Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV) - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-27, 15:35   #481
s i l v e r
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Wiadomości z frontu wyniki idealne jak zawsze elektrolity trochę niskie i mamy już 3 kkroplówkę nadzczescie Julio śpi i jakoś idzie ale całą noc nie spał płakał z gorączki a mój kręgosłup woła o pomoc bo na rękach spanie Pstryniu znajdź mi nowy na allegro

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Super że wyniki dobre wyszły
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Ja piszę o butach a tu dzieć ma znowu fazę na zdejmowanie skarpetek...
.
Daria tak samo jeszcze je ściągnie i taka zadowolona z siebie pokazuje mi że gołe stópki ma ale jak założę jej te butki które po mieszkaniu ma do chodzenia to przynajmniej nie zdejmuje skarpetek.

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
No widzisz Black a ja wczoraj pisałam że mam też Colosal i ona jest dla mnie jeden z najlepszych dla każdego co innego
O właśnie ten colosal miałam i dla mnie też super
Stary 2014-02-27, 15:39   #482
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Kochana, weź ten odcień, co ja mam - jego można stopniować. Ja nakładam dość grubą warstwę, żeby moje brwi wyglądały kolorystycznie jak moje włosy, ale można mniej. Ten, co pokazuje Alina, może być zbyt ciepły dla Ciebie. Widziałam wszystkie odcienie i jednie ten, co mam, nadaje się dla chłodnych typów (oczywiście czarny też, no ale gdzie czarny dla Ciebie?).

Bardzo badziew.

Podpisuję się pod pałą - Nawijko, współczuję wczorajszego dnia...

A co do rzęs, to moje też są ciężkie w obyciu, dlatego się wspomagam - mam zalotkę termiczną, która podkręca i efekt się utrzymuje długo, czasem nakładam bazę... I jest okej. Planuję zrobić sobie trwałą rzęs.
dziękuję
tak mi się właśnie wydawało, że na niektórych zdjęciach masz mocniej zarysowane na niektórych lżej

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
coś mi mignęło, ale ja osobiście sobie tego nie wyobrażam, ciągle zwalniają ludzi, nie zatrudniają nowych, a teraz chcą dać taki ogrom pracy. Poza tym myślę sobie, że spora część ludzi będzie się chciała sama rozliczać z powodu możliwości odliczenia np. ulgi na dziecko. Skąd Kowalski w US będzie wiedział, że podatnik Iksiński chciałby odliczyć ulgę na dziecko

Dziękuję Muszę męża zmolestować żeby pozwolił mi kupić

To możemy sobie piątkę przybić co do TŻ!

A ten twój tżcik to oczu nie ma?

Dziękuję Z allegro

przepraszam, ale pięknie wszystko zilustrowałaś

my na mokry kaszel dawaliśmy syrop prawoślazowy. On jest na bazie roślinnym. Szybko Małej pomagało, dzień i było po kaszlu.

dla TŻ!

Wiecie, ja nie chcę się chwalić, ale mój TŻ zajmuje się między innymi zawodowo szkoleniami, może pogadam z Nim i przeszkoli paru tŻtów jak powinien się zachowywać mąż/partner i ojciec???

Może dywan jakiś kup, albo wykładzinę w jednym kolorze, wybierz jakiś kolor którego jest najmniej na dywanie i w takim kolorze kup wykładzinę.

Blance wraca apetyt!!! Tyle, że łapie się za uszko cały czas, chyba Ją boli, biedactwo
chciałam jak najlepiej wyjaśnić problem

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 15:41   #483
hje
Zakorzenienie

Lady, Pola jakoś w grudniu miała 82 cm.
Nie masz się czym martwić Córka szwagierki mojej siostry ma 2,5 roku, a jest mniejsza od Poli, serio. Do tej pory Pola dostawała po niej ciuszki, ale teraz już wszystkie by były za małe
Rozmiarami nie ma się co przejmować, sama piszesz, że Piotruś nosi 68 cm, a ma 74. Ogólnie kurtki same w sobie są większe, Pola też ma obecną rozm. 80, taka już naprawdę w sam raz, ale jeszcze dociągniemy. Dwie pozostałe 92/98 i też zbyt duże nie są
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 15:41   #484
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
o właśnie, miałam wam napisać, bo się martwię, tzn martwię, dziwi mnie, że Piotruś taki maleńki, kurteczki to 68r jeszcze nosi, a jak mierzyliśmy go ostatnio przy futrynie ( ) to miał 74cm.... Ile mają wasze dziecie w tym momencie?
Zuzka ma 73 cm
Ale kurtki , bluzy to generalnie jakieś większe sa.

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 15:45   #485
hje
Zakorzenienie

Nawet dzisiaj pierwszy raz ubrałam jej bodziaka z PEPCO, który dostała na urodziny - rozm. 92. Leżał, no bo przecież za duży A tak samo na niej leży, jak rozm. 86/92, jest nawet trochę ciaśniejszy

I nie wiem, co z tymi jej gaciami wszystkimi... Wszystkie ma już 92, a i tak dwie pary są takie, że do kostki jej ledwie sięgają Dobrze, że mamy schowane na zapas 98, chyba trzeba będzie niedługo wyciągać
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 15:48   #486
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Musze sie Wam wyzalic, ze jakis zastoj mi sie znowu w u zrobil (zaraz po porodzie tez mialam) Boli okropnie, zwlaszcza jak przystawie Mloda, chce mi sie wyc
współczuję
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Dziewczyny wczoraj znowu jakiś zboczeniec do mnie dzwonił pod pretekstem ogłoszenia o pracę, oszaleję.... Całe szczęście że w tym tygodniu kończy się abonament na to i już w kolejnym numrze nie będzie tego ogłoszenia.
Wczoraj miałam absolutnie zły dzień , mama mnie denerwuje przez co czuje się bezużyteczną osobą i złą matką . Blanka ma fazę tylko na babcie a ja jestem totalnie zazdrosna

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
ostatnio tż ją nauczył robić żółwika, podchodzi do mnie każe mi ścisnąć dłoń i żółwik

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Mój wręcz przeciwnie, jak ja Go nie wyślę do lekarza, to choćby i umierał to nie pójdzie, nie poczyta, zawsze mówi, że nic Mu nie jest, a termometr wyraźnie pokazuje np. 39,8st.
I tak źle i tak niedobrze
Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Zuzka znowu się w nocy obudziła i nie spała 2h. Nie wiem czy głodna czy co....Padam.....
Stary 2014-02-27, 15:48   #487
LadyWhisper
Zakorzenienie

no my dalej rozmiarówki 68/74, większe z niego zwisają

ehhh miała być dzisiaj u mnie mama i siostra i co? olały mnie mąż w Krakowie, nie wiem, kiedy wróci

Stary 2014-02-27, 15:48   #488
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
o właśnie, miałam wam napisać, bo się martwię, tzn martwię, dziwi mnie, że Piotruś taki maleńki, kurteczki to 68r jeszcze nosi, a jak mierzyliśmy go ostatnio przy futrynie ( ) to miał 74cm.... Ile mają wasze dziecie w tym momencie?
84 cm

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 15:52   #489
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Jesteśmy w szpitalu

---------- Dopisano o 02:53 ---------- Poprzedni post napisano o 02:24 ----------

Do wymiotow doszła gorączka i zakończyliśmy na ip i na oddział mamy te sama salę co ostatnio :sly:

zdrówka dla Julcia, obyście jak najszybciej wyszli
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

spalismy do 9.10

Czesc!

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
fewciu Yae w domu wylacznie na bosaka. Tobie tez to polecam. W najgorszym wypadku cienkie skarpetki - zadnych abs. U malego dziecka chodzenie w domu w taki sposob jest nie pozbawione sensu, gdyz przy nadepnieciu na najmniejszy okruszek, nierownosc, zabawke, etc. cwicza sie doskonale miesnie, sciegna i diabel wie co wiecej i w ten sposob uwrazliwiaja sie one dzieki czemu jak bedzie dorastala bedzie lepiej przystosowana pod wzgledem zdrowotnym stop. Info od znajomej pediatry-ortopedy
mój tż uważa,że od chodzenia na bosaka po mieszkaniu dostanie reumatyzmu :/
Cytat:

Właśnie, podziwiam dziewczyny, które dalej śpią z dziećmi, nie dla mnie to psychicznie, ja spać nie mogę z obawy o to, że młody spadnie tym bardziej, że on strasznie się w nocy kręci czasem siądzie potem łupnie z impetem na materac i śpi dalej.
Ba, wczoraj w nocy zaczął z łóżka schodzić i w połowie zasnął
dlatego najbezpieczniej mu jednak w swoim łóżeczku

jak ja bym chciała, żeby mój Kuba w ogóle chciał przebywać w łóżeczku... już nie mówię, żeby spał ale w ogóle chciał w nim przebywać, mógłby się chociażby w nim pobawić :/ ale jak tylko go do niego wsadzam to jest bunt
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość

Dziewczyny wczoraj znowu jakiś zboczeniec do mnie dzwonił pod pretekstem ogłoszenia o pracę, oszaleję.... Całe szczęście że w tym tygodniu kończy się abonament na to i już w kolejnym numrze nie będzie tego ogłoszenia.
Wczoraj miałam absolutnie zły dzień , mama mnie denerwuje przez co czuje się bezużyteczną osobą i złą matką . Blanka ma fazę tylko na babcie a ja jestem totalnie zazdrosna
o masakra :/ oby te telefony jak najszybciej się skończyły...
jesteś wspaniałą mamą i Blanka kocha Cię najmocniej na świecie
Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość

Dostalam dzis urlop :P Z tego miejsca pozdrawiam mojego supervisora ktory wyslal mi smsa z propozycja urlopu o 2.30
ma chłop wyczucie czasu :/
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Nie bylo mnie wczoraj wieczorem, bo doslownie zaniemoglam.
Bylismy caly dzien na zakupach (11-19), po powrocie sily mnie po prostu opuscily.
Snulam sie jak zombie, nie mialam sil wziac Kuby na rece, przewinac czy cokolwiek innego. A w pewnym momencie jak usiadlam na kanapie to zasnelam Nie wiem co to bylo, zmeczenie materialu czy co.
Wczesniej po przyjsciu do domu poprosilam TZ, zeby zajal sie Kuba, bo ja nie jestem w stanie, pierwszy raz od narodzin Kuby taka niemoc mnie ogarnela.
Obudzilam sie po 15min gdzies, bo Kubus zaczal marudzic.
Przez sen jeszcze powiedzialam do TZ, zeby go uspokoil.
Ale nic to nie dalo.
Otworzylam oczy i co? Kuba siedzi na podlodze i buczy wsrod zabawek, a TZ przy kompie gra :/
Smiem twierdzic, ze zrobic to specjalnie - tylko dlatego bym wstala.

Podnioslam sie, z na wpol przymknietymi oczami nakarmilam Kube, uspalam, zje**łam TZ i sama leglam po 22.
A TZ co? Do polnocy przy kompie :/ Bo przeciez czym mial sie zmeczyc???
Oczywiscie rano wielce obrazony, bo NIE DOCENIAM go

Nic mnie bardziej nie wpienia!!! O te jego durne gierki wlasciwie najczescie sie klocimy.
Nie gra w jakies Diablo, CS'y czy cos takiego.
Gra w menagera pilkarskiego i bilarda na fb.
Jak go upominam, ze nie chce, by wlaczal gierki jak Kubus nie spi (dla mnie to chore - grac zamiast pobawic sie z synem) to oczywiscie gada, ze za 5min wylaczy tylko dokonczy partie czy rozegra mecz do konca ().
Wylaczy, a po 20min znow to samo :/:/:/

30letni facet, a pol dnia bez tych gierek nie potrafi wytrzymac, bo to go RELAKSUJE (jego slowa).
Szkoda, ze dla mnie dnia na relaks nie wystarcza...

Co do butkow - mamy od wczoraj Befado, Kubie nie przypadly do gustu
(co sie ich naszukalismyyyyyy, 3 sklepow ze strony producenta juz nie ma - nie istnieja - a w 3 kolejnych ich nie bylo :/)
Rehabilitantka mowila, zeby Kube do nich przyzwyczajac (ubierac w domu), ale Wy tego nie robicie, wiec juz sama nie wiem...

to na pewno zmęczenie materiału, musisz się Kochana porządnie wyspać
co do tż to nie mam słów :/ ja na swojego narzekam, że siedzi przy kompie ale odkąd Kuba zaczął interesować się komputerem to tż stara się go przy nim nie włączać.
Ogólnie uwielbiam takie teksty, że musi się "zrelaksować", Ty nie śpisz pół nocy, w dzień zajmujesz się Kubą, który nie ukrywajmy jest wymagający i Ty nie musisz się relaksować :/ normalnie
my tez mamy butki z Befado, Kuba najpierw się buntował ale przy chyba trzeciej próbie zaakceptował i teraz nosi chętnie. Zakładam kilka razy dziennie na chwilę, żeby się przyzwyczaił.Zresztą zgodnie z zaleceniem rehabilitantki.
Aha jeśli chciałabyś kiedyś jakieś buty z Befado, to daj znać, bo w mieście w mojej t. jest sklep, w którym mają te buciki na stanie. Jak coś to mogę Ci kupić i wysłać

Kubuś bardzo dziękuje za życzenia, jesteście naprawdę kochane, że pamiętacie a do mnie jakoś nie dociera, że mam już takie duże dziecko przecież dopiero co położna położyła mi go na brzuchu, dopiero, co leżeliśmy na sali i wpatrywaliśmy się w siebie jak ten czas leci...

tż dziś w Katowicach na szkoleniu, nie wiem, kiedy wróci :/ a ja właśnie się zczaiłam, że nie mam herbatników (tzn mam ale pełnoziarniste a one chyba do 3bita nie pasują) :/
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 15:53   #490
charlizz
Zadomowienie

Ale Ola też bluzy na 68 czasem nosi, takie na styk są, no rozmiar rozmiarowi nierówny kurtke ma na 80 ale leginsy na80 są na nią dobre w długości, tylko w pasie dwa razy by w nie wyszła i jej spadają z

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 15:53   #491
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

Swoja droga, to Ty pisalas, ze Kubulencjusz ma rozmiar 21?
Na mojego Kubusia 18 sa spoooro za duze
nieeee
Kuba ma obecnie 23

Cytat:
w tym momencie to nie wiem, 2 miesiace temu na szczepieniu mial 84

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-27, 15:57   #492
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
84 cm

dzięki :brzyda:
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
zdrówka dla Julcia, obyście jak najszybciej wyszli

mój tż uważa,że od chodzenia na bosaka po mieszkaniu dostanie reumatyzmu :/

jak ja bym chciała, żeby mój Kuba w ogóle chciał przebywać w łóżeczku... już nie mówię, żeby spał ale w ogóle chciał w nim przebywać, mógłby się chociażby w nim pobawić :/ ale jak tylko go do niego wsadzam to jest bunt

o masakra :/ oby te telefony jak najszybciej się skończyły...
jesteś wspaniałą mamą i Blanka kocha Cię najmocniej na świecie

ma chłop wyczucie czasu :/

to na pewno zmęczenie materiału, musisz się Kochana porządnie wyspać
co do tż to nie mam słów :/ ja na swojego narzekam, że siedzi przy kompie ale odkąd Kuba zaczął interesować się komputerem to tż stara się go przy nim nie włączać.
Ogólnie uwielbiam takie teksty, że musi się "zrelaksować", Ty nie śpisz pół nocy, w dzień zajmujesz się Kubą, który nie ukrywajmy jest wymagający i Ty nie musisz się relaksować :/ normalnie
my tez mamy butki z Befado, Kuba najpierw się buntował ale przy chyba trzeciej próbie zaakceptował i teraz nosi chętnie. Zakładam kilka razy dziennie na chwilę, żeby się przyzwyczaił.Zresztą zgodnie z zaleceniem rehabilitantki.
Aha jeśli chciałabyś kiedyś jakieś buty z Befado, to daj znać, bo w mieście w mojej t. jest sklep, w którym mają te buciki na stanie. Jak coś to mogę Ci kupić i wysłać

Kubuś bardzo dziękuje za życzenia, jesteście naprawdę kochane, że pamiętacie a do mnie jakoś nie dociera, że mam już takie duże dziecko przecież dopiero co położna położyła mi go na brzuchu, dopiero, co leżeliśmy na sali i wpatrywaliśmy się w siebie jak ten czas leci...

tż dziś w Katowicach na szkoleniu, nie wiem, kiedy wróci :/ a ja właśnie się zczaiłam, że nie mam herbatników (tzn mam ale pełnoziarniste a one chyba do 3bita nie pasują) :/
kochana, Piotruś też nie pobawi się w łóżeczku on tam tylko śpi, łóżeczko nam służy tylko i wyłącznie do spania, poza godzinami spania jest histeria jak tylko się zorientuje, że zbliżam się z nim na rękach do łóżka
no, Twój w Kato mój w Krk, mogłyśmy się z nimi zabrać to byśmy się spotkały :P

Cytat:
nieeee
Kuba ma obecnie 23

Tobie też wielkie fenkju

Stary 2014-02-27, 16:03   #493
Delicjanka
Zakorzenienie

Hej dziewczyny

Dziś taki zabiegany dzien... najpierw jezdzilam po zusach itd, bo zalatwiam sobie rodzinne ale tu mam pytanie bo baba w mopsie co dziwne nie umiala mi na to pytanie odpowiedzieć, choć powinna........... czy jak bylam na macierzynskim i teraz jestem na wychowawczym, to czy ten dochód(macierzynski) liczy sie jako utracony? bo jesli nie to gas;p przekraczam;]

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 16:13   #494
YellowSheep
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Dziś taki zabiegany dzien... najpierw jezdzilam po zusach itd, bo zalatwiam sobie rodzinne ale tu mam pytanie bo baba w mopsie co dziwne nie umiala mi na to pytanie odpowiedzieć, choć powinna........... czy jak bylam na macierzynskim i teraz jestem na wychowawczym, to czy ten dochód(macierzynski) liczy sie jako utracony? bo jesli nie to gas;p przekraczam;]
Liczy się tylko dochód, który aktualnie otrzymujesz. Na wychowawczym nie ma dochodu wiec powinien być jako utracony
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 16:14   #495
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Hej

Ale dzień dzisiaj. Spaliła mi się cała blacha drożdżowych bułeczek, chyba piec się psuje bo po 5 minutach cały spód spalony, a góra surowa. A specjalnie wstałam wcześniej, żeby zrobić dla wszystkich faworków i drożdżówek i potem zawieźć do Rodziców moich i tż. Potem się pokłóciłam z tż, bez sensu jest to wszystko, nie mam już nawet chęci, żeby coś próbować reperować Jak się ogarnę trochę to pójdziemy kupić pączka i na jakiś spacer, w okolice zoo, do osiołków

O kurczę aż tak źle ???
Tulę mocno i siły życzę

Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 16:40   #496
Delicjanka
Zakorzenienie

Yellow, dzięki, tak mi sie wydawało też ;>

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-02-27, 16:42   #497
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Zuzka ma 73 cm
Ale kurtki , bluzy to generalnie jakieś większe sa.

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Nawet dzisiaj pierwszy raz ubrałam jej bodziaka z PEPCO, który dostała na urodziny - rozm. 92. Leżał, no bo przecież za duży A tak samo na niej leży, jak rozm. 86/92, jest nawet trochę ciaśniejszy

I nie wiem, co z tymi jej gaciami wszystkimi... Wszystkie ma już 92, a i tak dwie pary są takie, że do kostki jej ledwie sięgają Dobrze, że mamy schowane na zapas 98, chyba trzeba będzie niedługo wyciągać
Własnie, dziewczyny dobrze piszą : rozmiar rozmiarowi nierówny.

W każdym razie zawsze jestem w szoku jaki rozmiar nosi Pola! Ona mi w ogóle nie wygląda na jakąś szczególnie dużą dziewczynkę. Ale jak Hje pisze ile ma wzrostu to zaczynam kumać.

Moja ma 76cm i 9160 wagi
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 16:56   #498
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Własnie, dziewczyny dobrze piszą : rozmiar rozmiarowi nierówny.

W każdym razie zawsze jestem w szoku jaki rozmiar nosi Pola! Ona mi w ogóle nie wygląda na jakąś szczególnie dużą dziewczynkę. Ale jak Hje pisze ile ma wzrostu to zaczynam kumać.

Moja ma 76cm i 9160 wagi
Moja ma ok 80cm i wazy 10.5 kg i nosi ubranka 74/80

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-02-27, 16:59   #499
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Mój ma 78 cm..także..wielki nie jest..waży 11,5-i nosimy już 86(czasem jeszcze 80)

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 17:03   #500
Debrah
Zakorzenienie

chodzę za moją córką z obiadem - drugą próbą - a ona tylko "nie nie nie, am nie nie" - eh. Czyli dziś dzień z tych gorszych.
Stary 2014-02-27, 17:04   #501
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
nieeee
Kuba ma obecnie 23
WIELKA STOPA
mój ma 19...teoretycznie-ale włożyć żadnych butów mu nie można..od razu ryk...a jak jedne na siłe mu założyłam-to 30 min siedział w jednym miejscu na podłodze i sobie jęczał niezadowolony

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 17:06   #502
Debrah
Zakorzenienie

A rozmiar ciuszków też 74/80.

Kupiłam spodenki na 86 na all i boję się czy nie będą duże
Stary 2014-02-27, 17:18   #503
mala_19kw
Zakorzenienie

Oskar śpi już dwie godziny więc udało mi się wszystko ze szczegółami przeczytać ,ale właśnie mąż wrócił z pracy więc trzeba go obsłużyć

Później jeszcze coś napisze
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 17:18   #504
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
nieeee
Kuba ma obecnie 23

nie wiem czy mi wypada, ale jesli corka bedzie miec gust po mnie to juz Kubula zaklepuje Albo stoimy w kolejce

Cytat:
A rozmiar ciuszków też 74/80.

Kupiłam spodenki na 86 na all i boję się czy nie będą duże
ja juz kupuje tylko na 86, 92 spodenki, inne beda na styk lub za male

Dziewczyny miala ktoras stycznosc z bucikami marki Wojtylko?

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 17:36   #505
Ultra81
Rozeznanie

Hej dziewczyny!
Nadrobiłam wszystko, ale z telefonu, więc pamiętam tyle, co nic.

Młoda spała dziś przez cały dzień tylko 40 minut, więc wiadomo - bywało różnie Nie bardzo wiedziała, czego chce, a ja nie bardzo wiedziałam, jak jej to dać. Zabrałam ją dwa razy na spacer, potańczyłyśmy, poczytałyśmy, 3483698 razy otworzyłyśmy i zamknęłyśmy pralkę, to samo z drzwiami i jest spoko

Powoli obiadki wracają do łask (chyba), dziś zjadła prawie pół tego po pierwszym roku życia. I w końcu przebiły się dolna i górna lewa czwórka Została jeszcze prawa strona. Myślę, że to też daje jej się we znaki.

Z tego, co pamiętam:
Mika - zdrówka dla Julka
Fewcia, Sylwietta, Tres - mam nadzieję, że u Was też już lepiej.
Nawijko - gdzie dostałaś Befado w Gdańsku? I baty dla TZ! Oby się szybko ogarnął!

Co do wymiarów Młodej - jakieś 2 miesiące temu miała 80 cm (zaznaczone na futrynie ). Ubrania 80/86, choć z 80 mamy głównie sukienki i płaszcze, body różnie. Generalnie zgadzam się co do tego, że wiele od firmy zależy. Do tej pory mieści się w jedną sukienkę, gdzie na metce widnieje 6 m-cy

Widziałam, że temat pączków też się przewinął. Ja zjadłam jednego, Mycha dostała gryza. Bardzo lubię takie domowe pączki. Zrobiłabym, bo mam nawet przepis, ale mi się nie chce
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 17:42   #506
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem czy mi wypada, ale jesli corka bedzie miec gust po mnie to juz Kubula zaklepuje Albo stoimy w kolejce
wlasnie mialam pisac, ze jesli rozmiar stopy odpowiada temu co mysle to PSTRYCZKOWA nie nadazy z odganianiem niewiast od Kubulka :P

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 17:44   #507
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
chodzę za moją córką z obiadem - drugą próbą - a ona tylko "nie nie nie, am nie nie" - eh. Czyli dziś dzień z tych gorszych.

Jutro bedzie lepiej

Cytat:
az sie boje zapytac jaki nr buta ma w takim razie szanowny tatus?

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!

Młoda spała dziś przez cały dzień tylko 40 minut, więc wiadomo - bywało różnie Nie bardzo wiedziała, czego chce, a ja nie bardzo wiedziałam, jak jej to dać. Zabrałam ją dwa razy na spacer, potańczyłyśmy, poczytałyśmy, 3483698 razy otworzyłyśmy i zamknęłyśmy pralkę, to samo z drzwiami i jest spoko

Powoli obiadki wracają do łask (chyba), dziś zjadła prawie pół tego po pierwszym roku życia. I w końcu przebiły się dolna i górna lewa czwórka Została jeszcze prawa strona. Myślę, że to też daje jej się we znaki.

brawa za zabki!!!

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Cytat:
wlasnie mialam pisac, ze jesli rozmiar stopy odpowiada temu co mysle to PSTRYCZKOWA nie nadazy z odganianiem niewiast od Kubulka :P

osz wy zboczuchy! ja tam o bucie caly czas mysalam (little )

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 17:46   #508
Ultra81
Rozeznanie

Cytat:

Nawijko, rządzisz
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 17:53   #509
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
Hej dziewczyny!

Z tego, co pamiętam:
Mika - zdrówka dla Julka
Fewcia, Sylwietta, Tres - mam nadzieję, że u Was też już lepiej.
Nawijko - gdzie dostałaś Befado w Gdańsku? I baty dla TZ! Oby się szybko ogarnął!

Co do wymiarów Młodej - jakieś 2 miesiące temu miała 80 cm (zaznaczone na futrynie ). Ubrania 80/86, choć z 80 mamy głównie sukienki i płaszcze, body różnie. Generalnie zgadzam się co do tego, że wiele od firmy zależy. Do tej pory mieści się w jedną sukienkę, gdzie na metce widnieje 6 m-cy

Widziałam, że temat pączków też się przewinął. Ja zjadłam jednego, Mycha dostała gryza. Bardzo lubię takie domowe pączki. Zrobiłabym, bo mam nawet przepis, ale mi się nie chce
tyle razy mloda dzis wlaczyla i wylaczyla lampke :P oczywiscie okraszone komentarzami z jej strony " dudududu" :P

Cytat:

Jutro bedzie lepiej

az sie boje zapytac jaki nr buta ma w takim razie szanowny tatus?

brawa za zabki!!!

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

osz wy zboczuchy! ja tam o bucie caly czas mysalam (little )
Tatus rozmiar standardowy 45 :P Ale nie narzekam

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 17:59   #510
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Oskar śpi już dwie godziny więc udało mi się wszystko ze szczegółami przeczytać ,ale właśnie mąż wrócił z pracy więc trzeba go obsłużyć
pieknie napisane

Cytat:
Hej dziewczyny!

Mówi się "nie wie czego chce, ale chce tego bardzo" nasz ulubiony wątkowy tekst z czasów noworodkowych

Cytat:

OMG!

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Cytat:
Tatus rozmiar standardowy 45 :P Ale nie narzekam
hej jest jeszcze przed 22!! ba! przed dobranocką jeszcze jest!
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości