|
|
#631 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Scent Bar LII
Cytat:
A co do samego filmu Labirynt to jest świetny, temat ciężki ale przedstawiony tak że ogląda się w napięciu do samego końca.Ja z ciekawszych filmów mogę od siebie polecić ''Złodziej życia'' i ''Oszukana'' oba z Jolie i oba moim zdaniem bardzo dobre a film który trzepnął mnie dość mocno to Martyrs... ale to już hardcore
[*] IWNFY Edytowane przez bogusia32 Czas edycji: 2014-03-03 o 13:09 |
|
|
|
|
#632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
świetny i zamierzam jeszcze raz włączyć dla paru szczegółów. po projekcji polecam poczytać wątki o symbolach masońskich i odniesieniach do mk ultra występujących w filmie ![]() wilk z wallstreet też mi się podobał, ale w kinie bym chyba nie wysiedziała tyle. byłam też na 'pod mocnym aniołem' i trochę zawiódł...
today's rain is tomorrow's whisky Edytowane przez Betty83 Czas edycji: 2014-03-03 o 13:12 |
|
|
|
|
#633 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Też oglądaliśmy z tżem Stocker ostatnio, fajnie ludzie na filmwebie kombinowali z metaforami w tym filmie Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#634 | ||
|
Zakorzenienie
|
Gratulejszyn, ja miałam 21
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#635 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Złodzieja życia chyba widziałam, Martyrs widziałam na bank ale jakoś żaden z nich mnie specjalnie ruszył. Oszukaną muszę obejrzeć, brzmi ciekawie. Uwielbiam dołujące filmy (i książki) ![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Seduction, witaj! Popatrzyłam na avatar i zaczęłam się zastanawiać którą z Baru tak wylaszczyło przez noc |
|
|
|
|
#636 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aileenn, gratulacje ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
Ja taka niewychowana i się nie przywitałam, ale tyle znanych nicków, że poczułam się jak u siebie
Edytowane przez seduction Czas edycji: 2014-03-03 o 13:41 |
||
|
|
|
#637 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ty się śmiej, wyłączyłam w Lanckoronie dźwięki w komórce żeby mnie nie zamkli za zakłócanie ciszy. I znalazłam tam cuś takiego jakby ośrodek wypoczynkowy. Zniszczony bardzo i niewielki bo trzy drewniane, spadziste domki, wyglądającą jak schron, bo zakopaną częściowo w ziemi świelicę/jadalnię, miejsce na basen i malutki kort. Gdybym wygrała w totka to bym to kupiła ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
A Spoo dzie?
|
|
#638 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jest poprostu inaczej. Wracasz z pracy , robisz w domu to co się robi w domu zwykle i zawsze, ale to zawsze masz coś do zrobienia kolo domu. Takie dodatkowe obowiązki. A juz najwięcej jesienia , latem i wiosną ![]() Nie jest tak,ze o po pracy masz wolne i już. Pomijając dodatkowe pracowe obowiążki zawsze coś jest. Cytat:
![]() Tylko plotkar trochę więcej , ale kto by się nimi przejmowal ![]() Cytat:
1.Takich to już chyba niewiele zostało ![]() Są wsie w ktorych są krowy, gęsi ,kury, ale to wieeelkie nowoczesne obory i nie wdeptujesz w kropwie placki. Tylko raczej tam lasow niewiele, bo wszędzie pola kukurydzy na paszę, albo inne pola I taka wieś już mi się nie podoba...I wtedy masz smrod wszechobecny ![]() 2. Dwójka to moje dziećinstwo ![]() Wogle to jak byłam dzieckiem, to jeżdzilam na inną wieś do babci i to już calkiem inny swiat był niż ta moja...ciasno poustawiane domki, w większości drewniane, ułozone na ksztalt kola, a w środku pastwisko. Takie prawdziwe. A na pastwisku wspolnie pasly się stada gęsi, stada krow...już 20 lat temu bylo to takie przeniesienie w czasie...czasem tamtędy przejeżdzam i naprawdę wiele się nie zmienilo...sporo domkow z tamtych czasow zostalo, pastwisko jest, tylko już się na nim nic nie pasie....sporo się zmienilo, sporo nowych domów dobudowanych, ale klimat pozostal...jak kiedyś będę w okolicy to Ci parę fot cyknę, mozliwe że Ci się spodoba
|
|||
|
|
|
#639 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z najbliższego miasta tysiące ludzi jeżdżą codziennie do roboty do Warszawy, bo tutaj na tym zadupiu ni huhu ![]() że nie wspomnę, że najbliższy klub w klimacie rocka/metalu też w Warszawie, 80km stąd... od roku siedzimy z chłopem w domu w weekendy i ☠☠☠☠☠☠☠ca dostajemy, bo nie stać nas na wyjazd do żadnej knajpy w naszym klimacie ![]() tak samo jakaś porządna sala prób czy nagrań i muzycy do współpracy ![]() Cytat:
owce to już chyba tylko w górach zostały krowy też są w kilku gospodarstwach na całą wieśaale ja się na tym nie znam ![]() Cytat:
jak hodujesz zwierzynę, to musisz się przebrać i rano codziennie nakarmić, obojętnie czy święta czy dopiero wracasz skacowany z imprezy o urlopie można zapomnieć. Jak masz pole, to letni urlop wykorzystujesz na robotę przy żniwach, oranie, sianie nawozów itd.No i trzeba wziąć pod uwagę, że dojazd do pracy i z pracy zajmuje i po kilka godzin, mało jest szczęśliwców, co znajdują robotę w najbliższym sklepie czy urzędzie gminy i dobrze jak kogoś stać na własny samochód, jak nie, to buja się pociągami i autobusami, które na wsi jeżdżą co kilka godzin, a w soboty i niedziele wcale, nie to co w miastach nawet kurdę jak do chuopa jadę, to muszę iść 3 km przez wieś i pola na pociąg, a potem grzecznie o 21 wracać, bo to ostatni pociąg, później nic nie ma do rana. I znów 3 km z buta, obojętnie, czy deszcz, śnieg czy mróz...
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2014-03-03 o 13:50 |
|||
|
|
|
#640 | |||
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla przykładu: wlewam do miski 1 litr (1000 ml) oleju, jeśli myślisz, że waga pokaże 1000 ml to się mylisz, pokaże 950 (czy tam 940), tyle co gram.
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|||
|
|
|
#641 | |
|
Zakorzenienie
|
Się nauczysz
![]() Cytat:
|
|
#642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W latach świetności tego małego ośrodka musiało być bardzo klimatycznie, uwielbiam takie miejsca.
|
|
#643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1 jak na razie jestem po sprincie i wypoceniu Niestety nadal mi się nie przelało... Kot z mojej Kisiuni jak nigdy był przymilny , lazł na kolana przytulał się . Najpierw na jego widok poczułam że to już ale zaraz potem jak się przytulił poczułam spokój i wyciszenie...2 AAAA takie są najgorsze france co palcem tylko pokazują a nie zamoczą go w zaprawie ![]() A stosowałaś filtry z ziai przeciwzmarszczkowe? |
|
|
|
|
#644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#645 |
|
Zakorzenienie
|
Polly Ja nadal polecam Grawitację i Wilka Mnie nie rozczarował może dlatego że byłam w takim stanie jak główny bohater po zażyciu lemonów
![]() ![]() A może zrobimy ranking filmów tzn każdy zrobi swój bo pewnie wspólnego nie uda się Np 10 najlepszych filmów ale ja bym zrobiła podgatunki np top 10 komedii itp. Co Wy na To?Super poczytać o Waszych miejscach zamieszkania |
|
|
|
#646 | |||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Cytat:
Najlepiej to byłoby hodować nie owce a drewniane domki pod wynajem.---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
A może ktoś na sali pasjonuje się kinem azjatyckim, hmm? |
|||
|
|
|
#647 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witaj Sed
Cytat:
Trzy razy oglądałam i za każdym razem coś nowego odkrywałam..Cytat:
Toć to ani klimat miastowy ani wsiowy , to już miastowieś Ale brzmi fajnie.. Cytat:
No widzisz a nam, bo robiliśmy wtedy w kilka osób maraton filmowy , bardzo się oba filmy podobały.Pamiętam że przy pewnych scenach w Martyrsie szwagier pięści zaciskał.Jakby mógł to by wlazł do telewizora i natrzaskał komu trzeba...taki był wkufiony...Mnie niektóre sceny też trzepły dość mocno...ale wiadomo każdego rusza co innego... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
[*] IWNFY Edytowane przez bogusia32 Czas edycji: 2014-03-03 o 14:27 |
||||||
|
|
|
#648 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Domki pod wynajem, szczególnie w górach. Chyba chętni są cały rok, w przeciwieństwie do nadmorskich miejscowości,
|
|
#649 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
) więc chodzi mi o drugi.
|
|
|
|
|
#650 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.filmweb.pl/film/Pożegnania-2008-450390 Bardzo płakałam ... Niektórych do końca nie rozumiem tak jak Old boya ![]() http://www.filmweb.pl/film/Pożegnania-2008-450390 ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
Edytowane przez neska951 Czas edycji: 2014-03-03 o 14:30 |
||
|
|
|
#651 | |
|
Zakorzenienie
|
Z banku
a potem Twoje wnuki jeszcze go będą spłacać![]() Cytat:
![]() Znając mnie usnęłabym już w połowie pierwszego filmu
|
|
#652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo Incepcja ma to do siebie, że oglądając kilka razy ten film, zawsze coś nowego odkryjemy. Dlatego lubię mindfucki. Miastowieś, a przy tym wszędzie blisko, spacerkiem 2-5minut
|
|
#653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Leo to powinien dostać Oskara już dawno za http://www.filmweb.pl/Co.Gryzie.Gilberta.Grapea |
|
|
|
|
#654 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mindfucki genialne tak piffko na Cię działa ? Cytat:
|
|
#655 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
To dawaj swoje top fajf azjatyckich, może jeszcze coś wyhaczę
|
|
|
|
|
#656 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tylko musialaby być spora ta emerytura niestety.... Cytat:
A kto wie...może być pokochala zapach owiec i za nic nie chciala się z nimi rozstawać ![]() Cytat:
![]() To calkiem jak moj tato Ci ludzie. Idzie coś zrobić, coś co zajmuje godzinę. Nie ma go dwie. No niby robi,ale w międyczasie psom rzuca pilkę. Albo z kotem się tarmosi. To jest ta inność, o ktorej myślalam , pisząc że inaczej. Tylko dla mnie to naturalne więc chyba dlatego nie zalapalam ![]() 2. Biedna mala....a babsko wstrętne ![]() No to tu tak nie ma, dzieciaki jak się czasem rozkręcą.... Ale nikomu to nie przeszkadza, przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo
Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2014-03-03 o 14:53 |
||||
|
|
|
#657 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Pożegnanie sobie zaznaczyłam na filmwebie jako muszę obejrzeć. ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
|
|
#658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje top 6 1 http://www.filmweb.pl/film/Pożegnania-2008-450390 2 http://www.filmweb.pl/Hero 3 http://www.filmweb.pl/Dom.Latajacych.Sztyletow 4 http://www.filmweb.pl/film/Przyczajo...smok-2000-1394 5 http://www.filmweb.pl/Old.Boy 6 http://www.filmweb.pl/Zatoichi Trudno tak nagle wyliczyć ... Edytowane przez neska951 Czas edycji: 2014-03-03 o 15:14 |
|
|
|
|
#659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pomału zmienia się ten obrazek... ja jakimś cudem pracując w branży turystycznej 2 razy w szczycie sezonu mogłam się sama wyurlopować ![]() za tydzień lecę i jeszcze nie wiem kiedy wracam ![]() podobno mam już bilet powrotny ale nie powiedział mi na kiedy ![]() a... melduję że okres skończył się po 19 dniach. za to teraz jadę na luteinie, żeby wywołać kolejny i zacząć brać tabsy... skoro 3 tygodniowe okresy to tylko 'moja uroda', to pewnie będę jechać na pillsach do końca okresów
today's rain is tomorrow's whisky Edytowane przez Betty83 Czas edycji: 2014-03-03 o 15:25 |
|
|
|
|
#660 |
|
Nindżopesz
|
Bu, widziałam, nie ściągnę
![]() Mi wyliczać łatwo ale trudno określić czy film nadaje się do polecenia. Potem będą skargi o zmarnowane 2 godziny życia ![]() No ale mogę, coś tam... Mój top fajf ogólny: - Palacz zwłok - Ziemia niczyja - Dwunastu gniewnych ludzi - Dr Strangelove - Tańcząc w ciemnościach Mindfucki (poniekąd): - Memento - Kynodontas - Dogville - American psycho - Festen Azjatyckie: - Żegnaj moja konkubino - Xich lo - Harakiri (z 1962) - Zawieście czerwone latarnie - Pusty dom |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:28.

Tam się chodziło w gumiokach, starych kufajkach, robiło do wiadra albo wygódki za stodołą. 

z najbliższego miasta tysiące ludzi jeżdżą codziennie do roboty do Warszawy, bo tutaj na tym zadupiu ni huhu 

Ja już nic nie mówię nawet, licho nie śpi
Ja tylko komenderuję co w prawo co w lewo i pokazuję palcem które pamele
Trzy razy oglądałam i za każdym razem coś nowego odkrywałam..