|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
virgina ale dziecko w foteliku jest przewaznie w aucie - trasa od...do
dla mnie to nie argument. musi w czymś jechać. my kupiliśmy używkę za 450zł 2 w1 ![]() co do lezenia na płasko -dziwna teoria ![]() co innego jak ma jakiś refluks czy cos. ja myslałam ze pozycja zupełnie na płasko jest dla dziecka najlepsza ![]() ![]() zerknij na taki http://allegro.pl/wozek-2w1-tutek-gr...992490491.html te Tutki Grandery są chwalone ![]() ja jak szukalam wózka, pisałam do tych co się nie sprzedał - przewaznie schodzili z ceny ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2014-02-26 o 09:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#3602 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() Ciaza jest przereklamowana ![]() Ale tak jak mowisz - dobrze zaraz wiosna to humory powinny wrocic... Oby ![]() Cytat:
![]() Co roku mam problem zeby kupic chociazby z toffi ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3603 |
Raczkowanie
|
Witam gratuluje wszustkim Mamusiom. Mi dzis zostaly odebrane wszystkie sily i ogolnie slabo sie dzis czuje wy tez tak dzis macie?
Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3604 |
Wtajemniczenie
|
virginia dzięki za realcję. A co masz przygotowanego dla dziecka na wyjscie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3605 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3606 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z makijazem w domu jest roznie, bo kiedys mailam full make up, ale z malym dziekciem np fluid lub puder juz nie, bo czesto liza buzia, ssaja brode, daja mokre calusy itp., wybralam wiec przytulaski dziecka zamiast pieknego makijazu, ale rzesy zawsze mam pomalowane, a jak wychodzimy to pomadke itp ![]() Po cieciu bardzp chcialo mi sie dobrze wygladac. w sumie juz 4 godziny po cc, po kolacji prosilam o miske, aby sie obmyc i zmylam resztki makijazu z twarzy, deo i te sprawy, przebralam sie we wlasna koszule. Do szpitala tez zabralam duzo pizam, koszulek, kapalam sie dwa razy dziennie, tuszowalam rzesy, mylam wlosy, deo, swieza pizamka, ladny szlafrok - to mi zawsze poprawia samopoczucie. Zmobilizowalam nawet jedna pacjentke do przebrania sie wykapania, gdy widziala mnie przy stole sniadaniowym kolejnego poranka. Teraz tez jestem w biegu, ale zawsze mam umyte wlosy, tusz na rzesach, cos ladnego zalozonego. Moze i wygladam na zmeczona, ale na pewno nie na zaniedbana. Zreszta nie robie tego dla kogos, tylko dla siebie ![]() Po powrocie do domu tez kapie sie, myje wlosy, zakladam ladna pizame, wiec moze i maz mnie widzi najczesciej w pizamie, ale za to ladnej ![]()
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2014-02-26 o 09:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3608 |
Wtajemniczenie
|
trzymajcie kciuki zeby chociaż dziura ze 4cm u mnie miała!
![]() ![]() teQiba dokladnie - ta róża w tych pączkach bleee ja sobie dzisiaj kupię pączusie - jutro to idzie masowa produkcja - wiekszosc juz sucha jest ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3609 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie chodzi po żadnych kosmetyczkach, raczej nie ma na to kaski. Prosta kobieta, która zajmuje się domem (wcześniej dziećmi, no i wnukami). Ale u niej to kwestia chęci - pomalowanie paznokci, ułożenie włosów, przebranie się w inny strój do brudnego sprzątania itp |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3610 |
Wtajemniczenie
|
U mnie noc bezsenna, nie wiem czemu tak się dzieje, że nie mogę zasnąć na dłużej niż pół godziny
![]() Co do jutra to ja zdecydowanie nie będę obchodzić tłustego czwartku bo miałam cały tłusty weekend, do wczoraj wyjadałam dobrocie, które dostaliśmy w wałówce od rodziców i teściów ze świeżutkimi faworkami na czele ![]() Coś mój humor dziś mnie opuścił.
#3611 |
Zakorzenienie
|
Elunka - wielkie gratulacje!!! przerwałaś dominację dziewczynek :P
wolna chata, teściowie pojechali!!!! ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3612 | |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Edzia400, ale miałaś przejścia - ale przynajmniej zmotywowały Cię do spakowania torby i juz będziesz spokojniejsza ![]() ![]() Gratulacje! Z tego, co piszesz poszło chyba nie najgorzej ![]() Trisdom, więc nie pozostaje nic innego, jak tylko trzymać kciuki, zeby docieranie się poszło bezproblemowo ![]() ![]() Cytat:
![]() virginia, to moje uwagi ![]() pompowane koła są dużo cięższe od piankowych, a dużo ludzi chwali te drugie również; powiem szczerze, że nie spotkałam się, żeby ktoś radził, że dziecko, które nie ma problemów z ulewaniem musiałoby leżeć inaczej niż na płasko; wg mnie spacerówka bez przynajmniej jakiejś specjalnej wkładki dla noworodków jest zwyczajnie niebezpieczna - dziecko moze jeździć po niej; to nie prawda, że nikt nie zwraca uwagi, że w foteliku dziecko jest skulone - pisze na każdym foteliku w instrukcji, że dziecko ma siedzieć w nim, najkrócej jak to możliwe i należy robić przerwy. My mamy wózek 2w1 plus fotelik można wpiąć w stelaż. A rozważałaś zakup teraz gondoli samej np używanej, a później spacerówki? Nie wiem czy taka opcja by się u Ciebie nie sprawdziła, bo można kupić wtedy ewentualnie jakaś lekką parasolkę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3613 |
Zakorzenienie
|
virginia nie taka wizyta straszna
![]() mariola jesteś niesamowitą kobietą, pod każdym względem idealna ![]() margo to teraz masz czas na wizaż ![]()
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! ![]() Edytowane przez monkaa321 Czas edycji: 2014-02-26 o 10:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#3614 |
Zakorzenienie
|
teraz mam czas na wizaż i domowe roboty. w czasie ich pobytu uciekałam w pracę - w ramach swoich zobowiązań poprawiam intensywnie stronę internetową przedszkola, dzięki temu nie musiałam siedzieć i słuchać w kółko pytań o imię dla Juniora
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3615 |
Zakorzenienie
|
Co do dbaNia o siebie to moge co Nieco powiedziec :-P
U mnie to jest latwe. Ja przed ciaza nigdy sie nie malowalam, chodzilam w dressach ![]() ![]() w makijazu i jakis obcislych ciuchach czuje sie zle, a w dresach jest mi dobrze ![]() Fakt, ze teraz nie podoba mi sie moje cialo. Tydzien po porodzie brzuch jest o wiele mniejszy,ale skora zaczyna wisiec i troche boje sie lata ![]() Za ciaZa nie tesknie ![]() wczoraj byla u mNie polozna i nie mogla wyjsc z podziwu jak ladnie jestem zszyta ![]() ![]() ![]() ![]() Polozna wczoraj tez pomogla mi z karmieniem cycem i tez strasznie sie jarala moimi okraglutkimi piersiami ![]() Problem polega u nas na tym, ze ola zssie cyca np 10 minut i nagle zaczyna sie okropnie denerwowac i drzec w nieboglosy ![]() ![]() nie koncze posta Bo Ola mnie wola ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3616 |
Zadomowienie
|
Agayka witaj w klubie :/ slabo mi cały czas i śpię ile się da :/ ale wczoraj wyniki z morfo odebrałam i powiększyła mi sie anemia :/
Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
![]() |
#3617 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Całą noc przespałam jak dziecko i oczywiście obudziłam się z myślą, że ostatnio czułam dziecko przed snem wieczorem ![]() Zaczęłam gadać, bujać brzuchem, witać się, a nawet budziłam, żeby dziecko szło z ojcem do pracy i nic ![]() Dopiero po 20 minutach łaskawie się przeciągnęło. Chyba nam obojgu się dobrze spało dzisiaj ![]() Znam ten stres ![]() Cytat:
![]() Ale dzisiaj jakoś bardziej ogarnęłam trochę dom i teraz nie mam siły na nic ![]() Cytat:
![]() ![]() Uważam, że świetnie sobie radzisz ![]() A ta położna nie była jakaś podejrzana skoro tak się zachwyca twoim kroczem i piersiami ? ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3618 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3619 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No te nasze dzieciaczkki to niezle gagatki.. Prośba, grośbą nie zmusisz do wspolpracy, jak nie zechce sama to nie ma sily ![]() Ale dobrze, że znalazłaś na nią metodę... cffffaniara mała ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jestem przekonana, ze swietnie ci pojdzie. Jestes wielka Ela ![]()
![]() |
#3621 |
Zakorzenienie
|
Koziemleko nie kroczem a podbrzuszem, bo cc mialam :P
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3622 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no to ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3623 |
Zakorzenienie
|
Tylko nie wiem co robic jak ona tak pozniej placze i placze
![]() No i nie wiem czy to.normalne,ze nawet jak usnie po.cycu to na 10 minut i znowu zaczyna sie marudzenie. No i na razie obcykalam tylko jedna pozycje. klade poduszke na kolanach i Ole na poduszcze, wtedy jej najwygodniej i najlepiej jej idzie, na leząco nijak nie potrafie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3624 |
Rozeznanie
|
Witajce po przerwie
![]() ![]() ![]() ![]() monkaa321 Widziałam, że zdecydowałaś się na Ujastek ![]() meluzyna87 Gratulacje z powodu narodzin Zosi! ![]() virginia Współczuję sytuacji rodzinnej, ale wszystko może się zmienić na plus, gdy Malutka będzie już na świecie ![]() 111kicia111 Ależ szybko ten czas leci! Świetnie, że mały przybiera i ma taką fajną starszą siostrę. ![]() JustiLbn Gratulacje! ![]() ![]() Trisdom Gratulacje z powodu narodzin Emilki ![]() elunka88 W końcu przyszła kolej na chłopczyka ![]() ![]() Nadzwyczajna Szkoda, że musisz być w szpitalu, ale dobrze że jesteś pod fachową opieką. ![]() Edytowane przez cambria04 Czas edycji: 2014-02-26 o 11:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#3625 | |
Zadomowienie
|
Elunka - ogromne gratulacje! Szybko poszło
![]() Cytat:
![]() Virginia - to może lepiej zamiast kupować 2w1 kupić osobno gondolę i potem spacerówkę jak już maluch będzie siedział? Co do kół pompowanych to dają lepszą amortyzację, ale jednocześnie wózek jest o kilka kg cięższy. A jeśli będziesz musiała sama nosić to każdy kg jest ważny. Są wózki o lżejszej konstrukcji 2w1 ale one są z reguły droższe. Więc chyba bym jednak stawiała na koła piankowe. Druga sprawa przy kupnie wózka to sprawdź jego rozmiary (rozstaw kół - niektóre są bardzo szerokie i sprawdź czy wejdą w drzwi/futrynę/korytarz) oraz wielkość po złożeniu - czy wejdzie ci np. do bagażnika auta. Jeśli chodzi o spacerówki rozkładane do pozycji leżącej to tylko wtedy gdy jest specjalna wkładka (taka jakby miękka gondola). Potem popołudniu poszukam czegoś na allegro, bo i tak nie mam co robić.
![]() |
#3626 | |
Moderator
|
Co Ty mówisz? Dla mnie to podstawowe nadzienie
![]() Cytat:
![]() Z tego co piszesz wygląda, że wszystko jest na dobrej drodze ![]() Co do płaczu, to ja też się boję że mały będzie płakał a ja nie będę wiedziała co robić ![]() Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2014-02-26 o 11:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3627 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Virginia pierwsze słyszę, że lepiej dla małego kregosłupa gdy nie leży się płasko,wszędzie trąbią, żeby maluch w pozycji półleżącej w fotelku nie był zbyt długo Ela fajnie sobie radzicie, najważniejsze, że próbujesz kp, z czasem będzie jeszcze lepiej |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3628 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() to co, jednak sie nie zbierasz na emertyure ![]() Cytat:
![]() przyznam, ze mnie tez zdziwila informacja o tym lezeniu ![]() Co do wozka to zerknelam na allegro i spokojnie da sie znalezc cos, co spelnia Twoje kryteria ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3629 | ||
Zakorzenienie
|
No dobra przyznam się
![]() Dwa tygodnie temu byłam w szpitalu. Tam jak wiadomo często robili ktg i słuchali tętna taką dziwną trąbką (przykładali ją do brzucha). W nocy przyszła położna i przez sen słuchała mi tego brzucha. Zaczęła coś do mnie gadać o skurczu ![]() ![]() To było moje pierwsze zetknięcie z jakimikolwiek skurczami. Pewnie miałam je szybciej, ale nie czułam i nie zwracałam uwagi. Potem miałam te skurcze jeszcze przez całą noc - to pełnia była akurat. Rano na ktg zapisały się dwa skurcze o sile 70%. Teraz mam je co noc i coraz częściej zdarzają się też w dzień ![]() No więc podsumowując i odpowiadając na twoje pytanie, poznaje je tylko po tym, że mam twardy brzuch i zmienia się też wtedy kształt trochę na bardziej okrągły ![]() ![]() A no fakt ![]() Można jeszcze zwalić na mózg ciążowy? ![]() Cytat:
Wiem, że w niektórych pozycjach może mleko gorzej wypływać (np jak leżysz na plecach) i dziecko może mieć problem ze ssaniem. ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3630 |
Zakorzenienie
|
Ela, cierpliwosci. Powoli sie nauczysz
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.