|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Cytat:
![]() Matka Sanepid
|
|
#3032 |
|
Zakorzenienie
|
bmma co tam u Was ??
|
|
|
|
#3033 |
|
MBZ♥
|
Tylko nie linczujcie
![]() Mnie razi jak widzę na zakupach dziecko wsadzone do wózka zakupowego w butach. Piszę o takim wózku gdzie nie ma tego siedziska dla dziecka. Wiadomo, że nie wkłada się tam jedzenia bez opakowań ale jednak:/ Moderna, sporo czasu tutaj na miejscu to kilka-kilkanaście minut ale na takie duże zakupy to jednak muszę trochę poświęcić. Najczęściej jedziemy z Mężem ale jak muszę sama z Zosią to wtedy biorę nosidło
|
|
|
|
#3034 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kiedyś poszliśmy do Pokoju dla matek w Galerii Handlowej- tam wiadomo wc, kran, dużo miejca, krzesło do karmienia. Wchodzimy a tam dwóch meneli myje się Zraziłam się do takich miejsc
|
|
|
|
|
#3035 |
|
Zakorzenienie
|
Scarlett dobrze, że dbasz o higienę Zosi ale chyba troszkę przesadzasz moim zdaniem oczywiście jeśli jesteście w domu i nigdzie nie wychodzicie a jej myjesz kilka razy dziennie rączki. Ja sobie obiecałam że tak nie będę robić bo niestety z otoczenia mam przykłady jak mamy co chwilę latały myć rączki dzieciom bo wzięła w piaskownicy pożyczyła łopatkę od innego dziecka, albo podniosło listek z trawnika na podwórku gdzie tylko oni przebywali ... no i dziecko poszło do przedszkola to zaczęły się szpitale, choroby i każdy lekarz się pytał czy oby za sterylnie nie były wychowywane oczywiście z kolejnymi dziećmi już tak nie postępują.
Oczywiście ja wiem że to nie reguła i są dzieci które chorują i które nie chorują no ale nie chcę być przewrażliwiona
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2014-03-05 o 17:49 |
|
|
|
#3036 |
|
MBZ♥
|
Oliwka czy Ty dostajesz moje pw czy mnie olewasz i nie odpisujesz
Demeter mam to samo powstrzymuje mnie tylko drzemka Roszpunki![]() Nestelle u nas w niewielu sklepach są jeszcze wózki na monety, właśnie przez żuli bo byli tak namolni od kiedy pieniędzy nie ma, pomagaczy brak
|
|
|
|
#3037 |
|
Zakorzenienie
|
BYou nie nie olewam Cię skądże
|
|
|
|
#3038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zresztą nie kojarze sklepow z wozkami bez tych siedzisk????? sa takie? ale tez nawet jakby były i miałabym wsadzić to chyba jednak butow bym nie zdiela ....
|
|
#3039 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3040 |
|
MBZ♥
|
Oliwka zgadzam się z Tobą
![]() To będę pisać jeszcze raz Nestelle u nas są takie i często taki własnie widok.
|
|
|
|
#3041 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tam zakupy robię piorunem (o ile nie robię ich przez internet, wtedy jeszcze szybszym), lista w listonicu i tylko odklikuję co już mam, kupuję stale te same rzeczy, to już po ciemku w sklepie bym znalazła - a jak już kupuję to sporo, bo jedziemy tak jakoś 2x/mc ja też czytam wszystko, ale cytować wszystko i wykasowywać, żeby post nie miał całej strony i zostawiać tylko fragment to trwa wieki.... więc teraz z góry dziękuję za wszystkie przeszłe, teraźniejsze i przyszłe miłe słowa za które nie podziękowałam (co mi się cytować nie chciało) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() :brzyda l:
|
|
#3042 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3043 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3044 |
|
Zadomowienie
|
Biegam za małą po domu
|
#3045 |
|
MBZ♥
|
Demeter jest duży wózek na zakupy pod lidlem np. Nie ma tego siedziska co Nestelle wklejała link na ten ochraniacz-tam gdzie dajesz świeżutkie bagietki prosto z pieca, pomidorki z ryneczku to tam siedzi dziecko
![]() ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Scarlett ja mam wybujałą wyobraźnie-przesadziłaś z tą kupą
|
|
|
|
#3046 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie no u nas się z tym nie spotkałam .nawet menela w galerii nie widzialam Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
a nawet gdyby nie miały to jedzenia bez torebki -folii bym nie wsadziła ,obojętnie czy tam dziecko siedziało czy kto inny ....
|
|
#3047 |
|
Zakorzenienie
|
natrzaskalyscie tyle, ze nie mam czasu cytowac, wiec wiekszosc postow oleje
(ale przeczytalam wszystko )Agateczka mi sie czesto zdarza nie odpisac na wszytsko - bo najnormalniej brakuje mi czasu,a chce sie wbic w aktualny watek - czasami zdarza sie, ze zapomne odpisac, bo jak czytam wczesniej to w myslach odpowiadam -- i najnormalniej pozniej zapominam odpisac myslac, ze to juz pisalam i jeszcze inne powody jak niezauwazenie posta, brak weny, nie wiadomo co napisac, nie znam sie na temacie, temat mnie nie inetresuje (jak np. ZUSy srusy) itd. i mam andzieje, ze bedziesz pisac czesciej, im wiecej postow tym jakos latwoej sie do nich odniesc ![]() oliwka ja tez sie zgadzam, bo nie zwracam wiekszej uwagi na takie rzeczy jak wozek zakupowy, klamki w urzedach, szybka w autobusie itp. - chyba musialabym wszystko dezynfekowac - a przeciez jak ja otworze drzwi to pozniej tez dotykam dziecko ![]() ale co do przedszkola sie nie zgodze - bo niestety wlasnie pojscie do prredszkola samo w sobie wiaze sie z chorobami - nagle dziecko z wyizolowanego mieszkania trafia na skupisko dzeici, o zarazenie jest naprawde latwo, a do tego dochodzi niewycwiczony system immunologiczny. I ja mysle, ze higiena jakos nie za wiele ma tu do rzeczy - choc przesadna sterylizacja na pewno nie jest zdrowa
|
#3048 |
|
Wtajemniczenie
|
Ok już wiem jaki
|
|
|
|
#3050 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
czy to lato czy zima... Cytat:
u nas jest to samo, z oka jej nie mogę spuścićCytat:
Cytat:
(ktoś kto umie szyć pewnie nie miałby problemu z takim czymś i pewnie wyszłoby taniej![]() Cytat:
bleeeeeeeee
|
|
#3051 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej
ja znów daleko w lesie czemu wy tak dużo piszecie ![]() odpowiadam tak co nie co ![]() Cytat:
Cytat:
ode mnie rówznież najlepszego Cytat:
za piekne pokazywanieCytat:
Cytat:
|
|
#3052 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
mnie też nikt nie odpisuje prawie dobra, żartowałam z tym drugim; to miłe jak ktos sie od CIebie zwraca, cytuje ale bez przesady, focha strzelać nie będę ze mnie nikt nie lubi , w realu tez tak mam; zwłaszcza niekorzystnie wychodzę w pierwszym poznaniu, poźniej podobno lepiej; buhaha straszna jestemco do tych wózków to ja tez bym córy zwłaszcza w samej sukieneczce i majteczkach nie posadziła,zreszta ja sie probuje organizować tak zeby dzieciaków nie zabierac na zakupy to taka moja chwila wytchnienia, czas wolny; masakra nie? powinna być kosmetyczka albo kafka z kolezanką
|
|
#3053 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3054 | |
|
Zakorzenienie
|
najważniejsze!!!
Cytat:
Każdy potrzebuje akceptacji. Myślę, że i BYou, i Małpka. Żal mam jedynie do Moniki ( ![]() :coo l:. ja też (T.). i wcale nie uważam że to natręctwo... to ja się obrażam foch. fochem. pogania(m).
|
|
|
#3055 |
|
Zakorzenienie
|
I poleciala :-( .... Ledwo co dzwi zamknela od auta Milun dal znowu popis placzu -3 raz dzis, moglby te zeby wyjsc ( ida na raz gorne 1 i dolne 2
) Aaaa Bo zapomnialam - Scarllet / kawal z tesciowa niezly mama o malo obiadem sie nie udlawila TASIU .... Jak tam kochana 3masz sie jakos...?? No nic ide spac. Dobrej nocy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3056 | ||
|
Zakorzenienie
|
a wiecie co mamy drugą górną czwórkę
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Karola w wózku też długo intereasowały tylko kółka nawet kładł sobie wózek i kręcił kółkami i ile radości z tego było
|
|
#3057 | |
|
Zakorzenienie
|
Marsello wlasnie apdl w objecia Orfeusza
mial tylko jedna drzemke przedpoludniowa, ciekawe jaka bedzie nocka - obiecuje sobie wiele ![]() ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
![]() u nas tez dzisiaj wozek byl w inspeckji, a ile radosci
|
|
#3058 |
|
MBZ♥
|
Pani jakbyś Ty przestała pisać to jadę do Krakowa i za włosy przyciągam
![]() A jeszcze wracając do misiów to Zosi ukochany został u Dziadków i teraz ma zastępczego ale to nie to samo więc Babcia już wysłała wędrowca![]() Ja bym chciała żeby Każda z nas czuła się tu dobrze, swojsko, żeby wróciły czasy sprzed kłótni, odejść. Czasem przeklinam dzień powstania grupy na fb ![]() Moderna super, że nowa fura podpasowała ![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Malpko za ząbkaAleż zazdroszczę Moderna haj fajf też mam nadzieję na noc bez pobudksonów
|
|
|
|
#3059 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nasz stoi w piwnicy/samochodzie to inspekcji nie ma... ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
|
|
#3060 | |
|
Zakorzenienie
|
spoko, spoko... wkrótce wróci
a zęby w końcu wyjdą... ![]() ![]() ależ zębowe zaawansowanie no jak to dwulatek :PCytat:
![]() ![]() tak samo ja... drzemka od 9:55 do 12:05. ale się chyba - jak zwykle - przeliczę, bo jeszcze nie padł. konkubent mu czyta... Muszę się poskarżyć. Byłam "na mieście" zawalczyć o tort. i tyłek blady... zamówiłam w tradycyjnej cukierni. ciekawe czy zrobią tak jak chcę... chyba z 20 minut tłumaczyłam, a i tak mam wątpliwości :brzy dal:jakbym mieszkała bliżej Małpki, to bym po prośbie cukierniczej poszła
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.

ostatnio widziałam, że wyszła taka książka matka sanepid - to nie moja, ale przydomek pasuje

tutaj na miejscu to kilka-kilkanaście minut ale na takie duże zakupy to jednak muszę trochę poświęcić. Najczęściej jedziemy z Mężem ale jak muszę sama z Zosią to wtedy biorę nosidło
Zraziłam się do takich miejsc
powstrzymuje mnie tylko drzemka Roszpunki

(ale przeczytalam wszystko 

(ktoś kto umie szyć pewnie nie miałby problemu z takim czymś i pewnie wyszłoby taniej
bleeeeeeeee
(nie wiem po co i dlaczego... chyba neuro chciała się wykazać... sama powiedziała, że nawet nie ma sensu go badać, bo widać, że nic nie wybada... oczywiście przypilnowałam badania i wszystko OK. Torreso pokazał jej wszystkie zegarki w gabinecie, odchylił jej mankiet
za piekne pokazywanie
(podobno) - ale to niewazne, czy ryzykowac bez gwarancji? (jak cos sie bedzie dzialo, to pewnie musimy pokryc koszty naprawy)
05.07.2008