|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
[/COLOR]
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja kiedyś jak byłam na mamusiowym to gdy tylko ktoś polecał jakiś wózek to notowałam nazwy do późniejszego sprawdzenia. Skopiuję Ci do własnej analizy co tam wygrzebałam. Nie wiem co jakie i jakie ceny ale masz: Mutsy 4rider; tako warrior ;PEPP firmy NUNA ; Pliko P3 ; Compact completo ; graco symbio ; maxi cosi mura 4; x-lander x-move ; graco ultima ; taco jumper ; bugaboo cameleon ; Caretero Spacer ; City mini ; graco evo (5w1), Jane muum reverse (3w1), dodatkowo masz link do jakiejś analizy : http://pierwszabryka.pl/ pewnie wiekszosc jak otworzysz odpadnie w przedbiegach ale co żem zapisała (bez zgłębiania jeszcze tematu) to sie podzielę. A nóż któryś komuś podejdzie ![]() monia widzę bardzo pomocna jest więc chłoń o isofixach itd bo potem bedziesz mi podpowiadać!!! ![]() brzusio piękny, okrąglutki! ![]() meire- też nie wiem kiedy zaczniemy dokładnie, ale przypuszczalnie maj bo 1 kwietnia mam histero i się okaże czy kwiecień nie odpadnie. Nie reguluję bo nie mam w międzyczasoe wizyty a przed wizytą miałam jeszcze normalnie cykl, dopiero teraz mi się coś porobiło ;/ A Ty jak piszesz że antki u Ciebie działają możnaby powiedzieć, odwrotnie, to kto wie, kto wie... ![]() ![]()
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2014-03-03 o 12:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4442 |
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
|
![]() ![]() |
![]() |
#4443 |
Zakorzenienie
|
Oj no dobra nie było tematu orientuję się tylko czysto teoretycznie
![]() nadrobiłam co pisałyście i nic nie wiem... Koocur o jej a co wyszło źle? kiedy wyniki-powtórka?? ![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- podobno 22-25 dni ![]() a jak u Ciebie?? Natalia dobrze że już lepiej z Tż ![]() ![]() Berbie śliczny masz brzuszek a do wieloryba to Ci daleko ![]() ![]()
#4444 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co wyszło nie tak? Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Niestety czeka nas wizyta u okulisty w mieście obok i przepychanie kanalika ![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje że w czwartek na kontroli lekarz odwoła alarm i będę mogła chociaż na krótki spacer w koło bloku wyjść. Nie wyobrażam sobie leżeć trzy miesiące i mieć siłe urodzić dziecko.... ![]() Wczoraj czytałam artykuł, że w przypadku niewydolności szyjki leżenie nic nie pomaga..Że jedynie nie dźwigać i nie przemęczać się. Skurcze są ale lekkie. biorę nospe raz dziennie. No i tylko do wc wstaje ![]() Co do materacyka to planuje sprężynowy z Ikea. A foteliki mocowane tylko pasami można ustawić tyłem do kierunku jazdy?? ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Iza brzmi groźnie to przepychanie kanalika ale mam nadzieje że to tylko mały rutynowy zabieg i że będzie ok.Trzymam kciuki ![]() Berbie fajny brzuszek. Ja mam wrażenie że mój przez miesiąc nic nie urósł... Ważyłam się dzisiaj i schudłam kg ![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- A przyszły moje wymazy i posiewy. W moczu i w szyjce nic nie wykryto. GBS też nie mam ![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Materacyk na który sie zdecydowałam: www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50150186/ Ten artykuł który znalazłam (ma dwie strony): dzieci.pl/kat,1033563,title,Nie-klasc-ciezarnych-do-lozek,wid,15930828,wiadom osc.html Oczywiście nie mam zamiaru lekceważyć zaleceń lekarza. I jak bedzie kazał leżeć to tak będzie ![]() Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy Czas edycji: 2014-03-03 o 13:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4446 |
Zadomowienie
|
Przy rozwarciu/skracaniu lezenie pomaga, czasem nawet konieczne jest w pozycji trendelenburga.
Kucyk, ja wiekszosc czasu lezalam, bardzo mało chodziłam (jak juz to krokiem powolniaka ![]() Ale dałam radę. Raz, dwa i Tymek 10 pkt. Drugi okres cos ok 40 min trwał. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4447 | ||||||
Zadomowienie
|
Śliczny
![]() ![]() ![]() Cytat:
Termin ok. połowy kwietnia. Cytat:
![]() Polecam poczytać i obejrzeć wszystkim (na mnie zrobiło wrażenie) http://osiemgwiazdek.blogspot.com/20...nku-jazdy.html Cytat:
A co z tą fizjoterapeutką nie tak?? Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
![]() Co do leżenia, ja niby nie muszę, ale i tak ograniczam chodzenie do niezbędnego minimum, bo wtedy brzuch nie boli, nie twardnieje, nie ciągnie i tak jak Kubek, mam nadzieję, że nie wpłynie to znacząco na poród ![]() Cytat:
Edytowane przez anitaxas Czas edycji: 2014-03-03 o 13:30 |
||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4448 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki za pocieszenie. Cytat:
![]() ![]() Skurcze są ale rzadziej i mniejsze. Ale przez te trzy tygodnie co mi się szyjka skróciła i rozwarła, nie czułam żadnych skurczy...Cieszyłam się że magnez działa. Tylko po ostatniej wizyty u gina pojawiły się znowu (na tej wizycie co się dowiedziałam że szyjka gorzej wygląda). Więc skoro bez skurczy się rozwarła i skróciła, to ciekawe jak ze skurczami sobie poradzi ![]() Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy Czas edycji: 2014-03-03 o 13:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4449 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oj tam, zaraz wieloryb, toż to zaledwie szczuplutka orka ![]() Cytat:
![]() Śniłyście mi się dzisiaj ![]() ![]() ![]() A potem śniła mi się Wika, wyglądała jak jakaś święta ![]()
![]() |
#4450 |
Wtajemniczenie
|
hejka
Kubek my kupilismy Tosi Romer King plus magic dots(z maxi cosi wyrosla wzrostowo a nie wagowo)i jestesmy zadowoleni - doradzala nam Maga i pan w Swiecie Dziecka - tam jest duzo fotelikow mozna wyjsc do samochodu i przymeirzyc nawet - jak sie zamowi przez all albo powie ze chce sie cene z internetu to jest cena z allegro bo w SD jest drozej http://allegro.pl/fotelik-romer-king...997172886.html Berbie my mielismy pierwszy fotelik maxi cosi cabriofix uzywany ale ze sprawdzonego zrodla od znajmych - bez bazy przypinany pasami samochodowymi - tylko najlepiej sprawdzic czy pasy obejma fotelik - znajomy kupil fotelik i mial za krotkie pasy...- bylismy zadowoleni z tego fotelika
#4451 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cały dzień nie moge się dodzwonić do żadnego okulisty podanego przez pediatre ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4452 |
Wtajemniczenie
|
Ja bardzo chcialam urodzic silami natury ale niestety zdarzaja sie sytuacje nieprzewidywalne
![]()
#4453 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4454 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4455 |
Konto usunięte
|
No to Agatka masz odpowiedź na swoje pytanie. Na pewno niedługo zobaczysz serduszko
![]() U mnie wkurzenie praca narasta ale już w piątek mam rozmowę ![]() ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Ułożyło mi. Ja biorę 10 mg na noc i się bałam że to szkody ale skoro lekarz todają to się już nie martwię |
![]() ![]() |
![]() |
#4456 |
Wtajemniczenie
|
Zeżarłam właśnie cały (litrowy) słoik wiśni
![]()
#4457 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to tak samo jak u mnie ![]() sprawdziłam, w swoim samochodzie mam to coś do czego się montuje bazę ![]()
![]() |
#4458 |
Konto usunięte
|
Muszę się pochwalić że mam tap talk
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#4459 |
Wtajemniczenie
|
A co to?
![]() A ja się pochwalę, że odwiedziłam dziś piękną Łomżę ![]()
![]() |
#4460 |
Zakorzenienie
|
heh, to tylko sen, niestety
![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
![]() ![]() |
![]() |
#4461 |
Wtajemniczenie
|
Ja myślę, że niewiele Ci brakuje
![]() ![]()
#4462 |
Zakorzenienie
|
![]() Nie żałuj sobie ![]() Cały dzień nie moge się dodzwonić do żadnego okulisty podanego przez pediatre ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4463 |
Zakorzenienie
|
Mleebi ja też mam taptalka
![]() ![]() Waderka dziękuję Kochana ![]() ![]()
#4464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4465 |
Zakorzenienie
|
waderko
![]() ![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
![]() ![]() |
![]() |
#4466 |
Wtajemniczenie
|
a Dziewczyny ktore karmia bebilonem pepti 2 - w gemini a jest za niecale 19zl. w innych stacjonarnych aptekach jak superharma czy ziko jest prawie za 27
![]()
#4467 | |
Zakorzenienie
|
Agatko U nas serduszko było dopiero koło 8-9 tc
![]() Kubek Ja polecam fotelik Britax Max Way, tylko on z kategorii wagowej 9-25kg ![]() Barbie U nas ok. Cały dzień okropnie boli mnie głowa. A mnie zawsze podobał się wózek Navingtion Galeon ![]() ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() fotelik się zmieścił w niewielkim seacie 3 drzwiowym ![]()
![]() |
#4469 |
Konto usunięte
|
Kochaną ja cały czas trzymam kciuki za serduszko. Sprawdziłam kiedy było u mnie. W42 dniu cyklu
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#4470 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewnie tam po fotelik sie wybierzemy, widać ze gość sie zna. Przeczytałam kilka wpisów z bloga, super! Dzieki Anitko! ![]() Iza, nawet nie chce mi sie o tej babie wszystkiego pisac, bo wlasnie karmie i nie chce sie stresowac ![]() Tymek zasnął w samochodzie, jak weszliśmy do gabinetu to dalej spał, wyciągnęłam go z fotelika, położyłam na "stole" i ona sie do niego, jeszcze śpiącego, sama wyrwała. Został obudzony w obcym miejscu i u obcej baby na rękach...a ta wielce zdziwiona, ze sie wystraszył. Tak sie zacżelo, a pozniej tylko jeszcze bardziej sie pograzała. Na całe szczęście mam juz od znajomych namiary na inna osobę. Ze szpitala rehabilitacjjnego w mojej miejscowości. Przyjdzie do nas do domu. I nie bierze tyle co tamta nawiedzona. Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-03-03 o 18:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.