|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24
mala_czarna_21 gratulacje
![]() kasia1201 ślicznie w tej kiecce wyglądasz ![]() aneczka25057 masz z teściową "wesoło" ![]() justynkie gratulacje garnituru mi udało się namówić mojego TŻ żeby rozejrzał się za gajerkiem ![]() zakrecona_kropka gratulacje sukienki emdzik dla mnie ta na górze lepsza ta ze wzorkiem pysia1987 1800 to bardzo dobra cena ale wiem, że warto, bo widziałam co potrafi ten wodzirej
|
|
#3752 |
|
Zadomowienie
|
Ja myślałam tylko o A3 -130 gości
|
|
|
|
#3753 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie widzę za bardzo cięcia piosenki, szpagatów i innych figur nie będziemy serwować, raczej kroki podstawowe z obrotami, przez 4 minuty by się zanudzili. A w ten sposób jakoś naturalnie przejdziemy do części tanecznej wesela.Ysia jak dla mnie za mocny ten makijaż jak dla PM, ale ja generalnie lubię takie co są bardzo delikatne, takie moje zboczenie
|
|
|
|
|
#3754 |
|
Zadomowienie
|
Ostatni egzamin napisany, jeszcze tylko magisterka do czwartku i będe mogła oddac sie wizażowi w 100 %
![]() ale macie tempo! 2 dni nie zerkałam na forum i nie wiem co sie dzieje
|
#3755 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez 201604261006 Czas edycji: 2014-02-10 o 16:42 |
||
|
|
|
#3756 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo makijaż jest śliczny, no ale kurczę, coś mi nie gra w tym ciemnym graficie! Nie PM-kowaty ![]() Nasi znajomi mieli wesele na ok. 150 osób i o ile dobrze pamiętam, drzewko A3! Za duże też nie jest fajne, bo niestety, nie zawsze 100% osób odbija swoje odciski, a takie "łyse" drzewko źle wygląda. To tylko 1 odcisk kciuka każdej z osób, wydaje mi się, że A3 na pewno styknie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3757 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przykład z dzisiaj - nie uwierzycie ale ja mam na sobie czarne, bardzo czarne smoky ![]()
|
|
#3758 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, wpadam na chwilę by się usprawiedliwić, bo nie będę mogła się udzielać przez kilka dni...
Proszę też o mocne kciuki w czwartek.Wiem, że potrafią wiele zdziałać, dlatego tym bardziej proszę swiat_katarzyny zazdroszczę urody i talentu!
|
|
|
|
#3759 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ozdoba śliczna Cytat:
Cytat:
Cytat:
zmienione ! Dziękuję Kochane!! Cytat:
![]() Cytat:
Myślę, że A3 jest wystarczające. Ja chcę, żeby mój chrześniak narysował mi drzewo. Miłoszek ma 7 lat, a rysowanie drzew to jego pasja i nie chcę, żadnego innego drzewka, jak nie Miłoszka!! Dziękuję i gratuluję garnituru, a jeśli chodzi o bukiet to 2!!!!!!!!!!
26.06.2011 26.08.2013 27.09.2014 Edytowane przez iza1336 Czas edycji: 2014-02-10 o 16:57 |
||||||
|
|
|
#3760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Piękny makijaż, bardzo seksowny - co jak co ale dla mnie jestes mistrzynią w podkreślaniu oczu ![]() Zgadzam się, że aparat spłyca kolory - dlatego po próbnych makijażach zróbcie sobie sesję zdjęciową w różnym oświetleniu. Naturalne, sztuczne, flesz. Dzięki temu wiem, że u mnie bardzo rozświetlające cerę makijaże nie będą dobrym wyborem - o ile na żywo wszystko ładnie, o tyle w obiektywie świecenie się na maksa. ysia Ja bym poszła w chłodne brązy, są takie wpadające w śliwkę/ burgund (np. w paletce sleeka au naturel są takie odcienie). Tylko nie płasko nakładać cień, a łączyć go z beżami i waniliowym rozświetleniem.
|
|
#3761 |
|
Raczkowanie
|
cornflower_girl
O matko!! ale ten 2 makijaż jest piękny!!!!!!
|
#3762 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
![]() Powoli kończy mi się sesja (w niedzielę mam ostatni egzamin - niestety strasznie trudny ) ale i tak postanowiłam tu do Was zajrzeć bo się za Wami stęskniłam U nas sprawy ślubne powoli zaczynają ruszać do przodu. TŻ wreszcie ustalił swoją listę gości i w najbliższym czasie chcemy zamówić zaproszenia, w sobotę jedziemy odebrać obrączki i przy okazji wstąpimy do cukierni po próbki ciast żeby wiedzieć na co się zdecydować
|
|
|
|
#3763 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pytanie: czy bukiet dla świadkowej to "obowiązek"? Bo szczerze - nie widzę w nim większego sensu W zasadzie to po co jej?
|
|
|
|
|
#3764 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja to jednak sroczka jestem![]() i mam na uczelni taka samą sytuacje jak ty - ostatni rok a sesja.... ![]() Cytat:
teraz mam straszna ochote założyc tę swoją opaskę z promody zamiast welonu na ślub przepieknie to wygląda i welonu wcale nie brakuje![]() Cytat:
a może weźcie ją na zakupy i sprezentujcie coś eleganckiego w ramach podziekowań dla rodziców? Cytat:
koniecznie dziewczyny w makijazu sesja w każdym typie oswietlenia... nie raz widziałam PM która w szarościach wyglądała jakby miała podbite oczy gdy na sali zgasło swiatło ![]() ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
![]() a co do bukietu dla swiadkowej... dla mnie to głupota... ona jest PM? jej rolą jest trzymanie mojego bukietu podczas przysiegi... jak ma to robić z dwoma bukietami? w ogole skąd sie wziela ta tradycja?![]()
Edytowane przez swiat_katarzyny Czas edycji: 2014-02-10 o 17:21 |
||||||
|
|
|
#3765 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3766 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale ja osobiście się z tym nie spotkałam ![]() btw. my będziemy mieć dwóch świadków, więc ten kłopot mi odpadnie
|
|
|
|
|
#3767 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3768 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3769 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3770 |
|
BAN stały
|
Nie nadrabiam bo siedzę w salonie i czekam na dopasowanie ale jestem zła jak diabli... Nie mogłam zrobić.zdjęcia w mojej sukni
![]() Wysłane z telefonu |
|
|
|
#3771 |
|
Zadomowienie
|
Racja
Ale dużo też zależy od regionu tak jak napisała annic Podobnie jest z tym z kim siedzą państwo młodzi, u mnie młodzi siedzą z rodzicami a na przykład w miejscowości oddalonej o jakieś 50 km młodzi siedzą ze świadkami i takich przykładów jest całe mnóstwo Nieraz sama jestem zaskoczona zwyczajami jakie obowiązują u innych PMek z naszego wątku
|
|
|
|
#3772 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasturcja1308 super to drzewko, dobry wybór, chociaż rower też mega ciekawy ![]() o jaaaaaaa ![]() swiat_katarzyny makijaż jak z Harper Bazaar Cytat:
ale wiem, że w niektórych rejonach jest taka wręcz tradycja - kwiaty są składane przed obrazem Matki Bożej. Cytat:
Iza śliczne zaproszenia, ale powinno być napisane 27 września - popraw sobie
|
|
#3773 |
|
Zakorzenienie
|
Uuuu.... Jak to?
|
|
#3774 |
|
Zakorzenienie
|
enzunio to dziwne, tym bardziej , że chyba mówiłaś że już masz opłaconą suknie?
|
#3775 | |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Kochana, a Twój makijaż jest powalający!!!!!
---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
*
|
|
#3776 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Lemon_Drop;45076077]Nasturcja przepiękne te bukiety! Ten pierwszy bardzo oryginalny i niespotykany, ale chyba drugi podoba mi się bardziej
![]() Gratki za garnitur! Kamilka b. ładny grzebyk. Jakie ma wymiary? Ze strony TŻ kuzynka jest w ciąży i termin mają akurat na nasz termin, więc ich nie będzie - trudno. [QUOTE=madzixx88;45073520]No i w koncu ruszylismy z tancami, chodzimy w soboty i niedziele fajnie nam idzie, Tz ma poczucie rytmu i szybko lapie kroki, cwiczylismy disco sambe, rock&rolla i walca ang, jestem zadowolona - wizja walca na pierwszy taniec stala sie blizsza ![]() Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#3777 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
** tak wiem już poprawiłam :P
|
|
#3778 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dlaczego? Bo mam taki kaprys ![]() Ysia, makijaż śliczny
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
||
|
|
|
#3779 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3780 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Piękne!
Cytat:
Cytat:
z nas też żadne dansery ale daliśmy sobie spokój z tą presją pierwszego tańca bo uznaliśmy, że jak nie umiemy, to żadne zmarnowane godziny i pieniądze wielkich tancerzy z nas nie zrobią a do tego takie tańce-przytulańce młodej pary też mają swój urok![]() Cytat:
Cytat:
My mamy do 28 maja, miesiąc przed bo w sumie to taka pro forma u nas Cytat:
![]() Cytat:
ale w ramach konsensusu umówiłyśmy się na opaskę na rękę z kwiatków Dziewczyny, myślicie, że to będzie w porządku, jak rozdamy zaproszenia na ślub w czasie imprezy urodzinowej siostry TŻ i jego mamy (obie mają w lutym, w odstępie tygodnia i robią wspólną rodzinną posiadówkę) - będą ciotki i kuzynostwo TŻ, z którymi ciężko się spotkać bo prawie każdy ma zmianową pracę i zgranie się w jednym terminie graniczy z cudem. Ogólnie wychodzę z założenia, że to ich święto, i trochę nie chciałabym im psuć tego dnia, ale z drugiej strony byłoby to wielkie ułatwienie dla nas - druga taka okazja może się nie trafić Poza tym nudy, idę ćwiczyć by wyglądać bosko na swoim ślubie hehe I na 2 przed naszym - mam w tym roku ślubno-chrzcinową masakrę od kwietnia do lipca co miesiąc coś (a w czerwcu poza naszym jeszcze psiapsiółka z LO wychodzi za mąż...). Jestem bez grosza przy duszy w tym roku hehe
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.

ale wiem, że warto, bo widziałam co potrafi ten wodzirej

Całe życie jakieś komplikacje !!

tylko zamień "wrzesień" na "września", żeby było poprawnie

Bo szczerze - nie widzę w nim większego sensu
takiej intensywnej nie miałam od lat
już tak mi się nie chce studiować, że to się nie dzieje!!! jeszcze tylko pół roku... w związku ze szkołą, nie miałam czasu na nic, oprócz ślubnych spraw w międzyczasie 
ja to jednak sroczka jestem