Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VII część:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,86%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 1 2,86%
Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 12 34,29%
Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy 0 0%
Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy 3 8,57%
Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala 4 11,43%
Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta 3 8,57%
Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie 3 8,57%
Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy 5 14,29%
Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią 3 8,57%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-25, 09:02   #3301
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
dzis sprawdze jak to bedzie wyglądało.

co myslicie o tej spacerówce z linku?czy moze znacie jeszcze lepszą?
wiesz co, ja bym poczekala. piszesz ze waga nie jest istotna, ale uwierz ze jest kupisz ciezki wozek, a za pol roku bedziesz zmieniac na lekki. pisze z wlasnego doswiadczenia jak Blanka skonczyla rok przesiadlam sie na parasolke bo wazyla tylko 7 kg plus dziecko, a dodam ze Blanka na rok wazyla 8,5 kg. no i byla kompaktowa, bude miala duza, rozkladala sie na plasko i Blance bylo w niej wygodnie, nie terkotala jak typowa parasolka, jezdzila nia prawie 2 lata i wyglada jak nowka, Amelka ja odziedziczy.

zreszta wiosna idzie, spiwor pojdzie w odstawke, Lilke bedziesz lzej ubierac. serio ja bym sie wstrzymala. co do wiatru to tak jak czarna pisala, albo folia, albo dodatkowe boczki mozna kupic do budki.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 09:06   #3302
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
mnie to trochę wkurza, bo ludzie komentują, że na pewno daję za dużo mleka, że przekarmiam
a trudno, żeby dziecko filigranowe było jak rodzice wysocy

ja przywiązałam tylko kokardę białą ale głównie po to, żeby wosk się nie lał chrzestnemu na ręce, bo nie mieliśmy tej takiej osłonki
eee to chyba jednak ma niewiele wspólnego. My z mężem też wysocy (ja 175, mąż koło 190) i na pewno nie filigranowi, a Tuśka to długi szczuplak.

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ponadrabialam was, a od jutra znow bede w plecy do niedzieli bo tz wraca
badzcie laskawe

w ogole wroce do tematu cyckow i kalkulatora jaki matall wrzucila do klubu, masakra wg tego mam 80DD cieeeeekawe to

dobranoc
dziwny kalkulator...nie wierzę,że masz 80, bo musiałabyś mieć pod biustem powyżej 80, a jak ja mam 71 to nie wierzę w życiu,że ty tyle masz! Jesteś drobniejsza niż ja.

powiedz,ile Amelcia teraz waży?znowu zaczynam się przejmować...

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Moja pierwsza sówka
P.s. wiem,wiem.. są małe niedociągnięcia,ale to wszystko przez ten materiał... strasznie mi się pruł
ale śliczna!

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Czarna jak załapiesz bakcyle to po Tobie Ale szyj, szyj bo to wspaniała odskocznia a ile radości potrafi sprawić Potem się od córek nie opędzisz i będzie tylko "mamo uszyj mi spódnicę"
Twoja mycha również boska. Ach,zazdroszczę. Ja o w ogóle nie umiem szyć, moja mama umie,ale i tak jedyne co to naprawia nam różne rzeczy, przycina itp.

Cytat:
brawa dla Adasia

ja mam tę spacerówke.zaczęło mi przeszkadzac w niej to ze nie ma osłonki na nóżki(ale jestem w trakcie szukania kocyka),przeszkadza mi ze ta buda taka krótka,ze wózek jest płytki i raczej kiepsko ochroni przed wiejącym wiatrem no i że nie rozkłada się na płasko..

Bedąc w ciązy naprawde tak te minusy mnie nie raziły..

a Tula to nosidło-o takie
Lilcia jest duża dziewczynka, może faktycznie trzeba wyjąć tę wkładkę?

Przypomnialo mi się coś

Jak byłam w odwiedziny u mojej koleżanki, to akurat jej mąż był w domu. Synek miał 2 miechy, facet jeszcze nigdy z nim na spacerze nie był, ale jak przyjechałam z koleżankami to wyciągnął ten wózek Quinny (nowy kupili, bo ich stać, czarny z białym stelażem) i go przy nas wyciągnął i patrzył,czy widzimy i wielce rozpowiadał,że idzie na spacer Pochwalić się chciał

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 09:07   #3303
policzanka
Wtajemniczenie

własnie wiem ze są te boczki ale za cholere nie moge ich znalezc..

pogadam z Tz zobaczymy co on na to

Dzieki dziewczyny!
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 09:08   #3304
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuje dziewczyny!

Spacerówke kupilismy za 300zł.Nie jest ona w jakims super stanie..Nie wiem czy ktos by się na nia skusił..jesli chodzi o lezaczek to nalezy on do mojego bratanka.Niestety nie moge go sprzedac..Musze porozmawiać z mężem..zobaczymy co on na to..
Wszystko jest na sprzedaż, to tylko kwestia ceny.
Stary 2014-02-25, 09:10   #3305
policzanka
Wtajemniczenie

motyl-d obry tatuś
Stary 2014-02-25, 09:15   #3306
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Znowu sie zepsum piec, a maz juz spi, dobrze, ze mam jeszcze CO.Moze jutro tesc sie napatoczy i naprawi

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Ide robic brzuszki, syn zaczal, nie moge byc gorsza

My mamy piec gazowy i tez sie ciagle psuje. A to wody nie grzeje albo nie chce chaty grzac. I tak w kolko...

Tz tak mnie wczoraj wkurzyl, ze szok. Karmie mala, cisza w pokoju, a ten wlazi i cos nawija, tym samym budzac ja. W nagrode walczyl z nia godzine, a ja bralam kapiel

Wysłane z mojego LG
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 09:17   #3307
matallewar
Zakorzenienie

Motyl kalkulator dobrze działa, albo bajka się źle mierzy, albo ma tyle pod biustem tam jest też napisane, jak się mierzyć.

Poli sama spacerowka za 800 zł to droga. Nasza była za około 600 zł nowa, espiro magic 4. Na lato sprzedaje xlandera i sie przesiadamy.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 09:19   #3308
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
dziewczyny kp czy jecie sery plesniowe?
bo mam straszna ochote
z tego co wyczytalam to mozna te zrobione z pasteryzowanego mleka
nie jem ale tylko dlatego że nie przepadam jakoś specjalnie ja ogólnie jem wszystko... poza kwaśnymi rzeczami, mega ostrymi i wzdymającymi... już jak Igor miał miesiąc to zaczęłam jeść smażone mięso... w żaden sposób nie odczuwam że kp jedynie kawe zamieniłam na zbożową - ale że pije z mlekiem to nie robi mi to różnicy

Cytat:
Moja pierwsza sówka
P.s. wiem,wiem.. są małe niedociągnięcia,ale to wszystko przez ten materiał... strasznie mi się pruł
śliczna
skąd bierzecie wykroje na te zabawki ? czy same rysujecie

Cytat:
Haha u nas też mata puzzlowa to jest to! Staś robi dokałdnie tak samo ale dopiero od dziś - faktycznie wygląda jak gąsienica komiczny!

Czarna sówka urocza i fajny dobór kolorów Jesteś jak nieoszlifowany diament, masz talent

Pokażę mysz, którą uszyłam dla córki kuzynki, która dziś obchodziła urodziny. Nie lubię szyć tild, nie mam do nich cierpliwości.

Teraz planuję uszyć Stasiowi coś do memłania z metkami i wstążkami

widziałam już wczoraj na blogu świetna

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Widziałam, że dostałaś już odpowiedź ;-) ale co tam
Ja nie lubię serów pleśniowych. Boję się jeść nawet zwykłe sery żółte, bo są ciężkostrawne. Widziałam też, że dziewczyny jedzą orzechy. Ja je uwielbiam, a boję się przy kp.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

ja jem orzechy ale tak kilkanaście sztuk max nie całe opakowanie
też się tak na początku bałam i prawie nic nie jadłam... no ale Igor ma już 5 miesięcy z każdym miesiącem stwierdzałam że musi się zacząć powoli przyzwyczajać do innych rzeczy, tymbardziej że lada dzień zacznie sam wcinać

