|
|
#931 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
asialllMyślę, że sobie za bardzo przybierasz do głowy, co kto klapie jęzorem. Oni pewnie w ogóle nie myślą, co mówią, a Ty pod wpływem hormonów reagujesz teraz inaczej niż normalnie. Wg mnie jedyna rada, to olać wszelkie komentarze i już ćwiczyć zdecydowane na czas po przyjściu Dziecia na świat. Ja bym nie zakładała, że im będę ustępować, bo Ty jesteś mamą i Ty podejmujesz wszelkie decyzje związane z dzieckiem - kto kąpie, kto trzyma itd
Nie wiem dlaczego oni tacy złośliwi? Nie płacz ![]() Cytat:
Zimno w szpitalu dziecku nie będzie Z ciuszków to polecają body i pajacyki - jako komplecik
|
|
|
|
|
#932 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Niby to z troski, ale jako ciężarna z humorami odburknęłam, że tak zrobię i poproszę też taksówkarza o przecięcie pępowiny
|
|
|
|
|
#933 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc taka zadowolona owinęłam ja kocykiem, przystawiłam do piersi i myślę, dzwonię na pogotowie, że urodziłam ,a nie wiem, co z pępowiną mam zrobić... kazali mi do przyjazdu karetki owinąć pępowinę blisko siebie, żeby nikt na ni ą ni nadepnął![]() Cytat:
Majka wyłaź!!! ![]() Cytat:
mój z tronu nie mógł zejść za każdym razem, gdy jechaliśmy na porodówkę... za trzecim razem nawet się już wkurzyłam, siedzę znudzona na torbie w przedpokoju i krzyczę przez drzwi łazienki: "trzeci raz jedziemy, był czas przywyknąć, wyjdziesz wreszcie?!" a teraz jak wiem co mnie czeka to pewnie sama dostanę sraczki ze strachu ![]() Cytat:
ale jest dobra strona tego medalu, mając taka opiekunke w domu, bedziesz mogła się wyspać
|
||||
|
|
|
#934 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a propos pepowiny, mowie do meza wczoraj, ze jakbym w razie rodzila sn to czy bedzie przecinal pepowine, a ten sie nastroszyl, ze on nie wie czy w ogole do konca wytrzyma a ja mu o pepowinie on sie troche boi igiel, krwi i takich tam
73 kg Edytowane przez martorka Czas edycji: 2014-02-12 o 12:32 |
|
|
|
|
#935 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
strona szpitala podaje tak: Rzeczy dla dziecka
Ja spakowałam mniej tetry-najwyżej mąż podrzuci, rożek też jakby co przywiezie...nie wiem po co aż 2 ręczniki, chyba wezmę jeden.
|
|
#936 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
![]() taaaaaak, będziemy się tak pocieszać, że potem w tv i gazetach będzie o nas głośno ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
![]() nawet teraz tak wciska doopę, że wysiedzieć nie mogę ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
mmhym za wizytę---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#937 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że nasi męzowie nie czytają wizażu (podobno ) bo by córkom pewnie już pochowali nanie w pokojach na czas przychodzenia chłopaków ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I za wywalenie brzucha Cytat:
Gratuluję! Cytat:
jak to jest nie mieć szyjki
|
|
#938 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest twoje dziecko i ty o nim decydujesz.Dla dziecka najlepsza jest powtarzalność i rutyna, wtedy czuje się najbezpieczniej, a jak co chwila będzie je kąpać kto inny (swoim, najlepszym sposobem) to nic z tego nie będzie Lepiej nie, bo będę czekać jak kate ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#939 |
|
Zadomowienie
|
frogutka - ale to chodzi o to, że obcy mają nie całować dziecka, mama MA całować wszędzie swoje dziecko
asialll będzie dobrze - możesz im powiedzieć, że dziecku trzeba ustalać pewne schematy - np. kolacja - mleczko (mama), kąpiel (tata), usypianie (babcia) a wtedy mama ogląda film ![]() oni też się cieszą i ciesz się, że się cieszą i chcą pomagać - mi moja mama nic z Kubą nie chciała pomagać, w sumie dopiero teraz ostatnio z nim 3 razy została i mogliśmy sobie wyjść (a ma 3.5roku!), tylko my nie mieszkamy razem Trisdom jak to nie masz szyjki ?! to nie musisz leżeć ? nadzwyczajna ze śmiechu poplułam ekran, niezła jesteś (a swoją drogą baba wredna - jak można ciężarnej powiedzieć, że jest gruba )
|
|
|
|
#940 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez chce sie juz pakowac!!! grrr
a tu dopiero 33 tc.
|
#941 | |
|
Zakorzenienie
|
Kate na pewno się coś ruszy do środy, zobaczysz
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#942 | |
|
Zakorzenienie
|
nadzwyczajna super tekst
lepszeg bym nie wymyśliła asialll ja bym chyba na przekór powiedziała że im nie dam dziecka ![]() strasznie głupio się zachowali... Pewnie myślą że jak chodzisz na SR to się będziesz wymądrzać bo wiesz lepiej (chociaż tak przecież będzie, bo będziemy mamami). Nie przejmuj się nimi kate1623 na pocieszenie Cytat:
no ale... u mnie pisze żeby wziąć 3 komplety ubrań. A że każdy inaczej będzie ubierał dziecko to ich nie obchodzi czy to będzie body z pajacykiem czy body z koszulką i spodenkami. Po prostu weź 3 komplety ubrań i tyle ![]() Mój na szczęście nie ma tego problemu z porodem ale termin też mam trochę później od was
|
|
|
|
|
#943 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i brawa że szybko zareagowałaś ![]() Brawa dla Ksawcia, duży chłopczyk z niego ![]() kolba trzymam moccno kciuki żeby dzidziuś jeszcze posiedział w brzuszku ![]() Cytat:
pięknie wszystko postępujeCytat:
mocno trzymam kciuki żeby się jednak bez wywoływania obeszło
|
|||
|
|
|
#944 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i zostanie chrzestnym ![]() wiem, że się wkurzyłaś ![]() Cytat:
i rodzić jeszcze raz, jak nieprzygotowana
|
|||
|
|
|
#945 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Ale u mnie wali śniegiem
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A w ogóle Twój oglądał film "I kto to mówi?" Oni się z taksówkarzem zakochali i on był przy porodzie prawie, tylko zemdlał. ![]() Cytat:
Wszelkie piękno rodzi się w bólu. Edytowane przez Ela87 Czas edycji: 2014-02-12 o 13:01 |
|||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#946 |
|
Rozeznanie
|
side85 mam to samo, też już ciężko z boku na bok się przekręcić
![]() Trisdom kate1623 widzę, że też nieciekawą nockę miałyscie ![]() kolba trzymamy mocno kciuki! ![]() margo80 cudowną masz córeczkę! monka |
|
|
|
#947 |
|
Zakorzenienie
|
wygodnie, dobrze się tam teraz wietrzy
to się pakuj ja w 34 jestem i się pakuje ![]() bebe super miałaś sen |
|
|
|
#948 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o matko, jutro pakowanie zapomniałam w takim razie na zakupy muszę jechać
|
|
|
|
|
#949 |
|
Raczkowanie
|
olakola masz rację, pewnie docenie to później, że ma mi kto pomóc.
monka chyba właśnie im o to moje mądrzenie chodzi a przecież to oni wiedzą lepiej bo już mają to za sobą jesteście kochane! dzisiaj dzwoniłam do męża 2 razy od rana o jakąś pierdołę a on teraz oddzwania cały w nerwach z przejęciem przeprasza i pyta czy się zaczęło a pomyśleć że będzie coraz większe zdenerwowanie jak będzie coraz bliżej biedne te chłopiny wykończymy ich
|
#950 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
trzymam kciuki, żebyś szybko do siebie doszła
|
|
|
|
|
#951 |
|
Zakorzenienie
|
Kate1623 ale sie mala zasiedziala a niby mowia ze dziewczynki lubia wczesniej wyskoczyc
Musicie troszke powykurzac
|
|
|
|
#952 |
|
Zadomowienie
|
ooo... a ja myślałam że po 2 tyg. to już bardzo wcześnie
|
#953 |
|
Raczkowanie
|
wstyd się przyznać ale na moich spakowanych torbach w 32 tygodniu troszkę osiadł kurz
![]() ![]()
|
#954 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i
|
|
|
|
|
#955 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja będę całować, gdzie sie da A jak mi ktoś wycałuje rączki i twarz to kulturalnie, dyskretnie przetrę albo przemyję ![]() A druga sprawa - ja pewnie nie raz ssałam smoka z ziemi, pamiętam jak jadłam marchewki z piachem (jak już sami rwaliśmy z bratem) i jestem rzadko chorująca, zeby mam zdrowe, wiec chyba nie będę popadać w skrajności ![]() Cytat:
Wiadomo, mogli nie komentować, ale pewnie zapomnieli jak ciężarnym wariują hormony ![]() Nie przejmuj się Ja non stop powtarzam jak Mikołaj będzie chowany, a moi rodzice patrzą na siebie i sie uśmechają tylko z wyrazem oczu "zobaczymy" Cytat:
Cytat:
Cytat:
będę codziennie sprawdzać czy nie wystaje ręka ![]() 2.
|
|
#956 |
|
Raczkowanie
|
Trisdom a brzuszek Ci się opuścił?czy to tylko takie gadanie że opada przed porodem
|
#957 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
jak zobaczylam ile mam nadrabiania, to moja pierwsza mysl - napewno ktoras urodzila ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Majka nie stresuj juz mamy i wylazzz Cytat:
|
|
|
#958 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kobietki
![]() Cytat:
Też nie pracuje już prawi 2 lata. Mam pracę jakby dorywczą tylko. Dziwnie mi będzie wrócić do firmy... Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#959 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo i tak na początku dziecko ma dużo wrażeń, wszystko jest nowe dla niego więc żeby troszkę się przyzwyczaiło i dopiero potem coś nowego jak spacer. Ale to wersja z sr, ja w tym temacie doswiadczenia nie mam...jeszcze ![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
|
|
#960 | |
|
Rozeznanie
|
asialll nie znam za bardzo Twojej sytuacji, ale jak dla mnie to za bardzo się emocjonujesz kto co powie, nie przejmuj się tak! wyluzuj i podejdź do ich nawet denerwującego gadania z uśmiechem
zamień w żart, będzie Ci wtedy lżej ![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
![]() |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

Nie wiem dlaczego oni tacy złośliwi? Nie płacz 

więc taka zadowolona owinęłam ja kocykiem, przystawiłam do piersi i myślę, dzwonię na pogotowie, że urodziłam ,a nie wiem, co z pępowiną mam zrobić... kazali mi do przyjazdu karetki owinąć pępowinę blisko siebie, żeby nikt na ni ą ni nadepnął

jeden do przodu
za wizytę
), nie na żadną konkretną godzinę, trzeba tam być już o 7 a lekarz przyjmuje do 13 i tak się zastanawiam - czekać ten tydzień czy iść prywatnie? Doradźcie proszę. Niby to jeszcze troszkę ponad miesiąc do terminu ale...
jak to jest nie mieć szyjki