|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1351 |
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Widzę że jak Lwice bronicie swoich dzieci
![]() Moja koleżanka też tak miała, nikt niemogl dziecka ruszyć, nosić, rzucała niezlymi tekstami. Teraz mówi, że była nienormalna i prosi teściowa zeby czasem została z jej synkiem ![]() ![]() 3,5 godziny na dworzu , ptaszki śpiewają, słoneczko świeci, kot się że mną buja na huśtawce, dziecko śpi...pokochalam ciszę i spokój...wcześniej na dupce usiedziec nie mogłam nigdy... Boshe jak piwo z sokiem milionowym za mną chodzi....całą ciążę zero alkoholu, a teraz takiego browarka jednym haustem bym wypila ![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Dagmara to może być wina sera i danio... |
![]() ![]() |
![]() |
#1352 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zoltaczki nie ma, jeszcze w szpitalu nadrobil wage, ktora stracil po porodzie i teraz tez systematycznie przybiera. A czy wy noski czyscicie systematycznie, czy tylko jak jest potrzeba? Ja mam jakies ampulki z soli fiz do noska i gruche, ale nie mam pojecia jak mam go czyscic. Taka ampulke wpsikuje sie bezposrednio do nosa?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1353 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kolki to chyba nie są, bo by nasze maluchy musiały płakać 3h non stop bez możliwości uspokojenia. A mój wczoraj tyle przeryczał, ale z przerwami, bo były momenty, że się uspokajał.
![]() |
#1354 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale spacer machnęłam, aż mi się pies zasapał i tyłek spocił ![]()
![]() |
#1355 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może włącz do tej diety jakiekowolwiek warzywa i owoce? Bo ja nie widzę żadnych witamin, a skoro Ty ich nie jesz to dziecko też ich nie dostaje. A wapń w mleku jest w tej chwili pobierany z Twoich kości - co zwiększa ryzyko, że za 40 lat dostaniesz osteoporozy. Jeśli boisz się smażonego czy surowego, gotuj na parze, po jednej rzeczy naraz, i testuj. Jeśli nie masz parowaru, można gotować na parze za pomocą garnka i gazy/ściereczki bawełnianej, mogę Ci napisać jak. Źródła wapnia w diecie: ryby, jajka, jarmuż, sardynki (takie razem z kręgosłupami mają bardzo dużo wapnia), brokuły. Rzeżucha do kanapek. Bo na takiej diecie jaką opisałaś to zdrowa nie będziesz ![]() Włącz do diety białą herbatę dobrej jakości może? Albo zieloną? Mówię o parzonej herbacie liściastej, najlepiej na wagę, nie o trocinach z torebek z supermarketu ![]()
![]() |
#1356 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję,że tak będzie. W sumie mama i siostra też nie miały żadnych dolegliwości przed. Obym była tą farciara co po prostu złapie i już. Nie wyobrażam sobie czekać do wywołania, czyli do 1 marca. Cytat:
Cytat:
![]() Shiloh- fajnie ,że Marcelek przeżył dzielnie szczepienia. I Najlepszego za skończone 2 miesiące ![]() ![]() Roane- haha sąsiadami sprawiłaś,że mam banana od ucha do ucha ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() senira666- ![]() ![]()
![]() |
#1357 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Emil miał dzisiaj na sobie bawełniany pajacyk, misiowy kombinezon, bawełnianą czapeczkę i lekki kocyk. I był w otwartej gondoli ![]() Roane nie sprawdziły się bawełniane formowanki, reczniczki z ikei, formowanki Tot Bots (ciagle za duże) i wkładki z mikrofibry (duże, poza tym nieprzyjemne).
![]() |
#1358 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Brokuł i jajek sie boje troche. Ostatnie zielone kupy były od pomidora lub jajek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1359 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() I strasznie się boję tego czekania - z natury jestem koszmarnie niecierpliwa, szlag mnie trafia na takie siedzenie i czekanie jak na wniebowizięcie - nawet nie dlatego że tak mi się spieszy żeby dziecko dostać, tylko że już chciałabym być pewna że wszystko jest ok, że mały zdrowy, że mamy swój happy end ![]() No i oczywiście chciałabym obyć się bez kroplówek i zbędnych leków ![]()
![]() |
#1360 |
Wtajemniczenie
|
Oj przed chwilą Marcel dał taki koncert, że nie wiedzieliśmy co się dzieje. Temp. w normie, kupy nie było, zobaczymy co się dalej wydarzy. Pielęgniarka ostrzegała, że może płakac po szczepieniach. W razie co pediatra powiedziała żebym dała 1,5 ml paracetamolu - Calpol. Wprawdzie jest od 3 mc 2,5 ml , ale powiedziała ze1,5 ml mu nie zaszkodzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1361 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Spróbuj zjeść cokolwiek zielonego, może sałaty odrobinkę, albo właśnie metodą prób i błędów gotowanego na parze brokuła, i do tego kalafiora? Wiesz, w sensie po kawałeczku codziennie i zobacz co się stanie? Albo zupa z groszku zielonego? Gotujesz groszek z ziemniakami i marchewką na udku. Udko wyciągasz, resztę miksujesz, doprawiasz chociaż samym pieprzem i ociupinką soli. Do zmiksowanej papki dorzucasz mięso z kury/ewentualnie indyka. Do takiej postnej zupy można dodawać też inne warzywa metodą prób i błędów, ale lepiej potestować niż ryzykować anemią. A z owoców spróbuj na początek je piec, albo kompotować? Kompot z gruszki na przykład, albo innych owoców rodzimych. Tak dla uściślenia, czy dziecię ma problemy z brzuszkiem mimo tej drakońskiej diety? ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
![]() |
#1362 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
mam już dosc osiedla. Nie chce mi sie lazic bez celu po tych samych miejscach. Cytat:
Też początkowo siedziałam na Zuzka o sprawdzalam czy oddycha. Ona tak delikatnie oddycha, ze czasami nawet nie widac czy jej sie klatka rusza. Po dłuższym czasie ja dotykalam i jak sie ruszyła to kamień z serca. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1363 | ||||||||
Raczkowanie
|
żyję ale ledwo..
![]() przeziębienie mnie rozwaliło, jeśli do jutra nic się nie ruszy idę do lekarza. Cytat:
![]() ![]() ![]() miło mi ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jakbym czytała o moim teściu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1364 |
Zakorzenienie
|
Dziewczęta, chce kupić elektrońiczna nianie, polecalyscie Baby Ono. Który model:
Ten http://www.babyono.com/produkty/poko...troniczna.html Czy ten http://www.babyono.com/produkty/poko...pozytywka.html ????? Zrobiłam duże zamowienie w Geminini, min zamówiłam laktator. Muszę jeszcze kupić termometr. Pamietam, ze Gosia polecala jakiś termometr Brauna. A Wy jakie macie termometry? Roane, nie mam tej książki w PDFie, tylko tradycyjna. Wydaje mi się, ze jej po polsku nie ma w wersji elektronicznej, jest w miarę nowa. Ale po ANG. na pewno znajdziesz - The Happiest Baby on the Block - Harvey Karp. |
![]() ![]() |
![]() |
#1365 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja wlasnie zjadlam czekolade, zastanawiam sie co na to Leon... Tutaj dieta dla karmiacych nie istnieje. Jak pytalam w szpitalu doradce laktacyjnego, polozna czego jesc nie moge to patrzyli na mnie jakbym z kosmosu spadla. Mam obserwowac dziecko i tyle. W sumie to logiczne, jak mam wykarmic Leona jedzac sam ryz z marchewka.. Zreszta po porodzie wyszlo,ze mam mala anemie, wiec tym bardziej warzywka i mieso trzeba wcinac |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1366 |
Zakorzenienie
|
milka ja mam taka: http://www.babyono.com/produkty/poko...iem-ruchu.html
#1367 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Danio też jem, bo brakuje mi czegoś słodkiego.
![]() |
#1368 | |||
Raczkowanie
|
Kochane dziś o 10 rano pożegnałam swojego czopusia
![]() Piękny widok ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Isia gratulacje dla siostry. Piękna waga i imiona ![]() Ja już też jestem serdelkowa, nogi tak samo tłuste, a wczoraj znalazłam rozstępy pod PACHAMI ![]() Cytat:
![]() Dlatego , gdy mnie ktoś pyta o płeć dziecka mówię, że okaże się jak mi pokażą co ma między nogami. Jak na razie jedno USG w 32 t.c potwierdziło dziewczynkę i więcej nie miałam, więc kto wie???
http://www.suwaczek.pl/cache/aa23db2c38.png 19.02.2014 g 18.20 Alicja ![]() ![]() Edytowane przez JustiLbn Czas edycji: 2014-02-17 o 15:03 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1369 |
Raczkowanie
|
Roane dzięki za bloga
![]() ![]() ![]() mam pytanie: czy którąś z dziewczyn po porodzie boli brzuch? nie chodzi mi o obkurczającą się macice bo ta się uwinęła chyba w niecałe 2tyg ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1370 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Moje dziecko śpi od 22 zeszłego wieczoru z przerwami na jedzenie max 1,5 godzinnymi. Czasem tak śpi cały dzień, a czasem cały dzień nie śpi, zależy jak wiatr zawieje. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1371 | |
Rozeznanie
|
W tym szpitalu, w którym chce rodzić, zgłasza się 10 dni po terminie czyli ja 1 marca. No i heja kroplówki, czopki itd. Ile trzymają takim sposobem nie wiem. Wiem,że inne szpitale u nas w mieście przyjmują dziewczyny dopiero 14 dni po. Oczywiście jak wszystko jest w porządku, jednak ja na prawdę chciałabym strasznie urodzić do niedzieli....
Cytat:
![]() Dziewczyny idę robić pierwszy raz roladki wołowe do kluseczek. Trzymajcie kciuki żeby wyszły hehe ![]()
![]() |
#1372 |
Zakorzenienie
|
#1373 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1374 |
Raczkowanie
|
naszła mnie refleksja..
![]() mamy to dziwne stworzenia ![]() ![]() moja mała to raczej grzeczne dziecko, śpi, je, ma ok 2-3h aktywności przeważnie wieczorem plus czas na przewijanie i odbijanie (tego pierwszego bardzo nie lubi ![]() cały dzień spała, jedzenie, odbijnanie, przewijanie odbywało się we śnie i bez głośnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja tam czasem za brzuszkiem tęsknie, ale ja ciążę przechodziłam dobrze, i to dla mnie taki fajny czas i fajne wspomnienia ![]() i przypomniało mi się, kapusta ponoć jest wzdymająca bardzo. a mojej małej narazie nie podpasowały chyba tylko pomarańcze bo pojawiła się wysypka ale może to być tez trądzik (nie wiem bo młody nie miał i nie umiem rozpoznać) a tak jem wszystko, kupa pojawia się raz na dwa dni, czasem jakiś mały kleks w miedzy czasie (syn jest rekordzistą w tej kwestji, gdy skończył 1,5m-ca robił kupy raz w tygodniu, zawsze w niedzielę ok7 rano przez ok 2,5mca, nigdy nie miał problemów)
![]() |
#1375 |
Rozeznanie
|
Boże dziewczyny jestem przerażona, jestem 2 tyg po porodzie, a mój pracodawca nie złożył dokumentów do ZUSu w sprawie macierzyńskiego
![]()
#1376 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wpadłam na to żeby tej książki poszukać w oryginale. Ale żelek ciążowy ![]() Cytat:
![]() |
#1377 |
Wtajemniczenie
|
Marcelek po szczepieniach cały czas teraz śpi, nie wiem jak będzie z nocką
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1378 |
Zadomowienie
|
My po spacerku. Oczywiscie na poczatku byla syrena nie z tej ziemi, przewiezlismy go troche po wertepach i usnal, ale za godzine sie onudzil i znowu ryk, wiec trzeba bylo sie do domu zwijac. Jakis kiepski dzien ma dzisiaj moj syn.
shiloh brawa dla Marcelka za odwage. A po szczepieniu moze tak byc, ze bedzie niespokojny i placzliwy. No i ![]() JustiLb brawa za czopusia. To juz niedlugo ![]() A na koniec wrzucam Wam zdjecie mojego synka po spacerze, baaardzo szczesliwego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1379 |
Rozeznanie
|
hej kobietki.byłam dzis na poczcie i myślałam że mnie coś trafi...kur... mać kolejka kilometrowa i kazdy udawał że niewidzi mojego brzuchola nawet panie z okienka miały to pod ogonem.dobrze że były krzesełka to przesiedziałam 40 minut
![]() ![]() ![]() teraz moge Was nadrobić bo juz wyrzuciłam co mi za wątrobie zalegało a i tak mam ochotę komuś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1380 |
Zadomowienie
|
Jakby ktoras z Was byla zainteresowana, to ruszaja bezplatne warsztaty "Bezpieczny maluch" tutaj mozna sie zarejestrowac http://bezpieczny-maluch.com.pl/warsztaty
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:18.