|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
Cytat:
![]() Bodziaki mamy na 80, ale rzeczy typu spodnie, bluzy itp są chyba z natury większe - to 74 cały czas. 86 wydaje mi się OGROMNE - mam parę rzeczy dostanych i nawet nie mam co próbować zakładać, młode pływa. A 92 to już nawet nie wiem jak wygląda. Hje:a ile Pola ma wzrostu? Cytat:
![]() ![]() Co do nastroju : Przytulam! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() chyba, że na dziecku. ----- Bożesz : "chcę " to ulubione słowo mojego dziecka, teraz mi przyniosła torbę z plastikowymi garnuszkami,( taki mały zestaw babcia jej kupiła, więc miesza w garach, i próbuje jeść ![]() Na kp "chciem", na czytanie "chciem" na wszystko jest, "ja chcę" ![]() ![]() Edytowane przez Debrah Czas edycji: 2014-02-21 o 08:51 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4442 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() 01.02.2013 Aniołki[*][*]25.01.2012 Edytowane przez misiaeel Czas edycji: 2014-02-21 o 08:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4443 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Daria znów dziś się obudziła o 6.00 wyspana. O 9.30 już był mega marud i właśnie drzemie. Tż w pracy teraz znów 3 dni po 12h ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A co do plotki , możliwe że to prawda bo po urodzeniu od razu mówili że chcieliby szybko drugie i potem trzecie ![]()
![]() |
#4444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do porządków to mnie najbardziej wkurza żejest Młoda która mogłaby chociaz zamieść i te gary umyć ale tutaj to my chyba nigdy do porozumienia nie dojdziemy.
![]() |
#4445 | ||||
Wtajemniczenie
|
hje - o kurde 92 rozmiar to już jakiś wyższy level mam wrażenie
![]() insolito - super są emelki, tez kilka par wypatrzyłam tam fajnych. Cena niestety bardzo wysoka a za chwilę będzie trzeba nowe kupić bo teraz szybko stopa rośnie...już latem pewnie oprócz sandałów trzeba będzie mieć jakieś kolejne trampki/trzewiki zakryte na niepogodę, na jesień kolejne. Ja też cały czas oglądam i dumam co robić a elephanten niestety się nie popisał urodą bucików w tym sezonie, chyba że jeszcze coś wejdzie... Cytat:
![]() Jeśli chodzi o tą pomarańczę to ja robię tak samo. Igor nic nowego czego nie zna nie spróbuje, dopiero jak mu ja włożę to do buzi tak niepostrzeżenie i poczuje smak to otwiera buzię po więcej. BAAARDZO często tak jest. Nawet jak jest jakiś obiadek który zna to jak siedzi w krzesełku i zbliżam łyżeczkę to zaciska usta i mach głową, a jak już mi się uda tą pierwszą łyżeczkę mu podać to później już zje cały obiadek bardzo chętnie. Taka jakaś niechęć do pierwszej łyżeczki jest zwykle i inaczej to by nic nie jadł gdybym tak nie robiła. Nie wiem czemu tak ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4446 |
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() Nie wiem co jest, znow nam sie nocki popsuly,a bylo tak ladnie ![]() Zasnelismy na dobre kolo 3, potem jeszcze z 5 pobudek bylo do rana :/ w lozeczku spac niet, ze mna tez srednio, bo ciagle wiercenie. Co do rozmiaru - mamy kilka sztuk bodziakow z Tchibo rozmiar 62/68 ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-02-21 o 10:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#4447 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4448 |
Zakorzenienie
|
Ifwka tulę :-*
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#4449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Później zrobię fote zimówek które mamy z deichmanna właśnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4450 |
Zakorzenienie
|
silver: to możliwe ze mamy takie same butki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4451 |
Zakorzenienie
|
Hje, duża Polcia jest.
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4452 |
Zadomowienie
|
Silver kochanie, lacze sie z Toba w bolu... Tz mial miec wolny weekend i co? Jutro na nadgodziny na 12h idzie
![]() Dzisiaj na obiad frytki z ryba wiec sie nie narobie ![]() Caly czas mi sie wydaje, ze dzisiaj sobota ![]() Ja ostatnio zrobilam zapas bodziakow w rozm. 86 i sa talkie dosc luzne, mysle, ze posluza nam przynajmniej do lata ![]() Pisalam Wam kiedys, ze kupilam dziewczynom troche zabawek bo fajne promocje byly. Pochowalam te zabawki u nich w pokoju w szafce, niby na prezenty (nie chcialam im dawac za duzo naraz) i one teraz caly czas tam chodza, wyciagaja je niby po kryjomu i bawia sie nimi godzinami. A wiem, ze jakbym im je dala to po chwili wyladowalyby w koszu na zabawki i tyle ![]() ![]()
#4453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4454 | |||
Zakorzenienie
|
hahaha jak Ty coś walniesz
![]() ![]() A nie wiem co chciał chyba nic ![]() Cytat:
mi nie puszczają ![]() Cytat:
ładne ale cena chyba za duza... Ja też kupie emelki chyba, ale jakieś tańsze.... Cytat:
Dziewczyny pytanie mam mogę Hani zrobić kakao na mm czy nie bardzo?
![]() |
#4455 | ||
Zadomowienie
|
Kurcze skasowało mi wcześniejsze cytowanie
![]() Za nami ładna noc, były dwie pobudki , o 12 na uu i o 5 budzik męża Piotrka obudził, ale pokręcił się 15 min pociumkał cyca i spaliśmy do 8 ![]() ![]() Teraz Piotruś drzemie, ja wywiesiłam pranie, wykąpałam się , a teraz wcinam śniadanko i zaraz będę jeszcze czipsy pałaszować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Piotruś z jedzeniem też tak często miał ![]()
![]() |
#4456 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!
Nie dałam rady już zajrzeć wieczorem, usnęłam o 21:00 i dobrze mi to zrobiło ![]() A dzisiaj małego doła mam. Julia właśnie zasnęła, to się Wam wygadam. Ścięłam się trochę z mamą na temat jedzenia Młodej. Mama uważa, że Mycha je za mało i powinnam coś z tym zrobić, najlepiej to dać jej coś na apetyt, bo przecież to już roczne dziecko i powinno jeść więcej. Generalnie ja nigdy nie zmuszałam Młodej do jedzenia, raczej starałam się słuchać jej, patrzeć, czy chce, czy nie chce, nie wciskać na siłę, ale kurczę, może ona faktycznie mało zjada? Napiszę Wam, jak to u nas wygląda: 7:00 - kaszka łyżeczką, normalna porcja, zgodnie z opakowaniem, czasem nie zjada wszystkiego, to jej nie wciskam 10:00 - plasterek bułki (ze środkowej części) lub mała kromeczka chleba z masełkiem, szynką lub serem. Jeśli nie chce, to mały jogurt (100 g) lub pół słoiczka deserku. 13:00 - pół dużego słoiczka obiadku (nigdy nie zjadała więcej). Teraz już w ogóle takich obiadów nie rusza, więc dostaje kawałek mięska i ziemniaka lub inne warzywo. Zjada tylko to mięso, ziemniaka itp. ze 2-3 gryzy. 15:00 - drugie pół słoiczka deserku albo jakiś owoc do łapki. I tak zjada np. 1/3 średniego banana lub 1/3 dużej pomarańczy. 17:30 - kaszka na dobranoc, porcja taka jak rano, zamiennie z kromeczką chleba z serem/ szynką/ twarożkiem. Przekąsek chyba nie ma za dużo - max 2-3 (rzadko 3) chrupki kukurydziane, zamiennie z 1 biszkoptem. Ewentualnie jeśli my coś jemy, to przychodzi na gryza lub dwa. Wypija jakieś 200-250 ml w ciągu dnia - głównie owocową herbatkę (zwykłą, nie słodzoną), wodę rzadziej. W nocy budzi się ze dwa razy na kp, raz do północy i raz jakoś koło 2. Jeśli ja jestem w domu, to przed drzemką w ciągu dnia też kp. To faktycznie tak mało? Przepraszam za taki długi wpis, ale przykro mi się trochę zrobiło, poczułam, jakbym nie umiała się zająć własnym dzieckiem, bo nie chcę dawać wspomagaczy apetytu, zresztą nawet nie wiem, czy są takie. Ogólnie moja mama jest kochana, nie wciska Julii na siłę i daje jej tylko to, co zostawiam do jedzenia, jak idę do pracy. Nie podejrzewam jej o to, by robiła coś za moimi plecami, teraz też pewnie chciała dobrze, ale zasiała we mnie wątpliwości. Sama już nie wiem. No dobra, wygadałam się. Dzięki ![]() Idę poczytać, co u Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4457 |
Zakorzenienie
|
a pytasz sie o kakało
![]() sa kakaowe kaszki po roczku wiec raczej mozna ale czy na mm to nie wiem, nie probowalam... moj pije 5 ml tygodniowo wiec szkoda i mleka i kakała na niego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4458 |
Zakorzenienie
|
Ultra: to moją by Twoja mama do szpitala wysłała.. wg mnie normalnie je.
Tyle ile potrzebuje. Wy w ogóle nie kp w dzień? |
![]() ![]() |
![]() |
#4459 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedne dzieci jedza duzo, naprawde duzo inne malo widocznie tyle jej wystarcza... zastanawia mnie tylko jedna rzecz - strasznie wczesnie dostaje kaszke na dobranoc! nie mowie ze to źle tyle ze u nas o tej porze to podwieczorek jest ![]() a o ktorej mala chodzi spac? |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4460 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do pepcowych rajskichstópek. No tia, po praniu się kulkują, ale mi to zupełnie nie przeszkadza, bo pod spodnie, albo po domu niech ma. Za to nienawidzę biedronkowych rajtów frotte! ![]() ![]() Cytat:
Wiesz popatrz na naszą Debrah, Black i resztę dziewczyn mających problemy z jedzeniem. TU dopiero Twoja mama miałaby prawo tak powiedzieć ![]() Dziewczyny współczuję nocek ![]() ![]() Dzieć generalnie wstał 6:45, pewnie ojca usłyszał jak się krzątał.. ![]() Leżeliśmy jeszcze do 10 w łóziu, coś tam nam się przysnęło, ale nie wiem na ile i o której ![]() Aktualnie kawkuję a Dadi obok je śniadanie ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4461 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4462 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do pogrubionego , no co Ty! Nawet tak nie myśl. Blanka kocha Was tak samo mocno!! ![]() ![]() ![]() Cytat:
Myśmy raz mieli sleep&play i nigdy więcej. Takiego uczulenia dostała że ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-02-21 o 10:15 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4464 |
Rozeznanie
|
Nadrobiłam:
Nawijko - fajnie, że z Kubusiowym jedzeniem lepiej ![]() ![]() ![]() Nancy - co do stópki - ja bym delikatnie poprawiała i dała czas na przyzwyczajenie się do butów. U nas było tak, że pierwsze w ogóle jej nie podpasowały, oddałam je już zresztą, nawet ciężko było je założyć. Przekonała się do kozaczków i teraz już w butach normalnie po dworze śmiga. W domu nadal preferuje skarpy z abs ![]() Silver - śliczny avatar. Laska z Ciebie ![]() Black - poka pazurki ![]() Bokeh - baty dla t. za sugestie o chodziku. U nas też pojawiły się sugestie odnośnie kupna chodzika, jak Mycha miała pół roku, ale szybko ucięłam i miło mi było, że uszanowano moje zdanie ![]() Ellmi - co do dolnych dwójek - u nas jak wychodziły, to były krzywe, jakby pod kątem, a jak już wylazły całkiem, to ładnie się wyprostowało i teraz są równe z jedynkami. No, może jedna dwójka nadal lekko poza rządkiem. Misiaeel - tekst tz o Wołoszańskim poprawił mi humor. swoją drogą też słuchałam i miałam fazę na książki typu "Kobiety dyktatorów", "Sekrety III Rzeszy" i takie tam ![]() Insolito - brawa dla Małego za jedzenie! A co do wspinania - u nas to samo. Nie ma przestrzeni nie do opanowania - jest wyzwanie ![]() Meneq, Fewcia - współczuję nocki Tressel0 - ja zbijam temp., jak przekroczy 38. A co do body, to u nas większość 86 cm. Są w sam raz. |
![]() ![]() |
![]() |
#4465 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4466 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4467 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziękuję Wam za odpowiedzi! Meneq - no właśnie też staram się te przekąski wyeliminować. Ogólnie dobrze nam idzie, tylko jakoś ta rozmowa z mamą tak mnie ruszyła. Dziękuję! Hope - przybiera spoko myślę. Waży prawie 11 kg, wiec się nie martwiłam do tej pory. Edytowane przez Ultra81 Czas edycji: 2014-02-21 o 10:25 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() pieknie wazy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4470 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Daria ma takie jak na fotce Cytat:
![]() Ja też mam dziś frytki i rybkę ![]() I też mi się wydaje że dziś sobota ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-02-21 o 10:37 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:06.