|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Cytat:
![]() a jak prawidlowo ustawiaja dzieci stope przy raczkowaniu? (ktos wiedzial gdzies w necie zdjecie pogladowe?)
![]() |
#2972 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() jednak jestem potworną fleją i leniem...
![]() |
#2973 |
Zakorzenienie
|
Tak na szybko....
Nestelle spala, o polnocy ja wzielam do lozka dalam butle i spala dalej. Jak zaczela sie krecic probowalam dac ale nie chciala,tak ze nocka przespana. BYou tak od razu inaczej. To tylk pokazuje ze jednak trzeba isc za dzieckiem a nie trzymac sie slepo zalecen Scarlett ja sprzatam jak mala spi wtedy motor w tylku i na szybko,zmiatam podlogi myje je, myje gary wstawiam zupe dla niej,scieram polki przy ktorych urzeduje jem sniadanie, przy kolejnej drzemce gotuje nam obiad i ogarniam to co porozwala. Porzadek jest moze nie tali jak u Oliwki ale jest. W miedzyczasie spacer bez wzgledu na pogode
#2974 |
Zakorzenienie
|
to moze skany i wstawimy w klubie?
wstawilabys mi linka do takich bucikow?
#2975 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Bzinka - zdrówka i uściski dla Hani ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Świetny jest ![]() No i po drzemce. Nie piszcie tyle! ![]() A i się chwalimy, że A. dziś zrobił swoje pierwsze kroczki, wstał przy szafce, odwrócił się i przemaszerował kilka kroków, po czym z gracją padł na twarz, wstał, wyszczerzył swoje kły i zaśmiał się w głos. Chodzenie mu się spodobało ![]() A i pytanko: czy Wasze dzieci też się złoszczą? Jak mojemu coś nie przypasuje to potrafi wrzeszczeć aaaaaa i czasem aż się telepie. Mam się martwić? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2976 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ja mam dzisiaj obiad z wczoraj, mam troche czasu wolnego ![]() Cytat:
![]() piszesz o tych zaleceniach, ze dziecko nie powinno juz jesc w nocy? ja jestem jednak za dopasowaniem do potrzeb, dzieci w koncu roznie sie rozwiajja, i niektore potrzebuja wiecej czasu ![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
![]() hmm... chyba tak, moj M. to ostatnio duzo sie zlsoci ![]() ![]()
![]() |
#2977 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2978 |
Zakorzenienie
|
Moderna Emilka w skarpetkach bardzo sie slizga po panelach i sie przewraca. Mamy bardzo cieplo w domu,ale jak sa orwarte w domu okna lub na klatce to ciagnie. Dlatego mamy kapcioszki z befado, miekkie,fajne i dobrze sie jej smiga
#2979 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
2.zobaczysz bedziesz tylko potrzebna do jedzenia, uspienia, przytulenia w razie wypadku generalnie obsługi; reszt bedzie fajna:tata babcia itp. ktoś tu się chciał wziąć za siebie ; ja muszę sobie ukrócić słodycze do kafki ![]() Kasia na szczesciesie nie oblizywał się; wystarczy ze bawi sie lalkami ![]() ![]() Moderna w zyciu dziecku butów nie załozyłam w normalnym domu(czystym, z zwykłą podłogą); problem skarpetek mały rozwiazuje sam sciagajac nagminnie niepotrzebny element garderoby ![]() co do zimnych kulasów, teroretycznie sprawdza się kark nie rączki i nózki ale ja tez nie lubię jak dziecko ma zimne Cytat:
mój się wczoraj darł z dobre 10 minut bo mu zabrałam sprężynkę którą jakimś cudem rozmontował z bębenka za kroczki ![]() ale chaos w tym poście.....
![]() |
#2980 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2981 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak sie M. bedzie potykal o progi bez progow ![]() ![]() ja zawsze mierze kark, czy cieply, ale jak stopki sa bardzo zimne to moga tez bolec (mnie tak bola, jak sa lodowate ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
![]() dzieki ![]()
![]() |
#2982 |
MBZ♥
|
Scarlett teraz już tak
![]() ![]() Despa też podążam za Zośkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2983 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przyjaciółka się podłamuje... a najlepsze, że razem się smiejemy z jej dobrych rad sprzed roku... a w ogóle z Tracy lejemy razem ![]() Cytat:
babcie sporadycznie ma. nie grzech ![]() zastanawiam się czy nie nabyć Młodemu ![]() eeee, komunikatywny ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2984 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2985 |
Rozeznanie
|
ja tez mam czesto dłonie i stopy zimne, słabe krązenie czy co? jest to nieprzyjemne
#2986 | ||||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Za ścinanie wielki szacuneczek ![]() ![]() ![]() i ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
haha, uwielbiam takie akcje ![]() ![]() Cytat:
Oby jak najwięcej takich "cosiów" na koncie ![]() A co do drugiego to ...zadzwonisz? ;> Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mój Miki póki co popyla w samych skarpetkach ewentualnie w skarpetkach ze skórzaną podeszwą, taką miękką. Nie mam jeszcze kapcioszków.
![]() |
#2987 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bardzo nieprzyjemne, dla meza rowniez jak wchodze do lozka ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-03-05 o 10:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2988 |
Wtajemniczenie
|
OtTakaJa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2990 | |||
Rozeznanie
|
Ale pędzicie z tymi postami
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2991 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale nadal twierdzę że najlepiej na boso Edytowane przez Ewkaaa8891 Czas edycji: 2014-03-05 o 10:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2992 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
heh, co za samokrytyka, ja też.... tyle, że strasznie mi to doskwiera... rozgrzeszam się częściowo Z i chorobą, kiedyś tak nie było, raczej tak jak oliwka opisuje..... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Z zaczyna się wspinać na kanapę ![]()
![]() |
#2993 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
braciszek. ale nie, jeszcze nie teraz (raczej). Cytat:
z częścią rodziny już kontaktu nie mamy.. Cytat:
po wizycie ok, raczej rodzeństwa nie będzie. Cytat:
nie ma żadnej szansy (nie, no prawie zawsze jakaś jest, ale nie, nie nie. nie teraz). |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2994 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() złoszczą? Florek robi histerie. wczoraj zauważył flaszkę koli 1,75 i nie umiał jej podnieść jak się wkurzył ![]() Cytat:
![]() jeszcze jeden test i gotowe ![]()
![]() |
#2995 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem, u nas reh była bardzo krótka i mam wrażenie, że J. i tak sam załapał pełzanie, potrzebował tylko czasu. teraz mamy zawieszoną i zobaczymy, jak zacznie raczkować zostawiamy go, jak nie zobaczy go rehabilitantka. aktualnie sceptycznie jestem do tego nastawiona. Cytat:
---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2996 |
Zadomowienie
|
Hej hej
![]() ale dziś ładnie, słoneczko przygrzewa, mrr Oliwka, co z tym Toruniem? Ze zgrzewką wody dobra byłaś ![]() Kwiatuszku, sen dobry ![]() ![]() Pani, nie pogratulowałam Ci decyzji o wychowawczym. Też dziwnie się z tym czułam, ale świadomość że jest nas więcej podnosi mnie na duchu ![]() ![]() BYou, kotka w rui ![]() Kasia, fiu fiu, będzie randka? ![]() Scarlett, dobra już nie męczę ze zdjeciami. Co do sprzątania mam to samo, tyle mam do zrobienia i ciągle obiecuje sobie że jutro zrobie to tamto i sramto i potem g z tego wychodzi. Najlepsza jest metoda małych kroków, czyli robić po kawałeczku (np jedną szafke dziś, jutro nastepną) ale mi rzadko sie tak udaje, najczęściej jak myślę ile mam do zrobienia to mi wszystko opada i mówie: p...le, nie robie ![]() Hally, Monika.g, Anika, współczuje wychodzących ząbków Cathlyn, może to przesilenie ![]() W temacie bucików, rzuciła mi się ostatnio w oczy firma bobux. Wyglądają na solidne Na razie tyle. Idę czytać 99 i 100 str |
![]() ![]() |
![]() |
#2997 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jedna z mamuś na grupię na fb H&M wstawiła taką informację...
Nie wiem czy ktoś z Was oglądał ten reportaż w tv, dlatego postanowiłam o tym napisać, ponieważ jest to prawda - sprawdzona w dodatku z pierwszej ręki. A więc, w materacach dziecięcych do łóżeczka które posiadają GRYKA-KOKOS wykryto robaki, maleńkie robaki które zauważy ktoś - kto ma dobry wzrok. Wszędzie o tym trąbią, pewnie połowa pomyśli że to brednie. Aczkolwiek moja znajoma jak zobaczyła ten reportaż, postanowiła rozciąć materac i zobaczyć czy faktycznie jest to prawda (jej córeczka dostała kilka dni temu wysypki na całym ciele, i nie może się jej pozbyć) , pod prześcieradełkiem, w materacu jest mnóstwo tego świństwa !! tak małego że faktycznie trudno zauważyć. Także dla bezpieczeństwa radziłabym o pozbycie się takowego materaca jak najszybciej. Pod tym postem jest sporo komentarzy i kolejne mamusie potwierdziają, że znalazły w swoich materacach. F. śpi na razie aż się boję zaglądać do materaca. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2998 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2999 |
Zadomowienie
|
Dragusiu, czekam na testy
![]() OTJ, brawo dla Adasia. J. potrafi się zlościc i to jak ![]() BYou, ile Ty robisz w domu, szok! A okna często myjesz? W temacie skarpet to J. pomyka albo w skarpetach z absem albo w attipaskach, ale ściąga i jedno i drugie więc często ma gołe stópki. Są fajne skarpety firmy YO! Hally o nich wspominała, ja je mam i są naprawdę super bo mają silikon na całej podeszwie a nie tylko kropki. Janek boi się innych dzieci i wszelkich osób ktore go osaczają. On jest typem obserwatora, i na spokojnie musi się oswoić, a jak ktos od razu do niego z łapami leci to jest ryk. |
![]() ![]() |
![]() |
#3000 | |||
Zadomowienie
|
Hejka
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() Kinia po płytkach biega w papciach Befado, a tak to skarpety. ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:03.