|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
chwalę się
![]() 1. mój brzuch w 32 tygodniu - wielki co ![]() 2. łóżeczko z pościelą, chwilowo bez prześcieradła, a materac jest niebieski; prześcieradło zamówiłam białe i różowe, po Kubie mam żółte i niebieskie i totalnie nie pasują ; no i ten rogal do karmienia ... myślałam, że będzie większy ... Czekamy na komodę, powinna być do dzisiaj, ciekawe ile się opóźni... 3. kran taki off topic ![]() mój TŻ walczył z podłączeniem przez tydzień, ciągle coś nie pasowało, ciekło itd. - o co chodzi - kupiliśmy filtr mega super extra, filtruje 2l wody na godzinę i z kranika leci woda do picia - z jednego coś jak "żywiec" a z drugiego mocno mineralizowana. no a duży kran do mycia naczyń ![]() u nas szło bardzo dużo wody, 2 zgrzewki na tydzień zimą, a latem to nawet nie chcę myśleć ile. więc ten filtr nam się zwraca w 2-3 miesiące no i nie trzeba tachać tych butli, nie ma tyle śmieci w koszu i nie ma sytuacji, że brakło
|
|
|
|
#2972 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
teQiba masz rację 10 dni po terminie to masakra, a z drugiej strony co robić jak lekarze trzymają
|
||
|
|
|
#2973 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2974 |
|
Raczkowanie
|
olakola no brzusio sporawy ale za to jak masz ładnie w łazience
![]()
|
#2975 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za wagę dla Małej i Ciebie---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
![]() chociaż na razie nie nastawiam się na nic ![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
strach pomieszany z ekscytacją ![]() tak Ci zazdroszczę, że już masz Oleńkę wymęcz dzisiaj cyce i Małą, żeby laktacja się utrzymała ![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- wtedy zaznaczasz opcję, że jesteś samotną matką i jeśli Twoje dochody nie przekroczą jakiejś kwoty to dostajesz 2000zł becikowego, a nie 1000, no i masz szansę na uzyskanie zasiłku rodzinnego, miesięcznie jakieś 70 zł. Chyba ![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- olakola sówki ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- elunka88, baja_86, magduś2 za 40 tc! ![]() swoja drogą co Wy tu jeszcze robicie? ![]() na porodówkę marsz! ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- witam się w kolejnym dniu bólu żeber i pleców na tej wysokości ![]() byle do 03.03, będę donoszona i zrobię wszystko, żeby dzieć nie chciał siedzieć w moim brzuchu ![]() wczoraj szczerze pogadałam z tż o moich uczuciach odnośnie porodu, kp i macierzyństwa i pomogło zabieram się za drugą (i ostatnią) serię prasowania ubranek ![]() dobrze, że jest tego mniej niż ostatnio
|
||||
|
|
|
#2976 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a w Warszawie nie mieszkam i szpital ma 20 lat! I zzo też jest za darmo ![]() Aga9 myślę że sedno dyskusji toczy się wokół nie tego który poród jest wg których mam lepszy, bo zawsze będą kobiety które wolą jedno i takie które wolą drugie, ale wokół tego że piszesz że płacisz dużo pieniędzy za taki poród jaki twoim zdaniem jest lepszy i jednocześnie piszesz że się go tak boisz...tego nie rozumiem...to po co iść pod nóż choć pewnie odpowiedź znam, bo napiszesz że tamtego boisz się jeszcze bardziej...ale wiesz że każdy poród ma swoje wady i zalety i nigdy nie wiadomo który się czym skończy więc może czasem lepiej popracować nad lękiem przed nieznanym...i nie odbierz tego jako uszczypliwość, bo ja np panicznie się boję dentysty i żaden ginekolog mi nie straszny tak jak dentysta, no ale co zrobić, zęby trzeba leczyć...sorry takie mamy życie |
||||
|
|
|
#2977 |
|
Rozeznanie
|
u mnie dziś równo 36 tydzień
|
#2978 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Ja bym chyba wymyslila cokolwiek zeby mnie w szpitalu trzymali bo w domu bym oszalala czekajac. Cytat:
|
||
|
|
|
#2979 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() za wizyte ![]() ![]() Cytat:
chociaż i tak nie znamy dnia ani godziny (oprócz ;zaplanowanych' dziewczyn) Cytat:
super !Cytat:
podobno to normalne, piersi są wrażliwsze itd.. poza tym cieknie mi tylko z lewego cyca, boje sie że z drugim w takim razie coś jest nie tak ma tak któraś może?Cytat:
czyli juz +11kg.. a byłam tak dobrej myśli ![]() ja tak samo, nie wiedziałam że to coś dziwnego ![]() ![]() Cytat:
ja mam chyba podobny brzuch, tak czy inaczej przepiekny super sprawa z tym filtrem, wcześniej nie słyszałam o czymś takim, ale dobrze wiedziec ![]() u nas dziś śliczna pogoda, może sie gdzieś wybiore - aż szkoda siedzieć w domu poza tym zaczynam wojne z gołębiami na balkonie.. Ma ktoś może jakieś sposoby sprawdzone żeby sie tego pozbyć? Nawet prania na balkon wynieść nie moge, już nie mówiąc żeby tam posiedzieć jak już sie na prawde ciepło zrobi ![]()
|
|
|
#2980 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pocytowalam i mi zjadła posty..
Elunka, Baja oklaski za już 40tydzień. Teqiba dla Ciebie za 38 ![]() Mariola to widzę że bardziej zaangażowane położne z powołania pojechały w sina dał. W szpitalu gdzie rodziłam tego dnia od rana byłam sama na porodówce. Dopiero wieczorem przyjechała dziewczyna w zaawansowanej fazie. I mimo to położne sie mną niespecjalnie interesowały przez cały dzień. Cytat:
jak to możliwe że za prywatną klinikę płaci nfz? Cytat:
Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#2981 |
|
Moderator
|
Side - to Ty bierz moj porod a ja wezme Twoje zeby, bo ja akurat dentysty sie w ogole nie boje
|
|
|
|
#2982 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i brzuszek też ładnyCytat:
![]() Cytat:
także się nie martw to raczej normalnemaggie |
||||
|
|
|
#2983 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2984 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
u mnie też nie ma innej opcji, tylko CC, rodziłam SN i wiem, że ja nie jestem do tego stworzona ... delikatnie mówiąc Cytat:
koziemleko mnie cycki nie bolą Smarrita o becikowe możesz złożyć w przeciągu roku od narodzin. jeśli złożysz do października (albo do listopada, nie pamiętam) to przedstawiasz dochody za 2012, a jak złożysz później to dochody za 2013 ja bym się musiała z moim TŻtem rozstać, żeby dostać becikowe ... takie prorodzinne państwo mamy ... cholerne limity wprowadzili od 2013, kiedyś było dla wszystkich ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
możliwe, klinka ma podpisaną umowę z nfztem i tyle u nas np. prywatna klinka ma podpisaną umowę z nfztem i do specjalistów można chodzić do nich "za darmo", tylko niestety nie mają ginów i porodówki |
||||
|
|
|
#2985 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dokładnie tak jak pisze olakola - klinika jest prywatna, ma podpisany kontrakt z nfz. Z tym, że wspomniany prywatny Medeor w Łodzi przyjmuje na nfz tylko wcześniej umówione porody prowadzone siłami natury. Musisz mieć przy tym wykupioną położną. Oczywiście jeśli w trakcie okazuje się że trzeba ciąć no to nie musisz za to płacić. Prywatnie ten szpital też świadczy usługi porodowe, cesarka chyba coś ponad 8 tys. Cytat:
---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Side - oczywiście że się boję zabiegu, byłabym hipokrytką gdybym powiedziała że się nie boję ![]() Dyskusja właściwie się wywiązała z tego, że kobiety obwiniają się o to że nie udało im się urodzić sn i są przez to "gorsze" - a nie dotyczy tego który poród jest lepszy a który gorszy.
|
|
#2986 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieć ma przynajmniej w czym pływać
Fajna łazienka-zazdroszczę ![]() A co to tam na dole w rogu w ścianie obok łóżeczka?, jakaś lampa? ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2987 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() olakola ładniutki brzuszek i łóżeczko w sóóóówki oczywiście jak się człowiek przyzwyczai to nie czuć ale jak teraz nie mieszkam w domu i sporadycznie się jej napije (u mnie i tak się kupuje wodę) to jest dla mnie karą a kupe kasy kosztował i chyba co pół roku filtry trzeba zmieniać.Widzę że wizualnie filtry takie same. Jak bedę w domu to aż sprawdzę czy ma jakąś nazwę na butli ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() bo chcecie dać relacje na żywo |
|||
|
|
|
#2988 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
ja bym chciała rodzić 'na klęczkach' niech zadziała siła grawitacji, a nie wiem czy w moim szpitalu w ogóle można a wanna do porodu wygląda jak zwykła jednoosobowa, nie wiem jak kobietom ma tam być wygodnie gadam sobie, bo zdjęcia widziałam, już niedługo pójdę na pierwsze ktg, zobaczę na żywo, to może zmienię zdanie ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
teraz zamontowała siatkę i ma spokój
|
|||
|
|
|
#2989 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jakoś trudno mi pojąć dlaczego do becikowego liczy sie dochód za 2012 skoro cały 2013już za nami?
Cytat:
Cytat:
mi nie dokucza. Może bolą bo rosną? Nic innego mi do głowy nie przychodzi Cytat:
Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#2990 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pójdziesz z nimi tyle razy do dentysty co ja za ciebie rodzić, bo ja mam zęby jak koń po tacie, 73 lata i wymienił pierwszego zęba w życiu elunka88, baja_86, magduś2 chyba za was wypiję....Mirindę Castia bardzo mi przykro że miałaś taki przykry dzień to po 200zł na stół i robię zapisy na porody na przyszły tydzień
|
|
|
|
|
#2993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Musisz zapytać tylko jak je udokumentowac u siebie )
|
|
|
|
|
#2994 | |
|
Zakorzenienie
|
zastanawiamy się nawet nad dołączeniem filmiku, ale nie wiemy czy chciałybyście to oglądać
![]() Cytat:
na zdrowie ![]() |
|
|
|
|
#2995 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zamawiam wtorek popołudniu
|
|
|
|
#2996 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2997 | |||
|
Zakorzenienie
|
wewillrockyou u mnie do 2 fazy porodu jest tylko fotel ale też się zastanawiam czy to jest dobra pozycja (bezpieczna dla krocza) bo te podkładki na nogi są wyżej, czyli podciąga nogi do góry -> krocze idzie do góry, bo umówmy się, rzadko która będzie siedziała prosto na krześle tylko je odchyli do tyłu. Ja się nie znam i gdybam ale nie mam wyboru i będę na fotelu rodzić
Cytat:
tu bardziej chodzi o suplementacje wit podczas karmienia. Ja tak zrozumiałam Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2998 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny w moim bloku jest 6 albo nawet 7 ciężarnych!
na 39mieszkań!;P padłam jak się dowiedziałam o kolejnej najśmieszniejsze, że ja i jeszcze 2 sąsiadki mamy termin w jednym tygodniu![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
mamy taki sam przewijak
21.04.2012 ![]() 18.03.2014 Agatka Edytowane przez magduś2 Czas edycji: 2014-02-21 o 13:44 |
|
|
|
|
#2999 |
|
Zakorzenienie
|
melduje tylko,ze mam twarde brodawki i Ola ich nie chce, bo nie umie chwycic porzdanie. tz ma mi dzisiaj przywiezc kapturek i pozniej polozne dalej beda mi pomagac :-(
w ostatecznosci zostaje laktator i butla. za dlugo mi ja przytrzymali po porodzie : Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3000 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:26.

za wagę dla Małej i Ciebie
lepiej sie wlasnie nastawaic na gorsze i milo rozczarowac

Ale chodziło mi też o sam etap "wyparcia" dziecka.

ja też dziś zaczynam 40tc
czyli juz +11kg.. a byłam tak dobrej myśli