Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6 - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-05, 14:09   #4741
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
Ja ja ja się nadaję! !!! Moja kandydatura jest idealna:thumbup:
Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
O tak!! Ty na pierwszym miejscu
z twoim marudzeniem (bez urazy) byłabyś szefową klubu od początku jak nasz wątek istnieje

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
a ja Wam wszystkim wysyłam pozytywne fluidy od mojej radosnej Zuzanki i buziaka na poprawę nastroju
jak dobrze mieć takiego kurczaczka w domu który sprawia że zawsze lżej na sercu

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
O, z tym serkiem to pewnie takie smakowe ptasie mleczko wychodzi A z tymi owocami w galaretce to kiedyś próbowałam i mi się nie ścięła... Spróbuję jeszcze raz może.
są pewne owoce z puszki albo świeże które się scinają, chyba kiwi i twój ananas do nich należy ale ja zawsze sprawdzam w internecie jak robię. Generalnie gardziłam do tej pory czymś takim jak galaretka więc jeszcze nie rozwinęlam skrzydeł, ale mam zamiar dopracować sztukę do perfekcji bo ostatnio mam takiego głoda na słodkie plus to nie jest aż tak drogie i można sobie dogadzać. Piec nie umię i nienawidzę (ale uwielbiam gotować) więc choc w galaretkach mogę się wyspecjalizować Jutro robię mix z danio i zobaczymy co wyjdzie

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
No i chwalę się.. Pokoik Monisi..
Nie potrafilam calosci ujac.. Łóżeczko jeszcze stoi w niewlasciwym miejscu ale poglad jakis jest
za pokoik Pięknie!

ciekawe jak tam aga9...pewnie już tuli maleństwo do piersi
Stary 2014-03-05, 14:10   #4742
thidien
Rozeznanie

Cytat:
za tygodnie i narożnik. Z panelem dupa... może da się to jakoś zasłonić? Bo nie dziwię się, że teraz nie chcecie się bawić w wymianę
no niestety, 5 cm zabrakło, żeby to się chowało za wysuwaną częścią

dodam jeszcze, że oczywiście ten baran od pierwszego narożnika dalej nie odbiera telefonów, o zwrocie pieniędzy nawet nie wspomnę

póki co został posłany list polecony za potwierdzeniem odbioru z wezwaniem do zapłaty

jak nie zadziała - pierwszy raz w życiu się będę bawiła w sądy
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 14:16   #4743
asialll
Raczkowanie

ja też dołączam do tego klubu, w dodatku obolała i stękająca :płacze: Dopóki mnie ten ból nie puści to niech Olek jeszcze we mnie siedzi bo nie wyobrażam sobie zbierać się teraz szybko do porodu czy dostać skurcze
Ela87 też liczę na to że po porodzie będzie tak zarąbisty czas że wynagrodzi mi wszelkie bolączki ostatniego tygodnia przed porodem;/
czbasia lepsze 3cm niż nic także masz się z czego cieszyć kochana! a kącik dla maleństwa fajny

Najszczęśliwsza mama na świecie! Aleksander 09.03.2014
asialll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 14:17   #4744
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
może się Emilce ubranko nie podobało

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
w ogóle to witam się 37 tygodniu

Bąbelek
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 14:25   #4745
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość

Wstawiam mój brzuszek oraz jak się prezentujemy w prezencie od tatusia

pięknie!

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 14:39   #4746
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Pojechalam tez dzisiaj sama na miasto ani mi sie sNilo dzwonic do tzta jak sobie radza :-P Ola moja nieobecnosc przespala, jestem juz od godziny w domu, a ona dalej spi widac jak teskni Za mamusia
klask i:
Jesteś moją bohaterką - ja też chcę zostawiać malucha z TŻem

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
Jutro robię mix z danio i zobaczymy co wyjdzie
Daj koniecznie znać - bo jestem bardzo ciekawa

Cytat:
dodam jeszcze, że oczywiście ten baran od pierwszego narożnika dalej nie odbiera telefonów, o zwrocie pieniędzy nawet nie wspomnę

póki co został posłany list polecony za potwierdzeniem odbioru z wezwaniem do zapłaty

jak nie zadziała - pierwszy raz w życiu się będę bawiła w sądy
Masakra
Stary 2014-03-05, 14:40   #4747
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Nie potrafilam calosci ujac.. Łóżeczko jeszcze stoi w niewlasciwym miejscu ale poglad jakis jest
fajne te naklejki i lampa a szafa to cała dla Małej?

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
moze dalas akurat takie owoce, ktore nie scinaja sie z galaretka Do takich nalezy kiwi, ananas, mango
No, jakoś nigdy o tym nie słyszałam, a kiwi właśnie dodawałam - dzięki za info, poszukam na necie, co można dać

Cytat:
Za galaretki nalezy sie no, ale Bylan dzisiaj w piekarni i mam swoje co nieco... kupilam ptysie, deser malibu i sernik w ogole poleglam ze slodyczami daje sobie miesiac i rzucam tym... :-P
Pojechalam tez dzisiaj sama na miasto ani mi sie sNilo dzwonic do tzta jak sobie radza :-P Ola moja nieobecnosc przespala, jestem juz od godziny w domu, a ona dalej spi widac jak teskni Za mamusia
A no i jestem ciekawa jak to jest z tym bejbi blusem Kiedy sie pojawia, bo u mnie Ni widu ni slychu bejbi blusa, mam nadzieje, ze tak Zstanie wysypiam sie i nawet w kilka dni przeczytalam Igrzyska Smierci :-P jeszcze sie beDe nudzila, Bo nie mam co czytac
Nalezy Ci się więcej niż miesiąc
za wyjście - znaczy się, możesz powtarzać ile wlezie i zostawiać ich samych póki możesz, bo Tż w domu
Może Ciebie nie dopadnie? Poza tym fajna książka, nie? Miała być chyba taka dla nastolatek a ja z zapałem całą trylogie przeleciałam

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 14:51   #4748
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość
ja też dołączam do tego klubu, w dodatku obolała i stękająca :płacze: Dopóki mnie ten ból nie puści to niech Olek jeszcze we mnie siedzi bo nie wyobrażam sobie zbierać się teraz szybko do porodu czy dostać skurcze
Ela87 też liczę na to że po porodzie będzie tak zarąbisty czas że wynagrodzi mi wszelkie bolączki ostatniego tygodnia przed porodem;/
czbasia lepsze 3cm niż nic także masz się z czego cieszyć kochana! a kącik dla maleństwa fajny

Nie bede ukrywala oczywiscie,ze sa momenty kiedy chce mi sie spac, ale albo zaczynam sprzatac i mi sie odechciewa, albo po prostu jak mloda zasypia to ja z nia
W ciazy noe robilam w sumie nic. Jak mialam sprzatac to mnie szlag trafial, na wszystko bylam zmeczona, wiec teraz kiedy zrobie pranie i nie czuje zmeczenia to daje mi jeszcze wiekszego powera

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
klask i:
Jesteś moją bohaterką - ja też chcę zostawiać malucha z TŻem

Daj koniecznie znać - bo jestem bardzo ciekawa

Masakra

Moj jedyne czego jeszcze nie zrobil, to nie zmienil pieluchy, powiedzial, ze potrzebuje na to czasu ale mysle,ze jak mloda by sie darla bo ma nasrane to by przewinal

Cytat:

No, jakoś nigdy o tym nie słyszałam, a kiwi właśnie dodawałam - dzięki za info, poszukam na necie, co można dać

Nalezy Ci się więcej niż miesiąc
za wyjście - znaczy się, możesz powtarzać ile wlezie i zostawiać ich samych póki możesz, bo Tż w domu
Może Ciebie nie dopadnie? Poza tym fajna książka, nie? Miała być chyba taka dla nastolatek a ja z zapałem całą trylogie przeleciałam
Bardzo ciekawa ksiazka zupelnie inna niz dotychczas czytalam. Nie wiedzialam,ze to dla nastolatek w sumie jak czytalam skrot, to wydawala mi sie straszna, ale jak czytalam, to taka Nie byla, wiec moze faktycznie dla mlodszych. musze zobaczyc na necie czy sa darmowe kolejne czesci :P

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 15:00   #4749
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Cudnie

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Marudzcie, marudzcie- potem nie bedzie na to czasu. Emi wlasnie w czasie "wietrzenia" zasikala i obrzygala calą siebie
Tz ja przebral, zawinal w rozek i uspał. Tyle, ze zaraz przyjdzie polozna na wazenie i musze ja do tego rozebrac- wiec na bank się obudzi.

Wiem, że końcówka jest tragiczna, szczególnie w okolicach terminu. Mnie na szczescie męczyły tylko przepowiadacze i poród był ekspresowy, ale "po" świat wygląda inaczej. Czasem jestem w euforii j mogę skakać ze szczęścia (na szczęścid większość czasu), a dziś wybił mnie jeden ptoblem z rytmu i moje zdenerwowanie odczuła Mała marudząc na potęgę.

Co do TZ... Zajmuje sie malą rewelacyjnie, chociaz chyba widzi, ze nie ma cyckowego argumentu.
Ok-polozna przyszla.
I jak tu nie kochać tych małych szkrabów

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Cytat:
tak się tylko zastanawiam... czy tylko tiny love się rozkłada na płasko?

plan remontowo-dzieciowy mnie na poważnie zaczyna przerażać - panele położymy najszybciej za 2 tygodnie (znowu przy robieniu czegoś innego odpadł nam kawałek tynku :/), tylko czy dzieć będzie dalej się słuchał? wydaje mi się, że mam brzucholka nieco niżej... i często pobolewa mnie w dole brzucha - tak jakby nęci, jak na kilka dni przed okresem

nie chcę dać rodzicom, szczególnie mamie, satysfakcji i żeby było "a nie mówiłam lenie, że się nie wyrobicie"

przyszedł narożnik - super łatwo się rozkłada i o wiele więcej miejsca do spania, mimo że duży to nie jest
ale przecież nie może być inaczej jak pechowo, więc... panowie z dostawy rozwalili nam podłogę i zrobili 4cm rysę z kropką obok :/ mąż chciał ściągać panele z podłogi, ale jeszcze tego brakowało, żeby na to czas poszedł :/ więc... odpuściliśmy
za narożnik. współczuję tej rysy jak mi kanapę wnosili to strasznie się bałam że mi ściany bądź panele porysują. na szczęście udało im się.

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 15:04   #4750
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Bardzo ciekawa ksiazka zupelnie inna niz dotychczas czytalam. Nie wiedzialam,ze to dla nastolatek w sumie jak czytalam skrot, to wydawala mi sie straszna, ale jak czytalam, to taka Nie byla, wiec moze faktycznie dla mlodszych. musze zobaczyc na necie czy sa darmowe kolejne czesci :P
Mi ta trylogia uprzyjemniala lezenie w szpitalu. Moim zdaniem 3 cześć jest juz nudna.
Z takich lekkich książek mi sie ostatnio tez bardzo spodobała Graceling.

tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 15:13   #4751
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:

brawo

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 15:26   #4752
teQiba
Moderator

Cytat:
Moj jedyne czego jeszcze nie zrobil, to nie zmienil pieluchy, powiedzial, ze potrzebuje na to czasu ale mysle,ze jak mloda by sie darla bo ma nasrane to by przewinal
Spokojnie da radę - najgorszy jest ten pierwszy raz
U mojego TŻa się o to w ogóle nie boję, bo on nawet siostrzenicę ostatnio przewijał, to myślę że własnego synka z pocałowaniem pupci obsłuży
Ja już chyba mam większe opory przed tym - no ale jak zostanę w szpitalu sama z bobasem to pewnie nie będę miała innego wyjścia
Stary 2014-03-05, 15:27   #4753
Edzia400
Zakorzenienie

Ja. Krótko nasz wątek jest czarodziejski. Mała ma 2800 i wszystkie przepływy ok resztę potem bo jadę z tz samochodem z

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 15:31   #4754
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość

Wczoraj krótko przed północą powitała na świecie swojego ukochanego synusia Jasia! waga 3550gm, 56cm Obydwoje mają się dobrze, mały odpukać również pięknie ssie O szczegółach na pewno napisze osobiście.
Gratulacje!!!!

Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość

u mnie dziewczynki bez zmian, wczoraj na ktg dwa mega skurcze ponad skale z szerokimi wierzchołkami ale nic poza tym. Ponadto jestem unieruchomiona prawdopodobnie do porodu, mam rwe kulszową jednak, wczoraj wieczorem już kroka dać nie mogłam dziś jest to samo, do toalety ide na czworaka bo tak chociaż mogę... także jestem przybita i załamana
trzymam kciuki za dalsze porody i będę Was podczytywać!
Współczuję, rwa kulszowa jest straszna Oby Ci się poprawiło

Cytat:

Ale dzisiaj miałam fatalny dzień. Od paru dni mam chyba depresję przedporodową Męczy już mnie ta ciąża Do powrotu TŻ z pracy nie mam co robić. Nie mam kablówki jeszcze. Internet na razie mobilny więc działa jak chce. Siedzę sama jak palec. Ehhh.

rewelacyjny brzuszek i koszulka

Cytat:
tak się tylko zastanawiam... czy tylko tiny love się rozkłada na płasko?

plan remontowo-dzieciowy mnie na poważnie zaczyna przerażać - panele położymy najszybciej za 2 tygodnie (znowu przy robieniu czegoś innego odpadł nam kawałek tynku :/), tylko czy dzieć będzie dalej się słuchał? wydaje mi się, że mam brzucholka nieco niżej... i często pobolewa mnie w dole brzucha - tak jakby nęci, jak na kilka dni przed okresem

nie chcę dać rodzicom, szczególnie mamie, satysfakcji i żeby było "a nie mówiłam lenie, że się nie wyrobicie"

przyszedł narożnik - super łatwo się rozkłada i o wiele więcej miejsca do spania, mimo że duży to nie jest
ale przecież nie może być inaczej jak pechowo, więc... panowie z dostawy rozwalili nam podłogę i zrobili 4cm rysę z kropką obok :/ mąż chciał ściągać panele z podłogi, ale jeszcze tego brakowało, żeby na to czas poszedł :/ więc... odpuściliśmy
Podziwiam że macie siłę w takim stanie zabierać się za remonty

Cytat:
A tak się zastanawiam, ta ogromna szafa to tylko na ciuchy dziecięce ;>
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 15:32   #4755
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
Ja. Krótko nasz wątek jest czarodziejski. Mała ma 2800 i wszystkie przepływy ok resztę potem bo jadę z tz samochodem z
super

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-05, 15:32   #4756
teQiba
Moderator

Cytat:

No i widzisz - mówiłyśmy żebyś się nie zamartwiała na zapas
Stary 2014-03-05, 15:46   #4757
asialll
Raczkowanie

Edzia

Najszczęśliwsza mama na świecie! Aleksander 09.03.2014
asialll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 16:00   #4758
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Super!
Ja bym chyba nie mogła zostawić Mikiego z TŻ
on się bardzo stara, próbuje sam rozbierać i ubierać jak przebieramy, karmi butlą jak Młody jest w rożku, lata na każde zawołanie, ale widać, że się boi.
Wiec tym bardziej zazdroszczę

Cytat:

Cytat:

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 16:13   #4759
teQiba
Moderator

Cytat:
Super!
on się bardzo stara, próbuje sam rozbierać i ubierać jak przebieramy, karmi butlą jak Młody jest w rożku, lata na każde zawołanie, ale widać, że się boi.
A Ty juz sie nie boisz?
Bo ciekawa jestem jak szybko ten strach mija

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-05, 16:18   #4760
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
A Ty juz sie nie boisz?
Bo ciekawa jestem jak szybko ten strach mija
Ja się od początku nie bałam moi rodzice byli w szoku, bo mama mówi, że ona nawet tak mną nie operowała
Połozna w szpitalu powiedziała, że to nasze dziecko, które nosiłysmy w brzuszku 9 m-cy i świadomie mu krzywdy nie zrobimy, a maluszek umie się obronić

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2014-03-05, 16:19   #4761
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Mi ta trylogia uprzyjemniala lezenie w szpitalu. Moim zdaniem 3 cześć jest juz nudna.
Z takich lekkich książek mi sie ostatnio tez bardzo spodobała Graceling.

To chyba zawsze tak jest, ze kolejne czesci bardziej nudne.
Musze soBie zapisac tego graceling

Cytat:
Spokojnie da radę - najgorszy jest ten pierwszy raz
U mojego TŻa się o to w ogóle nie boję, bo on nawet siostrzenicę ostatnio przewijał, to myślę że własnego synka z pocałowaniem pupci obsłuży
Ja już chyba mam większe opory przed tym - no ale jak zostanę w szpitalu sama z bobasem to pewnie nie będę miała innego wyjścia

No ja tak chyba sie nauczylam w sumie. Musialam przebrac, wiec to zrobilam, nikogo obok nie bylo

Cytat:

Super

Cytat:
Super!

Przyjdzie taki dzien, ze zostanie w sumie ja Codziennie do sklepu wychodze wiec zaczelo sie od jakis 10 minut.

Stary 2014-03-05, 16:25   #4762
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Jak zmieniacie pampersa, bo dziecko zasikało to go od razu wyrzucacie czy zakładacie jeszcze raz?

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2014-03-05, 16:36   #4763
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się od początku nie bałam moi rodzice byli w szoku, bo mama mówi, że ona nawet tak mną nie operowała
Połozna w szpitalu powiedziała, że to nasze dziecko, które nosiłysmy w brzuszku 9 m-cy i świadomie mu krzywdy nie zrobimy, a maluszek umie się obronić
To jest chyba prawda, Bo skad niby wiem jak przewinac i ja sobie sama z tym poradzilam.

Cytat:
Jak zmieniacie pampersa, bo dziecko zasikało to go od razu wyrzucacie czy zakładacie jeszcze raz?
ja zmieniam jak jest kupa i jak widze, ze pielucha ciezka jest z siuskow w sumie co 3 godziny zmieniam, bo jak Nie ma kupy to siuski jednak sa.
A Ty pytasz Bo mlody od razu zasikal? raz mi mloda od razu jak jeszcze Nie zapielam Zaczela sikac, to wymienilam. Niech ma :brrzydal:

Stary 2014-03-05, 16:37   #4764
mona1
Zadomowienie

Cytat:

śliczny brzuszek, koszulka też, choć myślę, ze dzidziuś w brzuszku jest duuuuuużo większy niż na koszulce

Cytat:
Mam nadzieję, że porody nadejdą zanim się obejrzycie albo że przynajmniej humorki Wam się poprawią Może jakieś ciacha na poprawę nastroju?
OMG muszę takie cosik dziś zjeść

Cytat:
super

Cytat:

Cytat:
jak to jeszcze raz?
Stary 2014-03-05, 16:40   #4765
side85
Zakorzenienie

to ile tych pieluch wam schodzi dziennie dziewczyny??
Stary 2014-03-05, 16:49   #4766
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Docelowo tak Stwieierdzilismy, że nie bedziemy typowo dziecinnych mebelków kupowac a szafa praktyczna i za kilka lat naprawde sie przyda. pokoj nie jest malutki wiec spokonie biurko sie zmiesci i jakies poleczki sie wykombinuje Chociaz na razie nasze rzeczy upchnelam o nie chce myslec nawet ze kiedys trzeba bedzie dla malej oproznic
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 16:49   #4767
Rossa1988
Raczkowanie

Witajcie, gdzieś tam się ukradkiem przewinęłam w Waszym atku, jestem na liście na pierwszej stronie więc nie wypada mi Was nie powiadomić, że 20 lutego przez cc przyszła na świat moja córeczka, 3600g, 56cm

W środę-19 lutego miałam w szpitaluumówione ktg ze względu na małą ilość wód płodowych.. okazało się, że tętno jest niemiarowe, wahało się od 120-180 i zapisywały się skurcze, których wcale nie czułam, więc kazali mi wrócić w ten sam dzien na dłuższy zapis ktg, w razie gdyby się cos rozkręciło ze skurczami to poród a jak nie to oddział- patologia ciąży... jak wróciłam to zrobili mi morfologie, crp i mocz i byłam podłączona 4 godz pod ktg, ale zapis był cały czas taki sam, niemiarowe tętno i skurcze bezbolesne, więc na noc trafiłam na patologie.. w czwartek rano zrobili mi jeszcze usg z wiadomością, że Mała waży około 3500g-mega szok bo 5 dni wcześniej u mojej gin waga wahała się około 2900g... potem były wyniki z krwi i okazalo sie, że crp podwyższone- stan zapalny w moim organiźmie (ząb, przeziębienie, cokolwiek), który zagraża dziecku, więc wysłali mnie na porodówke celem podania kroplówki na wywołanie porodu.. od 12.30-16.00 brak jakichkolwiek postepów, cały czas skurcze, ale bezbolesne, dopiero mnie wzięło około 17.00.. męczyłam się tak do 21.00., ból nie do wytrzymania (podobno po oksytocynie jednak bardziej to się wszystko odczuwa).. przebili mi pęcherz około 19.00 sądząc, że wszystko szybciej pójdzie... o 21.00 miałam 5 cm rozwarcia, ale główka nie wstawiała sie w kanał, była wysoko i stwierdzili, że oni tu do rana porodu nie widzą więc czy zgadzamy się na cesarke.. błagałam o to, bo nie mogłam już z bezsilności... byłam głodna, słaba, chciało mi się wymiotować... jak podali znieczulenie to film mi się urwał, nie pamiętam momentu kiedy wyciągnęli Małą i tego najbardziej żałuję. ale jest zdrowa, dostała 10/10 pkt. Jutro mija dwa tygodnie jak jest z nami, momentami jeszcze w to nie wierze
Rossa1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 16:50   #4768
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Super wieści

Cytat:
Może jak go zostawisz samego to przestanie się bać bo uwierzy w siebie?
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 16:53   #4769
side85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rossa1988 Pokaż wiadomość
Witajcie, gdzieś tam się ukradkiem przewinęłam w Waszym atku, jestem na liście na pierwszej stronie więc nie wypada mi Was nie powiadomić, że 20 lutego przez cc przyszła na świat moja córeczka, 3600g, 56cm

W środę-19 lutego miałam w szpitaluumówione ktg ze względu na małą ilość wód płodowych.. okazało się, że tętno jest niemiarowe, wahało się od 120-180 i zapisywały się skurcze, których wcale nie czułam, więc kazali mi wrócić w ten sam dzien na dłuższy zapis ktg, w razie gdyby się cos rozkręciło ze skurczami to poród a jak nie to oddział- patologia ciąży... jak wróciłam to zrobili mi morfologie, crp i mocz i byłam podłączona 4 godz pod ktg, ale zapis był cały czas taki sam, niemiarowe tętno i skurcze bezbolesne, więc na noc trafiłam na patologie.. w czwartek rano zrobili mi jeszcze usg z wiadomością, że Mała waży około 3500g-mega szok bo 5 dni wcześniej u mojej gin waga wahała się około 2900g... potem były wyniki z krwi i okazalo sie, że crp podwyższone- stan zapalny w moim organiźmie (ząb, przeziębienie, cokolwiek), który zagraża dziecku, więc wysłali mnie na porodówke celem podania kroplówki na wywołanie porodu.. od 12.30-16.00 brak jakichkolwiek postepów, cały czas skurcze, ale bezbolesne, dopiero mnie wzięło około 17.00.. męczyłam się tak do 21.00., ból nie do wytrzymania (podobno po oksytocynie jednak bardziej to się wszystko odczuwa).. przebili mi pęcherz około 19.00 sądząc, że wszystko szybciej pójdzie... o 21.00 miałam 5 cm rozwarcia, ale główka nie wstawiała sie w kanał, była wysoko i stwierdzili, że oni tu do rana porodu nie widzą więc czy zgadzamy się na cesarke.. błagałam o to, bo nie mogłam już z bezsilności... byłam głodna, słaba, chciało mi się wymiotować... jak podali znieczulenie to film mi się urwał, nie pamiętam momentu kiedy wyciągnęli Małą i tego najbardziej żałuję. ale jest zdrowa, dostała 10/10 pkt. Jutro mija dwa tygodnie jak jest z nami, momentami jeszcze w to nie wierze
GRATULACJE Zaglądałam na naszą listę tak właśnie że wogóle się nei udzielasz więc pewnie coś jest na rzeczy
Niesamowita to była jakaś data...kolejna która urodziła 19go...ja nie wiem jak to możliwe????
Stary 2014-03-05, 16:55   #4770
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
To jest chyba prawda, Bo skad niby wiem jak przewinac i ja sobie sama z tym poradzilam.

ja zmieniam jak jest kupa i jak widze, ze pielucha ciezka jest z siuskow w sumie co 3 godziny zmieniam, bo jak Nie ma kupy to siuski jednak sa.
A Ty pytasz Bo mlody od razu zasikal? raz mi mloda od razu jak jeszcze Nie zapielam Zaczela sikac, to wymienilam. Niech ma :brrzydal:

Pytam bo Miki dzisiaj zasikal a mama widziała jak wyrzucalam i powiedziala ze po samym siku chyba można jeszcze raz. A ja sie troche boję bo jak go bolą jajeczka to może go szczypie jak jest pieluszka zasikana.

A sikanie do gory w trakcie przebierania - norma

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Może jak go zostawisz samego to przestanie się bać bo uwierzy w siebie?
Mowisz? Staram sie mu pokazywać spokojnie, nie krytykować za mocno i chwalić - czyli urobic jak typowego faceta

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]

Edytowane przez elunka88
Czas edycji: 2014-03-05 o 16:57
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości