Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24 - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-10, 15:57   #3751
sweetsunday
Raczkowanie

Dot.: Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24

mala_czarna_21 gratulacje

kasia1201 ślicznie w tej kiecce wyglądasz też szukam z koronki

aneczka25057 masz z teściową "wesoło" moja na szczęście zostawia wszelkie decyzje nam

justynkie gratulacje garnituru mi udało się namówić mojego TŻ żeby rozejrzał się za gajerkiem

zakrecona_kropka gratulacje sukienki

emdzik dla mnie ta na górze lepsza ta ze wzorkiem

pysia1987 1800 to bardzo dobra cena my mamy DJa z wodzirejem i płacimy 3000 ale wiem, że warto, bo widziałam co potrafi ten wodzirej
Stary 2014-02-10, 16:17   #3752
cude
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
myślę że a2 to taki optymalny format a3 to faktycznie malutkie
Ja myślałam tylko o A3 -130 gości
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 16:25   #3753
annic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
annic
A gdyby u Was zespół zachęcił gości do włączenia się w taniec? Myślę, że zaproszenie gości to bardzo dobry pomysł.
I chyba tak właśnie zrobimy nie widzę za bardzo cięcia piosenki, szpagatów i innych figur nie będziemy serwować, raczej kroki podstawowe z obrotami, przez 4 minuty by się zanudzili. A w ten sposób jakoś naturalnie przejdziemy do części tanecznej wesela.

Ysia jak dla mnie za mocny ten makijaż jak dla PM, ale ja generalnie lubię takie co są bardzo delikatne, takie moje zboczenie
annic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 16:39   #3754
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Ostatni egzamin napisany, jeszcze tylko magisterka do czwartku i będe mogła oddac sie wizażowi w 100 %
ale macie tempo! 2 dni nie zerkałam na forum i nie wiem co sie dzieje
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 16:40   #3755
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Sunrise28 Pokaż wiadomość
Pm-ki kochane, na ile wcześniej chcecie potwierdzenie przybycia na wesele?
Miesiąc czy więcej?

Ja chciałam dwa miesiące, ale nie wiem czy tak wypada... ?
My mamy ślub 30sierpnia, a potwierdzenie do 3sierpnia
Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Kurde, cały czas się bije z myślami co do tego makijażu. Ostatnio miałam zmalowane coś takiego jak w załącznikach, nawet mi się podobało, mimo że było mocno. Niby ślub mamy o 16, przyjęcie od 17nastej, więc mocny makijaż nie wyglądałby chyba głupio?
Dla mnie jest bardzo ładny I nie wydaje mi się za mocny

Edytowane przez 201604261006
Czas edycji: 2014-02-10 o 16:42
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 16:45   #3756
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Wizażystka mnie maluje, ale chciałabym mieć też jakaś swoją koncepcję żeby się dobrze czuć. Niestety ja mogę mieć tylko zimne kolory ( zimne brązy, szarości, biele itd) bo w ciepłych wyglądam jak chora, a wszelkie róże/fiolet mi się nie podobają na mnie Całe życie jakieś komplikacje !!
To może zimne brązy? Bo makijaż jest śliczny, no ale kurczę, coś mi nie gra w tym ciemnym graficie! Nie PM-kowaty

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
myślę że a2 to taki optymalny format a3 to faktycznie malutkie
Nasi znajomi mieli wesele na ok. 150 osób i o ile dobrze pamiętam, drzewko A3! Za duże też nie jest fajne, bo niestety, nie zawsze 100% osób odbija swoje odciski, a takie "łyse" drzewko źle wygląda. To tylko 1 odcisk kciuka każdej z osób, wydaje mi się, że A3 na pewno styknie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
Ostatni egzamin napisany, jeszcze tylko magisterka do czwartku i będe mogła oddac sie wizażowi w 100 %
ale macie tempo! 2 dni nie zerkałam na forum i nie wiem co sie dzieje
Super! Powodzenia
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 16:47   #3757
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Linaewen piękna ta fryzura z warkoczem. Jeszcze dużo robią te czerwone usta

Kurde, cały czas się bije z myślami co do tego makijażu. Ostatnio miałam zmalowane coś takiego jak w załącznikach, nawet mi się podobało, mimo że było mocno. Niby ślub mamy o 16, przyjęcie od 17nastej, więc mocny makijaż nie wyglądałby chyba głupio?
tu to ja sie musze wypowiedzieć aparat bardzo spłyca kolory, bardzo.... teraz codziennie robie sobie jakiś makijaż i go obfotografowuje ze wszystkich stron i zawsze jest o jakies 2-3 tony jasniejszy niż na zywo... wiec makijaż fotograficzny (a makijaż PM jest też makijażem foto) musi byc bardziej intensywny, by też sie pieknie prezentowal na zdjęciach, nie tylko na żywo...

Przykład z dzisiaj - nie uwierzycie ale ja mam na sobie czarne, bardzo czarne smoky

Stary 2014-02-10, 16:52   #3758
aneczka25057
Rozeznanie

Dziewczyny, wpadam na chwilę by się usprawiedliwić, bo nie będę mogła się udzielać przez kilka dni...
Proszę też o mocne kciuki w czwartek.Wiem, że potrafią wiele zdziałać, dlatego tym bardziej proszę

swiat_katarzyny zazdroszczę urody i talentu!
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014
aneczka25057 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 16:54   #3759
iza1336
Raczkowanie

Cytat:

iza Świetne zaproszenia - bardzo ładny pomysł Jedyne, co bym radziła - czcionka pisana na niektórych zdjęciach ma zbyt małe światło (tzn. odstęp między literkami jest za mały i niekiedy zlewają się w jedno - ale obstawiam, że to też może być wina aparatu).

A w kwestii welonów i ozdób - trochę korci mnie taka ozdoba jak na zdjęciu. Niestety oryginalna z etsy jest dość droga; zastanawiam się, czy samej takiej sobie nie zrobić. Planuję długi welon do kościoła, podpięłabym go pod ozdobę, tuz przy karku. Na sali tylko taka opaska. Co o tym myślicie ?
Dziękuję
Ozdoba śliczna

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość
Iza super zaproszenia! Swietna ta koronka tylko jak juz Dziewczyny pisaly zmien Wrzesień na Września
Cytat:
Napisane przez annic Pokaż wiadomość
ale ładne tylko zamień "wrzesień" na "września", żeby było poprawnie
Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
Iza ładne zaproszenia Ci wyszły, ale masz tam błąd, na pierwszej stronie zamiast "wrzesień" powinno być "września"
Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Iza zaproszenia bardzo mi się podobają - mam tylko jedną uwagę: 27 "września" a nie "wrzesień"
Dziękuję za miłe słowa i wyłapanie błędu zmienione !

Cytat:
Napisane przez anusia4u Pokaż wiadomość
iza1336 genialne zaproszenia są śliczne
Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
iza1336, zaproszenia wyszły bardzo ładne
Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Iza, śliczne zaproszenia jesteście mega utalentowane
Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Bardzo ładne
Cytat:
Iza - super zaproszenia! bardzo mi się podoba kolorystyka
Dziękuję Kochane!!

Cytat:
Makijaż bardzo ładny, ale wydaje mi się taki zimowy

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które planują zrobić samodzielnie księgę gości z odciskami palców: gdzie kupiłyście tusze? Szukałam na allegro i mam z nimi problem.
Poza tym na jakie wymiary się decydujecie? 40x30cm? Większe?
Są w empiku.
Myślę, że A3 jest wystarczające. Ja chcę, żeby mój chrześniak narysował mi drzewo. Miłoszek ma 7 lat, a rysowanie drzew to jego pasja i nie chcę, żadnego innego drzewka, jak nie Miłoszka!!

Cytat:
Napisane przez nasturcja1308 Pokaż wiadomość
b. ładne! wcale nie wyglądają jak diy
Ze spraw ślubnych - załatwiłam dekoratorkę do kościoła i mam wybrany bukiet. Na pewno będą tulipany. Taki albo taki

I kupiliśmy Tżtowi garnitur - vistulowy w promocji.
Dziękuję i gratuluję garnituru, a jeśli chodzi o bukiet to 2!!!!!!!!!!

Edytowane przez iza1336
Czas edycji: 2014-02-10 o 16:57
iza1336 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 16:57   #3760
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
tu to ja sie musze wypowiedzieć aparat bardzo spłyca kolory, bardzo.... teraz codziennie robie sobie jakiś makijaż i go obfotografowuje ze wszystkich stron i zawsze jest o jakies 2-3 tony jasniejszy niż na zywo... wiec makijaż fotograficzny (a makijaż PM jest też makijażem foto) musi byc bardziej intensywny, by też sie pieknie prezentowal na zdjęciach, nie tylko na żywo...

Przykład z dzisiaj - nie uwierzycie ale ja mam na sobie czarne, bardzo czarne smoky
Trzymam kciuki za mgr

Piękny makijaż, bardzo seksowny - co jak co ale dla mnie jestes mistrzynią w podkreślaniu oczu

Zgadzam się, że aparat spłyca kolory - dlatego po próbnych makijażach zróbcie sobie sesję zdjęciową w różnym oświetleniu. Naturalne, sztuczne, flesz. Dzięki temu wiem, że u mnie bardzo rozświetlające cerę makijaże nie będą dobrym wyborem - o ile na żywo wszystko ładnie, o tyle w obiektywie świecenie się na maksa.

ysia Ja bym poszła w chłodne brązy, są takie wpadające w śliwkę/ burgund (np. w paletce sleeka au naturel są takie odcienie). Tylko nie płasko nakładać cień, a łączyć go z beżami i waniliowym rozświetleniem.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg world-most-beautiful-indian-pakistan-bridal-2013-2014-369x520.jpg (22,7 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 57d42be8891f85c6020710fb45c0b4ce.jpg (61,1 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg b868480892da8030bff880f3933784e9.jpg (15,0 KB, 30 załadowań)

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 17:00   #3761
iza1336
Raczkowanie

cornflower_girl
O matko!! ale ten 2 makijaż jest piękny!!!!!!
Stary 2014-02-10, 17:00   #3762
cikulada
Zadomowienie

Dzień dobry!

Powoli kończy mi się sesja (w niedzielę mam ostatni egzamin - niestety strasznie trudny ) ale i tak postanowiłam tu do Was zajrzeć bo się za Wami stęskniłam U nas sprawy ślubne powoli zaczynają ruszać do przodu. TŻ wreszcie ustalił swoją listę gości i w najbliższym czasie chcemy zamówić zaproszenia, w sobotę jedziemy odebrać obrączki i przy okazji wstąpimy do cukierni po próbki ciast żeby wiedzieć na co się zdecydować

cikulada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 17:02   #3763
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:

OMG, co za cudo! :Slina: Nie dobijaj mnie kobieto, jaki boooski!

Pytanie: czy bukiet dla świadkowej to "obowiązek"? Bo szczerze - nie widzę w nim większego sensu W zasadzie to po co jej?
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 17:05   #3764
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iza1336 Pokaż wiadomość
Chciałam się pochwalić!

Oto moje próbne zaproszenie

Przepraszam za jakość, ale zdjęcia zrobione telefonem (badziewnym), ponieważ aparat pożyczyłam przyjaciółce.

Edit: Koronka nie docięta przez nożyczki, jutro idę kupić krawieckie, które będą ostre i będą ciąć jak żyleta!

Potwierdzenie przybycia jeszcze przesunęłam bardziej na bok
ale piekne podoba mi sie motyw koronki, jest boskiiiii
Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
Hej dziewczęta, wracam do żywych!!! jeszcze tylko jedna praca do napisania mi została i po sesji takiej intensywnej nie miałam od lat już tak mi się nie chce studiować, że to się nie dzieje!!! jeszcze tylko pół roku... w związku ze szkołą, nie miałam czasu na nic, oprócz ślubnych spraw w międzyczasie przyszedł mój długo wyczekiwany grzebyk, jest przepiękny, wielki i ciężki ale uwielbiam go i zrobię wszystko, żeby mieć go we włosach
przepiękny grzebyk ja to jednak sroczka jestem
i mam na uczelni taka samą sytuacje jak ty - ostatni rok a sesja.... nie będe tego komentować

Cytat:

A w kwestii welonów i ozdób - trochę korci mnie taka ozdoba jak na zdjęciu. Niestety oryginalna z etsy jest dość droga; zastanawiam się, czy samej takiej sobie nie zrobić. Planuję długi welon do kościoła, podpięłabym go pod ozdobę, tuz przy karku. Na sali tylko taka opaska. Co o tym myślicie ?
no ja cie kobieto udusze teraz mam straszna ochote założyc tę swoją opaskę z promody zamiast welonu na ślub przepieknie to wygląda i welonu wcale nie brakuje

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Przepiękne muszę się wziąć za nasze

Moja mama też jest z tych większych - dzięki za namiary na modbis! Wysłałam jej stronę i zakochała się w ich kieckach, chyba będziemy stamtąd zamawiać

Większy problem mam z moją teściową ma jeden "odświętny" zestaw złożony z czerwonej bluzki i czarnej spódnicy, w sumie ładny, ale na taką okazję jak ślub jedynego syna mało wyjściowy, a chce go założyć... nie wiem, jak to taktownie rozegrać - u niej problem jest głównie finansowy. Ojciec TŻ nie pracuje, ma za to drogie hobby, na które ciągle wyciąga od teściowej kasę (ma trochę swoich pieniędzy z fuch, ale nie wystarcza). Trochę (czyt. bardzo) mnie to wkurza, ale to problem na zupełnie inny wątek
Dla nas finanse to nieduży problem i podrzuciłam K. pomysł, żeby zaproponować jej, że kupimy jej coś ładnego. Problem w tym, że ja uważam, że mi jako przyszłej synowej nie wypada tego proponować, on z kolei też nie bardzo wie jak. Próbował dać jej pieniądze, ale kazała mu się stuknąć w głowę, stwierdził potem, że może to i lepiej, bo pewnie i tak ojciec by je wyniuchał i wziął sobie :/
Nie wiem, jak to rozegrać, najlepiej chyba byłoby ją zabrać samochodem na zakupy do Wro - może razem z moją mamą? Nie mam pomysłu.
trudny orzech do zgryzienia... co kolwiek nie zrobicie zawsze będzie niezręcznie...
a może weźcie ją na zakupy i sprezentujcie coś eleganckiego w ramach podziekowań dla rodziców?
Cytat:
Trzymam kciuki za mgr

Piękny makijaż, bardzo seksowny - co jak co ale dla mnie jestes mistrzynią w podkreślaniu oczu

Zgadzam się, że aparat spłyca kolory - dlatego po próbnych makijażach zróbcie sobie sesję zdjęciową w różnym oświetleniu. Naturalne, sztuczne, flesz. Dzięki temu wiem, że u mnie bardzo rozświetlające cerę makijaże nie będą dobrym wyborem - o ile na żywo wszystko ładnie, o tyle w obiektywie świecenie się na maksa.

ysia Ja bym poszła w chłodne brązy, są takie wpadające w śliwkę/ burgund (np. w paletce sleeka au naturel są takie odcienie). Tylko nie płasko nakładać cień, a łączyć go z beżami i waniliowym rozświetleniem.
dziękuje
koniecznie dziewczyny w makijazu sesja w każdym typie oswietlenia... nie raz widziałam PM która w szarościach wyglądała jakby miała podbite oczy gdy na sali zgasło swiatło

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość

Pytanie: czy bukiet dla świadkowej to "obowiązek"? Bo szczerze - nie widzę w nim większego sensu W zasadzie to po co jej?
boski to on je na żywo

a co do bukietu dla swiadkowej... dla mnie to głupota... ona jest PM? jej rolą jest trzymanie mojego bukietu podczas przysiegi... jak ma to robić z dwoma bukietami? w ogole skąd sie wziela ta tradycja?

Edytowane przez swiat_katarzyny
Czas edycji: 2014-02-10 o 17:21
Stary 2014-02-10, 17:10   #3765
kaszuszka
Raczkowanie

Cytat:

Kobieto cudne te Twoje oczyska

30/40
kaszuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 17:10   #3766
annic
Wtajemniczenie

Cytat:

w niektórych regionach zgodnie z tradycją bukiet świadkowej zostawia się w kościele podobno...

ale ja osobiście się z tym nie spotkałam

btw. my będziemy mieć dwóch świadków, więc ten kłopot mi odpadnie
annic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 17:13   #3767
cikulada
Zadomowienie

Cytat:
a co do bukietu dla swiadkowej... dla mnie to głupota... ona jest PM? jej rolą jest trzymanie mojego bukietu podczas przysiegi... jak ma to robić z dwoma bukietami? w ogole skąd sie wziela ta tradycja?
U mnie jest taki zwyczaj, że świadkowa podczas ślubu ma swój bukiet a PMka swój, po mszy PMka bierze bukiet świadkowej a zostawia jej swój, idzie z mężem pod obraz Matki Boskiej żeby się pomodlić i zostawia tam ten bukiet a później bierze od niej swój i z nim wychodzi z kościoła a świadkowa zostaje bez

Stary 2014-02-10, 17:17   #3768
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cikulada Pokaż wiadomość
U mnie jest taki zwyczaj, że świadkowa podczas ślubu ma swój bukiet a PMka swój, po mszy PMka bierze bukiet świadkowej a zostawia jej swój, idzie z mężem pod obraz Matki Boskiej żeby się pomodlić i zostawia tam ten bukiet a później bierze od niej swój i z nim wychodzi z kościoła a świadkowa zostaje bez
człowiek uczy sie całe życie
Stary 2014-02-10, 17:18   #3769
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Obowiązku chyba nie ma, chociaż moja siostra zażyczyła sobie kwiatową bransoletkę i nawet miałam jej zamówić, ale okazało się, że w naszej parafii jest taka tradycja, że po mszy świeżo upieczona mężatka zostawia kwiaty przed ołtarzem Matki Boskiej. Tak więc, żeby nie zostawiać mojego, pani zrobi mi drugi bukiecik - taką "miniaturkę" mojego, i podczas mszy będzie go trzymać Młoda. Co prawda planuje fioletową kieckę, a bukiet ma być biało-niebieski, ale chyba się nie pogryzie
Stary 2014-02-10, 17:19   #3770
enzunio
BAN stały

Nie nadrabiam bo siedzę w salonie i czekam na dopasowanie ale jestem zła jak diabli... Nie mogłam zrobić.zdjęcia w mojej sukni

Wysłane z telefonu
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 17:21   #3771
cikulada
Zadomowienie

Cytat:
człowiek uczy sie całe życie
Racja Ale dużo też zależy od regionu tak jak napisała annic Podobnie jest z tym z kim siedzą państwo młodzi, u mnie młodzi siedzą z rodzicami a na przykład w miejscowości oddalonej o jakieś 50 km młodzi siedzą ze świadkami i takich przykładów jest całe mnóstwo Nieraz sama jestem zaskoczona zwyczajami jakie obowiązują u innych PMek z naszego wątku

Stary 2014-02-10, 17:29   #3772
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Miesiąc czy więcej?

moim zdaniem jak najbardziej ,zwłaszcza jeżeli w grę wchodzi rezerwacja noclegów

nasturcja1308 super to drzewko, dobry wybór, chociaż rower też mega ciekawy

Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
A dzisiaj zostało mi i TŻ 3 miesiące do ślubu czyli 89 dni :P
o jaaaaaaa cóż to jest 3 miesiące??

swiat_katarzyny makijaż jak z Harper Bazaar

Cytat:

nie czuję takiej potrzeby żeby jej sprawiać bukiet :P
ale wiem, że w niektórych rejonach jest taka wręcz tradycja - kwiaty są składane przed obrazem Matki Bożej.

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Nie nadrabiam bo siedzę w salonie i czekam na dopasowanie ale jestem zła jak diabli... Nie mogłam zrobić.zdjęcia w mojej sukni

Wysłane z telefonu
%^$%^$%$^ czemu??

Iza śliczne zaproszenia, ale powinno być napisane 27 września - popraw sobie

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 17:35   #3773
exist_
Zakorzenienie

Cytat:

Wysłane z telefonu
Uuuu.... Jak to?
Stary 2014-02-10, 17:36   #3774
emdzik
Zakorzenienie

enzunio to dziwne, tym bardziej , że chyba mówiłaś że już masz opłaconą suknie?

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 17:39   #3775
iza1336
Raczkowanie

Cytat:
ale piekne podoba mi sie motyw koronki, jest boskiiiii
Dzięki Kochana, a Twój makijaż jest powalający!!!!!

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Cytat:

Wysłane z telefonu
Nie złość się *
Stary 2014-02-10, 17:39   #3776
Linaewen
Zakorzenienie

[QUOTE=Lemon_Drop;45076077]Nasturcja przepiękne te bukiety! Ten pierwszy bardzo oryginalny i niespotykany, ale chyba drugi podoba mi się bardziej

Gratki za garnitur!

Kamilka b. ładny grzebyk. Jakie ma wymiary?
Ze strony TŻ kuzynka jest w ciąży i termin mają akurat na nasz termin, więc ich nie będzie - trudno.

[QUOTE=madzixx88;45073520]No i w koncu ruszylismy z tancami, chodzimy w soboty i niedziele fajnie nam idzie, Tz ma poczucie rytmu i szybko lapie kroki, cwiczylismy disco sambe, rock&rolla i walca ang, jestem zadowolona - wizja walca na pierwszy taniec stala sie blizsza
Cytat:
Super! Ja się nawet boję myślec jak to będzie jak my na kurs pójdziemy

Współczuję... i trzymam kciuki żeby naprawili go w ramach gwarancji

Kiedyś wspominałam że TŻ musiał oddać babci obrączki, bo nie zgodziła się "żeby jej obrączki za robociznę poszły" no i mieliśmy za mało złota. Ale TŻ dostał złoto od ojca (3 obrączki), mama TŻ ma dorzucić swoją i 1 kolczyk + moje złoto i będziemy mieć aż nadto na obrączki dla nas! W sobotę idziemy oglądać

U moich rodziców zostały jeszcze 3 grube złote bransolety po babci, które oni dostali na swoje obrączki, mama ma chyba dwa zerwane łańcuszki i ja mam stary pierścionek. Tylko o moim złocie wiem gdzie jest, a mama gdzieś te swoje rzeczy ma schowane i już wiemy, że nam da, tylko musi mieć chwilę, żeby poszukać...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 17:40   #3777
iza1336
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Iza śliczne zaproszenia, ale powinno być napisane 27 września - popraw sobie
Dziękuję ** tak wiem już poprawiłam :P
Stary 2014-02-10, 17:58   #3778
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Linaewen Moze być tak, że zabawa się u Was tak rozkręci, że goście będą pić mało wódki
Mam za kanapą 4 kartony, więc mam nadzieję, że ciut wypiją. Bo wieźć spowrotem tego nie będę!

Cytat:
Ja chcę dla mojej albo na rękę albo na opaskę/grzebień do włosów. Ale to już jak ona będzie chciała Dlaczego? Bo mam taki kaprys

Ysia, makijaż śliczny
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 18:09   #3779
201605100
Konto usunięte

Cytat:

o tym, że świadkowa w niektórych regionach ma bukiet dowiedziałam się z wizażu (jak zresztą wielu innych rzeczy). U mnie takich rzeczy się nie praktykuje
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 18:22   #3780
puchaczmalinowy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iza1336 Pokaż wiadomość
Chciałam się pochwalić!
Oto moje próbne zaproszenie
Piękne!

Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość
Wybraliśmy właśnie z TŻ piosenke na pierwszy taniec Metallica - Nothing else matters

Cytat:
Napisane przez annic Pokaż wiadomość
my jeszcze nie wybraliśmy piosenki na pierwszy taniec, ale pewnie będziemy się zastanawiać nad jedną z tych 4:
to be loved http://www.youtube.com/watch?v=j_YlLY3SSBs
obok nas http://www.youtube.com/watch?v=_0OFAkSWpOs
it is you http://www.youtube.com/watch?v=1nIctUQ2hzs
everything http://www.youtube.com/watch?v=-1WhcLDEEDQ
i musimy się w końcu rozejrzeć za jakimś kursem tańca, bo oboje jesteśmy tragiczni jeśli chodzi o taniec. Chyba, że będziemy się kiwać z boku na bok
Mi się podoba "everything" z nas też żadne dansery ale daliśmy sobie spokój z tą presją pierwszego tańca bo uznaliśmy, że jak nie umiemy, to żadne zmarnowane godziny i pieniądze wielkich tancerzy z nas nie zrobią a do tego takie tańce-przytulańce młodej pary też mają swój urok

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny
Poza tym mamy upatrzone buty i muche(jednak bedzie czarna )
My też zdecydowaliśmy się na czarną - TŻ jak James Bond wygląda a ostatnio jego ciotka mówi do nas "dlaczego kupiliście czarną?! przecież będziesz wyglądał jak kelner!" mogła się już w język ugryźć...

Cytat:
Miesiąc czy więcej?

Wszystko wypada jak jest podyktowane rozsądnymi pobudkami My mamy do 28 maja, miesiąc przed bo w sumie to taka pro forma u nas

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które planują zrobić samodzielnie księgę gości z odciskami palców: gdzie kupiłyście tusze? Szukałam na allegro i mam z nimi problem.
Poza tym na jakie wymiary się decydujecie? 40x30cm? Większe?
40x30 jest oki i takie też oglądałam i najbardziej mi się podobały. Tusze w epmiku można znaleźć, właśnie takie jak dodają na allegro do tych drzewek. Bodajże marki heyda. Zwykle obok pieczątek dla dzieci

Cytat:
Moja powiedziała "a po co mi bukiet, skoro ja tam jestem żeby Ci majtki trzymać" ale w ramach konsensusu umówiłyśmy się na opaskę na rękę z kwiatków

Dziewczyny, myślicie, że to będzie w porządku, jak rozdamy zaproszenia na ślub w czasie imprezy urodzinowej siostry TŻ i jego mamy (obie mają w lutym, w odstępie tygodnia i robią wspólną rodzinną posiadówkę) - będą ciotki i kuzynostwo TŻ, z którymi ciężko się spotkać bo prawie każdy ma zmianową pracę i zgranie się w jednym terminie graniczy z cudem. Ogólnie wychodzę z założenia, że to ich święto, i trochę nie chciałabym im psuć tego dnia, ale z drugiej strony byłoby to wielkie ułatwienie dla nas - druga taka okazja może się nie trafić

Poza tym nudy, idę ćwiczyć by wyglądać bosko na swoim ślubie hehe I na 2 przed naszym - mam w tym roku ślubno-chrzcinową masakrę od kwietnia do lipca co miesiąc coś (a w czerwcu poza naszym jeszcze psiapsiółka z LO wychodzi za mąż...). Jestem bez grosza przy duszy w tym roku hehe

You made me feel like a million bucks
You do… I was made for you

"Na zawsze" składa się z wielu "teraz".
puchaczmalinowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości