|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX
To prawda. Raz że glut jest słaby, a dwa po prostu ciężki, to czuć aż w rękach w porównaniu do sklepowego żelu. Ja przy takich włosach do łopatek stosowałam gluta, ale wymieszanego z innym żelem (jakimś mocniejszym), ale im włosy były dłuższe, tym glut się mniej sprawdzał, prostował, puszył, więc odstawiłam.
|
|
|
|
#2072 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no współpracują, nie używam też b.s odkąd przestałam zawijać nawet na chwilę w turban, rozczesuję je przy spłukiwaniu d/s i już a nie sorki, nie dopisałam dziś wgniotłam troszkę (na oczko jak 3/4 orzecha włoskiego ) pianki z syoss bo wiedziałam że mam latający dzień i nie chciałam wyglądać jak puchowa miotła, ale u mnie czy ze stylizacją czy bez to podobnie wyglądają, tylko wiadomo, ze stylizacją trzymają się lepiej mimo miętoszenia plus likwidacja jakichś puszków.W niedzielę nie dam pianki, porównamy ![]() Cytat:
![]() Zarzuciłabym ![]() ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------
|
|
#2073 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Olejuję własnie czasem z jakąś odzywką w psikaczu, co mi podleci a zgodne z CG, ale chyba na jakiś czas zawieszę ten rodzaj pielęgacji i zobaczymy coś do pielęgnacji na angielską nutę, dziękuję ze staracie się pomoc. ;*
|
|
|
#2074 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla zlikwidowania jakiegoś ostatniego puszku (czasem te silikonowe psikacze są w tym niezłe), ale jako pierwsze O się niezbyt nadaje.
|
|
|
|
|
#2076 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tłumaczyłam co to znaczy OMO. Jednej nie pasuje OMO, innej odpowiada same mycie odżywką o którym wspomniałam. Wiemy jedno coś tu nie gra. Facelle nie odpowiada to można byłoby użyć szamponożelu Alterry. Problem z łupieżem może być też przez samo używanie produktów z Garniera...Moja siostra po Garnierze dostaje łupieżu...Nie wiem. Teraz sobie przypomniałam...AiK jest emolientową odżywką jednakże może powodować przyklap o którym nam koleżanka wspominała, że ma. Nie każdej z nas pasuje. Zapomniałam o aloesie...Jednakże nie zawsze aloes musi być przyczyną. Psikanie wodą bynajmniej u mnie powodowało puch..Zalezy w jakich proporcjach się go daje. Noi właśnie o tym zapomniałam a koleżanki przypomniały... Sam żel lniany może być zbyt słaby...I nie każdej odpowiada i też powoduje przyklap. Każdy włos potrzebuje czego innego i stale trzeba kontrolować. Myszkę podziwiam, że tak zapisuje sobie wszystko o kosmetykach. Jeśli o mnie chodzi to zapominam o tym. Przypomnę sobie w ostatniej chwili czytając.
Narzeczona 11.10.2013 Dbam o włosy Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! ![]() Stop suszarce od końca czerwca 2010 ![]() Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek ![]() Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka Edytowane przez bernadka20 Czas edycji: 2014-02-21 o 17:02 |
|
|
|
|
#2077 |
|
Zakorzenienie
|
Chętnie bym pomogła, ale ja po prostu rzucam cokolwiek na głowę parę razy z rzędu i patrzę co się dzieje, no i jak plusowo to zapisuję dany produkt na liście top
nie znam się na tych wszystkich niusach ale tu jest mnóstwo dziewczyn które pomogą
|
#2078 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam pusta butle laduje tam aloes albo wode, do tego olej i jakas odzywke, wstrzasam i wtedy psiukam. W moim przypadku nie ma zadnej roznicy pomiedzy olejowaniem tradycyjnym a w psikaczu.
|
|
|
#2079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widocznie miałam bardzo mały otwór.Ale spróbuj na dużą ilość odżywki dopiero nałożyć olej. To się bardzo często sprawdza. |
|
|
|
|
#2080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Palmer's cocoa butter formula with vitamin E - moisturizing body oil - świetny lekki olej porównywalny do oleju Babydream. Fajny do ubogacania lekkich odżywek albo do zabezpieczania końcówek bo nie obciąża za bardzo. No i ten czekoladowy zapach to już w ogóle. ![]() naked rescue shea butter &olive intensive conditioner - lekka odżywka coś w stylu Joanny. Ładnie pachnie i jako do b/s jest fajna bo dociąży ładnie jeśli będzie za lekka to dokapiesz oleju.hmmm w Superdrug masz olej kokosowy na półce oraz odżywkę jabłkową tejże firmy - świetna do mycia no i kosztuje grosze. Możesz zaglądnąć też do Holland&Barret gdzie znajdziesz naturalne kosmetyki - aloesowe, z miodem i inne. Droższe al e jak popatrzysz dobrze po składach to naprawdę warto zainwestować. Co jeszcze możesz znaleźć.. popatrz może na ebay. Tam możesz trafić na angielskie kosmetyki które polecane są na wizażu a w sieciówkach ciężko je spotkać. Jest jeszcze przecież TheBodyShop - u mnie odżywki i szampony wyszły ale poszukaj a znajdziesz coś A no i niezastąpiony TkMaxx gdzie olei i odżywek co nie miara. Sama znalazłam tam olej avocado i olej macadamia. Odżywkę Creations Garden Natural Products, Leave In Conditioner with Argan Oil from Morocco, Moisturizing też polecam. Porównywalna do Garniera AiK możesz stosować na zmianę no i ma większą objętość niż Garnier W Anglii nie jest tak źle wystarczy spędzić na półkami trochę czasu i postudiować składy. Możesz też popatrzeć na kosmetyki które zostały zanalizowane. Mniej wiecej zorientować się które to angielskie firmy i szukać Próbowałam na wizażu znaleźć wątek tylko i wyłącznie z angielskimi kosmetykami ale albo dawno nieaktywny albo źródło informacji marne. Próbuj. Myślę że do twoich włosów po prostu trzeba różnorodności bo się przyzwyczajają. Moje włosy np. nie lubią protein więc też możesz odstawić na np. co 3-4 mycie. Musisz próbować bo niestety ale CG wymaga cierpliwości,czasu i samozaparcia. Jak się poddasz to mówię ci będzie jeszcze gorzej. Co zauważyłam u siebie - nawet jeśli to nie jest kosmetyk do włosów i tak sprawdzam za każdym razem skład nawet żywności co w nich jest konkretnie. I myślę że nawet jakbym zrezygnowała z cg to nie potrafiłabym nie czytać składów. Nie jestem ekstra znawczynią ale co swoje to zrozumiem a jak nie ogarniam to szukam i o Za 20 razem wchodzi do głowy
|
|
|
|
|
#2081 |
|
Raczkowanie
|
a mnie tak AZS zaatakowało,że szkoda gadac
pomagam sobie jakoś cerkogelem i kilka razy dziennie wcieram gluta lnianego w skórę głowy.Oby to pomogło
|
#2082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i stosowanie metody LOC przy pogodzie angielskiej sporo mi pomogło. Przy moich włosach, gdzie wychodzę na zewnątrz i włosy wręcz rosną LOC stało się niezastąpione. Od tamtej pory naprawdę jest dużo dużo lepiej! Zapomniałam się pochwalić a co Przyleciałam tydzień temu do PL. Umyłam włosy (w końcu normalna woda!) no i normalnie ułożyłam. Babcia mnie zobaczyła i tekst - Kręciłaś włosy? Także skoro po 8 miesiącach nie widzenia się wszyscy mi mówią że kręciłam włosy bo one nigdy się tak nie kręciły to musi coś być w tym CG. A tu efekt po pierwszym myciu w PL:M - szampon H&S - nie miałam innego ups ![]() O- olej sezamowy z odżywką Garnier na 20min spłukałam zimną wodą i L- odżywka Garnier jako b/s O- kapka oleju sezamowego C - krem do loków Boots |
|
|
|
|
#2083 |
|
Zadomowienie
|
Magda1706 - też uwielbiam tego Bootsa!
dla mnie idealny. A co najważniejszego: mega wydajny! Mam w zapasie jeszcze jedni opakowanie a potem będę pewnie męczyć znajomych aby mi go wysłali ponownie. Podoba mi się w nim to, że jak damy więcej to mamy działanie podobne do żelu, a jak mniej to naturalny efekt lekkiego "puszka" który bardzo lubię![]() ps. zapomniałam dodać, że on chyba w Anglii kosztuje AŻ 1,5 funta hahahaha
Edytowane przez iwonsia01 Czas edycji: 2014-02-21 o 19:17 |
|
|
|
#2084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak będę wracać do PL na stałe już to zabiorę ze sobą chyba z 10 tych słoiczków hahahah
|
|
|
|
|
#2085 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2086 |
|
Zadomowienie
|
Ojej! Ale krecioły!!!
Dziękuję za polecenie tylu kosmetyków czas powoli próbować Co do kremu do loków to słyszałam o tym bootsowym i jeszcze o scandalous bad girl curl cream. Będę próbować. A jakie maski w UKjowym przybytku szczęścia polecacie? Znalazlam biovax na ebayu a cos do kupienia lokalnie? Powoli rzeczywiście ucze się czytania składów [co jest sensowne itp.] Ale Cg jeszcze troche mnie przeraza, taka trochu czarna magia... Jakos wciaz sie boję... bo wystarczy jeden detal i już produkt niezgodny cg, dlatego zasób moich kosmetykow taki ubogi Znalazlam tania maske z extraktem henny, krótki skład, moze kto mi powiedziec czy warto to to na glowe klasc? [BO ta numeroza na dole mnie trochę odrzuca i wszystkie methylo cośtamy] Aqua, cetearyl alkohol, glyceryl stearate, cetrimonium chloride, parrafin, glycerin, parfum, lawsonia inermis, benzyl alcohol, methylchloroizothiazoline , methyloizothiazoline, CI 19140, CI42090, CI 14700 Krem rozumiem ten? Tylko ze on niby nbiezgodny bo ma pq-10, wiec jak to jest z tym cg? ![]() Jestescie super.!
![]() 20.12.2013 Świadomie dobieram kosmetyki. Edytowane przez Joanku Czas edycji: 2014-02-21 o 20:24 |
|
|
|
#2087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ten benzyl alcohol jest taki sobie teoretycznie, chociaż mnie nigdy nie zaszkodził w niczym, no i jest na końcu składu. Te methylocośtam to nie wiem co to. Nie znam się na tyle.A te numerki to zwykłe barwniki, żeby maska miała ładny kolor. Nic szkodliwego, z tego co mi wiadomo.
|
|
|
|
|
#2088 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już idę robić zdjęcie, ale w sumie na oko wyglądają tak samo, niewielki puszek bo leżałam dziś w ciągu dnia czego zwykle nie robię ale wstawię jutro rano bo mąż na film mnie woła
|
|
#2090 | |
|
Zadomowienie
|
Póki co bardzo cacy, ale ciężko jest mi ocenić obiektywnie, bo włosy są dzisiaj po pierwszym myciu od czasu cięcia i są jeszcze w szoku (zwykle 3-5 cm podcięcia u mnie wystarcza, żeby podniosły się 15
), więc ładnie się wybiły i jestem zadowolona Migdałka połozyłam tylko na długość, na skalp poszła Amla Khadi Joanku nie wiem skąd Ci się wzięło przeświadczenie, że AiK jest proteinowy Ale o UK nigdy bym nie powiedziała, że jest biedny asortymentowo jeśli chodzi o włosy ![]() Cytat:
Imperfecta mi aloes w połączeniu z miodem i lekką odzywką TBS (forever ![]() Wicherek bardzo na plus
|
|
|
#2091 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2092 |
|
Zadomowienie
|
Ja dodawałam do bananowej, bo uznałam, że najlepsza będzie bez zbędnych dodatków (czyli zgodna z cg), ale Twoje włosy to mi się i tak nawilżone wydają
|
|
#2093 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tym najbardziej nie moge sie wlasnie uporac |
|
|
|
|
#2095 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co.. poddalam się ;/ Wiem [wyznaje troche swoje grzechy ;p] powinnam walczyc do konca, ale [zwalam winę na wino o 14
] umyłam włosy garnierem intensywna regeneracja z keratyna [czyli silikon sls i śmieci] na to glisskur maska z proteinami jedwabiu czyli kolejny smieć wszystko dalej tak jak zawsze...I nie moge uwierzyć...Wlosy sa dociążone, nie fruwają ładnie się pozbijały w loki suszylam je dyfuzorem moze 20 minut... Kurde. Zobaczcie. Mysle ze raz na jakis czas wlosowy mcdonald im nie zaszkodzi, ale w takim ukladzie co? ![]() Odejsc od cg i poszukac szamponow z jakims konkretnym skladem?Czy probować dalej?
|
|
#2096 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mnie po myciu odżywką albo delikatnym szamponem swędziała skóra głowy, robił się łupież. Myję zwykłym szamponem, nakładam różne odżywki(często zmieniam), nie suszę ciepłym powietrzem, nie prostuję i nie narzekam na ich stan
|
|
|
|
|
#2097 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2098 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
"umyłam włosy garnierem intensywna regeneracja z keratyna [czyli silikon sls i śmieci] na to glisskur maska z proteinami jedwabiu czyli kolejny smieć " - umyłaś szamponem z keratyną (proteina) i dałaś maską z jedwabiem (proteina) i włosy od razu wyglądają piękniej. Ja ostatnio się przenawilżyłam (olej przed każdym myciem, emolientowe olejowe maski i odżywki, mało protein) i miałam taki gumowy puch. Pomogło dwukrotne zastosowanie maski z kilkoma kroplami keratyny |
||||||
|
|
|
#2099 |
|
Raczkowanie
|
nie mam żelu aloesowego
tylko aloes doniczkowy ale on coś taki lichutki jest jeszcze i mi go szkoda. Mam nadzieje, że len i cerkogel pomogą.
|
#2100 |
|
Zadomowienie
|
|Tej keratyny to tam tyle co kot napłakał. Ale ok, sprobuję i tak] chociaz jak mówię silikon wrócił a włosiory tak już od wieków nie wyglądały.
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:14.

no współpracują, nie używam też b.s odkąd przestałam zawijać nawet na chwilę w turban, rozczesuję je przy spłukiwaniu d/s i już
) pianki z syoss bo wiedziałam że mam latający dzień i nie chciałam wyglądać jak puchowa miotła, ale u mnie czy ze stylizacją czy bez to podobnie wyglądają, tylko wiadomo, ze stylizacją trzymają się lepiej mimo miętoszenia plus likwidacja jakichś puszków.
taki do spożycia, w sumie niewiele tam jest oprócz niego. Nikt tego nie pije. Tak sobie pomyślałam, że... rzucę to na włosy

o kosmetykach. Jeśli o mnie chodzi to zapominam o tym. Przypomnę sobie w ostatniej chwili czytając.

pomagam sobie jakoś cerkogelem i kilka razy dziennie wcieram gluta lnianego w skórę głowy.Oby to pomogło

Nie znam się na tyle.
z tym najbardziej nie moge sie wlasnie uporac
Odejsc od cg i poszukac szamponow z jakims konkretnym skladem?