Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek. - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-05, 17:42   #3031
nestelle
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
ja myję Z rączki kilka razy dziennie, a do odkażania różnych rzeczy mam Octenisept ostatnio widziałam, że wyszła taka książka matka sanepid - to nie moja, ale przydomek pasuje

no pewnie tak, gdyby mieć wymiary.... pożyczyłam od Mamy maszynę, muszę rozkminić jak jej się używa.... no dla mnie też te wózki są obrzydliwe i sadzanie tam dzieci, zwłaszcza takich co chwytają za wszystko, a rączki pakują do buzi.... a przecież ludzie dotykają pieniędzy, wózka, te wózki nieraz stoją na dworze, ptaki nasrają, potem dziecko w to sadzać.... ja nieraz wieszam na tym torebkę, którą stawiam na podłodze w samochodzie, na której Z bym nie dała usiąść, a to przecież na jedno wychodzi.... no bleeee i fuuuuu
mnie najbardziej brzydzi myśl o tych menelach co odprowadzają wozki dla złotówki . chleja ,plują smarkają reką podcieraja yyyyyyychhhh

Matka Sanepid
Stary 2014-03-05, 17:42   #3032
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

bmma co tam u Was ??
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 17:45   #3033
BYou
MBZ♥

Tylko nie linczujcie
Mnie razi jak widzę na zakupach dziecko wsadzone do wózka zakupowego w butach. Piszę o takim wózku gdzie nie ma tego siedziska dla dziecka. Wiadomo, że nie wkłada się tam jedzenia bez opakowań ale jednak:/

Moderna, sporo czasututaj na miejscu to kilka-kilkanaście minut ale na takie duże zakupy to jednak muszę trochę poświęcić. Najczęściej jedziemy z Mężem ale jak muszę sama z Zosią to wtedy biorę nosidło

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 17:46   #3034
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
mnie najbardziej brzydzi myśl o tych menelach co odprowadzają wozki dla złotówki . chleja ,plują smarkają reką podcieraja yyyyyyychhhh
Nooo...
Kiedyś poszliśmy do Pokoju dla matek w Galerii Handlowej- tam wiadomo wc, kran, dużo miejca, krzesło do karmienia.
Wchodzimy a tam dwóch meneli myje się Zraziłam się do takich miejsc
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 17:47   #3035
oliwka__
Zakorzenienie

Scarlett dobrze, że dbasz o higienę Zosi ale chyba troszkę przesadzasz moim zdaniem oczywiście jeśli jesteście w domu i nigdzie nie wychodzicie a jej myjesz kilka razy dziennie rączki. Ja sobie obiecałam że tak nie będę robić bo niestety z otoczenia mam przykłady jak mamy co chwilę latały myć rączki dzieciom bo wzięła w piaskownicy pożyczyła łopatkę od innego dziecka, albo podniosło listek z trawnika na podwórku gdzie tylko oni przebywali ... no i dziecko poszło do przedszkola to zaczęły się szpitale, choroby i każdy lekarz się pytał czy oby za sterylnie nie były wychowywane oczywiście z kolejnymi dziećmi już tak nie postępują.
Oczywiście ja wiem że to nie reguła i są dzieci które chorują i które nie chorują no ale nie chcę być przewrażliwiona

Edytowane przez oliwka__
Czas edycji: 2014-03-05 o 17:49
Stary 2014-03-05, 17:48   #3036
BYou
MBZ♥

Oliwka czy Ty dostajesz moje pw czy mnie olewasz i nie odpisujesz?

Demeter mam to samo powstrzymuje mnie tylko drzemka Roszpunki

Nestelle u nas w niewielu sklepach są jeszcze wózki na monety, właśnie przez żuli bo byli tak namolni od kiedy pieniędzy nie ma, pomagaczy brak

Stary 2014-03-05, 17:51   #3037
oliwka__
Zakorzenienie

BYou nie nie olewam Cię skądże ale nic nie dostaję na pw
Stary 2014-03-05, 17:52   #3038
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Tylko nie linczujcie
Mnie razi jak widzę na zakupach dziecko wsadzone do wózka zakupowego w butach. Piszę o takim wózku gdzie nie ma tego siedziska dla dziecka. Wiadomo, że nie wkłada się tam jedzenia bez opakowań ale jednak:/
tak serio to może raz w zyciu na zywo widziałam dziecko w wozku sklepowym bez tego siedziska. i to chyba dla zartu było ....
zresztą nie kojarze sklepow z wozkami bez tych siedzisk????? sa takie?
ale tez nawet jakby były i miałabym wsadzić to chyba jednak butow bym nie zdiela ....
Stary 2014-03-05, 17:52   #3039
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Scarlett dobrze, że dbasz o higienę Zosi ale chyba troszkę przesadzasz moim zdaniem oczywiście jeśli jesteście w domu i nigdzie nie wychodzicie a jej myjesz kilka razy dziennie rączki. Ja sobie obiecałam że tak nie będę robić bo niestety z otoczenia mam przykłady jak mamy co chwilę latały myć rączki dzieciom bo wzięła w piaskownicy pożyczyła łopatkę od innego dziecka, albo podniosło listek z trawnika na podwórku gdzie tylko oni przebywali ... no i dziecko poszło do przedszkola to zaczęły się szpitale, choroby i każdy lekarz się pytał czy oby za sterylnie nie były wychowywane oczywiście z kolejnymi dziećmi już tak nie postępują.
Oczywiście ja wiem że to nie reguła i są dzieci które chorują i które nie chorują no ale nie chcę być przewrażliwiona
Dokładnie! Nie ma co przesadzać.
Stary 2014-03-05, 17:53   #3040
BYou
MBZ♥

Oliwka zgadzam się z Tobą
To będę pisać jeszcze raz

Nestelle u nas są takie i często taki własnie widok.

Stary 2014-03-05, 17:56   #3041
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie mam takich odczuc . tak organizer z tyłu nie jest dobrze przemyślany ,choć nigdy nie narzekałam ,woziłam tam pilota do bramy , telefon ,chusteczki ..takie tam drobiazgi ..traktowałam jak kieszeń w kurtce .... kamyki w kola wchodzą-dziurawią -nigdy nie zauważyłam. na krawężniki trzeba podbic ale przecież widać ze ma takie a nie inne kola wiec spodziewać się niczego innego nie można było .....

ta nakładka to nie zart . dzieci często nawet liżą rączki od wozka ... nie wspominając o tym jak siedzi takie dzieciatko latem tylko w majtach bo sukienka czy spodniczka nie zakrywa wiele ....
a ile spędzamy na zakupach ? no coz mam 5 osobowa rodzinke także trochę kupuje ...kilka razy w tyg jestem w sklepie ....

a nie masz opinanego??? bo ja mam zamek ....

I laski nebeskie -nie strzelac fochów z powodu nie skomentowanych postow ! czytamy się wszystkie ale nie zawsze można się odnieść .... czasem bez sensu do każdej wypowiedzi trzeba by było choć "ok " wstawić ? ile razy ja cos pisze ... tyle słow natrzaskanych ...ale nie licze ze kazda mi brawo będzie bic ( a może licze ) . Ta kze spoko bez napinki ...
ja czytam Wszystko !
eee tam organizer - srizer, nie spodziewałam się, że to mi wózkotorbę zastąpi, w sam raz żeby chusteczki wrzucić, czy tablety na moją ostatnio szwankującą gardziel; z kamykami też nic takiego nie zauważyłam, ja mam nieco inny model niż Wy, ale podbijać nie muszę, lepiej na krawężniki niż Mutsy wjeżdża....

ja tam zakupy robię piorunem (o ile nie robię ich przez internet, wtedy jeszcze szybszym), lista w listonicu i tylko odklikuję co już mam, kupuję stale te same rzeczy, to już po ciemku w sklepie bym znalazła - a jak już kupuję to sporo, bo jedziemy tak jakoś 2x/mc

ja też czytam wszystko, ale cytować wszystko i wykasowywać, żeby post nie miał całej strony i zostawiać tylko fragment to trwa wieki.... więc teraz z góry dziękuję za wszystkie przeszłe, teraźniejsze i przyszłe miłe słowa za które nie podziękowałam (co mi się cytować nie chciało)

Cytat:
Matka Sanepid
bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeee, przestań

Cytat:
Tylko nie linczujcie

Moderna, sporo czasututaj na miejscu to kilka-kilkanaście minut ale na takie duże zakupy to jednak muszę trochę poświęcić. Najczęściej jedziemy z Mężem ale jak muszę sama z Zosią to wtedy biorę nosidło
taaaa, a wcześniej weszło w psią kupę, ja na to położę kupowaną gazetę, którą potem podrze Zosia i wsadzi łapy do buzi = Zosia zje psią kupę = chyba zacznę odkażać gazety :brzyda l:

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 17:58   #3042
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Tylko nie linczujcie
Ja nie wiem o jakie chodzi wózki. Próbuje sobie to wyobrazić ale nie kumam
Stary 2014-03-05, 18:03   #3043
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Nooo...
Kiedyś poszliśmy do Pokoju dla matek w Galerii Handlowej- tam wiadomo wc, kran, dużo miejca, krzesło do karmienia.
bllllllllllllllllllllllll eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeee

Cytat:
ja wcale nie uważam, że przesadzam.... sama myję pewnie z 30x.... to co to jest kilka? raczkuje po podłodze, po której chodzimy, ciągle bierze ręce do buzi, ulewa i wsadza w to łapę, czasem jakiś kurz wytrze, do garderoby wlezie i butami się bawi - to co? mam nie umyć?

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-03-05, 18:04   #3044
bmma
Zadomowienie

Cytat:
bmma co tam u Was ??
dziękuję, wszystko dobrze.
Biegam za małą po domu

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 18:07   #3045
BYou
MBZ♥

Demeter jest duży wózek na zakupy pod lidlem np. Nie ma tego siedziska co Nestelle wklejała link na ten ochraniacz-tam gdzie dajesz świeżutkie bagietki prosto z pieca, pomidorki z ryneczku to tam siedzi dziecko

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Scarlett ja mam wybujałą wyobraźnie-przesadziłaś z tą kupą ale plus dla mnie bo ja zbieram po moim psiaku

Stary 2014-03-05, 18:13   #3046
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Nooo...
yyyychhhhhh .
nie no u nas się z tym nie spotkałam .nawet menela w galerii nie widzialam
Cytat:
Nestelle u nas w niewielu sklepach są jeszcze wózki na monety, właśnie przez żuli bo byli tak namolni od kiedy pieniędzy nie ma, pomagaczy brak
u nas tez coraz bardziej powszechne ....
Cytat:
taaaa, a wcześniej weszło w psią kupę, ja na to położę kupowaną gazetę, którą potem podrze Zosia i wsadzi łapy do buzi = Zosia zje psią kupę = chyba zacznę odkażać gazety :brzyda l:
nie da się przewidzieć wszystkiego .....

Cytat:
Ja nie wiem o jakie chodzi wózki. Próbuje sobie to wyobrazić ale nie kumam

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Cytat:
Demeter jest duży wózek na zakupy pod lidlem np. Nie ma tego siedziska co Nestelle wklejała link na ten ochraniacz-tam gdzie dajesz świeżutkie bagietki prosto z pieca, pomidorki z ryneczku to tam siedzi dziecko
u nas Lidle mają te siedziska

a nawet gdyby nie miały to jedzenia bez torebki -folii bym nie wsadziła ,obojętnie czy tam dziecko siedziało czy kto inny ....
Stary 2014-03-05, 18:25   #3047
Moderna
Zakorzenienie

natrzaskalyscie tyle, ze nie mam czasu cytowac, wiec wiekszosc postow oleje (ale przeczytalam wszystko )

Agateczka mi sie czesto zdarza nie odpisac na wszytsko - bo najnormalniej brakuje mi czasu,a chce sie wbic w aktualny watek - czasami zdarza sie, ze zapomne odpisac, bo jak czytam wczesniej to w myslach odpowiadam -- i najnormalniej pozniej zapominam odpisac myslac, ze to juz pisalam i jeszcze inne powody jak niezauwazenie posta, brak weny, nie wiadomo co napisac, nie znam sie na temacie, temat mnie nie inetresuje (jak np. ZUSy srusy) itd. i mam andzieje, ze bedziesz pisac czesciej, im wiecej postow tym jakos latwoej sie do nich odniesc

oliwka ja tez sie zgadzam, bo nie zwracam wiekszej uwagi na takie rzeczy jak wozek zakupowy, klamki w urzedach, szybka w autobusie itp. - chyba musialabym wszystko dezynfekowac - a przeciez jak ja otworze drzwi to pozniej tez dotykam dziecko

ale co do przedszkola sie nie zgodze - bo niestety wlasnie pojscie do prredszkola samo w sobie wiaze sie z chorobami - nagle dziecko z wyizolowanego mieszkania trafia na skupisko dzeici, o zarazenie jest naprawde latwo, a do tego dochodzi niewycwiczony system immunologiczny. I ja mysle, ze higiena jakos nie za wiele ma tu do rzeczy - choc przesadna sterylizacja na pewno nie jest zdrowa
Stary 2014-03-05, 18:33   #3048
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Ok już wiem jaki
Stary 2014-03-05, 18:37   #3049
BYou
MBZ♥

Nestelle, lidl to tylko przykład
Zawsze wkładam jedzenie popakowane ale jednak razi mnie to

Stary 2014-03-05, 18:56   #3050
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:

co do pozostawiania syfu ...... ja tez tak mam -tzn tz mój zostawia tez taki i ...ja tez
to nie tylko mój taki brudas

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
a i pytanie do mam chodzacych dzieci - zakladacie w domu tez buciki? sa one konieczne? to jest inny rodzaj butow po mieszkaniu czy te same co na spacery?
O. chodzi w skarpetach z antypoślizgową podeszwa

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość

A i pytanko: czy Wasze dzieci też się złoszczą? Jak mojemu coś nie przypasuje to potrafi wrzeszczeć aaaaaa i czasem aż się telepie. Mam się martwić?
O. jak się wkurza to zaczyna płakać/krzyczeć i rzucać tym co ma w rączce
Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
ja tez mam czesto dłonie i stopy zimne, słabe krązenie czy co? jest to nieprzyjemne
ja mam zawsze zimne czy to lato czy zima...
Cytat:

Z zaczyna się wspinać na kanapę przed chwilą mi prawie lapka ściągnęła, podarła gazetę, teraz dorwała się do pilota........ oooo włączyła tv, chyba jednak nie łączy jeszcze faktów, choć.... gapi się teraz na niego.... jaaaaaaaaaaaaaaa w jakieś ustawienia wlazła, nawet nie wiedziałam, że jest coś takiego, aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaa łączy fakty i się cieszy................... aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaa ratunku!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!
u nas jest to samo, z oka jej nie mogę spuścić

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jedna z mamuś na grupię na fb H&M wstawiła taką informację...

Nie wiem czy ktoś z Was oglądał ten reportaż w tv, dlatego postanowiłam o tym napisać, ponieważ jest to prawda - sprawdzona w dodatku z pierwszej ręki. A więc, w materacach dziecięcych do łóżeczka które posiadają GRYKA-KOKOS wykryto robaki, maleńkie robaki które zauważy ktoś - kto ma dobry wzrok. Wszędzie o tym trąbią, pewnie połowa pomyśli że to brednie. Aczkolwiek moja znajoma jak zobaczyła ten reportaż, postanowiła rozciąć materac i zobaczyć czy faktycznie jest to prawda (jej córeczka dostała kilka dni temu wysypki na całym ciele, i nie może się jej pozbyć) , pod prześcieradełkiem, w materacu jest mnóstwo tego świństwa !! tak małego że faktycznie trudno zauważyć. Także dla bezpieczeństwa radziłabym o pozbycie się takowego materaca jak najszybciej.
OMG! masakra!!! my mamy piankowy - siedmiowarstwowy (ufff)

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
Postaram się napisać częściej.

Cytat:
ale to chyba zart, co?
to ile wy czasu spedzacie na zakupach, zeby 100 na takie cusik wydac
no właśnie (ktoś kto umie szyć pewnie nie miałby problemu z takim czymś i pewnie wyszłoby taniej

Cytat:
nawet mi nie przypominaj bleeeeeeeee
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 19:05   #3051
Malpka
Zakorzenienie

hej
ja znów daleko w lesie czemu wy tak dużo piszecie
odpowiadam tak co nie co

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Nie no cudowny jest ALe jakoś pod ubrankami nie widac tej fałdkowej słodkości

nestekke to ubierz Rocha w kombinezon na pampka i rob foty;D

Czytam Was i czytam...Już mi trochę lepiej, ale tylko trochę...Jutro Echo serca KAcpusia, 3majcie kciuki, proszę!!
mam nadzieje ze po badaniu wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Mam male dziecko. Jestem w ciazy. I wlasnie rozstalismy sie z tz...
Powiem tylko - ja ☠☠☠☠☠☠☠e...
eh trzymaj sie

Cytat:
Oliwko kochana spełnienia marzeń
ode mnie rówznież najlepszego piekny prezent!

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

Byłam u neuro i na szczepieniach.
Znów mamy mieć USG głowy (nie wiem po co i dlaczego... chyba neuro chciała się wykazać... sama powiedziała, że nawet nie ma sensu go badać, bo widać, że nic nie wybada... oczywiście przypilnowałam badania i wszystko OK. Torreso pokazał jej wszystkie zegarki w gabinecie, odchylił jej mankiet , znalazł też zegarek na ulotce - u pana na nadgarstku ).

Szczepiliśmy wznowieniówką/przypomnieniową na pneumo, na MMRkę mamy jeszcze czas. w 14 mż mamy się pokazać i będziemy decydować. W tym przyszpitalnym centrum szczepień jest też jedna - refundowana. Tak sobie myślę BYou, że może dlatego? I w szpitalu dziecięcym, i tu, przy szpitalu neuro-dziecięcym jest jedna szczepionka. może prywatnie by coś zaproponowali? z drugiej strony jeśli był wybór to dotąd zawsze nam go dawali...

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

jest się czym chwalić!!!!

Kochana, sto lat!!! Niech marzenia się spełniają i niech Ci się darzy!!!!!!!!
za piekne pokazywanie

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, później nadrobię, chciałam wam tylko napisać, że jednak pojechałam rano do lekarza bo przy ząbkowaniu jednak nie powinna mieć gorączki ok 40st i okazalo się,że to angina, całe gardło zaniesione. Dostała antybiotyk. Biedna, a ja jej dawałam schłodzone gryzaki żeby jej ulzyć, a to nie zęby eeeech dobrze,że jednak poszłam, mam nadzieje,że od razu po leku poczuje się lepiej, już o 12 dałam jej 1 dawkę.
Angina jest choroba zakaźną, przenosi sie droga kropelkową, nie mam pojęcia gdzie mogła to zlapać nikt nie jest chory w naszym otoczeniu.
dużo zdrówka

Cytat:
podwojny prezent, paragon mamusia zgubila (podobno) - ale to niewazne, czy ryzykowac bez gwarancji? (jak cos sie bedzie dzialo, to pewnie musimy pokryc koszty naprawy)
patrząc z perspektywy czasu mamy foteliki oba po Julce i nie był potrzebny paragon
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 19:17   #3052
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
Zamowiłam tort - malinowy z bitą smietaną na tartych orzechach . sama zrobie brownie ,ciastka czekolad. . musze jeszcze wymyslic cos na obiad -może udzcce z indyka ,pieczone ziemniaczki ,losos w ciescie z warzywami , sałatka z gruszką i lazurem ....
dajesz kochana przepis albo linka jak sprawdzony to kupuję

Cytat:
Agateczka mi sie czesto zdarza nie odpisac na wszytsko - bo najnormalniej brakuje mi czasu,a chce sie wbic w aktualny watek - czasami zdarza sie, ze zapomne odpisac, bo jak czytam wczesniej to w myslach odpowiadam -- i najnormalniej pozniej zapominam odpisac myslac, ze to juz pisalam i jeszcze inne powody jak niezauwazenie posta, brak weny, nie wiadomo co napisac, nie znam sie na temacie, temat mnie nie inetresuje (jak np. ZUSy srusy) itd. i mam andzieje, ze bedziesz pisac czesciej, im wiecej postow tym jakos latwoej sie do nich odniesc
ja tez tak mam, nie lubię się mądrzyć na temat na którym sie totalnie nie znam, nie umiem tez zbytnio słodzić i klepać kogos po plecach mowiać "bedzie dobrze", zwłaszcza jesli znam tylko sytuacje z kilku postów

mnie też nikt nie odpisuje prawie
dobra, żartowałam z tym drugim; to miłe jak ktos sie od CIebie zwraca, cytuje ale bez przesady, focha strzelać nie będę ze mnie nikt nie lubi , w realu tez tak mam; zwłaszcza niekorzystnie wychodzę w pierwszym poznaniu, poźniej podobno lepiej; buhaha straszna jestem

co do tych wózków to ja tez bym córy zwłaszcza w samej sukieneczce i majteczkach nie posadziła,zreszta ja sie probuje organizować tak zeby dzieciaków nie zabierac na zakupy to taka moja chwila wytchnienia, czas wolny; masakra nie? powinna być kosmetyczka albo kafka z kolezanką
Stary 2014-03-05, 19:40   #3053
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:

piszu-piszu-piszu-piszu

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-03-05, 19:52   #3054
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
M. zadowolony, usmiechniety, bardzo mu sie podoba jazda tym wozkiem
najważniejsze!!!

Cytat:
Agateczka, powiem Ci, że ja też piszę w sumie codziennie i nie wszystko co pisze jest zauważane/komentowane. Wiele razy czułam się jakbym pisała sama do siebie
dużo spamuję i też często mam takie wrażenie... tylko co z tego? piszę mniej? będę pisać mniej? no way

Każdy potrzebuje akceptacji. Myślę, że i BYou, i Małpka. Żal mam jedynie do Moniki (), bo ona się nie chwali. a ma czym i ja bardzo czekam na te chwalenie. na szczęście ma bloga oraz czasem da coś się doczytać między wierszami:coo l:.

Cytat:
ja myję Z rączki kilka razy dziennie, a
ja też (T.). i wcale nie uważam że to natręctwo...

Cytat:
ile razy ja cos pisze ... tyle słow natrzaskanych ...

Cytat:
to ja się obrażam

foch.
fochem.
pogania(m).

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 20:08   #3055
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

I poleciala :-( .... Ledwo co dzwi zamknela od auta Milun dal znowu popis placzu -3 raz dzis, moglby te zeby wyjsc ( ida na raz gorne 1 i dolne 2 )

Aaaa
Bo zapomnialam
- Scarllet / kawal z tesciowa niezly mama o malo obiadem sie nie udlawila

TASIU .... Jak tam kochana 3masz sie jakos...??

No nic ide spac. Dobrej nocy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 20:10   #3056
Malpka
Zakorzenienie

a wiecie co mamy drugą górną czwórkę

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Wrzucam foto mojego roczniaka

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Dzięki za kciuki!KAcoer-zdrowy chłop-tak powiedziała p. doktorMA jakąs strunę w zstawce, o którą-szczególnie w czasie infekcji moz.e zahaczać krew i stąd te szmery0tak nam wytumaczyła na chłopski rozum, ale mówi, ze to nie żadna wada, taka urodaNastępna wizyta, jak pójdzie do szkoły ok 7 roku życia;D

A czekając na echo K. widział jak starsi koledzy chodzą i zaczął po korytarzu chodzić za reke do tej pory zrobił 1-2 kroki i na kolana, a od teraz łapie mnie za reke i spacerujemy Z tej okazji zakupilimsy dziś "sandałki po domu" w ambrze i na lato moze bedą jeszcze i chce kupic trzewiki, ale nie wiem wcale jakie...jakie sa wytyczna..za kostkę, i co dalej? DOdatkowo nocnik, szczorkę do zebów-taką niesilikonową;p, samochodzik i kilka innych drobizagów z nagrode za przykładną postawe podczas badaniaJAko jedyny nie wył;D I nie ma już wpisane na wyniku "płaczliwy"
Ide czytać dalej 92strona
super ze Kacper zdrowy i brawa za chodzenie

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Nestelle, tak, w niedzielę odzyskał apetyt i świetny humor, od poniedziałku chodzi do żłobka. Jest nieźle. Wychodzi przeszczęśliwy, a bałam się, że będzie przeżywał i będzie markotny.

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
ostatnio upodobał sobie wózek dla lalek bo miał kółka
Karola w wózku też długo intereasowały tylko kółka nawet kładł sobie wózek i kręcił kółkami i ile radości z tego było
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 20:13   #3057
Moderna
Zakorzenienie

Marsello wlasnie apdl w objecia Orfeusza mial tylko jedna drzemke przedpoludniowa, ciekawe jaka bedzie nocka - obiecuje sobie wiele

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
Karola w wózku też długo intereasowały tylko kółka nawet kładł sobie wózek i kręcił kółkami i ile radości z tego było
hehe..
u nas tez dzisiaj wozek byl w inspeckji, a ile radosci
Stary 2014-03-05, 20:16   #3058
BYou
MBZ♥

Pani jakbyś Ty przestała pisać to jadę do Krakowa i za włosy przyciągam
A jeszcze wracając do misiów to Zosi ukochany został u Dziadków i teraz ma zastępczego ale to nie to samo więc Babcia już wysłała wędrowca
Ja bym chciała żeby Każda z nas czuła się tu dobrze, swojsko, żeby wróciły czasy sprzed kłótni, odejść. Czasem przeklinam dzień powstania grupy na fb

Moderna super, że nowa fura podpasowała

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Malpko za ząbka
Ależ zazdroszczę

Moderna haj fajfteż mam nadzieję na noc bez pobudksonów

Stary 2014-03-05, 20:19   #3059
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Marsello wlasnie apdl w objecia Orfeusza mial tylko jedna drzemke przedpoludniowa, ciekawe jaka bedzie nocka - obiecuje sobie wiele

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

hehe..
u nas tez dzisiaj wozek byl w inspeckji, a ile radosci
Zocha chrapie już od godziny, pobudka pewnie tradycyjnie o 6 rano....

Nasz stoi w piwnicy/samochodzie to inspekcji nie ma...

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Cytat:
A jeszcze wracając do misiów to Zosi ukochany został u Dziadków i teraz ma zastępczego ale to nie to samo więc Babcia już wysłała wędrowca
hihi, ja mam strategicznie 2 małpki kappahlowe spaniowe - jedna u nas, druga u Rodziców, czasem pożyczam jak którąś trzeba wysłać w strategiczną podróż w 1200 obrotów dookoła świata

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-03-05, 20:20   #3060
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
I poleciala :-( ....
spoko, spoko... wkrótce wróci

a zęby w końcu wyjdą...

Cytat:
a wiecie co mamy drugą górną czwórkę
ależ zębowe zaawansowanie no jak to dwulatek :P

Cytat:
hehe, T. to samo robi z pchaczem. łazi z krzesłem, a pchacza wywala i kręci

Cytat:
obiecuje sobie wiele
tak samo ja... drzemka od 9:55 do 12:05. ale się chyba - jak zwykle - przeliczę, bo jeszcze nie padł. konkubent mu czyta...

Muszę się poskarżyć. Byłam "na mieście" zawalczyć o tort. i tyłek blady...
zamówiłam w tradycyjnej cukierni. ciekawe czy zrobią tak jak chcę... chyba z 20 minut tłumaczyłam, a i tak mam wątpliwości:brzy dal:

jakbym mieszkała bliżej Małpki, to bym po prośbie cukierniczej poszła

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości