|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
Dziś rano obudziłam się z wkładką całą ciemno brązową. Nie wiem czy mam się martwić, dzwonić do gina czy jak. Zawsze jak do niego zadzwonie z wątpliwościami to lądule w szpitalu ? Miała może któraś tak?
Dla dziewczyn w dwupaku na rozpakowanieie czekające oczywiście mr. :brokuł: Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#4292 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Melduje się ze szpitala - po raz pierwszy na ktg wyszły mi skurcze, co prawda dochodziły tylko do 60, ale i tak nie bylo to nic przyjemnego :P cayenneOna, Ty farciaro - Julian to dziecko jak marzenie ![]() Sent from my HTC Wildfire using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4293 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Sent from my GT-I9000 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#4294 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4295 | ||||
Zakorzenienie
|
tygrysek83: wspaniałe łóżeczk, pierwszy raz widze takie kolorowe i jest śliczne
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() spokojnie, spokojnie....co tylko ja mam się męczyć ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja wczoraj się nie meldowałam, bo z męzem zaliczyliśmy 6 godzinny spacer próbując pobudzić małego, ale jedyne co uzyskaliśmy to totalne zmęczenie mamusi i tatusia a synuś jak brykał w brzuchu tak bryka ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Baja, Koziemleko, Castia-> ![]() ![]() ![]() i dla całej reszty która chce urodzić i jest w okolicach również "Niech brokuł będzie z wami" |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4296 | |
Wtajemniczenie
|
![]() trisdom zazdroszcze spacerku ![]() wozek sie super prezentuje justine trzymam ![]() elunka i jak tam, dalas rade ?? tygrysek ![]() tasia trzymaj sie Cytat:
![]()
![]() Edytowane przez asienka213 Czas edycji: 2014-03-03 o 08:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4297 |
Zadomowienie
|
Mój synuś skończył dziś 3 tygodnie
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4298 |
Zakorzenienie
|
mona, chyba ty pytałaś jakim cudem wcisnęłam się przed was na liście z tp
![]() Zawsze miałam termin na 8 marca, ale w pewnym momencie zmienił sie na 5 marca i tak pozostał na forum bo nie prosiłam o zmianę, choć potem znowu był 8. Kilka dni temu dopiero poprosiłam agunię żeby to zmieniła i zmieniła ale widocznie nie zamieinła mnie w kolejce tylko już zostawiła w tym miejscu...więc nei opłaciłam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4299 |
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny. Nad ranem zniwu mialam skurce, dalej leze pod kroplowka, na dodatek brzuch boli mocno jak na @ a w mojej sytuacji to nienajlepiej podobno. Tak mi podkrecili ta kroplowke ze normalnie mna telepie i nie moge sie napic
![]() Side a ty dlugo lezalas w szpitalu? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Szpital mnie bardzo wyciszył i zrelaksował w gruncie rzeczy, wiadomo płacz był nie raz jak mąż przychodził, ale po powrocie też tylko leżałam plackiem ze trzy tygodnie i jakoś przetrwaliśmy. Obyłam się z personelem, porodami...życzę ci takich doświadczeń jak ja miałam...ale doceniłam to już po wszystkim ![]() ps: po magnezie w kropłówce tak telepie, serduszo i całe ciało tak więc spokojnie, ostrzegano mnie przez tym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4301 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wczoraj wymiotowałam dzisiaj biegunka czyżby powoli się zbliżała godzina zero brzuch też mnie boli jak na @ narazie nieregularnie co 10-15 minut ale boli no i nie moge jeść a to dziwne.. ech zobaczymy.. pewnie się uspokoi.. to może zacznę sprzątać ![]() ![]() ![]() ![]() Miłego dnia ![]()
![]() |
#4302 | |||
Zakorzenienie
|
Cześć
Ja tez dalej w dwupaku. Codziennie kładę się spać z myślą, że może w nocy obudzą mnie skurcze i codziennie rano wstaje rozczarowana ![]() Dzięki za wszystkie brokuły, proszę o więcej Koziemleko, Castia dla was też ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4303 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry :-*:-*:-*
Cayenne Julo jest przesłodki ![]() (t)asia jesteś pod opieką, dobrze że dali zastrzyk, tez mialam podawany w 31tc. będzie dobrze ![]() Mara dzwon do lekarza koniecznie. Justine ![]() Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
![]() |
#4304 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie, to nie przypadek to ZNAK ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4305 |
Zakorzenienie
|
czyżbyć teraz Ty zajęła się naszą szklaną kulą i zaczęła wróżyć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4306 |
Raczkowanie
|
Witam was dziewczyny z rana.
My juz po spacerku, nakaz lekarza spacerek po kazdym posiłku zeby zbic cukier. Przynajmniej mi to na zdrowie wyjdzie hehe. Same plusy. Dziewczyny pisze do was z pytaniem o macierzyński. Moze która z was sie bardziej orientuje w przepisach prawa pracy. Otóż mam uwome o pracę z pracodawcą do 31.05.2014 czyli ok 2 miesiace po porodzie (tp 6.04) w zwiazku z czym mam pytanie pracodawca mus mi przedłuzyc umowe o prace na okres macierzynskiego, chciałabym roczny. Czyli tak ok do kwietnia 2015? Czy zle myśle, prosze o pomoc. Dziewczeta gratuluje wam wszystkim zdrowych dzieciaczków, skończonych i rozpoczetych tygodni. U mnie wczoraj zaczoł sie 35tc. |
![]() ![]() |
![]() |
#4307 | |
Zakorzenienie
|
mara86 też mi się wydaje że lepiej zadzwonić, może to czop a może coś poważniejszego?
justine_87 będzie dobrze, do jutra już tak niedługo ![]() Cytat:
![]() cayenneOna gratuluję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4308 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
Przykro mi, bo do tej pory sądziłam, że mieliśmy dobre kontakty a od kiedy zaszłam w ciążę, zupełnie się ode mnie odwrócił, przestał się praktycznie odzywać, teraz, gdy właśnie najbardziej potrzebuję wsparcia. W każdym bądź razie, skoro już jesteśmy w temacie, wczoraj przyjaciółka zabrała mnie do domku swoich rodziców w lesie i tam na prawdę odpoczęłam, poza tym wyżaliłam się jej, potem jeszcze pogadałam z bratową (mam 2 braci) a z rodzicami jest jako-tako a wgl to powiedziałam sobie, że teraz liczy się tylko Niusia, i że skoro reszta tego nie rozumie to już trudno, dla mnie to ona jest teraz najważniejsza i postaram się nie przejmować tym wszystkim aż tak bardzo i być silna ze względu na nią. Cały czas sobie powtarzam, że teraz będę już ją 'miała', że ona będzie moim promyczkiem, radością i sensem. I mimo wszystkich trudności, już się jej nie mogę doczekać ![]() [QUOTE=Trisdom;45402451] Byliśmy na specerkuZałącznik 5600882 ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Resztę nadrobię potem bo muszę już zmykać na kursy, w zasadzie już jestem spóźniona. Chcę dziś iść do gina ale nie mogę się do niego na razie dodzwonić. Dzięki za wszystkie Wasze dobre słowa i wsparcie. Jesteście kochane ![]()
![]() |
#4309 |
Zadomowienie
|
witam się poweekendowo
![]() nadal w dwupaku ![]() ![]() ![]() Niech siedzi, muszę kartony po przeprowadzce rozpakować, jej rzeczy poukładać w komodzie, no i w tym tyg. jeszcze 2 zajęcia na SR i w piątek ostatnie meble dojadą ![]() ![]() justine_87 trzymam kciuki za Ciebie i Mikołajka! Będzie dobrze, jeszcze chwila i będziesz tulić synusia ![]() (t)asia ![]() nadzwyczajna postaraj się wyciszyć i uspokoić emocje, szkoda czasu na kłótnie, przecież się kochacie. To, że Tż nie ma teraz ochoty na sex to jeszcze nie powód do kłótni i tak daleko idących wniosków. Dla niego to teraz też trudny okres, na pewno martwi się o Ciebie, Maleństwo i Waszą sytuację. Pewnie stresuje się rychłym porodem, finansami i zamianami ogólnie. Daj mu czas, rozmawiajcie. Owszem sex jest ważny, ale to składowa związku a nie nr 1. Lecę sprzątać i układać w szafach. Miłego dnia ![]()
![]() |
#4310 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4311 |
Zakorzenienie
|
Trisdom, Mariola kupilam ibum. Czy ilość ipubrofenu nie zaszkodzi Małemu? Ile tabletek dziennie i kiedy?
Przepraszam, nie nadrabiam na razie. Od 8 walczylam zeby usnal. Skończyło sie znowu butelką ale on szczęśliwie spi a ja sie wykapalam i ubralam jak człowiek. Tylko ta pierś... Nic nie leci, a nadal wielką i twardą ;( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4312 | |||
Moderator
|
Ja tez sie nie przejmowalam na poczatku, ale teraz byloby mi przykro, ze przez cale 9 miesiecy wyrasrania wielkiego brzuchola nic sie nie zrobilo, a nagle po porodzie by sie rozstepy pojawily
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale skadasz normalnie podanie o roczny macierzynski i jak umowa sie skonczy to pieniazki dalej bedziesz z ZUSu dostawac, tylko juz nie bedziesz pracownikiem. Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2014-03-03 o 10:12 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4313 | |||||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() I dla Koziegomleka, Castii, Mony, Frogutki, Czbasi i, a co!, Side też ![]() ![]() ![]() I dla mnie też ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4314 |
Zakorzenienie
|
Witam z rana
![]() Co to żadna na weekendzie sie nie rozpakowala?? ![]() ![]() ![]() ![]() Miłego dzionka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4315 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() kazda wiadomosc u gina na temat naszych pociech uwalnia spirale nerwów , głupich mysli ... teraz tez mam powód do obaw chodz nic pewnego nie jest ciagle w głowie mi sie piekli nie dobry ale zły scenariusz , nie wiem dlaczego nie mozemy spojrzec na to ze bedzie dobrze ![]() tyle co wiem to za kazdym razem robia usg niezaleznie jaki ma sie poród + ktg ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
![]() wszystko ucichło a było groznie ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
ja tez odstawiłam luteine i znów mi zaczał sie brzuch stawiać , jak przed jej braniem ... ale czy cosik sie przez to rozkreci ? nie wiem ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4316 | ||
Zakorzenienie
|
Ciebie pierwszą mam zamiar zawiadomić więc spokojnie
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4317 | |||||
Zakorzenienie
|
Witajcie,czytam tylko ale nastroju na pisanie brak. Siedzę właśnie pod gabinetem i czekam na ktg. Chcę JUŻ urodzić. Końcówka ciąży coraz bardziej daje sie że znaki. W nocy polecialamten wc witać sie z szuwarkiem, mała tak sie ułożyła że aż sie z bólu rozpłakałam bo gdzieś tak uciskała że podnieść sie nie mogłam nie mówiąc już o tym że nie pamiętam kiedy spałam na leżąco... Zgaga nie dopuszcza. Liczę na skierowanie do szpitala i szybkie wywołanie bo z każdym dniem małej waga rośnie o kilka gram a większego dziecka niż 3kg nie dam rady sn urodzić. Przy ostatnim porodzie na tyle moje miednicowe możliwości ocenili.
Cytat:
oprócz tego co już dziewczyny napisały jeszcze chłodny prysznic na piersi. I nie odciagaj między karmieniami bo pobudzasz laktacje ![]() Cytat:
czy przypadkiem nie przesądzasz?wczoraj wielka miłość a dziś myślisz o rozstaniu z powodu seksu?! W głowie mi sie nie mieści. Pomysł czy chciałabyś odwrotnej sytuacji-z różnych powodów nie masz ochoty na seks więc tz ci oznajmia że odchodzi... No chyba że seks to w Waszym związku fundament... I to na nim relacje budujecie... Cytat:
brawa dla męża za szybką i dobra reakcje. Zastrzyki na płuca pomogą maluszkowi a w szpitalu będziesz pod stała kontrola ![]() ![]() Cytat:
Brawa brawa! Cytat:
![]() Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#4318 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
![]() |
#4319 |
Zadomowienie
|
Czytałam was w weekend, ale jakoś nie miałam humoru odpisywać. Ten wczorajszy dzień to jakiś felerny bo też się z TZem pokłóciłam
![]() Wieczorem spotkałam się z koleżankami i było mi trochę lepiej. No a teraz pospałam do 11 ![]() Tak sobie pomyślałam, że jakoś dziwnie będzie bez tego brzucha, chyba się trochę przyzwyczaiłam do niego. Cayenne - Julo świetny. Justine - trzymam kciuki za jutrzejszy dzień!
#4320 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I tak samo wstaje rano rozczarowana. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:41.