Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV) - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-26, 05:44   #121
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)

Dziękuje Wam za wszystkie miłe słowa! I za życzenia dla Blaneczki również!

Ja też się strasznie martwię. Robiłyśmy dwa razy morfologię,teraz czekam na wyniki moczu i posiewu. Lekarz ma pewne podejrzenia,ale napisze Wam jak się potwierdza,choć mam nadzieję że nie potwierdza.
Mam strasznie ciężki tydzień,już drugi,dzisiaj nie spalam prawie wcale. Ale nie chce się żalić. Nie pamiętam kto mi tak napisał,ale to prawda-mam męża,który mi pomaga i nie jestem sama.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 06:48   #122
Ifwka
Zakorzenienie

Jestem i ja w nowym wątku i nadrabiam.
Przyznam szczerze że spodziewałam się większych batów że ustawiam dziecko pod zegarek
Co do tego usypiania to są przypadki że chociaż godzin amniej więcej ta, że jest przytulak, pieluszka, kocyk to i tak nie uśnie. Pokłada się ,kręci i zaraz ręce wyciaga więc wyciągam z wózka i "hulamy" aż faktycznie się śpiąca zrobi.
Meneq a jak drzemka wypada akurat na wyjście.... nie ma problemu, zbieramy sie tak żeby Mała mogła w samochodzi sie przespać, a że do miasta mamy 40 km, więc prawie godzinę drzemki wtedy łapie
Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
No i tak - u Ani drzemki stałe nie są nic a nic, po prostu jak widzę że jest zmęczona biorą wszystkie akcesoria i tak chodzimy przytulone aż nie zaśnie. Do czego zmierzam - napisałaś, co pogrubione, -wynika z tego, że za pomocą kocyka, smoczka i bujania mogłabym uspać Anię o której chcę. w sensie żeby nam nie kolidowało z wyjściem. A to prawdą u nas nie jest. Nawet jeśli Ania jest marudna, co u nas jest w zasadzie jednoznaczne ze zmęczeniem, to nie zawsze zaśnie przy kocyku, smoczku i bujaniu - czasem się tak bujamy pół godziny i Ania wstaje jak młody bóg - po prostu potrzebowała sobie odpocząć. I nijak nie mogłabym jej uspać, jeżeli ona spać by nie chciała.
U mnie właśńie są mniej więcej stałe. Pierwsza między 9 a 10, w zależnosci kiedy pobudka była, druga około 14.
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
ifwka Oliwka je sniadanie?
debrah nie calkiem zgodze sie z Toba. Podazanie za potrzeba dziecka - tak, tyle ze nie zawsze sie po prostu da. I wlasnie w takich sytuacjach okazuje sie, ze dziecko moze sie dostosowac do rodzicow.
Oliwka je śaniadanie w okolicach 8 - ~140 kaszki, potem jeszcze czasem dojada np z moją mamą płatki owsiane, albo max pół kromki chleba, w weekend ze mną omlet.
Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
jestem i ja
i się chwalę póki co tylko zapowiedź http://fotografia-dziecieca-lodz.pl/...owa-na-roczek/

i buziaki dla Blaneczki
Boskie
Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny.

Nadia ma zapalenie spojówek i gardła. Jej pierwsza choroba. Do tego ząbkuje. Masakrycznie to przechodzi.Właśnie wróciłam od lekarza. Póki śpi, cofnę się do tamtego wątku,poczytam co u was
Dużo zdrówka
Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

Deli ja korzystam z programu e-pity i tam jest co prawda już wpisany krs ale można odznaczyć i zmienić. I jest fajnie opisany jak korzystasz z kreatora to jest dobrze opisane co i skąd trzeba wpisać. Można też przez neta wysłać deklaracje.

Kurcze my ściągnęliśy z 5 programów i w żadnym krs nie do zmienienia. Komentarze mojego Tż nie nadają sie do zacytowania.

Otóż to. Moim zdaniem to trzeba wypośrodkować - idziemy za potrzebą, ale dziecko rodzi się w świecie gdzie coś nie coś jest juz ułożone i raczej adaptuje się do nas niż odwrotnie. I staramy się pokazać dziecku choćby to, że w nocy się śpi. I faktem jest ze zależy to od dziecka, nawet na forum widać różnice - jedne dzieci czują się lepiej w bardziej zamkniętych ramach czasowych, inne mniej, ale tu też chodzi o poczucie bezpieczeństwa na zasadzie - wiem co teraz będzie się działo. Każde dziecko potrzebuje granic.

Dokładnie.

Oczywiście spodziewałam się tego, ale i tak Wam napisze: t. dziś wpadli i ta franca mi mówi takim chamskim tonem, że ostatnio posprzątane było a dzisiaj bałagan i brudno nie wiem czy ona myśli ze ja tak jak ona nie mam nic innego do roboty?

Ponadto myślałam że padnę: skończył się nam przedwczoraj węgiel i jeszcze nie mamy w piwnicy. Tz do późna w pracy i nie miał kto mi podrzucić ze sklepu (są takie w 10 kg workach) więc postanowił trochę t. wykorzystać i poprosił żeby mi podrzucili ze 2. Wiecie co w sklepie nagadali? Że nie rozumieją czemu im nie powiedzieliśmy bo oni maja 5 ton niepotrzebnego węgla :banghead: no ciekawe. Doskonale wiedzą że się nam skończył i jeszcze marudzili że oni wcale nie mają i marzną... nie wiem, myśleli że mi tego nie przekażą ze sklepu który jest naprzeciw?
dla teściów,że tez musisz to znosić.
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Np moje dziecko wczoraj wstało o 8.30 a pierwszą drzemkę miała o 15 ja pierwsza oczy tarłam do spania a ona jeszcze się bawiła
Ja myśle, że wszystko zależy o temperamentu dziecka, usposobieniu i wychowaniu. Jedne dziecko musi być na zegarek a drugie musi mieć dowolny cykl dnia i wtedy i to i to jest właściwe.
To i u mnei tak się zdażało ale to pojedyncze incydenty. No i stwierdzam że jednak moje dziecko jest jednak na zegrek i chyb amu to nie przeszkadza.

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Ifwka widziałam, że dziewczyny już Ci odpisały ja bym zamieniła na kanapkę.
Kurcze, nie mam wtedy kiedy jej jakies owoca zapodać, a po jogurcie mam zapenioną qupę bez problemu. Ale pomyślę o tym, moze zrobie taki eksperyment??
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
To ja niewiele myśląc odruchowo do łóżeczka wsadziłam, mówię "Amelciu, połóż się", dziecko się na brzuszku kładzie, a ja kładę rękę na pupie, bujam dzieckiem na boki. Dziecko wstaje, ja znów "pooołóż się Amelciu, idziemy spać" - kładę rękę na plecki, głaskam, bujam dzieckiem. Minuta i śpi. Ciekawe czy idą trwałe zmiany?

Dziewczyny : lubię z Wami wymieniać poglądy i spostrzeżenia bardzo - dobrze, że nas tu tak dużo, uczymy się od siebie nawzajem
Często tak mam, mowię Oliwko juz 20 i już pora na spanie i ona zaraz śpi
Ja wogólę to lubię Ciebie czytać Debrah edukuję sie wtedy
Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
czyli wpisujesz 12 miesiecy, ulge dostajesz za caly miesiac opieki obojetnie ktorego dnia urodzilo sie dziecko

Laski nie pisalam wam, ale zwalniaja u nas ludzi ;/ A mi sie konczy za miesiac umowa, wiec kto moze byc na celowniku? Siedze i becze ;/ Chodza ploty, ze maja zwolnic 140 osob... Jak mi nie przedluza umowy to nie wiem co zrobimy, kto mnie zatrudni na moich warunkach? Nikt. A na innych pracowac nie moge...

Ojezu tak sie stresuje ta praca, ze zapomnialam o najwazniejszym ;/ Mala zrobila PARE KROCZKOW SAMA!! Oczywiscie pierwszy widzial tatus, bo mial urlop, a mama w pracy...
Brawa za kroczki
Mnie w końcu rozliczył Tż bo musieliśmy się razem rozliczyć i wpisłą mi od marca dopiero dziecko
Współczuję sytuacji z pracą. Moze jakoś Cie ominie zwolnienie ...
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Ja używać tamponów zaczęłam jak zamieszkałam z TŻtem, tzn jak ciotę dostałam po ciąży. Bałam się, że mi w nocy przecieknie czy cuś i tak jakoś przywykłam. Teraz podpacha mnie drażni. I bardzo lubię tampony bierdonowskie - alternatywa dla tampaxów, jak mnie nie stać

Ja ostatnio bioedrowe kupiłam i na razie nie narzekam.
Ja kiedyś tylko tampony a po ciązy to na noc zaczęłam podpasek używać, jakoś tak mi się przestawiło.

I jeszcze
NIE BYŁAM z TŻ w kinie - "po co jak w necie możesz obejrzeć ten sam film za free"
NIE BYŁAM na piwie, kolacji. Tylko pizza w realu po zakupach

Sory ale za tekst o kinie to tylko Twojego Tż.
Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
A słyszałyście o kubeczkach menstruacyjnych? Zamiast tamponów i podpasek? Wczoraj trafiłam przypadkiem na reklamę ale jakoś do mnie ten wynalazek nie przemawia. Jakbym stanęła na głowie to chyba by się wszystko z tego kubeczka wylało i tak sobie chlupotało??
zaraz sobie wyggooglam
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
co to wysoki przegub?
Inaczej wysokie podbicie
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 07:03   #123
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Kurcze znaczna większość z was jest za białymi,a mnie cholernie kuszą te ciemne
Pewnie dlatego że jeszcze nigdy takich nie miałam
Ale mam wobec nich zacne plany,jutro wam pokaże kurtkę jaką sobie upatrzyłam (jest granatowo brązowa) i one by do niej pasowały,bo jakoś białe mi się z nią nie komponują.
Ciężki wybór wam powiem... Jeszcze wszystko ze sobą dobrać żeby współgrało
Zachciało mi się zmian
MAŁA doczytałam że to buty dla ciebie zdecydowanie białe, jak zobaczyłam te kolorowe to byłam pewna że dla Oskarka

Lenka nauczyła się sama wstawać wczoraj siedzą z tz na dywanie, patrzymy a ona stoi musiała nam pokazać jak to robi

Edytowane przez misia1505
Czas edycji: 2014-02-26 o 07:04
misia1505 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 07:10   #124
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Kubeczek się wkłada do środka i do niego wpada krew a raz na 12 godzin trzeba go wyjąć ciągnąc za taki uchwyt i wylać zawartość do kibelka, kubeczek opłukać i znowu zapakować do środka
Jakies mało higieniczne mi sie to wydaje....

Wczoraj nawet poszliśy pobiegac z Tż więc myślałam że idzie ku lepszemu, ale gdzie tam, wróciliśmy to ja butelki, pranie do poiweszenia, jak on szedł spac i sie pyta czy ja ide no to mówie że nie bo jeszcze parę rzeczy chciałam zrobić. No to się pyta czy jeszcze kiedyś położę się o normalnej porze ( nie wie: normalnej czyli jego czy jak) a ja już w☠☠☠☠iona że nigdy. No to foch i poszedł spać. Kładałam się po 23, on na mojej połowie, to go przesuwam to już jakies głupie komentarze. Normalnie miałam iść na kanapę. I tak do północy nie spałam tylko nad łóżeczkiem wisiałam bo Oli coś jęczała i płakała. Potem też milion pobudek ii o 4:30 ją przebrałam i ona się wtedy rozbudziął na amen, bujanie w ózku nie pomogło. Tz wstało 5:20 i chciał ją wozić a ja powiedziałm mu że teraz to ja już sobie mamę obudzę. No to znowu foch. Nie mam już siły...
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 07:27   #125
mala_19kw
Zakorzenienie

Od samego rana boli mnie głowa... Eszzz

Ifwka- dla tż. Masz stalowe nerwy dziewczyno.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 07:33   #126
pstryczek84
Zakorzenienie

Hejka!
Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość

Laski nie pisalam wam, ale zwalniaja u nas ludzi ;/ A mi sie konczy za miesiac umowa, wiec kto moze byc na celowniku? Siedze i becze ;/ Chodza ploty, ze maja zwolnic 140 osob... Jak mi nie przedluza umowy to nie wiem co zrobimy, kto mnie zatrudni na moich warunkach? Nikt. A na innych pracowac nie moge...

Ojezu tak sie stresuje ta praca, ze zapomnialam o najwazniejszym ;/ Mala zrobila PARE KROCZKOW SAMA!! Oczywiscie pierwszy widzial tatus, bo mial urlop, a mama w pracy...
Kciuki za prace i brawa za kroczki!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
Ola ma znowu gorączke
napewno nie zaszczepie jej na mmr 2 dawkę
Wypisze formularz http://www.urpl.gov.pl/ w przychodni upomne lekarke, ze ma zglosic do sanepidu inaczej napisze na nia skarge, i moze mi troche przejdzie frustracja/złosc na to cholerstwo
oby szybko przeszlo...

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Jutro mam wizyte u onkologa,prosze o kciuki

KCIUKIIIIIIIIIII!!!!!

Cytat:

Kubeczek się wkłada do środka i do niego wpada krew a raz na 12 godzin trzeba go wyjąć ciągnąc za taki uchwyt i wylać zawartość do kibelka, kubeczek opłukać i znowu zapakować do środka
fuj!!

Cytat:
Nooo, takie mam rozkminy o godz 3:21 :P
.

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość

Lenka nauczyła się sama wstawać wczoraj siedzą z tz na dywanie, patrzymy a ona stoi musiała nam pokazać jak to robi
Brawo!!!

Cytat:
Napisane przez MaJulMi Pokaż wiadomość
Nie, to nie my, ja miałam opłaconą przez pracodawcę salę jednoosobową i siedzieliśmy tam całe dnie z mężem. W sumie to ja wychodziłam z sali pogadać przez telefon jak Mała spała no i na jakieś badania do tej sali przy dyżurce pielęgniarek. Szkoda że się przed porodem nie zgadałyśmy

--------------
sciagnelam dobie ten dobry pit. sprobuje sie rozliczyc

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Bartusiu
Wszystkiego najlepszego Skarbeńku!!!!
Samych szczesliwych chwil w zyciu!!!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 07:35   #127
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Ifwka ale ja np. owoce podaje godzinę przed obiadem albo po. I zjada ładnie. Nie zje np. całego jabłka ale przynajmniej pół.
Nie wiem czy doczytałeś ale dziś w nocy Zuzka nie spała, ale mleka nie chciała pic. A mi zależało ma tym by w nocy nie jadła.
Nie wiem może ja coś dziś bolało.

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 07:40   #128
Ultra81
Rozeznanie

Dzień dobry!
U nas nocka całkiem spoko, standardowo 19:00 - 6:00, z dwiema pobudkami na kp i małymi manewrami nad ranem (wtedy biorę już Młodą do siebie, bo ona ewidentnie tulić się chce - biorę, przytulam, śpi dalej).

Pisałyście wczoraj trochę o dylematach pracowo-dzieciowych. Ja mam teraz b. fajny układ, bo 3-4 dni w robocie, a reszta z Julią, ale nawet jak byłam z nią cały czas, to jakoś mnie ta rutyna nie dopadała. Może dlatego, że jak już mi się nudziło w domu, to brałam samochód i gdzieś sobie jechałyśmy, umawiałam się na jakąś kawkę (i zabierałam Julexa ze sobą) - ot, takie proste rzeczy. Tłumaczyłam też sobie, że to jest czas, który się nam już nie powtórzy, bo ona nie będzie już taka mała (wiem, banał, ale działało). Teraz też, kiedy chciałabym, by Mała odkleiła się choć na trochę ode mnie, to sobie mówię, że to taki etap, że minie, że jeszcze będę chciała, by przyszła i się tak tuliła. I to też z reguły pomaga. Oczywiście są też chwile, że mam wszystkiego dość i chce mi się wsiąść w samochód i długo nie wracać, ale generalnie spoko jest
A, no i jeszcze - nawet jak jestem sama z Julką w chacie, to po prostu muszę się"normalnie" ubrać, uczesać i chociaż rzęsy wytuszować. Mentalnie to mi pomaga. No chyba, że jest "dzień dresa", to wtedy nie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
ja też mam świetną gin, mimo, ze przyjmuje prywatnie za chiny ludowe nie pójdę gdzie indziej, no jest tak wyluzowana, wszystko wytłumaczy itd i jest konkretna. Jak będę drugi raz w ciąży to na pewno do niej. No i przyleciała ze swojego oddziału specjalnie zeby mi zrobić cesarkę
Fajnie! Ja też nie wyobrażam sobie zmiany gin teraz. Zresztą długo szukałam kogoś, kto by mi podpasował, więc skoro działa - nie ruszam

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Pola się obudziła o 6.50, miała mieć drzemkę ok. 12, ale siorze się umyśliło myć podłogi (wow). Szkoda tylko, że ona nie umie tego robić, nie, wcale nie cicho, po prostu normalnie Napie.dala tym mopem po podłodze, po ścianach, po drzwiach...
Przepraszam, ale

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
Ola ma znowu gorączke
napewno nie zaszczepie jej na mmr 2 dawkę
Wypisze formularz http://www.urpl.gov.pl/ w przychodni upomne lekarke, ze ma zglosic do sanepidu inaczej napisze na nia skarge, i moze mi troche przejdzie frustracja/złosc na to cholerstwo
To po szczepionce ta gorączka?

Cytat:
ULTRA - za kazdym razem nic nie kumam jak piszesz o aktywnosci w pracy

Przepraszam, pewnie mam szkolny nawyk pisania o prostych rzeczach w skomplikowany sposób

Kciuki za wizytę u onkologa!!!

Debrah - brawa za piękne zaśnięcie
Little - kciuki za pracę! I brawa za samodzielne kroczki!
Kija - co do kubeczków menstruacyjnych, to jakoś nie mogę się przekonać.
Fewciu - dużo siły dla Was i zdrówka dla Małej. Oby szybko przeszło, cokolwiek jej dokucza.

Jeeeeżu, zawsze mi takie długie posty wychodzą. Przepraszam
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 07:42   #129
BlackSanctum
Zakorzenienie

Mała, kupiłaś już buty? Ja bym brała te kolorowe, białe nudne i zwykłe, a takie kolorowe fajne.

Yellow
, hmmm, nie wiem, bo sama szukam ideału i do tej pory najlepszy był Rocket Volum' z Maybelline... Mam ogromny zapas tuszy do rzęs i połowę chyba wyrzucę, bo mnie nie zadowalają... Dostałam na spotkaniu blogerek dwa tusze z Lumene, mają dobre opinie na necie, a wg mnie są FATALNE, jakieś takie gumowe, sklejają rzęsy, masakra... Dziwna jestem, ciężko mnie zadowolić w tej kwestii... Ale całkiem fajnym tuszem jest zwykły Volum' Express z Maybelline, ten najtańszy z normalną szczoteczką (wersja granatowa ze złotymi napisami).

Dzisiaj chyba powinnam dostać ten tusz nowy, może akurat u mnie się sprawdzi, zobaczymy... Nie cieszy się dobrą oceną na KWC, ale u mnie zazwyczaj tusze z niską oceną się właśnie dobrze sprawdzają...
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 07:50   #130
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

Yellow
, hmmm, nie wiem, bo sama szukam ideału i do tej pory najlepszy był Rocket Volum' z Maybelline... Mam ogromny zapas tuszy do rzęs i połowę chyba wyrzucę, bo mnie nie zadowalają... Dostałam na spotkaniu blogerek dwa tusze z Lumene, mają dobre opinie na necie, a wg mnie są FATALNE, jakieś takie gumowe, sklejają rzęsy, masakra... Dziwna jestem, ciężko mnie zadowolić w tej kwestii... Ale całkiem fajnym tuszem jest zwykły Volum' Express z Maybelline, ten najtańszy z normalną szczoteczką (wersja granatowa ze złotymi napisami).

Dzisiaj chyba powinnam dostać ten tusz nowy, może akurat u mnie się sprawdzi, zobaczymy... Nie cieszy się dobrą oceną na KWC, ale u mnie zazwyczaj tusze z niską oceną się właśnie dobrze sprawdzają...
ja też sie przebiłam przez jakąśtam ilość tuszy i ten dla mnie nieśmiertelny

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 07:55   #131
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

--------------
sciagnelam dobie ten dobry pit. sprobuje sie rozliczyc
wiadomosci z frontu - poddalam sie na pierwszej stronie
to jednak przerasta moja mozgownice

Stary 2014-02-26, 07:57   #132
mala_19kw
Zakorzenienie

Black-jeszcze nie
Przychylam się właśnie ku kolorowym
Wszyscy mają białe,muszę być jak wszyscy?

chyba mam grypę żołądkową.
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2014-02-26, 07:59   #133
hope01
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

BARTUSIU IFFONKOWY WSZYSTKIEGO DOBREGO

Stary 2014-02-26, 08:00   #134
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

o kurcze...

Stary 2014-02-26, 08:04   #135
LadyWhisper
Zakorzenienie

hello
idą nam 3 lub nawet 4 zębole naraz. Dzisiejsza noc przetragiczna. Piotruś spał z nami co chwilę się kręcił wiercił ja w pewnym momencie wylądowałam z głową na ziemi a nogami na łóżku, możecie wierzyć lub nie

Tress, to po tej szczepionce taka gorączka??? jejkuś... Buziak dla Małej

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 08:06   #136
Ultra81
Rozeznanie

Cytat:

Chociaż w sumie ja nie powinnam się w tej kwestii wypowiadać - mnie od paru lat rozlicza księgowa tz

Cytat:
O kurczę!

W ramach ograniczania przekąsek dziecia zabrałam dziś do pracy całą paczkę biszkopcików i właśnie je jem. Jestem wspaniałą matką
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 08:10   #137
misiaeel
Wtajemniczenie

hej

Ja nie wiem jak to jest, zamiast zdrowieć to mi się wydaję, że czuję się coraz gorzej już nie mam na to siły:/
Jutro z Hanią idziemy do dermatologa bo jakies krostki ma na brzuszku, taką kaszkę i do tego na czole od jakiegoś miesiąca ma jakby takiego pryszcza

tress myślisz, że to od tej szczepionki? zdrówka dużo!

nawijko kciuki za wizytę!

little brawa za kroczki

szklanka ja niby szukam ale nie szukam chciałabym do ludzi wyjść, ale jak pomyślę, że mam Hancię zostawić to mi się odechciewa:/

misia brawa dla Lenki za wstawanie

a i paczajcie co za głupota.. http://metromsn.gazeta.pl/Lifestyle/...esadzone_.html

nie rozumiem tylko co mają do katarka;p ale buty na obcasach to już jakaś przesada

Aniołki[*][*]25.01.2012

Edytowane przez misiaeel
Czas edycji: 2014-02-26 o 08:13
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 08:15   #138
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Blanka od wczoraj rano wypiła dwie butelki mleka po 180ml i dwa kubki wody. Nic więcej Dziewczyny jestem załamana tym co się z Nią dzieje, cały czas gorączka, marudne dziecko Nie mam już pomysłu jak Jej pomóc. Dzisiaj mamy kolejną wizytę u lekarza. Przepraszam, że tak smęce, odezwę się jak będzie lepiej.

Urodzinowe buziaki dla Bartusia!
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 08:17   #139
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Blanka od wczoraj rano wypiła dwie butelki mleka po 180ml i dwa kubki wody. Nic więcej Dziewczyny jestem załamana tym co się z Nią dzieje, cały czas gorączka, marudne dziecko Nie mam już pomysłu jak Jej pomóc. Dzisiaj mamy kolejną wizytę u lekarza. Przepraszam, że tak smęce, odezwę się jak będzie lepiej.
przestań tak mówić! Wszystkie się tu o Blanuś martwimy!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-26, 08:20   #140
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Tress koniecznie przypilnuj lekarke zeby wys ała zawiadomienie ja duzo sie naczytałam ze lekarze nic nie zgłaszaja itd a powinni i nawet mozna napisac skarge do izby lekarskiej i doniesienie do prokuratury o przestepstwie bo to zaniechanie obowaiazku

Debrah mozesz mi podesłac linka do madrych rodziców bardzo mnie ciekkawi ta ksiazka a na allegro 150 zł jak bede miec siły wieczorem napisz moje przemyślenia na temat jedzenia Amelki mam pewien pomysł wpadłam na niego w szpitalu

Fewciu trzymam kciuki za Blanke aby goraczka juz nie wrociła

Ciesze sie ze Julo spiewjacy wam sie podobał troche umirusany na tym filmiku ale on kocha byc brudny wiecie sportowcem nie bedzie szukamy innych talentów
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 08:24   #141
LadyWhisper
Zakorzenienie

Fewciu, a to nie od szczepionki??? A ząbalki???

Moje dziecko nauczyło się włączać pralkę i piekarnik

Stary 2014-02-26, 08:30   #142
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Fewciu, a to nie od szczepionki??? A ząbalki???

Moje dziecko nauczyło się włączać pralkę i piekarnik
hah będzie Ci pomagał

Fewciu biedna Blanka kto Ci z nią jest? Ty masz urlop???
Stary 2014-02-26, 08:32   #143
mala_19kw
Zakorzenienie

Czuje się jak przed porodem-tak samo mnie przeczyszcza

Jeśli o ten kubek menstruacyjny chodzi-to powiem jak Pstryń "fuj" .
Chyba przy każdym opróżnianiu go miałabym odjazd. O ile w podpaskach mi ta krew nie przeszkadza tak to mnie wyjątkowo osłabia

Tusze do rzęs... Nie mogę żadnego Wszystkie jakie posiadam mnie uczulają. No może gdybym kupiła jakiś dla alergików za 100 zł to może byłby dobry. Ale trochę szkoda mi ryzykować bo może się okazać że też okaże się do

Fewcia-trzymajcie się dzielnie

Co do pitów jeden już mam za sobą,jeszcze tylko rodziców rozliczyć i nas
Trudne to wybitnie nie jest jak się przy tym zasiądzie i zrozumie (jeszcze do niedawna była to dla mnie czarna magia)-tylko czasu brak,spokoju i skupienia
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2014-02-26, 08:33   #144
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
ja też sie przebiłam przez jakąśtam ilość tuszy i ten dla mnie nieśmiertelny
Ooo, tez go lubie

I tego: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...r-mascara.html

Wizyty u onkologa nie bedzie, bo pani dr nie ma
Ja dzieki temu stracilam jakies 2,5h na dojazd...
Ale nie wieszajcie psow na nfzcie i lekarzach - to moja wina, bo zapomnialam zadzwonic wczoraj i upewnic sie, ze bedzie (mamy z lekarka uklad, ze przychodze kiedy chce, nie musze sie rejestrowac).

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 08:55   #145
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Mała, kupiłaś już buty? Ja bym brała te kolorowe, białe nudne i zwykłe, a takie kolorowe fajne.

Yellow
szarpnij się kiedyś na wysokopółkowy Givenchy Noir couture albo poszukaj na wymiankach, to dopiero ideał

Cytat:
Na obecną chwilę nie widzę ŻADNEGO powodu by odstawić. Ani mnie praca nie goni, ani mi to nie przeszkadza, ani nie mam równie dobrej alternatywy do kp - no sporo tego.
i słusznie, też tak miałam z moi dwulatkiem
szkoda,że mój Leoś mnie przechytrzył i sam zrezygnował z uu
ale on jest taki ciekawy smaków,że jak patrze na niego to naprawdę się nie dziwię,że cycuś mógłbyć dlaa niego nudny
choć do dziś zostało mu chowanie mi rąk pod bluzkę
ale i tak nie liczyłabym na samoodstawienie z moich obserwacji wynika,że dzieci najczęściej same rezygnują z uu do pierwszego roku
potem to tylko gorzej
w mojej rodzinie jeden facet ssał uu do 5 r.ż

raaany dziewczyny ale naprodukowałyście

Fewciu dużo zdróweczka dla Blaneczki
Tresello- ojojoj ale się porobiło, uważajcie na siebie to kurcze niebezpieczne
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 08:56   #146
bijkora
Rozeznanie

Cytat:
Little-te które ty sobie kupiłaś to zupełnie nie mój styl. Potrzebuje czegoś do bluzy z kapturem-od tak na luźno. Poza tym nie lubie ćwieków,przy butach,kurtkach ani torebkach

Debrah-my z Tobą również lubimy wymieniać się spostrzeżeniami,tym bardziej że Ty zawsze masz coś mądrego do powiedzenia

Hope-toć obie pary są damskie

Słuchajcie,próbowałam uspać Oskara (3 próby)- a ten ostatnio ma jakieś dziwne głupawki. I ja całkiem serio mu śpiewam kołysanki a ten w brecht-od tak. Jeżeli już uda mi się go uspokoić to po chwili podtyka mi nogi pod nos żebym wąchała-no i oczywiście też ubaw po pachy. A jak mówię że już śpimy, koniec zabawy to "krzyczy" na mnie po swojemu
No to się poddałam. Odłożyłam do łożeczka-bo już mega śpiący był (tylko przy mnie taka głupawka go bierze mężowi tak nie robi nigdy ) i chwilę się pokręcił no i usnął (a ja z nim ). Ogarnęłam trochę i czas iść spać już tak naprawdę
Głowa mnie boli w skroniach już drugi dzień

Dobra. Pora na mnie. Dobranoc

Widzę że sytuacja z butami jakby się wyrównała
haha skąd ja to znam
Cytat:

Yellow

Jak masz wyrzucić to lepiej oddaj mi ja wszystko przyjmę
Jak dla mnie najlepsze połączenie odżywka do rzęs Eveline a na to tusz żółty Lovely i rzęsy do nieba Kiedyś w naturze kupiłam taki tusz na promocji za 4zł z takimi włokienkami, on był meeega, a nie mogę już go znaleźć.. o ten http://www.bangla.babyonline.pl/opin...trendy-mascara

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Urodzinowe buziaki dla Bartusia!
Nada narazie też nic nie je, dobrze chociaż że piją..
Zdrówka

zapalenie spojówek jakies cholerstwo
Rano po spaniu niała sklejone oczka i nie mogła ich otworzyć, kilka minut przykładałam na waciku napar z rumianku i się udało, ale jaka histeria była ..
W ogóle każde podanie leków to histeria, wcześniej tak nie było

Włosomaniaczka

Edytowane przez bijkora
Czas edycji: 2014-02-26 o 08:58
bijkora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 09:00   #147
LadyWhisper
Zakorzenienie

moim no. 1 jest od paru lat z oriflame wonder, rzęsy do nieba! Ale że żadnej konsultantki nie mogę dorwać, to korzystam z miss sporty ten taki fioletowy i jestem całkiem zadowolona. Kupiłam (jak jeszcze sobie mogłam pozwolić ) jakiś tusz z l'oreal false lashes czy coś takiego, koło stówki kosztował, i tragedia, wściekła byłam jak cholera.

Wczoraj farbowałam włosy, ale jestem blonde machine

Stary 2014-02-26, 09:03   #148
s i l v e r
Zakorzenienie

U nas pobudka o 2.20 ale zasnęła dopiero po 3 :/ i potem pobudka o 7.

Cytat:
Co do jedzenia: spróbuj z tym kleikiem na noc,może to pomoże.
Co mała je w ciągu dnia? Bo może czegoś jej brakuje i uzupełnia to nocnym jedzeniem. Oskar też czasem się jeszcze budzi-ale to ewidentnie jak ma gorszy dzień w jedzeniu stałych posiłków.
Właśnie jak napisałaś że dodajesz kleik to też kupiłam i podaję jej na noc. Na razie bez zmian :/

Cytat:
Ja mam przerwę w zbuntowanym bo oglądam Czas honoru (całość na ipli bo nigdy nie oglądałam), mam nadzieję że zdążę z aniołem zanim wrócę do pracy

Ja obejrzałam cały Czas honoru. Pierwsze sezony oglądałam jeden odc za drugim tak wciągało mnie. A 5 i 6 sezon już tak na siłę oglądałam.
Cytat:
Silver: a może kurczę to w ogóle kwestia jedzenia nie jest? Ile wy tych pobudek macie, 2? To nieźle, aczkolwiek wiem, że ty się pracą martwisz i ja to w pełni rozumiem, w końcu jakoś trzeba w dzień funkcjonować.

Hm hm hm.

Moja się budzi w najlepszym razie 2 razy, albo więcej - chociaż ostatnio dwa, nie ma tugez nocnych - a one były najbardziej wykańczające. Jakoś przestałam czekać na przespaną noc, i jak niedawno jedna była (pisałam) to z szoku nie mogłam wyjść.
No właśnie, chodzi mi o pracę.
Dziś chciałam jej dać w nocy tylko herbatkę ale nie umiała zasnąć. Poszłam zrobić mleczko i potem zasnęła. Chyba jednak ciężko będzie ją oduczyć tego mleczka w nocy

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Silver no właśnie jak Debrah pisze może u Was to nie kwestia jedzenia a drzemek w dzień
Ale że za dużo śpi czy za mało?
U nas to różnie. Zdarza się że ma jedną drzemkę w dzień.
Ale przeważnie dwie drzemki. Wczoraj spała od 10.30 do 11.40. A potem od 16.30 do 17.20.
Jak na nią to długo bo zawsze śpi tak po 30 min.
Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Nie mogę w to uwierzyć, ale chyba pójdę spać. Nudzi mi się forum nadrobione, książki zaczynać mi się nie chce, na film jednak za późno, mam kupę pracy ale też nie mam zamiaru zaczynać o tej porze, kąpieli brać mi się nie chce bo chyba bym usnęła w wannie więc dziś prysznic... Wszelkie znaki na niebie mówią, że muszę iść spać mogę jeszcze pozmywać i ogólnie fewciować według zaleceń t.

dobranoc

Cytat:
Dziewczyny planujace dzialalnosc gosp.
Dzis w wyborczej ma byc dodatek na temat dofinansowan, kredytow na niski procent, itp.

Nooo, takie mam rozkminy o godz 3:21 :P

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2014-02-26 o 09:04
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 09:05   #149
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo, tez go lubie

I tego: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...r-mascara.html

Wizyty u onkologa nie bedzie, bo pani dr nie ma
Ja dzieki temu stracilam jakies 2,5h na dojazd...
Ale nie wieszajcie psow na nfzcie i lekarzach - to moja wina, bo zapomnialam zadzwonic wczoraj i upewnic sie, ze bedzie (mamy z lekarka uklad, ze przychodze kiedy chce, nie musze sie rejestrowac).
oj Nawijku Nawijku

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
szarpnij się kiedyś na wysokopółkowy Givenchy Noir couture albo poszukaj na wymiankach, to dopiero ideał

i słusznie, też tak miałam z moi dwulatkiem
szkoda,że mój Leoś mnie przechytrzył i sam zrezygnował z uu
ale on jest taki ciekawy smaków,że jak patrze na niego to naprawdę się nie dziwię,że cycuś mógłbyć dlaa niego nudny
choć do dziś zostało mu chowanie mi rąk pod bluzkę
ale i tak nie liczyłabym na samoodstawienie z moich obserwacji wynika,że dzieci najczęściej same rezygnują z uu do pierwszego roku
potem to tylko gorzej
w mojej rodzinie jeden facet ssał uu do 5 r.ż

raaany dziewczyny ale naprodukowałyście

Fewciu dużo zdróweczka dla Blaneczki
Tresello- ojojoj ale się porobiło, uważajcie na siebie to kurcze niebezpieczne

serio fajny? kiedyś o nim myslałam..... no ale
Stary 2014-02-26, 09:16   #150
nafiyqa
Zakorzenienie

Wlasnie czy te wysokopolkowe tusze naprawde sa dobre???

Bo ja np nie widze roznicy pomiedzy takim do 10zl (wibo, lovely) i za 40zl (max factor, astor)

Ciekawa jestem jak jest z tymi naprawde drozszymi.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości