Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzeszy V-VI - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku?
Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek 10 23,81%
Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek 1 2,38%
Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki 10 23,81%
Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie 3 7,14%
Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem 13 30,95%
.Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija 2 4,76%
W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje 3 7,14%
nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja 0 0%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-11, 22:21   #541
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Dzięki

haha też od razu o tym pomyślałam

Pisałam już, że gdyby nie to, że niedługo pojawi się maluch to by mi to nie przeszkadzało, a tak nosić go z sypialni do jego pokoju do łóżeczka... średnio fajnie i boję się, że by się obudził podczas tego przenoszenia

Udało się zasnął w łóżeczku, siedziałam przy nim i gdy się próbowałam przekręcać kładłam na plecy. Zasypianie trwało 30 min, ale było warto

Byliśmy z Antosiem w pizzeri Był grzeczny, ale oczywiście jak zobaczył, że jemy to zaczął marudzić, więc dałam mu końcówkę kawałka pizzy- same ciasto i był zadowolony
ja przenoszę z sypialni do jego pokoju i się nie budzi ale fakt przy dwójce to może być większy kłopot
ale widzę, że już rozwiązana sprawa
Stary 2014-02-11, 22:25   #542
karolina2121
siedzę i myślę

Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja przenoszę z sypialni do jego pokoju i się nie budzi ale fakt przy dwójce to może być większy kłopot
ale widzę, że już rozwiązana sprawa
Oby tak było codziennie
Stary 2014-02-11, 22:31   #543
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez esskapada Pokaż wiadomość
dziewczyny cos chyba jest nie tak.. czytam porod happy a tam wyskoczyla ash... i teraz juz nie wiem czyj to :P
może dlatego, że Ash przekazywała moją relację, rozmawiałam z nią poprzez smsy ; )

cześć dziewczyny, mam takie tyły, że głowa mała

Hump- jak Ignaś?
Mysia- Piotruś już zdrowy?

jutro będę luźniejsza to conieco pocytuję, dobrej nocy dla Was i maleństw
Stary 2014-02-11, 22:32   #544
esskapada
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
A i musze się pochwalić.. Mój syn dzisiaj stanął sam bez trzymanki... Podszedł pod lustro, wstał sobie po nim po czym się puscil i tak sobie postal jakies 5 s.. A ja kopary nie moglam zebrać z podlogi...

A potem wieczorem bawil się pudelkiem po nawilzaczu... Najpierw opierając się na nim wstal, potem je podniosł i sobie stał trzymając pudelko w górze... Jakies 3 sekundy.. wiec moze nie ma szalu ale ja sie do tej pory otrząsnąc nie mogę...

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68473.png
esskapada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 22:35   #545
maarchewka
Zakorzenienie

Ada - ja ostatnio też sciągnęłam niebieskawo-zielone mleko.. Ale wydaje mi się ze to może duza ilość tego mleka pierwszego - tego do popitki?? Ono może być wlasnie takie niebieskawo-fluorescencyjne..

A i propo jęczmienia na oku.. Kiedyś moja kumpela, jeszcze w liceum.. Robil jej się wlasnie jęczmien i pytala się co zrobić zeby jej to przeszlo.. No i każdy dawał jakies poganskie rady- typu potrzeć zlotem, albo obwiązać czarną nitką palec wskazujący po tej stronie gdzie jeczmien.. i jakies tam inne.. I dziewczyna się opierala ze ona chce jakie sensowne rady, coś co ma potwierdzenie w nauce, jakies leki czy co.. No i jakimiś kroplami to leczyla i nic, w koncu sie ugiela zawiązala nitkę, potarla zlotem i przeszlo jak ręką odjąc.. czary...

Diabli- Po pierwsze masz ode mnie packi za tego camemberta.. Wspomnialas i teraz jem non stop.. jak malpa kit.. Nie mozna mi takich rzeczy mowic...Po drugie co do ochraniacza napisze Ci na fb, A po trzecie co do spania to Wojtek nie odgina glowy..

Justi- co do amarantusa- to dla mnie to on też na początku smakowal jakos do dupy, wlasnie nie wiedzialam czym.. no jakby splesnialy.. ale teraz juz jakby nie czuje.. chyba się przyzwyczalam.. Ale zeby nie bylo Wojtek tez dostaje codziennie..

Ash- ten Dubaj... och i jak Wy na tych wakacjach cudnie wyglądacie.. Promieniecie.. No to chyba to slonce wam taką aure nadaje...

Deb
- a jak w koncu z tym fotelikiem?? Kto zamontowal??

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 23:01   #546
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Diabli, Wy macie tą zabawkę Dżunglę niespodzianek FP, dobrze kojarzę? mam okazję ją kupić za 25 zł od koleżanki, zastanawiam się czy warto? bo zrobiłam selekcję Przemkowych zabawek, odłożyłam te którymi się już nie bawi (grzechotki), i zostały nam z 4 zabawki, ratują nas aktualnie Helenkowe głównie chodzi mi o to czty jest to zabawka na 3 min czy można się dłużej pobawić i czy dla starszego dziecka też jest fajna.
warto Nela bardzo ja lubi. jeszcze nie do końca zalapala, ze musi wrzucać kulki, ale wielki czerwony przycisk naciska milion razy dziennie i im większy huk kulek tym lepiej :P odkryla tez, ze za drzwiczkami sa malpki, wiec teraz namiętnie je oglada ale nie daje gwarancji, ze Przemusiowi spodoba się rownie mocno jak jej :P
mamy jeszcze dzungle little people http://allegro.pl/zoo-fisher-price-l...947066583.html i tu tez furore robi malpka trzeba walic (w Neli rozumieniu z calych sil) w fioletowa dzwignie, a wtedy ona skacze i robi u-u-u http://allegro.pl/dzwiekowe-zoo-fish...956965772.html ptaszek gra fajna melodyjke. obiema zabawkami Nela fajnie się bawi.
ps. za 25zl to może kupisz same kulki sensoryczne

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Marchewka - gratulacje dla Wojtusia za samodzielne stanie i dla Ciebie za docenienie meza zdolny tatuś! chyba musisz częściej wychodzić

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Cytat:
Ada - ja ostatnio też sciągnęłam niebieskawo-zielone mleko.. Ale wydaje mi się ze to może duza ilość tego mleka pierwszego - tego do popitki?? Ono może być wlasnie takie niebieskawo-fluorescencyjne..
toz to Czarnobyl!

