|
|
#811 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar LII
Cytat:
![]() Wiedźmin Pieśni Lodu i Ognia Siewca Wiatru cykl o Mordimerze Madderdinie Peter V. Brett "Malowany człowiek" Rok 1984 Arthur C. Clarke - Odyseja Kosmiczna 2001 Dukaj - W kraju niewiernych opowiadania Grzędowicza i Pan Lodowego Ogrodu Rafał Kosik - Vertical Magdalena Kozak - Nocarz Lem - Solaris Konrad T. Lewandowski "Noteka 2015" Pilipiuk i jego Kroniki Jakuba Wędrowycza (ale po 2 tomach mi się znudziło) Tomasz Pacyński "Linia Ognia" (super komedia, jak Dziadek Mróz gania św. Mikołaja, krasnoludki robiące amfę itp )R.A. Salvatore - Trylogia Mrocznego Elfa i reszta sagi o Drizzt do'Urdenie Herbert George Wells - opowieści fantastyczne Andrzej Ziemiański - Achaja Rafał Ziemkiewicz - Wybrańcy bogów Herbert - Diuna (1 częśc) A jeszcze mam ze 100 e-booków na kompie do czytania Cytat:
Cytat:
i mam nadzieję, że nie ubije reszty bohaterów, których lubię ![]() Cytat:
![]() dla mnie równie posrany, a w dodatku obleśny ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- heh, no to trzymaj się: Kabaret, Opowieść o dwóch siostrach, Suspiria, Mary Reilly, Sala Samobójców, Tytus Andronikus, Śnieżka dla dorosłych, Death at the Funeral (ang. z 2007), Talvisota (wojna zimowa), Snieżka dla dorosłych, Pukając do nieba bram, Spaleni słońcem, Autostopowicz, 1900:człowiek legenda, Straż nocna, Stalker, Metropolis (1927), Zombieland, Lista Schindlera, Wybór Zofii, Planeta Małp (1968), Rzymskie wakacje (1953), Sinister (2012), Zagadka nieśmiertelności (1983), Droga do zatracenia (2002), Goło i wesoło (1997), Truposz (1995), Ukryty wymiar (1997), Sztandar chwały (2006), Zapaśnik (2008), Anna Karenina (1997), Amadeusz (1984), Bez przebaczenia (1992), Łowca jeleni (1978), Od zmierzchu do świtu (1996), Trzy kolory: Czerwony (1994), Wściekłe psy (1992), Easy Rider (1969), Grindhouse: Planet Terror (2007), Kolekcjoner kości (1999), Rozważna i romantyczna (1995), Nikita (1990), Słodki listopad (2001), W samo południe (1952, Twierdza (1996), Rain Man (1988), Urodzeni mordercy (1994), Bliskie spotkania trzeciego stopnia (1977), Good Morning, Vietnam (1987, Szklana pułapka (1988, Omen (1976), Polowanie na Czerwony Październik, Wejście Smoka, Helikopter w ogniu, Dzień próby (2001), Dellamorte Dellamore (1994), Taksówkarz (1976), Lęk pierwotny (1996), Życie Carlita (1993), Bezsenność (2002), Człowiek z blizną (1983, Nóż w wodzie (1961), Głęboka czerwień (1975), Śmierć i dziewczyna (1994), 12 małp (1995), Czarownice z Eastwick (1987), Kraina traw (2005), Excalibur (1981), Kontakt (1997), Duch (1982), Nieustraszeni pogromcy wampirów (1967), Straceni chłopcy (1987), Dagon (2001), Dziwolągi (1932), Polowanie na króliki (2002), Ucieczka z Nowego Jorku (1981, Ognisty podmuch (1991, Skjult (2009), Mad Max (1979), Ostrożnie, pożądanie (2007, Przeminęło z wiatrem (1939, Oni (Ils) (2006), Czas Apokalipsy (1979) , Więzień nienawiści (1998, Pamięć absolutna (1990) , W sieci zła (1998) , Zemsta po latach (1980) , Gorączka (1995) , Gniew oceanu (2000, Bathory (2008), Mucha (1986, Silent Hill (2006, Matka Joanna od Aniołów (1961), Gwiezdne Wojny, Terminator 1 i 2, Misja (1986), Zapach kobiety (1992), Ścigany (1993, Doskonały świat (1993, W paszczy szaleństwa (1994), Powrót do przyszłości (1985), Requiem dla snu (2000), Rzeka tajemnic (2003), Piękny umysł (2001), Ben Hur (1959), Braveheart - Waleczne Serce (1995), Misery (1990), Malena (2000), Zejście (2005), Cztery wesela i pogrzeb (1994), Z piekła rodem (2001), Dystrykt 9, Wschodnie obietnice (2007), Jeździec bez głowy (1999), Wojna domowa (2008, Eden Lake (2008), American Psycho (2000), Powrót Batmana (1992), Jestem legendą (2007), Kruk (1994), Piąty element (1997), Wojna światów (2005), Dziecko Rosemary (1968), Gorzkie gody (1992), Egzorcysta (1973), A.I. Sztuczna inteligencja (2001), Gwiezdne wrota (1994), Hubal (1973), Rycerz króla Artura (1995, Ostatni Mohikanin (1992), Adwokat diabła (1997), Miasto aniołów (1998), Zaklinacz koni (1998), Duch i Mrok (1996), Ósmy dzień (1996), Biegnij Lola, biegnij (1998), Cube (1997), Zielona mila (1999), Thelma i Louise (1991), Frankenstein (1994), Fortepian (1993), Nell (1994), Donnie Darko (2001), Inni (2001), Weekend u Berniego (1989), Wzgórze nadziei (2003, Źródło (2006, Australia (2008 Uff
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2014-03-04 o 16:21 |
|||||
|
|
|
#812 |
|
To ja :)
|
Przerażacie mnie
![]() Najbardziej Bogusia, ale Maja też właśnie dała czadu... Po dzisiejszym dniu, siedzę już ze łzami w oczach, tak mnie boli kręgosłup, że nie wiem, jak długo jeszcze wytrzymam...
|
#813 | ||||
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
ale pewnie tłumaczenie masz? ja niestety nie potrafię czytać już tłumaczeń ang-pol, bo zamiast czytać to się mimowolnie zastanawiam jak było w oryginale i czy na pewno dobrze tłumacz przetłumaczył swoją drogą nie czytałam jeszcze Dicka bo jakoś mnie odrzucał, ale ciekawa postać, ciekawe przeżycia miał, i coś mnie ostatnio do niego zaczyna ciągnąć. 2. a wiesz, że Narnii tylko jedną część znam? Siostrzeniec czarodzieja, czytałam jako dziecko, jakoś mnie reszta Narnii nie wciągnęła. Perelandra to druga część trylogii kosmicznej, napisanej przed Narnią, i z jakiegoś powodu parę miesięcy temu trafiła na mój komputer, pewnie czytając coś innego się natknęłam na ten tytuł. Na razie jestem na samym początku, więc trudno coś powiedzieć na temat filozofii. Cytat:
jako dziecko czytałam po kilka(naście) razy to samo. Teraz też wracam do niektórych - i tak jak piszesz, w innym celu, do LOTR np. trzeci raz wróciłam dla języka, czytałam na głos i się zachwycałam Cytat:
technika malarsko-taneczna Cytat:
próbowałam coś jeszcze Ellisa przeczytać i to samo, język, styl, nie dla mnie..
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
Edytowane przez kamena Czas edycji: 2014-03-04 o 16:38 |
||||
|
|
|
#814 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maju normalnie szacun..., że Ci się chciało tak to wsio tu spisać.Ad niebieskie widziałam,czytałam i są super.Reszta do weryfikacji bo może widziałam/czytałam ale nie pamiętam .Wklejone do listy w Wordzie ,wiem że to generalnie dla Rejcz ale i ja skorzystam, dzięki
|
|
#815 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez seduction Czas edycji: 2014-03-04 o 16:54 |
||||||
|
|
|
#816 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() 2. te mi się podobały 3. a te nie
|
|
|
|
|
#817 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja już powoli dochodzę do siebie., zawsze tak jest i potem odwlekam wizytę do lekarza Cytat:
O Perelandrę pytałam bo opis brzmi całkiem ciekawie ale po Coelho którego to czytałam setki razy na razie mam ochotę na coś mniej filozoficznego
[*] IWNFY Edytowane przez bogusia32 Czas edycji: 2014-03-04 o 17:18 |
||
|
|
|
#818 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny co sądzicie o D&G L'eau The One?
|
|
|
|
#819 |
|
Zadomowienie
|
O rany, ale naprodukowałyście
![]() Chyba też nie wytrzymam i się dorzucę książkowo, ale wybiórczo (fantastykowo-rozrywkowo, bez ambicji) Scott Lynch Kłamstwa Locke'a Lamory (i dalsze z cyklu Niecnych Dżentelmenów) Chris Wooding Przebudzeni (i dalsze z cyklu Tales of Ketty Jay) Anna Kańtoch Diabeł na wieży; Zabawki diabła (Miasto w zieleni i błękicie też mi się podobało) Boris Akunin, cała seria kryminałów z Fandorinem w roli głównej China Mieville, ostatnio Ambasadoria mnie zachwyciła (choć na początku myślałam, że będzie średnio; ot, taka bajka dla semantyków ); lubię też trylogię Bas-Lag; Yrsa Sigurdardottir, kryminały o Thorze Gudmundsdottir (chyba )i jeszcze Karin Fossum, też fajnie konstruuje postacie Wiedźmin i Pan Lodowego Ogrodu ![]() coś mi się jeszcze kołacze po głowie, ale nie pamiętam ![]() ...ale poza tym trochę dziwna jestem; Pilipiuka nie trawię, nie lubię też Ćwieka, Ziemiańskiego ani Piekary i kilku innych, o których czytałam pozytywne opinie też mi nie podeszło - ciężko mam z tą fantastyką
|
|
|
|
#820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ad.2 a Dukaja lubisz? Bo tż też nie przepada za tymi, których wymieniłaś i za Dukajem również
|
|
#821 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A ta Śnieżka, to nie ta nowa od Łowcy (hemsworth ), tylko taka stara z cudną Sigourney Weaver https://www.youtube.com/watch?v=KOlQ75fhWKE Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Starzy znow się prują o moją rzekomą anoreksję Nie podoba się, ile jem, to mogę nie jeść z nimi obiadów wcale
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2014-03-04 o 18:43 |
|||||
|
|
|
#822 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() wprawdzie jeszcze 5 część przede mną, ale w czwartej części tak pokończył wątki wszystkich postaci że nie wiem jak ja się doczekam dalszego ciągu Cytat:
ja byłam przerażona po obejrzeniu Melancholii, mimo że teoretycznie nic aż takiego strasznego się tam nie działo ![]() Znowu nie mam czasu nadrobić Waszych list z filmami, chyba muszę jakieś kopiuj-wklej do Worda zrobić
|
||||
|
|
|
#823 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Cytat:
To jest dziwne bo gatunek fantasy pozwala na tak wiele i z założenia mnie fascynuje a mało która książka mi podeszła. Większość określam jako przekombinowane lub dla odmiany schematyczne, większość mnie nuży zamiast wciągnąć :/ |
||
|
|
|
#824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#825 | |||
|
Panaroja
|
snad niczego
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
2.gratulacje ![]() ![]() 3. o właśnie
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|||
|
|
|
#826 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Ja jeszcze nie lubię Kossakowskiej, Gaimana (obojga barrrdzo nie lubię), Canavan. Od biedy możesz mu ode mnie polecić Brenta Weeksa (jakkolwiek się to odmienia), trylogię z cieniem w tytule. A co on poleca?
|
|
|
|
|
#827 | ||||
|
Panaroja
|
Cytat:
ale do mieszkania - do sklepu daleko , a jak snieg zawieje to doopa , do apteki daleko , do lekarza ( najczęściej jednego w promienu diabli wiedzą ilu kilometrów) daleko , pogotowie będzie jechać dwie godziny , szkoła/przedszkole dla dida daleko , do pracy daleko albo zasuwaj świątek piątek przy obrządku chyba że ma sie kilka milionów trafionych w kumulacji ale i tak wszędzie nadal będzie daleko ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
niebieskie - może być zielone - gabinet dr Caligari to jedyny film , którego tak się przestraszyłam , że nie obejrzałam do końca ![]() Nosferatu - jedyny prawdziwy wampir , reszta to nieprawdziwe lalusie
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||||
|
|
|
#828 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale może się mylę i wypadałoby się przemóc... Cytat:
![]() Cytat:
Inna sprawa, że trzeba mieć coś z oczami, żeby mnie zaliczyć do anorektyczek... Za to teraz ewentualnie zostały komentarze, że beznadziejnie się odżywiam. ![]() Cytat:
a Grzędowicza lubię za Pana Lodowego Ogrodu; opowiadania chyba mi nie podeszły, ale za bardzo ich nie pamiętam... muszę odgrzebać
Edytowane przez akiyo Czas edycji: 2014-03-04 o 19:32 |
||||
|
|
|
#829 |
|
Panaroja
|
Moje ulubione filmy - bez kategorii
![]() Gwiezdne wojny - pierwsza trylogia ![]() Powiększenie Bullit Taksówkarz Comando Rambo całość ![]() ekranizacje Jane Austen przez BBC 12 gniewnych ludzi Nad Niemnem Robin Hood faceci w rajtuzach Naga broń wszystkie Afera Thomasa Crowna oryginalna Więcej chwilowo nie pamiętam i lece , bo mnie gonio
|
|
|
#830 | ||
|
Zakorzenienie
|
Tak będzie krócej - tego nie widziałąm, dzięks
Kabaret i Opowieść o dwóch siostrach Wychodzi na to, że podobne filmy oglądamy Ja z horrorami mam problemy, unikam Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#831 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tż lubi Kossakowską, Gaimana (ale czytał tylko 2 książki) i Canavan. Polecę tego Weeksa, dzięki Cytat:
|
|
#832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaki jest dla Ciebie ratunek? Masaże? No bo na lekach to se załatwisz bebechy do wymiany Strasznie Ci współczuję, no ja też nie mam dnia bez bólu, po prostu nie mam sekundy bez bólu, mam stały ból, ale to ta lordoza, jej cofnięcie czyli no na wieki wieków enter będzie mnie to boleć, ale traumatycznie tylko bywa. Pływanie mi pomaga i te nogi do góry co opisywałaś. No taniec. Ale Ty masz znacznie hardkorowszy przypadek z tego co czytam Strasznie mnie to martwi że nic nie można zaradzić? Ta joga pomaga znosić to zaledwie ale pewnie nic nie wyeliminuje przyczyny?
|
|
|
|
|
#833 |
|
Wtajemniczenie
|
No pięknie ,teraz to już zdołowałam się na maxa..Tak pieczołowicie tu eksperyment notuję,wszystkie wagi po 12 h ,dokumentacja ze zdjęciami i już taki piękny spadek na wadze że jutro miałam się chwalić a tu taki kop w moją śliczną doopę
![]() ![]() Dziękuję za świetne wytłumaczenie gdzie popełniałam błąd w rozumowaniu,swoją drogą wiedza z podstawówki chyba,ale ilu rzeczy się nie pamięta albo zapamiętuje inaczej.Może ktoś tu kiedyś trafi i skorzysta
|
#834 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#835 | |
|
Zakorzenienie
|
Mama dejavu - już odpowiadałąm na te posty
Wcięło w eter? Nie posłało? wiem, ubolewam nad tym niemiłosiernie. Cytat:
2. No jak ciężko, jak jużem zagięta ileś tam razy. Ale to prawda, w przeszłości oglądałam pasjami wszystko, jestem maniakiem filmowym, choć ostatnio podupadłam w temacie (ach seriale seriale )
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-03-04 o 20:06 |
|
|
|
|
#836 |
|
Zakorzenienie
|
Murszafko, przerażasz mnie tymi plecami (teraz doczytałam). Co się tam u Ciebie z nimi dzieje? Ja też mam bóle mocne i częste, ale u mnie to do wyprowadzenia jeszcze je. Mam pamiątkę z karambolu - niestabilność kręgosłupa na odcinku piersiowym, ale w końcu po bardzo długim czasie namierzyłam super specjalistę podobno i to w moim mieście.
|
#837 |
|
grozi wypollizowaniem
|
ja ostatnbio za jakąksiązke sie nie chwyce to nie moge skonczyc..ani nawet do połowy dojsc..chyba mi sie mózg starzeje..dawniej łykałam wszystko teraz mi mało co wchoszi z ze współczesnych to jeszczez gorzej
![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- w koncu zapomnialam wam linknąć dzieciencego hita którym mnie młoda dręczy od wczoraj http://www.youtube.com/watch?v=TlBIa8z_Mts
|
|
#838 |
|
Zakorzenienie
|
Byście mieli o czym dyskutować. Nasi znajomi mało czytają, a szkoda. A jak czytają to tylko jedną koleżanka fantastykę.
|
#839 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiesz trudno powiedzieć czy to to samo , generalnie podstawa to to że ''budzisz'' się ale kompletnie nie możesz się poruszać.Reszta to już indywidualne odczucia bo każdy ma inne doznania.Szukałam jakichś wiadomości w sieci na temat leczenia tego czegoś ale nie ma za wiele za to o jakichś dziwacznych teoriach jest w brud apropo leczenia jak czytam o tych antydepresantach to już mam dość.No ale siakieś badania by trza zrobićad2 no cusik się w końcu znalazło.., ale niewiele w porównaniu do całej sterty tytułów jakie tu podano ![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
Ja mam zniesioną lordozę szyjnego i zwyrodnienia na piersiowym i ledzwiowym.., podobno z pracy na cukierni .Mi akurat lasoterapia pomogła,nadal boli ale już nie tak jak kiedyś ale od 5 lat pracuję w domu i już nie tyram jak kiedyś fizycznie więc i mniej boli.. Murszafka ma pewnie z nim jakieś poważniejsze problemy ![]() Cytat:
[*] IWNFY Edytowane przez bogusia32 Czas edycji: 2014-03-04 o 20:19 |
|||
|
|
|
#840 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak mnie żołądek boli od ciężkiego żarcia, to "z głodu!", a dzisiaj kiepsko się czuję, bo nic nie jem! Nic z tego, że sami od kilku dni gorączkują, kaszlą i prątkują
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.

Mnie ostatnio nurt fantasy zniechęcił (oprócz Rothfussa, Martina i Hobb).
)

No, o Bogu... Straszna mi filozofia... 

ale pewnie tłumaczenie masz? ja niestety nie potrafię czytać już tłumaczeń ang-pol, bo zamiast czytać to się mimowolnie zastanawiam jak było w oryginale i czy na pewno dobrze tłumacz przetłumaczył 

), tylko taka stara z cudną Sigourney Weaver 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)