|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VII część: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,86% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
1 | 2,86% |
| Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
12 | 34,29% |
| Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy |
|
0 | 0% |
| Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy |
|
3 | 8,57% |
| Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala |
|
4 | 11,43% |
| Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta |
|
3 | 8,57% |
| Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie |
|
3 | 8,57% |
| Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy |
|
5 | 14,29% |
| Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią |
|
3 | 8,57% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#4772 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
Cytat:
![]() Cytat:
Podłączam się do pytania o nosidło, też mamy w planach Zakopane, ale w lipcu ![]() Cytat:
U mnie to samo jeśli chodzi o @ ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
na pocieszenie Ci „powiem”, że u mnie też nie wszystko jest tak jakbym tego chciała i tak jak sobie to wyobrażałamDodinha, Czarna, Laryska – brawo dla dziewczynek za kolejne miesiące ![]() Susanna – straszne z tą śmiercią łóżeczkową rok temu u mojej ciotki na wsi też podobno był taki przypadek. Czarna – masz talent kobieto! Piękny ten igielnik! Karolson – apropo najlepszych zabawek, to u nas ostatnio zauważyłam trzymając Szymka na rękach, że bardzo interesuje go 1,5l butelka i wysoka szklanka. Z chęcią wyciągał do nich ręce i je oglądał ze wszystkich stron
|
||||||
|
|
|
#4773 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czarna brawa dla Małej za wczorajsze pięć miesięcyWysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
3.10.13 Helenka Always look on the bright side of life Edytowane przez dodinha Czas edycji: 2014-03-03 o 13:57 |
|
|
|
|
#4774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4775 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aaa i jeszcze jedno, czy Wasze dzieci smieja sie juz na glos? Mojej Julce sie to rzadko zdarza ale jak juz sie tak zasmieje to zaraz dostaje czkawke normalne to?
|
|
#4777 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
zresztą wole nie zagłębiać się na nowo w temat bo Igor zaczął sypiać w swoim łóżeczku, a jak se znowu wkręce to będę schizować ![]() świetny ! skąd taki ładny materiał masz ?Cytat:
na etacie pracuje 14-22, wychodzi do pracy o 13 poza tym mamy firmę którą też się trzeba zająć wiec albo siedzi po pracy do 2-3 w nocy i z tym robi i potem odsypia np do 10 albo idzie normalnie spać ale wstaje rano i zajmuje się firmą (ewentualnie on się zajmuje Igorem a ja firmą) więc praktycznie widzimy się może 2h w ciągu dnia - nie licząc nocy bo się mijamy a jeśli jedzie na montaż to widzimy się 5min jak przyjedzie zabrać śniadanie do pracy ![]() tego że nie zajmuje się dzieckiem nie mogę mu zarzucić tylko właśnie jak pracuje od południa to jest taka beznadzieja...jak pracuje 6-14 to już całkiem inaczej ten dzień wygląda i wtedy chodzi z Igorem na spacer i wieczorem się nim zajmie... dlatego nienawidzę drugiej zmiany bo o 17 robi się ciemno i tak cholernie mi się dłuuuży ten dzień ![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
on woli iść sam bo twierdzi że po co obydwoje mamy tracić czas jak drugie może w tym czasie zrobić coś pożytecznego albo odpocząć ![]() ja się cały czas bałam że tż się będzie migał od opieki nad Igorem - patrząć na facetów z naszego otoczenia ![]() ale nie mogę narzekać kiedy chce to on zostaje z Igorem, ja sobie jade do fryzjera, na zakupy ogarniam sobie cokolwiek na spokojnie w domu no zaskoczył mnie pod tym względem i jego podejście to aż się we mnie gotuje ![]() musze ruszyć dupe na spacer a mam takiego lenia
|
|
|
#4778 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dzięki |
|||
|
|
|
#4779 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#4780 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Hejo ![]() pojechalam z Amelka na zakupy i jestem happy bo kupilam sobie dwie pary butow na przecenie, torbe i kurtke
|
|||
|
|
|
#4781 | |
|
Zakorzenienie
|
jeju zdycham
![]() Cytat:
![]() śliczny
|
|
#4782 |
|
Wtajemniczenie
|
adi ma kare / zwalił sebe z leżaczka ...w ostatniej chwili złapałam /i musi uspać sebe
|
|
|
|
#4783 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję Wam za odpowiedzi, czekam jeszcze na jakieś pomysły
|
#4784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i koniecznie daj znać czy podziałałoWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze ze Sebie nic sie nie stalo ![]() Mam pytanie. Robila ktoras z Was owoce dzieciom? Wlasnie robie sloiczki ze sliwka i sie zastanawiam czy do owocow tez dodaje sie oliwe? |
|
|
|
|
#4786 |
|
Zakorzenienie
|
co do przewijania i wiercenia sie, ja Blance dawalam zawsze krem w tubce do reki i wtedy na spokojnie zmienialam pieluche i ubieralam. Amelka jeszcze laskawa w tej kwestii, ale jak swiruje to dostaje linomag w reke i spokoj
![]() jesli chodzi o zabawki, przy Blance szczeniaczek byl niewypalem, totalnie miala go w dupie dlatego Amelce nie bede go kupowac.moge polecic łuk z tiny love http://allegro.pl/tiny-love-luk-slon...010463049.html u nas sie sprawdzal. |
|
|
|
#4787 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze ponadrabiałam i mi wszystko zeżarło
maharet wg mnie Ty masz rację Poza tym zdecydowanie lepiej sprawdzić czy i na co ewentualnie dziecko może zareagować odczynem, niż dać się potem "zaskoczyć" - np. w przedszkolu dostanie "czerwonego owoca" i klops. Poza tym, przy założeniu "nie dajemy nic, co potencjalnie może uczulić" ogranicza się mocno dietę dziecka. A jak chłop Ci się mocno upiera, to zawsze można testy zrobić Chociaż one niestety drogie są...czaszka_ oj śmieje się, śmieje Potrafi też piszczeć z radości ![]() Hurtowo trzymam moooocno kciuki za chore maluchy ![]() ![]() ![]() Niech się szybciorem polepsza ![]() W Lidlu tydzień włoski... trzy i pół stówy zostawione w sklepie... ale za to kupione spodnie, sweterek, trencz, koszulki i duuużo dobrego jedzonka
|
|
|
|
#4788 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dlaczego Filip tak robi tylko na średnio miękkim łóżku a na macie czy kocu na podłodze juz nie? No i oczywiście zawsze bez spodni
|
|
|
#4789 |
|
Zakorzenienie
|
Miki robi tak samo jak Fifi- mi się chce z tego śmiać bo się kładzie na twarzy
|
#4790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewentualnie gryzak albo żyrafka Sophie...W ogóle Jasiek to dziecko, które zrobi wszystko za "paciorki"... w basenie musi być piłeczka, na przewijaku krem, a jak się wkurza, to trzeba po prostu dać coś w łapki i jest spokój
|
|
|
|
|
#4791 | ||
|
Zadomowienie
|
dodinha pytałaś o to, jak sobie radzimy w ciągu dnia. Ja obiad (tzn. jego większą część) przygotowuję najczęściej dzień wcześniej - marynuję mięsko, obieram ziemniaki itd. A następnego dnia wstawiam tylko do gotowania. Często wieczorami TŻ mi pomaga w kuchni. Jak potrzebuję chwilę dla siebie albo na szybkie ogarnięcie mieszkania lub pranie, to Szymek ląduje w łóżeczku, włączam mu karuzelkę i na 15-20 minut starcza. Czasem zostawiam go też na macie, a jak marudzi to przychodzę na chwilę zobaczyć co tam albo gadam do niego z kuchni. A ostatnio jak szłam się kąpać, to wzięłam go do łazienki w leżaczku i spokojnie przetrwał moją kąpiel i suszenie włosów
Wczoraj jak prasowałam to Szymek leżał na macie i po prostu do niego mówiłam albo podchodziłam podawać zabawkę lub smoka. Nie zawsze się udaje, bo są takie dni, że nawet jak do łazienki na chwilkę wychodzę to jest mega płacz. Cytat:
![]() Cytat:
Ale ostatnio zauważyłam, że rzadziej się chichra a częściej piszczy i testuje nowe dźwięki. A czkawka po śmiechu się nie raz zdarzyła.
|
||
|
|
|
#4792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4793 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4794 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziecko się musi przestawić i przyzwyczaić. Moje nie miało wyjścia ![]() Cytat:
Zamiast minky można podszyć polarkiem (u nas minky nie kupię)Czarna widzę, że się rozkręcasz ![]() Ta regulowana szerokość zygzaku to np. wówczas Ci się przyda gdy będziesz obszywać brzegi tkaniny aby się nie strzępiły i sama będziesz chciała dopasować sobie szerokość ściegu. Albo przy wyszywaniu dziurek na guziki. Myślę, że będziesz zadowolona. Jak pisałam - poczujesz, że szycie daje Ci satysfakcję i radość i kupisz sobie bardziej wypasioną maszynę ![]() Śliczny! Może skusisz się na uszycie igielnika-myszy? ![]() http://szyjesobie.blogspot.com/searc.../Do%20pobrania Jakie ma śliczne, długie włoski Cytat:
My po wizycie u lekarza, nie jest źle, profilaktycznie lek przeciwgorączkowy, zwiększona dawka witaminy C i krople do nosa. Obyło się bez antybiotyków póki co. |
|||
|
|
|
#4795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój twierdzi że go laski- młode ekspedientki w sklepie osiedlowym wyrywają na wózek
|
|
|
#4796 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
Janek tez tak ma z ta czkawka |
||
|
|
|
#4797 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taa oczywiście próbowałam jej dawać WSZYSTKO, zabawki też.Woreczzki, pieluchy...ale to na krótko skutkuje ![]() Fajny ten łuk ![]() Cytat:
![]() A jeszcze rozkminiam jak to jest na plaży z pieluchami. Ubiera się te zwykłe pod strój, a co jak dziecko idzie do wody?zmienić na te do pływania? I się zastanawiam czy do wody nie kupić czegoś z dłuższym rękawem,żeby jej nie spiekło? Mamusie jak wy robiłyście?
|
|
#4798 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4799 |
|
Zakorzenienie
|
hej
jesteśmy już w domku koniec laby
|
#4800 |
|
Zakorzenienie
|
i jak Wasze karmienie? poprawiło się coś?
![]() jak czytałam co pisałaś o tym jak Michaś reaguje na pierś to dokładnie wiedziałam o czym piszesz, u nas było to samo... ale mam nadzieje że Wam uda się uratować sytuację ![]() trzymam kciuki
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.

Miewa takie histeryczne napady płaczu nie wiadomo o co I strasznie gryzie piąstki, z taką zaciętością i złością. Też przypuszczam, że to ząbki. Kupiłam mu wczoraj gryzaka wodnego i silikonową szczoteczkę na palec - jak mu nią masowałam dziąsła to bardzo gryzł palucha
Podłączam się do pytania o nosidło, też mamy w planach Zakopane, ale w lipcu 

Oprócz tego pobudki co najmniej co 2 godziny... W dzień maruda z niej
Z kupkami bez zmian, ok 5-6 dziennie. Ja wyeliminowałam produkty mleczne, nie mam pomysłów co jeść, bo normalnie to była podstawa chociaz 1-2 dań w ciągu dnia, ale najgorsze, że póki co i tak nie ma efektów, wiec pewnie to nie to..
Kilka razy kupka była zielona, no zdecydowanie poza normą...
na pocieszenie Ci „powiem”, że u mnie też nie wszystko jest tak jakbym tego chciała i tak jak sobie to wyobrażałam

normalnie bym... brrr
i jego podejście to aż się we mnie gotuje