Cytat:
Diabli- Po pierwsze masz ode mnie packi za tego camemberta.. Wspomnialas i teraz jem non stop.. jak malpa kit.. Nie mozna mi takich rzeczy mowic...Po drugie co do ochraniacza napisze Ci na fb, A po trzecie co do spania to Wojtek nie odgina glowy..
mniam mniam. a wiesz co serwuje jutro? fasolke po bretońsku
camembercik tez wcinamy dość często, bo w tesco jest od dłuższego czasu fajna promocja na president, dwa a 5zl :P
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 23:05   #547
Magiusa
Zakorzenienie

A tak apropo zabawek, na jakim etapie są wasze dzieci?
Początkowo, jak pewnie pamiętacie, miałam szał zakupów więc Daro ma pełno zabawek z Lamaze do ciągnięcia, oglądania, piszczenia etc. Ma stolik edukacyjny i pchacz, który póki co jest raczej ustawiony do zabawy a nie do pchania ( jakoś mam wrażenie, że nie jest stabilny), mamy sortery ( chyba nieco za wcześnie na taką zabawę), klocki drewniane ( te również posłużą pewnie za jakiś czas).
Oczywiście najbardziej atrakcyjne są książeczki z kolorowymi obrazkami i zwiedzanie domku...no ale co jakiś czas wolałabym uzupełniać co nieco by później nie mieć mega zaległości zabawkowych, więc jakie zabawki obecnie podrzucacie swoim maluchom?

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 23:07   #548
vil84
Wtajemniczenie

Diabli, dzieki za info, to chyba odkupie
Dzis z mama ogladalysmy zabawki na stronie smyka, z czystej ciekawosci. Od 12 miesiecy wzwyz. Znalazlam cale dwie rzeczy ponizej 100 zl ktore chcialabym dla Przemka wszystko inne to jakies grajace, swiecace, nierozwojowe.... ale na roczek Mlody dostanie kregle takie fajne sa, trzeba powkladac we wlasciwe otworki a potem mozna je zbijac, mysle ze Przemek je pokocha bo im wiecej halasu i BAM tym lepiej a tu jeszcze sie nauczy ksztalty rozrozniac i celowac ;p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 23:28   #549
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Udało się zasnął w łóżeczku, siedziałam przy nim i gdy się próbowałam przekręcać kładłam na plecy. Zasypianie trwało 30 min, ale było warto
super, że obyło się bez płaczu, u nas noł łej
mam nadzieję, że tak będzie już zawsze 30 minut to nie tak długo
Cytat:
Justi- co do amarantusa- to dla mnie to on też na początku smakowal jakos do dupy, wlasnie nie wiedzialam czym.. no jakby splesnialy.. ale teraz juz jakby nie czuje.. chyba się przyzwyczalam.. Ale zeby nie bylo Wojtek tez dostaje codziennie..
cieszę się, że nie jestem sama
brawa dla Wojtusia

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Początkowo, jak pewnie pamiętacie, miałam szał zakupów więc Daro ma pełno zabawek z Lamaze do ciągnięcia, oglądania, piszczenia etc. Ma stolik edukacyjny i pchacz, który póki co jest raczej ustawiony do zabawy a nie do pchania ( jakoś mam wrażenie, że nie jest stabilny), mamy sortery ( chyba nieco za wcześnie na taką zabawę), klocki drewniane ( te również posłużą pewnie za jakiś czas).
Oczywiście najbardziej atrakcyjne są książeczki z kolorowymi obrazkami i zwiedzanie domku...no ale co jakiś czas wolałabym uzupełniać co nieco by później nie mieć mega zaległości zabawkowych, więc jakie zabawki obecnie podrzucacie swoim maluchom?
U nas klocki, kubeczki, czasem zabawi się organkami, lubi też po prostu wywalać zabawki ze skrzyni

Chwalę się jeszcze tutaj
Kupiliśmy dziś fotel dla Bartka , miał być BeSafe iZi Kid, stanęło na Combi
Babeczka nam go zamontowała (masakra, umęczyła się okropnie , M. jej pomagał dociągać pasy) i siedzi jak skała, nic go nie ruszy
Myślałam, że będę musiała siedzieć z przodu jak jakaś sardynka w puszce a okazało się, że mam jeszcze więcej miejsca niż miałam tak, że możemy wozić dwójkę dzieci w takich fotelach w naszym samochodzie

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 00:07   #550
megusia87
Zadomowienie

Cytat:

Bart bawi się szczeniaczkiem - obgryza mu ucho
Kupiłam traktor-farmer który na przyczepie ma zwierzątka i Bart je naciska a one wydają odgłosy. Super jest. O każdym zwierzątku jest rymowanka i odgłos jaki wydaje. Traktor tez jeździ. U nas hicior.

http://allegro.pl/discovery-traktor-...948918209.html

Mój Bart kocha pluszaki i głownie nimi się bawi - królik pozytywka, szczurek z ikei i jakiś kot gryzak chicco.
Hula kula tak sobie ale muszę przyznać że z dnia na dzień coraz bardziej go interesuje.
Stolik też mamy ale jeszcze go nie uzywaliśmy, to samo sorter.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Stary 2014-02-12, 00:15   #551
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Ty powazniebi skrupulatnie do zabawek podchodzisz
moj poki co uwielbia ucieczki do kabli i trzaskanie szuflada, i naj naj bawic sie pilka takze czesto toczymy ja do siebie M. Wtedy uradowany a i jeszcze lubi latac za sterowwnym autem aaa i rozbraja mate piankowa a bokami wali w misia

Cytat:
A i musze się pochwalić.. Mój syn dzisiaj stanął sam bez trzymanki... Podszedł pod lustro, wstał sobie po nim po czym się puscil i tak sobie postal jakies 5 s.. A ja kopary nie moglam zebrać z podlogi...

A potem wieczorem bawil się pudelkiem po nawilzaczu... Najpierw opierając się na nim wstal, potem je podniosł i sobie stał trzymając pudelko w górze... Jakies 3 sekundy.. wiec moze nie ma szalu ale ja sie do tej pory otrząsnąc nie mogę...
Brawoooo superr

Cytat:
Dzięki

haha też od razu o tym pomyślałam

Pisałam już, że gdyby nie to, że niedługo pojawi się maluch to by mi to nie przeszkadzało, a tak nosić go z sypialni do jego pokoju do łóżeczka... średnio fajnie i boję się, że by się obudził podczas tego przenoszenia

Byliśmy z Antosiem w pizzeri Był grzeczny, ale oczywiście jak zobaczył, że jemy to zaczął marudzić, więc dałam mu końcówkę kawałka pizzy- same ciasto i był zadowolony

brawo super ze sie udalo

Cytat:
Czesc dziewczynki. Musze poczytac co tam u Was troche mi się zaleglosci zrobily...

Wczoraj poszłam na palące uda i pośladki... Do tej pory mnie palą.. Jednak 40 minut na jedne partie mięśni to trochę przesada...Ale ale do rzeczy.. Poszlam sobie pocwiczyć po południu, potem prysznic, sauna i wolnym krokiem wracam do domu.. No bo oczywiscie czeka mnie najgorsze - usypianie syna na nocny sen... A tu wchodze do domku, dziec spi spokojnie w łóżeczku, męzu ogląda Tv.. cisza spokój.. bajka...

ooo a tz pewnie dumnyy super

Cytat:
Napisane przez modro Pokaż wiadomość
Moja też nie mówi ani mama, ani tata, ani żadne inne takie tam

Na rękach przy cycku Muszę się za to wziąć, nie wiem, jak, nie wiem, kiedy, bo na pewno nie teraz - wyłazi nam chyba z 5 zębów...

Młoda poza jakimis sporadycznymi przypadkami zawsze śpi na spacerze, teraz jest tak, że 1 drzemka ma 20 minut w domu, na spacerze 1,5 godziny.

Ale odkładasz go jak już zaśnie, tak?

Złotem potraktuj.

Młoda ma gile po pas, 38 st. gorączki i jest nieznośna, niech już wyjdą te zęby, bo zwiariuję

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Zapomniałam, trzymam kciuki za Ignasia, niech szybko wraca do zdrowia i wychodzi ze szpitala. Przerażają mnie szpitale. Nienawidzę szpitali.

zdrowka

Cytat:
Napisane przez megusia87 Pokaż wiadomość
Uuuu zazdroszczę Wam tych TŻtów. Oczywiście mój jest wspaniały ale takiego czegoś chyba nigdy się nie doczekam

Wczoraj pojechałam do Lidla i mowię - daj Bartowi deserek.
I co? Dziecko było głodne a TŻ sobie zapomniał :/ a deserek w kuchni na blacie jak byk leżał :/ zwątpiłam :/

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Zakupy były super
Bart zasnął nam w samochodzie i przełożyłam go do wózka. Nie obudził się. Spał przez całe zakupy na górnej hali. Obudził się w restauracji jak ktoś odwoził wózek z tackami i sztućce latały na nim :/

Postawiłam mu do pionu spacerówkę. Był zachwycony wszystko oglądał, gadał, krzykał. Bawił się miskami i innymi paściami. Ikea jest fajna jak się dziecku jedna miska znudzi to zaraz pod ręką jest następna

Myślałam że będzie gorzej a tutaj aż się chce jeździć na zakupy <3
Poniżej fotka Barta zakupoholika

Ale slodxiak i.piekny kolor wozka

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 00:21   #552
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
warto Nela bardzo ja lubi. jeszcze nie do końca zalapala, ze musi wrzucać kulki, ale wielki czerwony przycisk naciska milion razy dziennie i im większy huk kulek tym lepiej :P odkryla tez, ze za drzwiczkami sa malpki, wiec teraz namiętnie je oglada ale nie daje gwarancji, ze Przemusiowi spodoba się rownie mocno jak jej :P
mamy jeszcze dzungle little people http://allegro.pl/zoo-fisher-price-l...947066583.html i tu tez furore robi malpka trzeba walic (w Neli rozumieniu z calych sil) w fioletowa dzwignie, a wtedy ona skacze i robi u-u-u http://allegro.pl/dzwiekowe-zoo-fish...956965772.html ptaszek gra fajna melodyjke. obiema zabawkami Nela fajnie się bawi.
ps. za 25zl to może kupisz same kulki sensoryczne

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Marchewka - gratulacje dla Wojtusia za samodzielne stanie i dla Ciebie za docenienie meza zdolny tatuś! chyba musisz częściej wychodzić

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

toz to Czarnobyl!

