Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VIII część!
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,94%
Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 0 0%
Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? 2 5,88%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię 11 32,35%
W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia 5 14,71%
Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy 1 2,94%
Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają 0 0%
Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci 5 14,71%
Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku 9 26,47%
Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-04, 13:21   #211
jo_asiek
Zadomowienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Później będę nadrabiać, teraz tylko napiszę co u nas Jesteśmy już po wizycie w przychodni. Szczepienia nie było Powiedziałam o swoich obawach, pediatra zbadała Szymka i stwierdziła, że katarek mu spływa po gardle, więc szczepienie przekładamy na przyszły tydzień. Pogadałam z nią odnośnie witaminy D, bo moje dziecko nią pluje, ewidentnie mu nie smakuje. Babka poleciła Cebion Multi, który ma i witaminę D i C i jeszcze jakieś inne, także po obiadku śmigam do apteki.

A tak poza tym nasze szczęście waży 7500g No i standardowo - na początku śmiał się do pani doktor, a jak przyszło do ważenia i mierzenia to histeria nie do opanowania... Nie wiem czemu on tak ma, tylko u lekarza się tak zachowuje
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 13:32   #212
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość

w temacie doła to taki standard...
nie jest on niestety jednodniowy. Jestem zmęczona. Nie mam sił wstawać w nocy, nie mam sił karmić świadomie na leżąco. W dzień siedzę ciągle z Zuzką sama, Tż czasem wpadnie na godzinę i i tak ma wtedy sporo do zrobienia i leci dalej... Włosy mi lecą tak, że są wszędzie - w buzi i pampersie Zuzi również. Nie wiem co jeść żeby skończyły sie jej brzuszkowe problemy... Jak słyszę jej stękanie to mnie coś trafia - zero cierpliwości, ten dźwięk sprawia, ze wszystko mi się w środku przewraca.

A jeszcze dziś głupia odebrałam telefon od teściowej. Na jej pytanie czy mocno przeszkadza powiedziałam, że nie bardzo, ale muszę zabawiać Zuzkę bo marudzi. "No bo ona jest taka rozpuszczona..." potem dodała, że przez chorobę. Wkur*** mnie. Jak u nich jesteśmy to nie dają małej poleżeć na brzuszku, bo "ją boli brzuch, szyja od tego dźwigania, głowa...." Non stop by ją nosiła i BUJAŁA. Mnie się niedobrze robi na sam widok, jakby mną ktoś tak bujał to bym zwymiotowała chyba. Ale do tej pory siedziałam cicho. Dłużej nei mam zamiaru. już zapowiedziałam Tzowi, że teściowa Zuzki na ręce nie dostanie. Skoro rozpuszczona, to niech ona do tego ręki nie przykłada. A co sie nasłuchałam, że sweterka nie zabrałam (kupiła za ponad 60 zł sweterek BIAŁY, ale niby nie że na chrzest, ale też nei do kompletu do białej sukienki, która kupiła na walentynki, też nie na chrzes choć wyglądającą jak każda typowa sukienka do chrztu... ), że pączków sobie nie posypalismy cukrem pudrem.... Szczegół, że Zuzkę ubieraliśmy płaczącą, bo już była zmęczona. "zostańcie jeszcze". Taaaa a potem połowę drogi jechaliśmy i tak na syrenie, a jak dojechaliśmy to od razu kąpiel i karmienie i Mała poszła spac na noc. Trafia mnie coś.

może przesadzam, ale naprawdę ostatni onie mam zupełnie cierpliwości do nikogo... ;/ potrzebuję jakiegoś resetu a nie ma na to szans, bo karmię co 2 godziny, butelki Zuza nie weźmie, więc jestem uwiązana w domu.... Zwariuję...
Boże biedna jesteś
Na 99,9 % jesteś wykończona opieką nad dzieckiem i ciągłym karmieniem piersią ale pomyśl, że dajesz małej coś najlepszego. Wiele Cię to kosztuje ale inwestujesz teraz w swoje dziecko które ma najlepszy start.
Jakieś witaminy łykasz? Mała wysysa z Ciebie wszystko co najlepsze.
Przydałoby się, żebyś gdzieś mogła się wyrwać, coś sobie kupić, pójść do fryza czy choćby na spacer sam na sam z własnymi myślami.

Mnie też wszyscy i wszystko irytuje. Myślałam, że po śmierci mamy jakoś zaczniemy sobie życie organizować, przestawiać a jest coraz gorzej. Nie dość, że mam Stasia małego to jeszcze muszę opiekować się babcią, gotować dla 5 osób, prać, prasować, robić zakupy i z wszystkim nie wyrabiam bo jestem sama. Mąż pomoże ale on w pracy więc cały dzień latam jak nakręcona. Najbardziej to mnie wkurza ojciec. Przy małym nie pomorze w ogóle tylko zje obiad i ucieka do piwnicy i tam coś dłubie do wieczora. Oczywiście odzywa się nieproszony i wyskakuje z "dobrymi radami", które na mnie działają jak płachta na byka Mądrości sprzed 30 lat. Moja mama nigdy się nie wtrącała i nie udzielała mi żadnych rad. Tylko jak sama przyszłam i poprosiłam o pomoc. To była święta kobieta i wzór do naśladowania.
Stasik nadal chory, gorączka mu wzrasta - spada dopiero gdy podam lek przeciwgorączkowy. Nie chcę póki co faszerować do antybiotykami, niech organizm sam powalczy. Jakby co to zajadę do lekarza. Jeszcze teraz dzwoniła teściowa z kolejną dobrą radą aby położyć mu zwilżoną chusteczkę na czole. Dzięki, jestem debil i tego nie wiedziałam. A najbardziej mnie wnerwia jak zaczyna gadkę od słowa "POWINNAŚ" zrobić to i to. Co ja powinnam to ja dobrze wiem i nie potrzebuję dobrych rad. Mamy mi i tak nie zastąpi i nawet sobie tego nie życzę. I ten łamiący się z bólu głos wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Litości!
Dobra ulżyło mi, lecę prasować

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 13:37   #213
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
monia, vea cudne te Wasze Einsteiny
policzanka płaszczyk śliczny, ale wydaje mi się, że pod spód musiałabyś Malutką cieplej ubrać niż pod zimową kurteczkę
tassia zawsze możesz zrobić tatuaż bio ja się zastanawiam nad takim tylko nie mogę się zdecydować co chciałabym wytatuować. kiedyś podobały mi się chińskie symbole na kręgosłupie ale bałabym się, że by mi jakieś sajgonki zrobili albo coś

ból głowy w miarę minął, więc zostawiłam moich chłopaków samych i pojechałam na basen, 34 długości

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
juz to widze ze jak bym miala tatuaz to wszystkie wielce modlące ciotki tz z tesciem na czele by mnie zwyklinały

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Mi jakoś napisy się średnio podobają, chociaż Kornel misi super
ooo tak, tez mi się jej tatuaż podoba
Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
niezła wpadka

idę spać, bo jutro mama się zajmie Szymkiem rano a ja będę sprzątać na samą myśl mi się nie chce

branoc!

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

a i jeszcze na zakończenie, może taki tatoo:
ooooo boże
i ludzie robią sobie takie rzeczy...
Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
A tak na koniec dnia powiem wam krótką historię , jeszcze ciekawszą niż ta z chomikiem przebitym igłą
mój były, zaczął bawić się w tatuowanie ludzi, miał talent jako taki ale bardziej do zwykłych rysunków i projektów. No i miał cały sprzęt do dziarania. Pewnego dnia obudziliśmy się po imprezie, on był jeszcze nieco cyknięty i nagle mówi do mnie - Ty! Weź mi wydziaraj papaja! (tego z bajki)
tak więc przygotowałam maszynkę, igły i wszystko co potrzebne i zrobiłam mu tego papaja na udzie , miał z 20 cm wysokości A były piszczał z bólu jak baba Dobrze mu tak teraz ma pamiątkę na całe życie, dziad. Choć nie powiem bo wyszło dobrze, sam kontur, napatrzyłam się jak to robią i widać nie poszło na marnę
the end

Dobranoc
oooo Ty zdolniacho , w naszym wsplnym akademiku bedziesz nam tatuaże robić

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 13:37   #214
czaszka_
Zakorzenienie

witam się

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Moje dziecię siada same Jeszcze trzyma dłonie oparte o podłogę ale siedzi
super!!! gratki
Cytat:
Tasiaaaaaa! Śniłaś mi się!!! - w galerii krakowskiej wybudowali basen i tam się umówiłyśmy, gdy przyjechałam na miejsce to Ty już pływałaś, podpłynełaś do brzegu trzymałaś w ręce krzyż z Jezusem i mówisz do mnie- pocałuj stópki na szczęście : hahaha:

Idę poćwiczyć i potem Was nadrobię

ps. mamy drugiego zębola
ale mialas sen

gratki za ząbka!!
Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Ja tam nie mogę tak porównywać, bo mnie nic nie bolało przy znieczuleniu, tym bardziej, że poród ekspresowy był.
az sie w glowie nie miesci ze porod moze nie bolec
to super ze Tobie sie tak udalo
Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
niestety nasz niesmoczkowy. od początku nie chciał smoczka a to pewnie ułatwiło by sprawe.

Maż go nosi,/ leży przy nim/ śpiewa/ puszcza suszarkę.
na pocżatku tylko marudzi, później zaczyna płąkać, a wczoraj tak się "zapędził" z płaczem że stracił oddech

probowałam zaczyna marudzić, a potem płakać. JAk go wezmę ululam na rękach i odłoże śpiącego to po moim odejsciu się budzi i zaczyna się wszytko od nowa.

już koncze ze smęceniem.
po prostu jak czytam jak wasze dzieci pięknie usypiają i śpia, to czasem czuję zazdrość. i pytam dlaczego Jaś jest taki "trudny"?
bardzo go kocham, ale czasem mam dość tego ze pomimo moich starań nie potrafie nic zmienić.
a masz moze bieguny w lozeczku?
moze pobujany by usnał?

moja byla bardzo nauczona bujania przez te okropne kolki i w sumie bujam ją do tej pory ale im starsza tym mniej tego potrzebuje.Niby sie nie powinno przyzywczajac do bujania ale jak patrze wstecz ze mysmy ja wprost telepali bo caly czas sie darla i wcale teraz nie jest zle bo czesto zasypia sama, a jak sie przebudzi to ją pobujam 4 razy i dalej spi.
Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Pozazdroscic.
To nie tak duzo wiecej.Ja teraz waze 62 kg i rozmiar 42 mam, 163 cm
kurcze jak to mozliwe jak
ja mam 158cm i 60kg i mam rozmiar 38
tylko ze ja cyc mam ogromny

to chyba rzeczywiscie od budowy zalezy
Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Im mniej tłuszczu pod skórą, tym bardziej boli Najbardziej bolesne miejsca to żebra, nadgarstki, kostka itd.

Ja mam na nadgarstku właśnie. Bolało, ale wzór prosty, szybko poszło
w takim razie ja powinnam zrobic tatuaz na brzuchu zeby nie bolalo bo tam tluszczu pod dostatkiem
Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
ja mam, ból mniejszy od porodowego, także nie martw się ale dla mnie to taki fajny ból ale ja też lubię chodzić do dentysty, także wiesz

To moja ulubiona sentencja W LO uczyłam się Łaciny i znałam wszystkie sentencje
w sumie ja tez troche lubie bol tylko ze ja bardziej panikara jestem bo wszystko mnie przeraza a pozniej mowie ze nie bylo tak zle
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
to mi sie strasznie podoba
chyba kupię dla córeczki kuzynki P. tylko ona się w lipcu ma urodzić, to chyba 68 wezmę
http://www.hm.com/pl/product/24541?article=24541-B
slicznyyyy

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 13:37   #215
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Tasiaaaaaa! Śniłaś mi się!!! - w galerii krakowskiej wybudowali basen i tam się umówiłyśmy, gdy przyjechałam na miejsce to Ty już pływałaś, podpłynełaś do brzegu trzymałaś w ręce krzyż z Jezusem i mówisz do mnie- pocałuj stópki na szczęście : hahaha:

Idę poćwiczyć i potem Was nadrobię

ps. mamy drugiego zębola
ooo ja Cie, ale sen
Cytat:
o kiedyś chciałam poruszyć ten temat więc tak - wkładki belli są najgorsze z najgorszych, bardzo szybko przeciekają. Canpol byłyby ok gdyby nie to że mają sztywne krawędzie i ocierają skórę co powoduje swędzenie i dyskomfort. Babydream, Penaten i Lovi moim zdaniem zajmują 1 miejsce. Z Aventa testowałam tylko wielorazowe te co są w zestawie z laktatorem
wg mnie najlepsze wkłądki to J&J
używałam do poprzedniego tygodnia, mi każdej nocy pokram lał się z piersi ,tym bardziej nie rozumiem czemu Michas nie chce jesc tyl ebyło pokarmu
Cytat:
hej

witam sied dziś w podłym nastroju

dla Poli.

też czekam na zdjęcie

ja tak samo czuję sie bardziej komfortowo. czasem tylko w nocy cos pocieknie.

moj tez w końcu padł kołysany na crękach. boje sie go odłożyc bo się budzi od razu. kiedy i jak nauczyć go normalnie zasypiać?
nauka wieczornego zasypiania prze Tżta (nie ze mną przy piersi) trwa juz ponad tydzień i efektów nie ma ok. 1-1,5h okropnego płaczu...
jutro bedzie lepiej
Cytat:
Tasia super, gdzie kupiłaś?

Bajka Ty jesteś agentka

moje dziecko na spacerku a my wcinamy obiad- mąż nawet je moje sb dania i nie narzeka dzisiaj rolada z piersi kurczaka nadziewana szpinakiem i do tego warzywa
ooo zazdroszczę

Madziuchna ,mogłabyś napisać jak rozszerzałeś diete
marchewka później jabłko ?

u nas dziś 3 dzień marchewki i póki co jest ok, Mały ładnie zajada, skończyliśmy dziś słoiczek, jutro podam mu poł słoiczka

lece na spacer,przewietrzyć myśli

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-03-04, 13:38   #216
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
wow, ile stron nastukałyście. zaraz nadrobię.
http://allegro.pl/mata-wodna-do-ryso...989874117.html
Myślicie, że to byłby fajny prezent dla 2 letniej dziewczynki?
Chce zamówić u tego sprzedawcy puzle jako matę podłogową, a to tak przy okazji.
fajny prezent tylko ta akurat jest dość niewielka

