Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-03, 12:38   #4441
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI

[/COLOR]
Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość

ja nad kupnem samochodu się nie zastanawiałam wcale. zostawiłam to tż, on u nas expert w tej dziedzinie. a wózki i foteliki to dla nas czarna magia. baza daje większe poczucie bezpieczeństwa? wtedy ni zapina się pasami?

właśnie o to chodzi, że zawsze tylko komentarz do innych a o sobie nic. jak na studiach? cieszę się, że z rodzicami lepiej. własny kąt jest bardzo ważny dla wygody psychicznej.
u mnie wszytko ok, książki prawie przeczytane. dawkuje sobie wiedzę
a bo mnie sie wydaje, jakby u mnie nic ciekawego sie nie dzialo nie raz mialam cos skrobnąć ale co ustawie kursor zeby cos o sobie to nie wiem co gadanie o sobie wychodzi mi srednio. chyba jestem mało ciekawa, hehe no ale postaram się coś wiecej w tym temacie następnym razem.

ja kiedyś jak byłam na mamusiowym to gdy tylko ktoś polecał jakiś wózek to notowałam nazwy do późniejszego sprawdzenia. Skopiuję Ci do własnej analizy co tam wygrzebałam. Nie wiem co jakie i jakie ceny ale masz:
Mutsy 4rider; tako warrior ;PEPP firmy NUNA ; Pliko P3 ; Compact completo ; graco symbio ; maxi cosi mura 4; x-lander x-move ; graco ultima ; taco jumper ; bugaboo cameleon ; Caretero Spacer ; City mini ; graco evo (5w1), Jane muum reverse (3w1), dodatkowo masz link do jakiejś analizy : http://pierwszabryka.pl/ pewnie wiekszosc jak otworzysz odpadnie w przedbiegach ale co żem zapisała (bez zgłębiania jeszcze tematu) to sie podzielę. A nóż któryś komuś podejdzie
monia widzę bardzo pomocna jest więc chłoń o isofixach itd bo potem bedziesz mi podpowiadać!!!

brzusio piękny, okrąglutki!

meire- też nie wiem kiedy zaczniemy dokładnie, ale przypuszczalnie maj bo 1 kwietnia mam histero i się okaże czy kwiecień nie odpadnie. Nie reguluję bo nie mam w międzyczasoe wizyty a przed wizytą miałam jeszcze normalnie cykl, dopiero teraz mi się coś porobiło ;/
A Ty jak piszesz że antki u Ciebie działają możnaby powiedzieć, odwrotnie, to kto wie, kto wie... może w maju to przyjdziesz z dobrą nowiną!

Edytowane przez h0pe
Czas edycji: 2014-03-03 o 12:46
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 12:39   #4442
201704210903
Konto usunięte

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI

Cytat:
dla tych które wątpiły w małego wieloryba.
taki mikroskopijny ten wielorybek
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 12:43   #4443
agatkaa1
Zakorzenienie

Oj no dobra nie było tematu orientuję się tylko czysto teoretycznie

nadrobiłam co pisałyście i nic nie wiem...

Koocur o jej a co wyszło źle? kiedy wyniki-powtórka??

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
Agatko - podobno 21 dni po implantacji
podobno 22-25 dni
a jak u Ciebie??

Natalia dobrze że już lepiej z Tż i oby do końca się poprawiło!! a MIKI to faktycznie super chyba gada!

Berbie śliczny masz brzuszek a do wieloryba to Ci daleko

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 12:47   #4444
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meire Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny...

Czytam Was na bieżąco, ale ciągle ciężko wbić się w rozmowę.. ale postanowiłam częściej się udzielać, bo coś ostatnio mnie złapał kryzys znów po stracie... zwłaszcza, że na razie zawieszamy starania, bo cykle po # mi się totalnie rozwaliły i owulacji brak... po ostatniej wizycie u gina dostałam anty na 1 lub dwa miesiące (decyzja należy do mnie), potem mamy się starać, a jak nie wyjdzie to idę na monitoring, bo skoro z owulacją u mnie tak źle, to nie ma na co czekać... młoda juz nie jestem...