mniam mniam. a wiesz co serwuje jutro? fasolke po bretońsku
camembercik tez wcinamy dość często, bo w tesco jest od dłuższego czasu fajna promocja na president, dwa a 5zl :P
za tą informację dobrze, ze tesco 24h daleko ode mnie

Cytat:
u nas klocki clemmy
wieża -a dokładniej jej rozwalanie z ikei
dinek z fishera
http://allegro.pl/fisher-price-dino-...929083437.html
lew z fisher
http://allegro.pl/fisher-price-inter...934429858.html
stolik
http://allegro.pl/fisher-price-stoli...943258385.html
i ksiąążżeczki ,
do samodzielnego oglądania to ta 100 pierwszycg słów, Kuba ja uwielbia
http://allegro.pl/100-pierwszych-slo...933128400.html

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
super, że obyło się bez płaczu, u nas noł łej
mam nadzieję, że tak będzie już zawsze 30 minut to nie tak długo
cieszę się, że nie jestem sama
brawa dla Wojtusia

U nas klocki, kubeczki, czasem zabawi się organkami, lubi też po prostu wywalać zabawki ze skrzyni

Chwalę się jeszcze tutaj
Babeczka nam go zamontowała (masakra, umęczyła się okropnie , M. jej pomagał dociągać pasy) i siedzi jak skała, nic go nie ruszy
Myślałam, że będę musiała siedzieć z przodu jak jakaś sardynka w puszce a okazało się, że mam jeszcze więcej miejsca niż miałam tak, że możemy wozić dwójkę dzieci w takich fotelach w naszym samochodzie
fajnei,ze macie to za sobą

W c&A darmowa dostawa do 16.02. jaaakby cooo

---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ----------

Cytat:
Bart bawi się szczeniaczkiem - obgryza mu ucho
Kupiłam traktor-farmer który na przyczepie ma zwierzątka i Bart je naciska a one wydają odgłosy. Super jest. O każdym zwierzątku jest rymowanka i odgłos jaki wydaje. Traktor tez jeździ. U nas hicior.

http://allegro.pl/discovery-traktor-...948918209.html

Mój Bart kocha pluszaki i głownie nimi się bawi - królik pozytywka, szczurek z ikei i jakiś kot gryzak chicco.
Hula kula tak sobie ale muszę przyznać że z dnia na dzień coraz bardziej go interesuje.
Stolik też mamy ale jeszcze go nie uzywaliśmy, to samo sorter.

u nas też szczeniaczka lubi
a traktor jest na mojej liście zakupowej

Edytowane przez karota11
Czas edycji: 2014-02-12 o 00:19
karota11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 00:26   #553
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
dziewczyny witam...nie mogę wejść do was chwilowo...mam tylko prośbę...
coś robi mi sie w kąciku oka..bardzo boli...nigdy tego nie mialam...boli ...co robić???
czym to traktowac??...
podejrzewam jęczmień...pomocy
Zloto

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
hehe zgadza się
a mój mąż dzisiaj odkrył szóstego i mu wmówiłam że jeszcze jest pod skórą i się nie liczy ale jestem wstrętna jutro muszę mu wmówić że już wyszedł i że to ja go wyczułam i będzie 6 kiecka
O jaa hee dobrze kombinujesz hee

Cytat:
Ojoj..zdrowka dla Ignasia. Mam nadzieje ze to jednak nie wirus

W sumie to lepiej ze spi i sie regeneruje a nie placze caly dzien

Miala. Jeszcze napisac 2 rzeczy:
1.czy wasze dzieci jeszcze spia na spacerach. Daro juz nie. Teraz spi przed i po. Na spacerze zafascynowany wszystko oglada i gada
2. Przyszla dzis kandydatka na nianie. Dziewczyna na 2 roku studiow. Zna perfect niemiecki bo wiekszosc zycia mieszkala tam z rodzicami. Ale chxialam napisac co innego. Jeju, ta dziewczyna jest taaaaaaka sliczna. Normalnie modelka. Szczupla, wysoka, piekne dlugie wlosy do pasa, usta takie wieksze ale nie za duze. Sliczna

moj spi tylko w domu bo mi tak wyvodniej

Cytat:
Zgadz się mam, ale młody już od dawna pije tylko a takiego co kapie z ikei mamy za 5 czy 6 zł

moje dziecko odmówiło butli w dzien
o 8 je kanapke z masłem
o 10 owocki z amarantusem
o 13 obiadek
o 16 kaszka + owoc
i dopiero o 19, 23.30 i 4 flachy

wszystko spoko ale je mi co 3h po 150 to troche mało:/

od czwartku duuuużo dzieciowego na promocji w tesco

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Pisałam do Hump, Ignaś po kroplówce odżył i zasypia

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

ja mojego usypiam kładąc się z nim, jak zaśnie to do łóżeczka, w łożeczku też by sam pewnie zasnął ale trwałoby to 10 razu dłużej, nie wiem mnie to nie przeszkadza w ogóle lubię się z nim położyć, więc czemu tego oduczać?zaśnie też jak pobujam na rękach chwilkę, w nocy jak się obudzi to smok i zasypia więc nie muszę go do łóżka brać

Mysia moj je tak od kilku mc 150 mm i to nie raz co 4h a w nocy raz wiec Piotrus ladnie je widocznie starcza mu to i sie najada no i kromala je a chleb syty
Stary 2014-02-12, 05:12   #554
Ashyshqa
Zakorzenienie

Hej, co do zabawek to my zaczynamy z duplo. Wszystkie trzy dziewczynki sa zafascynowane tymk klockami a elementy nie sa za male dla dla Sofii wiec to zabawki na lata. Mamy zamiar kupic sorter duplo po powrocie.
Marchewka brawo dla Wojtusia! Sofia robi to samo i jestem mega dumna
Za nami nocka koszmar. Sofia miala goraczke w nocy... Nie wiem jak wysoka bo nie budzilam siostry TZ po termometr ale byla rozpalona. Zaaplikowalam czopka i po pol h juz byla normalna. Ale katar ma zielony, boje sie, ze to infekcja bakteryjna ale Kaylin ktora sprzedala Sofii bakcyla tez miala etap zielonego kataru i przeszlo. Nie wiem czy brac ja do lekarza czy wstrzymac sie i ewentualnie pojsc w pt po powrocie do domu...

