Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek. - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-14, 11:11   #1411
Moderna
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Taaa z serii "posluchaj a potem wyr....chaj"
.
Stary 2014-02-14, 11:11   #1412
BYou
MBZ♥

Kasia

Nestelle tak swoją drogą to jak wyczaiłaś ten prezencior?weszłaś na konto czy na maila
Ja dla mojego mam zdjęcie z Zosią zrobione polaroidem i buty do biegania

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 11:11   #1413
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
a ja sie zastanawialm z jakiej okazji mąż mi dal kosz słodkości
(tzn. napisal mi maila, ze zapomnial mi cos dac i w piwnicy czeka na mnie niespodzianka )
hehe

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
a my dopiero zaczelismy 4+ własnie, mało dupinkowi jestesmy widocznie, po mamusi
o rajuuuuuu.... synowi źle nie życzę... oby nie miał doopska po mnie

a daleko masz szkołę?

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
co mam mu kupic ???
huehue. my raczej kolacyjka, winko, kino (kiedyś ).
Raz mu kupiłam "prezent", ale to bardziej dlatego, że szukałam pretekstu - słuchawki bezprzewodowe (dwa lata temu - nowe Diablo mnie dobijało )

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
kup bitą śmietanę i wstążkę
idealny pomysł

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 11:17   #1414
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Scarlett jestem pod wrażeniem Twojej Zosi. Na moją nie mogę marudzić ale Twoja to Ewenement-w pozytywnym znaczeniu. A ranne leżenie w łóżeczku-szacun, moja zaraz woła mama albo tata.
Też patrzyłam i pytałam o pranie pokrowca w foteliku. Dokupiłam jeszcze na zmianę letni. Dzięki za polecenie tytułu. Jakby Ci coś przyszło do głowy to pamiętaj o mnie. Twoje podsumowanie "studiów"--oplułam lapka ze śmiechu.
Gdzie Ty masz miejsce na tyyyyle ciuchów? i brawo za złowienie wózka.Największe brawa za raczki.

Głowa mi pęka:/moja Sis miała stłuczkę jak od nas wracała. Tirowiec Jej nie zauważył i zahaczył aż Ją obróciło:/dobrze, że na strachu i zadrapaniu auta się skończyło
Nas martwi to leżenie jak trusia, dziś też, w nocy źle spałam, zasnęłam koło 4 dopiero, obudziłam się o 8, TŻ obok czyta jakieś newsy w komórze - pytam go czy był u Z, a on, że też źle spał i mu się nie chciało (normalnie gdy pracuje to już ok. 6.30 Z dokazuje na macie) - idę tam, a Z leży sobie i patrzy, jedna łapa w paszczy (niech te trójki się wreszcie przebiją, najdłużej jakoś z dotychczasowych zębów), drugą trzyma sobie maskotkę i leży i patrzy... dziwadełko, no.....
Ale ja ciuchów nie mam w sumie wcale dużo, u Z w pokoju nie mamy jeszcze szafy wnękowej, w jej miejscu mam ikeowe pudła Samla (uwielbiam je), zresztą wszystko po kupnie od razu piorę, prasuję i składam, to takie malutkie wcale nie zajmują dużo miejsca. Zresztą nie pozbyłam się jeszcze żadnych ciuchów Z, siedem takich pudeł mam, nie pamiętam tylko jaki sajz dokładnie.

Stłuczka z tirem

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Dziewczyny uważajcie na słoiczki Hippa z Lidla te które teraz w promocji były kupiłam małej wołowinę z burakami i jakbłkiem Mała zjadła już sporą część i coś mi się natknęło wzięłam w ręce było troszkę posklejane ale to był jakiś robak w dówch częśćiach nie wiem jaki ale już tłumaczyłam sobie że pestka od jabłka no ale pestki z jabłek nie mają czułek czy odnóż.
Zośka wcina w takim tempie, że ledwo wyrabiam się z nabieraniem, więc pewnie bym nie zauważyła nawet. To taka mała ekstra porcja białka mięsnego była, taki gratisik I mam nadzieję, że w procesie produkcji wymyty i wygotowany....

http://zdrowie.dziennik.pl/diety/art...dczas-snu.html

smacznego!

co do pieluch to my 4 nosimy od jakiś 3-4 tygodni, zresztą Z ma na tyle drobną dupkę i nogi, że każdy rozmiar zmienialiśmy jakieś 1,5-2 kg później niż wskazuje producent, inaczej jakby nie zapiąć to wylatywało nogawkami... 5tki to nawet nie wiem na jaki kilogramaż przewidziane, ale muszą być ogromne, mam wrażenie, że te4ki są wielgachne.

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Cytat:
dziewczyny pomózcie mi
zawsze w walentynki z tztem robiliśmy sobie cos tam właśnie razem -kolacyjka , filmik tulenie ( ideał by był - kino i restauracja ale się nie da) . az tu nagle dziś dowiedziałam się ( nie powiem jak) ze tz był w tousie i cos mi kupił ....
niby jeszcze tego nie wiem... nic dla nie go nie mam. niby nie ma potrzeby cos -za cos oczywiście . ale tak głupio jakos .
co mam mu kupic ??? jakiś pomysł macie ? Wy cos kupujecie -oprócz perfum?

hihi, mamy najprościej, my anty-niepolsko-świętowi, dzień jak codzień... TŻ w ramach święta pojechał właśnie na ikeę wyrko dla Z kupować...

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 11:25   #1415
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo
nestelle moze i sie trzyma fajora - ale nie pod wiata przystanku sorry 14Lat palilam / i NIGDY w takim miejscu zeby innym przeszkadzalo - zawsze na sam koniec przystanku. Bo przeciez nie kazdy Lubi sie Wedzic

Wychaczylam fajny wozek od Laski na przystanku spacerowke - baa nawet mi pozwolila ja podniesc z dzieckiem (22miesiace) i LEciutka - tylko ciekawe ILE bedzie kosztowala - ale to i tak dopiero w maju bede, na razie musze sie pomeczyc z tym co mam ;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png

Edytowane przez kasia86bgo
Czas edycji: 2014-02-14 o 11:26
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 11:25   #1416
cathlyn
Rozeznanie

Witam
Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
oglądam sobie torty z naszej cukierni i tak mnie zastanawia: czy wsadzili tą lalkę razem z nogami?

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Dzieńdobry, my dzisiaj jedziemy do neurologa. Prosimy o kciuki!

Co to za kocyk z Biedry? Po ile?
1. kciuki!
2. Nie ma ich w ofercie, były w zeszłym roku jakoś w kwietniu chyba. Nie pamiętam ille kosztowały, kojarzy mi się że ok. 16 zł. Kupiłam różowy w misie, były jeszcze niebieskie ale nie wiem w jaki wzorek.Chiałabym, żeby powórzyli te kocyki, mogliby dac większe

Cytat:

Dziewczyny uważajcie na słoiczki Hippa z Lidla te które teraz w promocji były kupiłam małej wołowinę z burakami i jakbłkiem Mała zjadła już sporą część i coś mi się natknęło wzięłam w ręce było troszkę posklejane ale to był jakiś robak w dówch częśćiach nie wiem jaki ale już tłumaczyłam sobie że pestka od jabłka no ale pestki z jabłek nie mają czułek czy odnóż.
Ale masz dłuuuugie włosy.... Zazdroszczę

A co do Hippa to zgadzam się z:
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

Robak mnie rozwalił . Powinnaś foto zrobić i napisać do nich. Prawniczym językiem. ale byś miała odszkodowanie
W ogóle zgłoś do i do Lidla i do Hippa, przecież to jedzenie dla dzieci
Cytat:

ale on sie potem z nią buja?!
Hmm...Zależy jak rozumiesz słowo buja np. wczoraj przejęłam ją po wstaniu, czyli ok 19. TŻ dzisiaj wcześnie do pracy, więc koło 21 już się położył do łóżka, ja L. wykąpałam. I ona od tej 21, po kapieli, ani myślała spać tylko raczkującym pędem szła do niego do drugiego pokoju, wchodziła okrakiem na brzuch (ostatnio się nauczyła i ją to szalenie bawi) i jak już się usadowiła na brzuchu to zaczęła podskakiwanie i śmiechy chichy. PO kilku chwilach ją zabierałam do pokoju, a ona znowu to samo Więc ja w sumie się nią zajmowałam, a bujał się TŻ
Dopiero koło 22 zrobiła się śpiąca, więc ją do pokoju szybciutko, chwilę pobawiłam się na łóżku, żeby ją wymęczyć i karmienie i usnęła.

Ogólnie mam dylemat jeśli chodzi o drzemanie popołudniami. Bo czasami jest tak, że drzemki 2 nie ma, nie jest bardzo marudna i daje radę ją przetrzymać i idzie spać o 19 i śpi do rana (z pobudkami na kp) a czasami o tej 19 idzie spać, budzi się o 20 i bawi się w najlpsze do 23. Więc skoro ostatnio potrzebuje tych 2 drzemek, to bym ją na tą drugą drzemkę kładła koło 16, żeby też wieczorem poszła wcześniej spać. Ale nie zawsze sie da. Poza tym rano jej się pozmieniało - wstawała zawsze o 7 i 1 drzemka była o 11, teraz już o 10 chce spać.

Nadrabiam dalej
Stary 2014-02-14, 11:28   #1417
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Nas martwi to leżenie jak trusia, dziś też, w nocy źle spałam, zasnęłam koło 4 dopiero, obudziłam się o 8, TŻ obok czyta jakieś newsy w komórze - pytam go czy był u Z, a on, że też źle spał i mu się nie chciało (normalnie gdy pracuje to już ok. 6.30 Z dokazuje na macie) - idę tam, a Z leży sobie i patrzy, jedna łapa w paszczy (niech te trójki się wreszcie przebiją, najdłużej jakoś z dotychczasowych zębów), drugą trzyma sobie maskotkę i leży i patrzy... dziwadełko, no.....

Zośka wcina w takim tempie, że ledwo wyrabiam się z nabieraniem, więc pewnie bym nie zauważyła nawet. To taka mała ekstra porcja białka mięsnego była, taki gratisik I mam nadzieję, że w procesie produkcji wymyty i wygotowany....
rzeczywiście dziwadełko Florek od razu się budzi i syrenę włącza

no tak dla ciebie nie ważne czy robak tylko czy czysty

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 11:28   #1418
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:

Nestelle tak swoją drogą to jak wyczaiłaś ten prezencior?weszłaś na konto czy na maila
Ja dla mojego mam zdjęcie z Zosią zrobione polaroidem i buty do biegania
tz nazywa mnie policjantem zawsze wszystko wyczaje ,zwesze ,domysle się zanim on na to wpadnie .....
często zupełnym przypadkiem.... . na parawde minelam się z powołaniem .....

fota to fajny pomysł a buty na walentynki ....prawdziwa niespodzianka
Stary 2014-02-14, 11:31   #1419
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

cath
Milus tez wstaje ok 7-7.30 ale staram sie chociaz do tej max 11 przetrzymac - spi 1-2h potem robi sie soiacy okolo 17, godzine pospi i ost idze spac o 21 zamiast o 20 . Nadal budzi sie w nocy 1-2 razy oooo kilka razy zdarzylo mu sie przespac CALA

A tak BYW laseczki - czy jak szly waszym dzieciom 2gorne to tez kazde jedzenie z buzi wyjmowaly - bo wlasnie Milus ost czasu ( czytaj od 2tyg ) tak robi - nie idzie go normalnie nakarmic 80% laduje na podlodze :-(

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 11:32   #1420
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
nestelle moze i sie trzyma fajora - ale nie pod wiata przystanku sorry 14Lat palilam / i NIGDY w takim miejscu zeby innym przeszkadzalo - zawsze na sam koniec przystanku. Bo przeciez nie kazdy Lubi sie Wedzic
.
masz racje . o tym nie pomyślałam .
Stary 2014-02-14, 11:33   #1421
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:

a daleko masz szkołę?
prawie 8 km w jedną stronę

Cytat:

hihi, mamy najprościej, my anty-niepolsko-świętowi, dzień jak codzień... TŻ w ramach święta pojechał właśnie na ikeę wyrko dla Z kupować...
moze masz racje z niepolskim swietem, te serduszka wszędzie to mnie wkurzają, wszystko da się podciągnąć zeby sprzedac cos na walentynki ale głupie czekoladki to bym chciała dostać

ale wy macie fajnie z tymi walentynkami, u nas pewno tz sobie zapomni także ja nawet się nie wysilam bo jak zwykle przy takich okazjach ja cos a on głupia mina, już mi się znudziło, no ewentualnie jedna róza, na wiecej szkoda mu kasy chyba.....
Stary 2014-02-14, 11:33   #1422
BYou
MBZ♥

Nestelle no jak biega to niech w czymś porządnym
ja też bym mogła w wywiadzie pracować a mój TŻ za to umie mi w myślach czytać co czasem jest fajnie, a czasem nie.

Cathlyn może potrzebuje tej drzemki szybciej bo jest bardziej mobilna, więcej Ja interesuje i szybciej się męczy?
U nas teraz jest jedna drzemka, taka maks do godziny, a najczęściej 40 minut. I wtedy kąpanie ok 19 i spanie. Jak jakimś cudem uśnie ok 16-17 czego najstarsi górale nie pamiętają to wszystko przesuwa się o godzinę. Weekendu kiedy jest tatuś powyższa rozpiska nie obowiązujeNo i u nas usypianie nie siłę nic nie da.

Stary 2014-02-14, 11:35   #1423
nestelle
Zakorzenienie

[QUOTE=kasia86bgo;45145796]
A tak BYW laseczki - czy jak szly waszym dzieciom 2gorne to tez kazde jedzenie z buzi wyjmowaly - bo wlasnie Milus ost czasu ( czytaj od 2tyg ) tak robi - nie idzie go normalnie nakarmic 80% laduje na podlodze :-(
QUOTE]
nie u nas takiego czegos nie było .ale My wyjątki takie - bo ząbkowania problemowego nigdy nie było . nawet nie wiem kiedy zęby "szły" ? one po prostu się zjawiały nagle - bez uprzedzeń ....
Stary 2014-02-14, 11:38   #1424
BYou
MBZ♥

Kasia u nas ząbkowanie =kiepskie nocki i większe zapotrzebowanie na mleko wtedy/co za tym idzie je słabiej stałe posiłki.

C.R znalazłam sposób na umycie pojemnika z pralki-wsadziłam go do zmywarki

Stary 2014-02-14, 11:58   #1425
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Dziewczyny ja żałuję że nie zrobiłam zdjęcia jaka głupia byłam ale tak się zdenerwowoałam że mała już zjadła pół słoiczka robak był w dwóch częśćiach głowa była oblepiona i próbowałam go odkleić bo to mniejsze niż paznokieć dziecka ale wystawały "czułki - odnóża" ? i chciałam go odkryć żeby zrobić fote no i rozwaliłam go i wpadł mi do młynka i tak szukam tego robaka w necie bo wiem jak wygląda ale nazyw nie znam i to coś ja to lub to bardziej jak to pierwsze a ale miało takie jaśniutkie odnóża jak to drugie

Pani proszę bardzo

BYou witam w klubie też dostałam okres i jakoś nie mam siły ani chęci.

Nestelle czuję nawet dobrze ale to jeszcze nie to co chciałam choć i tak kolor na spontanie bo poszłam zrobić odrosty i mówię że bym coś innego chciała i tak po minucie fryzjerka dobrała mi kolor i mam. Zmiana i tak drastyczna nie jest bo 5 lat temu z blond przeszłam od razu na czarny ale po roku wróciłam do blondu

Bzinka ja też kupiłam kilka tych słoiczków ale chyba wyrzucę je bo jakoś nawet patrzeć na nie nie mogę, bo od razu mi się podnosi.

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Pani za wyspanie no i przed wszystkim dla Torresa że dał mamuni się wyspać
to ja nie będę się chwalić bo mi Anielka też dziś piękną noc sprezentowała
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 12:03   #1426
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz u nas - to swieto polskie -nie polskie -chodzi o taki "impulsik" okazje aby cos razem-dla siebie .... ja jestem zupełnie nie romantyczna raczej ....kiedyś takie rzeczy były dla mnie smieszne .... do teraz niektóre wersje to zenada ...jak się ma 3 dzieci -staz związku prawie 14 lat to warto ten ogien podsycać .a walentynki -srynki to tylko pretekst . to może być każdy inny dzień . my tradycyjnie spędzamy romantico-sobote ,także jutro jak jakies impry u znajomych/rodziny nie ma to tradycyjnie dzieci ida spac a my dvd,sushi ,rozłożenie kanapy w salonie i tulaski . moim zdaniem warto się starac nawet jak to banał ..... w normalne dni nie mamy czasu -czasem nawet porozmawiać pomijając co w szkole ,ilość kup itp.
Cytat:
moze masz racje z niepolskim swietem, te serduszka wszędzie to mnie wkurzają, wszystko da się podciągnąć zeby sprzedac cos na walentynki ale głupie czekoladki to bym chciała dostać

ale wy macie fajnie z tymi walentynkami, u nas pewno tz sobie zapomni także ja nawet się nie wysilam bo jak zwykle przy takich okazjach ja cos a on głupia mina, już mi się znudziło, no ewentualnie jedna róza, na wiecej szkoda mu kasy chyba.....
słuchaj no madra -piekna kobieto . mów prosto z mostu . facet to nie wrózka..za chiny się nie domyśli ....tym bardziej jak nigdy nic to teraz myśli ze tak było ok.ze nie potrzeba ,ze nie chciałaś....
powiedz ze fajnie było by ten dzień jakos spedzic razem ,ze może filmik jakiś wieczorem ,ze miło było by dostać kwiatki ,ze uwielbiasz czekoladki ...
I nie myśl ze mój tz to taki hero -romantico
.o nic z tych rzeczy . tydzień temu oświadczył ze w ten piątek umówił się z kolegą na drinka . no fakt zapomniłą ze to akurat walentynki . ale ale .... foch taki był jak stąd do kosmosu , i podsmiechy ze na randke z kolegą ...od razu był w tył zwrot i ze zapomniał ,ze odmówił już koledze .ze pseplasa ....

Cytat:
Nestelle no jak biega to niech w czymś porządnym
ja też bym mogła w wywiadzie pracować a mój TŻ za to umie mi w myślach czytać co czasem jest fajnie, a czasem nie.
.
ooooo .bosh jak by mój umiał w myślach czytac .... było by NIEwesoło
Cytat:
to samo robie

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Oliwka - z tym robakiem ... no juz nic nie zrobisz ..trudno .ale to ostrzeżenie dla nas wszystkich aby jednak się przygladac ....

co do włosów - najważniejsze jest dobre samopoczucie . bo nawet jak będziesz wyglądac cudownie i otoczenie tez będzie Ci ochy i achy puszczac to jak Tobie nie będzie pasić to po robocie .
Stary 2014-02-14, 12:08   #1427
achna79
Rozeznanie

Się witam i ja

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
(wczoraj oczy sie otwarły 0:33 byly smiechy, nawoływania, wyrzucanie smoczka, stawanie na glowie, robienie kuku) no i po prawie 2 godzinach zabawy padła i pobudka 7:02- szałllllllll)

masakra ehhh

Cytat:
Bez emotek bo tyyyle natrzaskałyście stron---poza tą jedną.

Głowa mi pęka:/moja Sis miała stłuczkę jak od nas wracała. Tirowiec Jej nie zauważył i zahaczył aż Ją obróciło:/dobrze, że na strachu i zadrapaniu auta się skończyło
I ja dołączam do klubu zafascynowanych Twoimi profesjonalnymi odpowiedziami

Całe szczęście, że siostrze nic się nie stało a dla tirowca

Cytat:

kupiłam Kubie dzisiaj pizame w lidlu ( tak w Lidlu !!!!) - długie spodnie i bluzk.z dł rękawem, nosi rozmiar 140 . ale chciałam troszkę wieksza ( tez na przyszły rok) wzięłam rozmiar 146 /152 i co? odpakowałam teraz i ....jest mi dobra a nawet lekko szersza

Cytat:
ja z moim piechem idę do weta w przyszłym tygodniu bo zauważyłam, że jak dłużej poleży to utyka na lewą tylna łapkę:/albo jak jesteśmy na długim spacerze i jest chłodniej to też. Martwię się.
za wizytę. Na pewno to nic poważnego

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Dzieńdobry, my dzisiaj jedziemy do neurologa. Prosimy o kciuki! Jadę sama z F. 25km tym bardziej proszę o kciuki bo on ostatnio nie chce nigdzie siedzieć ani w wózku ani w foteliku ani nawet w krzesełku do kamienia.
Ogromniaste za wizytę

Cytat:
w załączniku chyba coś widać nie umiem robić fotek dla mnie i tak ciemne bo miałam bardzo bardzo jasny blond.

włosy przepiękna, a łazienka superowa

a co do Hippa to bleeeee

Cytat:

wszystkie najlepszego z okazji walentynek i z tej okazji zdj łóżka Florka

Wszystkiego naj naj a co do FLorka to

Cytat:

1. kurcze dokupiłabym a tylko zwierzątka domowe? czy inne też?

2. mogę zamieszkać w Twojej łazience?

3. Mój syn dziś miał przerwę żarciową 6 godzinną (jeszcze o 21ej skarżyłam się Bzini, że już pobudka a tu wytrzymał do 3:01 , potem 5:25 i wstał o 7:50. Rajuuuu, jestem chyba wyspana
Ad1. Kurcze, ja w Tesco będę najwcześniej w poniedziałek jak do teściów będziemy jechać. Może coś jeszcze będzie

Ad.2

Ad.3
Cytat:

jade dzis na centrum - by sie przydaly

Edytowane przez achna79
Czas edycji: 2014-02-14 o 12:25
achna79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 12:20   #1428
scarlett26
Zakorzenienie

Oliwka, a może to: http://choroby.kwiaty-ogrody.pl/byli...rstki-stonoga/

pewnie, że najważniejsze, żeby robal czysty był - pomijając kwestie ble i fu, to większość robali trująca nie jest, nie mówię, że wcinam, ale nie szkodzą, zresztą to pomysł na wyżywienie kiedyś przeludniającej się ziemi przecież; co innego różne syfki które przenieść może...

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 12:29   #1429
Tasia34
Wtajemniczenie

Hello
My zaraz na pocztę i do Biedronki.

Cytat:
Napisane przez Tajgusia Pokaż wiadomość
Tasia nie chcę Cię straszyć ale czy Ty kontrolujesz ciśnienie krwi? Powinnaś o tym krwotoku powiedzieć lekarzowi
Kontroluję, kontroluję U mnie to mus nawet bez ciąży, więc teraz tym bardziej mierzę. Było ok, w 1. ciąży podobnie miałam, tak ponoć może być (naczynia się rozszerzają).

Cytat:
chyba kazda mama stresuje sie oddaniem dzeicka do zlobka/przedszkola/szkoly - ja nawet nie chce sobie tego woybrazac
No, ja też... Ale oddam do przedszkola, niech się oswaja...

Cytat:
sam serek daje? głupia czy co? ja bym dała z czekoladką
Nestelle, co Ty! Z parówką!

Cytat:
Tasiu gratulacje, to kiedy wyprawiamy wizażowy panieński?
GoClevera miała moja siostra-prezent gwiazdkowy. Nie pamiętam modelu ale był 10 calowy, bateria do 4 godzin-zależy co robiła. I kosztował ok 400zł.
Martwi mnie to puszczanie krwi z nosa:/

Na początku kwietnia?
No chyba wezmę tego Goclevera 10 cali, jeszcze szukam modelu
O krwi pisałam wcześniej, chyba taki mój urok

Dobra, lecę, przelecę Was później
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 12:32   #1430
achna79
Rozeznanie

Cytat:
Mamy Piłkę, Gdzie jest baranek, Kolory (7), Dzień dobry.
Piłka jest szałem od zawsze (dobrze pamiętam, że Hani się na poczatku nie podobała?). No i bardzo lubi Kolory (słuchać, oglądać mniej). Baranka pokazuje namiętnie a w Dzień dobry tylko biedronki i kotek go interesują
Tak zachwalacie, że chyba nabędę. Wczoraj kupiłam w arosie wierszyki Brzechwy (te co poleciła Moderna. Dzięki )

Cytat:

(tzn. napisal mi maila, ze zapomnial mi cos dac i w piwnicy czeka na mnie niespodzianka )
Dla mężusia

Cytat:

mężus z ulubionymi tulipanami przyszedł - zółtymi
(przyniósł tez sałaty ,jabłka i takie tam )
i następny mężuś się wykazał

Cytat:
hyhy

Cytat:

Kasia
Cytat:
bo ona się trzyma ...tego papierosa

Cytat:
o rajuuuuuu.... synowi źle nie życzę... oby nie miał doopska po mnie
Pani rozwalają mnie Twoje teksty

Cytat:

Ja też nic nie dostanę ale się tym nie przejmuje. Tyle, że mi na tym nie zależy.

Cytat:

pomysłowy Dobromir
Stary 2014-02-14, 12:34   #1431
cathlyn
Rozeznanie

Cytat:
.
Padłam
Cytat:

no tak dla ciebie nie ważne czy robak tylko czy czysty

Cytat:
cath
Milus tez wstaje ok 7-7.30 ale staram sie chociaz do tej max 11 przetrzymac - spi 1-2h potem robi sie soiacy okolo 17, godzine pospi i ost idze spac o 21 zamiast o 20 . Nadal budzi sie w nocy 1-2 razy oooo kilka razy zdarzylo mu sie przespac CALA

1. dzieki Tylko L. jak uśnie o 17.30 to śpi 1,5 h... gdyby ta 2 drzemka trwala ok 45 min...
2 L. teraz tak robi i podejrzewam zeby - 3/4?
Cytat:

Cathlyn może potrzebuje tej drzemki szybciej bo jest bardziej mobilna, więcej Ja interesuje i szybciej się męczy?
U nas teraz jest jedna drzemka, taka maks do godziny, a najczęściej 40 minut. I wtedy kąpanie ok 19 i spanie. Jak jakimś cudem uśnie ok 16-17 czego najstarsi górale nie pamiętają to wszystko przesuwa się o godzinę. Weekendu kiedy jest tatuś powyższa rozpiska nie obowiązujeNo i u nas usypianie nie siłę nic nie da.
U L. przy drugiej drzemce przesuwa się o 3 h
A co do mobilność, to fakt - czasami mam wrażenie że ma Duracela w pupci... Nie ma chwili odpoczynku, jakby w łóżku leżała 2 min, to bym sprawdzała, czy ma gorączkę, przy 5 min. leżenia dzwoniłabym chyba na pogotowie
Ostatnio przy karmieniu widać jej mobilność Karmie ja na lezaco - ja i ona lezymy na boku. Jak juz zaczyna jesc, to od pasa w dol przekreca sie na plecy (reszta w niezmienionej pozycji)i zaczyna noga - raz jedna raz drugą kopac, podnosic do gory, jakby chodakowska cwiczyla Potem przekreca sie na brzuch (nie wypuszczajac cycka...) stara sie wejsc na mnie, ja sie przekrecam bna plecy i juz wchodzi na mnie okrakiem na brzuch i przechodzi na druga stronę.I z [powrotem. Je caly czas. Z tej samej piersi. chyba akrobatką będzie.

Skończyła wywalać wszytskie ubranka z szuflady, więc pomogę jej posprzątać, bo mi zaraz do szuflady wejdzie
Stary 2014-02-14, 12:40   #1432
nestelle
Zakorzenienie

jak Wam tz nic nie kupi ( a chciałybyście ) to same sobie kupcie .a co
chociażby Dużą bomboniere z czekoladowymi serduszkami - zjedzcie przy nim całą .nie dzieląc się
Stary 2014-02-14, 12:46   #1433
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:

dopiero wy mi uswiadomilyscie, ze dzisiaj Walentego

dla męża

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:
to jest pomysł!
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 12:48   #1434
nestelle
Zakorzenienie

a jak tam Wasze brzdące podczas jedzenia? siedza grzecznie w krzesełkach? bo jak nie to polecam :

http://www.wiocha.pl/1068429,Dla-malych-rozrabiakow
Stary 2014-02-14, 12:48   #1435
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
co by tu co by tu? myśl ,myśl Puchatku ( no nie wieeeem...)
z tymi prezentami dla chłopów to zawsze problem
Stary 2014-02-14, 12:48   #1436
BYou
MBZ♥

Achna

Trolla ja bym powiedziała prosto z mostu

Scarlett lękam się otworzyć link

Moderna, to Mąż się spisał

Nestelle to czemu nie pisałaś o tym sposobie a my się męczymy patykami do szaszłyków

Tasiu udanych łowów w biedronce

Cathlyn to 3 godziny to sporo
u nas też aku w dupci

Katka aj siju

Stary 2014-02-14, 12:53   #1437
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny ja żałuję że nie zrobiłam zdjęcia jaka głupia byłam ale tak się zdenerwowoałam że mała już zjadła pół słoiczka robak był w dwóch częśćiach głowa była oblepiona i próbowałam go odkleić bo to mniejsze niż paznokieć dziecka ale wystawały "czułki - odnóża" ? i chciałam go odkryć żeby zrobić fote no i rozwaliłam go i wpadł mi do młynka i tak szukam tego robaka w necie bo wiem jak wygląda ale nazyw nie znam i to coś ja to lub to bardziej jak to pierwsze a ale miało takie jaśniutkie odnóża jak to drugie
masakra!

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

uwaga! Oliwia chodzi przy szafce i gada: trrrrr, trrrrr
Stary 2014-02-14, 12:54   #1438
corka_rosy
Wtajemniczenie

Hej!

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
Przydługi opis zakładania nosidełka na plecy:
Bardzo fajnie opisałaś, na pewno tak spróbuję.

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
oglądam sobie torty z naszej cukierni i tak mnie zastanawia: czy wsadzili tą lalkę razem z nogami?

Cytat:
w załączniku chyba coś widać nie umiem robić fotek dla mnie i tak ciemne bo miałam bardzo bardzo jasny blond.
Co tam włosy, co tam łazienka, fajny tyłek masz

A robak - o fuj. Nie dziwię Ci się, że wyrzucasz resztę słoiczków.
A z Hippem była też kiedyś historia o pleśni w słoiczkach? Coś im nie wychodzi...
Cytat:
Mój syn dziś miał przerwę żarciową 6 godzinną (jeszcze o 21ej skarżyłam się Bzini, że już pobudka a tu wytrzymał do 3:01 , potem 5:25 i wstał o 7:50. Rajuuuu, jestem chyba wyspana
Oby tak dalej!

Cytat:

Cytat:
Że Ty to pamiętałaś!
Obecnie nie mam zmywary, niestety.

Cat, Wojtek wstaje koło 7-7.30, ostatnio zdarzyło się kilka razy o 6.40, ale i tak staram się, żeby spał najwcześniej o 11.30. On już jest przyzwyczajony i nie marudzi, wytrzymuje ładnie się bawiąc.

5 marca idę do pracy. Postanowione.

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 12:54   #1439
anika_s
Wtajemniczenie

i własnie wywaliła się na dupeczkę
Stary 2014-02-14, 12:54   #1440
alliw
Zadomowienie

hej laski,
popsuła mi klawiatura w lapku i nie mogę nic napisac bo jakies glupoty wychodzą (wlączny Caps, podwójne litery itp.) nawet nie wiem czy to się da naprawić
piszę z tele i juz mnie szlak trafia (Kasia szacun)

z tego co pamietam:
Pani pieknie napisalaś o plebsie mnie dziś stać na to czy na tamto, jutro moze byc inaczej, a poza tym niektore z was mają skarby których nie da sie kupić (mowię o rodzicach ktorzy opiekują się waszymi szkrabami gdy jest taka potrzeba)
Klementyna aj love ju
JolanT tez mam w domu kornika
BYou dobrze ze siostrze nic się nie stalo
Monicca kciuki
Oliwka akcja z robalem bleeee, może otwórz drugi sloik i poszukaj robala, zrób fote i pisz do hippa. Włoski super i jakie długie. Ja mam już dość moich długich i chcę sciachać tylko nie wiem jak :/ ladna lazienka i melduje że przez ciebie jestem od środy posiadaczką słynnej szczoteczki okaże się czy na mnie podziała to cudo
Pani brawo za nockę.
Nestelle z prezentem masz niezłego zgryza, trudno na szybko cos znaleźć
Kasia u nas są juz jedynki i dwójki ale ostatnio z jedzeniem kiepsko więc chyba kolejne się szykują
Cathlyn, wybudzaj L z tej drugiej drzemki (my tak robimy, jest trochę skandalu potem ale staramy się łagodzić) u nas jak już zaśnie po 17 to po 20 min budzimy.

Z okazji hamerykańskiego święta ktorego nie celebruje życzę wam abyście kochały i były kochane
Nestella ja własnie sama się obdarowałam , a co się bedę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości