|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
Dlatego ja rad lekarzy o wykluczeniu calkowicie MM przed ukonczeniem pierwszego roku nie rozumiem
|
|
#1292 |
|
Zakorzenienie
|
pisałam to bez związku już w sumie nie chce mi się pisać na ten temat .....
|
#1293 |
|
Zakorzenienie
|
JolanT hej hej, gdzie sie podziewalas?
|
#1294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1295 |
|
Zakorzenienie
|
bzinka na YT widze jest sporo instrukcji, nawet nie wyglada to tak strasznie ... ale dziewczyna mimo wszytsko upocona
![]() http://www.youtube.com/watch?v=PD2ogNotD60
|
#1296 |
|
Zakorzenienie
|
Złośliwie przypominam, że jutro koniec promocji w arosie - hihi, nie chcę być jedynym bankrutem....
![]() ![]() Dziś mam dostać wózek, ciekawam go bardzo, już mi się dosusza pranie, więc zaraz będę mogła wózek prać... Wczoraj znowu zrobiliśmy maraton po mieście, Z anioł, w TK Maxxie znalazła sobie super rozrywkę - tam tak gęsto stoją te wieszaki z ciuchami, że zawsze z wózka do jakiegoś ciucha dosięgała, weszłam po nowy śpiworek, bo już żyrafie nogi za długie i raptem słyszę hihihi. Jak szarpnęła to sobie do wózka ściągnęła.... Kostium kąpielowy, size 86.... Skoro pierwszy raz sobie coś wybrała, to co było robić, nabyłam, zresztą przeceniony ze 186 na 19,99 to niech ma.... Tylko był bulwers straszny przy kasie jak musiałam go jej zabrać do płacenia.... Potem dostała z powrotem i miętosiła radośnie i ciuch i metki i była znów z godzina spokoju..... Mam tylko nadzieję, ze nie miętosiło go wcześniej 200 chorych na coś osób.... W ogóle po takim wyjściu z domu najchętniej wrzuciłabym ją do pralki razem z ciuchami... Wiem, że kiedyś w końcu zachoruje po raz pierwszy i robię w gacie ze strachu na myśl jak strasznie może być.....
|
#1297 |
|
Zakorzenienie
|
Spóźnione, ale najserdeczniejsze życzenia uśmiechu, szczęścia i radości poznawania świata dla naszych falstartowych śliczności - Misi i Jasminki - 101 lat Dziewczynki!
Temat ubrań - metek - będę oryginalna - mam wyrąbane na marki. Często kupuję w Lidlu Cena akceptowalna wg mnie za coś, co ponosimy chwilę. Jakość mi odpowiada. A jak dzieć dorośnie nieco, to kupujemy, co nam się podoba i obojętnie gdzie - o ile wygląda chociaż trochę solidnie. Jesienią Guciowi w Biedrze kupiłam buty za 35 zł chyba - no super są. Wygląd i noszenie - czekamy na wiosnę, żeby znów założyć... a nie spodziewałam się, myślałam, że będą raczej jednorazówki. My po formalnościach żłobkowych. Pani pielęgniarka już mi zapowiedziała, że po ukończeniu roku dzieci na śniadanie jedzą zupę mleczną na mleku krowim. Ech... 100ml może jej nie zabije. Ale średnio mi się to podoba. ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- No i szybciutko nadrabiam, szukając szczególnie plebsu - pasuje mi do patologii Ja to jestem dopiero patologiczny plebs.
|
#1298 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(Doczytałam, że jednak w promocji no ale i tak 2 by były )A namiocik taki: https://www.google.pl/search?q=namio...ml%3B400%3B260 Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
U nas jest tak: mm 240ml kaszka mleczna 150ml obiadek 190g kasza jaglana/kanapki/manna/owoce/jogurt/serek zamiennie mm 240ml i czasem w nocy mm 200ml Cytat:
Cytat:
Odnośnie upadków dzieci. F. jest bardzo ostrożny, zdarzyło mu się kilka drobnych uderzeń jak zaczynał wstawać ale teraz kiedy już stabilnie stoi przy czymś (sam na razie tylko kilka sekund) raczej się nie zdarza (odpukać) Jak puści się i stoi sam, to jak go zachwieje od razu ugina nogi i siada na pupę. Boję się żeby nie odwinął jak klęczy i zaczyna się chwiać ale jak na razie radzi sobie. |
||||||
|
|
|
#1299 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
widze ze znów mam mnóstwo do nadrabiania ![]() byliśmy wczoraj na bilansie z Karolem wszystko ok Karolowi bardzo się spodobała waga taka duża jak kiedyś w szkole ważono dzieci i ciągle na nią właził a potem chodził za panią pielęgniarką pomiędzy pokojamiCytat:
Cytat:
|
|
#1300 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa właśnie co do Biedry to wczoraj kupiłam rajty dla Zośki takie grube bardzo, fajne na podłogę, bo już dresów na to nie ubieram - po 8,99. Jedyny minus, że długo schną, uprałam wieczorem, jeszcze wilgotne.
Do Lidla nie chadzam, za daleko z wozem, za to Pepco mam obok Biedry osiedlowej, Z większość bodziaków ma stamtąd, tanie i wg mnie bardzo przyzwoite idzie znaleźć.
|
#1301 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za wybóri Cytat:
Cytat:
![]() dzień dobry!
|
|
#1302 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
co do zdjecia mam nadzieje ze maluszka, nie moje zaraz obczaje co i jak, jestem ciekawa ile tam nawsadzałyscie fotek, pewnie mi zejdzie do jutra ogladanie ![]() Cytat:
co do ciuszków to my ubieramy sie w smyku,zarze, lidlu, tesco (F&F i cherokee) rzadziej w 5-10-15, endo, mothercare. h&m rzadko bo niby fajne ale często niepraktyczne, uwielbiam zara ale po przecenie, tak jak pisała nestelle bez misiów-pysiów, wąskie fasony często wiec idealne dla mojej młodej. raczej wszystko po przecenie, nie lubię przepłacać, za to lubię mieć zapasy, ogarnia mnie jakiś dziwny błogi spokój jak widzę szafkę zapasu większych ciuchów dla dzieci. tylko buty kupuje prawie na "teraz" ![]() miałam jechać w odwiedziny a tu d... dziecie gospodarz ma zapalenie spojówek, podobno zaraźliwe...
|
|
#1303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie no spoko dziewczyny . jam burzuazja a z lidla rajtki tez mamy Megi - złobek już w poniedziałek tak? ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- ![]()
|
|
#1304 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rajty z lidla dla niemowlaków są w porzo , ale dla starszaków już nie bardzo... kupiłam 2 razy Nince pod spodnie, takie grubsze -załozyla kilka razy i się na stopach przetarły - abyły po 12,90 para. jak kupie po 39,90 2 pary w hm to nosi przez 2 lata.... także znowu temat do dyskusji
|
|
#1306 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() :cojest :gdzie, jak, kiedy???? myślałam, że wycofali?! Gusta i guściki. Co jednemu pasuje, drugiemu nie pasuje. Miałam bodziaki z Biedry - dla mnie klapa (pomijam fakt, że dwa miały już jako nówki wyrwane zatrzaski - kupiłam większe awansem i nie miałam jak zwrócić). Pajac z Pepco - haniebnie rozłazi się na udzie (wygląda jak brzeg poduszki z dziecięcych kolorowanek - fakt, że młody ma uda po mamusi, ale bez przesady... ).Co z tego, że tanie, jak $ wyrzucona w błoto?
|
|
|
#1307 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kupowałam też z tup tup, z h&m nie nosila, może sprobuje jak polecasz, generalnie nie chodzi dużo w rajtuzkach bo na placu zabaw średnio wygodnie panika wycofali cherokee? mały ma cos tam po młodej, ale wydaje mi sie ze cos mamuska moja kupowała jeszcze nowego dla niego tez, jak był mlodszy, zonk
Postępuj tak, abyś długo żył i dobrze ci się powodziło.J.M. Bocheński Edytowane przez trolla2405 Czas edycji: 2014-02-13 o 10:46 |
|
|
|
|
#1308 | |
|
Zadomowienie
|
jam zakrzakowa
![]() Cytat:
![]() F&F lubię bardzo, wszystkie rzeczy dla malutkiej, które kupiłam są jak nowe a noszone bardzo często' jak jestem w Polsce to zawsze cisnę do Tesco jak dla mnie lepsze od tych hm'owskich.. Ewa ma najwięcej chyba z Reserved bo i w spadku po kuzynce i od jednej cioci dostaje namiętnie- chwalę sobie |
|
|
|
|
#1309 | ||
|
Zakorzenienie
|
położyłam dziś Karola na drzemke troche później bo mamy w przedszkolu dzien babci i dziadka wiec chciałam mu ułozyć drzemki odpowiednio a tu po 20 min domofon i to nie raz krótko a dryn i dryn i dryn i to tak długo
naszczescie docyckowałam i jeszcze usnał ciekawe na jak długo![]() Cytat:
hehe czasami włacze kampa a potem nie mam czasu siąść i tak wiszę na pasku na dole Cytat:
![]() Ostatnio na spacerze wyjełam Karola z wózka na chodnik ale miał szczęśliwą minę jak tam mógł sobie pochodzić
|
|
#1310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że jak nasze Skarby podrosną, to wtedy bardziej będziemy patrzeć na modę. Lubię te starsze ubranka z endo, 5-10-15, h&m, c&a, a jeansy i spodnie dresowe na Iguta najczęściej kupuję w Lidlu. Tak samo skarpety i majty. Cena powala w porównaniu.