Sent from my XT1032 using Tapatalk
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 07:18   #555
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Hej, co do zabawek to my zaczynamy z duplo. Wszystkie trzy dziewczynki sa zafascynowane tymk klockami a elementy nie sa za male dla dla Sofii wiec to zabawki na lata. Mamy zamiar kupic sorter duplo po powrocie.
Za nami nocka koszmar. Sofia miala goraczke w nocy... Nie wiem jak wysoka bo nie budzilam siostry TZ po termometr ale byla rozpalona. Zaaplikowalam czopka i po pol h juz byla normalna. Ale katar ma zielony, boje sie, ze to infekcja bakteryjna ale Kaylin ktora sprzedala Sofii bakcyla tez miala etap zielonego kataru i przeszlo. Nie wiem czy brac ja do lekarza czy wstrzymac sie i ewentualnie pojsc w pt po powrocie do domu...

Ash zielen to bakteria niestety ale w sumie leczenie takie same wiec poki nie ma kaszlu tak minimum 3 dni , mokrego kaszlu to bym poczekala , chyba ze bedzie goraczkowac to znaczy ze cos tam sie dzieje
Achhh slonce, trawka, widoki , temperatura achh zazdraszczem

Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2014-02-12, 08:07   #556
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Ash zielen to bakteria niestety ale w sumie leczenie takie same wiec poki nie ma kaszlu tak minimum 3 dni , mokrego kaszlu to bym poczekala , chyba ze bedzie goraczkowac to znaczy ze cos tam sie dzieje
Achhh slonce, trawka, widoki , temperatura achh zazdraszczem

Na razie nie kaszle. W nocy czopek zbil temperature i juz nie wrocila. Zobaczymy dzis. Teraz odsypia nocke na spacerku z tatusiem. Ja sis niestety na spacery nie nadaje po poludniu ide na lezak przy basenie zamiast zwiedzac sie wyleguje. No ale moglo byc gorzej

Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 08:13   #557
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
O kurde dopiero doczytałam o Ignasiu ! dużo zdrówka kochany
Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Biedny Ignas duzo zdrowka dla niego!
Cytat:
Zdrowka dla Ignasia biedactwo ;( oby nawodnili go odzyskal sily i wyzrrowial a przy rota nie musi byc goraczki niestety ehh .

Cytat:
Ojoj..zdrowka dla Ignasia. Mam nadzieje ze to jednak nie wirus
dzięki dziewczyny
Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
czyli jakis wirus to moze jednak byc. lepsze to niz gdybac na temat stresu itp. oby w szpitalu szybko cos zaradzili
jakiś wirus jak nic. w szpitalu wstępnie wykluczyli rota, ale jeszcze się okaże po badaniu kału (jak I. łaskawie raczy w końcu jakiś stolec trzasnąć rano)

Cytat:
]Pisałam do Hump, Ignaś po kroplówce odżył i zasypia)
spał pięknie do 6 odkąd zasnął z małymi przerwami pt. jak zrobił mega wodnistą kupę aż pielucha nie wytrzymała, no i 3 razy na jedzenie. ale humorek ma, więc luz

Cytat:
Mam więcej wieści o Ignasiu, nie jest to rota bo nie ma gorączki, jutro mają mieć badania i będzie więcej wiadomo a także kiedy wyjdą
no badania będą jak I. zacznie współpracować na razie trwa zabawa w zbieranie moczu po nocy. dali nam tylko pojemniczek, mąż przyniósł woreczek i czeka aż się trochę zapełni a I. najchętniej by leżał na brzuchu/raczkował/wstawał

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
Ignas nie daj się chorobie!
ciekawe czy inne dzieci ze zlobka tez będą chorowaly.
się okaże. ale I. leży na sali z 3,5 letnim Gabrysiem. ten dopiero jest biedny, prawie cały czas jęczy że brzuszek go boli i popłakuje przyszedł dzień wcześniej do szpitala, też wymioty+biegunka, i zrobili badania kału i rota wykluczyli. wcześniej jego starszy brat przechodził łagodniejszą formę 'tego-czegoś' po tym jak przyniósł to z przedszkola

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
beidny kochany tzrymajcie sie, obyście szybko wyszli i nei męczyli sie tam
lekarka mówiła że może to potrwać kilka dni, najwcześniej wyjdziemy w czwartek jak przypuszczam, ale zobaczymy jeszcze jak się rozwinie sytuacja.

Cytat:
Ignasiu biedactwo, mysle o Tobie i Twoich rodzicach caly czas. Nie dajcie sie wirusowi czy co to jest i szybko wracajcie do domku
a widzisz ja myślałam o tobie i dubaju, bo w szpitalu mamy ciepło i I. urzęduje w bodziakach z krótkim rękawem i gołymi stópkami. prawie jak Sofcia w Dubaju
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 08:17   #558
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Hump

cześć
ale pogoda beznadziejna, nic mi się nie chce

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 08:26   #559
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

Biedulek zdrówka

To chociaż dali jakieś próbki i słoik a nie jak hipp - saszetkę herbaty
dzięki
hipp oprócz saszetki herbaty przysłał mi mały słoiczek, łyżeczkę i kupony do rossa

Cytat:
hehe zgadza się
a mój mąż dzisiaj odkrył szóstego i mu wmówiłam że jeszcze jest pod skórą i się nie liczy ale jestem wstrętna jutro muszę mu wmówić że już wyszedł i że to ja go wyczułam i będzie 6 kiecka

Cytat:
Ciekawe jak tam malutki Ignaś
o tej porze to już spał, i ja też się do spania zabierałam nieświadoma jakie niespodzianki noc przyniesie. było fajnie, i nawet się wyspałam

Cytat:
Kurczę okropne są te jelitowe choroby :/

Mysia pisała że to nie rota. A bakterie też wywołują takie żołądkowe sensacje?

nie wiem czy bakterie robią takie łubudubu w jelitach, ale oprócz rota są jakieś inne wirusy.

Cytat:
ta jelitówka wykańcza wszystkich... biedny Ignacek ja tak bardzo się cieszę, że nie zaraziłam Bartusia
kp mam moc mało że nie zaraziłaś, to jeszcze dałaś przeciwciała

Cytat:
Napisane przez modro Pokaż wiadomość
Młoda ma gile po pas, 38 st. gorączki i jest nieznośna, niech już wyjdą te zęby, bo zwiariuję

Zapomniałam, trzymam kciuki za Ignasia, niech szybko wraca do zdrowia i wychodzi ze szpitala. Przerażają mnie szpitale. Nienawidzę szpitali.
zdrówka dla was
i dziękujemy

Cytat:

Stary 2014-02-12, 08:30   #560
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny
jakiś wirus jak nic. w szpitalu wstępnie wykluczyli rota, ale jeszcze się okaże po badaniu kału (jak I. łaskawie raczy w końcu jakiś stolec trzasnąć rano)

spał pięknie do 6 odkąd zasnął z małymi przerwami pt. jak zrobił mega wodnistą kupę aż pielucha nie wytrzymała, no i 3 razy na jedzenie. ale humorek ma, więc luz

no badania będą jak I. zacznie współpracować na razie trwa zabawa w zbieranie moczu po nocy. dali nam tylko pojemniczek, mąż przyniósł woreczek i czeka aż się trochę zapełni a I. najchętniej by leżał na brzuchu/raczkował/wstawał

się okaże. ale I. leży na sali z 3,5 letnim Gabrysiem. ten dopiero jest biedny, prawie cały czas jęczy że brzuszek go boli i popłakuje przyszedł dzień wcześniej do szpitala, też wymioty+biegunka, i zrobili badania kału i rota wykluczyli. wcześniej jego starszy brat przechodził łagodniejszą formę 'tego-czegoś' po tym jak przyniósł to z przedszkola

lekarka mówiła że może to potrwać kilka dni, najwcześniej wyjdziemy w czwartek jak przypuszczam, ale zobaczymy jeszcze jak się rozwinie sytuacja.

a widzisz ja myślałam o tobie i dubaju, bo w szpitalu mamy ciepło i I. urzęduje w bodziakach z krótkim rękawem i gołymi stópkami. prawie jak Sofcia w Dubaju
Hee Ognas jest w polskim Dubaju hee zdrowka dla niegoo

Cytat:
Na razie nie kaszle. W nocy czopek zbil temperature i juz nie wrocila. Zobaczymy dzis. Teraz odsypia nocke na spacerku z tatusiem. Ja sis niestety na spacery nie nadaje po poludniu ide na lezak przy basenie zamiast zwiedzac sie wyleguje. No ale moglo byc gorzej

Ash no to dobrze a ja bym podawala p. Goraczkowy nurofen bo on p. Zapalny tez tak w razie co zeby nizej nie poszlo

Stary 2014-02-12, 08:39   #561
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość

Hump- jak Ignaś?
dzięki, po kroplówkach wczoraj odżył i generalnie znacznie lepiej niż było. jeszcze nie je dużych porcji (tylko ok. 120-150 ml na raz) ale apetyt ma (bo ja na śniadanko dostał więcej to zjadł z przyjemnością, a potem zwymiotował :/).

Cytat:
nie no, u mnie wczoraj hitem był przewód od kroplówki , wieszak od kroplówki był mniej ciekawy no i szpitalne czerwone metalowe łóżeczko które fantastycznie się tłukło jak I. w nim stawał i się bujał.
zresztą ja mogę podrzucać zabawki, on i tak woli zwykłe przedmioty, i to najlepiej takie do których ma ograniczony dostęp

Cytat:
:

Chwalę się jeszcze tutaj
o tak wywalanie i burzenie jest de best
i za wybór fotelika

Cytat:

biedna Sofka zdrówka

ponieważ przez kilka godzin wczoraj moje dziecię było półżywe, i dopiero odżyło po kroplówkach to w chwili gdy nie mogło rozwijać motoryki i spało słodko, to postawiło na rozwój mowy. no i pod koniec ostatniej kroplówki wczoraj do brykania dołączyła mówienie bababa, ama mama amam, beebe.
Stary 2014-02-12, 09:05   #562
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
ja właśnie odłożyłam te którymi się P. w ogóle nie bawi od dawna (grzechotki itp) i zostało nam:
- kubeczki z ikei, klocki-sorter FP - uwielbia, tak samo piramidka FP - wyciąga wszystko co się da
- stolik edukacyjny
- autko z Biedry za 19 zł w którym są piłeczki - wyciąga piłeczki i się cieszy
- podobają mu się klocki interaktywne od Helenki więc nie wiem czy mu nie kupię bo mam bon do Smyka na 30 zł więc niedużo dołożę a są w promocji z FP
- wszystko co głośne i brzęczy
- lubi gąsieniczkę z FP ale jakoś mało się bawi tymi interaktywnymi więc teraz myślę o jakimś kołowrotku, bączku itp
- uwielbia książeczki, zwłaszcza 100 pierwszych słów, woli je od mojego telefonu którym też kocha się bawić

ja chcę kupić taką kostkę (używaną):
http://www.babyklik.pl/zabawki/61-mu...i-malucha.html

Stary 2014-02-12, 09:05   #563
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj poszłam na palące uda i pośladki... Do tej pory mnie palą.. Jednak 40 minut na jedne partie mięśni to trochę przesada...Ale ale do rzeczy.. Poszlam sobie pocwiczyć po południu, potem prysznic, sauna i wolnym krokiem wracam do domu.. No bo oczywiscie czeka mnie najgorsze - usypianie syna na nocny sen... A tu wchodze do domku, dziec spi spokojnie w łóżeczku, męzu ogląda Tv.. cisza spokój.. bajka...
To zapytaj go jak to zrobił Albo to będzie od dzisiaj jego działka
Cytat:
wszystko pasuje do naszej spacerówki, którą już kiedyś wklejałam
http://allegro.pl/wozek-spacerowy-mi...952305672.html
Ty masz taką? Jak się spisuje (jeśli inna to podaj jaką i czy się dobrze spisuje, ale chyba tak z tego co pisałaś)

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 09:31   #564
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
To zapytaj go jak to zrobił Albo to będzie od dzisiaj jego działka
Ty masz taką? Jak się spisuje (jeśli inna to podaj jaką i czy się dobrze spisuje, ale chyba tak z tego co pisałaś)
na razie byliśmy nią na dwóch spacerach, niedalekich, ale jest ok, kupiłam bo koleżanka ma taką i prowadziłam ją wcześniej więc sprawdzona, opinie w necie też ma niezłe. tylko to typowa parasolka, wszystko na rzepy, ale między innymi o to nam chodziło, żeby się szybko i łatwo składała i była lekka.

Stary 2014-02-12, 09:37   #565
ada32
Wtajemniczenie

dziękuje pięknie wszystkim za rady odnośnie mojego oka

pocieram złotem...tylko teraz zastanawiam się czy to jeczmień jest czy jednak coś innego??

od wewnętrznej strony oka ..przy ujsciu kanalika łzowego od wewnętrznej strony..boli jakbym szpilkę wbitą tam miała i jest lekko podpuchnięte to miejsce ....hmmmmm

ash niech maleńka wraca szybko do zdrowia

Ignaś zdrowiej

nie mam dziewczyny na razie czasu by z Wami pisac...

marchewka....dzięki o odp na to niebieskawe mleko już myślałam ze to tylko Ja ...i ze jakies zwidy mam.....
ale oczywiście moze sie to zdarzyc ze nasze jedzenie barwi lekko mleko...np.buraki na lekko rózowo...

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 09:46   #566
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
wszyscy mają szczurki
My chcemy właśnie zlecić zakup kuzynce dlatego pytałam jaki to jest

Cytat:
wreszcie dorwalalam sie do kompa i moge Wam wrzucic nowe fotki
1. milosc od pierwszego wejrzenia
2. Ja i nianie ze Sri Lanki
3. Pierwsze raczki na trawie
4. W odpowiedzi na hustawkowy trend zaliczylismy zjezdzalnie
5. Sushi Family
6 i 7.. Siostrzana milosc kwitnie
8. W jednym kadrze z najwyzszym budynkiem swiata
9. Dubai Marina
10. Sama w wielkim miescie
cdn.

* sorry za ciagle edytowanie tekstu ale przyzwyczajenie do pl znakow plata mi psikusy na obcej klawiaturze
Ash piękne zdjęcia Cudowny macie ten urlop I świetnie, że Sofka tak dobrze go znosi - nawet do obcych się przekonała

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Ziuta dziś kończy 9 miesięcy :ryczę::smarkam: Moja mała miłość
Spóźnione gratulacje dla Ziutki

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 09:56   #567
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Hee Ognas jest w polskim Dubaju hee zdrowka dla niegoo

Ash no to dobrze a ja bym podawala p. Goraczkowy nurofen bo on p. Zapalny tez tak w razie co zeby nizej nie poszlo

Cytat:
ja właśnie odłożyłam te którymi się P. w ogóle nie bawi od dawna (grzechotki itp) i zostało nam:
- kubeczki z ikei, klocki-sorter FP - uwielbia, tak samo piramidka FP - wyciąga wszystko co się da
- stolik edukacyjny
- autko z Biedry za 19 zł w którym są piłeczki - wyciąga piłeczki i się cieszy
- podobają mu się klocki interaktywne od Helenki więc nie wiem czy mu nie kupię bo mam bon do Smyka na 30 zł więc niedużo dołożę a są w promocji z FP
- wszystko co głośne i brzęczy
- lubi gąsieniczkę z FP ale jakoś mało się bawi tymi interaktywnymi więc teraz myślę o jakimś kołowrotku, bączku itp
- uwielbia książeczki, zwłaszcza 100 pierwszych słów, woli je od mojego telefonu którym też kocha się bawić

ja chcę kupić taką kostkę (używaną):
http://www.babyklik.pl/zabawki/61-mu...i-malucha.html
u nas tez 100 pierwszych słów ukochane,
super ta kostka
Stary 2014-02-12, 10:04   #568
banka26
Zakorzenienie

Cytat:

u nas tez 100 pierwszych słów ukochane,
super ta kostka
Za dokaldnie czytasz kochana hehe

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
My chcemy właśnie zlecić zakup kuzynce dlatego pytałam jaki to jest

Ash piękne zdjęcia Cudowny macie ten urlop I świetnie, że Sofka tak dobrze go znosi - nawet do obcych się przekonała

Spóźnione gratulacje dla Ziutki

ooo to moze ja tez cos bym mogla zechciec hehe

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
dziękuje pięknie wszystkim za rady odnośnie mojego oka

pocieram złotem...tylko teraz zastanawiam się czy to jeczmień jest czy jednak coś innego??

od wewnętrznej strony oka ..przy ujsciu kanalika łzowego od wewnętrznej strony..boli jakbym szpilkę wbitą tam miała i jest lekko podpuchnięte to miejsce ....hmmmmm

ash niech maleńka wraca szybko do zdrowia

Ignaś zdrowiej

nie mam dziewczyny na razie czasu by z Wami pisac...

marchewka....dzięki o odp na to niebieskawe mleko już myślałam ze to tylko Ja ...i ze jakies zwidy mam.....
ale oczywiście moze sie to zdarzyc ze nasze jedzenie barwi lekko mleko...np.buraki na lekko rózowo...
Oby zeszlo jak najszybciej moze to zap. Spojowek z jeczmieniem sie zeszlo duzo zakrapiaj sola albo kroplami nawizonymi i kroplami p. Zapalnymi

Stary 2014-02-12, 10:19   #569
megusia87
Zadomowienie

Cytat:
Ale Ty powazniebi skrupulatnie do zabawek podchodzisz
moj poki co uwielbia ucieczki do kabli i trzaskanie szuflada, i naj naj bawic sie pilka takze czesto toczymy ja do siebie M. Wtedy uradowany a i jeszcze lubi latac za sterowwnym autem aaa i rozbraja mate piankowa a bokami wali w misia

Brawoooo superr

brawo super ze sie udalo

ooo a tz pewnie dumnyy super

zdrowka

Ale slodxiak i.piekny kolor wozka

Tiaa, kolor to mój ulubiony. Kupiłam sobie nawet zimową kurtkę w tym kolorze i pewnie wyglądam jak szajbus jak sobie tak chodzę ale co mi tam

Cytat:
za tą informację dobrze, ze tesco 24h daleko ode mnie

u nas klocki clemmy
wieża -a dokładniej jej rozwalanie z ikei
dinek z fishera
http://allegro.pl/fisher-price-dino-...929083437.html
lew z fisher
http://allegro.pl/fisher-price-inter...934429858.html
stolik
http://allegro.pl/fisher-price-stoli...943258385.html
i ksiąążżeczki ,
do samodzielnego oglądania to ta 100 pierwszycg słów, Kuba ja uwielbia
http://allegro.pl/100-pierwszych-slo...933128400.html

fajnei,ze macie to za sobą

W c&A darmowa dostawa do 16.02. jaaakby cooo

---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ----------

u nas też szczeniaczka lubi
a traktor jest na mojej liście zakupowej

Traktor Ci polecam w 100%, ja sama nieraz sobie go naciskam

A te Twoje zabawki są super. Nie wiem czy TŻ to zniesie ale ten dino jest rewelka

Cytat:
dzięki

hipp oprócz saszetki herbaty przysłał mi mały słoiczek, łyżeczkę i kupony do rossa

o tej porze to już spał, i ja też się do spania zabierałam nieświadoma jakie niespodzianki noc przyniesie. było fajnie, i nawet się wyspałam

nie wiem czy bakterie robią takie łubudubu w jelitach, ale oprócz rota są jakieś inne wirusy.

kp mam moc mało że nie zaraziłaś, to jeszcze dałaś przeciwciała

zdrówka dla was

i dziękujemy

Hmm kupony też miałam ale TŻ wyrzucił :/ a słoika nie było

Cytat:
dzięki, po kroplówkach wczoraj odżył i generalnie znacznie lepiej niż było. jeszcze nie je dużych porcji (tylko ok. 120-150 ml na raz) ale apetyt ma (bo ja na śniadanko dostał więcej to zjadł z przyjemnością, a potem zwymiotował :/).

nie no, u mnie wczoraj hitem był przewód od kroplówki , wieszak od kroplówki był mniej ciekawy no i szpitalne czerwone metalowe łóżeczko które fantastycznie się tłukło jak I. w nim stawał i się bujał.

zresztą ja mogę podrzucać zabawki, on i tak woli zwykłe przedmioty, i to najlepiej takie do których ma ograniczony dostęp

o tak wywalanie i burzenie jest de best

i za wybór fotelika

biedna Sofka zdrówka

ponieważ przez kilka godzin wczoraj moje dziecię było półżywe, i dopiero odżyło po kroplówkach to w chwili gdy nie mogło rozwijać motoryki i spało słodko, to postawiło na rozwój mowy. no i pod koniec ostatniej kroplówki wczoraj do brykania dołączyła mówienie bababa, ama mama amam, beebe.

To dobrze że I czuje się lepiej. Obyście w czwartek domdomku wyszli. W sumie dobrze że Was położyli bo to nie żarty z odwodnieniem.
Ale i tak współczuję szpitala, umęczycie się na pewno.
Zdrówka

Stary 2014-02-12, 10:23   #570
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
banieczka poliglotka chciała nam tu arabskim poszpanować

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:
To dobrze że I czuje się lepiej. Obyście w czwartek domdomku wyszli. W sumie dobrze że Was położyli bo to nie żarty z odwodnieniem.
Ale i tak współczuję szpitala, umęczycie się na pewno.
Zdrówka

zabawne jest to że jestem bardziej wypoczęta niż zwykle i spokojniejsza że jak znowu zacznie się coś dziać to zareagują szybko, a ja nie muszę myśleć czy iść do lekarza czy jeszcze obserwować
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości