|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2581 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bez smoczka to nawet nie ma co podejmować próby zasypiania. Z tym, że Jadzia ma tak latające , strasznie nerwowe ręce, że smoczek w buzi jest 20 sekund,po czym strąca go ręką. Wiem, że problem może leżeć po stronie tych ich bolących brzuchów ale na to już nic nie poradzę ![]() ![]()
![]() |
#2582 |
Zakorzenienie
|
Lela to jest tak ze niektorzy mowia tydzien, niektorzy 5 dni, niektorzy 10 dni. Probowalas czopka glicerynowego?
U nas nocka ok pobudka ok3 i 6 bez kwiczenia na szczescie ![]() Boli mnie gardlo jakbym sie dardla non stop wczoraj ![]() Mezaga, moze to nie chodzi o mm, jazde dziecko uspokaja chyba co innego, probowalas zakrywac buzie tetra? Mizianie po oczkach czole tertra? U nas dziala super. Plus otulanie i smok Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2583 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no dobra- byłam u tej lekarki, obejrzała, pomacała i powiedziała że tak na oko to nic nie ma niepokojącego i to może się po szczepieniach zdarzyć. Dostałam skierowanie na USG tego węzła i brzuszka- zapisałam się na 10/03 i skierowanie na morfologię i tyle. Mały nie ma temperatury waży 3770g więc jest OK. powiem Wam, że jestem wykończona- nie dość że mnie nerwy zjadły od wczoraj to jeszcze musiałam z tym wózkiem na 3 piętro się targać ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2584 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tetra tez była. I głaskanie.
![]() |
#2585 |
Zadomowienie
|
migotka dalam mu wczoraj czopek uspokajajacy ziolowy, co maialm przepisany na bole brzuszka itp.i teoretycznie po nim powinien cos zrobic, jesli by mu zalegalo. No ale nic nie zrobil
![]() ![]() ![]() magnusia super, ze wszystko ok. Lepiej sprawdzic i byc spokojnym, niz sie stresowac ![]() Kurcze Alek od wczoraj chce usypiac tylko przy piersi. Nie wiem co mu jest. Jak ma piers w buzi, to zasypia w sekunde i spi, tylko mu zabiore, to zaczyna sie wiercic, krecic i zaraz jest placz ![]() Macie jakis sposob, zeby przekonac dziecko do smoczka? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2586 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
tłuszcz kakaowy jest w białej czekoladzie, jestem uczulona na kakao i tłuszcz też mnie uczula. Madzik14 współczuje nocy! jak moja córka nie zaśnie w ciągu dnia wtedy też noc na mur beton jest przechlapana. więc ja staje na rzęsach, żeby choć jedna drzemka przynajmniej 2-3 godzinna w ciągu dnia była. Cytat:
u nas noc w miarę, jesteśmy już po spacerze i zaraz ładuje Małą w chustę i robię obiad? Pytanie: kiedy się mówi, że dziecko ulewa a kiedy, że wymiotuje? czy to to samo? ja już zgłupiałam. Młodej czasem mimo odbicia coś tam poleci kącikiem ust, a czasem haftnie pod ciśnieniem całkiem sporo takiego serka z wodą. i czy martwić się jak zdarza się takie haftnięcie pod ciśnieniem z 3-4 razy dziennie co kilka dni?
![]() |
#2587 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mezaga współczuję, ale na pewno w końcu znajdziesz sposób, bo na każde dziecko jest! Ale emma ma rację, że otulanie itp, działają po kilku dniach, a może zawijanie i na boczek (na rękach - chwilę to u nas działało, ale Borysowi się znudziło ![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
![]() |
#2588 | |||||
Rozeznanie
|
Hey Dziewczynki
![]() Moje dziecko śpi jak szalone, bo byłyśmy na spacerze. Poranek był średni, Mała bardzo marudna, płakała przez sen, zasikała mi łóżko, a na dodatek zrobiła kupę kiedy zniosłam ją zapakowaną na parter i już wkładałam do wózka - co oznaczało kolejną wycieczkę na górę i przebieranki. Za to teraz ładnie śpi a ja zamiast odespać noc buszuję tutaj. Chciałam załatwić zaświadczenie ze skarbówki do becikowego, ale kolejki okropne, więc pozostaje przyjść samemu... Przyszedł dziś nawilżacz powietrza i mam nadzieję, że poprawi sytuację z noskiem Małej, bo w nocy ciągle ma zapchany - zakraplanie mało pomaga, a wyciąganie gruszką dość ją wkurza. U Was nawilżacz chodzi cały dzień czy wystarczy odpalić go na noc? Dziękuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2589 |
Zakorzenienie
|
byłam z małą pierwszy raz na spacerze bez TŻta a za to z psem
![]() nie byłyśmy długo bo troszkę ponad 30 minut ale i tak było fajnie. a mała teraz śpi sobie w foteliku przy otwartych drzwiach balkonowych ![]() ![]() co do kp to wczoraj kumpela pożyczyła mi swój laktator (akuku) i rano ściągnęłam z jednej piersi 50ml - ale to po całej nocy a teraz udało mi się z dwóch piersi też 5ml ściągnąć ale małą karmiłam ze 2h temu.
#2590 | ||
Rozeznanie
|
Hosenka- ale ci twoja kluseczka ładnie przybiera
![]() Cytat:
No chyba tak ![]() ![]() Le La-też myślałam, jak migotka o czopku glicerynowym Cytat:
No widzisz, mój syn tak bardzo nie chce się ze mną rozstać ![]() Negrid- za opis porodu ![]() Zrobiłam sobie godzinną drzemkę, ale nadal mi się oczy kleją. ![]() Nie wiem czy to pogoda tak na mnie działa, czy co ..... ![]()
![]() |
#2591 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() No jeszcze jedna taka dzisiaj i będę chodzic po ścianach chyba... ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Kolejny mrożący krew w żyłach poród... współczuję takich przejść, dobrze że już po wszystkim i Łucja cała i zdrowa jest na świecie! Cytat:
Dobrze, że z Adasiem wszystko ok! Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2592 | |||
Zadomowienie
|
Doris ma znowu jakis dzien z serii "puszczenie bąków boli". zasneła wreszcie w chuscie.
Dziewczyny to slinienie sie jest normalne-układ pokarmowy dojrzewa-tylko sie cieszyc ze tak sie dzieje ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
opis wciagajacy ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2593 |
Rozeznanie
|
Mezaga u mnie też suszarka i odkurzacz pobudzają, oczy wielkie i gapi się w przestrzeń.
Perfuzja a Emil ulewał od początku czy po czasie się rozkręcił? Ja byłam pewna, że nie dojada, ale w tydzień zrobił 300 g, więc odetchnęłam - tyle, że wtedy nie rzygał tak:/ od 3 dni mam wrażenie, że wszystko co zje wraca do na zewnątrz. Opróżnia oba cycki, wymiotuje, głodny, nie ma w cyckach nic, daje butlę. Szkoda mi bardzo, bo nie chcę go karmić mm Mój pączek zaprzestał płaczu w wanience co oznacza syrenę tylko jak się przesika. Oto dwutygodniowy bąbel u mojej mamy na rękach
#2594 |
Rozeznanie
|
Skończyłam i ja mój pisany na raty opis porodu. Wiem, że jako takiego praktycznego zapotrzebowania na opisy już za dużego nie ma, ale może któraś z Was zechce przeczytać w ramach rozrywki przy karmieniu
![]() Rodziłam w powiatowym szpitalu w Świdniku. 13 lutego mój mąż wrócił jak co tydzień ze szkolenia na weekend – z tą jedynie różnicą, że zrządzeniem losu (jestem przekonana, że to Bóg maczał w tym palce) wrócił dzień wcześniej niż zwykle, czyli w czwartek na wieczór. I wzięliśmy się za wyganianie Zuźki. Zostałam dwa razy dziabnięta przez męża i niedługo potem pojawił się skutek w postaci skurczy i bólu krzyża co 4-6 minut. Tydzień wcześniej na „próbie generalnej” efekt był taki sam, dlatego mając szpital pod nosem czekałam na rozwinięcie akcji. Skurcze były silne, chwilami chodziłam po ścianach, ale nie mocniejsze. Nie chcąc marnować czasu poszliśmy spać. Nad ranem byłam bliska wybrania się do szpitala, ale w zasadzie kiedy podjęłam decyzję wszystko się wyciszyło. Potraktowałam to jako kolejny fałszywy alarm, mąż zaaplikował mi kolejną dawkę swojego lekarstwa ![]() ![]() ![]() Podsumowując: poród nie był zły. Bolało jak cholera, ale poszło szybko, a ja jak mantrę powtarzałam „damy radę Zuzia, damy radę, to minie, to minie, to minie”. Trafiłam na bardzo fajnego lekarza i położną – którzy przeczytali mój plan porodu i mimo że wszystko działo się tak szybko rozmawiali ze mną, tłumaczyli wszystko, pytali o zgodę na różne rzeczy. Cieszę się, że był ze mną mój mąż, bo wiem, że gdybym rodziła w inny dzień – nie zdążyłby dojechać z kursu, a jego obecność dawała mi spokój. No i poród wyglądał zupełnie inaczej, niż sobie wyobrażałam – nie zdążyłam skorzystać z żadnego z dostępnych sprzętów, nie sprawdziłam, czy ten gaz rzeczywiście nie działa, nie miałam takiej kontroli nad ciałem jak planowałam, nie powiedziałam córce tego, co chciałam powiedzieć przy pierwszym naszym spotkaniu... Zamiast tego byłam jedynie zdziwiona, że ona jest – i do teraz nie mogę uwierzyć, że nosiłam ją w brzuchu. Po samym porodzie nie miałam efektu „wow” nad swoim dzieckiem, ale mogę powiedzieć, że już mam... z każdym dniem kocham ją coraz bardziej i jestem niesamowicie wdzięczna Bogu, że obdarzył mnie takim szczęściem.
18.05.2013 - Żona ![]() ![]() Edytowane przez vacuity Czas edycji: 2014-02-26 o 13:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#2595 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny za opisy porodów wielkie
![]() ![]() My biedulki się nacierpiałyśmy no ale co ??? WARTO BYŁO ![]() Moje dziecko śpi a ja posprzątałam mieszkanie, zjadłam wykwintny obiad ( gotowane pulpety w białym sosie z ziemniakami) i teraz czekam aż się obudzi ![]() A to moja kruszynka wpatrzona w karuzelę, ona uwielbia patrzeć na te obracające się zwierzaczki polecam karuzelę Tiny Love wyspa marzeń, najbardziej jej przypasowała melodia z dźwiękami natury ![]()
ŻONA ![]() MAMA LENKI ![]() Edytowane przez lolita25 Czas edycji: 2014-03-03 o 14:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#2596 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() na moją większość ubranek jeszcze jest za duża...
![]() |
#2597 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A nawet te 56 które mam to albo za szerokie albo za duże ![]()
![]() |
#2598 |
Zakorzenienie
|
u mnie ten sam problem większość ciągle za szerokie albo rękawki są za długie
![]()
#2599 |
Rozeznanie
|
To u mnie 56 już ciasnawe
![]() Co do suchej skóry, stosuję Oilatum i olejek migdałowy. Czasem to też nie wystarcza. Macie jakieś godne polecenia sposoby? Czym smarujecie buzię?
#2600 |
Rozeznanie
|
demonyianioly- Mikuś jest cudowny
![]() vacuity- ![]() ![]() lolita- mała przesłodka. Taka różowa królewna ![]() Dziewczyny, czy po badaniu ginekologicznym może się zdarzyć lekkie plamienie ? Bo zobaczyłam na papierze po podtarciu trochę różowego i tak się zastanawiam. Wkładka czysta. Edit... Teraz i już na wkładkę leci trochę ...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Muminek1991 Czas edycji: 2014-02-26 o 14:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#2601 |
Zadomowienie
|
Witam ponad 2 godziny drzemki w dzień...rewelacja mąż był z małym na spacerze a ja spalam ..4 nocne karmienia mnie wykanczaja
Z bioderkami wszystko oki ![]() Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2014-02-26 o 20:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2602 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My już po szczepieniu na gruźlicę. Marcel nawet nie kwęknął ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2603 |
Zadomowienie
|
od 3 dni używam kremu hippa z zieloną nakrętką i na alergicznie zmienionej i przesuszonej skórze sprawdził się super.
![]() |
#2604 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() demonianioły: przepraszam, ze spytam a jak kurczątko w roli taty? ![]() ![]() Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2014-02-26 o 14:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2605 |
Rozeznanie
|
isia- super,że z bioderkami wszystko dobrze
Shiloh- Marcel jest bardzo dzielny. Należy mu się nagroda ![]() ![]()
#2606 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A tak na serio, wg moich informacji, jeśli krwawisz, powinnaś jechać do szpitala?
![]() |
#2607 | ||
Gang Iren
|
Ale ładne zdjęcia się pojawiły! Śliczne dzieciaczki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
http://i39.tinypic.com/n1fofr.jpg
![]() |
#2608 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Slyszalyscie ze spanie ze smoczkiem zmniejsza ryzyko nagłej śmierci lozeczkowej? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2609 |
Zadomowienie
|
Wszystkie dzieciaczki cudne
![]() ![]() :brawo: za opisy wszystkie. bardzo lubię je czytać ![]() W nocy po miesiącu bycia z córką odkryłam, że jak zaczyna pokrzykiwać to nie trzeba jej od razu brać i przytulać, lulać tylko wystarczy krzyk przeczekać głaskając po głowie ![]() Przed chwilą dla odmiany okazało się, że moje podśpiewywanie piosenek z bajek disney'a w ciąży przynosi teraz profity- marudziła, zapodałam "kolorowy wiatr" pomęczyłam jej ucho moim śpiewem w akompaniamencie Edyty Górniak i chwila dziecko śpi. Sukcesem jest to, że w koszu a nie na moich kolanach ![]() Teraz z serii "głupie pytania" Dziewczyny też tak macie, że karmiąc z jednej piersi druga zaczyna przeciekać? Bo u mnie trzeci dzień tak się robi. Zauważyłam w nocy, bo ostatnio zrezygnowałam ze spania w staniku (nigdy tego nie lubiłam) i podpatrzyłam w dzień. Dzieje się tak nawet jak Mała niespełna dwie godziny wcześniej podje porządnie z tej piersi kapiącej. Mrowi i zaraz czuje że mi mokro się robi. I po drugie pytanie odnośnie szwów po nacięciu krocza. Chodzi mi o te wewnątrz- dużo ich jest? Bo mi wczoraj dopiero wypadł jeden supełek i dziś kawałeczek nitki i tyle. A mam nadzieję do wizyty kontrolnej pozbyć się wszystkiego co tam siedzi z tym, że nie wiem ile tego może być i czy całość wyleci czy część ![]() I dziś dostałam pismo, że 1 kwietnia ( ![]() ![]() Muminku skoro piszesz, że badanie bolało to może lekarz zrobił Ci masaż szyjki. Bo to boli jak diabli. No i po tym Cię ruszyło, stąd tej trochę krwi. Nie chcę robić nadziei jeśli to nie to, ale może być tak, że "zaraz" się zacznie i wywoływanie nie będzie potrzebne ![]()
Edytowane przez patrycjja Czas edycji: 2014-02-26 o 15:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#2610 | |||
Zadomowienie
|
Doris dzis jak nie w chuscie to przy cycku...
![]() Cytat:
![]() zdjecie piekne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.