Wszystkie dobrze się tu znamy , o swych sprawach rozmawiamy Część XI - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-18, 11:32   #2791
Aldrin
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie dobrze się tu znamy , o swych sprawach rozmawiamy Część XI

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
poszło

Chciałam napisać że będziemy mogły sobie pogadać w nocy i aż się sama z siebie zaczęłam śmiać że byba jednak będę robić wtedy co innego niż siedzieć na forum
Zaraz zajrzę do klubu i Ci wyślę

Małgoś Justii
jak pępuszki Waszych chłopaków?

oja ile tego ale zaraz sobie to będę drukować, dzięki
Stary 2014-02-18, 11:39   #2792
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
kiedyś mi ktoś powiedział, że dom i obiad mało ważny jak dziecko idzie spać to mama ma iść spać razem z nim, więc olej obiady i sprzątanie a połóż się z Kacperkiem może trochę odpoczniesz w ciągu dnia

pewnie że chce zaraz ci wysle priv

no widzisz ty to masz szczęście do ludzi
Ale jak nie masz co jeść i chałupa zarasta brudem to nie da rady położyć się spać.
Ja właśnie jem śniadanie i mam zamiar iść na szybko się wykapać bo po całej nocy jakoś mało komfortowo się czuje - fuj

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Aldrin - on wczoraj od rana praktycznie nie spal do 13.00 a potem jak zasnal to chcialam skorzystac z tego i zrobilam obiad, pranie, sprzatnelam i tak zlecialo. Potem zasnelam razem z nim na godzinke ale to nie to samo co kilka godzin ciaglego snu... najdluzej spalam chyba z 3.5 godz w sobote a teraz to max 1,5-2.
a w ciąży tak Nam się nudziło, a teraz nie wiadomo w co ręce włożyć
Ja wczoraj prasowałam małego ubranka, a dziś kolejne pranie wyschło i od początku

Obiad mam zrobiony, ale muszę odkurzyć i opróżnić zmywarkę, a mam na to mało czasu

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
poszło

Chciałam napisać że będziemy mogły sobie pogadać w nocy i aż się sama z siebie zaczęłam śmiać że byba jednak będę robić wtedy co innego niż siedzieć na forum
Zaraz zajrzę do klubu i Ci wyślę

Małgoś Justii
jak pępuszki Waszych chłopaków?
Nasz kikut już dawno odpadł chyba ze 2 tyg temu, teraz jest schowany razem z opaską szpitalną w pudełeczku skarbów Marcelkaq
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 11:44   #2793
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Ale jak nie masz co jeść i chałupa zarasta brudem to nie da rady położyć się spać.
Ja właśnie jem śniadanie i mam zamiar iść na szybko się wykapać bo po całej nocy jakoś mało komfortowo się czuje - fuj

to że dom w brudzie to mi nie przeszkadza u nas to normalne, więc bez problemu moge iść spać a jeść mogę cokolwiek kanapka mi wystarczy, obiadu nie muszę mieć, albo pizza na wynos wiadomo, że to nie da rady funkcjonować na dłuższą metę ale przez kilka dni naprawdę warto olać wszystko i jak mały śpi to się położyć i odpocząć
Stary 2014-02-18, 11:59   #2794
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
oja ile tego ale zaraz sobie to będę drukować, dzięki
przejrzyj najpierw czy jest tam coś czego nie wiesz
Cytat:
a w ciąży tak Nam się nudziło, a teraz nie wiadomo w co ręce włożyć
Ja wczoraj prasowałam małego ubranka, a dziś kolejne pranie wyschło i od początku

Nasz kikut już dawno odpadł chyba ze 2 tyg temu, teraz jest schowany razem z opaską szpitalną w pudełeczku skarbów Marcelkaq
W czym pierzesz ciuszki?
Używałaś Octenisept czy spirytus?

Meduzko dopiero zauważyłam że przy pogrubianiu nicków mi Cię zjadło dzięki że i tak napisałaś mail już poszedł

Edytowane przez Pradip
Czas edycji: 2014-02-18 o 12:44
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 12:42   #2795
meduzka88
Wtajemniczenie

Ewelika z tego co kojarzę to dzisiaj idziesz na usg?
Trzymam mocno kciuki za córcię

http://www.suwaczki.com/tickers/860i2n0a6g42567u.png
meduzka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 13:17   #2796
Malgos_12
Zakorzenienie

Aldrin - każdy tak mówi, żeby spać, ale w tym momencie jest 12, ja właściwie nie śpię od ... nie pamiętam kiedy a nie miałam jeszcze kiedy zjeść śniadania (poza tym pizzy w okresie karmienia to raczej nie zjesz) Mały od samego rana coś marudzi, więc nie zasnę, teraz je, to mogę drugą ręką pisać...
poza tym jak Justii mówi, jak nie zrobię prania to za chwilkę nie będę miała w co małego ubrać, jednak ja całkowicie odpuściłam sobie prasowanie, bo często jest tak że ściągam rzeczy do ubrania prosto z suszarki.
i ogólnie nie robię wielkich porządków, ale takie typu włożenie czy wyjęcie naczyń ze zmywarki itp

Justii
- oj tak... nudziło się... ehhh
mój Kacper w nocy budzi się co jakieś 1,5 -2 godz a często zanim ja zdążę go odbić, przebrać, ściągnąć pokarm to on już jest gotowy do kolejnego karmienia, no i ciężko mu się zasypia w nocy.
ja wczoraj też miałam wybór albo się wykąpać albo pójść spać - wybrałam kąpiel

Pradip - mój ma strupek wielkości pępka i mam nadzieję, że szybko odpadnie

Edytowane przez Malgos_12
Czas edycji: 2014-02-18 o 13:21
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 13:24   #2797
Aldrin
Zakorzenienie

Wy mnie straszycie tym karmieniem ja nie będę karmić nie ma mowy, niech młody od razu przechodzi na mm wiem jestem straszną matką, niech się przyzwyczaja do wrednej matuli
co do diety przy karmieniu to chyba dużo zalezy od dziecka, bo np Marcelka nie wyobrażam sobie, żeby Justii nie miała diety natomiast kuzynka moja podczas karmienia jadła wszystko, dosłownie wszystko nawet bigos a małej nic nie było.
Stary 2014-02-18, 13:25   #2798
meduzka88
Wtajemniczenie

Cytat:
Wy mnie straszycie tym karmieniem ja nie będę karmić nie ma mowy, niech młody od razu przechodzi na mm wiem jestem straszną matką, niech się przyzwyczaja do wrednej matuli
co do diety przy karmieniu to chyba dużo zalezy od dziecka, bo np Marcelka nie wyobrażam sobie, żeby Justii nie miała diety natomiast kuzynka moja podczas karmienia jadła wszystko, dosłownie wszystko nawet bigos a małej nic nie było.

Nie planujesz karmić piersią?

http://www.suwaczki.com/tickers/860i2n0a6g42567u.png
meduzka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 13:30   #2799
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzka88 Pokaż wiadomość
Nie planujesz karmić piersią?

nie wiem to jest rzecz której się boje bardziej niż porodu, przez moją nadwrażliwość. Pewnie w szpitalu będę musiała karmić piersią, później może spróbuje metody fikuska aby ściągać pokarm ale wszystko zależy od tego ile będzie pokarmu. Mąż mi mówi, że jak się urodzi pewnie będę się poświęcać i będę karmić ale mama mi mówi abym teraz o tym nie myślała, że mam się nie denerwować, wiele dzieci się wychowuje na mm i też dają radę, będzie co ma być
Stary 2014-02-18, 13:45   #2800
Malgos_12
Zakorzenienie

Aldrin - też tak sądzę, żebyś na razie o tym nie myślała, potem zobaczysz, ale na pewno nic na siłę, nie będziesz chciała karmić to nie będziesz i tyle
Ja małego karmię głównie z butli tzn ściągniętym pokarmem a i tak to chwilę schodzi, a bo zasypia a to się kręci itd
Stary 2014-02-18, 13:52   #2801
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Aldrin - każdy tak mówi, żeby spać, ale w tym momencie jest 12, ja właściwie nie śpię od ... nie pamiętam kiedy a nie miałam jeszcze kiedy zjeść śniadania (poza tym pizzy w okresie karmienia to raczej nie zjesz) Mały od samego rana coś marudzi, więc nie zasnę, teraz je, to mogę drugą ręką pisać...
poza tym jak Justii mówi, jak nie zrobię prania to za chwilkę nie będę miała w co małego ubrać, jednak ja całkowicie odpuściłam sobie prasowanie, bo często jest tak że ściągam rzeczy do ubrania prosto z suszarki.
i ogólnie nie robię wielkich porządków, ale takie typu włożenie czy wyjęcie naczyń ze zmywarki itp

Pradip - mój ma strupek wielkości pępka i mam nadzieję, że szybko odpadnie
Zaczynam się martwić jak ja taki niezorganizowaniec i roztrzepaniec sobie poradzę... Mówi się że niemowlak to ciągle tylko śpi a tu proszę jak wygląda rzeczywistość
To szybko się Wam pępek goi. Pytam bo wiele osób mi mówiło że po spirytusie to raz dwa a po Octinecepcie to ponad miesiąc się paskudzi
Cytat:
Słuchaj mamy i nie myśl teraz o tym
Ja bym chciała karmić ale wszystko wyjdzie w praniu
Stary 2014-02-18, 13:57   #2802
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Aldrin - też tak sądzę, żebyś na razie o tym nie myślała, potem zobaczysz, ale na pewno nic na siłę, nie będziesz chciała karmić to nie będziesz i tyle
Ja małego karmię głównie z butli tzn ściągniętym pokarmem a i tak to chwilę schodzi, a bo zasypia a to się kręci itd
Cytat:
Zaczynam się martwić jak ja taki niezorganizowaniec i roztrzepaniec sobie poradzę... Mówi się że niemowlak to ciągle tylko śpi a tu proszę jak wygląda rzeczywistość
To szybko się Wam pępek goi. Pytam bo wiele osób mi mówiło że po spirytusie to raz dwa a po Octinecepcie to ponad miesiąc się paskudzi

Słuchaj mamy i nie myśl teraz o tym
Ja bym chciała karmić ale wszystko wyjdzie w praniu
dzięki dziewczyny już sądziłam, że mnie zjecie
ja bym chciała pokarm i odciągać tak jak Małgoś no ale zobaczymy co z tego wyjdzie

Pradip znajomym po Ocinsepcie odpadł po 2 tygodniach a przy pierwszym maluchu mieli ok 6 tygodni ale podobno źle go czyścili, teraz im położna pokazała inną metodę i szybko poszło. Wszystko mnie przeraża po tym porodzie, nawet czyszczenie pępka
Stary 2014-02-18, 14:27   #2803
Malgos_12
Zakorzenienie

Aldrin - a czemu ktoś miałby cię zjeść. To sprawa bardzo indywidualna, ja bym wolała karmić piersią bo szybciej i wygodniej, ale młody nawet jak ssie 40 min to za 30 znów głodny,...i zasypia przy cycu i zabawa w łapanie i wypluwanie cyca (kiedyś zrobił tak 47 razy - aż liczyłam)

Pradip - my nie czyścimy i nie przemywamy pępka - taka tutaj polityka i nic się z nim nie dzieje... to też może być zależne od dziecka, jednym szybciej się rany goją a innym dłużej.
Stary 2014-02-18, 15:14   #2804
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki dziewczyny już sądziłam, że mnie zjecie
ja bym chciała pokarm i odciągać tak jak Małgoś no ale zobaczymy co z tego wyjdzie

Pradip znajomym po Ocinsepcie odpadł po 2 tygodniach a przy pierwszym maluchu mieli ok 6 tygodni ale podobno źle go czyścili, teraz im położna pokazała inną metodę i szybko poszło. Wszystko mnie przeraża po tym porodzie, nawet czyszczenie pępka
Nie zjemy wolimy czekoladę
Pisałam chyba wczoraj że poród jeszcze mnie nie przeraża ale opieka nad małym strasznie...
Cytat:
Aldrin - a czemu ktoś miałby cię zjeść. To sprawa bardzo indywidualna, ja bym wolała karmić piersią bo szybciej i wygodniej, ale młody nawet jak ssie 40 min to za 30 znów głodny,...i zasypia przy cycu i zabawa w łapanie i wypluwanie cyca (kiedyś zrobił tak 47 razy - aż liczyłam)
że też Ci się chciało liczyć
Stary 2014-02-18, 15:25   #2805
Malgos_12
Zakorzenienie

Pradip - pisałam dopiero co o pępku - właśnie strupek odpadł

a z ciekawości liczyłam nic innego nie było do roboty

ja po 1,5 godz karmienia butelką, które skończyło się początkami histerycznego płaczu kapnęłam się, że jest przytkana i dlatego nam tyle zeszło....

opieka nie jest straszna - tylko zmęczenie daje się we znaki.... muszę w końcu zjeść śniadanie
Stary 2014-02-18, 15:37   #2806
Izetka_
Zadomowienie

Tak czytam i czytam i sram w gacie przed opieką nad Młodym Juniorem niby opiekowałam się bratanicą jak miala kilka dni, ale kurcze i kąpanie i karmienie i ogarnianie...ludzie...:dr zwi-strach:

Byłam na ciuchach , ale nic nie kupiłam bo jakieś to wszystko drogie w tych co byłam i na pocieszenie kupiła sobie torebkę za 30 zł na targu

Michaś
02.07.2014r.
Izetka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 15:42   #2807
fiona27
Zakorzenienie

Hejka
Cytat:
Justii [/B]- oj tak... nudziło się... ehhh
mój Kacper w nocy budzi się co jakieś 1,5 -2 godz a często zanim ja zdążę go odbić, przebrać, ściągnąć pokarm to on już jest gotowy do kolejnego karmienia, no i ciężko mu się zasypia w nocy.
ja wczoraj też miałam wybór albo się wykąpać albo pójść spać - wybrałam kąpiel
Skąd ja to znam Nie zdążyłam dobrze małego odłożyć do łóżeczka, a on znowu wstawał na jedzenie. Początki bywają ciężkie
Jak nie można liczyć na żadną pomoc to już w ogóle. Trzeba ugotować, wyprać, bo samo się przecież nie zrobi
Cytat:
Co do diety matki karmiącej to też bywa różnie. Moja kuzynka z pierwszym dzieckiem uważała bardzo co je, a przy drugim jadła praktycznie wszystko i dziecku też nic nie było.

Aldrin, Pradip dacie radę na pewno
Ta koleżanka co urodziła 2 dni temu o której Wam pisałam to ona jest wyjątkowy przypadek. Nigdy nie miała na rękach dziecka poniżej roku, bo panicznie się ich boi. Wczoraj z nią rozmawiałam i chce żebym jej przyszła pomogła do szpitala, bo jak twierdzi nie potrafi się zająć małą i jest przerażona tym wszystkim.

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Izetka_ Pokaż wiadomość

Byłam na ciuchach , ale nic nie kupiłam bo jakieś to wszystko drogie w tych co byłam i na pocieszenie kupiła sobie torebkę za 30 zł na targu
Zaszalałaś z tą torebką
Uwielbiam chodzić na szmatki, ale tylko dziecięce, bo można kupić takie piękne rzeczy za bez cen. A już dla dziewczynek Niech ja tylko zajdę
Stary 2014-02-18, 15:49   #2808
Malgos_12
Zakorzenienie

Fiona - to koleżanka rzeczywiście wyjątkowy przypadek

co do jedzenia, to ja na razie wolę nie próbować wszystkiego, bo jakby zaczął dostawać boleści brzucha to chyba bym osiwiała. Nie mam jakiejś rygorystycznej diety, ale staram się jeść produkty które już wiem, że mu nie szkodzą

mój syn w końcu padł... ja jem śniadanie i zaraz muszę dokończyć odciąganie pokarmu... i chciałabym się położyć choć na 15 min
Stary 2014-02-18, 16:01   #2809
Fikusek82
Wtajemniczenie

Już niedługo wam się ułoży dziewczyny. Moja jak zaśnie po 21 to śpi do 8 rano potem butla i znowu śpi do 10. Nadia też śpioch dam radę i wyspać się i wszystko w domu zrobić. Trzeba po prostu wpaść w rytm a i jak maluszek już ustanowi dobie rutynę to będzie o wiele lżej.
I nie bójcie się że nie dacie sobie rady. Początki są ciężkie bo trzeba się siebie nauczyć ale to tak jakby w głowie automatyczny przełącznik. Małgoś i ja nie mamy tu rodziny wiec musimy dać radę same więc jak my dajemy to wy dacie nie ma się co denerwować.

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48
Fikusek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 16:15   #2810
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5
Konto usunięte

Cześć ja dziś mam strasznie zalatany dzień, ale się cieszę bo w końcu ruszyłam się z domu teraz czekam na 18 i jedziemy na wizytę )

Cytat:
Napisane przez meduzka88 Pokaż wiadomość
Ewelika z tego co kojarzę to dzisiaj idziesz na usg?
Trzymam mocno kciuki za córcię
tak dziś mam na 19

Cytat:
nie wiem to jest rzecz której się boje bardziej niż porodu, przez moją nadwrażliwość. Pewnie w szpitalu będę musiała karmić piersią, później może spróbuje metody fikuska aby ściągać pokarm ale wszystko zależy od tego ile będzie pokarmu. Mąż mi mówi, że jak się urodzi pewnie będę się poświęcać i będę karmić ale mama mi mówi abym teraz o tym nie myślała, że mam się nie denerwować, wiele dzieci się wychowuje na mm i też dają radę, będzie co ma być
Mam to samo, zreszto już wam kiedyś pisałam, że mnie strasznie przeraża karmienie. Chociaż im bliżej porodu tym bardziej nastawiam się na to , że będę karmić. będę próbowała się przełamać, bo jakby nie patrzeć wiele jest pozytywnych w tym stron. tym bardziej, że cały czas mam pokarm, a ostatnio mimo, że przyklejam sobie wkładki do podkoszulka to i tak budzę się z plamami. aż się boję jaki będę miała nawał pokarmu po porodzie. Pewnie będzie tak jak u Justii

Cytat:
Biedne maleństwo Widok cierpiącego dziecka jest najgorszy na świecie.
Ucałuj ją ode mnie i od Marcelka

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Ewelika - mniej wy☠☠☠..., a będzie Ci dane! Nie przejmuj się rodziną! Niech sobie gadają, widocznie Ci zazdroszczą i tyle!
Ile Ja bym dała, żeby mieć takie łóżeczko dla Marcelka

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Fiona - toć daj chłopu, bo mu w końcu jajca napuchną i dopiero będzie problem.
Teraz włoży wyjmie i się przyjmie, a za 9 miesięcy będzie córka !

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Ja dziś zadzwoniłam do neurologa pediatry (jedynej od dzieci w Nasyzm mieście) umówić się na prywatna wizytę, żeby sprawdziła czy Marcelek nie ma napięcia mięśniowego i co usłyszałam "nie interesuje ja, że miesięczne dziecko płacze, niech Pani idzie do pediatry, a nie do mnie, a po za tym czemu pani do mnie teraz dzwoni, nie mogę rozmawiać bo jadę samochodem" - zagotowałam się i na koniec powiedziałam jej, że nie mam kultury ani wrodzonej ani nabytej i jest od tego jak dup... od srania, żeby mnie przyjeła, ale skoro nie to łaski bez. Tak mnie w☠☠☠☠... babsko, że mało telefonu przez balkon nie wy☠☠☠..., trudno nie będę sie prosić idiotki, poszukam w Warszawie neurologa dziecięcego i pojadę na wizytę.

Mojego kuzyna syn też miał leniwe jelitka, a spowodowane było to napięciem mięśniowym, ćwiczenia w domu pomogły i mały przestał cierpieć, więc chciałam żeby Nam sprawdzili czy Marcelek tego nie ma, ale oczywiście wielka pani dr miała do mnie pretensje, że odebrała telefon jak kierowała samochodem
Justii dobrze jej powiedziałaś niesamowicie ci zazdroszczę charakteru

Cytat:

Izetko, Aldrin, Ewelika,Papryczka
jak chcecie trochę info o porodzie które nam przesłała położna to podajcie mail

Spotkałam się z tą babką od książek i przywiozła mi 2 o samej ciąży i noworodku i jedną 2 i 3 rok z życia dziecka
Ale super ci się udało z tymi książkami

zaraz ci prześlę maila

Tak czyta o waszych Tż i od razu wpada mi na myśl Piotruś z Kogla Mogla

Mi się trafił wyjątkowo spokojny egzemplarz Jak to mówi teściowa idealne dziecko, które rozwijało się książkowo, idealny uczeń wszystkie świadectwa z czerwonym paskiem, wygrywał wszystkiego konkursy, najlepszy sportowiec, normalnie cud, miód i orzeszki u nas to ja byłam tym gorszym rozrabiaką i ciągle mi się coś przytrafiało mimo zakazu chodziłam po spróchniałych deskach, które przykrywały kanał samochodowy, oczywiście wpadłam do niego zdzierając sobie skórę z kręgosłupa. Raz rzuciłam widłami zapominając, że w tym miejscu stoi moja noga, oczywiście noga przebita pełno było jeszcze innych takich sytuacji, ale najgorszym koszmarem moich rodziców było to jak, przechodząc przez drogę nie spojrzałam w jedna stronę i wpadłam pod samochód. Samochód przód rozwalony, szyba rozbita, a ja się podniosłam i pobiegłam do rodziców powiedzieć im, że właśnie przed chwilą samochód we mnie uderzył. Ludzie, którzy nim jechali nawet nie zauważyli mojej ucieczki iszukali mnie pod samochodem

Edytowane przez e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5
Czas edycji: 2014-02-18 o 16:18
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 16:22   #2811
Izetka_
Zadomowienie

Fionka-to pewnie zadowolona jestęs, że idziesz Jej pomóc??? trochę się nacieszysz dzidziusiem nie śmiej się z mojej torebki jest ładna
Jak zajdziesz wszystkie ciuchlandy będą Twoje

Dziewczyny karmiące używacie tych muszli laktacyjnych???bo niedawno pierwszy raz o nich usłyszałam, czytalam recenzje i sama nie wiem co o tym myślec

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Ewelika-to już masz pokarm???to ja tez będę miała wcześniej przed porodem ale dałaś z tym wypadkiem Matko kochana dziecko widmo

Michaś
02.07.2014r.
Stary 2014-02-18, 16:32   #2812
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5
Konto usunięte

Cytat:
Fionka-to pewnie zadowolona jestęs, że idziesz Jej pomóc??? trochę się nacieszysz dzidziusiem nie śmiej się z mojej torebki jest ładna
Jak zajdziesz wszystkie ciuchlandy będą Twoje

Dziewczyny karmiące używacie tych muszli laktacyjnych???bo niedawno pierwszy raz o nich usłyszałam, czytalam recenzje i sama nie wiem co o tym myślec

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Ewelika-to już masz pokarm???to ja tez będę miała wcześniej przed porodem ale dałaś z tym wypadkiem Matko kochana dziecko widmo
Mam nadzieję, że moja córeczka będzie grzeczna w tatusia

Mam już chyba od 5 miesiąca, najpierw było to tylko delikatne plamienie, ale teraz to już zaczyna coraz konkretniej lecieć. Ale nie wiem czemu najwięcej w nocy albo gdy zaczynamy się przytulać z K Nie musisz mieć przed porodem to zależy od organizmu. Np moja mama była w strasznym szoku, że mam tak wcześnie, bo ona nie miała.
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 16:37   #2813
Izetka_
Zadomowienie

[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;45209766]Mam nadzieję, że moja córeczka będzie grzeczna w tatusia

Mam już chyba od 5 miesiąca, najpierw było to tylko delikatne plamienie, ale teraz to już zaczyna coraz konkretniej lecieć. Ale nie wiem czemu najwięcej w nocy albo gdy zaczynamy się przytulać z K Nie musisz mieć przed porodem to zależy od organizmu. Np moja mama była w strasznym szoku, że mam tak wcześnie, bo ona nie miała.[/QUOTE]

ja słyszałam, że jakieś tam małe ilości siary moga poleciec ale o tak żeby leciało...no dobrze wiedziec, że tak może byc

Michaś
02.07.2014r.
Stary 2014-02-18, 16:40   #2814
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość
pochłania mnie dom i praca, no i moja chęć do nauki szycia

"Jaja" popekały. Endometrium piękne: 13 mm . Teraz czekam do 21.02, żeby ten progesteron zbadać - on wszystko wyjaśni (zesram się chyba do tego czasu ze stresu ). Dostałam 2 recepty. Jedną na CLO, drugą na jakiś inny lek, ale nie pamiętam nazwy (jeśli dobrze zrozumiałam gin to koszt jednej ampułki ok 100 zł, z czego potrzeba ok 4 szt, a jak doliczyć do tego wizyty to wychodzi prawie 1 tyś złotych ). Wybór leku zależy od tego nieszczęsnego wyniku. Boszzzz niech będzie zadowalający

rodzinka niech takie teksty sobie w wsadzi . Po grom wpychają nos w nieswoje sprawy

cudny ten Twój brzuszek

ciążowa agresja

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

mi też

Super ze jajeczka popekaly. Wszystko jest na dobrej drodze. Trzymam kciuki za wyniki.
Też chciałabym umieć szyc , jak bylam młodsza mama mnie uczyla. Uszylam sobie bluze z różnej dl rękawami.

Cytat:
Napisane przez Fikusek82 Pokaż wiadomość
No i Nadia wylądowała na pogotowiu, warga jej spuchła, ma dwa razy taka jak normalnie do tego całą ma siną i jej ciągle krew leci i jakiś krwiaczek się zrobił na dziąśle. Stwierdziłam że lepiej jechać bo non stop płaczę musi ja bardzo to boleć. Małż pojechał a ja zostałam z Darią w domu.

bidulka nasza, buziak od cioci.

Cytat:
papryczka - Tż to chyba termin ma na dniach? Ładny brzuszek [COLOR="Silver"].
Ma zachcianki jak ja ;-)

Cytat:
Aldrin - czy można kupić u ciebie trochę snu, jak już tak wysypiasz się za nas wszystkie?
młody obudził się o 3.30 i nie spał do około 6.30 ... czemu on uwielbia marudzić w nocy i to prawie każdej nocy?

Boże jak ja ogarnę wszystko przy takim zmeczeniu i niewyspaniu. Zeby normalnie funkcjonować musze spac min 8 godz.
Pewnie wszystko się zmienia x czasem.

Cytat:
Dobrze że z nią Tż pojechał doczytałam że noc miałaś spokojną ale obawiam się że dziś możeją bardziej boleć niż wczoraj dzielna z niej dziewczyna...

Co za babsko parszywe poszukaj w Wawie neurologa i zajedź do mnie przy okazji

no tak przecież to już luty
Ja za pierwszym razem usiadłam do maszyny skracać spodnie z elastycznego materiału i się zdenerwowałam bo za mocno je naciągałam szyjąc

To chyba w Waszym przypadku lepiej żeby Marcel odziedziczył po mamie niewyparzony język niż pomysły po tacie

Ja najbardziej lubiłam przesiadywać u siebie na dachu (blok ma 20 pięter) i kiedyś zastali mnie tam panowie remontujący balkony i tak od słowa do słowa pozwolili mi zejść po ścianie na linach. Chciałam zapukać mamie w okno bo mieszkałyśmy na szczycie ale wolałam żeby jednak nie dostała zawału i dopiero po kilku miesiącach zobaczyła zdjęcie z tej eskapady

Oj było i wiecie co tak sobie myślę że my to jednak mieliśmy fajniej niż nasze dzieci. Ile nam było potrzeba do dobrej zabawy? kilka patyków, butelka z piaskiem czy kamienie i dziecka cały dzień nie było a teraz? Ten telefon to bee bo nie ma super aparatu, ten kład ma tylko 3 biegi więc chłam itd. Nasze wspomnienia pozostaną z nami na zawsze a dzisiejsza młodzież co opowie swoim dzieciom? Jak w bramie stali cały dzień? Smutne to trochę...

Kobiety nigdy nie będą gorsze od mężczyzn

Fajnie że się zgłosiłaś Skoro to a darmo to jak trafisz na taką jak Justii to sobie odpuścisz a jak na taką jak ja to będziesz zadowolona

Izetko, Aldrin, Ewelika,Papryczka
jak chcecie trochę info o porodzie które nam przesłała położna to podajcie mail

Zaczynam się bać bo mój ile razy się w nocy nie budzę to ciągle buszuje w brzuchu

ale Ci dobrze

Spotkałam się z tą babką od książek i przywiozła mi 2 o samej ciąży i noworodku i jedną 2 i 3 rok z życia dziecka
Chcemy info zaraz podam meila w klubie.

Cytat:
Pradip-to super z tymi książkami ale Ci się sfarciło to nasze maluszki mają podobny tryb, będziemy się wspierały w nocnych walkach

a e-mail wpisze w klubie tam gdzie numery telefonów, może się kiedyś przyda Dziękuję
To my podawalysmy nr tel, a gdzie ;-)?

Ja to bylam czort jak bylam mala.;-) chlopaczur taki.
Szyta brew po wojnie podworkowej na kamienie. D
Szyte usta walka na butelki szklane. Wbita w przelyk deska. Biedna ta moja mamusia byla. Jeszcze chodzic nie potrafiłam juz z łóżeczka uciekalam. Za to moj brat byl bardzo grzeczny.
Dzisiaj zaczynam 5mm czyli 18 tydz.
Dziekuje za mile slowa dotyczące brzuszkow ;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 17:30   #2815
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Pradip - pisałam dopiero co o pępku - właśnie strupek odpadł
opieka nie jest straszna - tylko zmęczenie daje się we znaki.... muszę w końcu zjeść śniadanie
No to macie pępkowe świeto też będziecie go zasuszać?
Nie twierdzę że opieka jest straszna twierdzę że sie jej boję
Cytat:
hehe to żeś nakupowała
Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
Aldrin, Pradip dacie radę na pewno
Ta koleżanka co urodziła 2 dni temu o której Wam pisałam to ona jest wyjątkowy przypadek. Nigdy nie miała na rękach dziecka poniżej roku, bo panicznie się ich boi. Wczoraj z nią rozmawiałam i chce żebym jej przyszła pomogła do szpitala, bo jak twierdzi nie potrafi się zająć małą i jest przerażona tym wszystkim.
Dzięki za wsparcie
kiedy odwiedzisz koleżankę?
Cytat:
mój syn w końcu padł... ja jem śniadanie i zaraz muszę dokończyć odciąganie pokarmu... i chciałabym się położyć choć na 15 min
mówisz że kiedy ostatnio spałaś? Ciekawe po kim Twój Kacper jest taki wytrzymały hmm pomyślmy?
Cytat:
Napisane przez Fikusek82 Pokaż wiadomość
Już niedługo wam się ułoży dziewczyny. Moja jak zaśnie po 21 to śpi do 8 rano potem butla i znowu śpi do 10. Nadia też śpioch dam radę i wyspać się i wszystko w domu zrobić. Trzeba po prostu wpaść w rytm a i jak maluszek już ustanowi dobie rutynę to będzie o wiele lżej.
I nie bójcie się że nie dacie sobie rady. Początki są ciężkie bo trzeba się siebie nauczyć ale to tak jakby w głowie automatyczny przełącznik. Małgoś i ja nie mamy tu rodziny wiec musimy dać radę same więc jak my dajemy to wy dacie nie ma się co denerwować.
Pocieszające jest to co piszesz
Jak Tobie minął dzień?
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;45209507]Cześć ja dziś mam strasznie zalatany dzień, ale się cieszę bo w końcu ruszyłam się z domu teraz czekam na 18 i jedziemy na wizytę )

Mam to samo, zreszto już wam kiedyś pisałam, że mnie strasznie przeraża karmienie. Chociaż im bliżej porodu tym bardziej nastawiam się na to , że będę karmić. będę próbowała się przełamać, bo jakby nie patrzeć wiele jest pozytywnych w tym stron. tym bardziej, że cały czas mam pokarm, a ostatnio mimo, że przyklejam sobie wkładki do podkoszulka to i tak budzę się z plamami. aż się boję jaki będę miała nawał pokarmu po porodzie. Pewnie będzie tak jak u Justii

zaraz ci prześlę maila

Mi się trafił wyjątkowo spokojny egzemplarz Jak to mówi teściowa idealne dziecko, które rozwijało się książkowo, idealny uczeń wszystkie świadectwa z czerwonym paskiem, wygrywał wszystkiego konkursy, najlepszy sportowiec, normalnie cud, miód i orzeszki u nas to ja byłam tym gorszym rozrabiaką i ciągle mi się coś przytrafiało mimo zakazu chodziłam po spróchniałych deskach, które przykrywały kanał samochodowy, oczywiście wpadłam do niego zdzierając sobie skórę z kręgosłupa. Raz rzuciłam widłami zapominając, że w tym miejscu stoi moja noga, oczywiście noga przebita pełno było jeszcze innych takich sytuacji, ale najgorszym koszmarem moich rodziców było to jak, przechodząc przez drogę nie spojrzałam w jedna stronę i wpadłam pod samochód. Samochód przód rozwalony, szyba rozbita, a ja się podniosłam i pobiegłam do rodziców powiedzieć im, że właśnie przed chwilą samochód we mnie uderzył. Ludzie, którzy nim jechali nawet nie zauważyli mojej ucieczki iszukali mnie pod samochodem [/QUOTE]
Następna aparatka z Ciebie wyobrażam sobie przerażenie tamtych ludzi z samochodu
Sprawdź pocztę.
Wracaj szybko po wizycie i pisz czy malutka już się przygotowuje do wyjścia.
Jak masz tyle pokarmu to pamiętaj żeby nie masować piersi (i Tż też )
Cytat:
I ja nie wiem co o nich myśleć ale jakoś mnie nie przekonują
Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Boże jak ja ogarnę wszystko przy takim zmeczeniu i niewyspaniu. Zeby normalnie funkcjonować musze spac min 8 godz.
Pewnie wszystko się zmienia x czasem.

Ja to bylam czort jak bylam mala.;-) chlopaczur taki.
Szyta brew po wojnie podworkowej na kamienie. D
Szyte usta walka na butelki szklane. Wbita w przelyk deska. Biedna ta moja mamusia byla. Jeszcze chodzic nie potrafiłam juz z łóżeczka uciekalam. Za to moj brat byl bardzo grzeczny.
Dzisiaj zaczynam 5mm czyli 18 tydz.
Dziekuje za mile slowa dotyczące brzuszkow ;-)
też potrzebuję dużo snu...
Ale my się dobrałyśmy same diablice
za 5 miesiąc
Stary 2014-02-18, 18:46   #2816
Malgos_12
Zakorzenienie

Papryczka - haha to ty się na wiecznej wojnie wychowałaś mojego tż-ta tak co chwilkę szyli, że nawet mu już znieczulenia nie dawali

Pradip - no właśnie... nie wiem po kim on to ma? a spałam dłużej około 3,5 godz w sobotę chyba - 3,5 godz to luksus
z tą opieką to się źle wyraziłam... słowo "straszne" nie jest odpowiednie ale wiele rzeczy przychodzi instynktownie, jak mojemu tż-towi przyszło to ty nie masz się co obawiać. Jednak co najbardziej mnie zaskoczyło to to, że noworodek może być tak silny i tak ruchliwy.

Ewelika - o matko! co ci ludzie musieli przeżyć

Izetka - ja wcześniej, przed porodem, nie miałam pokarmu tzn krople dosłownie jak gdzieś ścisnęłam pierś a teraz normalnie mam, więc to nie reguła

ja mam te nakładki laktacyjne ale na razie ich nie używam

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Pradip - pytałaś o pępuszek.... nieeeee my nie będziemy tego zachowywać, jakoś dla nas to mało przyjemna "pamiątka"

a i dziś dowiedziałam się czemu mój syn nie śpi dobrze w łóżeczku! nie położyłam pod nim lustra (lustrem do dołu)... hmmm wyobraźcie sobie moją minę jak mi koleżanka to oznajmiła (na szczęście przez tel, więc jej nie widziała)

Edytowane przez Malgos_12
Czas edycji: 2014-02-18 o 19:11
Stary 2014-02-18, 19:30   #2817
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Pradip - no właśnie... nie wiem po kim on to ma? a spałam dłużej około 3,5 godz w sobotę chyba - 3,5 godz to luksus
z tą opieką to się źle wyraziłam... słowo "straszne" nie jest odpowiednie ale wiele rzeczy przychodzi instynktownie, jak mojemu tż-towi przyszło to ty nie masz się co obawiać. Jednak co najbardziej mnie zaskoczyło to to, że noworodek może być tak silny i tak ruchliwy.

Pradip - pytałaś o pępuszek.... nieeeee my nie będziemy tego zachowywać, jakoś dla nas to mało przyjemna "pamiątka"

a i dziś dowiedziałam się czemu mój syn nie śpi dobrze w łóżeczku! nie położyłam pod nim lustra (lustrem do dołu)... hmmm wyobraźcie sobie moją minę jak mi koleżanka to oznajmiła (na szczęście przez tel, więc jej nie widziała)
Boję się o ten instynkt i generalnie uczuć. Jak czytam czy słucham matek jak one pięknie mówią o swoich dzieciach o łzach wzruszenia, o bezgranicznej miłości to jakkolwiek dziwnie to brzmi boję się że na mnie to nie spłynie. Aldrin pisze o strachu przed karmieniem a ja się krzywię jak pomyślę że po porodzie nie wykąpią mi małego tylko położą takiego umorusanego śluzem i krwią. Wiem że to głupie i nie wiem skąd mi się to bierze bo różne robale czy świństwa mi nie straszne a to tak. Położna pokazywała nam zasuszoną pępowinę i już to mnie nie zachwyciło jak inne mamy. Boję się o relacje moje i męża po porodzie. Tzn że będę się czuła odtrącona/zazdrosna lub że on tak się będzie czuł. A najbardziej się boję że robię/zrobię krzywdę temu maleństwu...

Nie wiem jak Ty dajesz radę bez snu
Yyyy a co to za gusła czy fengshui koleżanka wymyśliła?

Edytowane przez Pradip
Czas edycji: 2014-02-18 o 19:32
Stary 2014-02-18, 19:42   #2818
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Papryczka - haha to ty się na wiecznej wojnie wychowałaś mojego tż-ta tak co chwilkę szyli, że nawet mu już znieczulenia nie dawali

Uroki dzieciństwa u babci na wsi

Kolejne głupie zabobony

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 20:11   #2819
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
to że dom w brudzie to mi nie przeszkadza u nas to normalne, więc bez problemu moge iść spać a jeść mogę cokolwiek kanapka mi wystarczy, obiadu nie muszę mieć, albo pizza na wynos wiadomo, że to nie da rady funkcjonować na dłuższą metę ale przez kilka dni naprawdę warto olać wszystko i jak mały śpi to się położyć i odpocząć
Jak byś musiała jeść przez 2 tyg tylko kanapki to uwierz, że będziesz marzyła o ciepłym rosole i ziemniakach z kotletem, pizzy nie da rady przy karmieniu no chyba, że dziecko będzie wyjątkowo tolerancyjne. Jeśli pójdziesz spać, a nie zrobisz prania to Twoje dziecko będzie leżało nagie, Mój Marcel jest przebierany 2-3 razy dziennie, prania jest masa, a Ja nie lubię niewyprasowanych ubrań u siebie, więc małego tez prasuję. Mieszkanie zawsze sprzątałam (co 2 dzień wycierane kurze, codziennie odkurzane) i nie wyobrażam sobie chodzić po mieszkaniu jak pod kapciami trzeszczy mi piasek, a przy wózku i takiej pogodzie trzeba odkurzać codziennie.
Ja po każdym karmieniu czuję od siebie mleko i nie wyobrażam sobie nie umyć cycek, albo iść spać przepocona, nie położę się do łóżka i koniec
Takie uroki macierzyństwa

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
przejrzyj najpierw czy jest tam coś czego nie wiesz

W czym pierzesz ciuszki?
Używałaś Octenisept czy spirytus?

Meduzko dopiero zauważyłam że przy pogrubianiu nicków mi Cię zjadło dzięki że i tak napisałaś mail już poszedł
Ubranka pierzemy w Jelpie - proszek i płyn, teraz kupiłam Dzidziusia bo czytałam o nim rewelacyjne opinie, zobaczymy który lepszy.
Używaliśmy octeniseptu do pępka i do mojej rany.
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 20:16   #2820
Malgos_12
Zakorzenienie

Pradip - nie każda mama tak ma, że od razu nie widzi świata poza swym maleństwem. Moja koleżanka tak miała i mówiła, że miłość pojawiła się z czasem, nie czuła jej od razu.
Jeśli nie będziesz chciała od razu małego na brzuch to poproś żeby ci go najpierw osuszyli... choć powiem ci, że jak to ciepłe maleństwo ląduje na brzuszku u ciebie to ci wszystko jedno czy jest w śluzie czy nie
Spoko, ja pępowiną też się nie zachwycam - wylądowała w koszu.
Krzywdy nie zrobisz maleństwu, wierz mi każdy ma obawy, ja nawet dziś nie lubiłam mojego synka przez chwilkę, choć ogólnie go kocham jak nie wiem co i nawet miałam wyrzuty sumienia przez moment, ale pogadałam z tż-tem i już mi lepiej... każdy może mieć chwile słabości, w końcu jesteśmy tylko ludźmi.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości