Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-03, 13:20   #4351
Lewek
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość

Dzis podczas badania ginek., ktore robila bardzo mlodziutka ginka najadłam się wstydu :P zakładając spodnie stałam odwrócona tyłem do drzwi (o ja durna), a tu wpadł mój ginekolog, którego oslepil blask mojego białego tylka

Nawet nie powiedziałam w tym szoku "dzien dobry", tylko sie zasmialam "aaa pan to i tak już wszystko widział"

Sent from my HTC Wildfire using Wizaz Forum mobile app

Ależ Ci zazdroszczę że to już jutro

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
Trisdom aż mi ciężko uwieżyć że tak ładnie Ci śpi Emilka i z wagą tak szaleje pomimo długich drzemek

nam położna mówiła żeby karmić co 3 godz a jak dziecko śpi dłużej to wybudzać ze wzg na to że cukry dziecku mogą spaść, natomiast widzę, że Ty (kate i elunka też) nie wybudzacie, więc można spokojnie zrobić sobie dłuższą przerwę?

Mariolu jak tam Marco??
Ja też nie wybudzałam. Pamiętam jak pierwszej czy drugiej nocy w domu zrobił mi niespodziankę i spał przez 5h. Potem się to zmieniło. Chyba co 3 wstawałam, ale już nie pamiętam..
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 13:35   #4352
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mara86 Pokaż wiadomość
Dziś rano obudziłam się z wkładką całą ciemno brązową. Nie wiem czy mam się martwić, dzwonić do gina czy jak. Zawsze jak do niego zadzwonie z wątpliwościami to lądule w szpitalu ? Miała może któraś tak?
kurde brzmi to groźnie! myślę ze powinnaś jak najszybciej skonsultować to z ginem!

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Witam z rana
Co to żadna na weekendzie sie nie rozpakowala?? Coś mi sie wydaje, że jak ruszy to hurtowo Wybaczcie nie odp.. jakas deprecha mnie lapie... U mnie nic sie nie dzieje.. Już jakaś flustracja mnie dopada!! Ani nie zakłuje ani nie zaboli nic
Miłego dzionka
kochana większość z nas Cię doskonale rozumie, więc nikt sie nie gniewa ta końcówka ciąży jest naprawdę frustrująca

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Mona jak jeszcze nie ma,to Kornelka może być pierwsza. Tak sie w kolejkę wciśniemy
proszę bardzo, nie mam nic przeciwko
jak tam po ktg?
Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Mam identycznie Położna w SR mówiła nam, że poród zaczyna się najczęściej o tej porze co mamy przepowiadacze. Ja mam w nocy więc co noc kładę się z myślą - położę się wcześniej, bo pewnie dziś będę rodzić
I tak samo wstaje rano rozczarowana.
:
ooo tego to nie słyszałam w takim razie ja urodzę wieczorem/w nocy

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
a my dziś 37tc 1d donosiliśmy się

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Ja muszę się Was poradzić... Myślicie że jak urodzę to powinnam byłego informować o narodzinach czy raczej czekać aż sam się w końcu zainteresuje?
ja bym na pewno nie poinformowała

Cytat:

Nawet nie powiedziałam w tym szoku "dzien dobry", tylko sie zasmialam "aaa pan to i tak już wszystko widział"

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość

I wczoraj musiałam zdjąć obrączkę bo na sucho już nie chciała zejść i bałam się że do porodu mi zmiażdży palca i teraz jakoś mi smutno
nie smutaj, do szpitala i tak musiałabyś ściągnąć

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Cześc Mamuśki
Tez Was czytam i z tym jestem na bieząco, ale z komórki jedna ręką się ciężko odpisuje.
Korzystam teraz- Mała po karmieniu zasnęła, TZ pojechał pozałatwiać troche rzeczy, a ja zaczęłam zalatwiac sprawy urzędowe przy kompie.

Noc była REWELACYJNA- karmiłam do 24- dość długo, bo Mała nie mogła sie od piersi odczepić, ale w końcu zasnęła- spała juz w swoim łóżeczku całą noc- mamy takie przystawiane.
Obudziłam sie w nocy do toalety i patrzę- a to 4 :szok:
Korzystając z okazji, wzięłam przeciągającą sie Emilkę- nakarmiłam, przebrałam obsraną pieluchę i po 30 minutach dalej spałyśmy :szok:
Kolejna pobudka 7.45, kolejny szok......

Cytat:
Wybudzałam Małą przez pierwsze 3 noce, ale mijało się to z celem, bo zaspana nie chciała dobrze ssać, a po przewijaniu była niespokojna i łykała powietrze- co się wiązało z dłuższym odbijaniem i kręceniem. Ale z tymi cukrami to raczej chodzi przez kilka pierwszych dób, a nie u tygodniowego malca.
Według mojej położnej powinnam ja przystawiać co 2 godziny- ale dzisiaj nawet ona zmieniła zdanie...
Mała przybrała w ciągu 2 dni tak dużo, że nie ma mowy o tym, żeby coś z karmieniem było nie tak.
W dzień staram się jej dawać co 2,5-3 godziny najrzadziej. W nocy jest treściwsze mleko, także daje się wyspać rodzicom.

Dużo spokoju, kangurowania i trzymanie nerwów na wodzy bardzo pomaga.
ja uważam że bardzo dobrze robisz, z tego co pamiętam ze SR w nocy musi być dłuższa przerwa żeby mogło się naprodukować dobre, wartościowe mleczko

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
czyżbyć teraz Ty zajęła się naszą szklaną kulą i zaczęła wróżyć ?? Nie mam nic na przeciwko
broń Boże, nie śmiałabym Ci fuchy zabierać
Stary 2014-03-03, 13:38   #4353
Castia
Wtajemniczenie

asiall powiem ci ze mam tak od czasu do czasu jak mi się jakaś kośc przestawi. np. w sobotę jak się schyliłam to w pół.dupku mi cos skoczyło - tak jakby się kości na siebie nalozyly - ani stanac nie moglam ani siasc nic - plakałam z bólu. zaczęłam powolutku kręcic nogą itp jakies cwiczenia robic i przeszlo.
moze to cos podobnego u ciebie

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Mona a ty jak szykujesz się?
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 13:44   #4354
thidien
Rozeznanie

melduje się po dzień wcześniejszej wizycie

no wiecie co... jedną ręką dzieć zasłonił buziuchnę i w 3d widziałam tylko jedno oko

a drugą ręką - no zgadnijcie co zasłaniał!!!!!!!!!!!

no więc... po próbach rozbujania brzuchola, które spełzły na niczym, nawet gim powiedział do brzucha "nie to nie, nie będę zaglądał" :P:P:P

no, niby twierdzi, że jak kiedyś tam, w 19 czy 20 tyg, przebąknął że chłopak, to pewnie nadal tak jest i nic mu nie 'odpadło :P', ale że się od tego czasu ciągle zasłania... to nigdy nic nie wiadomo

paciora brak

następna wizyta 17.03

niechże ja do tej pory rodzę jeszcze ;P dopiero od soboty mamy płyty osb jako podłogę, a od wczoraj sufit :P:P:P:P:P

jak dobrze pójdzie, to za tydzień malowanie, ale jak znam życie jeszcze coś trzeba będzie w międzyczasie dorobić :/ i się przeciągnie w czasie

mama się nie odzywa :P za to teściowa bez problemu stwierdziła, że jak się nie wyrobimy i jednak dzieć bedzie miał chęć wcześniej się pokazać, to zaprasza do siebie no, w końcu kawalerski pokój męża stoi
w ogóle odwiedziła nas wczoraj i przywiozła mnóóóóóóstwo słodkości
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 13:46   #4355
asialll
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
asiall powiem ci ze mam tak od czasu do czasu jak mi się jakaś kośc przestawi. np. w sobotę jak się schyliłam to w pół.dupku mi cos skoczyło - tak jakby się kości na siebie nalozyly - ani stanac nie moglam ani siasc nic - plakałam z bólu. zaczęłam powolutku kręcic nogą itp jakies cwiczenia robic i przeszlo.
moze to cos podobnego u ciebie

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Mona a ty jak szykujesz się?
tylko że ja mam to od soboty z tendencja rosnaca nie wiem co bedzie jutro;/
byłam dzis na SR myslalam ze sie rozruszam ale to nic nie dało;/

Najszczęśliwsza mama na świecie! Aleksander 09.03.2014
asialll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 13:49   #4356
maggie123
Zakorzenienie

Mara dzień do gina! Lepiej pięć razy za dużo zadzwonić niż tego niezrobić
Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Mój synuś skończył dziś 3 tygodnie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

brawa

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny. Nad ranem zniwu mialam skurce, dalej leze pod kroplowka, na dodatek brzuch boli mocno jak na @ a w mojej sytuacji to nienajlepiej podobno. Tak mi podkrecili ta kroplowke ze normalnie mna telepie i nie moge sie napic

Side a ty dlugo lezalas w szpitalu?

kurcze. Trzymam mocno kciuki

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Cześć

Ja tez dalej w dwupaku. Codziennie kładę się spać z myślą, że może w nocy obudzą mnie skurcze i codziennie rano wstaje rozczarowana
Dzięki za wszystkie brokuły, proszę o więcej

Koziemleko, Castia dla was też

też miałam skurcze na podobnym etapie i nakaz leżenia, a dziś jestem dzień po terminie i nic się nie dzieje. Trzymam kciuki za donoszenie ciąży leki i odpoczynek działają, na pewno będzie dobrze

na pewno wszystko będzie ok, usg to tylko sprzęt, trzymam kciuki

niestety nic takiego nie miałam, lepiej zadzwonić do gina, nawet jeśli wyśle do szpitala, lepiej chuchać na zimne

brokuł dla Ciebie

Cytat:
Napisane przez estera85 Pokaż wiadomość
Witam was dziewczyny z rana.
My juz po spacerku, nakaz lekarza spacerek po kazdym posiłku zeby zbic cukier. Przynajmniej mi to na zdrowie wyjdzie hehe. Same plusy.

Dziewczyny pisze do was z pytaniem o macierzyński. Moze która z was sie bardziej orientuje w przepisach prawa pracy.
Otóż mam uwome o pracę z pracodawcą do 31.05.2014 czyli ok 2 miesiace po porodzie (tp 6.04) w zwiazku z czym mam pytanie pracodawca mus mi przedłuzyc umowe o prace na okres macierzynskiego, chciałabym roczny. Czyli tak ok do kwietnia 2015? Czy zle myśle, prosze o pomoc.

Dziewczeta gratuluje wam wszystkim zdrowych dzieciaczków, skończonych i rozpoczetych tygodni. U mnie wczoraj zaczoł sie 35tc.
Wydaje mi sie że pracodawca nie ma obowiązku przedłużać umowy jeśli jesteś na macierzyńskim.

Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 13:54   #4357
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość
tylko że ja mam to od soboty z tendencja rosnaca nie wiem co bedzie jutro;/
byłam dzis na SR myslalam ze sie rozruszam ale to nic nie dało;/
witaj w klubie, mam tak już trzty tygodnie, nic nie pomaga w jednym punkcie jakby na tyłku po lewej stronie...masakra...czsem się podnieść nie mogę, ale pamiętam że w szpitalu wiele dziewczyn co były przed porodem miały dokładnie to samo

Castia, a już się łudziłam że rodzisz ...

no nic, dzień się jeszcze nie skończył, więc może pójdzie coś...

co do kłucia w pochwie i skracającej się szyjki to moja musiałaby nie istnieć miewam takie kłucia,a lekarz ostatnio tylko pokiwał głową i powiedział "jeszcze daleko". to było na ostatniej naszej wizycie 19 lutego. Ciekawe co teraz tam jest

W sobotę jak byłam na ktg poszłam na porodówkę, bo akurat położna miała tam dyżur a był spokój i leżałam w pokoju dla aktywnych. U nas wszystkie są aktywne, ale ten się tak nazywa bo nawet nie ma łóżka tylko materace na podłodze i poduchy i bardzo mi się na nim podobało. Zastanawiałam się czy nie jest wogóle najlepszy bo nie trzeba się gramolić na jakieś łóżko tylko od razu rzucić się na materace i wszystko już na ziemi odbywać...

aga9 myślę że u was już emocje grają dużą rolę, super wiedzieć że zara będziecie w komplecie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-03, 13:55   #4358
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Nie w glowie mi wybudzanie jak mam czas dla siebie i moge odsapnac
Nam położna na SR mówiła że dziecko zagłodzić się nie da, więc skoro śpi to potrzebuje bardziej snu niż jedzenia
A mnie się ta wersja też podoba

Cytat:
teQiba ja obrączki nie noszę gdzieś od 6 miesiąca - tak napuchłam że szok. wczoraj to butów juz nie mogłam zalozyc- nogi jak balony
Ja też właśnie z butami mam ostatnio kłopot - to obyśmy urodziły zanim wybuchniemy

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość

Tak? - A czemu do szpitala nie można? Nawet nie wiedziałam o tym...

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość

no wiecie co... jedną ręką dzieć zasłonił buziuchnę i w 3d widziałam tylko jedno oko

no więc... po próbach rozbujania brzuchola, które spełzły na niczym, nawet gim powiedział do brzucha "nie to nie, nie będę zaglądał" :P:P:P

no, niby twierdzi, że jak kiedyś tam, w 19 czy 20 tyg, przebąknął że chłopak, to pewnie nadal tak jest i nic mu nie 'odpadło :P', ale że się od tego czasu ciągle zasłania... to nigdy nic nie wiadomo

paciora brak

następna wizyta 17.03

niechże ja do tej pory rodzę jeszcze ;P dopiero od soboty mamy płyty osb jako podłogę, a od wczoraj sufit :P:P:P:P:P

jak dobrze pójdzie, to za tydzień malowanie, ale jak znam życie jeszcze coś trzeba będzie w międzyczasie dorobić :/ i się przeciągnie w czasie

mama się nie odzywa :P za to teściowa bez problemu stwierdziła, że jak się nie wyrobimy i jednak dzieć bedzie miał chęć wcześniej się pokazać, to zaprasza do siebie no, w końcu kawalerski pokój męża stoi

A płcią się nie przejmuj - mi też ostatni raz potwierdzili jakoś po 20tc i od tej pory mały siedzi na tyłku więc nie ma jak podejrzeć.
Trzeba być dobrej myśli - na razie wszystkim dziewczynom płcie się zgadzają
Stary 2014-03-03, 13:58   #4359
side85
Zakorzenienie

Cytat:
Tak? - A czemu do szpitala nie można? Nawet nie wiedziałam o tym...
do operacji nie można mieć pierścionków. Dlatego jak się idze na poród to żeby potem w razie nagłego cc nie sciągać na siłę, lepiej zdjąć wcześniej.
Stary 2014-03-03, 14:04   #4360
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
do operacji nie można mieć pierścionków. Dlatego jak się idze na poród to żeby potem w razie nagłego cc nie sciągać na siłę, lepiej zdjąć wcześniej.

też kolczyków nie można i gumek do włosów z metalem (czasem takie są)

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 14:06   #4361
Castia
Wtajemniczenie

side no niestety nie rodzę.......

ale moze jutro idę rano na ktg i badanie do szpitala - mój gin mówi że jak będzie ładnie to spróbujemy urodzić!

mimo wszystko się boję! ;p

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2014-03-03 o 14:09
Stary 2014-03-03, 14:13   #4362
side85
Zakorzenienie

Cytat:
side no niestety nie rodzę.......

ale moze jutro idę rano na ktg i badanie do szpitala - mój gin mówi że jak będzie ładnie to spróbujemy urodzić!
niech sobie sam próbuje urodzić jak taki mądry
Stary 2014-03-03, 14:16   #4363
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
o matko ty to jesteś!
Stary 2014-03-03, 14:16   #4364
BeautifulLie
Zadomowienie

Cytat:
zależy jakie macie relacje, czy teraz się Tobą interesuje i tak dalej.
Ja bym zrobiła tak, żeby się dowiedział, ale nie bezpośrednio ode mnie

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

ładna waga!
Cytat:
BeautifulLie, ja wysłałabym takiego oficjalnego, krótkiego smsa z datą, godziną, wagą, itp. Malucha... Bez żadnego "cześć", ot suchy komunikat.
Ja mam za miękkie serce i gdyby mój ex tz okazał sie dupkiem, to schowałabym moje urazy i może nie jakos super extra ułatwiala kontakt exa z dzieckiem, ale nie chciałabym przenosić złych relacji na linii ja-ex na kontakt ojciec-dziecko.

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
wspolczuje

zycze Ci zebys dostala to skierowanie i trzymam mocno

ciezko powiedziec
a interesuje sie teraz Toba/Wami ??

ja sie nie znam, ale nie wydaje mi sie, zeby roznica byla az tak duza
Moja cori miala przy porodzie obwod glowki 33cm

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Chyba jedno i drugie Mój się wczoraj obruszył bo się wkurzyłam że chce iść jak co niedzielę grać w piłkę nożną. Nie dość że całe dnie pracuje i na nic nie ma czasu, tyle rzeczy (których ja nie zrobię bo nie umiem albo nie mam siły) nie zrobione... No i nie poszedł, ale całe popołudnie się dąsał. Ale za to przyprowadził w końcu wózek od ojca, założył bazę pod fotelik w aucie, powycierał kurze z wysokich szafek, zakupy zrobił, nawet abażur od lampy wyprał

Beautiful - ja bym wysłała smsa informacyjnego tylko.

Justine - będziesz miała cesarkę w znieczuleniu ogólnym czy przewodowym (zop, pop) ?
Cytat:
Justine myślę że Twojemu ginowi obojętne z której strony Cie widzi

Przeczytałam: czułabys kciuka w pochwie

ja chyba jestem złośliwa jak teQiba i wewill bo bym nie powiedziala

Cytat:
kate przytulam! dobrze ze masz takie wsparcie w tż! to bardzo ważne.
trzymaj się

tygrysek ale macie zaje.biaszcze łóżeczko

cayenne super Julianek - słodziak!

virginia ale ta twoja rodzina to jest - czego oni od ciebie chcą!!!

Justine trzymam kciukasy!!!!!!

elunka mnie ratowała przy nawale zwykła kapusta, no i niech Miki nie opróżnia piersi do konca bo coraz wiecej mleka bedzie sie produkować.
widze ze dziewczyny juz ci doradziły

mara i jak tam?

paulina
_radom czyzby cos się rozkecało?

baja mam tak samo nakrecam się juz bo po prostu mam juz dośc!

frogutka hahaha padłam

czbasia ja ci trochę zazdroszczę. ja czuję się jak kaleka - nawet chodzic juz nie mogę - mam wrazenie ze mały mi wypadnie -wszystko boli, kłuje, ciągnie - non stop przepowiadacze. juz che urodzic

maggie ehh rozumiem cie doskonale! niech wywołują!

Beautiful szczerze to nie wiem co bym zrobiła? a piśnie do ciebie teraz jakiegos eska typu. jak sie czujesz? czy kompletnie zero zainteresowania?

wewillrockyou supcio

teQiba ja obrączki nie noszę gdzieś od 6 miesiąca - tak napuchłam że szok. wczoraj to butów juz nie mogłam zalozyc- nogi jak balony

Trisdom brawo za piękną nockę!

Mariola ile wazy Marco?????

(t)asia trzymajcie się! obu wszystko się unormowało!

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

glodnemu juz chleb na mysli

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
kurde brzmi to groźnie! myślę ze powinnaś jak najszybciej skonsultować to z ginem!

kochana większość z nas Cię doskonale rozumie, więc nikt sie nie gniewa ta końcówka ciąży jest naprawdę frustrująca

proszę bardzo, nie mam nic przeciwko
jak tam po ktg?

ooo tego to nie słyszałam w takim razie ja urodzę wieczorem/w nocy

ja bym na pewno nie poinformowała

ja uważam że bardzo dobrze robisz, z tego co pamiętam ze SR w nocy musi być dłuższa przerwa żeby mogło się naprodukować dobre, wartościowe mleczko

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

broń Boże, nie śmiałabym Ci fuchy zabierać
Odpiszę zbiorowo: zainteresowanie ogranicza się do sformułowania jak się czujesz, ile będziesz miała wizyt u lekarza... na tym jego zainteresowanie się kończy dlatego mam dylemat, bo naprawdę nie chcę żeby mały ucierpiał na mojej nienawiści do jego ojca no ale jakby nie patrzeć to że mały jeszcze siedzi sobie u mnie w brzuchu nie oznacza że nadmiar zainteresowania albo wg zainteresowanie pojawiło się ze strony eks dopiero po narodzinach bo przecież teraz synuś też jest żywą istotą i tak samo zasługuje na zainteresowanie. Dziękuję że się wypowiedziałyście jak jakąś decyzję podejmę to dam znać

Cytat:
chętnie skorzystam.......witam się bez zmian 2w1

juz myslałam ze wczoraj sie cos rozkreci bo ładnie koło 22.00 co 20 a potem co 15 minut miałam skurcze i d.upa
a chciałam urodzić 03.03 - chyba sobie wymysliłam ze cos sie bedzie działo

ide was poczytac
Kochana 3.03 jeszcze się nie skończył także kto wie może coś się ruszy także moc

Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość
Hej kochane przepraszam, że nie nadrobię, ale co najważniejsze żadna nie urodziła więc niewiele straciłam. Wczoraj pytałam Was o ten ból w okolicy krzyżowej. Dziś z łóżka już wstać nie mogłam, mam taki ból że stanąć na nogi nie mogę, konkretnie na prawej nie mogę ustać sekundy. Nie boli mnie gdy leże, gdy siedze gdy robie przysiady nic a ni nic tylko jak chce iść i tylko ruszę prawą nogą to ból jest taki, że łzy lecą same. Dzwoniłam już do dwóch ortopedów, jak tylko mówię że jestem w zaawansowanej ciąży to słyszę że to pewnie normalne. Nie jest kur** normalne! coś mi się musiało przestawić, może od tego że w ogródku w sobotę trochę gałęzi pozbierałam tak na jedną stronę i może naciągnęło mi się coś. Boże czemu akurat teraz przed porodem, jak ja będę rodzić jak ustać na nogach nie mogę. A to jest takie dziwne, że jak chce rozmasować to miejsce to ono wcale nie boli, tylko przy staniu i gdy chce wykonać ruch prawą nogą.
Kontynuuje dalej szukanie ortopedy czy jakiegoś masażysty bo tak dalej być nie może....
hmmm a te bóle może wynikają z rozciągania się miednicy? rozmawiałaś z ginem?

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość

paciora brak

następna wizyta 17.03

BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 14:17   #4365
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

Castia bede czekac na info! I życzę z całego serca zebys trafiła na ta polozna co ja.
Wiem że pytałam 100 razy ale do ktorego gina Ty chodzisz ?
Frogutka pamietam, a Ciebie nigdy nie

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 14:18   #4366
thidien
Rozeznanie

Cytat:

A płcią się nie przejmuj - mi też ostatni raz potwierdzili jakoś po 20tc i od tej pory mały siedzi na tyłku więc nie ma jak podejrzeć.
Trzeba być dobrej myśli - na razie wszystkim dziewczynom płcie się zgadzają
mi tam wszystko jedno w sumie to ja tylko pytam czy na 98% widać nie pytam co no ale za każdym razem dzieć robi szopkę - ciekawe po kim taki wstydniś...
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 14:19   #4367
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:

Cytat:
Ja muszę się Was poradzić... Myślicie że jak urodzę to powinnam byłego informować o narodzinach czy raczej czekać aż sam się w końcu zainteresuje?
Ja bym napisała sms z datą porodu i tyle. Ale nie od razu, tylko po kilku dniach

Cytat:

justine za obwód główki
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 14:20   #4368
justine_87
Raczkowanie

I moje pozytywne nastawienie szlag trafił, bo po konsultacji z anestezjologiem okazało sie, ze będę miała znieczulenie ogólne
Nie zobaczę Małego od razu, będę miała jakąś rurkę w gardle i dłużej będę dochodzic do siebie ;(

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
justine_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 14:21   #4369
mmhym
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Ja chyba zrobiłabym jak radzi Justine - suchy sms

Cytat:
Wróciłam z usg - Mały urósł przez ten tydzień. Najbardziej cieszy mnie obwód główki, ktory ma 32,5 cm choc brzuszek aż ponad 35cm.

Acha, szacowana waga Mikusia to 3500g

Dzis podczas badania ginek., ktore robila bardzo mlodziutka ginka najadłam się wstydu :P zakładając spodnie stałam odwrócona tyłem do drzwi (o ja durna), a tu wpadł mój ginekolog, którego oslepil blask mojego białego tylka

za wagę i obwody
A ze świeceniem dupcią - "gorsze" rzeczy widywał, tak jak mówisz

Cytat:

Noc była REWELACYJNA
Wychodzi na to, że nasz watek nie produkuje innych dzieci jak cudowne, złote i grzeczniutkie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
nie jestem na bieżąco, bo wiadomo synek itd nie jestem nadal spakowana do szpitala, nei wszystko mam (nie mamy wozka ale za to juz w koncu wybralismy..ma ktoras Graco Symbio?
Ja nie ma, ale rozważałam przez chwilę bardzo mocno - z wyglądu bardzo mi się podoba i opinie na internecie ma świetne

thidien brawo za udaną wizytę i brak robala

Cytat:
O jacie!
Chodzi o to, że gdyby coś się działo, to pomoże Ci rozkręcić poród jakaś oxy czy cos?

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-03, 14:22   #4370
side85
Zakorzenienie

Cytat:
Odpiszę zbiorowo: zainteresowanie ogranicza się do sformułowania jak się czujesz, ile będziesz miała wizyt u lekarza... na tym jego zainteresowanie się kończy dlatego mam dylemat, bo naprawdę nie chcę żeby mały ucierpiał na mojej nienawiści do jego ojca no ale jakby nie patrzeć to że mały jeszcze siedzi sobie u mnie w brzuchu nie oznacza że nadmiar zainteresowania albo wg zainteresowanie pojawiło się ze strony eks dopiero po narodzinach bo przecież teraz synuś też jest żywą istotą i tak samo zasługuje na zainteresowanie. Dziękuję że się wypowiedziałyście jak jakąś decyzję podejmę to dam znać
Myślę że rozsądnie będzie poinformować na sucho tak jak któraś z dziewczyn sugerowała, tak jakbyś pisała ogólnie do wszystkich tego samego smsa. Przynajmniej będziesz w zgodzie ze swoim sumieniem i nigdy sobie nie będziesz mogła zarzucić że zrobiłaś coś niewłaściwego. To że z niego kawał *** nie znaczy że musisz się odwdzięczać. Przed wami pewnie jeszcze nie jedna batalia w sądzie itd, więc wolałabym mieć czyste sumienie, a nie że potem taki ** wywlecze gdzieś że nawet nie poinformowałaś go o narodzinach jego dziecka. Trudno, co się stało to się nie odstanie ale jestem zdania że trzeba takich gnojków traktować na zimno, zgodnie z procedurami i wszystko załatwiać przez sąd...bo dziś pójdzie ci w czymś na rękę, a jutro nie. Widziałam to niestety u kilku moich koleżanek Przykro mi że musisz się mierzyć z takimi sprawami teraz gdy powinnaś mieć najwięcej spokoju
Stary 2014-03-03, 14:23   #4371
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:

Castia bede czekac na info! I życzę z całego serca zebys trafiła na ta polozna co ja.
Wiem że pytałam 100 razy ale do ktorego gina Ty chodzisz ?
Frogutka pamietam, a Ciebie nigdy nie

a pamietasz jak sie nazywa ta polozna?
ja do Kowalskiego chodze.
ja tez nie pamietam do kogo wy chodzicie z frogutką

dam znać jakby co - jadę tak 10-11 takze niech WASZA moc będzie ze mną
Stary 2014-03-03, 14:24   #4372
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Wychodzi na to, że nasz watek nie produkuje innych dzieci jak cudowne, złote i grzeczniutkie :
Hmmm

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2014-03-03, 14:26   #4373
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
I moje pozytywne nastawienie szlag trafił, bo po konsultacji z anestezjologiem okazało sie, ze będę miała znieczulenie ogólne
Nie zobaczę Małego od razu, będę miała jakąś rurkę w gardle i dłużej będę dochodzic do siebie ;(
Kurcze, to przykro... Ale jak mus, to mus. Tatuś na pewno dostanie Małego do kangurowania

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Cytat:
Hmmm
No co? Ile można w nocy spać

Wiem, że kiedyś będę żałowała tego żartu

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 14:27   #4374
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja bym napisała sms z datą porodu i tyle. Ale nie od razu, tylko po kilku dniach
też bym tak zrobila chyba krótko zwięzle i na temat.

justi no chyba tak - pewnie z oxy spróbuje choc nie powiem ze wolalabym dostac sama skurczy bez wspomagaczy

szkoda z tym znieczuleniem ale jak trzeba to trzeba- nie smutaj się!
Stary 2014-03-03, 14:39   #4375
teQiba
Moderator

Cytat:
A no to faktycznie - od razu mi lepiej że to nie moja fanaberia ale tak trzeba i już
Bo za tydzień do porodu na pewno bym nie zdjęła, teraz ledwo na krem mi się udało, więc dobrze że zrobiłam to wcześniej

Cytat:

Nie smutaj - pomyśl sobie, że jak się obudzisz to już będzie po wszystkim

Cytat:
będzie, będzie
Stary 2014-03-03, 14:42   #4376
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Mmhym no ja moge z 9 godz, mój maz pewnie i z 15 by dał rade więc nie wiem o co temu dziecku chodzi

Castia nie wiem jak oksy bo oprocz próby juz nie miałam,ale oby cewnik Cie ominął

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2014-03-03, 14:44   #4377
nivka
Raczkowanie

witam się w 35 tc
wewillrockyou gratulacje donoszenia też już chcę!
Cytat:
Czasem tak bywa, ale na pewno ta decyzja jest spowodowana ważnymi przyczynami będzie dobrze, choć na pewno ciężej. Dasz radę Dobrze, że wcześniej jesteś tego świadoma i możesz się lepiej przygotować.

Cytat:
Myślę że rozsądnie będzie poinformować na sucho tak jak któraś z dziewczyn sugerowała, tak jakbyś pisała ogólnie do wszystkich tego samego smsa. Przynajmniej będziesz w zgodzie ze swoim sumieniem i nigdy sobie nie będziesz mogła zarzucić że zrobiłaś coś niewłaściwego. To że z niego kawał *** nie znaczy że musisz się odwdzięczać. Przed wami pewnie jeszcze nie jedna batalia w sądzie itd, więc wolałabym mieć czyste sumienie, a nie że potem taki ** wywlecze gdzieś że nawet nie poinformowałaś go o narodzinach jego dziecka. Trudno, co się stało to się nie odstanie ale jestem zdania że trzeba takich gnojków traktować na zimno, zgodnie z procedurami i wszystko załatwiać przez sąd...bo dziś pójdzie ci w czymś na rękę, a jutro nie. Widziałam to niestety u kilku moich koleżanek Przykro mi że musisz się mierzyć z takimi sprawami teraz gdy powinnaś mieć najwięcej spokoju
Zgadzam się, teraz musisz tak postępować, żeby jak najlepiej dla maluszka wszystko załatwić i utrudnić mu wykręcanie się od ojcowskiego obowiązku. To, że nie powiadomiłaś na pewno wypłynęłoby w sądzie.

dla wszystkich następnych Mamuś (swoją drogą właśnie wcinam brukułki)
dla naszych obecnych Mamuś które rewelacyjnie dają sobie radę w nowej roli - mam nadzieję, że u mnie też jakoś pójdzie.
nivka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 14:49   #4378
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
A dlaczego tak??

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Wychodzi na to, że nasz watek nie produkuje innych dzieci jak cudowne, złote i grzeczniutkie
To od brokułów
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 14:49   #4379
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
a pamietasz jak sie nazywa ta polozna?
ja do Kowalskiego chodze.
ja tez nie pamietam do kogo wy chodzicie z frogutką

Aaaa, to pan ordynator o Ciebie zadba pewnie mnie polozna wybrała moja gin chyba, bo jak tylko zeszlam na porodowke to mnie zapytała,która od niej
Nie wiem jak sie nazywała ale miala na imię mariola i nosi okulary. Troszke starsza. I była jeszcze taka mloda, też prze fajna - Iza miala na imię. I fajna jest jeszcze taka w krótkich czarnych włosach - kasia. Ona przyjmowala z moja ginka.

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2014-03-03, 14:57   #4380
BeautifulLie
Zadomowienie

Cytat:

Przykro mi kochana ale jeżeli to będzie i dla Ciebie i dla maleństwa lepsze rozwiązanie to myślę, że może tak będzie najlepiej

Cytat:

justine za obwód główki
chyba to jest jakieś rozwiązanie zawsze mogę powiedzieć, że po porodzie nie miałam siły na pisanie no nie?

Cytat:
Cytat:
Napisane przez nivka Pokaż wiadomość
witam się w 35 tc
wewillrockyou gratulacje donoszenia też już chcę!

Czasem tak bywa, ale na pewno ta decyzja jest spowodowana ważnymi przyczynami będzie dobrze, choć na pewno ciężej. Dasz radę Dobrze, że wcześniej jesteś tego świadoma i możesz się lepiej przygotować.

Zgadzam się, teraz musisz tak postępować, żeby jak najlepiej dla maluszka wszystko załatwić i utrudnić mu wykręcanie się od ojcowskiego obowiązku. To, że nie powiadomiłaś na pewno wypłynęłoby w sądzie.

dla wszystkich następnych Mamuś (swoją drogą właśnie wcinam brukułki)
dla naszych obecnych Mamuś które rewelacyjnie dają sobie radę w nowej roli - mam nadzieję, że u mnie też jakoś pójdzie.
za kolejny tydzień

Myślę, że macie rację bo to dopiero cisza przed burzą tak naprawdę .napiszę mu dzień po np. w zależności od mojego samopoczucia bo porody jak już wiemy są różne... Dziękuję

mmhym
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości