|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VII część: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,86% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
1 | 2,86% |
| Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
12 | 34,29% |
| Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy |
|
0 | 0% |
| Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy |
|
3 | 8,57% |
| Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala |
|
4 | 11,43% |
| Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta |
|
3 | 8,57% |
| Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie |
|
3 | 8,57% |
| Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy |
|
5 | 14,29% |
| Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią |
|
3 | 8,57% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
Cytat:
kupisz ciezki wozek, a za pol roku bedziesz zmieniac na lekki. pisze z wlasnego doswiadczenia jak Blanka skonczyla rok przesiadlam sie na parasolke bo wazyla tylko 7 kg plus dziecko, a dodam ze Blanka na rok wazyla 8,5 kg. no i byla kompaktowa, bude miala duza, rozkladala sie na plasko i Blance bylo w niej wygodnie, nie terkotala jak typowa parasolka, jezdzila nia prawie 2 lata i wyglada jak nowka, Amelka ja odziedziczy.zreszta wiosna idzie, spiwor pojdzie w odstawke, Lilke bedziesz lzej ubierac. serio ja bym sie wstrzymala. co do wiatru to tak jak czarna pisala, albo folia, albo dodatkowe boczki mozna kupic do budki. |
|
|
|
|
#3302 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
Cytat:
Cytat:
powiedz,ile Amelcia teraz waży?znowu zaczynam się przejmować... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przypomnialo mi się coś ![]() Jak byłam w odwiedziny u mojej koleżanki, to akurat jej mąż był w domu. Synek miał 2 miechy, facet jeszcze nigdy z nim na spacerze nie był, ale jak przyjechałam z koleżankami to wyciągnął ten wózek Quinny (nowy kupili, bo ich stać, czarny z białym stelażem) i go przy nas wyciągnął i patrzył,czy widzimy i wielce rozpowiadał,że idzie na spacer Pochwalić się chciał![]()
|
|
#3303 |
|
Wtajemniczenie
|
własnie wiem ze są te boczki ale za cholere nie moge ich znalezc..
pogadam z Tz zobaczymy co on na to ![]() Dzieki dziewczyny! |
|
|
|
#3304 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystko jest na sprzedaż, to tylko kwestia ceny.
|
#3305 |
|
Wtajemniczenie
|
motyl-
|
|
|
|
#3306 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My mamy piec gazowy i tez sie ciagle psuje. A to wody nie grzeje albo nie chce chaty grzac. I tak w kolko... Tz tak mnie wczoraj wkurzyl, ze szok. Karmie mala, cisza w pokoju, a ten wlazi i cos nawija, tym samym budzac ja. W nagrode walczyl z nia godzine, a ja bralam kapiel ![]() Wysłane z mojego LG |
|
|
|
|
#3307 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl kalkulator dobrze działa, albo bajka się źle mierzy, albo ma tyle pod biustem
tam jest też napisane, jak się mierzyć.Poli sama spacerowka za 800 zł to droga. Nasza była za około 600 zł nowa, espiro magic 4. Na lato sprzedaje xlandera i sie przesiadamy.
|
|
#3308 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ogólnie jem wszystko... poza kwaśnymi rzeczami, mega ostrymi i wzdymającymi... już jak Igor miał miesiąc to zaczęłam jeść smażone mięso... w żaden sposób nie odczuwam że kp jedynie kawe zamieniłam na zbożową - ale że pije z mlekiem to nie robi mi to różnicy ![]() Cytat:
skąd bierzecie wykroje na te zabawki ? czy same rysujecie ![]() Cytat:
widziałam już wczoraj na blogu ![]() Cytat:
ja jem orzechy nie całe opakowanie ![]() też się tak na początku bałam i prawie nic nie jadłam... no ale Igor ma już 5 miesięcy z każdym miesiącem stwierdzałam że musi się zacząć powoli przyzwyczajać do innych rzeczy, tymbardziej że lada dzień zacznie sam wcinać ![]() Cytat:
|
|
|
#3309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do wagi, nie mam pojecia bo sie dawno nie wazylysmy. na moje oko okolo 6,5 kg bo jest lekka, odwioze Blanke do dzieci to pozniej sie zwaze z Amelka i orientacyjnie napisze
|
|
|
|
|
#3310 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
Zdrówka! Cytat:
brzmi strasznie, oby to nie było to Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i Piotrek mówi, że mu się podoba i kupi następnemu- mi też się podoba, ale spacerówka kubełkowa więc beznadzieja jak dla mnie- Miki teraz już w spacerówce popyla a w takiej to by nie mógł w tym wieku
|
|
#3311 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
To już powoli robi się nudne, 7 pobudek tej nocy i ja oczywiście niewyspana ![]() Muszę trochę chatę podgarnąć, bo na jutro zapowiedziała się koleżanka. Już się cieszę na jej złote rady ![]() Cytat:
dużo zdrówka dla HaniCytat:
mój Miłek w ogóle sam na boczki się nie układał, aż pewnego dnia położyłam go na macie, dałam takiego większego misia na brzuch i jak ten miś mu zleciał to on za nim na boczek a potem na brzuch chyba to tak automatycznie zrobił, że sam nie wiedział co się dzieje, ale teraz już ciągle na boczki się obraca, więc i z przekręceniem na brzuch nie ma problemumnie takie dzieciaczki 7-7,5kg wcale nie wydają się duże, tylko takie normalne mój ma 7kg i wydaje mi się raczej drobny a wysokiCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
moja spacerówka z zestawu jest kiepska, brzydka i ma kilka wad, ale przemęczymy się z nią, Twoja wizualnie jest bardzo fajna, ale jeśli te rzeczy o których pisałaś bardzo przeszkadzają to lepiej kupić nowy wózek niż nosidło, wózek wiadomo bardziej potrzebny i częściej używany ![]() a z drugiej strony może lepiej pojeździć parę miesięcy tym obecnym wózkiem i wtedy kupić coś mniejszego i lekkiego, nie koniecznie parasolkę ale też nie taki wielki kombajn
|
||||||
|
|
|
#3312 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my mamy taką gondole.Kupiłam ze względu na to ze mozna ją złozyc(ani razu z tego nie skorzystalismy ) wizualnie naprawde fajnie się prezentuje.---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- kasiunia mam mętlik w głowie..chyba musze się z tym wszystkim przespac.. Edytowane przez policzanka Czas edycji: 2014-02-25 o 09:29 |
|
|
|
|
#3313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/sassy-gryzak-do-po...987641232.html
|
|
|
#3314 |
|
BAN stały
|
No ja mam spacerowke taka, kupiam ostatnio w pl (bez tej gondoli na zdjeciu)
Bo blizniaczego wozka to nie mam ochoty pchac, a parasolka niezbyt jeszcze ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- No mi olejowy robi takie numery.Ale mm jeszcze gazowy i taka kuchnie na drewno, tylko trzeba tam podkladac co 20 minut.Teraz w niej rozpalilam bo na dole 18,7 stopnia |
|
|
|
#3315 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Gwiazdy
![]() Moja larwa wreszcie usnęła i mam chwilę dla Was W ogóle jednym okiem podczytuję na telefonie, bo do lapka nie ma czasu usiąść, ale odpisać już nie bardzo jest jak - goopie smartfony ![]() U nas wszystko ok - Jasiek rośnie jak na drożdżach - obecnie jest na etapie dżdżownicy i ciamkania wszystkiego co w zasięgu paszczy. Ostatnio ulubionym gryzakiem jest pałąk od maty ![]() Niestety nie przeszło mu i żeby się bawił, trzeba być obok, a najlepiej jeszcze zagadywać i bawić non stop. I tym sposobem załatwia mamusi całe dnie ![]() Aha, zwodowaliśmy go i jest super - bardzo lubi wodę i basen Chciałam dodać fotki, ale Wizaż nie pozwala. Nie mam pojęcia o co chodzi, ale żadne sposób nie działa - nie dodaje i basta
|
|
|
|
#3316 |
|
BAN stały
|
Poli wozel ladny wizualnie, ale rzeczywiscie duze minusy
|
|
|
|
#3317 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no moja też coś koło 6,5:/ kto to jeszcze miał takie lekkie dziecko? Cytat:
Cytat:
dzięki Cytat:
tylko ja mam czarne kółka.
|
|
#3318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciesze sie ze u Was ok
|
|
|
#3319 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja to bym najchętniej przeskoczyła etap tej wielkiej spacerówki, ale raczej nie dowożę młodego w gondoli do roczku żeby się od razu na parasolkę przesiadł
![]() duży mamy taki http://www.mamaija.pl/fyn-4-ds-class...4-r,d3310.html tylko inne kolory a parasolkę taką http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=2400 wstawicie tutaj ten kalkulator?? Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2014-02-25 o 09:46 |
|
|
|
#3320 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3321 |
|
Zakorzenienie
|
Poli też by się zastanowiła nad kupnem innej. 800 zl to bardzo duzo jak na samą spacerówkę, na pewno znajdzuesz coś tańszego
Edytowane przez papuga_69 Czas edycji: 2014-02-25 o 09:49 |
|
|
|
#3322 |
|
Zakorzenienie
|
Papugo
![]() Dziewczynki, w jakim wieku można dziecku dać ogórka kiszonego? Mama znalazła jakieś stare zdjęcia, na których jestem - mam może z dwa i pół, max trzy lata i wcinam ogóry z wielkiego słoja I tak sobie dumam czy nie za szybko, czy takie czasy były, że się mniej szczypali
|
|
|
|
#3323 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na pewno przed roczkiem dostał
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3325 |
|
BAN stały
|
Ja parasolke uzywalam przy 7 miesiecznym dziecku, ale bylo juz cieplej.
Chociaz jak w lipcu przypizgalo 12-13 stopni to sobie darowalam spacer bo nie mialam w czym. Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2014-02-25 o 09:55 |
|
|
|
#3326 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
|
|
|
#3327 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się głowię kiedy Stasia do spacerówki przenieść?? W gondoli ledwo się mieści (szczególnie w bucikach) ale trochę się boję czy nie jest jeszcze za mały na spacerówkę. W ogóle to spacerówka GRACO rozkłada się tez na płasko (mały nie siedzi) więc z tym nie byłoby problemu ale jakoś tak może lepiej poczekam na cieplejsze dni?? Jak uważacie.
Lecę bo młody się obudził z porannej, 2 h drzemki ![]() Cieszę się, ze mysz sie Wam podoba Haneczka była zachwycona z prezentu Ahhh to szycie dla dzieciaków - sama radość.
|
|
|
|
#3328 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wychodzi mi 70E, a z allesa mam 65I i są ok Cytat:
|
||
|
|
|
#3329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- dziewczyny pytanko do posiadaczek łóżek z ikei tych składanych z narzutami jak je wyprać? narzuta - pokrowiec nie mieści mi się do pralki, raz ja zdjełam i namoczyłam w wannie ale byla tak ciężka jak nasiąkła wodą że wymiękłam i schła 2 dni na dworze w lato
|
|
|
#3330 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jula zamiast jesc to wyrywa mi butelke, lapie za smoczka i gada z nim Wysłane z mojego LG |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:49.

kupisz ciezki wozek, a za pol roku bedziesz zmieniac na lekki. pisze z wlasnego doswiadczenia 

szybko pojechaliśmy do lekarza i dobrze wyczaiłam, bo to sam początek. no ale pierwszy antybiotyk jest 

moja spacerówka z zestawu jest kiepska, brzydka i ma kilka wad, ale przemęczymy się z nią, Twoja wizualnie jest bardzo fajna, ale jeśli te rzeczy o których pisałaś bardzo przeszkadzają to lepiej kupić nowy wózek niż nosidło, wózek wiadomo bardziej potrzebny i częściej używany 
) wizualnie naprawde fajnie się prezentuje.
klaski :