Scent Bar LII - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-03, 13:05   #631
bogusia32
Wtajemniczenie

Dot.: Scent Bar LII

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Polly, jeszcze a propos filmów to niejaki Labirynt strasznie polecają (Prisoners). Oczywiście mam zamiar obejrzeć bo niby ciężki, dołujący thriller i Jake Gyllenhhhblablabla.

Ad sinupret wsi to rzeczywiście jest rozstrzał, z dzieckich lat został mi sentyment do takiej jednej ale to było dobre do wieku 15 lat. Teraz bym chyba nie zdzierżyła smrodu krów, smrodu chat, smrodu ludzi, owiec, serów, nawozu... Że nie wspomnę o robakach i wszechobecnym brudzie Tam się chodziło w gumiokach, starych kufajkach, robiło do wiadra albo wygódki za stodołą.
Ale z drugiej strony: czysta (wówczas) rzeka pod nosem, lasek, czereśnie, truskawki, przydomowe ogródki, konie, kothy, króliki, stogi siana, stawy z nenufarami (czy czymś tam), łowienie ryb, pływanie łódką, zbieranie muszelek, łażenie po płotach i drzewach, robienie naczyń z gliny, huśtanie na gałęziach, zbieranie grzybów i poziomek, przeskakiwanie krowich placków...
Red też mam takie wspomnienia z wczesnej wsi, i zapewne nadal dzieś tam takie są, ale większość już się ucywilizowała.My od lat jezdzimy w góry do Tabaszowej .Siorka ma tam z chuopem domek i widać jak to się wsio zmienia...

A co do samego filmu Labirynt to jest świetny, temat ciężki ale przedstawiony tak że ogląda się w napięciu do samego końca.Ja z ciekawszych filmów mogę od siebie polecić ''Złodziej życia'' i ''Oszukana'' oba z Jolie i oba moim zdaniem bardzo dobre a film który trzepnął mnie dość mocno to Martyrs... ale to już hardcore

Edytowane przez bogusia32
Czas edycji: 2014-03-03 o 13:09
bogusia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 13:05   #632
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
Polly, jeszcze a propos filmów to niejaki Labirynt strasznie polecają (Prisoners). Oczywiście mam zamiar obejrzeć bo niby ciężki, dołujący thriller i Jake Gyllenhhhblablabla.
o, w kinie byłam
świetny i zamierzam jeszcze raz włączyć dla paru szczegółów.
po projekcji polecam poczytać wątki o symbolach masońskich i odniesieniach do mk ultra występujących w filmie

wilk z wallstreet też mi się podobał, ale w kinie bym chyba nie wysiedziała tyle.
byłam też na 'pod mocnym aniołem' i trochę zawiódł...

Edytowane przez Betty83
Czas edycji: 2014-03-03 o 13:12
Betty83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 13:18   #633
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość

ja bym na wsi nie chciała za nic..ale na wakacje bardzo chetnie..wyjezdzam tylko tam gdzie mało ludzi i zadupie...

mam kuzynke ktora mieszka na wsi i ona na wakacje jezdzi tylko do kurortów z wielkim deptakiem, krećą ją tłumy, gofty, baloniki, wrzaski i inne odgłosy....chyba kazdy potrzebuje odskoczni po prostu
W samo sedno trafione

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
No ale ja jestem z tych miastowych, wieś mnie nie kręci, na chwilę mogę pojechać ale ja bym się na wsi udusiła

Ja oglądałam wczoraj fajny film: Stocker
ale bez Dikapria

Znad kawy i zmykam pracować
Ja też z miastowych. Czasem jak jechałam na wieś do rodziny to po jednym/dwóch dniach cieszyłam się, że wracam do miasta, ale doceniam urok wsi. Nawet w cichych zakątkach miasta nie ma tak jak tam
Też oglądaliśmy z tżem Stocker ostatnio, fajnie ludzie na filmwebie kombinowali z metaforami w tym filmie

Cytat:
Napisane przez bogusia32 Pokaż wiadomość
Ja tam lubię Leosia , zawsze filmy w których grał okazywały się ciekawe

Baa , zależy nawet co to za miasto.W moich Tychach to w okół miasta praktycznie same lasy ...
Ja też bardzo lubię z nim filmy, ale Wilk jeszcze przede mną. Mogliby mu w końcu dać Oscara.

Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
Ja mieszkam z ścisłym centrum i ptaki rano też napieprzają, ba, nawet w nocy świergolą
Przyzwyczaiłam się do tramwajów i innych odgłosów i jak pojechałam do Lanckorony to tam taka cisza jest że jak lekko przymknęłam drzwi do auta to słychać było jakbym je z trzaskiem zamknęła
Z początku mówiliśmy tam szeptem taka cisza tam była( na rynku) że bo 5 min głowa mnie zaczęła boleć, ale domek chciałabym tam mieć
U mnie też często w nocy świergolą. Na dodatek 50m od bloku polana, a obok bloku las, a niedaleko park. Często sarny zaglądają na parking, wiewiórki... i okresowo dziki wychodzą na skrzyżowanie nad ranem

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

seduction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 13:19   #634
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Oraz 10. rocznicy pożycia
Gratulejszyn, ja miałam 21
Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Chyba jednak ruszę w końcu cztery litery i zwiedzę Lanckoronę, choć mam nadzieję, że bólu głowy od ciszy nie doświadczę
co prafda nie ma tam co robić ale odpocząć można
Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość

ale jakoś wolę tworzyć dla innych i stać poza sceną, w cieniu i mroku, gdzie nikt mnie nie zobaczy
To przeca możesz być kompjozytorem

SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 13:25   #635
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Red też mam takie wspomnienia z wczesnej wsi, i zapewne nadal dzieś tam takie są, ale większość już się ucywilizowała.

A co do samego filmu Labirynt to jest świetny, temat ciężki ale przedstawiony tak że ogląda się w napięciu do samego końca.Ja z ciekawszych filmów mogę od siebie polecić ''Złodziej życia'' i ''Oszukana'' oba z Jolie i oba moim zdaniem bardzo dobre a film który trzepnął mnie dość mocno to Martyrs... ale to już hardcore
Ta "moja" wieś też się zmieniła, byłam kilka lat później. Rzeka brudniejsza, zwierząt mniej, w ogóle wszędzie śmieci i błoto (czemu błoto? nie wiem), pojawiły się samochody, murowane domki, zniknął sielski klimat.
Złodzieja życia chyba widziałam, Martyrs widziałam na bank ale jakoś żaden z nich mnie specjalnie ruszył. Oszukaną muszę obejrzeć, brzmi ciekawie. Uwielbiam dołujące filmy (i książki)

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Seduction, witaj! Popatrzyłam na avatar i zaczęłam się zastanawiać którą z Baru tak wylaszczyło przez noc

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 13:30   #636
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Ta "moja" wieś też się zmieniła, byłam kilka lat później. Rzeka brudniejsza, zwierząt mniej, w ogóle wszędzie śmieci i błoto (czemu błoto? nie wiem), pojawiły się samochody, murowane domki, zniknął sielski klimat.
Złodzieja życia chyba widziałam, Martyrs widziałam na bank ale jakoś żaden z nich mnie specjalnie ruszył. Oszukaną muszę obejrzeć, brzmi ciekawie. Uwielbiam dołujące filmy (i książki)
Ja również polecam Oszukaną. Świetna gra Jolie, rewelacyjna fabuła i wciąga od pierwszej chwili. Ja się tak kiedyś wciągnęłam, że nie potrafiłam przestać i oglądałam do 3.00 nad ranem, a o 5.30 musiałam wstawać na pociąg na studia

Aileenn, gratulacje

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:

Seduction, witaj! Popatrzyłam na avatar i zaczęłam się zastanawiać którą z Baru tak wylaszczyło przez noc

Ja taka niewychowana i się nie przywitałam, ale tyle znanych nicków, że poczułam się jak u siebie

Edytowane przez seduction
Czas edycji: 2014-03-03 o 13:41
Stary 2014-03-03, 13:34   #637
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość
U mnie też często w nocy świergolą. Na dodatek 50m od bloku polana, a obok bloku las, a niedaleko park. Często sarny zaglądają na parking, wiewiórki... i okresowo dziki wychodzą na skrzyżowanie nad ranem
Znajomi mieszkają na osiedlu krakowskim(kiedyś to była wieś a teraz nazywa się "osiedle") siedzę u nich w kuchni, popijam cherbatkę, paczę za okno a tam śmig wiewiórka skacze po drzewku. Tak mnie to jakoś rozanieliło i rozmarzyło że gapiłam się na drzewa i trawkę i żałuję że tam mieszkać nie mogę. I pomyśleć że to kilkanaście minut od centrum

Ty się śmiej, wyłączyłam w Lanckoronie dźwięki w komórce żeby mnie nie zamkli za zakłócanie ciszy.
I znalazłam tam cuś takiego jakby ośrodek wypoczynkowy.
Zniszczony bardzo i niewielki bo trzy drewniane, spadziste domki, wyglądającą jak schron, bo zakopaną częściowo w ziemi świelicę/jadalnię, miejsce na basen i malutki kort. Gdybym wygrała w totka to bym to kupiła

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Ja taka niewychowana i się nie przywitałam, ale tyle znanych nicków, że poszułam się jak u siebie
I słusznie toć my jedna wielka rodzina tylko pokoje zmieniamy

A Spoo dzie?

Stary 2014-03-03, 13:35   #638
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
mm, brzmi pięknie i wogóle zawsze mam wrażenie jak jadę w takie wiejskie klimaty że człowiek tam jakoś inaczej sobie żyje..spokojniej ,bez takiego pośpiechu i presji jak w mieście.

:
To pozory sa, ten brak pośpiechu
Jest poprostu inaczej.
Wracasz z pracy , robisz w domu to co się robi w domu zwykle i zawsze, ale to zawsze masz coś do zrobienia kolo domu. Takie dodatkowe obowiązki. A juz najwięcej jesienia , latem i wiosną
Nie jest tak,ze o po pracy masz wolne i już. Pomijając dodatkowe pracowe obowiążki zawsze coś jest.

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
właśnie jest wieś i wieś, oraz są miasta i miasta. Allllle odkrycie co nie?

Otóż wszystko zależy od ludzi, mentalności, społeczności. Ta rzekomo miejska, była u mnie na osiedlu miasta dokładnie taka jak Ty opisujesz wieś. Z kolei wieś w której mieszkam, jest bardziej miejska mentalnie. żyją chyba jeszcze tylko 3 plotkary mieszka sobie para homoseksualistów, mnóstwo rozwodników (może to i smutne, ale to fakt), częste imprezy, nikt do nikogo się nie wpierdziela, każdy szanuje swoją prywatność, ksiądz u nas nie zarobi, pono wchodzi do 3 domów only. Jest nieźle. Ale to zasługa tego że to stosunkowo nowo zamieszkałą okolica, Najstarsze domy mają 30 lat. Mnóstwo młodych z miast sie wybudowało i buduje. Jest barwnie. Kolorowo.W sensie różnorodność. Bardzo podoba mi się tutejsza mentalność typu nie wścibiamy nosa w nieswoje sprawy. W miastach, poza swoistą energią miasta, tętniącym życiem (tak też trochę hałasem ) to lubię anonimowość. A w miejscu, w którym mieszkam, też ją mam, oczywiście wmniejszym stopniu, ale tu nikt nie wie who is who kilka domów dalej. Po prostu ludzie dają innym zyć. Zajmują się swoim życiem a nie cudzym.
O, jak bym o mojej wsi czytala
Tylko plotkar trochę więcej , ale kto by się nimi przejmowal
Cytat:
Ad sinupret wsi to rzeczywiście jest rozstrzał, z dzieckich lat został mi sentyment do takiej jednej ale to było dobre do wieku 15 lat. Teraz bym chyba nie zdzierżyła smrodu krów, smrodu chat, smrodu ludzi, owiec, serów, nawozu... Że nie wspomnę o robakach i wszechobecnym brudzie Tam się chodziło w gumiokach, starych kufajkach, robiło do wiadra albo wygódki za stodołą.
Ale z drugiej strony: czysta (wówczas) rzeka pod nosem, lasek, czereśnie, truskawki, przydomowe ogródki, konie, kothy, króliki, stogi siana, stawy z nenufarami (czy czymś tam), łowienie ryb, pływanie łódką, zbieranie muszelek, łażenie po płotach i drzewach, robienie naczyń z gliny, huśtanie na gałęziach, zbieranie grzybów i poziomek, przeskakiwanie krowich placków...

1.Takich to już chyba niewiele zostało
Są wsie w ktorych są krowy, gęsi ,kury, ale to wieeelkie nowoczesne obory i nie wdeptujesz w kropwie placki. Tylko raczej tam lasow niewiele, bo wszędzie pola kukurydzy na paszę, albo inne pola I taka wieś już mi się nie podoba...
I wtedy masz smrod wszechobecny

2. Dwójka to moje dziećinstwo

Wogle to jak byłam dzieckiem, to jeżdzilam na inną wieś do babci i to już calkiem inny swiat był niż ta moja...ciasno poustawiane domki, w większości drewniane, ułozone na ksztalt kola, a w środku pastwisko. Takie prawdziwe. A na pastwisku wspolnie pasly się stada gęsi, stada krow...już 20 lat temu bylo to takie przeniesienie w czasie...czasem tamtędy przejeżdzam i naprawdę wiele się nie zmienilo...sporo domkow z tamtych czasow zostalo, pastwisko jest, tylko już się na nim nic nie pasie....sporo się zmienilo, sporo nowych domów dobudowanych, ale klimat pozostal...jak kiedyś będę w okolicy to Ci parę fot cyknę, mozliwe że Ci się spodoba
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 13:39   #639
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie jest wieś i wieś, oraz są miasta i miasta. Allllle odkrycie co nie?

Otóż wszystko zależy od ludzi, mentalności, społeczności. Ta rzekomo miejska, była u mnie na osiedlu miasta dokładnie taka jak Ty opisujesz wieś. Z kolei wieś w której mieszkam, jest bardziej miejska mentalnie. żyją chyba jeszcze tylko 3 plotkary mieszka sobie para homoseksualistów, mnóstwo rozwodników (może to i smutne, ale to fakt), częste imprezy, nikt do nikogo się nie wpierdziela, każdy szanuje swoją prywatność, ksiądz u nas nie zarobi, pono wchodzi do 3 domów only. Jest nieźle. Ale to zasługa tego że to stosunkowo nowo zamieszkałą okolica, Najstarsze domy mają 30 lat. Mnóstwo młodych z miast sie wybudowało i buduje. Jest barwnie. Kolorowo.W sensie różnorodność. Bardzo podoba mi się tutejsza mentalność typu nie wścibiamy nosa w nieswoje sprawy. W miastach, poza swoistą energią miasta, tętniącym życiem (tak też trochę hałasem ) to lubię anonimowość. A w miejscu, w którym mieszkam, też ją mam, oczywiście wmniejszym stopniu, ale tu nikt nie wie who is who kilka domów dalej. Po prostu ludzie dają innym zyć. Zajmują się swoim życiem a nie cudzym.
no tak, ale co z pracą? z najbliższego miasta tysiące ludzi jeżdżą codziennie do roboty do Warszawy, bo tutaj na tym zadupiu ni huhu
że nie wspomnę, że najbliższy klub w klimacie rocka/metalu też w Warszawie, 80km stąd... od roku siedzimy z chłopem w domu w weekendy i ☠☠☠☠☠☠☠ca dostajemy, bo nie stać nas na wyjazd do żadnej knajpy w naszym klimacie
tak samo jakaś porządna sala prób czy nagrań i muzycy do współpracy
Cytat:

owce to już chyba tylko w górach zostały krowy też są w kilku gospodarstwach na całą wieś
Cytat:
To przeca możesz być kompjozytorem
aale ja się na tym nie znam

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Jest poprostu inaczej.
Wracasz z pracy , robisz w domu to co się robi w domu zwykle i zawsze, ale to zawsze masz coś do zrobienia kolo domu. Takie dodatkowe obowiązki. A juz najwięcej jesienia , latem i wiosną
Nie jest tak,ze o po pracy masz wolne i już. Pomijając dodatkowe pracowe obowiążki zawsze coś jest.

jak hodujesz zwierzynę, to musisz się przebrać i rano codziennie nakarmić, obojętnie czy święta czy dopiero wracasz skacowany z imprezy o urlopie można zapomnieć. Jak masz pole, to letni urlop wykorzystujesz na robotę przy żniwach, oranie, sianie nawozów itd.
No i trzeba wziąć pod uwagę, że dojazd do pracy i z pracy zajmuje i po kilka godzin, mało jest szczęśliwców, co znajdują robotę w najbliższym sklepie czy urzędzie gminy i dobrze jak kogoś stać na własny samochód, jak nie, to buja się pociągami i autobusami, które na wsi jeżdżą co kilka godzin, a w soboty i niedziele wcale, nie to co w miastach

nawet kurdę jak do chuopa jadę, to muszę iść 3 km przez wieś i pola na pociąg, a potem grzecznie o 21 wracać, bo to ostatni pociąg, później nic nie ma do rana. I znów 3 km z buta, obojętnie, czy deszcz, śnieg czy mróz...

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2014-03-03 o 13:50
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 13:51   #640
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
cos mi osttanio wychodzi ze kazdy dobry film jest z dikarpiem , moze powinnam iśc tym tropem?
miesiąc temu miałam ciąg filmów z dicapriem, i doszłam do tego samego wniosku.... co prawda większość tych filmów była scorsese, więc może wniosek nie do końca poprawny

Cytat:
ale jakoś wolę tworzyć dla innych i stać poza sceną, w cieniu i mroku, gdzie nikt mnie nie zobaczy
na niezobaczenie polecam patent slipknot albo lordi

Cytat:
Dlatego obstawiam że waga zrobiona jest z myślą głównie pod wodę ,mleko i olej, czyli ciecze.

np. robiąc naleśniki bez użycia miarki czy szklanek masz przykładowo o,5 l wody ,odmierzasz pół litra, tarujesz wagę dolewasz 0,5 l mleka.Gdybyś robiła coś innego gdzie tych składników płynnych masz więcej nie musisz się bawić w odlewanie tylko robisz to wszystko za pomocą tej funkcji w 1 naczyniu.
no dobrze, ale zrozum, że ten sam wynik bym uzyskała na tej wadze przy ustawieniu jednostki gramy, bo gramy i mililitry niczym się nie różnią, cyferka zawsze będzie ta sama.

dla przykładu: wlewam do miski 1 litr (1000 ml) oleju, jeśli myślisz, że waga pokaże 1000 ml to się mylisz, pokaże 950 (czy tam 940), tyle co gram.
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 13:52   #641
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
aale ja się na tym nie znam
Się nauczysz
Cytat:
jak hodujesz zwierzynę, to musisz się przebrać i rano codziennie nakarmić, obojętnie czy święta czy dopiero wracasz skacowany z imprezy o urlopie można zapomnieć. Jak masz pole, to letni urlop wykorzystujesz na robotę przy żniwach, oranie, sianie nawozów itd.
No i trzeba wziąć pod uwagę, że dojazd do pracy i z pracy zajmuje i po kilka godzin, mało jest szczęśliwców, co znajdują robotę w najbliższym sklepie czy urzędzie gminy i dobrze jak kogoś stać na własny samochód, jak nie, to buja się pociągami i autobusami, które na wsi jeżdżą co kilka godzin, a w soboty i niedziele wcale, nie to co w miastach
Znam złoty środek: mieszkać albo na peryferiach miastach w domu albo w mieście a domek mieć na wsi

Stary 2014-03-03, 13:54   #642
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Znajomi mieszkają na osiedlu krakowskim(kiedyś to była wieś a teraz nazywa się "osiedle") siedzę u nich w kuchni, popijam cherbatkę, paczę za okno a tam śmig wiewiórka skacze po drzewku. Tak mnie to jakoś rozanieliło i rozmarzyło że gapiłam się na drzewa i trawkę i żałuję że tam mieszkać nie mogę. I pomyśleć że to kilkanaście minut od centrum

Ty się śmiej, wyłączyłam w Lanckoronie dźwięki w komórce żeby mnie nie zamkli za zakłócanie ciszy.
I znalazłam tam cuś takiego jakby ośrodek wypoczynkowy.
Zniszczony bardzo i niewielki bo trzy drewniane, spadziste domki, wyglądającą jak schron, bo zakopaną częściowo w ziemi świelicę/jadalnię, miejsce na basen i malutki kort. Gdybym wygrała w totka to bym to kupiła

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

I słusznie toć my jedna wielka rodzina tylko pokoje zmieniamy

A Spoo dzie?
Jeszcze tak blisko Krakowa, super ja często jak gotuję coś w kuchni to widzę jak wiewiórka biega i za każdym razem się tak samo jaram jak za pierwszym razem. Mam nadzieję, że uda nam się kupić mieszkanie w tym roku na tym osiedlu gdzie teraz mieszkamy.
W latach świetności tego małego ośrodka musiało być bardzo klimatycznie, uwielbiam takie miejsca.

Stary 2014-03-03, 13:57   #643
neska951
Zakorzenienie

Cytat:

1. taaak znam to, bidnaś Może się uda Ja już nic nie mówię nawet, licho nie śpi

2. Łaaaał, jeśli własnymi ręcami to czapki z głów Ja tylko komenderuję co w prawo co w lewo i pokazuję palcem które pamele Dziś wielka jazda ze zleceniem zagłówka do łoża Co to będzie co to będzie

1 jak na razie jestem po sprincie i wypoceniu Niestety nadal mi się nie przelało... Kot z mojej Kisiuni jak nigdy był przymilny , lazł na kolana przytulał się . Najpierw na jego widok poczułam że to już ale zaraz potem jak się przytulił poczułam spokój i wyciszenie...

2 AAAA takie są najgorsze france co palcem tylko pokazują a nie zamoczą go w zaprawie

A stosowałaś filtry z ziai przeciwzmarszczkowe?
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 14:02   #644
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Znam złoty środek: mieszkać albo na peryferiach miastach w domu albo w mieście a domek mieć na wsi
tylko skąd wziąć złoto na ten złoty środek?
Stary 2014-03-03, 14:09   #645
neska951
Zakorzenienie

Polly Ja nadal polecam Grawitację i Wilka Mnie nie rozczarował może dlatego że byłam w takim stanie jak główny bohater po zażyciu lemonów

A może zrobimy ranking filmów tzn każdy zrobi swój bo pewnie wspólnego nie uda się Np 10 najlepszych filmów ale ja bym zrobiła podgatunki np top 10 komedii itp. Co Wy na To?

Super poczytać o Waszych miejscach zamieszkania
Stary 2014-03-03, 14:14   #646
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Wracasz z pracy , robisz w domu to co się robi w domu zwykle i zawsze, ale to zawsze masz coś do zrobienia kolo domu.
Cytat:
jak hodujesz zwierzynę, to musisz się przebrać i rano codziennie nakarmić, obojętnie czy święta czy dopiero wracasz skacowany z imprezy o urlopie można zapomnieć.
Taa... Ja tak sobie marzyłam, że chciałabym mieć domek i owce na Islandii ale przecież też bym nic nie użyła, nie pojechała na drugi koniec wyspy bo kto owce nakarmi. Chociaż oni coś mówili, że zostawiają owce na kilka miesięcy w jakimś plenerze i same się żywią Najlepiej to byłoby hodować nie owce a drewniane domki pod wynajem.

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
A może zrobimy ranking filmów tzn każdy zrobi swój bo pewnie wspólnego nie uda się Np 10 najlepszych filmów ale ja bym zrobiła podgatunki np top 10 komedii itp. Co Wy na To?
Czemu by nie.

A może ktoś na sali pasjonuje się kinem azjatyckim, hmm?

Stary 2014-03-03, 14:17   #647
bogusia32
Wtajemniczenie

Witaj Sed

Cytat:

Ja też bardzo lubię z nim filmy, ale Wilk jeszcze przede mną. Mogliby mu w końcu dać Oscara.
Też wciąż na to czekam , bo zasłużył choćby rolą w Incepcji Trzy razy oglądałam i za każdym razem coś nowego odkrywałam..

Cytat:

Toć to ani klimat miastowy ani wsiowy , to już miastowieś

Ale brzmi fajnie..
Cytat:

No widzisz a nam, bo robiliśmy wtedy w kilka osób maraton filmowy , bardzo się oba filmy podobały.Pamiętam że przy pewnych scenach w Martyrsie szwagier pięści zaciskał.Jakby mógł to by wlazł do telewizora i natrzaskał komu trzeba...taki był wkufiony...Mnie niektóre sceny też trzepły dość mocno...ale wiadomo każdego rusza co innego...

Cytat:
No wiesz ..,przecie tu same lasencje i dżagi

Cytat:
Jest poprostu inaczej.

Nie chodzi mi Anastazjo o fizyczne prace.Mogę się oczywiście mylić ale zawsze mam wrażenie takiego spokoju na wsi. Niedaleko od tego domku mojej siorki jest gospodarstwo takie jeszcze w starym znaczeniu tego słowa.Orka to jeszcze kuń i płóg.I widzę że Ci ludzie naprawdę muszą wiele w ciągu dnia zrobić ale są przy tym jacyś inni niż mieszczuszki którzy jak mrówki ganiają to tu to tam...wszystkiego pełno w okół i człowiek jak w ulu gania za tym za tamtym..Tam dzieciaki szaleją od rana na dworze, tu coś pomogą i za chwilę znów heja do zabawy.A tu w mieście co..? Ostatnio tak zrąbałam sąsiadkę z dołu że szok.Przychodzi mi dziecko do domu z płaczem bo ją i inne dzieci pani opierniczyła że są za głośno a ona mieszka na parterze i jej to przeszkadza, dziewczynki skakały w gumę co i tak jest jakimś ewenementem bo rzadko teraz dzieciaki w tego typu zabawy sie bawią.Pewnie mam dzieciaka w domu trzymac , najlepiej żeby usiadło przed laptopem i było cichutko jak myszka...A w okół bloków tylko parkingi na samochody..
Cytat:
Ja również polecam Oszukaną. Świetna gra Jolie, rewelacyjna fabuła i wciąga od pierwszej chwili. Ja się tak kiedyś wciągnęłam, że nie potrafiłam przestać i oglądałam do 3.00 nad ranem, a o 5.30 musiałam wstawać na pociąg na studia
No ja uwielbiam takie maratony, piffko ,popcorn i seans do rana

Edytowane przez bogusia32
Czas edycji: 2014-03-03 o 14:27
bogusia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 14:18   #648
seduction
Zakorzenienie

Cytat:

Super poczytać o Waszych miejscach zamieszkania
Jestem za, ale podejrzewam, że w niektórych gatunkach ludzie wymieniliby tylko kilka, a nie 10 filmów - np. ja w komediach.

Cytat:
Taa... Ja tak sobie marzyłam, że chciałabym mieć domek i owce na Islandii ale przecież też bym nic nie użyła, nie pojechała na drugi koniec wyspy bo kto owce nakarmi. Chociaż oni coś mówili, że zostawiają owce na kilka miesięcy w jakimś plenerze i same się żywią Najlepiej to byłoby hodować nie owce a drewniane domki pod wynajem.

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Czemu by nie.

Kinem azjatyckim, czyli filmami tamtejszej produkcji, czy azjatyckich reżyserów, a niekoniecznie tamtejszej produkcji? Pytam z ciekawości, ja nie miałam okazji mieć z tym kinem do czynienia.

Domki pod wynajem, szczególnie w górach. Chyba chętni są cały rok, w przeciwieństwie do nadmorskich miejscowości,

Stary 2014-03-03, 14:23   #649
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Kinem azjatyckim, czyli filmami tamtejszej produkcji, czy azjatyckich reżyserów, a niekoniecznie tamtejszej produkcji? Pytam z ciekawości, ja nie miałam okazji mieć z tym kinem do czynienia.
Z pierwszym przypadkiem kojarzą mi się tylko jakieś gnioty pokroju Iron Man 3 czy Mumia (przepraszam fanów ) więc chodzi mi o drugi.

Stary 2014-03-03, 14:27   #650
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Czemu by nie.

Może pasjonuje się to za duże słowo ...Ale lubię ostatnio oglądałam Pożegnania

http://www.filmweb.pl/film/Pożegnania-2008-450390

Bardzo płakałam ...

Niektórych do końca nie rozumiem tak jak Old boya

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:
Jestem za, ale podejrzewam, że w niektórych gatunkach ludzie wymieniliby tylko kilka, a nie 10 filmów - np. ja w komediach.

,
To może być top 5 żeby było trudniej

Edytowane przez neska951
Czas edycji: 2014-03-03 o 14:30
Stary 2014-03-03, 14:28   #651
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
tylko skąd wziąć złoto na ten złoty środek?
Z bankua potem Twoje wnuki jeszcze go będą spłacać
Cytat:
Jeszcze tak blisko Krakowa, super ja często jak gotuję coś w kuchni to widzę jak wiewiórka biega i za każdym razem się tak samo jaram jak za pierwszym razem. Mam nadzieję, że uda nam się kupić mieszkanie w tym roku na tym osiedlu gdzie teraz mieszkamy.
W latach świetności tego małego ośrodka musiało być bardzo klimatycznie, uwielbiam takie miejsca.

Cytat:
No ja uwielbiam takie maratony, piffko ,popcorn i seans do rana
Znając mnie usnęłabym już w połowie pierwszego filmu

Stary 2014-03-03, 14:29   #652
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj Sed

Też wciąż na to czekam , bo zasłużył choćby rolą w Incepcji Trzy razy oglądałam i za każdym razem coś nowego odkrywałam..

Toć to ani klimat miastowy ani wsiowy , to już miastowieś

Ale brzmi fajnie..

Bo Incepcja ma to do siebie, że oglądając kilka razy ten film, zawsze coś nowego odkryjemy. Dlatego lubię mindfucki.

Miastowieś, a przy tym wszędzie blisko, spacerkiem 2-5minut

Stary 2014-03-03, 14:34   #653
neska951
Zakorzenienie

Cytat:

Wilk jest filmem bardzo młodzieńczym nie spodziewałam się tego po Panu MS
A Leo to powinien dostać Oskara już dawno za

http://www.filmweb.pl/Co.Gryzie.Gilberta.Grapea
Stary 2014-03-03, 14:40   #654
bogusia32
Wtajemniczenie

Cytat:

Bo Incepcja ma to do siebie, że oglądając kilka razy ten film, zawsze coś nowego odkryjemy. Dlatego lubię mindfucki.
No tez lubię popaprane filmy nad którymi trzeba się trochę narozkminiać.
Mindfucki genialne
Cytat:

Znając mnie usnęłabym już w połowie pierwszego filmu
tak piffko na Cię działa ?

Cytat:

Stary 2014-03-03, 14:47   #655
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Tego nie widziałam, bałam się że nudne To dawaj swoje top fajf azjatyckich, może jeszcze coś wyhaczę

Stary 2014-03-03, 14:51   #656
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:

.
No Maja, pierwszy raz zgadzam się z Tobą co do kropki
Cytat:
Się nauczysz

Nie, złoty środek to sprowadzi ć się na wieś jak już się jest na emeryturze i wtedy tylko odpoczywać
Tylko musialaby być spora ta emerytura niestety....
Cytat:
No ciężko by Ci bylo, chociaż pewnie łatwiej niż z Polski jechać zwiedzac tą Islandię .
A kto wie...może być pokochala zapach owiec i za nic nie chciala się z nimi rozstawać

Cytat:

Nie chodzi mi Anastazjo o fizyczne prace.Mogę się oczywiście mylić ale zawsze mam wrażenie takiego spokoju na wsi. Niedaleko od tego domku mojej siorki jest gospodarstwo takie jeszcze w starym znaczeniu tego słowa.Orka to jeszcze kuń i płóg.I widzę że Ci ludzie naprawdę muszą wiele w ciągu dnia zrobić ale są przy tym jacyś inni niż mieszczuszki którzy jak mrówki ganiają to tu to tam...wszystkiego pełno w okół i człowiek jak w ulu gania za tym za tamtym..Tam dzieciaki szaleją od rana na dworze, tu coś pomogą i za chwilę znów heja do zabawy.A tu w mieście co..? Ostatnio tak zrąbałam sąsiadkę z dołu że szok.Przychodzi mi dziecko do domu z płaczem bo ją i inne dzieci pani opierniczyła że są za głośno a ona mieszka na parterze i jej to przeszkadza, dziewczynki skakały w gumę co i tak jest jakimś ewenementem bo rzadko teraz dzieciaki w tego typu zabawy sie bawią.Pewnie mam dzieciaka w domu trzymac , najlepiej żeby usiadło przed laptopem i było cichutko jak myszka...A w okół bloków tylko parkingi na samochody..
1. A, teraz załapałam dopiero o co Ci chodzi , pewnie dlatego,że to normalne dla mnie
To calkiem jak moj tato Ci ludzie. Idzie coś zrobić, coś co zajmuje godzinę. Nie ma go dwie. No niby robi,ale w międyczasie psom rzuca pilkę. Albo z kotem się tarmosi.
To jest ta inność, o ktorej myślalam , pisząc że inaczej. Tylko dla mnie to naturalne więc chyba dlatego nie zalapalam

2. Biedna mala....a babsko wstrętne
No to tu tak nie ma, dzieciaki jak się czasem rozkręcą.... Ale nikomu to nie przeszkadza, przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo

Edytowane przez anastazjaaa2
Czas edycji: 2014-03-03 o 14:53
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 14:57   #657
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Z pierwszym przypadkiem kojarzą mi się tylko jakieś gnioty pokroju Iron Man 3 czy Mumia (przepraszam fanów ) więc chodzi mi o drugi.
Tż jest wielkim fanem Iron Man'a, ale faktycznie 3. część to padaka. Mumii nie lubię.

Cytat:

Bardzo płakałam ...

To może być top 5 żeby było trudniej
To kto zaczyna wyliczankę?
Pożegnanie sobie zaznaczyłam na filmwebie jako muszę obejrzeć.

Cytat:

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:

To prawda

Stary 2014-03-03, 15:09   #658
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Tego nie widziałam, bałam się że nudne To dawaj swoje top fajf azjatyckich, może jeszcze coś wyhaczę
Pożegnania są o rytuale żegnania zmarłych , na początku było to dla mnie szokujące.. ale potem wyłam i troszkę zastanawiałam się czy nie byłoby dobrze u nas żegnać zmarłych ...

Moje top 6
1 http://www.filmweb.pl/film/Pożegnania-2008-450390
2 http://www.filmweb.pl/Hero
3 http://www.filmweb.pl/Dom.Latajacych.Sztyletow
4 http://www.filmweb.pl/film/Przyczajo...smok-2000-1394
5 http://www.filmweb.pl/Old.Boy
6 http://www.filmweb.pl/Zatoichi

Trudno tak nagle wyliczyć ...

Edytowane przez neska951
Czas edycji: 2014-03-03 o 15:14
Stary 2014-03-03, 15:22   #659
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:

nawet kurdę jak do chuopa jadę, to muszę iść 3 km przez wieś i pola na pociąg, a potem grzecznie o 21 wracać, bo to ostatni pociąg, później nic nie ma do rana. I znów 3 km z buta, obojętnie, czy deszcz, śnieg czy mróz...
ja ostatnio poznałam winiarza (młody gość, koleżanka z nim kręci) i on nie dość że ciągle wozi się po szkoleniach w spa (szkolenia z dotacji ue) to a to narty w alpach, a to przejażdżka do chorwacji, nie mówiąc o wszelkich targach produktów regionalnych...
pomału zmienia się ten obrazek...
ja jakimś cudem pracując w branży turystycznej 2 razy w szczycie sezonu mogłam się sama wyurlopować

za tydzień lecę
i jeszcze nie wiem kiedy wracam
podobno mam już bilet powrotny ale nie powiedział mi na kiedy

a... melduję że okres skończył się po 19 dniach. za to teraz jadę na luteinie, żeby wywołać kolejny i zacząć brać tabsy... skoro 3 tygodniowe okresy to tylko 'moja uroda', to pewnie będę jechać na pillsach do końca okresów

Edytowane przez Betty83
Czas edycji: 2014-03-03 o 15:25
Betty83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 15:59   #660
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Moje top 6
(...)
Trudno tak nagle wyliczyć ...
Bu, widziałam, nie ściągnę
Mi wyliczać łatwo ale trudno określić czy film nadaje się do polecenia. Potem będą skargi o zmarnowane 2 godziny życia
No ale mogę, coś tam...

Mój top fajf ogólny:
- Palacz zwłok
- Ziemia niczyja
- Dwunastu gniewnych ludzi
- Dr Strangelove
- Tańcząc w ciemnościach

Mindfucki (poniekąd):
- Memento
- Kynodontas
- Dogville
- American psycho
- Festen

Azjatyckie:
- Żegnaj moja konkubino
- Xich lo
- Harakiri (z 1962)
- Zawieście czerwone latarnie
- Pusty dom

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości