|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
Dziś rano obudziłam się z wkładką całą ciemno brązową. Nie wiem czy mam się martwić, dzwonić do gina czy jak. Zawsze jak do niego zadzwonie z wątpliwościami to lądule w szpitalu ? Miała może któraś tak?
Dla dziewczyn w dwupaku na rozpakowanieie czekające oczywiście mr. :brokuł: Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#4292 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Melduje się ze szpitala - po raz pierwszy na ktg wyszły mi skurcze, co prawda dochodziły tylko do 60, ale i tak nie bylo to nic przyjemnego :P cayenneOna, Ty farciaro - Julian to dziecko jak marzenie Sent from my HTC Wildfire using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#4293 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sent from my GT-I9000 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#4294 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a tak serio, to przyuwazylam już, że nie ma reguły...owszem, Julo nie drze się całymi dniami ot tak, jeśli krzyczy to coś mu jest, np musi mu się jeszcze odbic... Ale czasem pospi jak dzis, a czasem też jest marudny, to jest przecież mały, ale CZLOWIEK ale fakt, mogło być gorzej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4295 | ||||
|
Zakorzenienie
|
tygrysek83: wspaniałe łóżeczk, pierwszy raz widze takie kolorowe i jest śliczne
Cytat:
Fajnie że już za chwilkę będziecie razem...Cytat:
![]() Cytat:
spokojnie, spokojnie....co tylko ja mam się męczyć Cytat:
![]() Ja wczoraj się nie meldowałam, bo z męzem zaliczyliśmy 6 godzinny spacer próbując pobudzić małego, ale jedyne co uzyskaliśmy to totalne zmęczenie mamusi i tatusia a synuś jak brykał w brzuchu tak bryka ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Baja, Koziemleko, Castia-> i dla całej reszty która chce urodzić i jest w okolicach również "Niech brokuł będzie z wami" |
||||
|
|
|
#4296 | |
|
Wtajemniczenie
|
trisdom zazdroszcze spacerku ![]() wozek sie super prezentuje justine trzymam za jutro elunka i jak tam, dalas rade ?? tygrysek ![]() tasia trzymaj sie Cytat:
Edytowane przez asienka213 Czas edycji: 2014-03-03 o 09:31 |
|
|
|
|
#4297 |
|
Zadomowienie
|
Mój synuś skończył dziś 3 tygodnie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4298 |
|
Zakorzenienie
|
mona, chyba ty pytałaś jakim cudem wcisnęłam się przed was na liście z tp
Zawsze miałam termin na 8 marca, ale w pewnym momencie zmienił sie na 5 marca i tak pozostał na forum bo nie prosiłam o zmianę, choć potem znowu był 8. Kilka dni temu dopiero poprosiłam agunię żeby to zmieniła i zmieniła ale widocznie nie zamieinła mnie w kolejce tylko już zostawiła w tym miejscu...więc nei opłaciłam To tylko przypadek
|
|
|
|
#4299 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny. Nad ranem zniwu mialam skurce, dalej leze pod kroplowka, na dodatek brzuch boli mocno jak na @ a w mojej sytuacji to nienajlepiej podobno. Tak mi podkrecili ta kroplowke ze normalnie mna telepie i nie moge sie napic
Side a ty dlugo lezalas w szpitalu? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najpierw kroplówki przez kilka dni bo ciągle były skurcze i twardnienia brzucha. Magnez potem przyjmowałam już tylko w tabletkach 3x2 tabletki, 3x nospa i luteina 2x2. Tak do 35 tygodnia bo sama sobie odstawiłam mimo że lekarz kazał brać. Jak widzisz zatrzymany na dobre. Mój lekarz mówi, że jak miałby wyjść to by wyszedł a nie czekał na leki, a skoro poczekał i poddał się wszystkiemu to widać nie chciał wcale wyjść Mnie już potem trzymano w ostatnie dni z powodu zwrotów z nfz za pacjenta powyżej 14 dób Nie wiem jakie masz ubezpieczenie, bo przynajmniej dostałam za to zwrot który teraz pozwoli mi opłacić swoją położną co normalnie musiałabym opłacić ekstra ![]() Szpital mnie bardzo wyciszył i zrelaksował w gruncie rzeczy, wiadomo płacz był nie raz jak mąż przychodził, ale po powrocie też tylko leżałam plackiem ze trzy tygodnie i jakoś przetrwaliśmy. Obyłam się z personelem, porodami...życzę ci takich doświadczeń jak ja miałam...ale doceniłam to już po wszystkim ps: po magnezie w kropłówce tak telepie, serduszo i całe ciało tak więc spokojnie, ostrzegano mnie przez tym
|
|
|
|
|
#4301 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() dla Julka Cytat:
Wczoraj wymiotowałam dzisiaj biegunka czyżby powoli się zbliżała godzina zero brzuch też mnie boli jak na @ narazie nieregularnie co 10-15 minut ale boli no i nie moge jeść a to dziwne.. ech zobaczymy.. pewnie się uspokoi.. to może zacznę sprzątać Miłego dnia
|
|
#4302 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Ja tez dalej w dwupaku. Codziennie kładę się spać z myślą, że może w nocy obudzą mnie skurcze i codziennie rano wstaje rozczarowana ![]() Dzięki za wszystkie brokuły, proszę o więcej Koziemleko, Castia dla was też Cytat:
leki i odpoczynek działają, na pewno będzie dobrzeCytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4303 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry :-*:-*:-*
Cayenne Julo jest przesłodki (t)asia jesteś pod opieką, dobrze że dali zastrzyk, tez mialam podawany w 31tc. będzie dobrze Mara dzwon do lekarza koniecznie. Justine Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#4304 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie, to nie przypadek to ZNAK Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4305 |
|
Zakorzenienie
|
czyżbyć teraz Ty zajęła się naszą szklaną kulą i zaczęła wróżyć
?? Nie mam nic na przeciwko
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4306 |
|
Raczkowanie
|
Witam was dziewczyny z rana.
My juz po spacerku, nakaz lekarza spacerek po kazdym posiłku zeby zbic cukier. Przynajmniej mi to na zdrowie wyjdzie hehe. Same plusy. Dziewczyny pisze do was z pytaniem o macierzyński. Moze która z was sie bardziej orientuje w przepisach prawa pracy. Otóż mam uwome o pracę z pracodawcą do 31.05.2014 czyli ok 2 miesiace po porodzie (tp 6.04) w zwiazku z czym mam pytanie pracodawca mus mi przedłuzyc umowe o prace na okres macierzynskiego, chciałabym roczny. Czyli tak ok do kwietnia 2015? Czy zle myśle, prosze o pomoc. Dziewczeta gratuluje wam wszystkim zdrowych dzieciaczków, skończonych i rozpoczetych tygodni. U mnie wczoraj zaczoł sie 35tc. |
|
|
|
#4307 | |
|
Zakorzenienie
|
mara86 też mi się wydaje że lepiej zadzwonić, może to czop a może coś poważniejszego?
justine_87 będzie dobrze, do jutra już tak niedługo Cytat:
cayenneOna gratuluję
|
|
|
|
|
#4308 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Cytat:
Przykro mi, bo do tej pory sądziłam, że mieliśmy dobre kontakty a od kiedy zaszłam w ciążę, zupełnie się ode mnie odwrócił, przestał się praktycznie odzywać, teraz, gdy właśnie najbardziej potrzebuję wsparcia. W każdym bądź razie, skoro już jesteśmy w temacie, wczoraj przyjaciółka zabrała mnie do domku swoich rodziców w lesie i tam na prawdę odpoczęłam, poza tym wyżaliłam się jej, potem jeszcze pogadałam z bratową (mam 2 braci) a z rodzicami jest jako-tako a wgl to powiedziałam sobie, że teraz liczy się tylko Niusia, i że skoro reszta tego nie rozumie to już trudno, dla mnie to ona jest teraz najważniejsza i postaram się nie przejmować tym wszystkim aż tak bardzo i być silna ze względu na nią. Cały czas sobie powtarzam, że teraz będę już ją 'miała', że ona będzie moim promyczkiem, radością i sensem. I mimo wszystkich trudności, już się jej nie mogę doczekać .[QUOTE=Trisdom;45402451] Byliśmy na specerkuZałącznik 5600882 Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Resztę nadrobię potem bo muszę już zmykać na kursy, w zasadzie już jestem spóźniona. Chcę dziś iść do gina ale nie mogę się do niego na razie dodzwonić. Dzięki za wszystkie Wasze dobre słowa i wsparcie. Jesteście kochane
|
|
#4309 |
|
Zadomowienie
|
witam się poweekendowo
![]() nadal w dwupaku Hanka matki posłuchała i do marca wysiedziała, mało tego dobrze jej i chyba ani myśli się wychylać myłam już okna, podłogi, szafki, był sex, a Hanka niewzruszona![]() Niech siedzi, muszę kartony po przeprowadzce rozpakować, jej rzeczy poukładać w komodzie, no i w tym tyg. jeszcze 2 zajęcia na SR i w piątek ostatnie meble dojadą ![]() justine_87 trzymam kciuki za Ciebie i Mikołajka! Będzie dobrze, jeszcze chwila i będziesz tulić synusia (t)asia dla męża! Dobrze, że zareagowaliście w porę i jesteś pod opieką. Trzymam kciuki, żeby dzidziuś jeszcze posiedział!nadzwyczajna postaraj się wyciszyć i uspokoić emocje, szkoda czasu na kłótnie, przecież się kochacie. To, że Tż nie ma teraz ochoty na sex to jeszcze nie powód do kłótni i tak daleko idących wniosków. Dla niego to teraz też trudny okres, na pewno martwi się o Ciebie, Maleństwo i Waszą sytuację. Pewnie stresuje się rychłym porodem, finansami i zamianami ogólnie. Daj mu czas, rozmawiajcie. Owszem sex jest ważny, ale to składowa związku a nie nr 1. Lecę sprzątać i układać w szafach. Miłego dnia
|
#4310 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4311 |
|
Zakorzenienie
|
Trisdom, Mariola kupilam ibum. Czy ilość ipubrofenu nie zaszkodzi Małemu? Ile tabletek dziennie i kiedy?
Przepraszam, nie nadrabiam na razie. Od 8 walczylam zeby usnal. Skończyło sie znowu butelką ale on szczęśliwie spi a ja sie wykapalam i ubralam jak człowiek. Tylko ta pierś... Nic nie leci, a nadal wielką i twardą ;( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4312 | |||
|
Moderator
|
Ja tez sie nie przejmowalam na poczatku, ale teraz byloby mi przykro, ze przez cale 9 miesiecy wyrasrania wielkiego brzuchola nic sie nie zrobilo, a nagle po porodzie by sie rozstepy pojawily
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale skadasz normalnie podanie o roczny macierzynski i jak umowa sie skonczy to pieniazki dalej bedziesz z ZUSu dostawac, tylko juz nie bedziesz pracownikiem. Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2014-03-03 o 11:12 |
|||
|
|
|
#4313 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Cytat:
ostatnia prosta i Dzidziuś przy piersi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
zapaliła się w nas z Ulą iskierka rywalizacji ![]() Cytat:
Cytat:
coś się dzieję... Cytat:
![]() I dla Koziegomleka, Castii, Mony, Frogutki, Czbasi i, a co!, Side też I dla mnie też |
|||||||
|
|
|
#4314 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
Co to żadna na weekendzie sie nie rozpakowala?? Coś mi sie wydaje, że jak ruszy to hurtowo Wybaczcie nie odp.. jakas deprecha mnie lapie... U mnie nic sie nie dzieje.. Już jakaś flustracja mnie dopada!! Ani nie zakłuje ani nie zaboli nic![]() Miłego dzionka
|
|
|
|
#4315 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze tylko było widać bląd krecone włosy a potem patyki ... teraz głowe ma mała a reszta wielkie kazda wiadomosc u gina na temat naszych pociech uwalnia spirale nerwów , głupich mysli ... teraz tez mam powód do obaw chodz nic pewnego nie jest ciagle w głowie mi sie piekli nie dobry ale zły scenariusz , nie wiem dlaczego nie mozemy spojrzec na to ze bedzie dobrze tyle co wiem to za kazdym razem robia usg niezaleznie jaki ma sie poród + ktg ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
wszystko ucichło a było groznie ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
ja tez odstawiłam luteine i znów mi zaczał sie brzuch stawiać , jak przed jej braniem ... ale czy cosik sie przez to rozkreci ? nie wiem ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
a potem bedzie 5 dzieciaczków z 1 dnia
|
|
#4316 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ciebie pierwszą mam zamiar zawiadomić więc spokojnie
Cytat:
Ula to kochane dziecko, a Piotruś mały złośnik ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4317 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie,czytam tylko ale nastroju na pisanie brak. Siedzę właśnie pod gabinetem i czekam na ktg. Chcę JUŻ urodzić. Końcówka ciąży coraz bardziej daje sie że znaki. W nocy polecialamten wc witać sie z szuwarkiem, mała tak sie ułożyła że aż sie z bólu rozpłakałam bo gdzieś tak uciskała że podnieść sie nie mogłam nie mówiąc już o tym że nie pamiętam kiedy spałam na leżąco... Zgaga nie dopuszcza. Liczę na skierowanie do szpitala i szybkie wywołanie bo z każdym dniem małej waga rośnie o kilka gram a większego dziecka niż 3kg nie dam rady sn urodzić. Przy ostatnim porodzie na tyle moje miednicowe możliwości ocenili.
Cytat:
oprócz tego co już dziewczyny napisały jeszcze chłodny prysznic na piersi. I nie odciagaj między karmieniami bo pobudzasz laktacje ![]() Cytat:
czy przypadkiem nie przesądzasz?wczoraj wielka miłość a dziś myślisz o rozstaniu z powodu seksu?! W głowie mi sie nie mieści. Pomysł czy chciałabyś odwrotnej sytuacji-z różnych powodów nie masz ochoty na seks więc tz ci oznajmia że odchodzi... No chyba że seks to w Waszym związku fundament... I to na nim relacje budujecie... Cytat:
brawa dla męża za szybką i dobra reakcje. Zastrzyki na płuca pomogą maluszkowi a w szpitalu będziesz pod stała kontrola trzymaj sie dzielnie i wielki brokuł na co najmniej 3tygodnie w dwupaku jeszcze![]() Cytat:
Brawa brawa! Cytat:
![]() Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4318 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
|
|
#4319 |
|
Zadomowienie
|
Czytałam was w weekend, ale jakoś nie miałam humoru odpisywać. Ten wczorajszy dzień to jakiś felerny bo też się z TZem pokłóciłam
Wieczorem spotkałam się z koleżankami i było mi trochę lepiej. No a teraz pospałam do 11 i mam zamiar ogarnąć okołołóżeczkowe i dzieciowe sprawy, a jutro już tylko odpoczywać. Tak sobie pomyślałam, że jakoś dziwnie będzie bez tego brzucha, chyba się trochę przyzwyczaiłam do niego. Cayenne - Julo świetny. Justine - trzymam kciuki za jutrzejszy dzień!
|
#4320 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Położna w SR mówiła nam, że poród zaczyna się najczęściej o tej porze co mamy przepowiadacze. Ja mam w nocy więc co noc kładę się z myślą - położę się wcześniej, bo pewnie dziś będę rodzić ![]() I tak samo wstaje rano rozczarowana. Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:59.

a tak serio, to przyuwazylam już, że nie ma reguły...owszem, Julo nie drze się całymi dniami ot tak, jeśli krzyczy to coś mu jest, np musi mu się jeszcze odbic... Ale czasem pospi jak dzis, a czasem też jest marudny, to jest przecież mały, ale CZLOWIEK 
Fajnie że już za chwilkę będziecie razem...
za jutro 

.

5 godzin! Toż to szok
zapaliła się w nas z Ulą iskierka rywalizacji