Cytat:
probowałam zaczyna marudzić, a potem płakać. JAk go wezmę ululam na rękach i odłoże śpiącego to po moim odejsciu się budzi i zaczyna się wszytko od nowa.

już koncze ze smęceniem.
po prostu jak czytam jak wasze dzieci pięknie usypiają i śpia, to czasem czuję zazdrość. i pytam dlaczego Jaś jest taki "trudny"?
bardzo go kocham, ale czasem mam dość tego ze pomimo moich starań nie potrafie nic zmienić.

pewnie Cię to nie pocieszy, ale nie wszystkie pięknie usypiają i śpią, sporo dziewczyn narzeka na ciężkie noce, na problemy z zasypianiem, chciałyby coś zmienić, ale jest ciężko
mój Miłek na przykład obecnie w 90% zasypia na rękach, tak się jakoś porobiło, choć wczesniej umiał sam zasypiać ze smokiem i tetrą; za kazdym razem próbuję najpierw go położyć w łóżeczku, ale jak zaczyna się jęczenie to biorę na ręce i za chwilę śpi, w nocy przy tylu pobudkach też nie mam ochoty walczyć liczę na to, że to tylko taki etap przejściowy

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Pozazdroscic.
To nie tak duzo wiecej.Ja teraz waze 62 kg i rozmiar 42 mam, 163 cm
macie rację, że dużo zależy od budowy ciała, ja mam też 163 cm, ważę 60 kg i mieszczę się w 38

Co macie dziś na obiad?? Mam jeszcze trochę czasu na gotowanie, ale znów żadnego pomysłu

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 13:42   #217
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Teacherko, no kąpiel po jedzeniu to nie za bardzo
Ladan tak robi i moi znajomi tez, bo mówią że na głodnego kąpiel to trauma i niemogą spokojnie nabalsamować itd i nie zauważaja żeby było po tym coś zle bo mały sam usypia na noc (a tak cały dzien go noszą bujają itd)
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
aaa czyli idzie ku dobremu? tzn.siedzeniu?

ja nie wiem jak pomóc, ale mam pytanie-jaką kaszę podajesz i jak ją przygotowujesz?
no napewno ku siedzeniu

teraz lece bobovite bananową ryzową tak wiem ma cukier dodaje do 180 wody , 2-3 miarki śmierdzącego mm i na oko kaszki + holle otrębową z glutenem, wczoraj dodałam do tego pół słoiczka jabluszka z jagodami taki deser owocowo - mleczny powiedzmy

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Filip wypił herbatke koperkowa i z pierwszymi łykami słyszałam jak mu w brzuchu jeździ... dalej nic nie jadł poza tym słoiczkiem tzn połowa gruszki rano.. eh bawi sie i smieje więc poczekam moze zgłodnieje...
Stary 2014-03-04, 13:45   #218
Susanna
Zakorzenienie

Zapomniałam napisać, że Młody dziś pierwszy raz sam przekręcił się z plecków na brzuszek więc jak widać tyły ma niezłe

Zdjęcie na puzzlach jest z dziś - biedy chorowitek.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P2213556m.jpg (68,9 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P3043661m.jpg (123,9 KB, 63 załadowań)

M&M

Staś

Stary 2014-03-04, 13:46   #219
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Co macie dziś na obiad?? Mam jeszcze trochę czasu na gotowanie, ale znów żadnego pomysłu
gulasz z szynki wieprzowej w sosie z torebki Knor - żadnego shitu w składzie z kasza gryczaną i surówką z ogórka kiszonego jabłka marchewki
Stary 2014-03-04, 13:52   #220
Susanna
Zakorzenienie

u nas dzis bogracz

M&M

Staś

Stary 2014-03-04, 13:55   #221
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cześć, mam nadzieje, że jeszcze mnie pamiętacie .

Cytat:
Napisane przez kaska87
łatwo to ogarnąć? wystarczy mierzyć tylko temperaturę?
Nadrabiam Twoje pytanie z 25.05 . Na upartego tak. Ja oprócz temp badam śluz, szyjki nie macam-nie lubie tego.
Stary 2014-03-04, 15:13   #222
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Musze to mieć dla Zuzki: http://www.hm.com/pl/product/25018?article=25018-A
Miałam w dzieciństwie bardzo podobną, tylko nei całą w paski. JA chyba białą, moja siostra granatową. Mamy takie fajne wspólne zdjęcie. Musimy zrobić podobne Zuzce

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Endżi, do rodzinki mam 50 km Znajomych niewielu... Taki dzikus ze mnie był zawsze i teraz to wychodzi...
I aż wstyd to mówić, ale wczoraj jak Mała spała po tym czopku to trochę odżyłam Ale i tak relaksowałam się szyjąc jej zabawkę... Ale w tle leciał serial i jakoś ten czas trochę milej minął.
Wiem o czym mówisz. Ja też tutaj ciągle sama i nawet ostatnio matka mi dosrała, że dziecko wychowam na dzika, bo nie widzi nikogo poza nami, a i że sama już zdziczałam, bo z nikim nie mam żadnego kontaktu.

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Ladan tak robi i moi znajomi tez, bo mówią że na głodnego kąpiel to trauma i niemogą spokojnie nabalsamować itd i nie zauważaja żeby było po tym coś zle bo mały sam usypia na noc (a tak cały dzien go noszą bujają itd)

no napewno ku siedzeniu

teraz lece bobovite bananową ryzową tak wiem ma cukier dodaje do 180 wody , 2-3 miarki śmierdzącego mm i na oko kaszki + holle otrębową z glutenem, wczoraj dodałam do tego pół słoiczka jabluszka z jagodami taki deser owocowo - mleczny powiedzmy

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Filip wypił herbatke koperkowa i z pierwszymi łykami słyszałam jak mu w brzuchu jeździ... dalej nic nie jadł poza tym słoiczkiem tzn połowa gruszki rano.. eh bawi sie i smieje więc poczekam moze zgłodnieje...
Też tak kiedyś robilismy, że najpierw butla, a potem kąpiel, bo nie dało się na głodnego. Potem jakoś udało się tak, że się relaksuje w kompieli, a jak tylko wyjmujego go z wody, a jest już na mega głodzie to jest syrena. Jak dużego głodu nie ma, to nawet wytrzyma do wytarcia, posmarowania i ubrania w pajaca. Ale potem obowiązkowo musi być głośny error

Karolson, a jakbyś spróbowała mieszać Enfamil z Pepti, zacząć od jednej miarki Pepti i stopniowo zwiększać ilość? Może Fifi jakoś przekona się powoli? Warto spróbować
Ja wiem, że znajoma wprowadzała w 8mcu i było mega ciężko, jej córka pluła tym na odległość, ale nie było wyjścia, musiała zmienić mm, bo miała tez problemy z brzuszkiem, z kupkami... Na początku ponoć było koszmarnie ciężko.
Jak Fifi nie ma problemów z kupkami to może starcz mu lek antyhistaminowy?

Kuźwa, tak mnie wczoraj wku.. ta gastrolog jak na kontroli byliśmy, że do tej pory nie mogę dojść do siebie. Już na bank więcej do tej baby nie pójdziemy

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2014-03-04 o 15:20
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 15:17   #223
butterfly20
Zakorzenienie

Teacherka tulę

Susanna ale słodki Stasinek

Karolson
dzięki Czyli tak trochę próbujesz i eksperymentujesz.

A ja się zastanawiam czy jabłuszko podawać gotowane czy surowe?Bo w sumie mama by mi zrobiła słoiczki z gotowanym i zapasteryzowała.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 15:21   #224
karolson
Zakorzenienie

Inwersja ja wlasnie mieszslam tak pierw jedna miarka pozniej dwie i mi sie Enfamil skonczyl.. no nic jak niebedzie tego jadl to wyjscia niemam sprobuje jeszcze dalej mieszac.. dalej butla be ale zjadl 100 z kaszka lyzeczka na mleku pepti..?

A co z ta gastrolog?
Stary 2014-03-04, 15:23   #225
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
ale tez nasze dzieciaczki sa juz coraz większe wiec ta pozycja chyba nie szkodzi az tak na ich kregosłupy ja bym byla zła jakby mnie ktoś budził
niby tak
ale przez asymetrie fizjoterapeuta zabronila
i tak codziennie siedzi pol godziny w chustawce jak go karmie
casem dodatkowe pol godziny jak histeryzuje a ja musze cos w chacie poogarniac
takto caly dzien mata, podloga, lozko
na rekach go w ogole.nie nosze
czasem jak ma mega marude to zrobimy spacer po domu
ale to raz na pare dni

Cytat:
Tasia super, gdzie kupiłaś?

Bajka Ty jesteś agentka

moje dziecko na spacerku a my wcinamy obiad- mąż nawet je moje sb dania i nie narzeka dzisiaj rolada z piersi kurczaka nadziewana szpinakiem i do tego warzywa

w sklepie entliczek dosc duza sieciowka w krakowie
ale nie wiem czy jest w innych miastach
ale na allegro jest na 100%

ja na obiad dzis pieke piers z indyka +surowki
a tz kasze jeczmienna bo ja nie moge cry

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 15:25   #226
karolson
Zakorzenienie

Motyl mi sie wydaje ze lepiej na brzuszek gotowane.
Eksperymentuje ze sprawdzonymi bo Filip ma 6,5 mca i jadl malo produktow i mam wrazenie ze je non stop to samo. A z owocem noge przemycic malo smaczne mleko.
Stary 2014-03-04, 15:45   #227
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Inwersja ja wlasnie mieszslam tak pierw jedna miarka pozniej dwie i mi sie Enfamil skonczyl.. no nic jak niebedzie tego jadl to wyjscia niemam sprobuje jeszcze dalej mieszac.. dalej butla be ale zjadl 100 z kaszka lyzeczka na mleku pepti..?

A co z ta gastrolog?
Sorki, za ilość, ale na prawdę był hard core.

Ano spojrzała w wynik posiewu z pytaniem czy ktoś to widział, bo zły. Więc mówię, że widziała nefrolog,bo sama do nas dzwoniła. Że pierwsze badanie źle wykonaliśmy, a po drugim oglądała dziecko i uznała, że ma na napletku jakieś zaczerwienienie i trzeba to wygoić, bo to mogą być bakterie z napletka, anie z moczu, bo mały nie ma objawów zapalenia. A jak dalej wynik będzie zły to leczenie. A ta baba jakby się wku, że jej opinie się podważa, bo ona twierdzi, że młody ma zapalenie pęcherza. Nie ważne, że nie ma żadnych objawów. Dla niej ulewanie jest objawem i jak to stwierdziła "dziecko mi nie powie, że go cewka i pęcherz boli". Taa, ale będzie ryceć przy siusianiu, a nie śmiać się. Ja do niej tylko, że to jest opinia specjalisty (a w głowie już mi huczy, że tamta babka normalna, woli dokładnie sprawdzić, a nie faszerować od razu antybiotykami zwłaszcza, że mocz ogólny b. dobry), a ta niby twierdzi, że nie chce opinii podważać, ale dalej swoje. Potem zaczęła się wymądrzać o alergii, czy zrobiliśmy mu próbę prowokacyjną (czy podaliśmy zwykłe mm), bo nie robi się tak żeby dawać Nutramigen przez rok. Więc mówię, że nie, bo alergolog tak nie zalecała. I zapytała jakie ma objawy alergii, to jej mówię, że póki co jedynie na twarzy te zmiany, ale jak regularnie stosujemy maść to szybko znikają. No to stwierdziła, że on już mleka nie potrzebuje i jak to cynicznie uznała "noo, to czyli nie ma dramatycznej sytuacji i ciężkiej alergii", a ja tylko myślę, że jak ma mieć ciężkie objawy alergii głupia krowo, skoro pije mleko dla alergików! Mówię też jej, że ja wykonuję zalecenia alergologa, a nie swoje własne widzi mi się. Bo tak się zachowywała jakbym to ja sobie wszystko wymyśliła. I dowaliła tekstem, że nie dostane od niej recepty. To jej walnęłam, że nie chce i wcale po to nie przyszłam.
Zahaczyła też o temat glutenu, więc mówię, że nie podajemy i oczywiście oburzona czemu. To mówię, że też zalecenie alergologa i mówię dlaczego. A ta kretynka, że tak się nie robi, że najnowsze badania blablabla... Ale ta swoje, jakby ze mną się kłóciła. I dodaje jakbym jakimś półmózgiem była, że przecież nie duże ilości tylko 2-3g. To mówię, że ja wiem na czym polega ekspozycja i tłumaczę ponownie, że zalecenia alergologa były inne. No, i kolejne moje słowa to jakby płachta na byka. Myślałam, że mnie tam zje. Choć i tak hamowałam się głównie ze względu na męża, dziecko w gabinecie i na ludzi stojących pod nim. No tak prowokowała, że aż gotowało się we mnie.
I potem pisze to wszystko w zaleceniach. Normalnie czułam jakby mnie atakowała, mówię do niej, "proszę mnie zrozumieć, dziecko jest pod stałą opieką alergologa i tam zalecenia mamy zupełnie odwrotne". To stwierdziła, że mam sobie wybrać lekarza, opinię i zalecenia, które będę realizować!
Pierwsza wizyta była dość lakoniczna, ale ta wczorajsza to jakiś koszmar. Aż ryczeć z nerwów mi się chciało. Cyniczna, agresywna, arogancka, ironiczna, wyniosła, zarozumiała i nieuprzejma. Traktowała mnie jak wymoczka, a siebie jak małą boginkę.

Jak mąz zapytał do kogo mamy przyjść jak będą jednak złe wyniki posiewu moczu, to mu odpowiedziałam zanim ona zdążyła : do nefrologa!

Swoją drogą na ostatniej wizycie alergolog pytała o opinię na jej temat, bo jej nie znała akurat, to byłam dość dyplomatyczna. Ale jak będziemy na początku kwietnia, to nie omieszkam wspomnieć jaka z niej bura suka. Bo niby opinii nie podważa, ale to co mówi i ton wypowiedzi sugeruje zupełnie co innego.

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2014-03-04 o 15:52
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 15:46   #228
Figulina987
Zadomowienie

widzę, że nie tylko ja mam dziś nienajlepszy humor

Susanna - śliczny Staś

Gorgulek - dla Miłoszka

mojemu jeszcze daaaaaleko do siadania... na razie sprawnie obraca się na brzuszek w obydwie strony i ćwiczymy obroty na plecki ale jakoś nie łapie o co kaman

normalnie strajkuję i od 2 dni nie robię obiadu a popołudniami wychodzę z domu i zostawiam TZ z Młodym

już nie wyrabiam... mam potrzebę zrobienia czegoś innego niż przewijanie, karmienie, zabawianie, łażenie ciągle po tych samych uliczkach z wózkiem, pranie, sprzątanie, gotowanie czy zakupy
a najbardziej mnie wkurza, jak TZ mówi to idź gdzieś, ja zostanę z Kubą. Niby ok, tylko że jak on się zajmuje dzieckiem to TYLKO i WYŁĄCZNIE zajmuje się dzieckiem. A jak ja jestem z Kubą cały dzień sama to jeszcze muszę zrobić wszystko w domu czy ja mam jakieś wygórowane oczekiwania wobec niego

Aaa a i jeszcze vea welcome back już miała Ci dawno napisać - super zdjęcia z basenu my idziemy na pierwsze zajęcia w sobotę ale na Milickiej (jakaś mała willa SPA, gdzie szkoła wynajmuje basen na zajęcia z maluszkami)
Stary 2014-03-04, 15:49   #229
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Motyl mi sie wydaje ze lepiej na brzuszek gotowane.
Eksperymentuje ze sprawdzonymi bo Filip ma 6,5 mca i jadl malo produktow i mam wrazenie ze je non stop to samo. A z owocem noge przemycic malo smaczne mleko.

no i dobrze, trzeba sobie radzić

Ja zaczynam z marchewką od weekendu, lękam się tego wszystkiego:/

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 15:51   #230
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:

będzie dobrze

ja już zaczęłam miesiąc temu i dalej się lękam

a pediatra mi już każe mięso i rybę wprowadzać...
Stary 2014-03-04, 15:53   #231
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
będzie dobrze

ja już zaczęłam miesiąc temu i dalej się lękam

a pediatra mi już każe mięso i rybę wprowadzać...
a u nas pediatra to się niczym nie interesuje generalnie w ogóle nie pytają co dziecko je, o nic totalnie... no moze tylko ile ml mleka je, a chodzimy regularnie po recepty na mleko
Stary 2014-03-04, 15:57   #232
Susanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość

Susanna - śliczny Staś

już nie wyrabiam... mam potrzebę zrobienia czegoś innego niż przewijanie, karmienie, zabawianie, łażenie ciągle po tych samych uliczkach z wózkiem, pranie, sprzątanie, gotowanie czy zakupy
a najbardziej mnie wkurza, jak TZ mówi to idź gdzieś, ja zostanę z Kubą. Niby ok, tylko że jak on się zajmuje dzieckiem to TYLKO i WYŁĄCZNIE zajmuje się dzieckiem. A jak ja jestem z Kubą cały dzień sama to jeszcze muszę zrobić wszystko w domu czy ja mam jakieś wygórowane oczekiwania wobec niego

Aaa a i jeszcze vea welcome back już miała Ci dawno napisać - super zdjęcia z basenu my idziemy na pierwsze zajęcia w sobotę ale na Milickiej (jakaś mała willa SPA, gdzie szkoła wynajmuje basen na zajęcia z maluszkami)
Dzięki Figulina
Widzę, że więcej z nas ma doła. Może to jakieś przesilenie wiosenne? Spadek ciśnienia? Kto wie.

Cytat:
Susanna ale słodki Stasinek

A ja się zastanawiam czy jabłuszko podawać gotowane czy surowe?Bo w sumie mama by mi zrobiła słoiczki z gotowanym i zapasteryzowała.
Dzięki Motyl.
Chyba możesz takie i takie a gotowane jabłuszko napewno Ci się przyda więc jak mama chce zrobić i zawekować to korzystaj.

Staś ma biegunkę. Boję się, żeby go nie odwodnić. Póki co podaję ryż gotowany z jabłkiem, zaraz będę pichcić marchewę. Biedy, jakis wirus musi latać

M&M

Staś

Stary 2014-03-04, 16:03   #233
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:

acie rację, że dużo zależy od budowy ciała, ja mam też 163 cm, ważę 60 kg i mieszczę się w 38

U mnie podobnie z wymiarami i też mieszczę się w 38.
Na obiad miałam zupę ogórkową, oczywiście z dodatkiem mięsa i ogórki wcześniej usmażone na maśle.
Wczoraj placki ziemniaczane z pieczarkami.
Stary 2014-03-04, 16:06   #234
karolson
Zakorzenienie

O Inwersja wspolcz i znow potwierdza sie stara prawda ze co lekarz to opinia. Z jednym sie zgadzam sprobowalabyn podac normalne mm i sprawdzic skutki bo ze skazy sie podobno wyrasta. A Ty tobilas te testy na mleko kroeie? Jestem przeciwna odbieraniu potrzebnych skladnikiw dzieciom i sama gryze sie z tym czy podawac to pepti skoro nie jest az tak xle ale z drugiej strony nieleczona alergia to zuo. Ja ide jutro na szczepienie fo pediatry ktora stwierdzila ze Filipowi sie pas od fotelika odgniotl na buzi jak mial mega wysypany polik.. ciekawa jestem tez interpretacji wynikow krwi i opini o podawaniu zelaza i niewiem czy sie przyznawac do tej wizytu u alergolog ale taka inna pediatra napewno wpisala nam w karte ze dala recepte na pepti
Stary 2014-03-04, 16:11   #235
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
My na głodnego nie kąpiemy, ale z pełnym brzuszkiem też nie.
Stary 2014-03-04, 16:14   #236
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Zapomniałam napisać, że Młody dziś pierwszy raz sam przekręcił się z plecków na brzuszek więc jak widać tyły ma niezłe

Zdjęcie na puzzlach jest z dziś - biedy chorowitek.
super, gratki
sliczne zdjecia
a Twoj synek to sucharek przy mojej Julce
Cytat:
tradycyjny zdrowy obiad czyli.................... .ryba z frytkami

Stary 2014-03-04, 16:18   #237
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
O Inwersja wspolcz i znow potwierdza sie stara prawda ze co lekarz to opinia. Z jednym sie zgadzam sprobowalabyn podac normalne mm i sprawdzic skutki bo ze skazy sie podobno wyrasta. A Ty tobilas te testy na mleko kroeie? Jestem przeciwna odbieraniu potrzebnych skladnikiw dzieciom i sama gryze sie z tym czy podawac to pepti skoro nie jest az tak xle ale z drugiej strony nieleczona alergia to zuo. Ja ide jutro na szczepienie fo pediatry ktora stwierdzila ze Filipowi sie pas od fotelika odgniotl na buzi jak mial mega wysypany polik.. ciekawa jestem tez interpretacji wynikow krwi i opini o podawaniu zelaza i niewiem czy sie przyznawac do tej wizytu u alergolog ale taka inna pediatra napewno wpisala nam w karte ze dala recepte na pepti
brzmi ironicznie, a nieleczona alergia, to mniejsza wydajność płuc, mniejsza sprawnośc i konsekwencji astma oskrzelowa. wiem, bo przeszłam przez to z resztą nawet dziś w dd tvn mówili o tym
poza tym alergie u maluchów przechodzą dzięki temu, że eliminuje się alergen. coś jak szczepienie, ale działanie ma byc odwrotne. układ immunologiczny ma zapomnieć reakcję alergiczną.

natomiast ta pani nie wzbudziła mojego zaufania, bo traktowanie każdego dziecka szablonowo wg wzoru to nie jest dobry sposób. ok, są ogólne zalecenia, ale każde dziecko jest też inne, ma swoją historię. a póki co ta pani chciała wpierdzielić dziecku (być może niepotrzebnie) antybiotyk. w ogóle jej opinie to jedna sprawa, a jej zachowanie zupełnie inna i tak cokolwiek by mówiła jest w mojej opinii i odczuciu całkowicie zdyskredytowana.

a prawdę powiedziawszy całkowicie ufam jego pani alergolog, nie spotkałam się z ani jedną negatywną opinią na jej temat i sama potwierdzam, ze wizyty u niej są szczegółowe, dokładne, a sama lekarka woli wszystko 10 razy sprawdzić niż coś sugerować. a co ważne, nie uważa się za cudownego lekarza, zaleca wizyty u specjalistów, mimo, że wiedzę ma ogromną nie tylko ze swojej dziedziny.
Stary 2014-03-04, 16:20   #238
agusiowata
Zakorzenienie

do którego wieku dzieci interesują się puzlami piankowymi?
Stary 2014-03-04, 16:20   #239
czaszka_
Zakorzenienie

zapomnialam napisac ze Julka po tych wymiotach wczoraj wieczorem przespala cala noc do 7:30 z 1 pobudka o 5 na jedzenie moze taka wymeczona byla ze az tyle spala bez jedzenia? narazie dzis jest ok, choc jest caly dzien dosyc senna ale to pewnie wina pogody

aaa i mnie rozebralo choróbsko, bylam rano u lekarza dostalam stos lekow lekarka kazala unikac kontaktow z dzieckiem i nosic maseczke małz wziol sobie wolne na opieke nad zona i sie zajmuje małą a ja zamiast lezec to oczywiscie posprzatalam w domu zrobilam prania i obiad

Stary 2014-03-04, 16:23   #240
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:

nie lekaj się,u nas dzis 3 dzien marchewki i jest ok

07-04-2015 Kamiś

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości