|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25
dziewczyny tak się zastanawiam jak skompletować do końca strój tż. ma gratatowo-grafitory garniak. koszula biała będzie, buty pewno czarne. jaki krawat bądź muchę dobrać? poszetka, butonierka? bukiet planuję albo czerwony albo z dużą rolą czerwieni (buty czerwone)
|
|
|
|
#2072 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ktore sie znaja: jaki podklad wybrac, dobrze kryjacy ale bez efektu maski?
Nie maluje sie na slub, ale mi na codzien potrzeba? Cos slyszalam o Estee Lauder? Ale nie wiem jaki...:/ Help! PS: dostalam mejla ze sklepu, ze obraczki przyszly! 2 tyg przed terminem!!! |
|
|
|
#2073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szybko
|
|
|
|
|
#2074 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
?
|
|
#2075 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to na biżu pewnie się skuszę ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2076 |
|
Raczkowanie
|
Olać te botki, nie będę kombinować bo nie widzę nic ładnego w bieli
|
#2077 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
gratuluje obrączek
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...up-spf-10.html Użyłam jakieś 5-6 razy. Gratuluję obrączek ![]() Jeżeli chodzi o ColorStay Revlon. Dla mnie koszmar, ale wiadomo podkład to kwestia indywidualna i kwestia cery. Miałam do skóry suchej - (podkreśla suche skórki, uwidocznia pory, ciemnieje, czasem jakiś efekt zacieków) Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2014-02-28 o 15:44 |
|
|
|
|
#2079 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
A znacie cos innego polecenia? |
||||
|
|
|
#2080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2081 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ze względu na moją alergiczną skórę mogę stosować tylko dermokosmetyki bez parabenów i od wielu lat używam podkładu La Roche-Posay Toleriane
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...wa-wersja.html U mnie sprawdza się rewelacyjnie, moja koleżanka mówi, że to koszmar i nigdy nie opuści swojego True Match L'Oreal, którego ja z kolei nie znoszę. Po dwóch użyciach leczyłam się miesiąc u dermatologa. Tak mnie wywaliło po tych parabenach w jego składzie
|
|
|
|
#2082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2083 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nawiasem mówiąc czekam na czasy kiedy to nie będzie budziło głupich uśmieszków i komentarzy, kiedy to będzie normalne sprawa, że ludzie wybierają nazwisko, które im bardziej odpowiada a nie "bo tak wypada" |
|||
|
|
|
#2084 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2085 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Może chociaż opiszesz jaki krój? Cytat:
![]() A co do świadkowej nie możesz wybrać kogoś innego? Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja kupiłam w końcu kosmetyki do makijażu na ślub, będę teraz je testowała. Postanowione już na 100% będę się malowała sama Fajnie mi sie trafiło bo otworzyli to hebe dziś i skorzystałam z promocji na kolorówkę więc wyszło mi 120 zł za puder max factor i podkład revlona ) oraz dobry pędzel do pudru ( wszystko przecenione).
|
|
|
#2086 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Odnośnie wykonawców- ja absolutnie się nie trzymam swojego miasta czy regionu Np. DJa mam z Kielc, fotobudkę z Krakowa. Kamerzystę też mogę mieć spoza, byle dobry był i miał nie zabijającą stawkę. Pisałam wcześniej o tym co usłyszałam z jednej firmy, teraz dostałam od nich pełną ofertę, zakres cen: 5900zł- 20900zł+ opcje dodatkowe do wyboru, płatne osobno Są super, ale biorąc pod uwagę że ciągle zastanwiam się czy kamerzystę brać, to nawet gdyby mnie było stać, to tyle nie zapłacę.O namiary poproszę Cytat:
). Miałam też Dior, chyba Forever, i byłam jeszcze bardziej zadowolona (moja siostra też się na niego przerzuciła po Estee Lauder)True Match L'Oreal mnie za to wysuszał, i krycie miał chyba gorsze Ja bym powiedziała, że krawat szary, srebrny lub granatowy (gładki lub z delikatną fakturą), lub względnie mucha, poszetka biała (jedwabna lub lniana), a do tego w butonierce czerwony kwiat. Ja się tego co wyczytałam u specjalistów trzymam- mój Tż ma granatowy garnitur i powyższy schemat zastosuję Edytowane przez ewaden Czas edycji: 2014-02-28 o 17:31 |
||
|
|
|
#2087 |
|
Zadomowienie
|
Opium, nie używam jeszcze podkładów na co dzień (ale się przymierzam). Wiele dobrego słyszałam o https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ra-wersja.html
Atomoowka, mówiłam jej, że jeśli naprawdę nie chce to spoko. Ale mówi, że chce Tylko jakoś tak głupio to wszystko wychodzi.---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Właśnie tak pomyślałam, że do ślubu zostało mniej niż 5 miesięcy i aż w żołądku mi się ścisnął. Czas szybko mija
|
|
|
|
#2088 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A co do kryjącego podkładu to polecam ten z Estee Lauder. Słyszałam, że jest jeszcze wersja mocno kryjąca, coś jak kamuflaż, ale jeszcze nie miałam okazji testować. Z innych godny polecenia jest Vichy Dermablend lub Make Up For Ever HD. Ale to już takie mega kryjące podkłady są.Cytat:
Pokażesz efekty ??A ja się ciagle biję z myślami - kupować na zmianę buty srebrne czy szare? Srebrnych już raczej na co dzień nie wykorzystam, za to szare mogą być takie zwykłe... Chyba, że wezmę szare lakierki i sama zrobię sobie jakiegoś brokatowego srebrnego klipsa, coś jak tu:
Edytowane przez positive rebel Czas edycji: 2014-02-28 o 17:49 |
|||
|
|
|
#2089 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ćśśś Cytat:
ZAMAWIAM JESZCZE JEDEN WELON
|
||
|
|
|
#2090 |
|
Rozeznanie
|
Hahaha, jaki??
I czego brakuje poprzednim ? :p
|
#2091 | ||
|
Zakorzenienie
|
WItam się z zapaleniem zatok - umieram na ból głowy... Boli mnie non stop od ok 48 godzin. Jestem wykończona...
Cytat:
Cytat:
Gratuluje okrągłych rocznic - dni do ślubu
|
|
|
#2092 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Taki błyskMówię do mamy: Mama wiesz, dziewczyny mi doradzały pojedynczy, Ty tez mówiłaś, żeby brać pojedynczy... ale nie wiem czemu odnoszę wrażenie, że będzie łysko do takiej princeski. No i mama kazała mi się wbić w sukienkę i założyłam najpierw ten 3metrowy i było cudownie A że będę jeszcze z tej strony bolerko zamawiać, więc dużego bólu nie będzie ![]() Na pocieszenie trochę inspi, lubię Wam spamować, wybaczcie ![]() To wszystko polskie |
|
|
|
|
#2093 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, przepraszam, ale nie nadrabiam.
Ślub za 4 miesiące! Za to poprawiam się i pokazuję buciki (w załączeniu). Jutro kolejna przymiarka. Odnośnie nazwiska, to ja będę miała dwuczłonowe. Mój TŻ upierał się, że "rodzina ma jedno nazwisko". To powiedziałam, że jeśli tak, to niech przyjmie moje (mam nazwisko typowo polskie, a on ma niemieckie, ale w polskiej pisowni) albo niech wróci do oryginalnej pisowni nazwiska swojego. Stanęło na tym, że dodam człon odmężowski do swojego. Co mnie zdziwiło najwięcej nacisków, żeby przyjąć jego nazwisko było ze strony mojej rodziny. Mojej koleżanki ojciec przyjął nazwisko swojej żony, po czym po kilku latach wrócił do swojego rodowego, przez co koleżanka teraz musi udowadniać, że nie jest panieńskim dzieckiem matki, a jej ojciec ma prawa rodzicielskie....
Zaręczyny 18 grudnia 2013 r. ![]() Ślub 28 czerwca 2014 r. Edytowane przez Magheru Czas edycji: 2014-02-28 o 18:10 |
|
|
|
#2094 |
|
Wtajemniczenie
|
Enzunio jaki?
Positive rebel póki co jeszcze się nimi nie malowałam. Może w weekend usiądę i się pomaluje porządnie. Moje próbne makijaże( te które do tej pory sobie wykonywałam) są w klubie, w moim wątku. Co do butów może weź te szare, skoro srebrnych nie wykorzystasz? Ja bym chyba tak zrobiła no i jak piszesz ewentualnie jakaś spinkę do nich doczepić.
Edytowane przez Atomoowka Czas edycji: 2014-02-28 o 18:10 |
|
|
|
#2095 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Moje koleżanki w większości mówiły "o jak fajnie" jedna już mężatka zazdrości mi tego męska część mojej rodziny otwarcie nie krytykowała, ale widać było po ich reakcji, że wydziwiamy a u TZ rodziny - nie wiem czy im już powiedział, ale on na szczęście jest taki, że nie interesuje go opinia innych ![]() A w zaproszeniach specjalnie wpisaliśmy żeby wszyscy wiedzieli i nie było głupkowatych pytań na weselu generalnie nasze pokolenie dobrze to przyjęło, rówieśnicy rodziców nie są do tego przekonani ale to nam ma się podobać ![]() Positive bierz szare
Edytowane przez 201605100 Czas edycji: 2014-02-28 o 18:12 |
|
|
|
|
#2096 |
|
Winter is coming
|
Ja nie ogarniam, czemu tak wszyscy się mieszają, w cudze nazwisko. U mnie też jest mnóstwo dziwnych tekstów, bo chcę mieć podwójne. Przecież to moje nazwisko i moja sprawa.
Podczytuję was dziewczyny ostatnio nieregularnie, bo za dużo piszecie, a u mnie prawie nic ślubnego się nie dzieje. No i jakoś tak mam mniej czasu, w pracy mam więcej obowiązków, po pracy zanim poćwiczę to jest prawie 20 i nie zawsze mam siły wejść na kompa. Z nowości mamy zaproszenia i ruszamy z rozdawaniem. Zdążyłam już się wkurzyć, bo okazało się, że źle jest wpisane imię brata teścia Trzymajta mnie, żebym nie poszła w nocy wbić mu noża w serce
|
#2097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2098 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale chyba faktycznie kupię srebrne, zrobię z brokatu jakąś kokardkę albo serduszko i już. Chyba mi się nudzi, skoro tak wymyślam ![]() Co do welonu to ja się zastanawiam nad tym podwójnym długim. Bo w sumie na salę welonu nie chcę chyba. Wydziwiam jeszcze gorzej niż ty Na początku w ogóle nie chciałam, później miał być z koralikami, później z koronką, teraz katedralny Ale chyba jedynym wyjściem będzie zamówić wszystkie opcje przed przymiarką 9 maja, przymierzę do sukni i oddam te, które mi nie podejdą ![]() Co do inspiracji - są cudne Cytat:
![]() Co do butów, to chyba tak zrobię jak mi radzicie. Pokazowe brokaty będą A na później już mniej reprezentacyjne szare ![]() Velika nie przejmuj się. Ja robiłam zaproszenie dla sąsiadów Tżta, gdzie pan nazywa się Bronisław a wszyscy mówią na niego Mieczysław. On tak woli i tak jest na zaproszeniu. Może się nawet ten brat teścia ucieszy, że mu nie napisaliście nielubianego imienia?
Edytowane przez positive rebel Czas edycji: 2014-02-28 o 18:23 |
||
|
|
|
#2099 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie robi efektu maski, ale ja akurat używam b. mało - starcza na b. długo, ostatnio podkład kupiłam w maju i jeszcze mam ponad połowę ![]() nasze obrączki przyszły po 2 tyg. ![]()
|
|
|
|
|
#2100 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
![]() Ja też będę zamawiać jeszcze jeden welon jeszcze nie wiem jaki, ale chcę z kryształkami i lamówką. Wszystko przez moją matkę, która mi marudzi, że mój jest za biedny
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:02.

, dla niego nie mam żadnego usprawiedliwienia, zachował się jak się zachował i to o nim świadczy, chociaż widziałam, że mojemu Tż było przykro. W dodatku to była jedyna osoba, która w twarz wyśmiała mojego Tż że przyjmuje moje nazwisko... Do tego stopnia mnie wkurzył, że miałam ból brzucha przed każdym następnym zapraszaniem, a okazało się, że każdy to ok przyjął. Szczerze to wolałabym teraz żeby nie przyszli... i jestem zła na siebie, że tak myślę