|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
|
#1412 |
|
MBZ♥
|
Kasia
Nestelle tak swoją drogą to jak wyczaiłaś ten prezencior? weszłaś na konto czy na maila![]() Ja dla mojego mam zdjęcie z Zosią zrobione polaroidem |
|
|
|
#1413 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hehe ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a daleko masz szkołę? huehue. my raczej kolacyjka, winko, kino (kiedyś ).Raz mu kupiłam "prezent", ale to bardziej dlatego, że szukałam pretekstu - słuchawki bezprzewodowe (dwa lata temu - nowe Diablo mnie dobijało idealny pomysł
|
|
|
#1414 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziwadełko, no.....Ale ja ciuchów nie mam w sumie wcale dużo, u Z w pokoju nie mamy jeszcze szafy wnękowej, w jej miejscu mam ikeowe pudła Samla (uwielbiam je), zresztą wszystko po kupnie od razu piorę, prasuję i składam, to takie malutkie wcale nie zajmują dużo miejsca. Zresztą nie pozbyłam się jeszcze żadnych ciuchów Z, siedem takich pudeł mam, nie pamiętam tylko jaki sajz dokładnie. Stłuczka z tirem ![]() Cytat:
I mam nadzieję, że w procesie produkcji wymyty i wygotowany....http://zdrowie.dziennik.pl/diety/art...dczas-snu.html smacznego! co do pieluch to my 4 nosimy od jakiś 3-4 tygodni, zresztą Z ma na tyle drobną dupkę i nogi, że każdy rozmiar zmienialiśmy jakieś 1,5-2 kg później niż wskazuje producent, inaczej jakby nie zapiąć to wylatywało nogawkami... 5tki to nawet nie wiem na jaki kilogramaż przewidziane, ale muszą być ogromne, mam wrażenie, że te4ki są wielgachne. ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
hihi, mamy najprościej, my anty-niepolsko-świętowi, dzień jak codzień... TŻ w ramach święta pojechał właśnie na ikeę wyrko dla Z kupować...
|
|
#1415 |
|
Zakorzenienie
|
nestelle moze i sie trzyma fajora - ale nie pod wiata przystanku
sorry 14Lat palilam / i NIGDY w takim miejscu zeby innym przeszkadzalo - zawsze na sam koniec przystanku. Bo przeciez nie kazdy Lubi sie Wedzic ![]() Wychaczylam fajny wozek od Laski na przystanku spacerowke - baa nawet mi pozwolila ja podniesc z dzieckiem (22miesiace) i LEciutka - tylko ciekawe ILE bedzie kosztowala - ale to i tak dopiero w maju bede, na razie musze sie pomeczyc z tym co mam ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez kasia86bgo Czas edycji: 2014-02-14 o 11:26 |
|
|
|
#1416 | ||||
|
Rozeznanie
|
Witam
Cytat:
![]() Cytat:
2. Nie ma ich w ofercie, były w zeszłym roku jakoś w kwietniu chyba. Nie pamiętam ille kosztowały, kojarzy mi się że ok. 16 zł. Kupiłam różowy w misie, były jeszcze niebieskie ale nie wiem w jaki wzorek.Chiałabym, żeby powórzyli te kocyki, mogliby dac większe ![]() Cytat:
![]() A co do Hippa to zgadzam się z: Cytat:
![]() Hmm...Zależy jak rozumiesz słowo buja np. wczoraj przejęłam ją po wstaniu, czyli ok 19. TŻ dzisiaj wcześnie do pracy, więc koło 21 już się położył do łóżka, ja L. wykąpałam. I ona od tej 21, po kapieli, ani myślała spać tylko raczkującym pędem szła do niego do drugiego pokoju, wchodziła okrakiem na brzuch (ostatnio się nauczyła i ją to szalenie bawi) i jak już się usadowiła na brzuchu to zaczęła podskakiwanie i śmiechy chichy. PO kilku chwilach ją zabierałam do pokoju, a ona znowu to samo Więc ja w sumie się nią zajmowałam, a bujał się TŻ![]() Dopiero koło 22 zrobiła się śpiąca, więc ją do pokoju szybciutko, chwilę pobawiłam się na łóżku, żeby ją wymęczyć i karmienie i usnęła. Ogólnie mam dylemat jeśli chodzi o drzemanie popołudniami. Bo czasami jest tak, że drzemki 2 nie ma, nie jest bardzo marudna i daje radę ją przetrzymać i idzie spać o 19 i śpi do rana (z pobudkami na kp) a czasami o tej 19 idzie spać, budzi się o 20 i bawi się w najlpsze do 23. Więc skoro ostatnio potrzebuje tych 2 drzemek, to bym ją na tą drugą drzemkę kładła koło 16, żeby też wieczorem poszła wcześniej spać. Ale nie zawsze sie da. Poza tym rano jej się pozmieniało - wstawała zawsze o 7 i 1 drzemka była o 11, teraz już o 10 chce spać. Nadrabiam dalej
|
|
|
#1417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no tak dla ciebie nie ważne czy robak tylko czy czysty
|
|
#1418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze wszystko wyczaje ,zwesze ,domysle się zanim on na to wpadnie ..... często zupełnym przypadkiem.... . na parawde minelam się z powołaniem fota to fajny pomysł
|
|
#1419 |
|
Zakorzenienie
|
cath
Milus tez wstaje ok 7-7.30 ale staram sie chociaz do tej max 11 przetrzymac - spi 1-2h potem robi sie soiacy okolo 17, godzine pospi i ost idze spac o 21 zamiast o 20 . Nadal budzi sie w nocy 1-2 razy oooo kilka razy zdarzylo mu sie przespac CALA ![]() A tak BYW laseczki - czy jak szly waszym dzieciom 2gorne to tez kazde jedzenie z buzi wyjmowaly - bo wlasnie Milus ost czasu ( czytaj od 2tyg ) tak robi - nie idzie go normalnie nakarmic 80% laduje na podlodze :-( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1421 | |
|
Rozeznanie
|
prawie 8 km w jedną stronę
Cytat:
ale wy macie fajnie z tymi walentynkami, u nas pewno tz sobie zapomni także ja nawet się nie wysilam bo jak zwykle przy takich okazjach ja cos a on głupia mina, już mi się znudziło, no ewentualnie jedna róza, na wiecej szkoda mu kasy chyba.....
|
|
#1422 |
|
MBZ♥
|
Nestelle no jak biega to niech w czymś porządnym
![]() ja też bym mogła w wywiadzie pracować a mój TŻ za to umie mi w myślach czytać co czasem jest fajnie, a czasem nie.Cathlyn może potrzebuje tej drzemki szybciej bo jest bardziej mobilna, więcej Ja interesuje i szybciej się męczy? U nas teraz jest jedna drzemka, taka maks do godziny, a najczęściej 40 minut. I wtedy kąpanie ok 19 i spanie. Jak jakimś cudem uśnie ok 16-17 czego najstarsi górale nie pamiętają to wszystko przesuwa się o godzinę. Weekendu kiedy jest tatuś powyższa rozpiska nie obowiązuje No i u nas usypianie nie siłę nic nie da.
|
|
|
|
#1423 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=kasia86bgo;45145796]
A tak BYW laseczki - czy jak szly waszym dzieciom 2gorne to tez kazde jedzenie z buzi wyjmowaly - bo wlasnie Milus ost czasu ( czytaj od 2tyg ) tak robi - nie idzie go normalnie nakarmic 80% laduje na podlodze :-( QUOTE] nie u nas takiego czegos nie było .ale My wyjątki takie - bo ząbkowania problemowego nigdy nie było . nawet nie wiem kiedy zęby "szły" ? one po prostu się zjawiały nagle - bez uprzedzeń ....
|
#1424 |
|
MBZ♥
|
Kasia u nas ząbkowanie =kiepskie nocki i większe zapotrzebowanie na mleko wtedy/co za tym idzie je słabiej stałe posiłki.
C.R znalazłam sposób na umycie pojemnika z pralki-wsadziłam go do zmywarki
|
|
|
|
#1425 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja żałuję że nie zrobiłam zdjęcia
Pani proszę bardzo ![]() BYou witam w klubie też dostałam okres i jakoś nie mam siły ani chęci. Nestelle czuję nawet dobrze ale to jeszcze nie to co chciałam choć i tak kolor na spontanie bo poszłam zrobić odrosty i mówię że bym coś innego chciała i tak po minucie fryzjerka dobrała mi kolor i mam. Zmiana i tak drastyczna nie jest bo 5 lat temu z blond przeszłam od razu na czarny ale po roku wróciłam do blondu ![]() Bzinka ja też kupiłam kilka tych słoiczków ale chyba wyrzucę je bo jakoś nawet patrzeć na nie nie mogę, bo od razu mi się podnosi. ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Pani za wyspanie no i przed wszystkim dla Torresa że dał mamuni się wyspać to ja nie będę się chwalić bo mi Anielka też dziś piękną noc sprezentowała
|
|
|
|
#1426 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
,także jutro jak jakies impry u znajomych/rodziny nie ma to tradycyjnie dzieci ida spac a my dvd,sushi ,rozłożenie kanapy w salonie i tulaski . moim zdaniem warto się starac nawet jak to banał ..... w normalne dni nie mamy czasu -czasem nawet porozmawiać pomijając co w szkole ,ilość kup itp.![]() Cytat:
powiedz ze fajnie było by ten dzień jakos spedzic razem ,ze może filmik jakiś wieczorem ,ze miło było by dostać kwiatki ,ze uwielbiasz czekoladki ... I nie myśl ze mój tz to taki hero -romantico .o nic z tych rzeczy , i podsmiechy ze na randke z kolegą ...od razu był w tył zwrot i ze zapomniał ,ze odmówił już koledze .ze pseplasa .... Cytat:
.bosh jak by mój umiał w myślach czytac .... było by NIEwesoło Cytat:
---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Oliwka - z tym robakiem ... co do włosów - najważniejsze jest dobre samopoczucie . bo nawet jak będziesz wyglądac cudownie i otoczenie tez będzie Ci ochy i achy puszczac to jak Tobie nie będzie pasić to po robocie .
|
|
#1427 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Się witam i ja
Cytat:
![]() masakra ehhhCytat:
![]() Całe szczęście, że siostrze nic się nie stało Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę. Na pewno to nic poważnego ![]() Cytat:
za wizytę Cytat:
włosy przepiękna, a łazienka superowa a co do Hippa to bleeeee ![]() Cytat:
Wszystkiego naj naj a co do FLorka to Cytat:
![]() Ad.2 ![]() Ad.3 ![]()
23.04.2013 - Mikołaj Edytowane przez achna79 Czas edycji: 2014-02-14 o 12:25 |
||||||||
|
|
|
#1428 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwka, a może to: http://choroby.kwiaty-ogrody.pl/byli...rstki-stonoga/
pewnie, że najważniejsze, żeby robal czysty był - pomijając kwestie ble i fu, to większość robali trująca nie jest, nie mówię, że wcinam, ale nie szkodzą, zresztą to pomysł na wyżywienie kiedyś przeludniającej się ziemi przecież; co innego różne syfki które przenieść może...
|
#1429 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hello
![]() My zaraz na pocztę i do Biedronki. Cytat:
Cytat:
Nestelle, co Ty! Z parówką! ![]() Cytat:
![]() No chyba wezmę tego Goclevera 10 cali, jeszcze szukam modelu ![]() O krwi pisałam wcześniej, chyba taki mój urok Dobra, lecę, przelecę Was później
|
|
#1430 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() hyhy ![]() Kasia ![]() Pani rozwalają mnie Twoje teksty ![]() Cytat:
Ja też nic nie dostanę ale się tym nie przejmuje. Tyle, że mi na tym nie zależy. Cytat:
![]()
|
|
#1431 | ||
|
Rozeznanie
|
Padłam
![]() Cytat:
Tylko L. jak uśnie o 17.30 to śpi 1,5 h... gdyby ta 2 drzemka trwala ok 45 min...2 L. teraz tak robi i podejrzewam zeby - 3/4? Cytat:
![]() A co do mobilność, to fakt - czasami mam wrażenie że ma Duracela w pupci... Nie ma chwili odpoczynku, jakby w łóżku leżała 2 min, to bym sprawdzała, czy ma gorączkę, przy 5 min. leżenia dzwoniłabym chyba na pogotowie ![]() Ostatnio przy karmieniu widać jej mobilność Karmie ja na lezaco - ja i ona lezymy na boku. Jak juz zaczyna jesc, to od pasa w dol przekreca sie na plecy (reszta w niezmienionej pozycji)i zaczyna noga - raz jedna raz drugą kopac, podnosic do gory, jakby chodakowska cwiczyla Potem przekreca sie na brzuch (nie wypuszczajac cycka...) stara sie wejsc na mnie, ja sie przekrecam bna plecy i juz wchodzi na mnie okrakiem na brzuch i przechodzi na druga stronę.I z [powrotem. Je caly czas. Z tej samej piersi. chyba akrobatką będzie. Skończyła wywalać wszytskie ubranka z szuflady, więc pomogę jej posprzątać, bo mi zaraz do szuflady wejdzie
|
|
|
#1432 |
|
Zakorzenienie
|
jak Wam tz nic nie kupi ( a chciałybyście ) to same sobie kupcie .a co
![]() chociażby Dużą bomboniere z czekoladowymi serduszkami - zjedzcie przy nim całą .nie dzieląc się
|
#1433 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla męża---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- to jest pomysł!
|
|
#1434 |
|
Zakorzenienie
|
a jak tam Wasze brzdące podczas jedzenia? siedza grzecznie w krzesełkach? bo jak nie to polecam
![]() ![]() :http://www.wiocha.pl/1068429,Dla-malych-rozrabiakow
|
#1435 |
|
Wtajemniczenie
|
z tymi prezentami dla chłopów to zawsze problem
|
#1436 |
|
MBZ♥
|
Achna
Trolla ja bym powiedziała prosto z mostu ![]() Scarlett lękam się otworzyć link ![]() Moderna, to Mąż się spisał ![]() Nestelle to czemu nie pisałaś o tym sposobie a my się męczymy patykami do szaszłyków![]() Tasiu udanych łowów w biedronce ![]() Cathlyn to 3 godziny to sporo ![]() u nas też aku w dupci ![]() Katka aj siju
|
|
|
|
#1437 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- uwaga! Oliwia chodzi przy szafce i gada: trrrrr, trrrrr
|
|
#1438 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Bardzo fajnie opisałaś, na pewno tak spróbuję. Cytat:
Cytat:
![]() A robak - o fuj. Nie dziwię Ci się, że wyrzucasz resztę słoiczków. A z Hippem była też kiedyś historia o pleśni w słoiczkach? Coś im nie wychodzi... Cytat:
Oby tak dalej!![]() Cytat:
Obecnie nie mam zmywary, niestety. Cat, Wojtek wstaje koło 7-7.30, ostatnio zdarzyło się kilka razy o 6.40, ale i tak staram się, żeby spał najwcześniej o 11.30. On już jest przyzwyczajony i nie marudzi, wytrzymuje ładnie się bawiąc. 5 marca idę do pracy. Postanowione.
|
|
#1439 |
|
Wtajemniczenie
|
i własnie wywaliła się na dupeczkę
|
#1440 |
|
Zadomowienie
|
hej laski,
popsuła mi klawiatura w lapku i nie mogę nic napisac bo jakies glupoty wychodzą (wlączny Caps, podwójne litery itp.) nawet nie wiem czy to się da naprawić piszę z tele i juz mnie szlak trafia (Kasia szacun) z tego co pamietam: Pani pieknie napisalaś o plebsie mnie dziś stać na to czy na tamto, jutro moze byc inaczej, a poza tym niektore z was mają skarby których nie da sie kupić (mowię o rodzicach ktorzy opiekują się waszymi szkrabami gdy jest taka potrzeba)Klementyna aj love ju JolanT tez mam w domu kornika ![]() BYou dobrze ze siostrze nic się nie stalo ![]() Monicca kciuki Oliwka akcja z robalem bleeee, może otwórz drugi sloik i poszukaj robala, zrób fote i pisz do hippa. Włoski super i jakie długie. Ja mam już dość moich długich i chcę sciachać tylko nie wiem jak :/ ladna lazienka ![]() Pani brawo za nockę. Nestelle z prezentem masz niezłego zgryza, trudno na szybko cos znaleźć Kasia u nas są juz jedynki i dwójki ale ostatnio z jedzeniem kiepsko więc chyba kolejne się szykują Cathlyn, wybudzaj L z tej drugiej drzemki (my tak robimy, jest trochę skandalu potem ale staramy się łagodzić) u nas jak już zaśnie po 17 to po 20 min budzimy. Z okazji hamerykańskiego święta ktorego nie celebruje życzę wam abyście kochały i były kochane Nestella ja własnie sama się obdarowałam , a co się bedę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.

weszłaś na konto czy na maila

).
- słuchawki bezprzewodowe (dwa lata temu - nowe Diablo mnie dobijało
dziwadełko, no.....

sorry 14Lat palilam / i NIGDY w takim miejscu zeby innym przeszkadzalo - zawsze na sam koniec przystanku. Bo przeciez nie kazdy Lubi sie Wedzic 

zawsze wszystko wyczaje ,zwesze ,domysle się zanim on na to wpadnie .....
. na parawde minelam się z powołaniem 

masakra ehhh
za wizytę. Na pewno to nic poważnego