|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3811 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
Cytat:
![]() Widziałyście wątek mamuś listopadowych? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3812 |
Zadomowienie
|
Ela
![]() Thidien też bym podała na policję, słabo to wygląda wewillrockyou ![]() co u tych listopadowych??? Edytowane przez olakola Czas edycji: 2014-02-27 o 12:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#3813 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3814 |
Zakorzenienie
|
pewnie sam fakt że już wogóle są
![]() ![]() to ciągle mnie nie przestaje zaskakiwać gdy pojawiają się mamusie z kolejnego tak odległego miesiąca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3815 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za odzew odnośnie chust, bee musiała jeszcze o tym pomyśleć
![]() Oglądałam ten wózek, ale jak podejrzewałam to zwykła gondolka, można ew. zamontować fotelik ale fotelik już po 1sze mam, po 2 wolę potem spacerówkę bo w takim foteliku na kółkach dziecko przecież długo nie pojeździ, dobrze mówię? Siedzę w tej papierologii, zrobiłam już rozkłady materiału, programy, wykaz podręczników, ale najgorsze przede mną - ułożenie egzaminów ustnych i pisemnych. Żeby to zrobić muszę w zasadzie rozplanować sobie cały semestr z góry, a potem z tego ułożyć zestawy egz. ![]() ![]() Lecę dalej w papierologię ![]()
#3816 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale na razie karmie piersią co będzie dalej zobaczymy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3817 |
Wtajemniczenie
|
Kate a który to był szpital?
![]() |
#3818 |
Wtajemniczenie
|
Dziś miało być zbiorowe pakowanie toreb... Ja tam swoje przygotowałam
![]() O dziwo do porodu wyjdzie mi średniej wielkości walizka, a już po porodzie tylko mała torba i paczka pieluch ![]() ![]() Choć i tak jeszcze muszę dużo dopakować, bo część rzeczy jeszcze nie wyprana, muszę uszyć koszulę do porodu, część rzeczy też muszę dokupić. No i się zastanawiam czy jak chcę wziąć smoczek to chyba należałoby go najpierw wyparzyć ![]() ![]() ![]() Gratulacje dla nowych mamuś ![]() ![]() ![]() Jakoś nie w sosie dziś jestem - pewnie dlatego, że jeszcze żadnego pączka nie zjadłam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3819 |
Zadomowienie
|
Inflancka z czego zastrzegam że tylko jedna baba mi zrujnowala poród reszta ekipy naprawdę cudowna i pomocna
Wysłane z mojego GT-I8190 |
![]() ![]() |
![]() |
#3820 | |||||
Moderator
|
Cytat:
![]() 3. Nie mam pojecia szczerze mowiac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() I pomyslec ze niedlugo zatoczy sie kolo i znowu marcowki i kwietniowki beda... Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3821 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do chusty nie pomoge, podejrzanie tania, ale moze ten rodzaj tak kosztuje. Nie slyszalam o takich. ![]() Cytat:
![]() A mnie maz nie przywiozl pączków, bo mu ciotka powiedziala ze nie wolno bo smażone i tłuszcz ![]() Cytat:
![]() Ja oprocz smoczka wyparzalam etui. Ale u nas w szpitalu zabraniają używać i nie wyjmuje zeby nikt nie widział ![]() Maly na razie spi ale jak będzie chcial jeść to sie wkurze. U jednej dziewczyny siedzą rodzice, u drugiej maz (mój kolega z klasy z liceum, więc nie chcialabym cycka przy nim wywalac) Mój maz i tata byli przed chwilą i wyszliśmy na korytarz jakos ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3822 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() wewillrockyou ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3823 |
Raczkowanie
|
Gianna super gratulacje macie to już za sobą!
wewill ![]() dziś byłam na pierwszym ktg może troche późno bo mam 39tc w końu.I to szło tak taśmowo że kobita któa to robiła słowa nie powiedziała dała mi świstek i mówi do zobaczenia. Nie wytrzymam do jutra do wizyty i mam prośbę...czy któraś się zna na odczytasz ktg? nie chce tu Wam marudzić i wklejać zdjęcia, zresztą jakby każda się miała tak radzić o wszystko to części by było chyba 100. Do której mogę wysłać na priv zdjęcie żeby mi powiedziała coś niecoś co widać na tym ktg czy coś się szykuje czy zupełnie nic
#3824 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3825 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3826 |
Zakorzenienie
|
Koziemleko ja tam przelewalam tylko wrzatkiem. Moczylo sie w nim pol dnia
![]() Sent from my HTC Desire 200 using Wizaz Forum mobile app
#3827 | ||
Zakorzenienie
|
Dzięki za pocieszenie, po porodzie sobie zrobie taki tłusty czwartek, że ho ho, niech mnie nawet zemdli
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja moczyłam we wrzątku, ale na opakowaniu napisali żeby wygotować przez kilka minut |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3828 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3829 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3830 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3831 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Była jedna sztuka Dady i powiem, że nie podeszła mi ![]() ![]() ![]() Jednak Pampersy najbardziej mi odpowiadają ![]() ![]() Wewill ![]()
![]() |
#3832 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3833 |
Raczkowanie
|
no właśnie..
![]() dlatego trzeba zjeść tyle ile się da rade ![]()
#3834 | |||
Moderator
|
Cytat:
![]() W domku sobie zjesz paczusia ![]() Ludzie nie maja wyczucia ![]() Ale w razie co, nie krepuj sie - to im powinno byc wstyd! Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3835 | |||
Zadomowienie
|
Kate dwa razy czytałam opis Twojego porodu i dwa razy się spłakałam że hej... wspomnienia wracają...
Powiedz, czy nast. razem chciałabyś próbować sn? Przeszłaś swoje, ale było warto bo Majeczka jest cudna, rozpływam się gdy patrzę na zdjecie, jeszcze to serduszko na smoczku ![]() ![]() ![]() Asialll ja bym uciekala z tego szpitala. Chyba że masz tam swojego "normalnego" lekarza i mu ufasz. Castia brawo ![]() ![]() Cytat:
![]() Elunka problemy z karmieniem miną ![]() ![]() Widzisz sama, jak u Kasi szybko poszło ![]() ![]() Enia dzieci karmione piersią mniej przybierają, ale nie znaczy że to źle. Za rozbujanie laktacji mocne ![]() thidien oj niewiesoło ![]() ![]() Gianna gratuluję!!! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() i każda matka jest inna ![]() Każdy duet "mama-dziecko" jest jedyny w swoim rodzaju i coś innego może się u nich sprawdzać. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dołączam do klubu karmionych butelką, piłam Bebiko a mój starszy kuzyn - wcześniak 6miesięczny był na Humanie z zagranicznych paczek ![]() W latach 80-tych kp było niemodne i staroświeckie, zwierzęta tak robiły a nie cywilizowani ludzie. Znalazłam kiedyś na kiermaszu ze starymi rupieciami na bazarku ksiażkę z 70go-któregoś roku o pielęgnacji noworodka. Chyba z pół godziny stałam przy nim i czytałam z oczami jak spodki ![]() ![]() OMG zapomnialam o pakowaniu ![]() zrobię to jutro... ![]() Edytowane przez Tequillla Czas edycji: 2014-02-27 o 13:42 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3836 |
Zakorzenienie
|
Ułożyłam egzaminy ustne!
![]() ![]()
#3837 | |
Zadomowienie
|
A macie w końcu smoczki z tej samej firmy co ewentualne butelki? Bo ja dalej nie kupiłam żadnego i chcę sie zaopatrzyć, ale mam problem żeby znaleźć na miejscu gdzieś z TT. Nie przejmować się i kupić co bądź?
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale kiedyś czytałam jakaś ulotkę dot. higieny z lat 70. również i tam było np. żeby po wysikaniu się kobiety nie wstawały zbyt szybko, to ubrania nie przesiąkną zapachem moczu ![]() ![]() Jakby się komuś chciało przeczytać - wg mnie chyba mądre rzeczy napisane przez użytkowniczkę Scorpionec: 1. To, że w pierwszych dobach (2-3) jest malo mleka i wygląda na wodniste a doopiero w 4-5 jest nawal białego to zupełnie naturalne.. Neonantolog w szpitalu tłumaczyła mi ze dziecko na pierwsze chwile po porodzie ma zapas energi jeszcze z brzucha i nie bedzie jadło tyle co później..A poza tym te wodniste coś to jeszcze nie prawdziwy pokarm i ma inny skład niż to ktore zaczyna dziecko dostawac potem. Więc należy wierzyć, że to co mamy do zaoferowania jest dla dziecka najlepsze i wystarczające. A skład mleka cały czas sie zmienia by dopasować sie do jego potrzeb. 2. Pogryzione brodawki; jak nie umialam malej przystawić do piersi..Położna powiedziała ze nie przystawiamy piersi do dziecka a dziecko do piersi (eliminuje to naprężenia i ciagnięcie sutka)..Więc bierzemy dziecko i "nim celujemy w pierś" malo nie dostalam zawału jak położnajak mala zlapala brodawkę, własnym kciukiem wepchneła jej do buzi jeszcz trochę by nauczyła sie ja odpowiednio łapać! sama potem tak robiłam..delikatnie wsuwając sutek do buzi dziecka.. nigdy nie mialam pogryzionych brodawek!! a jesli juz to podobno super dziala bepanthen masc grubo rozsmarowany na wkladkachh laktacyjnych i do stanika! 3. Pierwszy miesiąc po porodzie wyglądał tak ze cale dnie siedziałam na kanapie z mala na cycu..z przerwami na moje siku, jej przewinięcie itp potrafila ssac non stop..Takie życie! Nic nie bylo wazniejsze od zadowolenia dziecka..sprzatanie, moje wyspanie nic! ale w drugim miesiacu(jak juz mozna dziecka uwage odwrócić) wydluzalysmy przerwy miedzy posiłkami najpierw stopniowo po 5-10-15 min az doszlyśmy do jedzenia co 3h (ale kazde karmienie trwalo 40 min do godziny) po prostu to typ dziecka które dlugo je. dopiero ok 4mca nauczyla najadac sie w 20 min..teraz juz ok 10-15 4. chyba najwazniejsze.. to ze laktatorem uda sie wyciagnac np 60ml to nie oznacza ze tylko tyle jest w piersi! dziecko to najlepszy laktator swiata! i potrafi wyciągnć duuużo wiecej 5.mniejsza ilośc mleka mamy nakarmi dziecko tzn. ja sciągałam na maksa 150ml(mam tylko male butelki) i moje dziecko sie tym super pod moja nie obecnosc najadalo ma ok 3h..moje kolezanki z watku w tym czasie podawaly po 210ml modyfikowanego i dzieci domagaly sie jeszcze trzeba tylko zwrocic uwage na fakt ze z cyca dziecko dluzej je (np moja te 20min) a butle opróznia w 5 min a efekt sytosci przychodzi dopiero po nastepnych 10-15.. trzeba chwile poczekac z dolewka sztucznego! |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3838 | |
Zakorzenienie
|
kate1623 śliczne zdjęcie Majeczki
![]() ![]() elunka88 mam nadzieje że się kp rozkręci ![]() nadzwyczajna całe szczęscie że zauważyłaś ![]() Ela87 możliwe że to nawał, dobrze że go łagodnie przeszłaś ![]() może jak zjesz pączki to Ci się rozepcha ![]() margo80 nie wyobrażam sobie jakiego szoku doznałaś jak słyszałaś takie słowa ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3839 |
Moderator
|
Ja nie mam tej samej firmy. Butelke nam Aventu, a smoczki NUKa - z czego jeden lateksowy, a jeden silikonowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3840 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dawaj ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.