|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Dzień dobry
![]() Powinnam być dziś wyspana Ale też zmienił nam się rozkład dnia zasnęła wczoraj godzinę wcześniej czyli o 21 tak więc już przed 7 razem z nami wstała i właśnie poszła na drzemkę. Moderna to za Marcelka by się biedawctwo nie męczyło i kciuki za nowe ząbki U nas za 10 dni będzie 3 miesiące jak Małej wyszły dolnej jedynki i póki co cisza. Kuzyn tydzień starszy ma już 8 ząbków ![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Kwiatuszku ale fajnie macie my zdążyłyśmy tylko raz pójść na sanki właściwie to dwa razy byłyśmy
|
|
|
|
#842 |
|
Zakorzenienie
|
alliw to zlodziejowi wozka jeszcze nagrode poslesz?
![]() super wozek! Tez sie zastanawiam, czy nie kupic dodatkowo Maclarena na wyjazdy do miasta czy na urlop - moja kobyla zajmuje caly bagaznik (no ale tez jest bezkonkurencyjna w terenie )Jak dlugi jest ten wozek po zlozeniu?
|
#843 |
|
Zakorzenienie
|
Moderna Ty mi nie pisz o takich temperaturach
nowe kolekcje mnie powalają i wszytsko bym chciała więc póki co lepiej niech będzie tak jak teraz ![]() A jaki wózek teraz masz ? |
|
|
|
#844 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi sie czasami takie grudki w dzien zdarzaja, bo Marcel juz mniej pije mleka i czasami wyskoczy nam jedno karmienie i wtedy wrecz namawiam malego, by sie napil i ulzyl mamusi ![]() na razie M. zdrowy, tez ma tylko dwa zabki ale to dobrze ![]() a on jeszcze spi - juz 9:30 takiego numeru jezszce nie bylo..---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
![]() mi sie marzy tez juz wiosna - i te lekkie kurteczki, sandalki ja mam emmaljunga city cross
|
|
#845 | |||||
|
Zakorzenienie
|
czesc
, u nas nocka identico jak poprzednia ,poszedł spac o 20 . karmiłam o 23,30 , 2.50 i 5.20. wstał o 9. smutno mi trochę ze nie spie z nim .... matka kwoka jestem .... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
http://www.mojewypieki.com/przepis/c...owe,-najlepsze ja troszkę zmodyfikowałam ...po swojemu -więcej marchewki , inna mąka ,zamiast cukru syrop z agawy ..... a w ogóle to niech Cie cholera . weszłam na ten blog aby Ci przepis wkleic i co zobaczyłam? TO na pierwszej stronie : http://www.mojewypieki.com/przepis/sernik-karmelowy a ja od urodzenia R słodkiego nie jem . więc ta stronka jest zakazana dla mnie .... Cytat:
snieg ? u nas z 8 stopni pewnie . co do teściowej i kremu -a nie dasz rady powstrzymać? Cytat:
|
|
#846 |
|
MBZ♥
|
Demeter oby dziś było lepiej
![]() Moderna u Was też Fajnie masz z tym dosypianiem Zosia dziś wstała tak wcześnie, że ptaki pobudziła no ale dzięki temu mam prawie gotowe żeberka, dla Niej pulpety oraz listę zakupową, którą miałam już dawno zrobić![]() Nestelle ![]() Luna to teraz to już z górki Oliwka współczuję bólu![]() Weź mi nawet nie mów o nowych kolekcjach ![]() Kwiatuszku u nas śniegu już nie ma:/za to są pozostałości po psach na trawnikach nie wiem czemu właścicielom tak trudno posprzątać po swoich podopiecznych:/Dzień dobry
Edytowane przez BYou Czas edycji: 2014-02-07 o 09:28 |
|
|
|
#847 |
|
Zakorzenienie
|
Demeter ja robię te które właśnie Nestelle wkleiła a jak tak na ekspresie to robię z tego przepisu bez polewy http://www.poezja-smaku.pl/ciasto-marchewkowe/
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2014-02-07 o 09:36 |
|
|
|
#848 |
|
Zakorzenienie
|
oliwka
Demeter - i jak nocka? mały dziś lepiej ? no tak - dzisiaj piątek ![]()
|
#849 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas dwa pierwsze wyszły niezauważone, ale kolejne były też z paracetamolem (może z 4 dni musiałam dawać na noc )... no ale "szły" 4 na raz.Cytat:
uwielbiam jak się chwalisz ![]() ![]() ![]() ![]() dla Kamila cała seria skoczków a dla Ciebie za chwalenie ![]() Cytat:
ciepło i słonko? ![]() ![]() ![]() ![]() co masz na zakupowej liście?
|
|
|
#850 |
|
Zakorzenienie
|
BYou tak od rana Ci się chciało ja posprzątałam bo u mnie to obowiązek z rana a gotowanie to ostatnia czynność którą muszę zrobić, miał być barszcz ukraiński na obiad ale zapomniałam dokupić buraków
|
|
|
|
#851 |
|
Zakorzenienie
|
ja już tez mam obiad zrobiony - pieczone kurczaki (to co lubie najbardziej
![]() ![]() ) . dla tzta .(my dziś jemy na miescie bo mam wyjazd wizytowy )
|
#852 |
|
MBZ♥
|
Nestelle, ano
![]() Pani, nuda bo spożywka, chemia-może zahaczymy o jakieś dzieciowe no i o kwiaciarnię bo chcę mieć trochę wiosny w domu i marzę o hiacyntach![]() Oliwka dawaj do mnie bo mi zostało kilka buraczków ![]() Chciało, nie chciało Zosia wstała w super humorze, a wtedy da się najwięcej porobić-to korzystałam![]() Ciekawe to ciasto marchewkowe
|
|
|
|
#853 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() dopiero drugi zaczełam ![]() Cytat:
![]() za postępy AnielkiCytat:
obejrzałabym sobie mam gdzieś na płytach, muszę poszperaćCytat:
a Krzyś słodki Cytat:
brawo
|
||||
|
|
|
#854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u rodziców też nie da rady. za dużo ludzi. haha chyba że na raty u rodziców tż jego rodzina a u moich moja a gdzie ty na mieście jesz tą zdrową żywność?
|
|
#855 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cos tam sprubuje nadrobic ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#856 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Druga niedługo potem. A teraz czekamy i czekamy na kolejne... ![]() A my na sankach raz byliśmy, ale na razie stoją na klatce, nie w piwnicy i czekają na śnieg jeszcze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no tak ![]() Cytat:
![]() I dzień dobry znad śniadania
|
|
#857 |
|
Zakorzenienie
|
oj tam oj tam ...... na pewno nie w macach i tego typu .ale na miescie jest kilka knajpek z dobrym jedzonkiem
teraz jade do innego miasta - tez na pewno cos się znajdzie. a Ty poprzez zdrową zywnosc w restauracjach co rozumiesz ? bo ja po prostu rybe jakąs (nie paluszki ,nie pange ....) np. z grilla , mieso z grilla , z pieca , sojowe kotlety , inne kotleciki , ryze ,makarony , kasze , sałatki,zupy - wszystko pełniozarniste najlepiej ,bez sosów śmietanowych , i innych tego typu .... bez pyz , klusek, frytek ..... jest tego trochę .wiesz nie można przesadzac z lupą i mikroskopem nie be de zaglądać do kuchni ....ale idzie mądrze wybrać . ![]() wstawiam mojego urwisa w kąpieli :
|
#858 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Cytat:
Pogrubione Dziękuję. Mały jak usnął po 23 to spał do 6:30 także dłuuugo. Potem jeszcze do 9 pospalismy. Cytat:
|
||
|
|
|
#859 |
|
Zakorzenienie
|
|
#860 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
no niestety, kilka prób kawy z ekspresu, takich maciupkich espresso i jakos gorzej spal w nocy
w sumie to bąk mało spi, wstał o 6 zasnął przed 13, obudził sie po 14, krótka 20minutowa drzemka na spacerze i poszedł kimać o 21, i co? i wstał o 6;30 ktos mi podmienił dziecko u nas wszyscy lubią spać do późna:jego mama, tata i siostra a on ?Cytat:
nam się marzy Bułgaria, teraz są tam git drogi bo jest autostrada chyba juz prawie na samo wybrzeze, jedzie sie okolo 24h ale z dzieciakami to sobie nie wyobrazam, mozna leciec tez myslelismy, za rok. u nas problem z młodą - niby upal inaczej odczuwalny ale sama nie wiem czy ryzykować z jej sercem, bo kardiolog powiedział samolot -tak, upał -niekoniecznie. ale nie mowil ze mamy jezdzic tylko do Norwegii oglądać fiordy....wylądawać w szpitalu w Bułgarii na kardiologii ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a z tymi dziecmi to róznie, raz w chorwacji mieszkalismy kolo niemców z 2 dzieci 15,roku i kilka miesiecy na oko, ten starszy to jeszcze(chodził i tylko gadał nein, nein, nein ) to drugie ciagle płakało tak z 18h na dobę nie przesadzam; budził mnie jego ryk i zasypiałam z jego rykiem, zebralismy sie szybko, oni byli w kamperwozach a my w namiotach wiec przynajniej mielismy mozliwosc ucieczki; wakacje mieli fantastyczne-mały cały czas na rękach a i tak sie darł, dobrze ze mieli dziadków to sie zmieniali. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
supercałe stado kobitek czekało na wieści od ciebie bo ja nie w temacie. bedziesz jesc brokuły czy ćwiczyć linie podłużne i poprzeczne?
|
|
#861 | |
|
Wtajemniczenie
|
Super, ja bym sobie zapodała od początku - kiedys szukałam 1 sezonu ale nie było...
Cytat:
![]() Roszek jest śliczny! |
|
|
|
|
#862 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten twoj przemaz mysli i ogolnie Cytat:
Cytat:
za dotychczasowy brzegieg i za dalszy - i ja ciagle obstawiam kolejna Antenke Nie przejmuj sie ja bede miala az 2tyg ktore spedze w PL - ale za rok obiecuje sobie ze gdzies Pojade ...!! Marza mi sie Kanary ![]() Cdn Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#863 |
|
MBZ♥
|
Pani u nas też kolejne żabki z przeciwbólowymi bo tak płakała w nocy
![]() Nestelle a jaka fryzurka![]() Trolla, będę witać męża ![]() Tasia, właśnie, co tam wyjazd jak będziesz mieć Taką Dwójkę przy sobiemy pojedziemy w lipcu nad polskie morze
|
|
|
|
#864 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas nadal cisza :-( |
|
|
|
|
#865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do jedzenia no to na pewno nie smażone a ryby przeważnie smażone można kupić, mięso by było ale nie jesz. makaron, ryż, kasze tak ale jakieś warzywa to też ciężko bez sosów itd. no nie wiem, może ja w takich nie bywam albo źle trafiam. ja lubie w takich na wagę to można powydziwiać trochę tego trochę tego
|
|
#866 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wózek złożony (DxSxW): 105x31x34cm nawet nie chcę o tym słyszeć ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#867 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I zadna nie rodzi ...!!??(niemozliwe) Cytat:
- i POSuCHA Co do sniegu - w tym roku Milus nie mial sposobnosci zabawy na sniegu - za rok mu pozwole zaszalec ![]() Cytat:
![]() W ktores wakacje - jeszcze nie wiem w ktore pojade sobie na Svalbard wzdlouz och ach - sie doczekac nie moge ... Tylko musze skolowac kierowce z samochodem Dobra na tyle staczy - no kto jest Mistrzem nadrabiana na Tele no KTO ...? Haha Bylismy w Navie teraz do Skatte potem Polcija - ehhh Masakabros :-/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#868 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
albo mięcho właśnie bo tż w domu nie robi. W Pozaniu czy innych dużych miastach to może i jest wybór i można zjesc danie wege w knajpach, u mnie niestety to rzadkość, a jak juz są to mały wybór i jakieś straszne bleee Urwis Cytat:
z pogrubionego leje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Idę spacerować
Edytowane przez alliw Czas edycji: 2014-02-07 o 11:40 |
||||
|
|
|
#869 |
|
Wtajemniczenie
|
Jednej z Sierpniówek obumarła ciąża...
![]() Jakie to jest okrutne...
|
#870 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hejka!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajny wybór Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Bardzo się cieszę ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
![]() może faktycznie lekko podziębiony i dlatego bardziej senny? Cytat:
Ani czekolady, ani sera, ani orzechów nie mogę jeść... hehe ![]() Cytat:
wcześniej wcinała banany ![]() Dziś W. miał niespokojną noc, od północy spał już z nami, jestem o dziwo dość wyspana ![]() A, BYou, czuję się dziś jak Ty, bo wyjeżdżamy na weekend i muszę sama spakować samochód i zgarnąć Męża po drodze. Jesteś superhiroł, ja dwa dni rozkminiałam, jak zrobić, żeby było dobrze
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:16.

za Marcelka by się biedawctwo nie męczyło i kciuki za nowe ząbki 

(no ale tez jest bezkonkurencyjna w terenie
)
nowe kolekcje mnie powalają i wszytsko bym chciała więc póki co lepiej niech będzie tak jak teraz 

.... matka kwoka jestem .... 
a ja od urodzenia R słodkiego nie jem . więc ta stronka jest zakazana dla mnie ....

)... no ale "szły" 4 na raz.

?