|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Depresja z powodu braku pracy... Ktoś jeszcze ją ma?? cz II
Nie wiem co już ze sobą zrobić. Oprócz klapy w życiu osobistym i braku pracy mam jeszcze dookoła mnie pelno osób (chodzi o rodzinę), którzy ewidentnie dają mi do zrozumienia jak beznadziejne jest moje życie i że wszystko robię źle. Płaczę, zamartwiam się, ukrywam przed światem, ale to nic nie daje ;( Naprawdę nie mam siły.
---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Urodziny zbliżają się wielkimi krokami. U Was pewnie też? Jak zamierzacie je przetrwać? Ja czuję,że będę rozpaczać cały dzień, analizować, co zrobiłam źle, że jestem w czarnej d*pie. Chyba kupie sobie jakieś dwa mocne piwa, albo nawet trzy. Multum słodyczy. Będę pić, jeść i płakać. Taki mały reset. Wiem, że nic nie pomoże, ale może odrobinę poprawi humor i odciągnie od złych myśli.
|
#2732 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() pusunia - mi nie brak ciekawych zajęć, mi brak regularności, rutyny i zarabiania pieniędzy
książki: 12 filmy: 70 "Epidemia" Robin Cook miesiąc z hula hop: 2/30 Edytowane przez Pestka88 Czas edycji: 2014-02-10 o 18:40 |
|
|
|
|
#2733 |
|
Zadomowienie
|
Ech, ja właśnie się poryczałam przed monitorem. Przerasta mnie to, co się dzieje dookoła. Praca to tylko jeden problem, mam też drugi, równie duży i nierozwiązywalny. Mam taki mętlik w głowie, zero planu na przyszłość. Strasznie sie boję przyszłości. Najgorsze jest to, że nie potrafie myśleć o niczym innym tylko o tych problemach
|
#2734 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ile ja bym dała, żeby mieć jakiś grafik, odnośnik czasowy. Wstawać wcześnie rano do pracy, wracać zmęczona, ale mimo wszystko szczęśliwa.
|
|
|
#2735 |
|
Zadomowienie
|
Ja kupiłam sobie kalendarz, żeby zapisywać co mam zrobić itp. I usiłuje cokolwiek wpisać, ale ostatnie dwa tygodnie sa puste. Po prostu nie mam co tam wpisać, nie będę przecież wpisywać "wynieść śmieci", "umyć się", bo to bez sensu. Mam tylko wizyty lekarskie powpisywane ;( To smutne gdy siadam nad tym kalendarzem, chcę coś wpisać i nie mam co
|
#2736 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj przeczytałam na stronie UP mojego miasta, że od 17.02 będą wywieszone staże na stronie, może mam choć cień szansy na jakiś staż. Dało mi to 1% nadziei, która pewnie zostanie zgaszona z hukiem. :/ Z ogloszeń na które się nastawiłam, że chciałabym tam pracować nikt się oczywiście do mnie nie odezwał, już nawet nie dzwonię i nie sprawdzam, czy aktualne, bo to nie ma sensu.;/
---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Cytat:
Dzisiaj jest lepiej, w sumie to było. Teraz jest coraz gorzej znowu.
|
|
|
|
|
#2737 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czegokolwiek, gdzie spełniam wymagania. :P Cytat:
Też myślę o jedzeniu, dlatego idę umyć zęby to wtedy już na pewno nic nie zjem, u mnie to zawsze działa [/QUOTE] Ja jak umyję zęby to wtedy najwięcej bym zjadła. Cytat:
![]() Cytat:
PDF. Dziś dostałam telefon w sprawie pracy na kasie, ciekawa jestem czy to będzie jakoś na dłużej czy pójdę 2, 3 dni w miesiącu i tyle. Tak się ucieszyłam, że nie popytałam o szczegóły, ale po szkoleniu myślę, że się czegoś dowiem. Oczywiście stawka podła, ale na moje wydatki akurat, oczywiście jeśli to będzie dłuższe zlecenie, a nie króciutkie.
|
|
#2738 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dziś przeszłam się po mieście bo mama poprosiła mnie o kupienie jej kilku rzeczy w Biedronce i Rossmannie. Wyszłam z domu o 17 jak już się ciemno robiło, jak jakiś wampir
Tak chodziłam i chodziłam, ludzie mnie mijali i nie wiem ja nic nie "czuję" do tego świata, nie pasuję tu. Widać było, ze ludzie wracają z pracy, z dziećmi z przedszkoli i szkół a ja tak bezsensu łażę. Gdyby nie prośba mamy o zakupy to bym na pewno nigdzie nie wychodziła.Też zastanawiam się czy to zawsze tak jest jak człowiek pomieszka i pożyje za granicą (przynajmniej z rok) to potem wraca do Polski i już czuję się tu inaczej. Ja chyba to właśnie mam... Unperfect miałam urodziny miesiąc temu, nie robiłam nic z tej okazji, nie dostałam ani jednego prezentu, tylko życzenia od najbliższej rodziny.
Edytowane przez Buena Dzidzia Czas edycji: 2014-02-10 o 19:56 |
|
|
|
#2739 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie mam sie czym zająć mam za dużo wolnego czasu bo wtedy popadasz w rutynę a tak to codzienna stabilizacja i wiesz że nic zaskakującego się nie wydarzy a w pracy to zawsze coś się wydarzy |
||
|
|
|
#2740 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też o o tym marzę żeby mieć zaplanowany dzień. A nie wstajesz rano i nie masz co z sobą zrobić i tak codziennie. W weekend odżywam bo wiem, że większość ludzi ma wolne to nie czuje poczucia winy i beznadziejności.
|
#2741 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bez generalizowania proszę ...
|
|
#2742 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a jak u was z językami obcymi? Albo jakimiś kursami?
Wiem, że nie macie kasy (przez brak pracy), ale ten czas kiedy się siedzi przed komuterem co dzień można jakoś spożytkować - na PARP są różne darmowe szkolenia, może ktoś cos znajdzie dla siebie. Ja prawie każdego dnia staram się coś pouczyć np. z angielskiego, jakieś słówka itp, żeby po prostu nie siedzieć bezczynnie.
|
#2743 |
|
Raczkowanie
|
Wyjechałam za pracą, a już czwarty miesiąc szukam. To dobijające... Tym bardziej, że nigdzie pracy nie ma, a chodzenie wiecznie na rozmowy kwalifikacyjne i sprzedawanie siebie, widząc, jak mają Cię ewidentnie gdzieś, ale obiecują zadzwonić, jest naprawdę męczące. Gdyby nie mój TŻ i jego zmienny grafik, to bym nawet nie wiedziała, jaki jest dzień tygodnia... Tym bardziej dobijające, że mój TŻ, który ma mniejsze doświadczenie niż ja, znalazł pracę w 3 dni. I to naprawdę dobrą. I ciągle powtarza, abym szukała, że mogłabym w końcu coś znaleźć, ale co ja poradzę na to, że nic nie ma? Tym bardziej teraz? Jutro idę na pierwszy dzień treningu i jednocześnie ostatni etap rekrutacyjny. W końcu udało mi się przejść etap rozmowy. Teraz się tylko wykazać. Mam nadzieję, że będzie dobrze, bo już mam tego po prostu dość.
|
|
|
|
#2744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2745 |
|
Raczkowanie
|
Wyjechałam do UK w poszukiwaniu pracy, ale widzę, że wszędzie jest tak samo. W Polsce nawet jak chciałam pracować dorywczo, to musiałam długo znaleźć, a mój TŻ wszedł tylko na pierwszą, lepszą stronę z ogłoszeniami i super oferta za super pieniądze. Niektórzy to są w czepku urodzeni...
|
|
|
|
#2746 |
|
Raczkowanie
|
Hej, mogę się dołączyć?
|
|
|
|
#2747 |
|
Zakorzenienie
|
ajm sorry ale tak mi baby popadły, że musiałam to napisać
|
#2748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurs mam z obsługi komputera ale to w szkole dostawaliśmy certyfikaty
|
|
|
|
|
#2749 |
|
Zakorzenienie
|
Przeglądam ogłoszenia pracy i zastanawiam się na które stanowisko chętniej mnie przyjmą: operator pilarek do pozyskiwania tarcicy,
serwisant prostych urządzeń domowych albo stolarz Fantastycznie dzień się zaczyna.
|
|
#2750 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2751 |
|
Raczkowanie
|
To już jakieś 2 tygodnie, gdzie nie było żadnego telefonu. A w międzyczasie coś tam wysyłam CV, gdzie spełniam wymagania.
W przyszłym tygodniu mam też konkurs w sądzie i wczoraj wywiesili listę dopuszczonych- 338 osób. |
|
|
|
#2752 |
|
Rozeznanie
|
Brak pracy mnie dobija. Siedzenie całymi dnami w domu, puste konto i poczucie niespełnienia doprowadza mnie do rozpaczy.
Dlaczego tak ciężko z pracą w tym kraju... człowiek chce, co z tego skoro na jedną posadę jest ponad 100 kandydatów. Jak żyć i egzystować ? Już nie mam siły. Jak znaleźć pracę? Jestem zarejestrowana w UP, wysyłam CV przez internet, czasami jak się dowiem od kogoś, że gdzieś są szanse na przyjęcie to dzwonie lub stawiam się osobiście. To jednak nie pomaga. Zaczynam szukać powodów dlaczego nie mogę znaleźć pracy. Pracowałam na umowę zlecenie jako pomoc biurowa, więc nie jestem całkowicie bez doświadczenia. Może dyspozycyjność stanowi problem. Niestety nie mogę być w każdą sobotę w pracy ze względu na studia zaoczne, a zjazdy czasami odbywają się co tydzień. CV mam dobrze napisane - sprawdzone przez osoby znające się na rzeczy. Nie jestem wybredna, czasami wysyłam CV na stanowiska nie wymagające takich kwalifikacji jakie posiadam. Nie mam prawa jazdy, co jest moim największym kompleksem i wiem, że posiadanie tego dokumentu otwiera czasami drogę do zdobycia pracy. Brak pieniędzy nie pozwala mi ukończyć kursu, który jako tako już zaczęłam 5 lat temu. Nie zdałam dwa razy i zabrakło mi cierpliwości, a także pieniędzy na kolejne egzaminy. Nie wiem co robić, mój humor i frustracja z powodu bezrobocia odbija się na bliskich mi osobach. |
|
|
|
#2753 |
|
Zadomowienie
|
Czytałam artykuł o bezrobociu, jak to z nim jest w Warszawie i Trójmieście? Są tu dziewczyny z tych okolic? Dużo znajomych wyjechało w jedno z tych miejsc i prace znaleźli szybko.
|
#2754 |
|
Raczkowanie
|
Ja jestem z Warszawy.
5- ty miesiąc szukania. Zależy może jakiej pracy się szuka- jak tak jak ja- szeroko rozumiane biuro- prawo, sekretarki, asystentki- to jest bardzo ciężko. Ogromna konkurencja. Może specjalistom jest łatwiej- tak jak patrzę po znajomych. Teraz szukam już każdej pracy, nie wybrzydzam i nadal nic. |
|
|
|
#2755 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mieszkałam w Warszawie przez 5 lat, generalnie jakakolwiek praca jest, ale trzeba szukać usilnie, czasem też za marne pieniędze.
|
#2756 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mam bekę
wyslałam się wczoraj na stanowisko osoby do rekrutacji http://tablica.pl/oferta/osoba-do-re...4-ID4Vl0t.html No brzmi calkiem normalnie Dostalam odpowiedź: witam.praca polega na rekrutowaniu dziewczyn jako masazystki erotyczne.o masazystek nie wymagamy zadnego doswiadczenia.zapewniamy im szkolenia ,umowe o prace i mieszkanie.praca w kujawsko-pomorskim od zaraz.odpowiada taka oferta pracy? a moze pania intrsuj praca jako masazystka? 5 tys/mies
|
|
|
|
#2757 |
|
Zakorzenienie
|
No jak co?
Iść na masażystkę.
|
|
|
|
#2758 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2759 |
|
Zakorzenienie
|
Jakbym była sama to bym pewnie sie skusiła
a tak TŻ by mnie za cycki powiesił chyba
|
|
|
|
#2760 |
|
Raczkowanie
|
A wiecie co mnie najbardziej denerwuje? To, jak ktoś mówi mi: co studiowałaś, prawo? I po prawie nie masz pracy? Albo, nie ma jakiejś ciekawszej pracy niż sekretarka?
A mnie szlag trafia, bo nie mogę znaleźć jakiejkolwiek pracy, a co dopiero pracy w zawodzie, o tym już nawet przestałam marzyć. A w oczach ludzi wyglądam jak jakaś totalna niedorajda. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.

Dzisiaj jest lepiej, w sumie to było. Teraz jest coraz gorzej znowu.

...