogoda a cieszy mnie to podwójnie bo w sobotę z tż ślubujemy Także dobrze, że te mrozy już minęły
Gratulacje ! Najlepszego na Nowej Drodze życia! Dużo słonka w tym dniu ! Oczywiście zabawy do białego rana
Stary 2014-02-04, 18:54   #2377
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

Izka pokaże jak coś dla maleństwa zrobię ok?

M_aria czemu się boisz zastanawiać? Myśl już teraz bo później nie starczy ci czasu bo bedziesz musiala o innych rzeczach myslec :P

Ja jutro chyba z psiaczkiem do rodzicow pojade, chce wykorzystac wspaniałą pogodę i posiedziec na dworze ile sie da a psinka sie wylata przynajmniej bo tak kocha podworko

nalesniki zjedzone ale na raty :P kolacji z TZ juz nie jadlam bo zle sie czuje i na dzis by bylo tyle.. woda ino mi zostala wiec ciagle pije i chodze sikac jak glupia ktoras pisala ze lekarz powiedzial ze niby z 8 razy do wc powinna na dzien chodzic.. heh ja to chyba z 16 razy na dzien odwiedzam wc :P mam nadzieje ze to normalne.
Mierzylam sie w brzuszku dwa tygodnie temu i dzis.. mam plus 2 cm a waga maleje hehe smieszne co nie ;P ma ktoras z was tak?

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

h4linka tez chcialabym w kwietniu slub wiec niech lepiej sloneczko u nas zagosci juz na stale wtedy

Angels2708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 18:59   #2378
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:

M_aria czemu się boisz zastanawiać? Myśl już teraz bo później nie starczy ci czasu bo bedziesz musiala o innych rzeczach myslec :P

Ja jutro chyba z psiaczkiem do rodzicow pojade, chce wykorzystac wspaniałą pogodę i posiedziec na dworze ile sie da a psinka sie wylata przynajmniej bo tak kocha podworko

nalesniki zjedzone ale na raty :P kolacji z TZ juz nie jadlam bo zle sie czuje i na dzis by bylo tyle.. woda ino mi zostala wiec ciagle pije i chodze sikac jak glupia ktoras pisala ze lekarz powiedzial ze niby z 8 razy do wc powinna na dzien chodzic.. heh ja to chyba z 16 razy na dzien odwiedzam wc :P mam nadzieje ze to normalne.
Mierzylam sie w brzuszku dwa tygodnie temu i dzis.. mam plus 2 cm a waga maleje hehe smieszne co nie ;P ma ktoras z was tak?

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

h4linka tez chcialabym w kwietniu slub wiec niech lepiej sloneczko u nas zagosci juz na stale wtedy
to ze mną jest chyba coś nie tak bo ja góra 4, 5 razy biegam do wc, fakt , że co wypiję to zwymiotuję , top może przez to
Stary 2014-02-04, 19:12   #2379
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

Jak wymiotujesz to wiesz, płyn inną drogą zwracasz :P

Stary 2014-02-04, 19:19   #2380
M_aria
Rozeznanie

Cytat:
Rozumiem Cię doskonale bo ja mam podobnie. A tym bardziej jak dowiedziałam sie że moja kumpela poroniła(obie się wspierałyśmy itp) tylko że ona była w 9 tyg, więc jak napisałaś miała większe ryzyko.. Ale rzeczywiście bywa różnie. Ja wychodzę z założenia, ze jeszcze w 7 ms kupię i taki mam plan zacząc gromadzić w tedy wyprawkę. Co nie znaczy że już nie mam jej nie upatrzonej, wózek , łóżeczko, komodę. Wszystko już wiem co chcę z ubranek też, ale z kupnem poczekam...
Prawda jest chyba taka, że jak ma się cos stać to i tak się stanie i to nie ma znaczenia... Ale ja wolę nie, chociaż też mnie kusi. U mnie to moja siostra tą gazetkę z lidla dojrzała i pow, że ona chyba może mi kupić to przechowa
Cytat:

Wiem że zawsze może się coś stać i ostrożność nie uchroni mnie przed skutkami. Któraś już to napisała że mogłaby wpatrywać się w obraz usg cały dzień, a ja chyba dawno nie sprawdziłam i nie upewniłam się że jest wszystko dobrze.
Ostatni rok był dla mnie bardzo stresujący, pierwsza ciąża skończyła się w 9 tyg zabiegiem, lecz gdyby było wszystko ok już miałabym dziecko przy sobie bo termin miałam na 25 stycznia. Druga ciąża miała termin na początek maja.
Naprawdę zaczynałam się oswajać z myślą że nie mogę mieć dzieci. Teraz ciągle nie mogę uwierzyć że wszystko jest dobrze bo tak jak pisałam nie mam żadnych objawów i nie czuję się jak w ciąży.
W tej trzeciej ciąży byłam nastawiona na to że znów czeka mnie zabieg i gdy byłam u lekarza 13 grudnia i on pokazał mi fasolkę z bijący serduszkiem nie mogłam uwierzyć że to dzieje się naprawdę bo czułam się tak jak poprzednio.

Wydaje mi się że powinnam mieć robione usg co dwa tygodnie bo tyle czasu po badaniu jestem w miarę spokojna.
M_aria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 19:19   #2381
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Jak wymiotujesz to wiesz, płyn inną drogą zwracasz :P
He he no własnie, wolała bym jednak tradycyjnie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-04, 19:27   #2382
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Wiem że zawsze może się coś stać i ostrożność nie uchroni mnie przed skutkami. Któraś już to napisała że mogłaby wpatrywać się w obraz usg cały dzień, a ja chyba dawno nie sprawdziłam i nie upewniłam się że jest wszystko dobrze.
Ostatni rok był dla mnie bardzo stresujący, pierwsza ciąża skończyła się w 9 tyg zabiegiem, lecz gdyby było wszystko ok już miałabym dziecko przy sobie bo termin miałam na 25 stycznia. Druga ciąża miała termin na początek maja.
Naprawdę zaczynałam się oswajać z myślą że nie mogę mieć dzieci. Teraz ciągle nie mogę uwierzyć że wszystko jest dobrze bo tak jak pisałam nie mam żadnych objawów i nie czuję się jak w ciąży.
W tej trzeciej ciąży byłam nastawiona na to że znów czeka mnie zabieg i gdy byłam u lekarza 13 grudnia i on pokazał mi fasolkę z bijący serduszkiem nie mogłam uwierzyć że to dzieje się naprawdę bo czułam się tak jak poprzednio.

Wydaje mi się że powinnam mieć robione usg co dwa tygodnie bo tyle czasu po badaniu jestem w miarę spokojna.
Dokładnie, latwo się mówi nie stresować się myśleć pozytywnie, ale niektóre rzeczy są od nas silniejsze....Jednak zawsze trzeba starać się myśleć pozytywnie ja mam odwrotnie, przez to ze źle się czuje martwię się że to nie dobrze....niby normalne bo czuję że coć się dzieje..ale czy aż tak musze to wszystko czuć? Już itak teraz jestem szczęśliwa, bo mogę gdzieś wyjść i nie zrobie przypału, a wcześniej to na chwilę do sklepu i biegiem do domu, bo te zapachy ze sklepu masakra...i potworne bóle brzucha od stania w kolejkach...Ale od tyg jest o niebo lepiej, jeszcze nie idealnie, ale chociaz nie cały dzień w toalecie, tylko pół to zawsze jakies pocieszenie Mój maż stwierdził, ze ja chyba już sie z tym oswoiłam i nie robi to na mnie aż takiego wrażenia A jak masz często robione? Ja na każdej wizycie, jestem na fundusz..

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-02-04 o 19:28
Stary 2014-02-04, 19:47   #2383
izka-1987
Raczkowanie

Cytat:

Teraz już musi być dobrze, ale rozumiem Twój lęk przed kupowaniem czegoś dla Maluszka. Ja nie mam takich doświadczeń więc inaczej na to patrzę. Jak ma Cię to stresować to poczekaj jeszcze trochę.

Cytat:
Trzymam za słowo

Położyłam Bąbla spać i się objadam, czekając na męża-chcemy obejrzeć wilka z wall str.

Miłego wieczoru
Stary 2014-02-04, 19:48   #2384
M_aria
Rozeznanie

Cytat:
Dokładnie, latwo się mówi nie stresować się myśleć pozytywnie, ale niektóre rzeczy są od nas silniejsze....Jednak zawsze trzeba starać się myśleć pozytywnie ja mam odwrotnie, przez to ze źle się czuje martwię się że to nie dobrze....niby normalne bo czuję że coć się dzieje..ale czy aż tak musze to wszystko czuć? Już itak teraz jestem szczęśliwa, bo mogę gdzieś wyjść i nie zrobie przypału, a wcześniej to na chwilę do sklepu i biegiem do domu, bo te zapachy ze sklepu masakra...i potworne bóle brzucha od stania w kolejkach...Ale od tyg jest o niebo lepiej, jeszcze nie idealnie, ale chociaz nie cały dzień w toalecie, tylko pół to zawsze jakies pocieszenie Mój maż stwierdził, ze ja chyba już sie z tym oswoiłam i nie robi to na mnie aż takiego wrażenia A jak masz często robione? Ja na każdej wizycie, jestem na fundusz..
Zupełnie różne sytuacje a obawy te same
Ja mam trochę dziwny harmonogram wizyt i badań usg;
13.12 u lekarza prywatnie
20.12 na nfz
15.01 genetyczne prywatnie
17.01 na nfz..
kolejną mam mieć 21.02 na nfz i strasznie długo mi się wydaje ale w piątek muszę podejść po receptę i mam nadzieję że udami się wybłagać by zrobił mi usg. Jeśli nie w przyszłym tygodniu pójdę prywatnie.
Mam też umówione usg połówkowe na kasę 22.03
Stary 2014-02-04, 20:20   #2385
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
20.12 na nfz
17.01 na nfz..
kolejną mam mieć 21.02 na nfz i strasznie długo mi się wydaje ale w piątek muszę podejść po receptę i mam nadzieję że udami się wybłagać by zrobił mi usg. Jeśli nie w przyszłym tygodniu pójdę prywatnie.
czyli i tu i tu chodzisz? A to takie długie są terminy na fundusz? Ja to nawet mogę zapisać się na drugi dzień jak mam potrzebę...ale kazał mi co miesiąc, chyba że coś będzie sie działo, ja chodzę zazwyczaj co 2 tydzień, bo zawsze coś mi dolega...no i martwie się oczywiście bardzo

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-04, 20:23   #2386
mamuska11
Rozeznanie

Ja to jakbym mógła to kupiłabym sobie usg i postawiła w pokoju polecam domowego dopplera z wyświetlaczem LCD nie jest aż taki drogi ja kupiłam używany za 25£ i jest super ale dla kogoś kto bardzo panikuje to odradzam bo nie raz cieżko jest wychwycić i jak ktoś ma sie tym stresowac ze nie może znaleść bicia serduszka to lepiej dać sobie spokój Ja mam wizytę u lekarza 12.02 ale to tylko taki wywiad ze względu na tarczyce a usg bede miała polowkowe 13.03 ale idę prywatnie na rozpoznanie płci 22.02 i juz odliczam dni strasznie mi sie dłuży :p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mamuska11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 20:34   #2387
UmiZumi
Rozeznanie

Zuken powodzenia w tym pięknym dniu!
Stary 2014-02-04, 20:34   #2388
Aisog1987
Rozeznanie

Cytat:
To dlatego że na Nfz.. jak chodzisz prywatnie to musisz biegać często, jak na nfz to możesz tak długo czekać. Mam kartę ciąży podbitą przez dwóch różnych lekarzy na nfz i prywatnie i jeśli nie zrobi mi usg w piątek na kasę to zapiszę się i pójdę do tego drugiego prywatnie
Jeśli ciąża przebiega bez żadnych problemów to po co chodzić co tydzień? No chyba ze ktoś nie ma na co kasy wydac to prosze bardzo. Ja chodzę prywatnie właśnie co 4 tygodnie. Gin mówi, że jakby coś mnie niepokoiło to przełożyć wizytę na wcześniejszą i tyle.

A u mnie zachcianek owocowych ciąg dalszy... po pomarańczach i ciemnym winogronie na które już patrzeć nie mogę przyszła pora na gruszki....

A na jutro zrobiłam sobie sałatkę z selera naciowego do pracy

PS. orientuje się któraś w prawie pracy jeśli chodzi o urlop. Dokładnie chodzi o to że za 2013r. mam 23 dni urlopu do wykorzystania wg nowych przepisów do września tego roku. W tym roku doszło mi kolejne 26 dni. Od kwietnia planuję iść na zwolnienie a potem na roczny macierzyński. Więc do pracy wróciła bym w 2016r. i miałabym kolejne 26 dni za 2015r. i 26 dni za 2016r. urlopu. Może tak być że urlop z roku 2013 wykorzystała bym po powrocie do pracy czy muszą mi za niego zapłacić czy jak???
Stary 2014-02-04, 20:43   #2389
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość
Ja to jakbym mógła to kupiłabym sobie usg i postawiła w pokoju polecam domowego dopplera z wyświetlaczem LCD nie jest aż taki drogi ja kupiłam używany za 25£ i jest super ale dla kogoś kto bardzo panikuje to odradzam bo nie raz cieżko jest wychwycić i jak ktoś ma sie tym stresowac ze nie może znaleść bicia serduszka to lepiej dać sobie spokój Ja mam wizytę u lekarza 12.02 ale to tylko taki wywiad ze względu na tarczyce a usg bede miała polowkowe 13.03 ale idę prywatnie na rozpoznanie płci 22.02 i juz odliczam dni strasznie mi sie dłuży :p

to ja dokładnie w ten sam dzień mam usg połówkowe
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-04, 20:48   #2390
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

Cytat:
20.12 na nfz
17.01 na nfz..
wybłagać by zrobił usg? to jakiś problem dla lekarzy? bo nie rozumiem.

Mamuska , hihi każda mama by chciała usg mieć w domku wtedy do lekarza byśmy się już aż tak nie umiały doczekać bo na co dzień byśmy dzidzie widzieli.

Aisag ja chodzę z nfz i też mam co 4 tygodnie wizytę.
Zazdroszczę ci zachcianek owocowych mam nadzieję że mnie też kiedyś to weźmie

Stary 2014-02-04, 20:48   #2391
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Dziękuję Wam kochane za wszystkie życzenia! Jesteście super

Mam nadzieję, że pogoda nam dopisze i wszystko pójdzie dobrze Ślub mamy cywilny także trochę mniej stresu niż przy kościelnym pewnie ale i tak już serce mi szybciej bije na samą myśl o sobocie Mam nadzieję, że dzidzia będzie z nami współpracowała i będę się dobrze czuła
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 20:53   #2392
UmiZumi
Rozeznanie

Angels2708;44981283 też biegam często do wc, może czasem zdarzy się, że nie idę prze GODZINĘ, ale potem nadrabiam i latam co przysłowiowe 15 minut. Bardzo dużo płynów wypijam w dzień i w nocy też- budzę się zwykle 2 razy na siku i picie, czasem 3.

U mnie dzisiaj na obiad była grzybowa (z wczoraj -zawsze robię zupę na 2 dni, bo dużo naraz nie zjadamy). Na drugie zrobiłam piersi z kurczaka w przyparwie: gyros-kebab, a do tego ugotowane i podsmażone warzywa z przyprawami: brokuł, ziemniaki i marchewka. W trakcie smażenia dodałam jeszcze cebulkę. I kompot winogronowy ze słoika domowej roboty

umieram w domu z nudów. Siedzę w domu od ponad miesiąca.

Wizytę mam u gina na 10.02 ale muszę pójść do niego jutro. Jakaś infekcja mi się przyplątała
Moje umówione wizyty u gina (na NFZ) wypadają mniej więcej co 3 tygodnie. Jak jest potrzeba to mogę iść częściej, przyjmuje bez problemu - nawet umawiać się szczególnie nie muszę (tak mi powiedziała położna i lekarz wczoraj przez telefon jak do niego dzwoniłam) byle przyjdę w godzinach jego pracy. Niestety przyjmuje w przychodni tylko 3 dni w tygodniu, po kilka godzin.

Edytowane przez UmiZumi
Czas edycji: 2014-02-04 o 21:05
UmiZumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 21:03   #2393
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Ślub mamy cywilny także trochę mniej stresu niż przy kościelnym pewcnie ale i tak już serce mi szybciej bije na samą myśl o sobocie Mam nadzieję, że dzidzia będzie z nami współpracowała i będę się dobrze czuła
Ja brałam ślub cywilny i wcale mi się nie wydaje, żeby to był mniejszy stres, ślub to ślub jak wchodziliśmy na salę to jeszcze mi mąż powiedział 'tylko się nie przewróć' więc już w ogóle myślałam, że padnę
Powodzenia i wszystkiego dobrego
Stary 2014-02-04, 21:09   #2394
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

Cytat:
Dziękuję Wam kochane za wszystkie życzenia! Jesteście super

Mam nadzieję, że pogoda nam dopisze i wszystko pójdzie dobrze Ślub mamy cywilny także trochę mniej stresu niż przy kościelnym pewnie ale i tak już serce mi szybciej bije na samą myśl o sobocie Mam nadzieję, że dzidzia będzie z nami współpracowała i będę się dobrze czuła
Oj to już pewnie i suknie masz
super a nawet jeśli pogoda by nie dopisała to i tak dzień będzie dla was najwspanialszy

UmiZumi dzięki za pocieszke.. ja też w nocy się budzę i popijam a za chwilę wstaję by to oddać i zaś biorę wodę ;P jest dla mnie nie zastąpiona a men nie nadążą z kupieniem zgrzewek hihi. a jaką wodę pijecie?

Kurde zauważyłam że przy laptopie siedzę zgarbiona co brzuszek składa się na pół .. hm i dziwne myśli mi przyszły czy oby przez taką pozycję nie gniotę maleństwa ?..

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

gosia to cię przyszły mąż ładnie wspierał hihih tylko się nie przewróc, dobre

Stary 2014-02-04, 21:23   #2395
UmiZumi
Rozeznanie

Cytat:
UmiZumi dzięki za pocieszke.. ja też w nocy się budzę i popijam a za chwilę wstaję by to oddać i zaś biorę wodę ;P jest dla mnie nie zastąpiona a men nie nadążą z kupieniem zgrzewek hihi. a jaką wodę pijecie?
Pijemy wodę niegazowaną. Czasem mineralną, czasem źródlaną. Na firmę nie zwracamy uwagi. Różnicy w smaku ani ja, ani TŻ nie czujemy A jak u Ciebie?

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

tymczasem życzę Wam dobrej nocy
Stary 2014-02-04, 21:29   #2396
TheFall
Zadomowienie

Ja w nocy nie piję a i tak wstaję 3-5 razy na siku. Od miesiąca mam tak co noc, ale jakoś nie jestem niewyspana w dzień.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 21:33   #2397
estella18
Raczkowanie

Że też Wam dziewczyny chce się pichcić zazdroszczę... ja to bym cały dzień najchętniej spała... Lubię gotować, bardzo! ale jakoś naprawdę nie mam na to mocy.
Dziś 11t+5d
też widziałam te słodkie ciuszki co mają być w lidlu... ale jeszcze nie będę nic kupować, ale w sumie to dlatego, że mam trochę ciuchów dla maluszka i muszę je najpierw przejrzeć i zobaczyć czego ewentualnie brakuje
Stary 2014-02-04, 21:40   #2398
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
nie doczytałam ja lubię robić pierogi, ale tylko ruskie, bo te z mięsem nigdy nie wiem jak zrobić. Muszę poczytać jakie mięsko do farszu wrzucić

A ja też troszkę zmartwiona. Wyniki mam kiepskie. Mam anemię, jeszcze inne składniki krwi odbiegają od normy i tsh mam bardzo niskie. Na wynikach mi dopisali wielkimi literami przy tsh: zalecana pilna kontrola. Chcę już czwartek, chcę wizytę i chcę się dowiedzieć co mam robić, żeby wszystko było dobrze!
Do pierogów poleciłabym kupić jakieś mięso wieprzowe, np. szynkę czy polędwiczki (choć droższe), ugotować na kostce i z włoszczyzną, potem zmielić z cebulą i mniam!
A ile hemoglobiny i czerwonych miałaś? I jakie tsh? Bo ja też miałam za niskie, ale endokrynolog powiedział, że to przez ciążę i wszystko jest ok.

Cytat:
Dzień dobry

Ja też już oficjalnie witam się w II trymestrze Myślałam, że ciąża jest dużo młodsza ale w sumie jest tylko tydzień między usg a OM Ginka mówiła, że mam się tym nie sugerować bo pewnie i tak nie urodzę w terminie

Z bobo wszystko dobrze Jest już duże - 63 mm I ma wszystko na swoim miejscu Serduszko bije jak dzwon i ogólnie dzidzia jest piękna taki mały ufoludek
za II trym i za usg!

Cytat:
A ja właśnie usłyszałam serduszko swojego maleństwa pierwszy raz na domowym doppler jestem w 13t4d i to napewno dzidzia bo serduszko bije szybciutko 154 uderzenia na minutę ale dzidzia wiercipieta bo słychać przez może 20 sekund i szum i zaraz kawałek dalej dzidzius jest

Ale fajnie!

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, można do Was dołączyć? mam termin na 5 sierpnia, jestem w wątku staraczkowym ale tam większość dziewczyn cały czas się stara, a czasem lepiej powymieniać doświadczenia z kimś kto przeżywa to samo
Hej hej

Cytat:
Witajcie kochane w ten piekny sloneczny dzien.
Dzis tak szybko mega wstalam z lozka bo ktos dobijal sie do mojego mieszkania , ale dochodze juz do siebie i mam nadzieje ze takie gwaltowne wstawanie nie szkodzi maluchom.
A dlaczego by miało zaszkodzić?

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Dzień dobry w ten piękny słoneczny dzień
Zaczynamy dziś z maluszkiem 15tc
Wczoraj wieczorem byłam u fryzjera. Odświeżyłam swoją fryzurę i do razu poczułam się lepiej

Zmykam zaraz do laboratorium oddać mocz do ponownego badania.
za 15 tc! I za fryzjera! No a za badanie oczywiście !

Dzien dobry! A raczej dobry wieczór
Dziś zaczęłam II trymestr
Nadal jestem przeziębiona, zaczęły mnie boleć płuca, ale cóż, jakoś trzeba przecierpieć
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 21:53   #2399
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość

Dziewczyny czy na samą morfologię trzeba być na czczo czy można zjeść lekki posiłek?
Na czczo

Cytat:
Napisane przez jagusia15 Pokaż wiadomość
mam dzisiaj wizytę i już nie mogę się doczekać 18stej..martwię się wynikami ,oby były ok i by maleństwo było zdrowe.
Od wczoraj strasznie boli mnie głowa , mam nadzieję że to nie żadne grypsko..wziełam wczoraj apap i nie wiem czy dzisiaj też po niego sięgnąć? co myślicie ?
I jak na wizycie? (nie wiem, może już pisałaś, jeszcze nie doczytałam ).
Jeśli bardzo boli, to weź jeszcze jeden na dziś.

Cytat:
Ooooo, gratulacje!
My na dniach idziemy się zapisać

Cytat:
Moja koleżanka była w warszawie to tam może więcej, a zresztą jakiś czas temu to było, więc mogły stanieć badania...
E tam, ja z Warszawy i jak kiedyś robiłam to coś ok. 30-40 zł było

Cytat:
To dlatego że na Nfz.. jak chodzisz prywatnie to musisz biegać często, jak na nfz to możesz tak długo czekać. Mam kartę ciąży podbitą przez dwóch różnych lekarzy na nfz i prywatnie i jeśli nie zrobi mi usg w piątek na kasę to zapiszę się i pójdę do tego drugiego prywatnie
Ja chodzę prywatnie i też co miesiąc mam wizyty

Cytat:
jeszcze do mnie nie dociera tak do końca ze niedługo bedzie z nami mały bobas , naprawdę jakoś nie potrafię sobie wyobrazic ze bede potrafiła jeszcze kogoś tak bardzo pokochać martwi mnie to trochę bo narazie to ta ciaza kojarzy mi sie tylko z nerwami i złym samopoczuciem mam nadzieje ze jak zacznę czuć ruchy dziecka i brzuszek urośnie bo bedzie lepiej...
Mam podobnie Nie umiem sobie wyobrazić, bo Synka kocham bezgranicznie A niedługo drugie do kochania będzie... niesamowite
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 22:06   #2400
M_aria
Rozeznanie

Lakarz do którego chodzę na nfz przyjmuje tylko raz w tygodniu i ma zawsze sporo pacjentek, a teraz mówił mi że może się spóźnić więc będzie jeszcze większy tłok.
Drugi lekarz prywatnie bierze 160 zł za wizytę i dlatego wolę by ten na nfz zrobił mi usg.
Ja mam teraz między wizytami 5tyg przerwy i wydaje mi się że to strasznie długo.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości