|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1261 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Perfuzja ja z pytaniem o te pieluchy wielorazowe, ile tego zużywasz w ciągu dnia, ile schnie i w ogóle ile ich kupiłaś?
Milosz ma odparzona pupkę i juz nie wiem co mam robić... Najpierw chyba zmienię dady na orginalne pampersy a jak to poskutkuje to muszę wsiąść inne rozwiązanie pod uwagę i dlatego pytam.
#1262 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#1263 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z racji tego, że moje dziecię kończy jutro 2 miesiące. Zostało obkupione w prezenty: 6 par pajacy (uwaga rozm.68 ![]() ![]() ![]() Mama wróciła bogatsza o dwie pary butów ![]() A tata nosił zakupy ![]() Jutro mamy szczepienie o 10 ... Dzisiaj o 18:30 była kąpiel, zaraz po niej kp i po nim ułożyłam Marcela w łóżeczku, owinęłam kocykiem. Chwilę pokwękał, a ja położyłam mu dłoń na główce. Po paru minutach zasnął i śpi do teraz. Chyba będę starać się co dzień tak robić. Oby mu się wyrobił taki nawyk ![]() Jeśli, któraś mama musiała odstawić mleko to polecam mleko lacto-free, bez laktozy z firmy Arla, pyszne ![]() Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2014-02-16 o 20:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1264 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jejku 68 ![]()
![]() |
#1265 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1266 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do ubrań, to niestety, ja w tyłku nie wejdę już w większość dżinsów swoich ![]() ![]()
![]() |
#1267 |
Zadomowienie
|
Serio?? My jedziemy z 62-68. Chociaz rozmiar rozmiarowi nie równy.
Jeździcie z dzieciakami same autem?? Ja sie boje i jeszcze tego nie robiłam. Zawsze ktos musiał byc ze mną. Wogole moj tata poszedł dziś z Dominikiem na spacer... Nikus po 45 minutach wrócił ze swoją skarpetka w ręce ( kombinezon założony- zapięty) chyba nie chce wiedzieć jak to sie stało.. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1268 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mój Marcel ogólnie duży chłopak jest 6 kg ponad waży. A urodził się taki malutki 50 cm. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1269 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Biedaczko, dobrze że męża masz po swojej stronie. magnusia, sweet_vintage, nie martwcie się. Przecież w szpitalach dawałyście radę same ![]() Mnie to dopiero czeka, na razie też dnie sama spędzam z małym, ale wiem że mogę w każdym momencie zadzwonić żeby mąż przyjechał, ciekawe jak będzie jak wróci do pracy. Ale pocieszam się że noce w szpitalu przeżyłam, teraz dnie samodzielne, potem też dam radę. I Wy też spokojnie dacie radę ![]() Ja uciekam, póki cisza po kąpieli i karmieniu trzeba korzystać i spróbować wziąć prysznic z małym się położyć, oby sen trwał jak najdłużej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1270 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak, jeżdżę sama, ale ja oprócz męża nie mam tu nikogo, więc muszę liczyć na siebie. A nie! sory psa mam w bagażniku ![]() a z tą skarpetką to niezła zagwozdka ![]()
![]() |
#1271 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aktualnie uzywam: - wkładek Milovia S i M (chociaż zdecydowanie wolę M) - mam 9 sztuk - Prefoldow Kikko z pomarańczowym obszyciem - mam 5 sztuk - Prefoldow Bambusowych pupeko - mam 3 sztuki - wkładów bambusowych Apple Cheeks - mam 3 sztuki - czasem pieluszek formowanych bambusowych pupeko - mam 3 sztuki No i otulacze: ja mam 9, ale większości ludzi starcza dużo mniej ![]() Piore co drugi dzien i spokojnie mi wszystkiego starcza. Na dobę zużywam tez ze 3-4 pampersy na cześć nocy. Piore wieczorem, rano wszystko jest suche.
Edytowane przez perfuzja Czas edycji: 2014-02-16 o 20:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1272 |
Zadomowienie
|
U nas też jutro powrót męża do pracy
![]() Dziś mamy przedsmak, bo poprosili go żeby przyjechał pomóc, więc od popołudnia siedzimy sobie obie. I muszę przyznać, że TFU TFU jest nieźle. Od przed 16 mała do tej pory obudziła się dwa razy, przewijanie, karmienie i dalej śpi w koszu grzecznie ![]() ![]()
#1273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1274 |
Gang Iren
|
Poczytałam,ale odpisywać nie mam siły.
Teściowa wysysa ze mnie całą energię... Eryk drze się nad uchem,Kacper ryczy,a Wiki strzeliła focha. Niech ten dzień się skończy już ![]()
#1275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1276 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- ![]() Cytat:
O matko, wspolczuje ![]()
![]() |
#1277 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Le la: masło roslinne kocham ![]() Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2014-02-16 o 21:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1278 | ||||||
Rozeznanie
|
dzizaz znowu przerwa
![]() zaczęło się od marudzenia przy karmieniu potem było przewijanie i odłożenie do kołyski oby spała ![]() Cytat:
![]() ![]() z jednej strony dobrze że nie anemia ale z drugiej dalej nie wiem dlaczego tak się czuję i to mnie wkurza i niepokoi. a co do tarczycy to te tabletki które biorę są dozwolone przy kamieniu. w ogóle to jest mało leków zakazanych przy karmieniu, dosłownie garsta nie to co w ciąży. natomiast jeszcze w szpitalu doradczyni laktacyjna była zdania, że chora tarczyca zaburza laktację i opóźnia powstaanie mleka, ale czy to prawda musiałabym zapytać swojego endo a nie wiem kiedy się do niego wybiorę:/ chociaż to na logikę laktacja jest związana z hormonami a chora tarczyca zaburza ich prawidłowe działanie. Cytat:
i fisher price http://www.ceneo.pl/1215075 . aventowka jest o kilka klas lepsza. przede wszytskim jest mega czuła - dosłownie słuchać każdy szum, westchnięcie. ma też duży zasięg i dodatkowe fajne funkcje np pomiar temperatury i wilgotności. ta z fisher price mocno szumi.. obydwie dostałam więc nie wydałam na nie pieniędzy, ale na nianię przeznaczyłabym max 100zł i szukałabym używanych. he u mnie to samo z mlekiem słyszałam ![]() a co do smoczków chodzi o to, żeby przypasować do szyjki butelek. a dokładnie to do nakrętki na butelkę do której wkładasz smoczek tznhttp://www.mlekolandia.pl/akcesoria,medela-nakretka-na-butelke,2-k-828-866-p. (ewentualnie kupując uniwersalny który zakłąda się bezpośrednio na butelki ja mam ten:http://www.mlekolandia.pl/akcesoria,...,2-k-433-485-p ). Trzeba też zwracać uwagę kupując butelki do przechowywania pokarmu czy mają DYSKI uszczelniające do tych nakrętek. Ja mam wszytskie (oprócz tych tommie) z wąską szyjką, które to pasują mi do laktatora i to do nakrętek dopasowywałam smoczek. Wcześniej to były smoczki NUK http://ezakupy.tesco.pl/pl-PL/Produc.../2003000310856, którymi to córka była karmiona w szpitalu i które to wraz z butelkami z mlekiem nan (szklanymi) szczęśliwym trafem pasowały do laktatora medeli. przez przypadek odkryłam to w szpitalu korzystając z ich laktatora. Takich butelek do przechowywania i karmienia medeli http://www.abcchorego.pl/index.php?w...&kat=29&id=148 NIE POLACAM bo mają beznadziejną podziałkę. te są o wiele lepsze: http://image.ceneo.pl/data/products/...leka-matki.jpg. do tych butelek z tego co pamiętam pasują jeszcze smoczki n.on dr brown, canpol ogólnie wszystkie fo standardowych butelek z wąską szyjką. butelki z nuka mają super dokładną podziałkę. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() 2.ooo miałam identycznie! i dalje mam! nieraz zakładam pidżamy z polaru, bo tak mnie siepie i dopiero po jakimś czasie ściągam Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1279 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Pytałam się nawet położnej, czy mogę pić soki z buraka, jabłka i marchewki (mam anemię) i stanowczo odradziła. Cytat:
Dokarmiam po moim mleku też mlekiem sztucznym. Gdyby nie ono stawiam, że przybyłoby mu jeszcze mniej... ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- No tak, tylko że mój robi to nerwowo, zwykle z płaczem i wkurzony - aż płonie czerwienią. To musi być głód.
![]() ![]() |
![]() |
#1280 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Kosztuje ok. 7 zł i jest w pełni bezpieczna. Nam doradziła położna, uważa, że jest najlepsza. Antek był przenoszony i miał bardzo wrażliwą skórę na początku - teraz nawet jak poleży trochę z kupą - to pupka nie cierpi ![]() ![]() Pozdrawiam wszystkie Mamusie i trzymam kciuki za pozostałe Dwupaczki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1281 |
Gang Iren
|
Dzięki dziewczyny za wsparcie.
Mój dzień chyba szybko się nie skończy,bo Kacper nie chce iść spać.
#1282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja muszę poprosić szwagierkę, żeby mi sprawdziła wzrok, bo też gorzej widzę i nowe szkła trzeba będzie wstawić do okularów. Zaczynam się brać od jutra za robienie zaproszeń na Chrzest maluchów. Zamówiłam już materiały. Mam nadzieję, że uda mi się je zrobić przez dwa tygodnie, biorąc pod uwagę ilość czasu jaką będę mogła dziennie na to poświęcić ![]() Jutro mam w planach przygotować prototyp ![]()
![]() |
#1283 | ||||||
Zadomowienie
|
Jestem w szoku...dziecię me zasnęło po 15 minutach
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Muszę zapamiętać nazwę.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mierzone na tej samej wadze? Bez pampersa? Bo ma to lekarz? Ktoś oglądał jak dziecko ssie? Nie ma zbyt krótkiego wedzidelka? W obecnej sytuacji nie rezygnowalabym z mm, ale zawsze podawa jako drugie.
![]() |
#1285 | |||||||||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja radziłabym Ci albo podawać swoje odciągnięte mleko systemem SNS (bo z tego co kojarzę masz laktator) albo ewentualnie mm systemem sns. to są same zalety, bo: - po pierwsze będzesz wiedziała ile dziecko wypije a ona nie będzie się złościła, bo masz "pusto " (chociaż w to pusto nie bardzo wierzę) -po drugie będziesz miała stymulowaną laktację przez ssące dziecko, i Ci nie siądzie emma dała Ci bardzo dużo cennych rad ![]() msgnusia zdjęcie super ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() bo ani nie było gdzie i jak przebrać ani gdzie jak i czym nakarmić. MASAKRA Cytat:
![]() podziwiam Cię że ogarniasz wszystko przy dwójce! dwa foteliki naraz:O szacunek! Cytat:
Cytat:
to jest super metoda ![]() u mnie sprawdzała się dość długo (tyle że bez smoczka) aż dziecko nauczyło się, że na rękach najelepiej ![]() a raczej mój mąż nauczył ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
i też mi trochę głupio ,ale co zrobić to jest tak denerwujący dźwięk:/ Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a co do kamrienia na żądanie to niestety dla mnie to powinno się nazywać "uwiązanie na żądanie" ![]() i ja zbieram się już ponad dwóch tygodni do wprowadzenia rytmu i kamrienia regularnego ale ciągle mi nie wychodzi:/ tylko w nocy i to chyba za zasługą butelki. Cytat:
![]() tęsknię tylko za świętym spokojem i spaniem do południa ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
jeżeli chodzi o picie to z tego co czytałam jedyną udowowdnioną substancją zwiększającą laktację jest sód jęczmienna dlatego m.in piwo zwiększa laktacje. więc ja od ponad 2 tygodni piję codziennie zaparzony jęczmień hehe z torebką herbatki bocianek. pół litry. nie wiem czy to przypadek ale faktycznie po tym sodzie jeszcze mocniej ze mnie tryska. http://kobiety.med.pl/cnol/images/cn...zne_3_2013.pdf tutaj do poczytania , początek strona 273. a co do odciągania, jak spróbujesz odciągać regularnie to z każym dniem będzie jeszcze lepiej! 50-80 ml to jest sporo na początek! w skrócie to najlepiej odciągać w nocy bo jest pokarm najtłustszy i najwięcej produkuje i lepiej odciągać krócej ale częściej. najgorsze to np siedzieć godzinę przy jednej piersi z laktatorem i ciągnąć na siłe! teraz już jestem zmęczona i nie pamiętam, ale jak chcesz to napiszę Ci dokładnie jak to u mnie było z odciąganiem, bo od porodu wszystko zapisuję ile, kiedy itp. obecnie mam mocno rozbudzoną laktację. a zaczynałam od 1 ml!!!! mam nadzieję że nie zapeszę... kukurydziana doczytałam o tych jabłkach... i radzę Ci.. nie myśl o diecie, nie myśl o gazach, kolkach itp myśl tylko o tym, że jesteś w stanie wykarmić swoje dziecko bo takie rozdrabnianie się nad wszytskim to prosta droga do końca kp wg mnie. aaa i jeszcze coś co do przybierania, Twój syn ma niecały miesiąc i z tego co mówił mi mój pediatra to różniue może z przybieraniem, spadki są normalne u dzieci urodzinych w terminie. a te normay są orientacyjne i robione międzynarodowo a siatki centylowe są przestarzałe i robione były pod dzieci na mieszance. tutaj na wizażu w wątku o kp są dziewczyny które Ci pomogą , bo są takie których dizeci też "mało" przybierały na piersi a mają się wyśmienicie. i też zgadzam się z emma co pisała:tak: no i też polecam system sns na rozbudzenie laktacji i kontrole wypijanego mleka iwantyou super fota ![]() ![]() Cytat:
-nie, nie podałabym ale sprzedałabym już tak ![]() Cytat:
![]() najwygodniej mi jak leżę na fotelu, trzymam nogi na pufie i córka leży na mnie bokiem. i ja chyba też oślepłam ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2014-02-16 o 23:04 |
|||||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1286 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
A komplikacje mogą być tylko takie, że Mały nie będzie chciał jeść w innej pozycji. ![]() Cytat:
Mój syn ma dziś dzień cyca. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1287 | |||||
Zakorzenienie
|
Poddałam się przed chwila i dałam Walerci smoczek. Jutro skończy 2 tygodnie, mam nadzieje, ze nie zaburzy to u niej żadnych odruchów itd.
Dzisiaj miała kiepski dzień - albo gazy, albo wzdęcia albo kolka - nie wiem jakmodroznic, ale ewidentne coś z brzuszkiem było nie tak. Przy piersi wisiała prawie cały dzień. Wydaje mi się, ze jest najedzona. Uspokaja się tylko przy piersi, albo z palcem w buzi. No i teraz zastanawiam się co zjadłam - może to od kapusty kiszonej i cebuli ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Zastanawiałam się właśnie nad Woombie. Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez dalam smoka po 2 tyg inaczej bym lezala non stop z cycwm na zewnatrz. Roane, jesli by mi ktos powiedzial ze wsadzu borysa na kilka dni do brzucha, a ja bede mogla sie wyspac odpoczac to wycalowalabym po stopach ![]() Gosia jak kacper spi? Emma, ja dzis tez odlozylam do kolyski, troche marudzenia i dalam mu ma twarz tetre... w sumie niewiem skad mi to do glowy przyszlo, chcialam, zeby go nic nie interosowalo. Dalam Taka uzywana w ciagu dnia! Zasnal w moment.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 02:37 ---------- Poprzedni post napisano o 02:20 ---------- Cholera jasna Codziennie to samo ja osiwieje! ZAWSZE w nocy po pierwszym czasem po2 ale ok3 nad ranem moje dziecko na spaniu wydaje z siebie takie dzwieki ze mozg staje deba!! Kwiczeniw chrzakanie, kwilenie.jakby kupke robil a robi ja spokojnie raczej rano i w trakcie karmienia. Boze kochany!! Ja nie zasne, a dziecko sobie spi w najlepsze....tz chrapoe i ja czuwam do rana. Rano o 7 wstaje i koniec.... jak reka odjal. Teraz znow do pionu go wzielam, zeby ulatwic wygazowanie i.... cisza zadnego kwiczenia, zapewne odloze i zas to samo. Nie ogarniam tego, nie mam juz pojecia co z tym robic. Edit zasnal.. bede dluzej w pionie trzymac. Nikt nie karmo Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
wymiana Edytowane przez malaMigotkAaa Czas edycji: 2014-02-17 o 03:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1289 |
Raczkowanie
|
Witam się dziewczyny wyjątkowo bardzo wcześnie
![]() Chciałam tylko prosić o kciuki, bo dziś na 9 mam się stawić na oddział z racji 6 dni po terminie i szalejącego ciśnienia. Do domu pewnie sama już nie wrócę i to największy poztyw całej sytuacji. Gdyby jeszcze tż miał normalną pracę i mógł ze mną być byłoby całkiem miło no ale... Mam nadzieję żę za długo trzymać mnie nie będą i wszystko skończy się dobrze. Odezwę się pewnie po powrocie. Będę wdzięczna za kciuki banany i co tam Wam jeszcze przyjdzie do głowy. Pozdrawiam ![]() Madzik14 Ogromne gratulacje!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1290 |
Zadomowienie
|
Niebieska kciuki za ciebie!!lekkiego porodu.
---------- Dopisano o 06:38 ---------- Poprzedni post napisano o 06:36 ---------- Pochwaliła się na fb i tu też chce. Moja siostra cioteczna równo miesiąc pk mnie urodziła bliźniaki, dwóch chłopców 3400 i 3700 g, 9 pkt. Mmarcel i Milan. Cieszę się ogromnie bo wiem, że ona bardzo się bała czy wszystko oki będzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:50.