|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VIII część! | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,94% |
| Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? |
|
2 | 5,88% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię |
|
11 | 32,35% |
| W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia |
|
5 | 14,71% |
| Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy |
|
1 | 2,94% |
| Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają |
|
0 | 0% |
| Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci |
|
5 | 14,71% |
| Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku |
|
9 | 26,47% |
| Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
Njwyzej pochodze tak i poudaje, ze to tak mialo byc. |
|
|
|
|
#782 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#783 | |||||||
|
Rozeznanie
|
LOGOASIA wszystkiego co najlepsze
Cytat:
![]() dlatego ja z reguly staram sie nie cieszyc i nie chwalic, bo zaraz potem zmienia sie na gorsze :/ Cytat:
![]() gratki za wage ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a cwiczenia dla mnie to byl temat tabu ![]() ale tak czytalam z zazdroscia jak tu dziewczyny pisaly, ze cwicza i w koncu sie wzielam za siebie. najtrudniejszy poczatek. teraz juz prawie dwa tygodnie zlecialo i polubilam cwiczenia ![]() mam jeszcze troche problemow z waga, bo slodkie mnie gubi. ale staram sie... Cytat:
![]() Ewacia ladnego masz rozrabiake ![]() Ale jestem wypruta po tych dzisiejszych cwiczeniacvh chyba chwilke sie poloze z Jakubem ![]() wlasnie mnie wola wiec lece.
|
|
|
#784 | ||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
A skąd u Ciebie taka znajomość drinków? ![]() Ja tam jestem prosta baba, daj mi Reddsa jabłkowego i jestem happy ![]() Podoba mi się tez pomysł z sugestią gdzie kto ma siedzieć. Jabłuszka ekstra! W ogóle bardzo bym chciała okrągłe stoły. Jak byłam na weselach to jeszcze sie z tym nie spotkałam, ale jak tak podglądam, to mega mi się to podoba. Goście się widzą, swobodnie rozmawiają, można lepiej zorganizować dekoracje. Ciekawe czy na salach gdzieś w pobliżu jest w ogóle szansa na takie coś. Cytat:
Tylko chyba w takim wypadku raczej wręczaliście osobiście, co ?
|
|
#785 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochana cierpliwości, będzie dobrze
Problem w tym,że mnie tej cierpliwości już zaczyna brakować.Skąd ją brać,jak się jej nauczyć? [/QUOTE] Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
#786 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() No ale mówię Ci, lepiej się wstrzymaj, bo narobisz sobie krzywdy
|
|
#787 | ||||
|
Zakorzenienie
|
no to jednak waga dobrze pokazała
to będzie ok 0,6 kg ![]() Cytat:
zuch chłopak Cytat:
ale tak to jest jak się samemu majstruje przy włosach, ja też kiedyś z mamą zaczęłam farbować włosy i to jeszcze jakoś przed północą 23 grudnia i zamiast pięknych blond pasemek miałam pomarańczowe... takie prawdziwie pomarańczowe także w święta byłam bardzo wyjściowa mhm i sama jednak już nic nie czynię z włosami ![]() Cytat:
brawa dla Oluni ![]() Cytat:
|
|
#788 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Ale oczywiscie glupia jestem i nie wyciagnelam zadnych wnioskow ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
No zwykle farby spoko, ale z rozjasnianiem jest juz gorzej.Juz mi przeszla ochota na blond |
||
|
|
|
#789 | ||
|
Wtajemniczenie
|
LOGOASIA wszystkiego co najlepsze
Cytat:
Cytat:
ps co do adriana to już nic nie pisze bo szkoda waszych kompów ![]() ps dzisiaj/odpikać /jeszcze nic nie zrobił a nawet sprzatał ze mną pokój i mył szafki i pięknie mi zjadł śniadanie i zupke
|
||
|
|
|
#790 |
|
BAN stały
|
Aha tesciowa wczoraj sie pytala jak tam Janek, ja mowie, ze nie chce cos jesc.To ona na to, ze to dlatego, ze mu daje niedobre, powinnam mu sama ugotowac,ziemniaka i ze smietanka slodka, no i solic i wegety dodac.
|
|
|
|
#791 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze taka mnie refleksja naszła bo kupuje spodenki z nexta dla Oli i zaczęłam myśleć że wystarczy mi na rozmiar 80 i już pasowałoby żeby nikt nie robił prezentów ciuchowych bo po co wsumie aż tyle... no i właśnie bo chodzi o to że wiele z takich prezentów Ola w ogóle nie załozyła :/ i aż mi szkoda tych ubranek że nie noszone ale no cóż no np bluza bardzo gruba z c&a... no ładna bardzo ale nie mam gdzie jej ubrać bo jak ubieram body długi, czy body krótki i bluzeczka to na to już tylko kurtka i tyle, czy wcześniej kombinezon, a bluza? hm. na szczęście spodnie z kompletu zostały chociaż wykorzystane.
albo no body na rozmiar 98 o których ostatnio pisałam, no brak wyobraźni, ale to najlepsze że to od ludzi którzy mają dzieci? yyymmm. no i wiele wiele takich prezentów mamy, albo 100% poliester czy w ogóle jakieś materiały sztuczne mega. pajac poliestrowy itp, no piękny jest ale pewnie Ola by się w nim upociła w nocy szkoda no kurde.
|
#792 | |
|
Zakorzenienie
|
Ucięło mi wcześniej BRAWA DLA ANTKA I OLI
![]() Cytat:
Bardzo fajna sprawa, bo dużo łatwiej rozmawiać i podchodzić do ludzi I rozsadzonych gości - to już ze względów na różne...hmm... animozje w mojej rodzinie Wolałam nie stwarzać sytuacji, że przy jednym stole znajdą się niektórzy... a ogóle musiałam kilka osób po przeciwległych końcach sali usadzić W trakcie wesela jak chcieli to się przesiadali, dosiadali, etc... ale każdyw wiedział gdzie jego miejsce ![]() Zdecydowaną większość wręczaliśmy osobiście - tylko do chrzestnej do Niemiec wysyłaliśmy pocztą Ale w sumie i tak się raczej osobiście zaprasza, wiec co za różnica![]() A jaka radocha była z produkcją i korkowaniem - prawie tak duża, jak przy składaniu łódeczek, na których były nazwiska - na stoły
|
|
|
|
|
#793 |
|
BAN stały
|
I jeszcze mowi, ze kupila mu spodnie i pare oszulek 74v jak przyjedziemy na swieta, a nawet nie spytala czy my mamy zamiar wogole przyjezdzac.
2 dni jazdy z bagazami (auto male)na glowie i 2 dni pobytu(bo nie wszyscy pracuja w szkole i maja tyle wolnego co ona, ale o tym czesto zapomina). ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Co do wlosow to mam nadzieje, te sie po paru myciach to przy glowie troche stonuje, wtedy bedzewi ok. |
|
|
|
#794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niestety fakt posiadania własnego dziecka nie gwarantuje, że dostaniesz coś sensownego... a w sumie powinien ![]() Cześć prezentów na Allegro zawsze można wystawić - są tacy, co kochają poliester
|
|
|
|
|
#795 |
|
Zakorzenienie
|
pokażesz spodenki?
|
#796 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
w podziękowaniu przyniosła serum BIOLIQ
|
|
|
#797 |
|
Zakorzenienie
|
Michaś kończy dziś 5 miesięcy ![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- uciekam na spacer,muszę do pracy zajrzeć bo maja list do mnie,a pit już mam,także się dygam co to? ![]() będępo 15 i poczytam co u Was
|
#798 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wszystkiego najlepszego logoasia! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#799 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#800 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
dziekuje
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#801 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratulacje dla Michasia z okazji ukończenia pięciu miesięcy
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
#802 |
|
Zakorzenienie
|
myślę nad kupnem getrów/rajstop takich z gumowymi kolanami (bo chyba są takie? jeszcze nie oglądałam) boo Ola się ślizga czy na macie ed czy na parkiecie, a bez spodenek to trochę chłodno chyba, a w takich z tymi kolankami specjalnymi to może i szybciej zrozumie pełzanie czy raczkowanie
|
#803 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Takie słowa podnoszą mnie ba duchu i dają odrobinę nadziei,że może jednak ten zły czas minie i oby moje dziecko w końcu odnalazło się w tym świecieWysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#804 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze, nie nadrobie...
jak natka spi to ogarniam dom i ogrod. jak nie spi to staram sie wmusic - to wlasciwe slowo - 30 ml mleka albo z 2-3 lyzeczki kleiku dlatego bede na forum w wielkiego doskoku i raczej do zadnej wypowiedzi sie nie odniose... ale klub ogarniam wiec tam bede czesciej |
|
|
|
#805 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma się co smucić![]() Cytat:
A Reddsa tez lubię. Ale oczywiście posiłkowałam się moim osobistym doradcą barmanem-google![]() tak, okrągłe stoły są super ![]() Cytat:
my już w ogóle nie dostajemy ubranek, może jedynie to co od mojej mamy. Ale może to lepiej,przynajmniej kupuję wedle mojego gustu wolę to niż nietrafione prezenty
|
|
#806 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() stół słodlki tez nie taki sliczny bo to była by kupa kasy, ale mieliśmy pod kolor i były tam takie słodycze na jeden gryz na papierkach typu babeczki mini serniczki mini szarlotki itd super sprawa generalnie cały stół róznych słodyczy a no i tort po obiedzie przynajmniej kazdy zjadł i pamięta ze był ![]() gości tez pousadzałam ale przy tradycyjnych stołach bo mimo ze okrągle wyglądaja pięknie byłam na dwóch weselach z takimi stołami i mi to nie pasowało bo słyszałam tylko to co mówią osoby siedzące po prawej lewej a nie słyszałam co mówi osoba siedząca na przeciwko mnie mimo ze stoły byly 8 osobowe to były wielkie a na środku stały kwiaty wielkie.. a drugi raz była sala jedna do tańców i ze stolami to juz wogole porozmawiac się nie dało przy okrągłych bo były jakby wzdłuż parkietu ![]() Cytat:
albo body i kombinezon dalej ![]() a co do body 98 to ja np mam i sobie chwalic będe dopóki Filip nie będzie chodził jakoś sobie nie wyobrażam odkrych pleców jak będzie czworakował itd, a TŻa bratanice 3 letnie noszą body np w zimie na łyżwy w lato na rowerek właśnie zeby w ruchu plecy były zakryte a gdzie sprzedajesz?? kama - moim zdaniem 450 to mało za majówke, ale przy wydatkach innych bym odpuściła logoasia- Sto lat! ![]()
|
|
|
#807 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może jest nadzieja, że się wszystko odwróci![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#808 |
|
Zakorzenienie
|
Ewacia chciałam napisać że pomysłowość Twojego Adrianka Majeranka mnie rozwala
Filip lezy w łóżeczku z melodyjką i ma iść spać ale się bawi i doszłam do ciekawego wniosku... obniżamy poziom bo to naprawdę staje się już niebezpieczne
|
|
#809 | |
|
Zakorzenienie
|
Zdrówka dla niego.Cytat:
|
|
|
|
|
#810 |
|
Zadomowienie
|
wyprawiłam swoich chłopaków na spacer i zaraz zabieram się za sprzątanie, ale tak mi się nie chce:/
ewacia uwielbiam Twojego Adiego! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:22.

O 2:20 chciała chyba zacząć dzień
[COLOR="Silver"]

ale może to zależy od regionu
i tylko się użalam nad sobą zamiast zabrać do roboty, obiecałam sobie ćwiczenia od 1 grudnia, jest marzec a ja nawet raz nie ćwiczyłam 
to wam jeszcze napisze skoro was tak adi rozrabiaka rozbawił jak to go ostatnio wykąpałam