|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VIII część! | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,94% |
| Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? |
|
2 | 5,88% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię |
|
11 | 32,35% |
| W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia |
|
5 | 14,71% |
| Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy |
|
1 | 2,94% |
| Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają |
|
0 | 0% |
| Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci |
|
5 | 14,71% |
| Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku |
|
9 | 26,47% |
| Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
dryfuję słowami
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
tak, ze skazy się wyrasta, ale czy aż tak szybko? skaza jest wynikiem niedojrzałego układu pokarmowego, układ pokarmowy dojrzewa do 3 r.ż.
ja nie mówię, że tak długo nie będzie pił mleka, ale sądzę, że potrzeba więcej niż 3-mce. z resztą, co ja sądzę, to nie istotne, od alergii mamy alergologa. jeśli ona zaleci podać normalne mm to podamy. swoją drogą jeśli pomimo Nutramigenu ma na buzi krosty i zaczerwienia to raczej mu nie przeszło. Ty z Fifim poszłaś tylko z takimi objawami i dostałaś receptę od razu, a my je mamy nadal mimo picia Nutramigenu i diety eliminacyjnej ![]() ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- ja myślę, że dłogo skoro są na nich cyferki i literki. można uczyc sie potem przez zabawę jesli masz miejsce zeby to tyle stało
|
|
#242 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
![]() Mąż mi wlazł na ambicję, bo zrobił już chyba z 10 słoiczków zupki dla młodego - więc też się wzięłam do garów. Żadna filozofia w sumie, tylko ja nie lubię gotować
|
|
#243 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też tak mam Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przez pierwsze 5 dni szła tylko marchewka (najpierw 2 łyżeczki, potem 4, potem 6 itd., zatrzymałam się na 7). Po 5 dniach marchewka plus ziemniak (zaczęłam od 3 łyżeczek, potem 6, skończyłam chyba też na 7). Kolejny jest ziemniak z dynią. To idzie u nas dziś 4 dzień plus przed południem podałam Julkowi 4 łyżeczki jabłuszka. Potem będzie śliwka i na razie tyle wiem. W czwartek idziemy do lekarki to powie co dalej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ta pani to na NFZ? ![]() Lekarze mają jakaś fobię odnośnie konsultowania się z innym specjalistą, obrażają się i zachowują właśnie tak jak napisałaś. ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Aaaaa! Motyl! Sven Hannawald na TVP 1 w studiu przed skokami!
|
|
#244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas warzywka zaplanowałam sobie dokładnie tak jak u Was ciekawa byłam wprowadzenia jabłka ,w którym momencie napisz prosze po czwartkowej wizycie kolejne zalecenia bo widze ze bedziemy podobnie wprowadzały 7 łyżeczek to ile mniej więcej objętościowo słoiczka ? pół ?
|
|
#245 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
lux medno widzisz nasza alergolog tak nie ma, sama sugeruje żeby kontaktować się z innymi specjalistami, nigdy nie podważa opinii innych lekarzy, jest mega ostrożna, bierze dokładny wywiad i zawsze podchodzi do pacjenta indywidualnie. a co ważne pamięta swoich pacjentów mimo, że ma ich mnóstwo. a przy tym jest baaardzo ciepła, sympatyczna, otwarta, wszystko dokładnie tłumaczy. a ta baba wczoraj nawet przed wizytą nie spojrzała żeby sprawdzić czy juz u niej nie bylismy i zaczeła tak jakbysmy pierwszy raz byli. zwłaszcza, że miała czas, bo nie wchodzi pacjent po pacjencie, tylko to ona prosi do gabinetu po paru min od wyjścia poprzedniego. dopiero ją uświadomić musiałam, że to nie pierwsza wizyta.
|
|
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w nowym wątku
Ja - wysłałam Ci priv - prośbę, może mogłabyś mi pomóc
|
#247 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas mały słoiczek 130 g idzie jeden na pierwsze trzy dni, potem na dwa kolejne, gdzie jest już 6 i 7 łyżeczek (dzidziusiowych ) to rzeczywiście ok. pół słoiczka, bo słoiczek idzie na dwa razy ![]() Z jabłkiem nie czekałam aż skończę dynię, wprowadziłam w czwartym dniu dyni. Lekarka zalecała deserki wprowadzać przed południem. Cytat:
![]() A ta picza z lux medu zachowała się jakby łaskę Wam robiła, że Was przyjmie i że daliście jej zarobić.
|
|
#248 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie tylko twój jest trudny... każde dziecko czasami jest... i każde na swój sposób Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze, że jest Wizaż Co do T... a właściwie szkoda słów... mogę tylko przytulić ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój miał wielkie oczy jak mu w końcu wykrzyczałam, że ma zrobić coś więcej niż "oporządzić" Jaśka... "no, ale przecież powiedziałaś, że mam się Żukiem zając. Nic więcej nie chciałaś..." Od tego momentu proste komunikaty, duże litery i jest git ![]() Wiem gdzie, też nad nim myślałam Daj proszę znać jak było.A tak z ciekawości, dlaczego tam? Jasiek od trzeciej wyje... albo ryczy... uspokaja się tylko na chwilkę i znowu syrena... nie mam bladego pojęcia o co mu może chodzić
|
|||||||
|
|
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
artut lat 5 dostal niedawno piankowe klasy...
kinia lat 2,5 robi z "10tki" skrzydla... |
|
|
|
#250 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() mieliśmy kołyskę ale już wynieśliśmy na mojego Jaśka w ogóle nie działało bujanie. mówiłam - trudny przypadek ![]() Cytat:
![]() cudny Jasiek Cytat:
a jak u Was z ząbkami?
|
|
#251 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja dzisiaj leczo. Cytat:
![]() Ale mam niemoc... i brsk sił oraz czasu. Witam w nowym wątku Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka |
||
|
|
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
Na górze nic nie widzę, a na dół nie daje zajrzeć
Może mu dopiero z kości idą i dlatego taki wkurzony ![]() Jakiś pomysł jak go uspokoić? |
|
|
|
#253 | ||||
|
Zadomowienie
|
ja też miałam łacinę, a byłam w klasie humanistycznej. Żeby tego mało było, moja wychowawczyni była od łaciny (strrrrraaaasznie ostra) i na biwaku po północy wparowała do nas i spytała o deklinację
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Tak poza tym to duuużo zdrówka dla schorowanych i duuuużo sił i pozytywnych emocji dla zdołowanych |
||||
|
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
Tak ciagle mysle o Was dziewczyny, ktorych dzieci maja problemy ze spaniem
zauwazylam u nas pewien schemat, a raczej jestem na etapie potwierdzania czy tak rzeczywiscie jest![]() U nas w domu jest ogolnie zimno i ciezko zawsze nagrzac zeby bylo rzeczywiscie bardzo cieplutko.Przyszla zima i paląc na okraglo jest ok 20-22 stopnie a w sypialni okolo 18-19.I Julka przesypiala prawie cale noce najpierw byly 2 pobudki na szamke potem 1 a potem spala juz do rana.Oczywiscie wiadomo byly gorsze dni, skoki etc. ale ogółem spala ladnie w nocy.Pozniej zrobilo sie cieplo a tesc dalej ostro palil w piecu wiec w sypialni codziennie bylo ok 22-23 stopnie i Julka zaczela budzic sie z 2 razy kazdej nocy.Oczywiscie nie rozumialam co sie z nią działo, karmilam ją wtedy mlekiem bo myslalam ze glodna(teraz mysle ze chcialo jej sie poprostu pic bo jej bylo za gorąco) Pozniej skrecilam calkiem kaloryfery w sypialni i od jakiegos czasu znowu mam tam 18-19 stopni i mała ladnie spi i nie sie budzi. Nie wiem czy to od tego zalezy ale jak jest cieplej to Julka gorzej spi. Ile u Was jest stopni w pomieszczeniu gdzie dzieciaczki spia??? moze sprobowalybyscie jakos zrobic zeby bylo chlodniej w sypialni, moze akurat bedą lepiej spac?
|
#255 |
|
Zakorzenienie
|
Czaszka ja mam ustawione na 22 w dzień
|
#256 |
|
Zadomowienie
|
a jeszcze chciałam się pochwalić, że Szymek dziś przez pół godziny intensywnie trenował nową pozycję, a mianowicie - leżąc na brzuszku podkurczał nóżki jak do raczkowania i podnosił pupę do góry, a głową to znaczy twarzą lądował na podłodze
Super to wyglądało... ciekawe czy nadal będzie tak próbował czy to był tylko jednorazowy wybryk (przez pół godziny )
|
|
|
|
#257 | ||
|
Zakorzenienie
|
Czaszka ja mam w sypialni na noc 19-20 stopni i zawsze pilnuję wilgotności powietrza,żeby za suche nie było. I mimo tego,że zawsze jest tak samo to Tusia raz przesypia całą noc, a raz potrafi się obudzić w nocy 3 razy.
Cytat:
Cytat:
aaa nie zdążyłam, ale podobno książkę napisał ![]() aczkolwiek ja zawsze kochałam Schmitta, do Hannawalda mam obojętny stosunek ![]() ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Tuśka na serio od rana ciągle chce być w tym półprzysiadzie na boczku, opiera się jedną rączką i zadowolona. Nawet mąż jak wrócił z pracy to zauważył,że widocznie jej się to bardzo podoba
|
|
#258 | |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze nie kupowalam bo ciagle brakuje mi czasu by przy tym siasc i wybrac to co bym chciala. jest na wizazu caly watek o aliexpress. dostawa jest za free, przesylki docieraja o ile sprzedawca jest wiarygodny i posiada duza ilosc feedback'ow.
Cytat:
![]() u nas w dzien 20,5 st a w nocy ustawione mam zeby piec sie wlaczyl jak spadnie na 19. ale sie nie wlacza wiec pewewnie z 19,5-20 st jest. |
|
|
|
|
#259 |
|
Zakorzenienie
|
Kaska a macie czujki w sypialni i w salonie i rzeczywiscie na termometrze taka jest? U nas w sypialni 22 st niby cieplo ale mi zimno i nakrywam sie po uszy koldra za to jest za duch i zdarza mi sie w nocy otwierac okno.
|
|
#260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#261 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie tak 20,5 - 21,5 Jasiek przesypia całe noce od grudnia... |
||
|
|
|
#262 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla synka ![]() Cytat:
ja się boję tych mięsnych- bo trzeba osobno warzywa, osobno mięsko, ale dlaczego ![]() póki co Mysz je danie mięsne/rybne 2x w tygodniu więc podaję słoiczkowe ![]() Cytat:
![]() mój już "staje" na stópkach kolankach i siup pupa w górę
|
|
#263 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zaczelam miesiactemu i bez paniki je tyle co nic ![]() mysle ze bardzo dlugo nawet do 4-5lat w sensie moga sluzyc jako mata do zabawy INWERSJA rzeczywiscie na lipna lekarke trafilas. ale nie martw sie, wazne ze masz taka ktorej ufasz Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
|
|
|
#265 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z tego co pamiętam to macie pakiet w Lux Medzie
|
|
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
Inwersja tam niebulo zadnej ironi tylko deqagacje i skrot myslowy.
Bajka macie w mieszkaniu piec swoj?
|
|
#267 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Mam dość dzisiejszego dnia
Młody był od rana w kiepskim nastroju, ale od 16 jak się obudził to już po prostu jęczał non stop, cały czas na rękach a i tak nie było lepiej. Mąż z Dawidem na basenie, więc postanowiłam zrobić kąpanie wcześniej niż zwykle i po walce położyłam Miłka spać. Czy mi wstanie o 23 czy o 22 to w sumie niewielka różnica ![]() Oczywiście mi poucinało cytaty ![]() Cytat:
Cytat:
za wagędobrze, że przełożyłaś szczepienie, nic się nie stanie z tego powodu, a przynajmniej będziesz mieć pewność, że Szymek zdrowy Cytat:
za nową umiejętność i dużo zdrówkauwielbiam takich lekarzy co pozjadali wszystkie rozumy, mają super wiedzę ze wszystkich specjalizacji i w ogóle najlepiej im bić pokłony, że zechcą dziecko zbadać Cytat:
![]() ja zrobiłam w końcu pieczone ziemniaki nadziewane mięsem mielonym, pierwszy raz i raczej ostatni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja go kocham dłużej Chcę się napić pół butelki "piwa" tzn. radlera. Za ile będę mogła karmić? |
||||||
|
|
|
#268 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moja jak na razie wszystko je-no prawie,bo za szpinakiem nie przepada :P
|
|
|
#269 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
nie oplaca mi sie jezdzic po recepty do lux medu, a i na szczepienia tam tez nie chodzimy, bo są płatne i drogie
|
|
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
Być może za grubo ubierasz. Kołderka grzeje dobrze. Ja bym ubrała tylko pajaca, albo pod spód body z kr rękawem. Napewno nie z dł. Każde dziecko jest inne, trzeba obserwować. Ja kiedyś non stop sprawdzałam jego kark. Adaś śpi tylko w body z kr rękawem. Przykrywam kołderką.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:34.

Po mamie to mam...
Ale i tak relaksowałam się szyjąc jej zabawkę... Ale w tle leciał serial i jakoś ten czas trochę milej minął.