|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
Cytat:
---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- mmhym ale za te zdjęcia masz po dupsku! takiej ochoty mi narobiłaś na owoce z bitą śmietaną
Edytowane przez wewillrockyou Czas edycji: 2014-03-05 o 14:04 |
|
|
|
|
#4712 | |
|
Zakorzenienie
|
taki marudny stary dziad
Cytat:
w końcu coś przyjemnego---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- mmhym akurat jadłam budyń i tak patrzę na te zdjęcia i się zorientowałam że mi łyżka coraz szybciej do buzi kursuje |
|
|
|
|
#4713 |
|
Rozeznanie
|
Tak więc moje miłe Panie, uroczyście oświadczam, że trwa nabór do klubu samotnych i stetryczałych ciążówek, znudzonych końcówką oczekiwań na Maluszki!
Twój tż długo nie wraca z pracy? Jesteś gderliwa, marudna, znudzona? Nie masz co robić w domu i tylko zrzędzisz? Ten klub jest właśnie dla Ciebie! Przyjmujemy bezwarunkowo wszystkie stetryczałe ciążowe baby a oto klubowa maskotka: Motto przewodnie: nie przejmuj się, kiedyś i tak urodzisz ![]() ktoś chce coś jeszcze dodać? Side, teQuibka, myślę, że Wy
Edytowane przez wewillrockyou Czas edycji: 2014-03-05 o 14:05 |
|
|
|
#4714 | |
|
Zadomowienie
|
Podoba mi się
![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
Chciałabym zobaczyć te symulacje
|
|
#4715 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() No wiesz - teraz TŻ będzie miał przerąbane - zaraz zadzwonię że bez takiego pucharka może się nie pokazywać w domu ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4716 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko mi nie mów że to ty robiłaś bo się załamię ![]() a mój mąż dziś ma jakiś pilny kosztorys i będzie do późna w pracy, z rozpaczy chyba wezmę taksówkę do Grycana Cytat:
|
||
|
|
|
#4717 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba jakiś order mu się należy ![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
na sam widok już mi lepiej ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
![]() Ja też się ZAPISUJE ![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Ale nim mój TŻ zrobi mi taki pyszny deserek to idę zrobić sobie kawkę
|
|
#4718 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
eeeeeeeeee idź Ty.. napociłam się nad tym postem, a Ty mi teraz mówisz, że nie warto było?! |
|
|
|
|
#4719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wysłane z fona
|
|
|
|
|
#4720 |
|
Zadomowienie
|
Marudzcie, marudzcie- potem nie bedzie na to czasu. Emi wlasnie w czasie "wietrzenia" zasikala i obrzygala calą siebie
![]() Tz ja przebral, zawinal w rozek i uspał. Tyle, ze zaraz przyjdzie polozna na wazenie i musze ja do tego rozebrac- wiec na bank się obudzi. Wiem, że końcówka jest tragiczna, szczególnie w okolicach terminu. Mnie na szczescie męczyły tylko przepowiadacze i poród był ekspresowy, ale "po" świat wygląda inaczej. Czasem jestem w euforii j mogę skakać ze szczęścia (na szczęścid większość czasu), a dziś wybił mnie jeden ptoblem z rytmu i moje zdenerwowanie odczuła Mała marudząc na potęgę. Co do TZ... Zajmuje sie malą rewelacyjnie, chociaz chyba widzi, ze nie ma cyckowego argumentu. Ok-polozna przyszla.
|
#4721 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4722 |
|
Zakorzenienie
|
musiałam iść so sklepu po owoce i galaretkę żeby jakoś przeżyć ten deser powyżej i popcorn też kupiłam bo nie powiem kto o nim pisał
![]()
|
|
|
|
#4723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zbieram się na sr może spacerek w tą brzydką pogodę naładuje mnie jakimś dobrym humorem |
|
|
|
|
#4724 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja się dołączam do klubu stetryczałych Choć jeszcze mam dobry humor to coś czuję, że za maksymalnie kilka dni zacznie się maruda. A wszystko przez to, że nie mogę spać Albo mnie wszystko boli i pozycji znaleźć nie mogę odpowiedniej albo muszę wstawać na siku |
|
|
|
|
#4725 |
|
Rozeznanie
|
tak się tylko zastanawiam... czy tylko tiny love się rozkłada na płasko?
w ogóle to witam się 37 tygodniu ![]() plan remontowo-dzieciowy mnie na poważnie zaczyna przerażać - panele położymy najszybciej za 2 tygodnie (znowu przy robieniu czegoś innego odpadł nam kawałek tynku :/), tylko czy dzieć będzie dalej się słuchał? wydaje mi się, że mam brzucholka nieco niżej... i często pobolewa mnie w dole brzucha - tak jakby nęci, jak na kilka dni przed okresem nie chcę dać rodzicom, szczególnie mamie, satysfakcji i żeby było "a nie mówiłam lenie, że się nie wyrobicie" przyszedł narożnik - super łatwo się rozkłada i o wiele więcej miejsca do spania, mimo że duży to nie jest ![]() ale przecież nie może być inaczej jak pechowo, więc... panowie z dostawy rozwalili nam podłogę i zrobili 4cm rysę z kropką obok :/ mąż chciał ściągać panele z podłogi, ale jeszcze tego brakowało, żeby na to czas poszedł :/ więc... odpuściliśmy
|
|
#4726 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sent from my GT-I9105P using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#4727 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4728 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pokazuj ![]() Cytat:
zaraz sie poplacze, tez chcemmm
|
|
|
#4729 | |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Cytat:
Też ostatnio mam mega doła. Wiem, że jest depresja poporodowa ale ja do porodu mam jeszcze 1,5 miesiąca więc nie wiem jak w takim humorze wytrwam do końca... Jak chodziłam do pracy to się czułam super a teraz jak taka ciapa. Wychodzę codziennie do ludzi ale to nie to samo Masakra jakaś.
|
|
|
#4730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeczytałam właśnie na opakowaniu żeby kupić serek homogenizowany i połączyć pół galaretki z nim i zrobić taki mus. Jutro tak zrobię. Ja dziś kupiłam agrestową i mam w niej pływające mandarynki z puszki
|
|
|
|
|
#4731 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a ja Wam wszystkim wysyłam pozytywne fluidy od mojej radosnej Zuzanki i buziaka na poprawę nastrojuCytat:
Asia,dziś mam nerwa na męża. On generalnie twierdzi że nie słyszy. A jak go budze,to słyszę 'zaraz' i zasypia.. Dziś jakiś zły dzień mam! Dołączam Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#4732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4733 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja mam bitą śmietaną i galaretkę w barku to pewnie mi nie wolno ![]() Cytat:
Mikołaj znowu śpi
|
|
#4734 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przeca zaznaczyłam, że leń ze mnie ostatnio tragiczny... jedyne co jestem sobie w stanie zrobić na słodko, to kanapki z dżemem ![]() Cytat:
![]() Mi się właśnie przypomniało, co wczoraj połozna mówiła na KTG... Ona jest też środowiskowa, więc chodzi na wizyty patronażowe do młodych matek i mówi, że baby blues, chocby delikatny dotyka 90% kobiet i żeby być tego świadomym i porozmiawiać przed porodem z partnerem, mamą czy kimś bliskim po prostu i uświadomić ich, że coś takiego może mieć miejsce. Oni muszą wiedzieć, że gdy widzą u nas jakieś mocniejsze smutki, uciążliwe zmeczenie, wahania nastrojów, płaczliwość itp. mają nie bać się z nami o tym pogadać i nawet na siłę trochę wysłać samą na miasto, poprzytulać, dać czy wypłakać czy co nam pomaga. Była przy nas jeszcze jakaś pielęgniarka i ona potwierdziła i powiedziała, że w ciąży mogłaby chodzić 12 miesięcy w roku i rodzić jak najbardziej, ale przez to jaki miała połóg (nie mówiła szczegółów, ale domyśliłam się, że chodziło głównie o problemy psychiczne) nie zdecydowała się na drugie dziecko. za tygodnie i narożnik. Z panelem dupa... może da się to jakoś zasłonić? Bo nie dziwię się, że teraz nie chcecie się bawić w wymianę.---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
A z tymi owocami w galaretce to kiedyś próbowałam i mi się nie ścięła... |
||||
|
|
|
#4735 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do spania ja jak zabita.. NAjgorzej mialam w 8 miesiacu. Teraz zasypiam jak dzidzia i spie do 10. Z 3 max 4 przerwami na siku. Ale to na polspiiaco z zamknietymi oczami i klade sie i spie ![]() Cytat:
za 37tc..Co do remontu oby sprawnie wszystko psozlo i byscie sie wyrobili. Wiem jakie to flustrujace. Ruszysz cos a kolejna dziura wyłazi A co z tamtym oszustem, sprawa ruszyla do przodu?? Cytat:
|
|||
|
|
|
#4736 |
|
Zakorzenienie
|
No i chwalę się.. Pokoik Monisi..
Nie potrafilam calosci ujac.. Łóżeczko jeszcze stoi w niewlasciwym miejscu ale poglad jakis jest
|
|
|
|
#4737 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba sie nie narazie nie nadaje, poczekam na swoja koncowke ciazy ![]() Cytat:
![]() tez mam na niego nerwa ![]()
Edytowane przez asienka213 Czas edycji: 2014-03-05 o 15:07 |
||
|
|
|
#4738 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
To też zasuwam do kuchni ![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
![]() Elunka, Elunka... |
||
|
|
|
#4739 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Do takich nalezy kiwi, ananas, mango Cytat:
![]()
|
|
|
#4740 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie do klubu zmeczonych nie pisze
ale wspieram Was i trzymam kciuki, bo wiem jaka ciaza jest frustrujaca Za galaretki nalezy sie no, ale Bylan dzisiaj w piekarni i mam swoje co nieco... kupilam ptysie, deser malibu i sernik w ogole poleglam ze slodyczami daje sobie miesiac i rzucam tym... :-PPojechalam tez dzisiaj sama na miasto ani mi sie sNilo dzwonic do tzta jak sobie radza :-P Ola moja nieobecnosc przespala, jestem juz od godziny w domu, a ona dalej spi widac jak teskni Za mamusia ![]() Wysylam pozytywy i powery dla zmeczonych ciaza. A no i jestem ciekawa jak to jest z tym bejbi blusem Kiedy sie pojawia, bo u mnie Ni widu ni slychu bejbi blusa, mam nadzieje, ze tak Zstanie wysypiam sie i nawet w kilka dni przeczytalam Igrzyska Smierci :-P jeszcze sie beDe nudzila, Bo nie mam co czytac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:02.

.

w końcu coś przyjemnego

Side, teQuibka, myślę, że Wy

tylko mi nie mów że to ty robiłaś bo się załamię 

Choć jeszcze mam dobry humor to coś czuję, że za maksymalnie kilka dni zacznie się maruda. A wszystko przez to, że nie mogę spać
żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013

i buziaka na poprawę nastroju

daje sobie miesiac i rzucam tym... :-P