|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dobrze się tu znamy , o swych sprawach rozmawiamy Część XI
Witajcie
![]() Zaraz pędzę do klubu oglądać Wasze zdjęcia U nas remont pełną parą, nawet internetu brak więc piszę dopiero teraz, że u lekarza wszystko ok, młody rośnie i ma juz 791 g Izetka na usg będzie dobrze od razu daj znać co tam u maluszka Biedactwo małe Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2582 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śliczny domeczek Cytat:
![]() Cytat:
Rośnie chłopak jak dąb Aż internet ucierpiał w remoncie szybko zrobicie i będzie z głowy Jak mi się źle śpi Zaczynam rozumieć czemu siedziałyście tu o 3-4 w nocy... Budzę się po kilka razu i jest mi tak niewygodnie że szok. Do tego zsuwam się na dół łóżka żeby przyłożyć nogi do chłodną poręczy łózka bo mam wrażenie że mi się zaraz zapalą. A rano wstaje tak obolała jakbym miała ze 100 lat buuuu |
|||
|
|
|
#2583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam mieć ale sobie zmieniłam, bo jutro mam strasznie zalatany dzień ja się w nocy też budzę jak się przekręcam na drugi bok ale też szybko zasypiam całe szczęście |
|
|
|
|
#2584 |
|
Wtajemniczenie
|
A u nas powódź. Miasta naokoło pozalewane.
|
#2585 |
|
Zakorzenienie
|
o matko ale Wam nic nie grozi? |
|
|
|
#2586 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Aldrin- to świetne wieści z wizyty Pradip- biedna jesteś z tym spaniem, ale mam podobnie budzę się milion razy...chciałam nauczyc się spac na tym lewym boku bo zawsze spałam na brzuchu i tak się walam po tym łóżku...nie mam tego rogala to sobie koc zwijam, żeby się nie przekręcac, ale i tak mi to spanie srednio wychodzi...a Ty masz ta poduchę do spania???Fikusek-mam nadzieję, ze woda do Was nie dopłynie
|
#2587 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Cześć laki
Cytat:
nie mogę się już doczekać zdjęć z waszego remontu Cytat:
tak więc dobrze rozumiem twój ból O kurcze ale u wam nie grozi zalanie? Cytat:
Cytat:
Biedactwo małe... Cytat:
Cytat:
![]() Śliczny brzuszek Cytat:
Wczoraj miałam okropny dzień. Byłam w szpitalu w poradni K po skierowanie na mocz i morfologię , nie dość że go nie dostałam to jeszcze zostałam tak potraktowana, że przepłakałam w domu pół dnia. Na wejściu pielęgniarka zjechała mnie za to, że nie jestem zapisana, a u nich przyjmują tylko na zapisy. Zszokowała mnie bo od początku ciąży do nich chodzę i ani razu nie zapisywałam się a zawsze byłam przyjęta, później sprawdziłam to nigdzie nie było wiadomości o zapisach. Następnie stwierdziła, że nawet jakbym była zapisana to by mnie nie przyjęli bo nie ma dziś pani doktor. Też o tym nie było nigdzie informacji, bo kobiety w poczekalni były w szoku, jak im powiedziałam po wyjściu, że pani doktor dziś nie ma. Spytałam się jej, czy to normalnie że czasami mam lekkie skurcze to kazała mi wejść do jakiegoś lekarza, który akurat przyszedł do gabinetu. Jak do niego weszłam i zadałam mu to pytanie to stwierdził, że skąd on ma wiedzieć musiałby mnie zbadać, a w tej chwili nie ma zamiaru tego robić bo to nie jego dyżur. I wyprosił mnie z gabinetu. Pielęgniarka nie zmierzyła mi nawet ciśnienia, tylko przepisała do karty poprzednie badania i ciśnienie mierzone miesiąc temu. No i oczywiście cały czas mówiła do mnie na ty. Tak byłam zszokowana ich zachowaniem, że nawet nic nie powiedziałam. Jak wróciłam do domu byłam tak wściekała na nich i na siebie, że nie potrafię walczyć o swoje i pozwoliłam się tak potraktować, że nie mogłam się długo uspokoić. Nie wiem dziewczyny jak ja w tym szpitalu będę rodzić, to już druga taka sytuacja, pierwsza była z ta moją nerką. Przez to wszystko niesamowicie boję się porodu. |
|||||||
|
|
|
#2588 |
|
Zadomowienie
|
Ewelika- Ale Cie potraktowali...kurcze wkurza mnie to, że to ich praca i Oni powinni byc uczynni i mili, a nie tak traktowac ludzi
ich zasrany obowiązek pomagac...ja jakbym coś odburknęła do klienta to od razu napisaliby na mnie skargę, a takim lekarzom pielęgniarkom nic nie można zrobic...a najgorsze jest to, że jak leżysz w szpitalu musisz liczyc na czyjąś łąskę bo przeciez sama sobie nie pomożesz tylko Oni wiedza co robic...masakra z tą służbą zdrowia... a ja też walczyc o swoje nie umiem i zamiast napyskowac chamom to w domu pewnie też bym płakała i zastanawiała się co mogłam im nagadacNie stresuj się baranami
|
#2589 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lekarz się nie obraził że odwołałaś walentynkową wizytę ![]() U mnie z tym zasypianiem rożnie bywa a czym bliżej świtu tym gorzej. Cieszyłam się że do łazienki nie wstaje to i tak nie śpię jej aż tak? a jak u Was sytuacja? Cytat:
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;45127878] Mi w nocy jest tak gorąco, że nawet jak były największe mrozy spałam w podkoszulku na krótki rękaw, przy zakręconym grzejniku i jeszcze potrafiłam wogóle nie przykrywać się kołdrą tak więc dobrze rozumiem twój ból Raczej tak, mam nadzieję że dam radę jako dotoczyć się z tą moją piłką do Warszawy Mnie taki głód bierze teraz, wcześniej mogłam nic nie jeść a teraz bym jadła non stop. Ja próbuję zapychać się sałatkami owocowymi i jogurtem ![]() Wczoraj miałam okropny dzień. Byłam w szpitalu w poradni K po skierowanie na mocz i morfologię , nie dość że go nie dostałam to jeszcze zostałam tak potraktowana, że przepłakałam w domu pół dnia. Na wejściu pielęgniarka zjechała mnie za to, że nie jestem zapisana, a u nich przyjmują tylko na zapisy. Zszokowała mnie bo od początku ciąży do nich chodzę i ani razu nie zapisywałam się a zawsze byłam przyjęta, później sprawdziłam to nigdzie nie było wiadomości o zapisach. Następnie stwierdziła, że nawet jakbym była zapisana to by mnie nie przyjęli bo nie ma dziś pani doktor. Też o tym nie było nigdzie informacji, bo kobiety w poczekalni były w szoku, jak im powiedziałam po wyjściu, że pani doktor dziś nie ma. Spytałam się jej, czy to normalnie że czasami mam lekkie skurcze to kazała mi wejść do jakiegoś lekarza, który akurat przyszedł do gabinetu. Jak do niego weszłam i zadałam mu to pytanie to stwierdził, że skąd on ma wiedzieć musiałby mnie zbadać, a w tej chwili nie ma zamiaru tego robić bo to nie jego dyżur. I wyprosił mnie z gabinetu. Pielęgniarka nie zmierzyła mi nawet ciśnienia, tylko przepisała do karty poprzednie badania i ciśnienie mierzone miesiąc temu. No i oczywiście cały czas mówiła do mnie na ty. Tak byłam zszokowana ich zachowaniem, że nawet nic nie powiedziałam. Jak wróciłam do domu byłam tak wściekała na nich i na siebie, że nie potrafię walczyć o swoje i pozwoliłam się tak potraktować, że nie mogłam się długo uspokoić. Nie wiem dziewczyny jak ja w tym szpitalu będę rodzić, to już druga taka sytuacja, pierwsza była z ta moją nerką. Przez to wszystko niesamowicie boję się porodu.[/QUOTE] Jeszcze trochę i będziemy zmuszone oduczyć się spania więc nasze nocne problemy znikną ![]() Cieszę się że się spotkamy W przychodnia faktycznie nie ciekawie :/ przypomnij mi Twój lekarz pracuje w tym szpitalu? A ze szpitala przy zoo byłaś zadowolona bardziej? Cyba się przejadę do tesco bo też są rzeczy dla dzieci tańsze a nie ma takiego bydła jak w lidlu. Ewelika zamawiałaś tą butelkę z kremem w gemmini? Ja płaciłam 27zł a w tesco jest po 34zł chyba |
||
|
|
|
#2590 |
|
Zadomowienie
|
Pradip-masz osobistego murzyna
to widzę, ze wyprawkę pełną parą robisz więc wczoraj nakrzyczałam na Niego, że On sobie sprawy nie zdaje ile to kosztuje i że ja z wielkim brzuchem nie będe biegała po sklepach
|
#2591 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;45127878]
Wczoraj miałam okropny dzień. Byłam w szpitalu w poradni K po skierowanie na mocz i morfologię , nie dość że go nie dostałam to jeszcze zostałam tak potraktowana, że przepłakałam w domu pół dnia. Na wejściu pielęgniarka zjechała mnie za to, że nie jestem zapisana, a u nich przyjmują tylko na zapisy. Zszokowała mnie bo od początku ciąży do nich chodzę i ani razu nie zapisywałam się a zawsze byłam przyjęta, później sprawdziłam to nigdzie nie było wiadomości o zapisach. Następnie stwierdziła, że nawet jakbym była zapisana to by mnie nie przyjęli bo nie ma dziś pani doktor. Też o tym nie było nigdzie informacji, bo kobiety w poczekalni były w szoku, jak im powiedziałam po wyjściu, że pani doktor dziś nie ma. Spytałam się jej, czy to normalnie że czasami mam lekkie skurcze to kazała mi wejść do jakiegoś lekarza, który akurat przyszedł do gabinetu. Jak do niego weszłam i zadałam mu to pytanie to stwierdził, że skąd on ma wiedzieć musiałby mnie zbadać, a w tej chwili nie ma zamiaru tego robić bo to nie jego dyżur. I wyprosił mnie z gabinetu. Pielęgniarka nie zmierzyła mi nawet ciśnienia, tylko przepisała do karty poprzednie badania i ciśnienie mierzone miesiąc temu. No i oczywiście cały czas mówiła do mnie na ty. Tak byłam zszokowana ich zachowaniem, że nawet nic nie powiedziałam. Jak wróciłam do domu byłam tak wściekała na nich i na siebie, że nie potrafię walczyć o swoje i pozwoliłam się tak potraktować, że nie mogłam się długo uspokoić. Nie wiem dziewczyny jak ja w tym szpitalu będę rodzić, to już druga taka sytuacja, pierwsza była z ta moją nerką. Przez to wszystko niesamowicie boję się porodu.[/QUOTE] no co za ludzie ![]() Cytat:
lekarz tylko mówi, że kolejna wizyta za miesiąc więc zawsze sobie liczę 4 tygodnie i tak idę
|
|
|
|
|
#2592 |
|
Wtajemniczenie
|
Nasze miasteczko nie leży nad Tamiza więc zagrożenie małe ewentualnie te malutkir rzeczki mogą wylać ale my tez daleko od nich wiec nie powinno być źle.
|
#2593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z tymi moimi zakupami jest tak że czytam, porównuje i decyduje się na coś po czym nie kupuję od razu i albo zapominam na co się zdecydowałam albo dopadają mnie wątpliwości i zaczynam się zastanawiać od początku Ale tak chciałbym mieć jak najwięcej rzeczy kupionych żeby potem w takcie armagedonu remontowego nie myśleć o tym no to całe szczęście |
|
|
|
|
#2594 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Jakoś ostatnio w ogóle nie ciągnie mnie do kompa, mógłby dla mnie nie istnieć, ale odpalam go bo jestem ciekawa co u Was ![]() U Nas bez zmian, Marcel ma problemy z brzuszkiem i mam go przepajać koperkiem, ale nie za dużo bo kupa będzie za rzadka i kółko się zamyka, bidula męczy się bo go boli brzuszek, ale jest już lepiej niż było. Dajemy radę Codziennie spacerujemy po 2 godziny łapiemy świeżego powietrza ile się da Marcel lubi jeździć w samochodzie Jak Go niosę na rękach to marudzi, a Jak siedzi w foteliku i samochód jest odpalony to mały od razu milknie ![]() Ja siedzę i przeglądam oferty wakacyjne i mam mętlik w głowie, sama nie wiem czego chce Zostało mi 4 kg do wagi z przed ciąży 10.03 mam wizytę u gin i jeśli dostanę zielone światło to od razu ruszam na zajęcia bo do lata coraz mniej czasu Wczoraj byłam u kosmetyczki się ogarnąć i dowiedzieć się o zabiegi ujędrniające na brzuch i uda, na uda mogę już zacząć, ale z brzuchem muszę jeszcze poczekać, więc bez sensu płacić i chodzić dwa razy i czekam aż za jednym zamiarem będę mogła wszystko ujędrnić ![]() Ewelika - widziałam jak pytałaś o brzuch po cc, powiem Ci tak, Ja myślałam, że będzie On w gorszym stanie, ale nie jest źle, wiadomo trzeba będzie poćwiczyć, ale uważam, że po cc jak i po pn wszystko zależny od tego do jakiego stanu się doprowadzi człowiek w czasie ciąży. Ja na Twoim miejscu w szpitalu zrobiła bym taką awanturę, że następnym razem jak bym wchodziła do szpitala to od razu by mnie pamiętały. Jak można tak potraktować kobietę w ciąży, a po za tym czy te babsko bawiło się z Tobą w piaskownicy, że jesteście na TY? ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
Jedno jest pewne Nadia była by w swoim żywiole jak by miała tyle wody pod domem , Wy jak Wy, ale Ona na pewno dała by sobie świetnie radę ![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
bardzo podobają mi się te naklejki
|
||||
|
|
|
#2595 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
, a niektóre są dobre, a półśpiochy jeszcze za duże. Ubranka które mamy 0-3 m, są dużo za duże, wczoraj spodnie były podwijane na 3 razy, a w pasie odstawały ![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- No i Marcelek waży 5 kg mój mały kawał chłopa , a jakie ma rzęsy ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Zmykam się szykować bo czas niedługo na spacer ![]() Miłego dnia
|
||
|
|
|
#2596 |
|
Wtajemniczenie
|
A jana spacerze ostatni raz byłam w zeszłym tygodniu a tak to tylko samochód sklep i dom dzień w dzień leje aż się wyjść nie da. Dzisiaj nam meble do salonu przywieźli i mamy juz dzień zaplanowany.
|
#2597 |
|
Zakorzenienie
|
i
|
|
|
|
#2598 |
|
Wtajemniczenie
|
Za to u nas dzisiaj piękna pogoda ;-) słonko świeci i 10 C .
Byłam na zakupach i ugotował ogórkową kwaśną i pyszną ;-)
|
#2599 |
|
Wtajemniczenie
|
My dzisiaj mamy rybkę.
|
#2600 |
|
Zakorzenienie
|
a Ja pulpety z ziemniakami
|
|
|
|
#2601 |
|
Wtajemniczenie
|
To jeszcze nam deserku brakuję
|
#2602 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2603 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
obiad? ja zjadłam dopiero śniadanie ![]() Moje dziecko troszkę dało mi pospać... a teraz śpi w wózku tż siedział z nim do rana i biedny coś mu marudził... a mi budził się co godzinkę - tak że mamy postęp choć zobaczymy jak długoPradip - poczekaj aż będziesz pod koniec ciąży kochana, wtedy to dopiero będzie niewygodnie... kochana! 4 pory roku, 5 razy dziennie i to wszystko w ciągu jednego dnia - tylko w Irlandii ![]() Ewelika - współczuję sytuacji w poradni - powiem ci, że tutaj w szpitalu miałam styczność z wieloma osobami z personelu i każdy był miły... no i trzeba zaznaczyć, że nie trzeba mieć swojego lekarza, położnej itp żeby się tobą odpowiednio zajęli... Aldrin - duży chłopak już z niego teraz czekać aż będziesz zmieniać mu pieluszki Fikusek - mam nadzieję, że wam nic nie grozi... tutaj w Cork była ostatnio bardzo duża powódź... gdzieś nawet jest zdjęcie jak ktoś stoi sobie w domu i ma takie balkonowe drzwi, ale to jest na parterze i woda jest do połowy drzwi i leci mu do domu przez dziurki od klucza... a jeszcze mi się przypomniało jak mówimy o powodziach, jak w '97 była we Wrocku to mój tż z kolegami skakali do tej rwącej wody z mostu... wyobrażacie sobie głupotę dzieciaków? Papryczka - podrzuć troszkę ogórkowej ![]() Justii - już 5kg? ty mu drożdże dajesz? hahah fajnie, że rośnie wam syneczek tak sobie myślę, że masz co nosić na rękach...
|
|
|
|
#2604 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja pamiętam tą powódź z 97 bo jestem spod Wrocławia. A że w Polsce mieszkam nad rzeką przy parku to pamiętam jak rodzice całą noc nie spali kiedy fala miała nadejść bo bali się że nas zaleje a mieszkanie na parterze. Na szczęście nic się nie stało ale park był cały pod wodą bo tam niżej jest.
Małgoś moja mała to już chyba z 7 kilo waży albo prawie 7 jest taka ciężka że muszę ją pionowo nosić bo inaczej nie utrzymam. Nawet lekarka mówiła że duża dziewczyna z niej. Ewelika aż szkoda słów na takich pacanow a nie możesz szpitala zmienić skoro tam tak źle traktują czy już za późno?
14.08.2010 - Ślub 05.05.2011 - Nadia 20.10.2013 - Daria 2014 - 55 2015 - 48 Edytowane przez Fikusek82 Czas edycji: 2014-02-13 o 16:39 |
|
|
|
#2605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No jest co nosić trzeba przyznać
|
|
|
|
|
#2606 |
|
Wtajemniczenie
|
Małgoś już przesyłam zupkę
|
#2607 |
|
Zakorzenienie
|
No to wrzucę wam jeszcze zdjęcie mojego Skarbusia
![]() Papryczka - dzięki, to mam obiad z głowy
|
|
|
|
#2608 |
|
Zadomowienie
|
Melduje się Dziewczęta
będzie chłopak waży 416 g i wszytsko jest w normie---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Małgoś-słodziak z Kacperka
|
#2609 |
|
Zakorzenienie
|
Izetko - to wspaniale! a więc rządzą "sisiory"
jak na razie tylko Ewelika i Fikusek się wyrwały przed szereg hahaha dopiero co niedawno mój Kruszek tyle ważył... a teraz jak mi leży na klacie to się zastanawiam jak on mi się zmieścił w tym brzuchu
|
|
|
|
#2610 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Izetka no nie wierze znowu chłop , a wszystkie wróżyły córeczkę ![]() Najważniejsze, że zdrowy syneczek Malgos syneczek to chyba do tatusia podobny Słodziak A Ty dbaj o siebie ![]() Ewelika co za wredne ludzie ![]() Tak w ogóle to chodzisz na wizyty na NFZ? Fikusek pokój malutkiej bardzo dziecięcy i nawet mała modelka pozowała. Daria ma to samo co miał Marcel. I co z tym mleczkiem, takie to dla mnie dziwne, że ciężko dostać ![]() Justii do wizyty u lekarza to nie będziesz miała co zrzucać, ale co się dziwić, jak maleństwo z Ciebie wysysa i taka dieta, a nie inna. A malutki rzeczywiście sporo przebrał na wadze zwłaszcza, że karmisz cycem ![]() Aldrin dorodnego syneczka wyhodowałaś Pradip to kiedy zdjęcie brzucholka ?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:59.

więc piszę dopiero teraz, że u lekarza wszystko ok, młody rośnie i ma juz 791 g

nie wiem już co mam robic
zapycham sie wodą i dalej ssak się włącza

a Malutkiej szkoda z tą skazą

ich zasrany obowiązek pomagac...ja jakbym coś odburknęła do klienta to od razu napisaliby na mnie skargę, a takim lekarzom pielęgniarkom nic nie można zrobic...a najgorsze jest to, że jak leżysz w szpitalu musisz liczyc na czyjąś łąskę bo przeciez sama sobie nie pomożesz tylko Oni wiedza co robic...masakra z tą służbą zdrowia... a ja też walczyc o swoje nie umiem i zamiast napyskowac chamom to w domu pewnie też bym płakała i zastanawiała się co mogłam im nagadac
, a wszystkie wróżyły córeczkę