|
|
#1311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zwracam uwagę, bo sama lubiłam. Mój ukochany szlafrok jest cherokee - a ma z 15 lat (z usa sobie przywiozłam).Mamy właśnie po starszych kolegach. wyłazić z krzaczorów!!!! ![]() ja też. właśnie bez misiów-pysiów są a jak już motywy - to fajne (seria z piratem ).no właśnie. on jest mobilki, mobilki a domofon też najchętniej bym wyłączyła na drzemkę... ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Lidl jest burżujski skarpetowo
|
|
|
#1312 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe u nas podział ja ubieram jedno dziecko on drugie może sobie wybrać które chce jak nie powie któro to ja wybieram pierwsza I zwykle tż ubiera rano Karola ja idę się myć ubierać ja ubieram potem Julke tż mi robi kanapk do pracy i sobie i w kurtki on Karola ja Julkę i idziemy a co do pluszków to u nas niestety już się zdażyło przyciąć w szafce Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1313 |
|
MBZ♥
|
Hej
![]() Wpadam na chwilkę bo my dalej się gościmy ![]() Przeczytałam rozważania i też dzięki Babci wyznaję zasadę, że na bylejakość mnie nie stać. Tylko z tym też problem bo można się naciąć w większości sklepów.Lubię Zosię fajnie ubrać, zwracając przy tym uwagę na to aby było Jej wygodnie. Nie przepadam za ubrankami w typowo dziecięce wzory, wolę bardziej stonowane. Żarty czy nie ale jakoś dziwnie czytać:/ale może się czepiam bo mam @ ![]() Scarlett dla Zosi za cierpliwość i spokojność![]() Malpko, tez nie lubię takiego dzwonienia jak po ogień ![]() Monicca , Zosia też ostrożna asekuracja pełna![]() zbożowej niecierpię bo na studiach mieszkałam blisko fabryki-zapodowało przed deszczem masakrycznie ![]() Jola, co u Was? ![]() Bzinko u nas podgryzanie na tapecie:/zwłaszca przy zabawie z piechem, jak Zosia sięwe mnie wtula uciekając przed nim to zdarzy się Jej w euforii ugryźć:/ Despa, brawo za pierwsze kroczki ![]() Moderna, Tobie to Śpiewak rośnie ![]() Nestelle uwielbiam Twoje wyważenie tak potrafisz trudny temat ubrać w słowa szapoba.Pani, Ty też i za decyzję.Oliwka, tak Ci dobrze ta szczoteczka robi, żeś tak nisko zjechała? Kasia coś w nocy robiła, że zaspałaś? ![]() Megi za szybkie przyzwyczajenie się do żłobka ![]() Tyle zapamiętałam na szybko ![]() Dziewczyny dziś jadą to nadrobię wieczorem pewnie Edytowane przez BYou Czas edycji: 2014-02-13 o 11:27 |
|
|
|
#1314 | ||||
|
Zakorzenienie
|
co do zabawek u nas na dłużej zajmują samochodu
a jaeszcze jak np Juka mu puszcza a on biegnie po nie i przynosi to tak długo się mogą bawić ![]() Cytat:
Pamietam jak Julke posadziliśmy na konia w sklepie przed 1 urodzinami a ona krzykneła "nie" i prawie zeskoczyła z tego konia to juz wiedziałam czego nie kupować , teraz pewnie też nie kupimy Cytat:
---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() coś mi mało pocytowało z tej strony ![]() wybaczcie jeśli kogoś omijam
|
|
#1315 | |||||
|
Rozeznanie
|
Witam z rana
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale absolutnie nie metodą z filmiku - rady bym nie dała tak przekręcać dziecko z nosidłem z przodu na tył. dzięki w sumie co zdjęcie to ma inny kolor włosów ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1316 |
|
MBZ♥
|
Cathlyn doczytałam o upadku
![]() ![]() ja daję rady jeszcze w nosidle taszczyć Zosię przodem ale to krótkie dystanse bo do sklepu na dół czy z piechem czy jak odkurzam i myję podłogi, a Ona nie śpi kompletnie nie wiem jak dam radę wkładać Ją tyłem:/tak nosi Ją Mąż ale jak idziemy razem
|
|
|
|
#1317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też bardzo lubię Tesco - jednak różnice w asortymencie między sklepami gigantyczne ja chyba zostanę preppersem - ciągle myślę o tym, że jak już wrócę do pracy to nie będę miała czasu i ciuchów na 86 mam już mniej więcej komplet i sporo na 92 a teraz jeszcze planuję podokupować żeby nie mieć stresa.... już nie wspominając o kiecy do sypania kwiatków
|
|
#1318 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A odkurzacz - szał! Jak widzi, że wyjmuję z szafy, to robi brawo, a jak włączę, to słyszę tylko radosne krzyki, a Wojtek dotyka odkurzacza i biegnie z krzykiem i śmiechem w najbardziej odległy kąt i tak przez całe odkurzanie. Chyba mu powinnam odkurzać kupić, a nie żadne fiszer szajsy ![]() Cytat:
Cytat:
I masz rację, też wolę jedną porządną sztukę, niż od groma lichej jakości. ![]() Cytat:
Mój W. nuci-mruczy. Jak ja śpiewam , to razem ze mną, jak się bawi, to sam sobie pod nosem, bardzo często to robi.
|
|
#1319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ustalmy co dla której znaczy "najdłużej" ![]() sa wszak. kiedyś z chłopem się podśmiewaliśmy z takich zabawek. ale to było w erze przedTorresowej ![]() Michał nauczył się odsuwać szafę i często sobie kręci kólkiem odkurzaczowym ![]() Megi, masz rację z tą "kwestią szczęścia" przy ciuchowych zakupach. Tylko jak się człowiek raz zrazi/przejedzie to potem ciężko dać drugą szansę (i może coś się na tym traci). W Biedzie kocham Dady. aa! i jak znów rzucą te kocyki z mikrofibry to kupię trzy (dla nas i dla dwóch znajomych brzuchatek).Byou, jeśli tyle zapamiętujesz na szybko, to ja nie mam pytań ![]()
|
|
|
#1320 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mamy dwie opcje, nie dawac dziecku do mietolenia albo dac i nie rozkminiac za bardzo ![]() Cytat:
hehe.. patologia, plebs, co rusz nieporozumienia - chyba typowa babolandia, co? Cytat:
![]() a no wlasnie, ja staram sie jednak wybierac ze sredniej polki, a jak widze, ze cos z lidla itp. wyglada ok, to tez kupie - bo czasami da sie wyczuc, ze cos jest lepiej czy gorzej uszyte
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:25.

ja tylko coś widzi na ciele, to chce zdrapywać, nie chce mówić, co mój biedny pieprzyk przy ustach przechodzi czasem 

Wiem, że kiedyś w końcu zachoruje po raz pierwszy i robię w gacie ze strachu na myśl jak strasznie może być.....
Cena akceptowalna wg mnie za coś, co ponosimy chwilę. Jakość mi odpowiada. A jak dzieć dorośnie nieco, to kupujemy, co nam się podoba i obojętnie gdzie - o ile wygląda chociaż trochę solidnie. Jesienią Guciowi w Biedrze kupiłam buty za 35 zł chyba - no super są. Wygląd i noszenie - czekamy na wiosnę, żeby znów założyć... a nie spodziewałam się, myślałam, że będą raczej jednorazówki. 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

i czy nic mu się nie stanie...
05.07.2008
za wybór

naszczescie docyckowałam i jeszcze usnał ciekawe na jak długo
).
kiedy to zleciało....

za decyzję.
Ryk, dotykała ręką buzi, jakby chciała sprawdzić, co się dzieje. Szybko na ręce, TŻ ją utulił, a ja pobiegłam po chusteczkę, żeby wytrzeć krew i zobaczyć czy zęby całe. Na szczęśćie tylko warga była przecięta od środka - musiał ząb ją uszkodzić. Ale strachu się najadłam, a ona się upłakała i nacierpiała.. Na szczęśćie po 5 minutach się uspokoiła i już się wyrywała z rąk na podłogę do zabawy. Ale dzisiaj matka panikara położyła się z nią do karmienia i usypiania - poprzytulałam ją i obydwie usnęłyśmy. Dopiero wstałam, L. się właśnie przebudza.