Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6 - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-05, 10:29   #4681
wewillrockyou
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
sudocrem na odparzenia jest b. dobry ale właśnie tylko na "płaskie" powierrzchnie np. pośladki, bo w fałdkach skóry za bardzo wysusza i ranki mogą się robić od otarć pieluszki.
muszę to sobie gdzieś zapisać
jak dobrze mieć mądre głowy na forum

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
to ja CI odpiszę na siedząco bo u mnie cisza głucha niesamowite że Ty cierpisz a ja się relaksuje
nie ciesz się, bo Ciebie też to spotka zobaczymy kto wtedy będzie cwaniakował

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
dzis bylam u diabetologa, cukry mam super i to bez zadnej diety, wiec moge kluc sie juz tylko 1 raz dziennie a nie 4

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Nie lubie sie spieszyc wiec odstapie juz ta 6. czesc - mam nadzieje ze 7. okaze sie szczesliwa
Takze spamujcie do woli :p
grzeeeeeczna teQuibka

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość

Ale przez te porody mi teraz czas szybko leci Choć ja na samym końcu to jednak już coraz bliżej do poznania Kamilki
Wczoraj tż odebrał sterylizator do butelek Avent, który kupiłam na tablicy.pl za całe 30zł Myślałam, że będzie w gorszym stanie, ale jest na prawdę niezły
Poza tym wczoraj nakupowałam miliony rzeczy z wyprawki i praktycznie wszystko już mamy (przynajmniej te najważniejsze rzeczy). Jeszcze tylko kurteczka na wyjście ze szpitala i chcę uszyć kilka czapeczek i niedrapek.
gratuluję skompletowanej wyprawki

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
straciłam nadzieję na to i od rana dół połączony z fontanna łez Mam wrażenie że cały świat rodzi tylko nie ja...ale cieszę się że Baja ma to za sobą, czekam jeszcze dziś na dobre wieści od Koziegomleczka
Ciebie też to nie ominie

Bąbelek
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 10:31   #4682
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
G
A teraz wiadomość od naszej Baji:

Wczoraj krótko przed północą powitała na świecie swojego ukochanego synusia Jasia! waga 3550gm, 56cm Obydwoje mają się dobrze, mały odpukać również pięknie ssie O szczegółach na pewno napisze osobiście.
BAJA, GRATULACJE, DOCZEKAŁAŚ SIĘ

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
Tak na szybko -
Mikołaj urodził się dzisiaj o godzinie 10.55 waży 3500g i ma 53cm
Dostał 10 pkt.- wszystko jest w jak najlepszym porządku, obwód główki-34cm
GRATULACJE!!

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Wrocily moje kostki w stopach jak milo znowu je zobaczyc gdyby nie to, ze jestem ograniczona ruchowo, to bym je wycalowala, ale sobie obmacalan

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość

a po fryzjerze skoczyłam do TKMaxxa i kupiłam sobie pelerynkę z minky (coś jak szlafroczek, ale to jest pelerynka), piżamkę, 2 pary spodni dresowych, dzidźce ręcznik i Kubie koszulę hilfigera
i były piękne wiosenne torebki, ale nawet po przecenie ceny kosmiczne,
może w sobotę zaciągnę TŻta po torebkę - w końcu dzień kobiet
za zakupy

Bąbelek
Stary 2014-03-05, 10:31   #4683
margo80
Zakorzenienie

Edziu - a Ty idziesz tylko na kontrolę, czy każą Ci się położyć do szpitala? bo chyba nie doczytałam...

z trzech imion zredukowaliśmy do dwóch. i będzie zacięta walka do końca

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 10:31   #4684
Tequillla
Zadomowienie

Dzień dobry

mam dziś wyjątkowo marudny dzień

Baja, Justine gratulacje!!
I wielkie JUPIIIII dla Mikolajka i Jasia

Lutien przepiękne rzeczy, sukienusia z miki zachwycająca . Jesteś moim guru

Uparta ja też wybrałabym Zuzię, nie Patrycję - może mąż sie da przekonać
Stary 2014-03-05, 10:33   #4685
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:

W ogóle dziś mam nastrój do dupy. Zuzia w nocy mało spala. Jak mi już udalo sie przysnać to ona w płacz. Jakieś skurcze miałam i już sie cieszyła ale nic. Cisza. Kornelka nie chcę współpracować.
Zuzia wstała ostatecznie po 5więc może to i lepiej że druga córi siedzi w brzuchu bo padam na twarz..
i tak dzielna mama z Ciebie

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
jakich?

Bąbelek
Stary 2014-03-05, 10:37   #4686
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
A
Materace obejrząne. Nic z nich nie wyłazi. Zuzi to na pewno bez obcych bo przez półtora roku by mam sie coś po mieszkaniu pałetało. A ten drugi przy każdej zmianie pościeli bede kontrolować. Co nie zmienia faktu że jestem zła
z tego co zrozumiałam w materacach z gryką jest jakaś data przydatności i to tego trzeba pilnować między innymi. Pocztałam sobie też wczoraj o tych materacach i ludzi piszą że szczególnie niebezpieczne jest gdy dziecko zaleje zbyt mocno i on zacznie gnić, wtedy szczególnie jest zagrożenie robalami. Jak wygooglujesz na pewno znajdziesz info, ale nie popadałabym w paranoję bo przeciez to najpopularniejsze materacyki dla dzieci
Stary 2014-03-05, 10:45   #4687
nivka
Raczkowanie

Baja i Justine GRATULACJE
Edzia400 :brokuł: Oby wszystko poszło po Twojej myśli.

Cytat:
Dzięki dziewczyny, jak Ela pisze że mam zaufać to już widzę nas dwie na dziobie Titanica i ją mówiąca do mnie: do you trust me?? a ja mówię do niej: I trust you
padłam....

Dzięki dziewczyny za opinie co do imienia - nam też się bardzo podoba i nie uważamy, że jest super wymyślne czy nowoczesne, ja czuję, że babcie tak pomyślą - tylko tyle. A ile fajnych zdrobnień dla maluszka - znajomi już "ochrzcili" Młodego i mówią Igi.

maggie ja też mam materac tej firmy, na razie jeszcze w folii i się nie martwię - spokojnie, obserwować warto ale szkoda nerwów. Specjalnie wybrałam tą firmę bo ma bardzo dobre opinie a każdemu może zdarzyć się wpadka. Przypadków było kilka, więc zakładam, że wycofano wadliwe egzemplarze.

Co do brzucha i podwozia i depilacji ja nogi ledwo dogolę, ale ile w tym gimnastyki to tylko ja wiem. Podwozie ostatnio słabo mi idzie, nawet z lsuterkiem, nie mam opcji przycisnąć brzuszka bo duży, a i Igi wtedy kopie i stawia opór wymyśliłam sobie, że pod koniec marca (po 20) idę do kosmetyczki na woskowanie nóg - wtedy do porodu (10.04) powinny być w fajnym stanie i odejdzie mi golenie nóg na skurczach na szybko. Co do podwozia to jednak hardcore dla mnie wiec pozostaje maszynka. Ale w porównaniu z nogami to szybko pójdzie więc dam radę. Czy ktoś też woskuje nogi w ciąży? Podobno w ciąży boli bardziej niż normalnie - ja woskowałam ostatnio w zeszłym roku po raz pierwszy i pamiętam, że bolało, ale nie było źle.

Edytowane przez nivka
Czas edycji: 2014-03-05 o 10:48
nivka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-05, 11:02   #4688
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
jakich?
zdradzę dopiero jak wybierzemy jedno

Ewcia
Przemek
Stary 2014-03-05, 11:07   #4689
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nivka Pokaż wiadomość

Czy ktoś też woskuje nogi w ciąży? Podobno w ciąży boli bardziej niż normalnie - ja woskowałam ostatnio w zeszłym roku po raz pierwszy i pamiętam, że bolało, ale nie było źle.
ja depilowałam jakiś miesiąc temu i nie bolało bardziej niż 'poza ciążą'

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
zdradzę dopiero jak wybierzemy jedno
to po co się chwalisz tylko ciekawość wzbudzasz w ciążowym mózgu

Bąbelek
Stary 2014-03-05, 11:25   #4690
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Edziu - a Ty idziesz tylko na kontrolę, czy każą Ci się położyć do szpitala? bo chyba nie doczytałam...

Kochana sama nie wiem, bo tydz temu byłam na ostatniej wizycie, lekarz powiedział. Tak hm wie pani co chciałbym aby pani zjawiła się w środę na moim dyżurze w szpitalu, sprawdzimy przepływy i łożysko i czy nie uciekają wody, wie pani mała trochę mało waży i chciałbym się upewnić czy wszystko ok. A do terminu trochę zostało, nie mogę tak pani zostawić......
Pytam czy mam się czymś. Martwić Odpowiedział ze może niczym. Porostu będę miała drobne dziecko, albo coś się dzieje i musi. To sprawdzić.... powiedział ze raczej nic nie mam ze sobą zabierać. Tylko kartę wynik gbs i klapki... bo będę na Oddział ginekologiczny Wchodziła.... tyle wiem i tyle mi powiedział... ja mu jeszcze powiedziałam ze ja się ur z wagą 2750 i ze moja kuzynka tez Urodziła córeczkę przeterminowana z wagą 2800 i 48 cm a dziś mała ma 4 lata i. Metr dwadzieścia wzrostu... Wpisał tylko na kartce sobie ze mam przyjśc i w nawiasie podejrzenie hipotrofii..... Jak czytam Google to waga w 37 tyg małej nie jest aż tak tragiczna bo 2600... jak byłam w 32 chyba tyg mała miała 1400 chyba... wiec nie wiem o co biega...... No to się napocilam

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 11:33   #4691
agunia4ever
Zadomowienie

Dzień doberek
BAJA i JUSTINE GRATULACJE

No to koziemleko czekamy na niespodziankę

Ag9 daj znać jak już będzie po.

Ale dzisiaj miałam fatalny dzień. Od paru dni mam chyba depresję przedporodową Męczy już mnie ta ciąża Do powrotu TŻ z pracy nie mam co robić. Nie mam kablówki jeszcze. Internet na razie mobilny więc działa jak chce. Siedzę sama jak palec. Ehhh.

Wstawiam mój brzuszek oraz jak się prezentujemy w prezencie od tatusia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2014-03-05 12.04.45.jpg (85,3 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2014-03-05 12.07.16.jpg (85,5 KB, 58 załadowań)

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 11:34   #4692
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:

no to po co Paskudo nam tu piszesz, żebyśmy kombinować musiały i się zastanawiać. a Ty
a tak poważnie gratuluję redukcji do 2
Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
Kochana sama nie wiem, bo tydz temu byłam na ostatniej wizycie, lekarz powiedział. Tak hm wie pani co chciałbym aby pani zjawiła się w środę na moim dyżurze w szpitalu, sprawdzimy przepływy i łożysko i czy nie uciekają wody, wie pani mała trochę mało waży i chciałbym się upewnić czy wszystko ok. A do terminu trochę zostało, nie mogę tak pani zostawić......
Pytam czy mam się czymś. Martwić Odpowiedział ze może niczym. Porostu będę miała drobne dziecko, albo coś się dzieje i musi. To sprawdzić.... powiedział ze raczej nic nie mam ze sobą zabierać. Tylko kartę wynik gbs i klapki... bo będę na Oddział ginekologiczny Wchodziła.... tyle wiem i tyle mi powiedział... ja mu jeszcze powiedziałam ze ja się ur z wagą 2750 i ze moja kuzynka tez Urodziła córeczkę przeterminowana z wagą 2800 i 48 cm a dziś mała ma 4 lata i. Metr dwadzieścia wzrostu... Wpisał tylko na kartce sobie ze mam przyjśc i w nawiasie podejrzenie hipotrofii..... Jak czytam Google to waga w 37 tyg małej nie jest aż tak tragiczna bo 2600... jak byłam w 32 chyba tyg mała miała 1400 chyba... wiec nie wiem o co biega...... No to się napocilam
to pewnie genetycznie u Was takie drobinki się rodzą. Bardzo dobrze, że gin chce wszystko sprawdzić i chwała mu za to. a Ty nie martw sie na zapas, bo na pewno nie ma czym

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 11:37   #4693
teQiba
Moderator

Cytat:
Właśnie
Stary 2014-03-05, 11:41   #4694
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
a wczoraj byłam u fryzjera i nie mam już odrostów
na mnie wizyta u fryzjera działa lepiej niż zakupy - drugi dzień chodzę uchchana

a po fryzjerze skoczyłam do TKMaxxa i kupiłam sobie pelerynkę z minky (coś jak szlafroczek, ale to jest pelerynka), piżamkę, 2 pary spodni dresowych, dzidźce ręcznik i Kubie koszulę hilfigera
i były piękne wiosenne torebki, ale nawet po przecenie ceny kosmiczne,
może w sobotę zaciągnę TŻta po torebkę - w końcu dzień kobiet
uwielbiam takie szaleństwa!!

nivka ja depilowałam i boli normalnie, ale zawsze się psychicznie nastawiam

agunia4ever śliczny brzuszek, bardzo zgrabniutki i koszulka mi się strasznie podoba
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 11:46   #4695
side85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
agunia4ever śliczny brzuszek, bardzo zgrabniutki i koszulka mi się strasznie podoba
podpisuję się

a depresja....cóż... pomyśl o kozimmleku która jest przeterminowana i osobach takich jak ja na 3 dni przed i sfrustrowanych. czuję się już okropnie, wyglądam strasznie i tylko chce się ryczeć. Teraz wiem co przerabiały Kate czy Baja musimy to jakoś przeżyć
Stary 2014-03-05, 11:49   #4696
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:

Wczoraj krótko przed północą powitała na świecie swojego ukochanego synusia Jasia! waga 3550gm, 56cm Obydwoje mają się dobrze, mały odpukać również pięknie ssie O szczegółach na pewno napisze osobiście.

GRATULACJE kolejna kruszynka z nami:
Aga9- do usłyszenia po rozpakowaniu
Cytat:
straciłam nadzieję na to i od rana dół połączony z fontanna łez Mam wrażenie że cały świat rodzi tylko nie ja...ale cieszę się że Baja ma to za sobą, czekam jeszcze dziś na dobre wieści od Koziegomleczka
JA mam to samo. Dół i deprecha.. Codziennie wydaje mi sie ze to dziś a tu doopa.. Gin narobil mi nadziei tym piatkowym niby 3cm rozwarciem, wyczytalam na necie ze z takim to już na porodowke wiekszosc jechala a u mnie kompletnie nic sie nie dzieje
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 11:50   #4697
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość

u mnie dziewczynki bez zmian, wczoraj na ktg dwa mega skurcze ponad skale z szerokimi wierzchołkami ale nic poza tym. Ponadto jestem unieruchomiona prawdopodobnie do porodu, mam rwe kulszową jednak, wczoraj wieczorem już kroka dać nie mogłam dziś jest to samo, do toalety ide na czworaka bo tak chociaż mogę... także jestem przybita i załamana
trzymam kciuki za dalsze porody i będę Was podczytywać!
rety, ta koncowka jest straszna wspolczuje

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
Pokoiki dzieciaczków śliczne macie dziewczyny. JA nic jeszcze nie ściągnęłam ze strychu ale myślę że w następnym tygodniu zacznę Zakupiłam kilka rzeczy szpitalnych ale jeszcze nie wszystko, jakoś nie mam weny się teraz tym zajmować. Jutro mam wizytę i będziemy podglądywać niunię. Aha ... Tż chce małej dać na imię Patrycja (Pati) a ja jakoś nie jestem przekonana do tego imienia bo chcę Zuzię ... no zobaczymy
moja tesciowa mi ostatnio zasugerowala, ze mamy mala nazwac Patrycja nie mowie, ze imie brzydkie, sama tak mam na drugie, ale po niem mi sie w ogole nie podoba jak wszyscy tak ciagna to imie Patrisssjjjjaaaa niech spada Miala okazje wykazac sie przy sowich dzieciach, a ze nie miala dziewczynki to coz jej poradze

Cytat:

Materace obejrząne. Nic z nich nie wyłazi. Zuzi to na pewno bez obcych bo przez półtora roku by mam sie coś po mieszkaniu pałetało. A ten drugi przy każdej zmianie pościeli bede kontrolować. Co nie zmienia faktu że jestem zła

W ogóle dziś mam nastrój do dupy. Zuzia w nocy mało spala. Jak mi już udalo sie przysnać to ona w płacz. Jakieś skurcze miałam i już sie cieszyła ale nic. Cisza. Kornelka nie chcę współpracować.
Zuzia wstała ostatecznie po 5więc może to i lepiej że druga córi siedzi w brzuchu bo padam na twarz..
to dobra wiadomosc z materacem pozostaje obserowowac

a maz sie nie moze raz w nocy Zu zajac, zebys mogla sie wyspac ??

Cytat:
Co do brzucha i podwozia i depilacji ja nogi ledwo dogolę, ale ile w tym gimnastyki to tylko ja wiem. Podwozie ostatnio słabo mi idzie, nawet z lsuterkiem, nie mam opcji przycisnąć brzuszka bo duży, a i Igi wtedy kopie i stawia opór wymyśliłam sobie, że pod koniec marca (po 20) idę do kosmetyczki na woskowanie nóg - wtedy do porodu (10.04) powinny być w fajnym stanie i odejdzie mi golenie nóg na skurczach na szybko. Co do podwozia to jednak hardcore dla mnie wiec pozostaje maszynka. Ale w porównaniu z nogami to szybko pójdzie więc dam radę. Czy ktoś też woskuje nogi w ciąży? Podobno w ciąży boli bardziej niż normalnie - ja woskowałam ostatnio w zeszłym roku po raz pierwszy i pamiętam, że bolało, ale nie było źle.
ja co prawda nie woskuje, ale nie sadze, zeby ciaza byla jakims kryterium ze bardziej boli

Cytat:
j

no wlasnie

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość

zgrabniutki brzuchol i swietna koszulka

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 11:50   #4698
teQiba
Moderator

Cytat:
Ale dzisiaj miałam fatalny dzień. Od paru dni mam chyba depresję przedporodową Męczy już mnie ta ciąża
Witaj w klubie
Ja już jak ten smerf maruda się zachowuję - TŻ tylko się ze mnie śmieje, a mnie to wkurza jeszcze bardziej
Stary 2014-03-05, 11:52   #4699
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Ale dzisiaj miałam fatalny dzień. Od paru dni mam chyba depresję przedporodową Męczy już mnie ta ciąża Do powrotu TŻ z pracy nie mam co robić. Nie mam kablówki jeszcze. Internet na razie mobilny więc działa jak chce. Siedzę sama jak palec. Ehhh.
wiem co czujesz

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
Witaj w klubie
Ja już jak ten smerf maruda się zachowuję - TŻ tylko się ze mnie śmieje, a mnie to wkurza jeszcze bardziej
to jest nas 3
klub samotnych ciążówek?

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
JA mam to samo. Dół i deprecha.. Codziennie wydaje mi sie ze to dziś a tu doopa.. Gin narobil mi nadziei tym piatkowym niby 3cm rozwarciem, wyczytalam na necie ze z takim to już na porodowke wiekszosc jechala a u mnie kompletnie nic sie nie dzieje
już niedługo

Bąbelek
Stary 2014-03-05, 11:55   #4700
teQiba
Moderator

Cytat:
to jest nas 3
klub samotnych ciążówek?

Samotnych i stetryczałych
Stary 2014-03-05, 11:57   #4701
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Tylko wlasnie nadal mamy problem z tym lapaniem brodawki, on nie umie głęboko albo ja nie umiem dac
W jednym miejscu piszą zeby dawać z oslonka, w innym nie, bo to utrudnia.
Martwilam sie, ze daje moje mleko z butli, to teraz będzie trzeba dawać mm

Udało mi sie troche odespac wczorajszy stres. Jak maz Wroc po 2 wczoraj i usnelismy tak Mikolaj spi :O juz sie wierci, ale 5 godz to chyba jakiś cud.
za kp.. A Miki jakie madre dziecko- wie, że mama musi odpoczac to spi
Cytat:
co ma być to bedzie. Powtarzam jak mantre: szczesliwa mama, szczęśliwe dziecko. A mnie na moim dziecku zależy
Nic dodać nic ująć. Podoba mi sie Twoje podejscie
Cytat:

Ale przez te porody mi teraz czas szybko leci Choć ja na samym końcu to jednak już coraz bliżej do poznania Kamilki
Wczoraj tż odebrał sterylizator do butelek Avent, który kupiłam na tablicy.pl za całe 30zł Myślałam, że będzie w gorszym stanie, ale jest na prawdę niezły
Poza tym wczoraj nakupowałam miliony rzeczy z wyprawki i praktycznie wszystko już mamy (przynajmniej te najważniejsze rzeczy). Jeszcze tylko kurteczka na wyjście ze szpitala i chcę uszyć kilka czapeczek i niedrapek.
za wyprawkę. Fajne to kompletowanie. Ja dziś ost pralkę wstawilam z poscielą, może to że łóżeczko nei gotowe wstzymuje małą.
Cytat:
Kiedyś któraś z Was prosiła, abym się pochwaliła tym, co szyję. Tak więc chciałam Wam pokazać kilka rzeczy dla starszej córki (mam nadzieję, że nie dostanę bana za znak wodny na fotach, ale nie mam już oryginałów tych zdjęć ).
Ładne Oryginalne a nie jak wszystko sklepowe podobne do siebie
Stary 2014-03-05, 11:58   #4702
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:

a co to znaczy? miałam problem żeby przeczytać

Bąbelek
Stary 2014-03-05, 12:01   #4703
side85
Zakorzenienie

Cytat:

już mnie macie w tym klubie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-05, 12:03   #4704
teQiba
Moderator

Cytat:
a co to znaczy? miałam problem żeby przeczytać
zgorzkniały i gderliwy
Stary 2014-03-05, 12:06   #4705
margo80
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
no to po co Paskudo nam tu piszesz, żebyśmy kombinować musiały i się zastanawiać. a Ty
a tak poważnie gratuluję redukcji do 2
żeby podgrzać atmosferę

Cytat:
trzymam kciuki w takim razie, żeby wszystkie wątpliwości i obawy się rozwiały.

Ewcia
Przemek
Stary 2014-03-05, 12:14   #4706
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość

elunka przeczytałam Twój opis porodu i od razu lepiej-pewniej się czuję, dziękuję Po opisie wnioskuję, że było nieźle i całkiem sprawnie Mam nadzieję, że u mnie też pójdzie tak szybko.
Takiego porodu Ci życzę

Cytat:
Kiedyś któraś z Was prosiła, abym się pochwaliła tym, co szyję. Tak więc chciałam Wam pokazać kilka rzeczy dla starszej córki (mam nadzieję, że nie dostanę bana za znak wodny na fotach, ale nie mam już oryginałów tych zdjęć ).
Na fotkach z Dominisią wszystko uszyte przeze mnie (łącznie z kapelusikiem).
Masz talent
Cytat:
nie no klasa, jak mi jeszcze powiesz że widzisz swoje podwozie, to chyba nie uwierzę że były takie czasy że widziałam co tam mam bez lusterka
Ja już widzę trochę

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
A brodawkę dość mocno ściskam razem z otoczką i wtedy wpycham Emi do dzioba.
Ja nie umiem
Próbowałam dzisiaj juz chyba 1,5 godziny i skończyło się znowu butelką żeby nie płakał
A na filmikach na yt tak ładnie to wygląda i ja też chcę
Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Elunka, jeśli nawet mm, to trudno Mikołaj przez to nie będzie się gorzej rozwijał, a Tobie będzie łatwiej. Jak sie wygoi, spróbuj znowu cycka, jesli dobrze zassie ok, jeśli nie, to tez dramatu nie będzie, z butli sie naje. W koncu dłużej pospisz

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
Tż chce małej dać na imię Patrycja (Pati) a ja jakoś nie jestem przekonana do tego imienia bo chcę Zuzię ... no zobaczymy
Zuzia mi się bardzo podoba, jakby Mikołaj nie miał jajek byłby Zuzią
Cytat:

Cytat:
Dawaj, zrobimy referendum

Cytat:

Ale fajna bluzka!!! I brzuszek!!

Nadrobiłam, może Mikołaj wstawać

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 12:20   #4707
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Wrocily moje kostki w stopach jak milo znowu je zobaczyc gdyby nie to, ze jestem ograniczona ruchowo, to bym je wycalowala, ale sobie obmacalan
Cytat:
:

jakie ładne stopy
zazdrość mniez zzera

Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość

u mnie dziewczynki bez zmian, wczoraj na ktg dwa mega skurcze ponad skale z szerokimi wierzchołkami ale nic poza tym. Ponadto jestem unieruchomiona prawdopodobnie do porodu, mam rwe kulszową jednak, wczoraj wieczorem już kroka dać nie mogłam dziś jest to samo, do toalety ide na czworaka bo tak chociaż mogę... także jestem przybita i załamana
trzymam kciuki za dalsze porody i będę Was podczytywać!
Wspołczuję
Cytat:

Kochane potrzebuje dzisiaj ja brokula i mocno zacisnietych kciukow, oby jak u Justin aparatura namieszala... Strasznie sie boje wraca caly koszmar który przechodzilam z ami, a dodatkowo martwię sie tęsknota za ami, jakaś depresja mnie chyba dopada....
Na pewno wszystko jest ok.. Ale oczywiscie i zacisnięte
Cytat:
z tego co zrozumiałam w materacach z gryką jest jakaś data przydatności i to tego trzeba pilnować między innymi. Pocztałam sobie też wczoraj o tych materacach i ludzi piszą że szczególnie niebezpieczne jest gdy dziecko zaleje zbyt mocno i on zacznie gnić, wtedy szczególnie jest zagrożenie robalami. Jak wygooglujesz na pewno znajdziesz info, ale nie popadałabym w paranoję bo przeciez to najpopularniejsze materacyki dla dzieci
Też podejrzewam, że nie ma co przesadzac. Obserwacja nie zaszkodzi i kontrola ale nie ma co panikowac.
Cytat:

Śliczny brzusio.. To możemy sobie ponarzekać.. Nic mnie nie cieszy i nic mi sie nie chce. Chcę jechać już do tego szpitala a nie mam najmniejszego powodu.. Moze zaczne symulowac i mnie przyjmą mala sie wystraszy szpitala i wyjdzie

Ide po schodach polazić
Stary 2014-03-05, 12:33   #4708
Lewek
Zakorzenienie

Cześć Kobitki.

Cytat:
Tak na szybko -

Jest prześliczny
I pięknie ssie cycka

Jutro napiszę coś więcej
I oczywiście....

Sent from my HTC Wildfire using Wizaz Forum mobile app
Gratulacje! Super, że Mikołaj zdrowy i jaki cudny! Czekamy na więcej info.

Cytat:
Tylko wlasnie nadal mamy problem z tym lapaniem brodawki, on nie umie głęboko albo ja nie umiem dac
W jednym miejscu piszą zeby dawać z oslonka, w innym nie, bo to utrudnia.
Spróbuj z nakładkami.

Cytat:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
Dzięki dziewczyny, jak Ela pisze że mam zaufać to już widzę nas dwie na dziobie Titanica i ją mówiąca do mnie: do you trust me?? a ja mówię do niej: I trust you

Cytat:

Ja woskuję, ale nie zauważyłam żeby bolało bardziej..

Cytat:
Oj chyba się niepotrzebnie nakręcasz.. Dobrze, że lekarz chce to sprawdzić, ale jestem przekonana że jest wszystko w porządku.

Cytat:
Dzień doberek
BAJA i JUSTINE GRATULACJE

No to koziemleko czekamy na niespodziankę

Ag9 daj znać jak już będzie po.

Jaki malutki brzuszek a Ty jaka szczupła! Zazdroszczę.

Ja sie przyłączam do marudzących, stetryczałych i jakich tam jeszcze... a u mnie jeszcze miesiąc...

Poza tym jestem jeszcze nieprzygotowana, ciuszki w workach próżniowych, TŻ obiecał przywieźć komodę i tak wiezie ją już drugi tydzień, nie mam spakowanej torby ani nic, nie wiem nawet czy czegoś dokupić nie muszę, ale zwyczajnie nie chce mi się za to zabierać. Starszy za bardzo mnie absorbuje..
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 12:41   #4709
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie, pessar ściągnięty będę miala za tydzień jeżeli posiew wyjdzie ujemny, ogólnie dostałam leukocytozę lekarz podejrzewa infekcję dlatego przepisał mi antybiotyk, który jak się okazało jest mocny i nie powinny go brać kobiety w ciąży jeśli leukocyty po badaniu które mam zrobić w poniedziałek znowu wzrosną to kładzie mnie na oddział i będzie wywoływać poród. Jestem przerażona :'(
trzymaj się, ja mocno trzymam za Ciebie kciuki . Pamiętaj też, że zawsze możesz napisać do mnie na PW, tam też mogę Ci podać nr tel - my samotne mamusie musimy trzymać się razem .
Wiem, że łatwiej powiedzieć niż zrobić - ale staraj się być dobrej myśli. Myślę podobnie jak dziewczyny, że na tym etapie antybiotyk już nie zaszkodzi maleństwu.

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
dzis bylam u diabetologa, cukry mam super i to bez zadnej diety, wiec moge kluc sie juz tylko 1 raz dziennie a nie 4

Cytat:
Tak na szybko -
Gratula cje!!!: love:Śliczny!!

Cytat:

Gratulacje dla szczęśliwej Mamusi i buziaki dla Jasia!!!!

Ag wszystkiego dobrego, trzymam mocno kciuki!!!!

Edzia400 dla Ciebie
i dla wszystkich potrzebujących, stetryczałych i cierpiących

Cytat:
Super!

Nie wiem czy pisałam ale kupiłam wczoraj materac do łóżeczka i wózek.
A teraz jestem w trakcie farbowania włosów - właśnie muszę lecieć zmyć farbę .
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 12:47   #4710
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Śliczny brzuszek i koszulka super

asialll, agunia4ever, side85, czbasia, teQiba, wewillrockyou, Lewek
Mam nadzieję, że porody nadejdą zanim się obejrzycie albo że przynajmniej humorki Wam się poprawią Może jakieś ciacha na poprawę nastroju?
U mnie nie jest źle - znaczy lenia mam i mega wpieprza na to francowane świństwo na ustach, które jakoś niechętnie reaguje na specyfiki, ale nie jest najgorzej
Zobaczycie, niedługo dzidziusie będą z nami

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości