|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Myślę że cena ok i goście będą zadowoleni, sporo słodkości. U brata poza ciepłym posiłkami, czyli obiad dwudniowy, szarlotka z lodami i ciepłym posiłkiem kolejnym niewiele że stołu poszło.
|
|
|
|
#3092 | ||
|
Zadomowienie
|
Chrzciny i po...dobrze ze mineły. Mąż wyglądał jak z krzyża zdjęty, ja miałam takie wory pod oczami ze makijaz nie pomagał
chyba tylko Doris wygladała na piekna i wypoczeta![]() Cytat:
Cytat:
ech...tez sie wzruszyłam ze juz wszystkie dzieciaczki na swiecie nie moge w to uwierzyc
|
|
#3093 |
|
Konto usunięte
|
mezaga super że już Antek lepiej
Za to Alicja od wczoraj marudna się zrobiła. Nie śpi w dzień oprócz spaceru. W nocy też się popsuła - zasypiała koło północy, i wstawała o 5 i o 7, a teraz pierwsza pobudka o 2 i tak co 2 godziny. Mam nadzieję że to przejściowe ![]() królowa nilu ale mnie natchnęłaś! Przy nocnym karmieniu odpalę pierwsze wątki i będę czytać (zwłaszcza że w 2 i 3 części wypadłam i się nie byłam aktywna, ciekawie teraz będzie poczytać ![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- emma ![]() za chrzciny
|
|
|
|
#3094 |
|
Zakorzenienie
|
Mezaga
Nam wyszlo 20zł za osobę - barszcz z uszkami, devolail czy jak to się pisze,ziemniaki,zestaw surowek,kompot i napoje (mineralna, tymbark), dla mnie rosół, udko gotowane,ziemniaki,buracz ki i kompot z jabłek. Potem u nas były już ciasta, kawa, herbata, salatki, 2 rodzaje jajek faszerowanych, galaretki drobiowowarzywne, strogonow, wędliny, alkohol.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2014-03-02 o 22:54 |
|
|
|
#3095 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
SN- szacun mamuśkano to jesteśmy wszystkie w komplecie ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
gratuluję!!! ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
kurczę- jakby to było wczoraj, nie? teraz już wszystkie mamy maluchy po te stronie i rosną te maluchy (niektóre to już zęby na kotleta ostrzą )---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
super, że już po i wszystko się udało no i że Dorotce się podobało dawaj jakieś fotki
|
|
|
#3096 |
|
Raczkowanie
|
Nie będzie już wypatrywania czopusi.. Przynajmniej w najbliższym czasie
Em ma, fajnie, że u Was już po chrzcinach W restauracji w której my chcemy robić chcą 50zł/os - co jest w tym dokładnie nie wiem jeszcze, ale chyba powoli trzeba ogarnąć temat. Na pewno ciasta, tort, alko swoje. Wpadłam na pomysł, żeby zamówić jakiś taki ozdobny tort, jest u nas w mieście laska która się tym zajmuje, robi bardzo fajne torty okolicznościowe, np w kształcie samochodu, shreka, cycków Idziemy jutro do pediatry, ja już mało co jem a Smerf ma kupy zieloniutkie i ze śluzem. Wcześniej (przed dietą) co któraś kupa była zielona a teraz każda jedna taka jest. Trochę dziś kwękał przy ładowaniu pieluch ale tragedii nie było, ogólnie jest dużo lepiej ze wszystkim - wysypka zniknęła, brzuch już tak nie boli, trochę tylko czasami - oprócz tych kupsztali. Obawiam się, że ta nawiedzona lekarka każde mi żyć powietrzem i dobrym słowem. Ona z tych co rzadko kiedy przepisują antybiotyki (dlatego Smerfa do niej zapisałam, bardzo mi się takie podejście podoba) ale też czasami przegina w drugą stronę, wypisuje jakieś homeopatyczne g*** które kosztują masę pieniędzy a nic nie dają. Niestety u nas w mieście nie ma za bardzo do kogo małego zapisać, cała reszta na byle katar pisze antybiotyki. Jest jedna lekarka w miarę ogarnięta tylko do niej są masakryczne kolejki co też niekoniecznie mi pasuje - jak mi się maluch rozchoruje to mam czekać dwa dni na swoją kolej? Bez sensu. Zakupiłam dziś polecany przez Lidkę katarek - mam za słabe płuca na fridę a Smerf strasznie się denerwuje jak odglutowywanie się przedłuża. Nie mogę się doczekać aż przyjdzie, Smerf lubi dźwięk odkurzacza więc mam nadzieję, że zda to u nas egzamin Czekam też na dwie zabawki - smoka z Lamaze i spirali na łóżeczko z Disneya. Poszalała matka za zasiłek macierzyński ![]() Nie polecam karuzeli z misiami z FP o takiej: http://allegro.pl/fisher-price-c0108...987411849.html Jak dla mnie sama nazwa"karuzela" oznacza, że zabawki będą się obracać a tu doopa. Badziejstwo gra melodyjki, ma projektor (szału nie ma) i lampkę nocną, pilota - ale co najważniejsze dla mnie : zabawki nie obracają się. Kupiłam używkę więc aż takiego bólu nie ma ale i tak jestem zawiedziona. W sumie nigdzie nie napisane, że misie się kręcą.. Ja po prostu założyłam, że jak coś jest nazwane "karuzelą" to się kręci. A stać nad łóżeczkiem i tykać maskotki co by się ruszały to żaden fun. Szkoda bo Smerf już ładnie wodzi oczami za przedmiotami i raczej by mu się podobało jakby te misie się kręciły. Chyba wystawię na all i kupię jakąś inną, taką która się kręci. Dobra, lecę spać, dobrej nocy Dziewczyny
|
#3097 |
|
Rozeznanie
|
cześć
podczytuję ale dalej nie cierpię pisania jedną ręką. przede wszytskim Roane, Muminek, Celina GRATULACJE! faktycznie szybko to minęło ![]() dwie kreski beta ciąża I trymestr II III poród dziecko ... ale wiecie co ja dalej nieraz nie mogę uwierzyć, że mam dziecko i jestem mamą i właśnie niedawno kolega mnie uświadomił, że w maju będę po raz pierwszy obchodziła swoje święto - Dzień Matki druga sprawa: perfuzja dzięki za odp o odparzeniach ,ale to wszystko z nieogarnięcia i dlatego, że nie lubię pisac jedną ręką. w każdym razie dopiero jak przeczytałam co mi odp, to uświadomiłam sobie, że przecież miałyśmy zupełnie inne sytuacje. Twój syn miał podrażnioną pupę a moja córka pupę ma ok tylko krocze i pachwiny były hmm jakby pomarszczone czasami w ciągu dnia. w każdym razie lekarz w środę po oględzinach stwierdził, że jest ok a to nie jest odparzenie i żebym dla własnego spokoju psikała octanise[ptem na wacik i przykładała po przewijaniu. raz na jakiś czas.byłam na szczepieniu i wzięłam szczepionkę płatną. nie wiem czy to "wina" szczepionki, ale przez te ostatnie dni córka marudziła momentami jak szalona:/ krzyki były normalką w ciągu dnia. noce na szczęście ok i bez atrakcji. tylko raz zaszalała z darciami, ale to była nasza wina bo niechcący ją rozbudziliśmy. pytałam też lakarza o parę spraw: (oprócz szczepionek oczywiście co do których miałam pół kartki pytań ) m.in o -mocznik , wedzidełko, katar, kaszel, aktywne ssanie, smoczek, ręce do buzi, zapatrzenie się, , karmienie nocne itp ale o tym raczej napisze następnym razem bo muszę jednak nakramić na śpiocha córkę. apropo karmienia czytałam o ostatnich problemach z kp dziewczyn i niektóre początki i historie - jakbym czytała o sobie no ale teraz nie dam rady się odnieśc w każym razie trzymam ![]() a i jeszcze coś a właściwie to pwoinnam od tego zacząć. kefi ogromnie Ci współczuję i trzymam kciuki za całą Waszą rodzinę a przede wszystkim za synka! o służbie zdrowia i finansowaniu leczenia przez nasze państwo najmłodszych wolę się nie wypowiadać, swój 1% przekaże. jeżeli mogę Ci coś zasugerować, bo w takiej tematyce jestem od lat, to może załóż bloga , opisując Wasze zmagania, ludzie to lubią i wtedy są bardziej chętni do pomocy utożsamiając się z konkretną historią i śledząc losy na bieżąco. dbra jest też strona " siepomaga" i warto z niej róznież skorzystać. powodzenia! dla mnie osobiście wzorem jeżeli chodzi o takie sprawy jest Emilia z bloga kochamylaure . śledziłam go od początku i darzę ją ogromnym szacunkiem. |
|
|
|
#3098 |
|
Gang Iren
|
oj leci czas jak szalony. Dzieci rosną w strasznie szybkim tempie. Wyjęłam Kacperkowi ubranka na 62,bo 56 robią się już ciasne...
|
#3099 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja tak jak pisałam wcześniej, jeszcze kibicuję swojej małej jak się napina, żeby lepiej poszło ...z dopingiem zawsze mobilizująco ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
...a Doris w końcu grała główną rolę, więc musiała być wypoczęta
|
|
#3100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3101 |
|
Zakorzenienie
|
Sadlaczyca
A może karuzela jest zepsuta? Po wtopie z laktatorem, który mial działać a nie odciagal podziekowalam wszelkim uzywkom z Allegro i karuzele i mate kupiłam nowe.
|
#3102 |
|
Zakorzenienie
|
miseczka oK ale obwód ja wzięłam 85 a nie 80 i jest ok
|
|
#3103 |
|
Gang Iren
|
|
#3104 |
|
Raczkowanie
|
Mezaga, nie wydaje mi się żeby była zepsuta. Nie ma żadnego guzika odpowiadającego.za krecenie misiów.
Szok! Mój syn padł wczoraj o 21 z minutami, do tej pory miał jedną pobudke koło 22 na utulenie a później o 3 lna małego cyca. Teraz karmie na spiocha bo mi cycki pekna Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3105 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
moje dziecie pobiło dzisiaj wszelkie rekordy ... spała ciurekiem od 18-2 a potem jeszcze od 3:30 -6. Aż się w nocy zastanawiałam czy może ją obudzić na karmienie ale jednak przezwyciężyła chęć wyspania się ![]() teraz od 6 karmienie z obu piersi i mała właśnie sobie leży i coś "opowiada" przysypiając co do odchowalni to możemy dobić tutaj do 5000 tyś i zakładamy nowy wątek. czy nadal mam się tym zajmować czy może macie mnie już dosyć ??ps. czy ten syrop Prenalen mozna pic w czasie KP ?? bo po wczorajszym spacerze w gardle mam wielka bolaca góle ledwo przelykam i generalnie jest kiepsko
Edytowane przez senira666 Czas edycji: 2014-03-03 o 06:48 |
|||
|
|
|
#3106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem przerażona - bo nam wychodzi małe wesele z tego A z kasą cienko. Dlatego nie wiemy czy nie przełożymy tych Chrzcin na maj co by więcej kasy uzbierać.
Edytowane przez mezaga Czas edycji: 2014-03-03 o 07:20 |
|
|
|
|
#3107 |
|
Gang Iren
|
Kacper od wczorajszej nocy ma zapchany nosek,katar musi mu trochę do gardła spływać,bo ma odruch wymiotny,widać,że coś mu przeszkadza.
Dzisiaj mamy kontrolną wizytę u lekarza,więc powiem o tym.
|
#3108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My tez powoli 62 chowamy ![]() Borys padl wczoraj o 20 i wstal o 2:30!!! Spal az 6godzin.... szok!!Potem powstal o 6 ![]() Poszlam spac o 21 wiex w koncu sie wyspalam !! Gorzej ze przeziebienie nie odpuszcza, nie ma goravzki ale nos zapchany kaszel maly gardlo troch drapie i chrypa :/.. eh Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tesciowa upiekla 2 ciasta, zrobiła sos tatarski, moja mama jedno ciasto, salatkę jarzynowa i strogonowa, ja ciasto "glowne" do kawy (smetankowy przysmak cappuccino) i resztę.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2014-03-03 o 07:57 |
|
|
|
|
#3110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i po trzecie przy dwójce ciężko zorganizować sobie czas na pichcenie jeszcze.Właśnie zapisałam dzieciaki na 11.30 do lekarza. Antek zaczął mi wymiotować - muszę to koniecznie skontrolować. Taka bida z niego jest.
Edytowane przez mezaga Czas edycji: 2014-03-03 o 08:04 |
|
|
|
|
#3111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też myslalam że się nie pomiescimy w salonie, kombinowalismy ze stolami - był 1 normalny, 2 małe z ikei i jeszcze inny wielkosciowo i wysokosciowo ulozylismy w prawie elke, dałam biale obrusy (mamy bo nie mam) i nawet fajnie wyszlo mimo różnych wysokości stołów i kombinowanym siedzeniem- 2 wersalki, puch i pożyczone krzesła O ile kojarze to mieszkasz w domu? Skoro u mnie w bloku się dało to w domu tym badziej
|
|
#3112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby wszystko było ok To takie wymioty jak chlustajace ulewania czy cos innego?
|
|
#3113 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
Dorotce w nocy udzieliły sie emocje pochrzcielne i zaliczyła dodatkowa pobudke o 3 i 4. chwila przy cycu i dziecka spowrotem nie było ale w ogóle w całym jej dzisiejszym snie czuc bylo taki niepokój. Pewnie za duzo ludzi na raz. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3114 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jezeli macie jakies propozycje/sugestie/linki/itp do nowego watku na odchowalni to dajecie
zgromadze i w odpowiednim czasie uzyje
|
|
#3115 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
U mnie noc średnia bo jakieś bąki siedziały w kichach małego. Już wieczorem marudził i się prężył a uspokoił się na moim brzuchu jak go położyłam. Usnął i tak siedziałam jak matrona na wyrze 2,5h. Wczoraj była moja mama, babcia i dziadek zobaczyć małego (mama była chora i dopiero wyzdrowiała). Adaś dostał karuzelę taką; http://www.smyk.com/fisher-price-kar...y-dla-dzieci-p bardzo fajna, ładne spokojne melodie i małemu się podoba Cytat:
można ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
super, że się wyspałaś i zdrówka życzę
|
|
|
#3116 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
U nas w nocy 2 pobudki...jak zawsze ostatnimi czasy ![]() Tak sobie czytam ile wy Mezaga za chrzest płacicie to jestem w szoku, przecież to tylko parę godzin a cena jak za całą noc u nas ceny wahają się od 30 zł obiad do 60 zł już z kawą i zimnym bufetem.W tym tyg idziemy do księdza i zaklepiemy restaurację, no my możemy zrobić chrzest najwcześniej 22 marca, bo ojciec chrzestny małej dopiero w takim terminie będzie dostępny ![]() Dziewczyny a wy alkohol podawałyście na chrzcie???? Bo tak się zastanawiam właśnie
|
#3117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- ja myślę, aby taki sam tytuł wątku zostawić tylko kolejną część już na odchowalni zrobić
|
|
|
#3118 |
|
Zadomowienie
|
Powiem wam że tak się w sobote wkurzyłam że szok. Otóż pewnie niektórzy pamiętają ze mój syn miał być Antonim, na co bardzo kręciła nosem rodzina męża, a został Miłoszem co też nie przypadło im do gustu ale powstrzymali się od komentarzy. Za to w sobote był u nas teść bo podrzucił mi PIT do rozliczenia a jechał akurat od swojej matki (prababcia moich dzieci) i poinformował że prababcia oburzona ze kto takie brzydkie imię wymyślił, że jak Czesław Miłosz i do tego głupio brzmi z nazwiskiem. No tak mnie wkurzyła że szok. JEszcze prawnuka nie widziała i jedyne co ją interesuje to krytyka tego jak ma na imię. Powiedziałam mężowi że na pewno z dzieckiem tam nie pójde, ze jego babcia to wredna baba i jak kiedyś przy mnie powie coś takiego to powiem jej co o tym myślę, bo mam dość starych ludzi którzy uważają że z racji wieku wszystko im wolno. Nie będę jej traktowac jak swietej krowy i jak obrazi moje dziecko to normalnie jej wygarne
|
|
|
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
co do chrzcin- dziewczyny jak wcześnie rozglądacie się za lokalami, szczególnie te z Warszawy?
My planujemy na wrzesień chrzciny ale nie mam pojęcia czy to jak z weselem trzeba rok wcześniej czy nie? W ogóle to polecacie jakieś lokale? Kompletnie nie wiem gdzie zrobić a chrzciny będą na Nowolipkach koło mnie (te które są z Wawki wiedzą gdzie) a w pobliżu nie ma żadnych fajnych i niefajnych lokali. Myślałam o starówce ale pewnie cena zabije... Co do osób to u nas pewnie około 30 osób będzie rodzina i przyjaciele najbliżsi więc pewnie też okrągła sumka pęknie ![]() co do alkoholu- ja podam i na wszystkich chrzcinach których byłam (w różnych rejonach) było alko. Pewnie postawimy kilka butelek wódki i jakieś wina
|
|
#3120 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Wreszcie znalazłam trochę czasu żeby was poczytać ![]() Padam ze zmęczenia, moje dziecko w nocy nie lubi spać... w dodatku tak przyzwyczaił się do smoczka, że jak zasypia to cały czas musi go mieć:/ najchętniej to odzwyczaiłabym go od tego, ale jak płacze to już nie mam siły:/ I bardzo często lubi zasypiać w nocy ze mną w łóżku... Kładę się z nim, żeby zasnął, a TŻ nastawia budzik np.za 20 min w razie gdybyśmy zasnęli żeby go odłożyć do wózka/łóżeczka - a jaki jest efekt? Ostatnio obudziłam się o godz.7 z dzieckiem i zdziwienie wielkie... Kurde nie podoba mi się to, bo o ile staram się go trzymać w miarę z daleka i bez poduszek gdzieś w pobliżu to i tak się boję. I dziś w nocy się zawzięłam - powiedziałam, że nie będę go nosić żeby zasypiał, ani nie będę się z nim kłaść, bo później to będzie tylko gorzej. Oczywiście tż go usypiał, bo już nie miałam siły.Ogólnie moje dziecko ma już miesiąc A właśnie - pytanie do mam około miesięcznych maluchów - ja ogólnie ściągam pokarm laktatorem i podaje go później w butelce. I wychodzi, że dziecko zjada mi jednorazowo od 90 do 100ml. Myślicie że to w miarę dobra ilość? Jak daję np.120 to wydaje mi się że to za dużo, bo później ulewa itp. W internecie nie ma jednoznacznie napisane, są inf.np.dot.karmienia sztucznego - przedział od 2tygodniado2miesiąca dziecko zjada do 150ml. Moja mama twierdzi, że jak mi płacze to na pewno jest głodny i że go głodzę:/ Ale tego tematu to nie będę rozwijać. Wydaje mi się żeby jakby zjadał mi z piersi 100 ml to musiałby trochę się namęczyć żeby tyle zjeść. W dodatku przez miesiąc przybrał 1 kg... a po jedzeniu jak już zaśnie to śpi spokojnie od 3 do nawet 4 godzin. Ale oczywiście takie argumenty to jak grochem o ściane. Dziś już nawet miałam dwa telefony - od mamy i od brata - jedna i drugi chcieli mnie przekonać, że daje za mało jeść dziecku !!! Lidkaa, daj sobie luzu z taką pseudo-babcią. Widać jest bardzo taktowna, - ani razu nie zobaczyła dziecka, a już komentuje bezczelnie!!! Ja mam babkę, z którą praktycznie nie mam kontaktu, kontaktuje się z nią tylko mój ojciec czyli jej syn , ostatnio pochwalił się że został dziadkiem, że urodziłam a ona od tego czasu nic się nie odzywa, a każdy się dziwi czemu...mnie to nie dziwi, ponieważ naszą rodzinę zawsze miała gdzieś. A najciekawsze jest to, że każdy myśli i przekonuje mnie, żebym zaprosiła ją na chrzciny dziecka - bo niby to babka i tak trzeba. Tsss. Sadlaczyca - wydaje mi się, że ta karuzela jest dość droga - czyli wypasiona i raczej powinna się obracać. Myślę, że jeśli była używa, to mechanizm ten jest zwyczajnie zepsuty - ale może można go naprawić? Em ma - gratuluje udanych chrzcin ![]()
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 Edytowane przez katarzyniak Czas edycji: 2014-03-03 o 09:33 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:27.

chyba tylko Doris wygladała na piekna i wypoczeta

poród sn
nie moge w to uwierzyc

16.06.2012 
,ale to wszystko z nieogarnięcia i dlatego, że nie lubię pisac jedną ręką. w każdym razie dopiero jak przeczytałam co mi odp, to uświadomiłam sobie, że przecież miałyśmy zupełnie inne sytuacje. Twój syn miał podrażnioną pupę a moja córka pupę ma ok tylko krocze i pachwiny były hmm jakby pomarszczone czasami w ciągu dnia. w każdym razie lekarz w środę po oględzinach stwierdził, że jest ok a to nie jest odparzenie i żebym dla własnego spokoju psikała octanise[ptem na wacik i przykładała po przewijaniu. raz na jakiś czas.

A z kasą cienko. Dlatego nie wiemy czy nie przełożymy tych Chrzcin na maj co by więcej kasy uzbierać.

u nas ceny wahają się od 30 zł obiad do 60 zł już z kawą i zimnym bufetem.
rodzina i przyjaciele najbliżsi więc pewnie też okrągła sumka pęknie 

i zdziwienie wielkie... Kurde nie podoba mi się to, bo o ile staram się go trzymać w miarę z daleka i bez poduszek gdzieś w pobliżu to i tak się boję. I dziś w nocy się zawzięłam - powiedziałam, że nie będę go nosić żeby zasypiał, ani nie będę się z nim kłaść, bo później to będzie tylko gorzej. Oczywiście tż go usypiał, bo już nie miałam siły.