|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24
Cytat:
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
|
#4412 |
|
Zadomowienie
|
Sunrise28, dzięki za odp.
Wczoraj odpisał nam jeden ksiądz, że nauki w jego parafii trwają już od 3 tygodni! Pójdziemy dziś i zapytamy czy możemy się dopisać tam. Jest 8 katechez do wysłuchania w jednym bądź różnych kościołach. Musimy trochę przyspieszyć, bo koniec w czerwcu nie jest ciekawy. Dlatego dzwonię teraz po wszystkich parafiach i nikt nie odbiera. Może jakoś to będzie. Kaigara, powiem, że dobrą stanikową ścieżkę wskazała mi przypadkiem Pani małym bieliźnianym coffee lover, jestem za pierwszym wyborem ![]() asiulek8, 2, 3, 5. hihihi ![]() mala_czarna_21, fajnie żeście już po protokole. Też bym chciała ![]() Anuszka89 , witaj! |
|
|
|
#4413 |
|
BAN stały
|
Justynkie
Ysia nie, malarska nie zostawia, to ta którą przykleja się do ścian, ma słabiutki klej
|
|
|
|
#4414 | |
|
Polka Ogarniaczka
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4415 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4416 |
|
Zakorzenienie
|
Hihihi, to tak jak myślałam z tymi cenami
Już myślałam, że w białym kupowaliście, chciałam zapytać w której vistuli bo jedna ma fatalną obsługę :P |
|
|
|
#4417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4418 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zazdroszczę
|
|
#4419 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam od tż dobrą wiadomość odnośnie naszej przyszłości
Co o tym myślicie? Męczę się z myślami czy dobrze robimy. Dom tż ma 15lat jest nowym domem i nie wiem czy jestem w stanie im to zabrać. Wiedziałam wcześniej, że rozpatrują taką wizje ale stwierdziliśmy z tż że dobudówkę zrobimy do domu ale teściu się nie godzi na takie rozwiązanie. Jedno moje słowo a oni już przekształcają działkę, przez dwa dni takie decyzje a ja mam teraz mega wątpliwości.
|
#4420 |
|
Zadomowienie
|
Docik, to jest ich decyzja, żadne z Was nie naciskało. Domyślam się, że czujesz się z tym bardzo niezręcznie, ale skoro podjęli taką decyzję, to nic tylko się cieszyć
|
|
|
|
#4421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jakoś już się zdecydowaliśmy na apart i pierścionek zaręczynowy mam z apartu i spinki do koszuli też tam kupiliśmy z resztą nie znam żadnego dobrego złotnika w tej co byliśmy pani też na początku słaba, aż mnie wkurzała, ale potem jak jej powiedziałam, że na ślub, to się jakoś zainteresowała i bardzo zaangażowała więc w sumie jestem zadowolona chciałam zmniejszyć ta bransoletkę z ebay'a. ale złotnik mi powiedział, że się nie da bo sztuczna. ale on jest niemiły w ogóle, jedyny u mnie w mieście ;/ zmniejszała któraś z Was sztuczną biżuterię? da się? czy naprawdę nie? ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- docik rozumiem Cię, trochę głupio i niezręcznie, ale jeśli to jest tylko i wyłącznie ich decyzja to myślę, że możesz się zgodzić z drugiej strony kochani teście ![]() z resztą ja znam przykład, że rodzice zrobili sobie mieszkanie w takich komórkach koło garażu, a dzieciom oddali cały dom
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4422 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko się cieszyć !
|
|
#4423 |
|
Zadomowienie
|
Docik to jest ich decyzja więc trudno z nią walczyć. Z drugiej strony to zawsze będzie "ich dom". Sama nie wiem. Zależy tez jacy oni są? Czy za 10 lat nie przyjdą i nie powiedzą: "a my wam daliśmy dom to teraz wy..."
Z jednej strony to super wiadomość, bo macie spory problem z głowy a z drugiej trzeba dobrze przemyśleć jakie może to mieć konsekwencje w przyszłości
|
|
#4424 |
|
Zakorzenienie
|
Docik ciężka sytuacja. Ale też rozumiem teściów. Są już "starsi" rodziny powiększać nie będą utrzymanie domu to dla nich wydatek i pieniężny i energii dużo trzeba bo sprzątać, ogarniać to, to nie jest takie proste dla ludzi starszych. Dlatego też może wolą coś mniejszego mieć? bo będzie im łatwiej? dom jest fajny jak się ma dużo siły, jest młodym i się go wykorzystuje a oni w tym wieku może po prostu już nie mają tyle siły, serca do tego?
trochę nie rozumiem tego gdzie ta dobudówka nad garażem. ten garaż to na oddzielnej działce jest? |
|
|
|
#4425 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
Kupiłam ostatnio tą perfumę o której była kiedyś mowa Lanvin, Marry Me!, muszę wam powiedzieć że naprawdę pięknie pachnie jestem zachwycona.
|
|
#4426 | |
|
Zakorzenienie
|
ysia
Tak planujemy dzieci w lipcu odkładam tabletki a po ślubie starania. anannke Mają sporą działkę w koło domu jest dużo miejsca za domem jakieś 10km jest garaż wolnostojący murowany na długość zmieszczą się w nim spokojnie dwa auta i jeszcze luz zostanie. Nie będziemy z nimi połączeni ścianą. Cytat:
Jeśli będą się wyprowadzać chce, żeby wiedzieli ,że ten dom zawsze będzie ich domem. Jest to spory gest z ich strony. Dlatego mam tyle wątpliwości. hihihi iLoNuS_ktl Dziękuję za opinie
|
|
#4427 |
|
Zadomowienie
|
jak elegancko
![]() docik10 to jak planujecie dzieci, to tym bardziej myślę że teściowie chcą wam po prostu ułatwić, zwłaszcza jeżeli sami to zaproponowali. Na pewno liczą się że wiele tam pozmieniacie i zrobicie pod siebie. Ale Ty ich znasz najlepiej i pewnie czujesz co powinnaś zrobić
blog http://whitepointeshoes.blogspot .com Boyfriend Jeans Profil FB https://www.facebook.com/whitepointeshoes Edytowane przez ysia Czas edycji: 2014-02-13 o 14:04 |
|
|
|
#4428 |
|
Zadomowienie
|
Oj, jest mocna
Niestety nie widziałam, ale słuchałam w pracy Jedynki i Zimnocha. Też miałam łzy w oczach. Jest niesamowita!!!Docik piękny gest. Jeśli teściowie są na 1000% pewni i wiecie, że w przyszłości nie będzie jakiś sporów o to... to chyba zdecydowałabym się
|
#4429 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4430 |
|
Polka Ogarniaczka
|
Dobra Moje Mile, byłam na przymiarce, kiecka do odbioru 11 sierpnia. Kupiłam inny niz wcześniej welon i jeszcze taką aplikacje na lebek (chyba odbiore wcześniej i będę przerabiać żeby pawie piorko było). W sumie to zapomnialam spytać czy mi będzie klips z pod sukienki przy butach widać
![]() Ze złych wiadomości - jak znajdę toczek, to go sprzedaje, gorset do kiecki też nie pasuje - jak któras zainteresowana, proszę w priv, jeżeli nie uda mi się zrobić w sklepiej zwrotu/zamiany na coś w stylu wonderbra ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4431 |
|
Wtajemniczenie
|
Docik, wiem, że to trudne i być może niezręczne dla Was, ale to jest decyzja Twoich teściów... to szalone, ale rodzice naprawdę są w stanie mnóstwo oddać dla dobra swoich dzieci
U mnie z moimi rodzicami tak jest, i z rodzicami TŻta. Nie mam absolutnie do tego zachłannego podejścia, bo rozumiem, że dla nich ważne jest zapewnienie nam dobrej przyszłości. Skoro teściowie zostają sami i czują, że im wystarczy małe mieszkanie, to znaczy, że tak jest dla nich dobrze. No bo oni będą dwoje, a Wy zakładacie rodzinę, niedługo będą dzieci... wiadomo, że to niesie ze sobą potrzebę większej przestrzeni. My sami z TŻ jesteśmy w szalonej dosłownie sytuacji, wchodzimy w dorosłe życie bez kredytu. Moi rodzice sprzedali jedno z mieszkań, żeby wyremontować mnie i TŻ poddasze, teraz siostrze za drugą część kwoty kupują jej własnościowe mieszkanie - bo tego dla nas chcą, a sami czują, że wystarczy im mniej. Rozmawiałam z nimi dużo na ten temat, ale przynajmniej moi mają takie podejście, że dla nich nie ma nic cenniejszego, niż poczucie, że zapewniają swoim dzieciom dobrą przyszłość, w postaci chociażby mieszkania, czy nawet domu. Kiedyś było to dla mnie nie do pomyślenia, a teraz - rozumiem ich i pewnie tak samo postąpię kiedyś wobec własnych dzieci.
|
|
|
|
#4432 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiesz różni ludzie są, jedni oddadzą wszystko i się nie wtrącają w życie swoich dzieci a drudzy chcą zawsze "doradzać" bo oni wiedzą, więcej przeżyli, itp. dlatego też zapytałam jacy oni są. Tym bardziej jeżeli planujecie dziecko zaraz po ślubie to jest to bardzo dobra wiadomość. Będzie wam na pewno łatwiej. Pozostaje mi tylko pogratulować dobroci twoich przyszłych teściów
|
|
|
#4433 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4434 |
|
Zakorzenienie
|
Szczerze? Ja bym domu nie przyjęła. Tym bardziej w miarę nowego domu, który na pewno teściowie budowali i urządzali pod siebie. Byłoby mi hmm strasznie dziwnie
Życie jest jakie jest, wiele się może wydarzyć, ja bym się bała chociaż z drugiej strony pewnie też bym chciała Ciężka decyzja, ale ja uważam, że dopóki jesteśmy z tż zdrowi to wolę ciasne/później, ale w miarę możliwości własne. Bez dozgonnej wdzięczności.Ale ja to w ogóle mam chyba dzikie podejście bo nawet teściowa uważa, że jesteśmy durni bo się nigdy niczego nie dopominamy po rodzinie/dziadkach ![]() Docik,a Wy gdzie planowaliście mieszkać po ślubie? bo to też ważna kwestia, jeśli np.:u teściów? |
|
|
|
#4435 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie do zdarcia! Też się wzruszyłam! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() z klasą Cytat:
|
|
|
#4436 | |
|
Zakorzenienie
|
Antonina fajnie że zalatwolas z suknia mam nadzieje se znajdziesz chetna na odkupienie gorsetu bo szkoda żeby lezal. A pokazesz zdjecia z przymiarki?
![]() Cytat:
Docik oni pomagaja Wam spelnic marzenie to jest piekny gest na pewno go przemysleli i sprawicie im radosc zgadzajac sie ![]() Dotka daj znac jakie beda efekty long4lashes chyba tez to dzis kupie ![]() Wysłane z mojego GT-I8260
|
|
#4437 |
|
Zadomowienie
|
Wow, dziewczyny, ale Wam zazdroszczę sytuacji mieszkaniowych
my niestety będziemy zmuszeni zacząć od kredytu upatrzyliśmy już sobie nawet jedno mieszkanie, ale będzie wybudowane dopiero w ostatnim kwartale tego roku i nie wiem, co zrobić. Jeśli chodzi o moich rodziców, to ech mieszkają w małej miejscowości, gdzie mieszkała też moja babcia i dostałam w spadku po niej małe mieszkanie, kawalerkę. Rodzice zawsze mówili, że gdy obie z siostrą wyjedziemy na studia, to oni się do tej kawalerki przeprowadzą, a to większe sprzedadzą, żebyśmy miały choć trochę na wkład własny. Niedawno próbowałam delikatnie poruszyć temat, pytając, co dalej z tą kawalerką (bo nawet nie pozwalają jej nikomu wynająć, o sprzedaży już nie mówiąc), zrobiła się wielka awantura, że babcia tak niedawno zmarła (w 2008), a ja już chcę jej rzeczy obcym ludziom udostępniać na zatracenie. A w ogóle to może kiedyś ja albo moja siostra się będziemy chciały tu wrócić i lepiej wtedy to mieszkanie mieć. Niby gdzieś na jednym poziomie wiem, że to ich decyzja i nie powinnam się w nią wtrącać, ale jednak jest mi trochę z tego powodu przykro - ja tę obietnicę traktowałam serio. A na dokładkę z racji tego, że formalnie to ja jestem właścicielką tego mieszkania, dopłaty w ramach programu "Mieszkanie dla młodych" przeszły nam koło nosa. Pocieszam się, że i tak we Wrocławiu znaleźć takie mieszkanie graniczy z cudem.
|
#4438 |
|
Polka Ogarniaczka
|
Nie mam, bo latały babeczki po sklepie, ze 3 klientki były i wszystko się baardzo szybko działo :p poza tym, nic się nie zmieniło, tylko wystajacy gorset po bokach, nic ciekawego
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4439 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też właśnie lubię takie orzeźwiające zapachy... ![]() Za taką niską cenę jak ta perfuma a do tego ślicznie się prezentuje.
|
|
#4440 |
|
Zadomowienie
|
DOCIK no przecież
Daj znać jak efekty!
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:33.

15:00

Zazdroszczę

Życie jest jakie jest, wiele się może wydarzyć, ja bym się bała chociaż z drugiej strony pewnie też bym chciała