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Ja jem ser żółty,orzechy,migały.Zacz ęłam też jest cebulę,paprykę,grzyby,kap ustę kiszoną,por,stwierdziłam, że muszę próbować,bo moja dieta jest za długo zbyt uboga,muszę też dbać o siebie

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 09:21   #3309
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
eee to chyba jednak ma niewiele wspólnego. My z mężem też wysocy (ja 175, mąż koło 190) i na pewno nie filigranowi, a Tuśka to długi szczuplak.

dziwny kalkulator...nie wierzę,że masz 80, bo musiałabyś mieć pod biustem powyżej 80, a jak ja mam 71 to nie wierzę w życiu,że ty tyle masz! Jesteś drobniejsza niż ja.

powiedz,ile Amelcia teraz waży?znowu zaczynam się przejmować...

ale śliczna!

Twoja mycha również boska. Ach,zazdroszczę. Ja o w ogóle nie umiem szyć, moja mama umie,ale i tak jedyne co to naprawia nam różne rzeczy, przycina itp.

Lilcia jest duża dziewczynka, może faktycznie trzeba wyjąć tę wkładkę?

Przypomnialo mi się coś

Jak byłam w odwiedziny u mojej koleżanki, to akurat jej mąż był w domu. Synek miał 2 miechy, facet jeszcze nigdy z nim na spacerze nie był, ale jak przyjechałam z koleżankami to wyciągnął ten wózek Quinny (nowy kupili, bo ich stać, czarny z białym stelażem) i go przy nas wyciągnął i patrzył,czy widzimy i wielce rozpowiadał,że idzie na spacer Pochwalić się chciał
kochana ja mam pod biustem 85

co do wagi, nie mam pojecia bo sie dawno nie wazylysmy. na moje oko okolo 6,5 kg bo jest lekka, odwioze Blanke do dzieci to pozniej sie zwaze z Amelka i orientacyjnie napisze
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 09:22   #3310
kaska87
Zakorzenienie

hej
Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
za szybko się rano pochwaliłam, Hani zaczęło schodzić na oskrzela szybko pojechaliśmy do lekarza i dobrze wyczaiłam, bo to sam początek. no ale pierwszy antybiotyk jest
masakra ciągle Ci chorują, jak wrócisz do pracy to masz na kogo liczyć, żeby z nimi został?
Zdrówka!

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
To taka przypadłość gdzie jeden bądź więcej szwow czaszkowych jest przedwczesnie zrosnieta. Cierpi na to az jedno na 2000 dzieci! W brew pozorom to jest bardzo dużo! No i to powoduje że czaszka nie rośnie symetrycznie - ogólnie deformcje. Leczy sie to operacyjnie. Modeluje czaszke do poczatkowego ksztalu (czasem nie ma potrzeby jej modelowac) i ten szew rozdziela czy jakos tak. Ogolnie Pola ma tylko splaszczenie, nie ma zadnych innych deformacji, wiec nie wyglada to tak jak wpiszesz w google nazwe i popatrzysz na obrazki.
o matko brzmi strasznie, oby to nie było to
Cytat:
Moja pierwsza sówka
piękna!
Cytat:
Pokażę mysz, którą uszyłam dla córki kuzynki, która dziś obchodziła urodziny. Nie lubię szyć tild, nie mam do nich cierpliwości.
super ja nie mam talentu do szycia

Cytat:
my ostatnio na spacerze widzieliśmy ten:

i Piotrek mówi, że mu się podoba i kupi następnemu- mi też się podoba, ale spacerówka kubełkowa więc beznadzieja jak dla mnie- Miki teraz już w spacerówce popyla a w takiej to by nie mógł w tym wieku

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 09:26   #3311
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Hej
To już powoli robi się nudne, 7 pobudek tej nocy i ja oczywiście niewyspana
Muszę trochę chatę podgarnąć, bo na jutro zapowiedziała się koleżanka. Już się cieszę na jej złote rady

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
bo to jest sam gluten, tyle że kasza sama w sobie jest lżejsza, jakby bardziej puszysta niż zwykła manna, dlatego objętościowo te 2-3g wychodzi więcej niz 1/2 łyżeczki

Hani znów skoczyła temp, do 39 ale czopek już zbił...
dużo zdrówka dla Hani

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
fajnie, że napisałas o tych obrotach. Trochę mnie to uspokoiło, bo Szymek jeszcze się nie obraca (fakt, duży jest, więc może mu ciężko). No ale od trzech dni zauważam, że coś kombinuje. Jak jest wyspany i najedzony, to kula się z zabawką na prawy boczek i tam się nią bawi. Jak mu położę zabawkę dalej, to znów zrobi zamach, układa się na boczku i próbuje ją złapać. Dopiero kilka razy mu się to zdarzyło, ale mam nadzieję, że jest na dobrej drodze

mój Szymek to też duży chłop. Wszyscy mi mówią, że wygląda co najmniej na pół roku Duży jest, waży coś około 7,5kg Mówią też, że masę ma po tatusiu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
jak już przekręca się na boczek i w tej pozycji próbuje się bawić to do obrotów niedaleko mój Miłek w ogóle sam na boczki się nie układał, aż pewnego dnia położyłam go na macie, dałam takiego większego misia na brzuch i jak ten miś mu zleciał to on za nim na boczek a potem na brzuch chyba to tak automatycznie zrobił, że sam nie wiedział co się dzieje, ale teraz już ciągle na boczki się obraca, więc i z przekręceniem na brzuch nie ma problemu

mnie takie dzieciaczki 7-7,5kg wcale nie wydają się duże, tylko takie normalne mój ma 7kg i wydaje mi się raczej drobny a wysoki

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
dziewczyny kp czy jecie sery plesniowe?
bo mam straszna ochote
z tego co wyczytalam to mozna te zrobione z pasteryzowanego mleka
ja jem, bo one praktycznie wszystkie z mleka pasteryzowanego

Cytat:
Moja pierwsza sówka
świetna jest

Cytat:

profesjonalna robota

Cytat:
ma ktoras z Was ten wózek?

http://www.bobowozki.com.pl/product_...roducts_id=697

widziałam ze ma bardzo wielką bude co mi się akurat podoba.

kurcze nie wiem czy kupic nową spacerówke czy jakos przebujać się w tej naszej nieszczęsnej.. a tak bardzo chciałam kupic Lilce Tule..teraz bede mogła wybrac tylko jedną rzecz..co byscie zrobiły na moim miejscu?
ciężko doradzić, zależy jak bardzo przeszkadzają Ci niedociągnięcia obecnego wózka, może wstrzymaj się i przejedź nim jeszcze parę razy moja spacerówka z zestawu jest kiepska, brzydka i ma kilka wad, ale przemęczymy się z nią, Twoja wizualnie jest bardzo fajna, ale jeśli te rzeczy o których pisałaś bardzo przeszkadzają to lepiej kupić nowy wózek niż nosidło, wózek wiadomo bardziej potrzebny i częściej używany
a z drugiej strony może lepiej pojeździć parę miesięcy tym obecnym wózkiem i wtedy kupić coś mniejszego i lekkiego, nie koniecznie parasolkę ale też nie taki wielki kombajn

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 09:31   #3312
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hej

i Piotrek mówi, że mu się podoba i kupi następnemu- mi też się podoba, ale spacerówka kubełkowa więc beznadzieja jak dla mnie- Miki teraz już w spacerówce popyla a w takiej to by nie mógł w tym wieku

my mamy taką gondole.Kupiłam ze względu na to ze mozna ją złozyc(ani razu z tego nie skorzystalismy) wizualnie naprawde fajnie się prezentuje.

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

kasiunia mam mętlik w głowie..chyba musze się z tym wszystkim przespac..

Edytowane przez policzanka
Czas edycji: 2014-02-25 o 09:29
Stary 2014-02-25, 09:32   #3313
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
czeeeść

witam znad dojarki,jedziemy dziś odwiedzić koleżankę i jej Ninkę

wczolraj 0 19 jak Natka spała naszło mnie na drożdżowe rogaliki z twarogiem,robiłam je do 22

: oklaski:klaski :

a powiedz jak z pracą?bo już Ci się skończył macierzyński?

eeeech to mojej ostatnio na basenie t aki starszy facet dał mniej niż ma,ale nie wiem ile tylko powiedział,że najmłodsza w grupie, a najmłodsze mają po 3 miesiące no ale niestety,chuda jest,z puckami też ciężko...
a była taka mała Inga,podobna do Poli fajne miny robiła jak ją polewaliśmy wodą, bo Tusia to jak zwykle-totalny chill i ma to gdzieś

dasz jeszcze raz linka do gryzaka?

u nas w kupce też były takie resztki kaszki,ale uznałam,że ot normalne, bo w dziecięcych kupkach często widać to,co jadły

najlepiej się dowiedz w parafii jak to wygląda, wszędzie inaczej.
ja nie pomogę, my świecy ani szatki nie mieliśmy

Kaszlu nie ma. Jedynie zauważyłam,że ostatnio tak jakby pokasłuje jak się wnerwia-jak chce jeść, albo jak jej się zabawka przesunie i nie może złapać Co do kataru...ja to chyba wszystko nazywam katarem, ostatnio ma taką leciutką wydzielinkę, nawet tego nie odciągam bo tak malutko, jedynie zakrapiam nosek. Obie lekarki powiedziały,że to naturalne,że jest wydzielinka. w sumie chyba to prawda...
proszę http://allegro.pl/sassy-gryzak-do-po...987641232.html

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 09:40   #3314
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

No ja mam spacerowke taka, kupiam ostatnio w pl (bez tej gondoli na zdjeciu)

Bo blizniaczego wozka to nie mam ochoty pchac, a parasolka niezbyt jeszcze

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
My mamy piec gazowy i tez sie ciagle psuje. A to wody nie grzeje albo nie chce chaty grzac. I tak w kolko...

G
No mi olejowy robi takie numery.Ale mm jeszcze gazowy i taka kuchnie na drewno, tylko trzeba tam podkladac co 20 minut.Teraz w niej rozpalilam bo na dole 18,7 stopnia
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 09:41   #3315
vea7
Zakorzenienie

Cześć Gwiazdy
Moja larwa wreszcie usnęła i mam chwilę dla Was W ogóle jednym okiem podczytuję na telefonie, bo do lapka nie ma czasu usiąść, ale odpisać już nie bardzo jest jak - goopie smartfony
U nas wszystko ok - Jasiek rośnie jak na drożdżach - obecnie jest na etapie dżdżownicy i ciamkania wszystkiego co w zasięgu paszczy. Ostatnio ulubionym gryzakiem jest pałąk od maty
Niestety nie przeszło mu i żeby się bawił, trzeba być obok, a najlepiej jeszcze zagadywać i bawić non stop. I tym sposobem załatwia mamusi całe dnie Za to kochany chłopiec przesypia całe noce
Aha, zwodowaliśmy go i jest super - bardzo lubi wodę i basen Chciałam dodać fotki, ale Wizaż nie pozwala. Nie mam pojęcia o co chodzi, ale żadne sposób nie działa - nie dodaje i basta

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 09:42   #3316
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Poli wozel ladny wizualnie, ale rzeczywiscie duze minusy
Stary 2014-02-25, 09:42   #3317
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Motyl kalkulator dobrze działa, albo bajka się źle mierzy, albo ma tyle pod biustem tam jest też napisane, jak się mierzyć.

Poli sama spacerowka za 800 zł to droga. Nasza była za około 600 zł nowa, espiro magic 4. Na lato sprzedaje xlandera i sie przesiadamy.
zaraz obczaję ten kalkulator

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
kochana ja mam pod biustem 85

co do wagi, nie mam pojecia bo sie dawno nie wazylysmy. na moje oko okolo 6,5 kg bo jest lekka, odwioze Blanke do dzieci to pozniej sie zwaze z Amelka i orientacyjnie napisze
nie wierzę Ci,źle się mierzysz:P Albo masz rozległe żebra?;P

no moja też coś koło 6,5:/
kto to jeszcze miał takie lekkie dziecko?

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hej
masakra ciągle Ci chorują, jak wrócisz do pracy to masz na kogo liczyć, żeby z nimi został?
Zdrówka!

o matko brzmi strasznie, oby to nie było to

piękna!
super ja nie mam talentu do szycia

no dokładnie ten mają. ładny,choć nie w moim guście, ale mało praktyczny.

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość

dzięki
Cytat:
No ja mam spacerowke taka, kupiam ostatnio w pl (bez tej gondoli na zdjeciu)

Bo blizniaczego wozka to nie mam ochoty pchac, a parasolka niezbyt jeszcze

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

No mi olejowy robi takie numery.Ale mm jeszcze gazowy i taka kuchnie na drewno, tylko trzeba tam podkladac co 20 minut.Teraz w niej rozpalilam bo na dole 18,7 stopnia
to masz tako?niemal identyczny jak mój, stelaż chyba ten sam tylko ja mam czarne kółka.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 09:43   #3318
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Cześć Gwiazdy
Moja larwa wreszcie usnęła i mam chwilę dla Was W ogóle jednym okiem podczytuję na telefonie, bo do lapka nie ma czasu usiąść, ale odpisać już nie bardzo jest jak - goopie smartfony
U nas wszystko ok - Jasiek rośnie jak na drożdżach - obecnie jest na etapie dżdżownicy i ciamkania wszystkiego co w zasięgu paszczy. Ostatnio ulubionym gryzakiem jest pałąk od maty
Niestety nie przeszło mu i żeby się bawił, trzeba być obok, a najlepiej jeszcze zagadywać i bawić non stop. I tym sposobem załatwia mamusi całe dnie Za to kochany chłopiec przesypia całe noce
Aha, zwodowaliśmy go i jest super - bardzo lubi wodę i basen Chciałam dodać fotki, ale Wizaż nie pozwala. Nie mam pojęcia o co chodzi, ale żadne sposób nie działa - nie dodaje i basta

ciesze sie ze u Was ok

Stary 2014-02-25, 09:44   #3319
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Ja to bym najchętniej przeskoczyła etap tej wielkiej spacerówki, ale raczej nie dowożę młodego w gondoli do roczku żeby się od razu na parasolkę przesiadł
duży mamy taki http://www.mamaija.pl/fyn-4-ds-class...4-r,d3310.html tylko inne kolory
a parasolkę taką http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=2400

wstawicie tutaj ten kalkulator??

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2014-02-25 o 09:46
Stary 2014-02-25, 09:45   #3320
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
z
to masz tako?niemal identyczny jak mój, stelaż chyba ten sam tylko ja mam czarne kółka.
Tak, Tako, Balilla Slim
Stary 2014-02-25, 09:46   #3321
papuga_69
Zakorzenienie

Poli też by się zastanowiła nad kupnem innej. 800 zl to bardzo duzo jak na samą spacerówkę, na pewno znajdzuesz coś tańszego

Edytowane przez papuga_69
Czas edycji: 2014-02-25 o 09:49
Stary 2014-02-25, 09:48   #3322
vea7
Zakorzenienie

Papugo

Dziewczynki, w jakim wieku można dziecku dać ogórka kiszonego?
Mama znalazła jakieś stare zdjęcia, na których jestem - mam może z dwa i pół, max trzy lata i wcinam ogóry z wielkiego słoja
I tak sobie dumam czy nie za szybko, czy takie czasy były, że się mniej szczypali

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 09:51   #3323
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Papugo

Mama znalazła jakieś stare zdjęcia, na których jestem - mam może z dwa i pół, max trzy lata i wcinam ogóry z wielkiego słoja
I tak sobie dumam czy nie za szybko, czy takie czasy były, że się mniej szczypali
mój starszy w wieku dwóch lat to już przestał ogórki kiszone lubić na pewno przed roczkiem dostał

Mel B 14/14 +

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-25, 09:51   #3324
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Ja to bym najchętniej przeskoczyła etap tej wielkiej spacerówki, ale raczej nie dowożę młodego w gondoli do roczku żeby się od razu na parasolkę przesiadł
duży mamy taki http://www.mamaija.pl/fyn-4-ds-class...4-r,d3310.html tylko inne kolory
a parasolkę taką http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=2400

wstawicie tutaj ten kalkulator??
http://mybra.pl/Kalkulator-rozmiarow-chelp-pol-98.html

Stary 2014-02-25, 09:52   #3325
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Ja parasolke uzywalam przy 7 miesiecznym dziecku, ale bylo juz cieplej.

Chociaz jak w lipcu przypizgalo 12-13 stopni to sobie darowalam spacer bo nie mialam w czym.

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2014-02-25 o 09:55
Stary 2014-02-25, 09:53   #3326
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Papugo

nie mam pojęcia ale z tym , że kiedyś mniej sie szczypali to sie zgodze

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
Haha u nas też mata puzzlowa to jest to! Staś robi dokałdnie tak samo ale dopiero od dziś - faktycznie wygląda jak gąsienica komiczny!

Czarna sówka urocza i fajny dobór kolorów Jesteś jak nieoszlifowany diament, masz talent

cudna

Stary 2014-02-25, 09:54   #3327
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

A ja się głowię kiedy Stasia do spacerówki przenieść?? W gondoli ledwo się mieści (szczególnie w bucikach) ale trochę się boję czy nie jest jeszcze za mały na spacerówkę. W ogóle to spacerówka GRACO rozkłada się tez na płasko (mały nie siedzi) więc z tym nie byłoby problemu ale jakoś tak może lepiej poczekam na cieplejsze dni?? Jak uważacie.

Lecę bo młody się obudził z porannej, 2 h drzemki

Cieszę się, ze mysz sie Wam podoba Haneczka była zachwycona z prezentu Ahhh to szycie dla dzieciaków - sama radość.

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 10:01   #3328
kasiuni_a
Wtajemniczenie

dzięki
wychodzi mi 70E, a z allesa mam 65I i są ok

Cytat:
Ja parasolke uzywalam przy 7 miesiecznym dziecku, ale bylo juz cieplej.

Chociaz jak w lipcu przypizgalo 12-13 stopni to sobie darowalam spacer bo nie mialam w czym.
nasz się przesiadł do parasolki zaraz po roczku, to był kwiecień, więc pogoda taka akurat na taki wózek, ale i tak prędzej niż po 10-11 miesiącu to bym nie przesadziła

Mel B 14/14 +
Stary 2014-02-25, 10:06   #3329
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
A ja się głowię kiedy Stasia do spacerówki przenieść?? W gondoli ledwo się mieści (szczególnie w bucikach) ale trochę się boję czy nie jest jeszcze za mały na spacerówkę. W ogóle to spacerówka GRACO rozkłada się tez na płasko (mały nie siedzi) więc z tym nie byłoby problemu ale jakoś tak może lepiej poczekam na cieplejsze dni?? Jak uważacie.
no 5-10 stopni + słońce, ubranko i kocyk ja szczerze mówiąc nie widzę żadnej różnicy jeżeli chodzi o oslone przed wiatrem, zimnem, jest tak samo zakryty

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

dziewczyny pytanko do posiadaczek łóżek z ikei tych składanych z narzutami jak je wyprać? narzuta - pokrowiec nie mieści mi się do pralki, raz ja zdjełam i namoczyłam w wannie ale byla tak ciężka jak nasiąkła wodą że wymiękłam i schła 2 dni na dworze w lato
Stary 2014-02-25, 10:09   #3330
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:

Lecę bo młody się obudził z porannej, 2 h drzemki

Cieszę się, ze mysz sie Wam podoba Haneczka była zachwycona z prezentu Ahhh to szycie dla dzieciaków - sama radość.
Jesli ci sie nie miesci to lepiej zmien mu na spacerowke tym bardziej, ze masz ja na plasko. Lepiej zeby dziecku bylo wygodnie i zeby mogl swobodnie wyprostowac nozki.

Jula zamiast jesc to wyrywa mi butelke, lapie za smoczka i gada z nim

Wysłane z mojego LG
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości