|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Cytat:
, wiec sie da ale musi być równo i dziecie nie moze byc wagi cięzkiej wtedy luz aaa i nie pod górkę, raz się wybrałam do zoo z młodą, w pazdzierniku wiec juz w ciązy. drałowałysmy tam od dolnego parkingu, tam gdzie koles zbiera za wjazd na górę, to była masakra, zachciało mi sie spacerków, kamole na sciezce, górka, brzuszek, mała jęcząca ze chce usiąść w wózku.......eh a za niedługo nowalijki
|
|
#872 |
|
Zakorzenienie
|
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#873 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Duuuu. Pa. W Skacie numerek 156 a byl 104 ( 3 okna ) powiedzialam ze nie moge czekac taaaak dlugo. Niech se sam zalatwia. Wracam do domu - pobawiac sie z Musiem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#875 |
|
Zakorzenienie
|
miłego weekendu, lece papa
|
#876 |
|
Zadomowienie
|
Heej!
Tasiu- ciesze sie bardzo, ze wizyta udana a dzidzius na pewno przesliczny ![]() A co do tej mamy sierpniowej to straszna tragedia :-(:-(:-( Luna- brawa dla Kamilka! !! Widzisz, wystartował z mowa w swoim czasie ![]() Oliwka- kciuki za rehabilitacje Anielci. Biedne te nasze zabkujace maluszki, muszą się wycierpiec. Kinga ma 7 zabkow a kolejne sie wyzynaja juz od daaawna i jakos wyjść nie mogą. Byłam dzis na wizycie. Wyniki ok choc hemoglobina tylko 12,5 czyli przy dolnej granicy ale jeszcze w normie. Dostalam skierowanie do neurologa, rodzinny powiedzial ze dobrze byloby zrobic tomografie glowy wiec musze sie zapisac. U nas nie ma juz śniegu i Kinia nie moze na sankach pojeździć a tak lubi... |
|
|
|
#877 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny, te karty obrazkowe o których pisała Nestelle (z wyd Edgard) są w arosie za 10, 20 zł http://aros.pl/szukaj/karty+obrazkowe/0 Właśnie zamówiłam, i jeszcze pare innych drobiazgów
|
|
|
|
|
#878 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja wole jednak wczesniej wstac, optymalnie o 7:30 Cytat:
u nas gorac :P ale tez i baaardzo wietrznie, bo 70 kmH Cytat:
![]() fanfary dla tej pani ![]() sliczny urwis ![]() ja tez robie kapiel w glebokiej wodzie, ale musze caly czas pilnowac, bo mlody spaceruje w te i z powrotem zabawki go nie interesuja, natomiast, kran, waz od prysznica itd. sa fascynujace ![]() hihi ![]() dziekuje ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
hemoglobine masz naprawde ok, wazne, ze jest w widelkach norm ja wczoraj zamowilam tez karty i kilka ksiezek do kolekcji, szkoda mi bylo przeplacac za przesylke ![]() alliw nie pamietam czy to ty pisalas o hashimoto? warto sie przebadac, ale nie martw sie na zapas - bardzo duzo ludzi to ma, to choroba autoimmunologiczna, najczesciej tez dotyka wlasnie kobiety (ja tez choruje na hashimoto, hormony mam w normie). Jezeli hormony bedziesz miala w normie to nie dostaniesz zadnych lekow - bo Hashimoto sie nie leczy - przynjamniej na razie nie ma na to lekow - trzeba sie corocznie badac, przede wszystkim USG i badanie izotopowe (scyntygrafia), zeby kontorolowac zmniejszanie sie tarczycy i czy nie ma ewentualnie jakis guzkow Oprocz tego wlasnie przy hashimoto nie mozna brac lekow z jodem, bo to prowadzi wlasnie do zwiekszania sie zapalenia - w pozywieniu naturalny jod jest ok, zastap jodowana sol sola morska
|
|
#879 |
|
Zadomowienie
|
Moderna- od jakiegoś miesiąca kręci mi sie w głowie, tak kilka razy dziennie. Jeszcze lekarz pytal czy mi dłonie w nocy dretwieja no i rzeczywiście dretwieje mi po 2 palce ale myslslam ze to od niewygodnej pozycji na boku z Kinia u cyca. Mam nadzieje ze to tylko przemeczenie i nic złego nie wyjdzie ale kontrolnie sie przebadam.
---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Aa jeszcze mam pytanie- jak długo może utrzymywać sie wysypka alergiczna? Kinie wysypalo po tym lodzie co zjadłam i ta wysypka jest i jest i nic nie schodzi... |
|
|
|
#880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musze napisac, jakie te nasze maluszki sa silne - moj Marcel stoi od niedawna, ale ma tak silne nogi, miesnie, ze jestem w szoku - stoi przy np. stoliku i schodzi w dol do niskiego przysiadu i do gory i znowu do przysiadu i do gory - niesamowite
|
|
#881 |
|
Zadomowienie
|
Moderna, to prawda- silne bardzo. Ja czasem jak patrze jak Kinga siada, wstaje, siada, wstaje, kuca, siada, znow wstaje i tak caly czas to sie zmęcze samym patrzeniem ;-) a ona ma jeszcze duuuuzo sily na zabawe
|
|
|
|
#882 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dzień doberek
![]() Cytat:
Dziękuję, usnęłam chyba po 15 minutach ![]() Cytat:
No gdzie? gdzie? Już wiem, doczytałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i dalsze Tasiu2. Tu tez się podpinam ![]() ![]() :jupi :3. Za Twoje badania Będzie ok 4. Mój w tym roku na sankach nie będzie jeździł. Mam sanki ale bez oparcia niestety. Dziadek musi jakoś je dorobić a z jego tempem będzie ok jak będzie w przyszłym roku ![]() Cytat:
![]() A poważnie to są silne szkraby są
|
|
#883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Monika- ja Ci mogę dac namiar na swoich w Chłapowie, chcesz?
|
|
#884 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#885 |
|
Zadomowienie
|
Balsamem nawilzajacym smarujemy a policzki alantanem jeszcze. Ta wysypka jest blada w zasadzie od paczatku ale jak sie przejedzie dłonią po skórze to taka kaszka jest wszędzie plus na przedramionkach mocno sucha skóra.
|
|
|
|
#886 |
|
Zakorzenienie
|
Któraś pytala- w Londynie byłam.
Fajnie, ze się Wam moje zakupy podobały. Mało się udzielam, bo TŻ wziął tacierzynski i korzystam, ze jest z kim pogadać, a jeszcze go namawiam na robienie mebli ![]() Tasia fajnie, ze wszystko ok. Tak Was podczytuj zza krzaka i się chichram z naszego żywota, ciekawe kiedy Z po raz pierwszy morze zobaczy.... Chyba by przed pojsciem do przedszkola wypadało,bo będzie włocha jak nie będzie wiedziała co to takiego. ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- A w Biedrze jest seria książeczek obrazki dla maluchow po 5,99, kupilam dziś 5 Zosce, ale nie wiem jak wrażenia bo padła po spacerze.
|
#887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moj lekarz mi za kazdym razem powtarza, ze tylko wazelina (czy inna masc na bazie parafiny) o dzialaniu okluzyjnym jest wskazana przy zapaleniu skory - ma chronic sucha skore przed wtargnieciem w glebsze warstwy bakterii, alergenow itd., co nie przyczynia sie do wyciszenia zapalenia - natomiast kremy nawilzajace pomagaja tym powyzszym wtargniecie do skory. Podejrzewam, ze u Was bedzie to sie dluzej utrzymywalo, bo nie jest to alergia kontaktowa, a reakcja organizmu - wiec to system immunologiczny musi sie wyciszyc - podobno trwa to nawet do kilku tygodni. Ciezko mi cos doradzic, czym smarowac - moj lekarz doradzilby Wam pewnie masc o dzialaniu ochronnym czyli cos na bazie parafiny/wazelina zeby chronic skore, by zapalenie sie wyciszylo - natomiast nie wolno jej smarowac gruba warstwa, doslownie cieniutko, jak mgielka, ma jej prawie byc nie czuc na skorze - w praktyce nie jest to latwe, mnie jest bardzo ciezko z wazelina, ale ja mam rowniez bardzo zniszczona skore, wiec tu dochodzi tez inny aspekt. Ja sie niedawno posmarowalam zamiast wazelina kremem i faktycznie wystapilo u mnie pogorszenie (ale ja mam tez otwarte rany - wiec glownie dlatego) - ale sama wazelina niestety naprawde u mnie juz nie wystarcza, gdyz na skorze pojawily sie zgrubienia, zrogowacenia, wrazenie papierowej skory (choc sa to skutki stosowania dlugotrwalego masci sterydowych). Na wlasna reke wprowadzilam teraz dodatki ziolowe do kremu + wazelina - -mam nadzieje na poprawe ![]() Mam nadzieje, ze Kindze szybko sie poprawi ![]() ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- a zapomnialam napisac, widzialam zdjecia, bardzo ladne zakupy bylas tylko na zakupach, czy tez na zwiedzaniu?
|
|
#888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie pierwszy raz w Londynie, ale pozwiedzac tez chciałam, strajk metra pokrzyżował mi plany. Ze zwiedzania tym razem byłam tylko w Natural History Museum - uwieeeelbiam.
|
|
#889 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w dzień zero różnicy. w nocy cycek co godzinę nie z sygnalizacyjnym płaczem tylko z rykiem. dziwne, że te dolne bez atrakcji ![]() Cytat:
![]() hehe można patrzec w nieskończoność, c'nie?
|
|
|
#890 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a no strajk - szkoda, bo faktycznie bez metra nie jest latwo ![]() ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
a w dzien spokoj hehe... no ja przypatruje sie zafascynowana zawsze tym wyczynom sportowym (moze to przygotowania do igrzysk )
|
|
#891 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o jeeeeny .... masakra ![]() . z dziecmi to róznie . ale nie z moimi do Bułgarii tez bym chciała. co do waszych wakacji i młodej - to może lepiej brac pod uwagę chłodniejsze miesiące np. wrzesień - czy w grecji czy w turcji nie ma wtedy upałow -jest ciepło ale dużo chodniej jednak ,taki przyjemny wiaterek. z tą kawa u nas podobnie miałam z Kubą - raz tylko wypiłam i dziecko chodzące spac regularnie ten jeden raz nie mogło zasnąc ...i taki poddenerwowany był . zła byłam na siebie bardzo i obiecałam sobie -nigdy więcej . także karmiąc Ninke czy Roszka nigdy kawy nie wypiłam. a lubie bardzo ! taką z ekspresu najlepiej 3,4 ,5 ![]() . Cytat:
(nielicząc taty który Cie wkurza czasami )aby Ci się marzenia spełniły sołoło-orzeł bój się ! ![]() ojej biedna Zosia ![]() Cytat:
- nalewam po brzegi i chlapie oj chlapie jak wieloryb ogonem trzaska (wtedy troszkę zasłaniam prysznic i nie jest zle ).co do jedzenia - ja nie mam problemu aby znaleźć ryby z grilla ,z pieca .zresztą smażone uważam tez za zdrowe .(wiadomo zależy na czym i aby nie w głębokim tłuszczu).warzywa zawsze można bez sosów -wystarczy poprosić .zresztą nigdy tego nie robie bo tak jest w karcie tez - warzywa na parze .albo z grilla ,albo z wody . wierz mi -nie jem samej sałaty Cytat:
. o co chodzi z tą Policją ??? Cytat:
ojej serce pęka od takich wiadomości .Cytat:
. kciuki za spakowanie - dasz rade !
|
|
#892 |
|
Zakorzenienie
|
Villga ahh tak jeszzce pomyslalam - bo najwazniejsze, ze te zmiany nie sa czerwone, jak sa blade to jest juz dobrze - przypomnialam sobie o jednym kremie/masci - Nanobase, marki Astellas - ona jest bardzo dobra, nawilza, natluszcza, chroni - jest dosyc droga, ale ja ja bardzo dobrze na male powierzchnie wspominam i moge polecic
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-02-07 o 16:52 |
|
|
|
#893 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. mi się wydaje ze to ze zmęczenia -stresu . choć jak masz kilka razy dziennie takie zawroty to troszkę niepokoi .... Cytat:
no coś Ty . jestem nomadka niepamietasz ? a maż w domu potem głodny ...musze rano zrobić bo całymi dnami mnie nie ma czasem .... ![]() (z tą chorobą (nic za bardzo o niej nie wiem ) to mysląłam ze trudno mieć dzidziusia .... to jak to jest?)Cytat:
|
|
#894 | |
|
Zakorzenienie
|
w całej życiowej karierze T. nie przesadzam z przeciwbólowcami. nie mam wyrzutów, że te kilka dni zasypiał na nich.
w nocy nie dostawał kolejnej dawki/dawek. myślę, że czasem trzeba. o tak!!!! ciekawe których ![]() Cytat:
tylko niestety po tej drugiej stronie barykady ![]() a Roch boski. zwłaszcza fryzzzz
|
|
|
#895 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak zasypia, i potrzebuje tylko piersi do uspokojenia to subiektywnie oceniam, ze przeciwbolowe to jeszcze nie teraz )Cytat:
![]() chodzi o hashimoto? moj lekarz mowil, ze nie ma wplywu - co innego niedoczynnosc tarczycy - tutaj moga wystapic problemy z zajsciem w ciaze
|
|
#896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#897 |
|
Zakorzenienie
|
rozumiem .
|
#898 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
nie lubi to mało powiedziane liczę na to że jak przyjdzie wiosne i nie bedzie musiał siedziec w kurce, czapce itp to moze polubi![]() Cytat:
i brawa za postepy w reh Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ps. piekę mufinki z malinami
|
|
#899 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() JA pierwszy(i ostatni raz jak do tej pory;p) widziałam nasze morze jak pojechałam na studiach z dziećmi jako opiekun kolonijnny DLatego chce jechac teraz....Czytam o Waszych zdrowych jedzeniach i zamowilam sobie pizze;p Mąz bedzie ok 23. 00 dzis dopiero wiec na pocieche;p ide pisac listy do rodziców mych dziec, bo w czwartek zebranie ;* p.s Roch przeprzystojny |
||||
|
|
|
#900 |
|
Rozeznanie
|
aż mi ślinka cieknie. Przepis poproszę Hahah Jesteś the best
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:31.

, wiec sie da ale musi być równo i dziecie nie moze byc wagi cięzkiej wtedy luz aaa i nie pod górkę, raz się wybrałam do zoo z młodą, w pazdzierniku wiec juz w ciązy. 

. weszłam na ten blog aby Ci przepis wkleic i co zobaczyłam? TO na pierwszej stronie :
a ja od urodzenia R słodkiego nie jem . więc ta stronka jest zakazana dla mnie ....

i dalsze
Tasiu

a w dzien spokoj 

serce pęka od takich wiadomości .
.
aż mi ślinka cieknie. Przepis poproszę