Cały czas trzymam kciuki za wszystkie ciężarówki..
Oby ci się wszytko uregulowało
Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
[/COLOR]myślałam że jak pójdę na kolejną wizyte to będzie 39dc to serduszko juz będzie ale chyba nie mam co liczyć na to
Spokojnie
Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość

p.s. u nas kiepsko wyszły wyniki..czekam na powtórkę
Co wyszło nie tak?
Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość

A ja mam inne przyziemne pytanie: jaki materac do łóżeczka macie lub zamierzacie kupić? w sensie czym wypełniony - kokos, gryka, pianka, lateksowy Muszę zamówić w tym tygodniu.
Jamam gryka-kokos.
Cytat:

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
Po dzisiejszej rannej wizycie jesteśmy lekko zażenowani.
Jakby w ogole niemowlat nie rozumiała.
Co się stało?

Niestety czeka nas wizyta u okulisty w mieście obok i przepychanie kanalikaMały waży 6360g pediatra znowu powiedziała że tyje jak smok

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 13:19   #4445
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:

Kucyku to otwórz szeroko okno, może poleż na balkonie lub tarasie. Przecież wiesz, że musisz leżakować i dasz radę! To nie takie trudne bo w końcu robisz to dla swojego synka. Powtarzaj sobie: każdy kolejny dzień w łóżku to Twój kolejny w moim brzuszku
Do tej pory mogłaś prowadzić zupełnie normalny tryb życia? Jak się czujesz przez te ostatnie dni jak leżysz? skurcze ustały, zmniejszyły się?

To czy potrzeba Ci będzie specjalna baza do wpięcia fotelika w samochodzie zależy od jego modelu, znaczy modelu i rodzaju fotelika. Większość z nich nie potrzebuje bazy i zapina się pasami. Pamiętajcie, że dziecko jak najdłużej powinno jeździć w samochodzie tyłem do kierunku jazdy!

A ja mam inne przyziemne pytanie: jaki materac do łóżeczka macie lub zamierzacie kupić? w sensie czym wypełniony - kokos, gryka, pianka, lateksowy Muszę zamówić w tym tygodniu.
Leżałam w pierwszym trymestrze z 7-8 tygodni. Ale ja marzyłam o tym żeby leżeć non stop, bo nawet siedzenie było dla mnie ciężkie. Odrazu mdlałam. No i jechałam na hydroksyzynie, żeby zmniejszyć wymioty więc większość dnia spałam. Potem normalnie funkcjonowałam Nawet jak krwiak krwawił to normalnie wszystko robiłam ( z tego co pamiętam...).
Mam nadzieje że w czwartek na kontroli lekarz odwoła alarm i będę mogła chociaż na krótki spacer w koło bloku wyjść.
Nie wyobrażam sobie leżeć trzy miesiące i mieć siłe urodzić dziecko.... przecież kondycja kompletnie siada. Jak przeć potem jak tchu nie można złapać?
Wczoraj czytałam artykuł, że w przypadku niewydolności szyjki leżenie nic nie pomaga..Że jedynie nie dźwigać i nie przemęczać się.

Skurcze są ale lekkie. biorę nospe raz dziennie. No i tylko do wc wstaje

Co do materacyka to planuje sprężynowy z Ikea.

A foteliki mocowane tylko pasami można ustawić tyłem do kierunku jazdy??
---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Iza brzmi groźnie to przepychanie kanalika ale mam nadzieje że to tylko mały rutynowy zabieg i że będzie ok.Trzymam kciuki

Berbie fajny brzuszek. Ja mam wrażenie że mój przez miesiąc nic nie urósł...

Ważyłam się dzisiaj i schudłam kg Nie wiem jakim cudem!

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

A przyszły moje wymazy i posiewy. W moczu i w szyjce nic nie wykryto. GBS też nie mam

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Materacyk na który sie zdecydowałam:
www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50150186/

Ten artykuł który znalazłam (ma dwie strony):
dzieci.pl/kat,1033563,title,Nie-klasc-ciezarnych-do-lozek,wid,15930828,wiadom osc.html

Oczywiście nie mam zamiaru lekceważyć zaleceń lekarza. I jak bedzie kazał leżeć to tak będzie Ale trochę mnie ten artykuł zastanowił....

Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy
Czas edycji: 2014-03-03 o 13:09
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 13:22   #4446
Kubek29
Zadomowienie

Przy rozwarciu/skracaniu lezenie pomaga, czasem nawet konieczne jest w pozycji trendelenburga.

Kucyk, ja wiekszosc czasu lezalam, bardzo mało chodziłam (jak juz to krokiem powolniaka ) nie schylalam sie itd. Tez sie zastanawiałam jak ja dziecko urodze, skoro czaśem prysznic mnie męczył.
Ale dałam radę. Raz, dwa i Tymek 10 pkt. Drugi okres cos ok 40 min trwał.
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 13:28   #4447
anitaxas
Zadomowienie

Cytat:
Śliczny Krzysio ma super mieszkanko

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
oj tak ładnie napisałaś że się rozmarzyłam Anitka a Ty na kiedy masz tp? nie zanotowalam sobie jak pisalas.
Hope cieszę się, ze powoli zaczyna się Wam układać. Trzymam kciuki za badania. Dostałaś @? czy nadal czekasz?

Termin ok. połowy kwietnia.

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
my nie, bo J. ciągle w 0-13. nie wiem jak to jest z przewożeniem dzieci do 15 m-ca tyłem do kierunku. spotkałam się z czymś takim, ale czy to zalecenie czy obowiązek to nie mam pojęcia
W krajach skandynawskich mają obowiązek przewożenia dzieci tyłem do kierunku jazdy aż do lat 4. Ma to na celu uchronić kręgi szyjne przy ewentualnym wypadku. U nas chyba nie ma takich wytycznych
Polecam poczytać i obejrzeć wszystkim (na mnie zrobiło wrażenie)
http://osiemgwiazdek.blogspot.com/20...nku-jazdy.html

Cytat:
Tylko im wiecej czytam (wczoraj juz cos tam szperalam) tym mniej wiem.
Najchętniej poszłabym do jakiegoś punktu gdzie sie na tym znają.

A oprócz fotelika szukam fizjoterapeuty. Innego niz babka do której teraz chodziliśmy.

Po dzisiejszej rannej wizycie jesteśmy lekko zażenowani.
Jakby w ogole niemowlat nie rozumiała.
Kubek byłaś już na tej stronie> osiemgwiazdek.blogspot.co m gościu pisze i ocenia dosyć fachowo.

A co z tą fizjoterapeutką nie tak??

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Niestety czeka nas wizyta u okulisty w mieście obok i przepychanie kanalikaMały waży 6360g pediatra znowu powiedziała że tyje jak smok
Brawa za wagę dla Dominika Kurcze, współczuję tego "przepychania".. Dużo dzieciaczków cierpi z tego powodu, ciekawe skąd się to bierze?

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Nie wyobrażam sobie leżeć trzy miesiące i mieć siłe urodzić dziecko.... przecież kondycja kompletnie siada. Jak przeć potem jak tchu nie można złapać?
Kucyk super, że badania wyszły ok A fizycznie czujesz się lepiej jak leżysz? przeszły Ci skurcze?
Co do leżenia, ja niby nie muszę, ale i tak ograniczam chodzenie do niezbędnego minimum, bo wtedy brzuch nie boli, nie twardnieje, nie ciągnie i tak jak Kubek, mam nadzieję, że nie wpłynie to znacząco na poród

Cytat:
Tak - można tylko pasami - tu jakiś filmik: http://www.youtube.com/watch?v=D1uUnPSsIZg

Edytowane przez anitaxas
Czas edycji: 2014-03-03 o 13:30
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 13:51   #4448
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Przy rozwarciu/skracaniu lezenie pomaga, czasem nawet konieczne jest w pozycji trendelenburga.

Kucyk, ja wiekszosc czasu lezalam, bardzo mało chodziłam (jak juz to krokiem powolniaka ) nie schylalam sie itd. Tez sie zastanawiałam jak ja dziecko urodze, skoro czaśem prysznic mnie męczył.
Ale dałam radę. Raz, dwa i Tymek 10 pkt. Drugi okres cos ok 40 min trwał.
Widocznie kobiety są stworzone do rodzenia dzieci, bez względu na okoliczności
Dzięki za pocieszenie.
Cytat:

Kucyk super, że badania wyszły ok A fizycznie czujesz się lepiej jak leżysz? przeszły Ci skurcze?
Co do leżenia, ja niby nie muszę, ale i tak ograniczam chodzenie do niezbędnego minimum, bo wtedy brzuch nie boli, nie twardnieje, nie ciągnie i tak jak Kubek, mam nadzieję, że nie wpłynie to znacząco na poród

Tak - można tylko pasami - tu jakiś filmik: http://www.youtube.com/watch?v=D1uUnPSsIZg
O matko...tragicznie wygląda to zapinanie pasami Planujemy od roku zakup nowego auta i chyba to będzie największa motywacja żeby te plany zrealizować. W prawdzie wpakujemy się w leasing ale bezpieczeństwo Maksia najważniejsze...Może do czerwca się wyrobimy i kupimy fotelik z bazą

Skurcze są ale rzadziej i mniejsze. Ale przez te trzy tygodnie co mi się szyjka skróciła i rozwarła, nie czułam żadnych skurczy...Cieszyłam się że magnez działa. Tylko po ostatniej wizyty u gina pojawiły się znowu (na tej wizycie co się dowiedziałam że szyjka gorzej wygląda). Więc skoro bez skurczy się rozwarła i skróciła, to ciekawe jak ze skurczami sobie poradzi

Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy
Czas edycji: 2014-03-03 o 13:54
Stary 2014-03-03, 14:47   #4449
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczynki w którym dniu FL zobaczyłyście serduszko?? albo w dc przy 28dniowym??
Cytat:
waderko ty w którym dc zobaczyłaś serduszko?
U mnie w 41dc, 5t6d cykle 26-dniowe.

Cytat:
[/COLOR]myślałam że jak pójdę na kolejną wizyte to będzie 39dc to serduszko juz będzie ale chyba nie mam co liczyć na to
Ja myślę, że będzie

Cytat:
Oj tam, zaraz wieloryb, toż to zaledwie szczuplutka orka

Cytat:
jak tam dziś ciężaróweczki? agatka, waderka, zeberka, filusiek, jana, anita?

Śniłyście mi się dzisiaj śniłam, że któraś z Was (szkoda, że nie pamiętam która ) poznała jakiegoś faceta w necie i ja jako jedyna wyczaiłam, że to oszust
A potem śniła mi się Wika, wyglądała jak jakaś święta

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 14:54   #4450
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

hejka

Kubek my kupilismy Tosi Romer King plus magic dots(z maxi cosi wyrosla wzrostowo a nie wagowo)i jestesmy zadowoleni - doradzala nam Maga i pan w Swiecie Dziecka - tam jest duzo fotelikow mozna wyjsc do samochodu i przymeirzyc nawet - jak sie zamowi przez all albo powie ze chce sie cene z internetu to jest cena z allegro bo w SD jest drozej http://allegro.pl/fotelik-romer-king...997172886.html

Berbie my mielismy pierwszy fotelik maxi cosi cabriofix uzywany ale ze sprawdzonego zrodla od znajmych - bez bazy przypinany pasami samochodowymi - tylko najlepiej sprawdzic czy pasy obejma fotelik - znajomy kupil fotelik i mial za krotkie pasy...- bylismy zadowoleni z tego fotelika

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 15:04   #4451
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

Brawa za wagę dla Dominika Kurcze, współczuję tego "przepychania".. Dużo dzieciaczków cierpi z tego powodu, ciekawe skąd się to bierze?[COLOR=Silver]
Nie mam pojęcia

Cały dzień nie moge się dodzwonić do żadnego okulisty podanego przez pediatre

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-03, 15:16   #4452
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Ja bardzo chcialam urodzic silami natury ale niestety zdarzaja sie sytuacje nieprzewidywalne

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2014-03-03, 15:27   #4453
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Leżałam w pierwszym trymestrze z 7-8 tygodni. Ale ja marzyłam o tym żeby leżeć non stop, bo nawet siedzenie było dla mnie ciężkie. Odrazu mdlałam. No i jechałam na hydroksyzynie, żeby zmniejszyć wymioty więc większość dnia spałam. Potem normalnie funkcjonowałam Nawet jak krwiak krwawił to normalnie wszystko robiłam ( z tego co pamiętam...).
Mam nadzieje że w czwartek na kontroli lekarz odwoła alarm i będę mogła chociaż na krótki spacer w koło bloku wyjść.
Wczoraj czytałam artykuł, że w przypadku niewydolności szyjki leżenie nic nie pomaga..Że jedynie nie dźwigać i nie przemęczać się.

Skurcze są ale lekkie. biorę nospe raz dziennie. No i tylko do wc wstaje

Co do materacyka to planuje sprężynowy z Ikea.

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Iza brzmi groźnie to przepychanie kanalika ale mam nadzieje że to tylko mały rutynowy zabieg i że będzie ok.Trzymam kciuki

Berbie fajny brzuszek. Ja mam wrażenie że mój przez miesiąc nic nie urósł...

Ważyłam się dzisiaj i schudłam kg Nie wiem jakim cudem!

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

A przyszły moje wymazy i posiewy. W moczu i w szyjce nic nie wykryto. GBS też nie mam

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Materacyk na który sie zdecydowałam:
www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50150186/

Ten artykuł który znalazłam (ma dwie strony):
dzieci.pl/kat,1033563,title,Nie-klasc-ciezarnych-do-lozek,wid,15930828,wiadom osc.html

Oczywiście nie mam zamiaru lekceważyć zaleceń lekarza. I jak bedzie kazał leżeć to tak będzie Ale trochę mnie ten artykuł zastanowił....
dostawłas hydroksizine? a jaką dawkę? ja mam to na uspokojenie i sie martwiłam, że może bobaskowi zaszkodzic, ale mnie upsokoiło, że lekarz Ci to dawał...
Stary 2014-03-03, 15:52   #4454
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
dostawłas hydroksizine? a jaką dawkę? ja mam to na uspokojenie i sie martwiłam, że może bobaskowi zaszkodzic, ale mnie upsokoiło, że lekarz Ci to dawał...
W szpitalu mi przepisali 3x1 tabletkę 10mg. Ale ja brałam 1x1 rano. Czasami brałam 2x1 w gorsze dni.Mój prowadzący tez powiedział że spokojnie mogę brać
Stary 2014-03-03, 16:24   #4455
201704210903
Konto usunięte

No to Agatka masz odpowiedź na swoje pytanie. Na pewno niedługo zobaczysz serduszko
U mnie wkurzenie praca narasta ale już w piątek mam rozmowę

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Ułożyło mi. Ja biorę 10 mg na noc i się bałam że to szkody ale skoro lekarz todają to się już nie martwię
Stary 2014-03-03, 16:32   #4456
wadera4
Wtajemniczenie

Zeżarłam właśnie cały (litrowy) słoik wiśni

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
Stary 2014-03-03, 16:34   #4457
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
Nie wiem co jakie i jakie ceny ale masz:
Mutsy 4rider; tako warrior ;PEPP firmy NUNA ; Pliko P3 ; Compact completo ; graco symbio ; maxi cosi mura 4; x-lander x-move ; graco ultima ; taco jumper ; bugaboo cameleon ; Caretero Spacer ; City mini ; graco evo (5w1), Jane muum reverse (3w1), dodatkowo masz link do jakiejś analizy : http://pierwszabryka.pl/ pewnie wiekszosc jak otworzysz odpadnie w przedbiegach ale co żem zapisała (bez zgłębiania jeszcze tematu) to sie podzielę.
o matko za duży wybór. ale link na pewno się przyda.
Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
U mnie w 41dc, 5t6d cykle 26-dniowe.
to tak samo jak u mnie

sprawdziłam, w swoim samochodzie mam to coś do czego się montuje bazę u tż na pewno tego nie ma. "pierdek" też. jak kupię fotelik z bazą to później będę mogał go bez bazy zamontować pasami w samochodzie tż?
Stary 2014-03-03, 16:41   #4458
201704210903
Konto usunięte

Muszę się pochwalić że mam tap talk

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-03-03, 16:45   #4459
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
Muszę się pochwalić że mam tap talk
A co to?

A ja się pochwalę, że odwiedziłam dziś piękną Łomżę kupiłam 1000 litrów paliwa, bo przez tą wojnę ma bardzo podrożeć!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-03, 16:56   #4460
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
A potem śniła mi się Wika, wyglądała jak jakaś święta
heh, to tylko sen, niestety
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 16:59   #4461
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
heh, to tylko sen, niestety
Ja myślę, że niewiele Ci brakuje jeśli już nie jesteś

Stary 2014-03-03, 17:10   #4462
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
ale już w piątek mam rozmowę[CO

Cytat:
Zeżarłam właśnie cały (litrowy) słoik wiśni
Nie żałuj sobie

Cały dzień nie moge się dodzwonić do żadnego okulisty podanego przez pediatre

Stary 2014-03-03, 17:13   #4463
agatkaa1
Zakorzenienie

Mleebi ja też mam taptalka no i trzymam już za rozmowę!!

Waderka dziękuję Kochana u mnie w dniu wizyty będzie 5t2d więc szansa jest a jak nie to pojadę jeszcze tydzień później

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-03, 17:23   #4464
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
No to Agatka masz odpowiedź na swoje pytanie. Na pewno niedługo zobaczysz serduszko
U mnie wkurzenie praca narasta ale już w piątek mam rozmowę

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Ułożyło mi. Ja biorę 10 mg na noc i się bałam że to szkody ale skoro lekarz todają to się już nie martwię
W szpitalu w przypadku ciężkich wymiotów dają jeszcze większe dawki domięśniowo, jak doustne nie pomagają.Wiadomo,nie są to cukierki i lepiej w ciąży nie brać. Ale ja miałam wybór albo umrzeć z odwodnienia i wycieńczenia albo brać hydroksyzyne. Wybrałam to drugie
Stary 2014-03-03, 17:37   #4465
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Ja myślę, że niewiele Ci brakuje jeśli już nie jesteś
waderko ale humor mi dziś poprawiłaś
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 17:39   #4466
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

a Dziewczyny ktore karmia bebilonem pepti 2 - w gemini a jest za niecale 19zl. w innych stacjonarnych aptekach jak superharma czy ziko jest prawie za 27

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2014-03-03, 17:42   #4467
fiolusiek
Zakorzenienie

Agatko U nas serduszko było dopiero koło 8-9 tc

Kubek Ja polecam fotelik Britax Max Way, tylko on z kategorii wagowej 9-25kg

Barbie
U nas ok. Cały dzień okropnie boli mnie głowa. A mnie zawsze podobał się wózek Navingtion Galeon

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Cytat:
sprawdziłam, w swoim samochodzie mam to coś do czego się montuje bazę u tż na pewno tego nie ma. "pierdek" też. jak kupię fotelik z bazą to później będę mogał go bez bazy zamontować pasami w samochodzie tż?
Nie koniecznie.. Wszystko pisze w opisie fotelika, każdy jest inny
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-03, 17:54   #4468
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:

W krajach skandynawskich mają obowiązek przewożenia dzieci tyłem do kierunku jazdy aż do lat 4. Ma to na celu uchronić kręgi szyjne przy ewentualnym wypadku. U nas chyba nie ma takich wytycznych
Polecam poczytać i obejrzeć wszystkim (na mnie zrobiło wrażenie)
http://osiemgwiazdek.blogspot.com/20...nku-jazdy.html

Kubek byłaś już na tej stronie> osiemgwiazdek.blogspot.co m gościu pisze i ocenia dosyć fachowo.
btw gość z tego bloga ma sklep we Wrocławiu my kupiliśmy u niego Recaro Polaric - brzydki straasznie ale bezpieczny, Wiktorek dalej tyłem jeździ, zadowolnony jest
fotelik się zmieścił w niewielkim seacie 3 drzwiowym fakt pasażer z przodu ma mało miejsca, ale ja jeżdżę z tyłu z młodym
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 18:11   #4469
201704210903
Konto usunięte

Kochaną ja cały czas trzymam kciuki za serduszko. Sprawdziłam kiedy było u mnie. W42 dniu cyklu

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-03-03, 18:16   #4470
Kubek29
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
btw gość z tego bloga ma sklep we Wrocławiu my kupiliśmy u niego Recaro Polaric - brzydki straasznie ale bezpieczny, Wiktorek dalej tyłem jeździ, zadowolnony jest
fotelik się zmieścił w niewielkim seacie 3 drzwiowym fakt pasażer z przodu ma mało miejsca, ale ja jeżdżę z tyłu z młodym
No wlasnie sie strasznie ucieszyłam, ze to wroclawski sklep.
Pewnie tam po fotelik sie wybierzemy, widać ze gość sie zna.
Przeczytałam kilka wpisów z bloga, super!
Dzieki Anitko!

Iza, nawet nie chce mi sie o tej babie wszystkiego pisac, bo wlasnie karmie i nie chce sie stresowac

Tymek zasnął w samochodzie, jak weszliśmy do gabinetu to dalej spał, wyciągnęłam go z fotelika, położyłam na "stole" i ona sie do niego, jeszcze śpiącego, sama wyrwała. Został obudzony w obcym miejscu i u obcej baby na rękach...a ta wielce zdziwiona, ze sie wystraszył.
Tak sie zacżelo, a pozniej tylko jeszcze bardziej sie pograzała.

Na całe szczęście mam juz od znajomych namiary na inna osobę. Ze szpitala rehabilitacjjnego w mojej miejscowości. Przyjdzie do nas do domu. I nie bierze tyle co tamta nawiedzona.

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2014-03-03 o 18:21
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości