|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VIII część! | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,94% |
| Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? |
|
2 | 5,88% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię |
|
11 | 32,35% |
| W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia |
|
5 | 14,71% |
| Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy |
|
1 | 2,94% |
| Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają |
|
0 | 0% |
| Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci |
|
5 | 14,71% |
| Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku |
|
9 | 26,47% |
| Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
![]() waży 7040g, ma 70 cm resztę napiszę później, jak wszystko nadrobię, a wizyta trochę mnie przeraziła ![]() Cytat:
mam nadzieję, że się nie obrazisz, ale z kinderbalem mi skojarzyło ![]() ja miałam kolory dość oklepane, kremowy i fiolet Cytat:
![]() a ta dziewczyna próbowała chusty albo nosidła? Cytat:
no niby do tej pory w rodzinie słyszę, że to było najlepsze wesele, na jakim byli, ale ja jak pomyślę o tych przygotowaniach to mi się słabo robiCytat:
Cytat:
chyba bym na zawał padła ![]()
|
||||||
|
|
|
#842 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
Jestem w trakcie nadrabiania i zatrzymalam sie na pytaniu kasiuni o tort. Polecę Ci ten bo pyszny i łatwy http://slodkowytrawnie.blox.pl/2010/...ietankowy.html Ile razy go robie to wszyscy sie zachwycają
grunt to dobra śmietana. Użyła piątnicy z TescoEdytowane przez LaLoca Czas edycji: 2014-03-06 o 15:28 |
|
|
|
#843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mniamm
|
|
#844 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Aha jeszcz wlosy mi tak szybko rosna, ze po tycg 1,5-2 miesiacach nawet nie zdazylam miec odrostow za bardzo. ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- ![]() To zdjecie sprzed kilku lat.Zeszlam z ciemnego brazu, ale wlosy mi sie strasznie zniszczyly, a nie wiedzialam o istnieniu keratynowania ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Sorry, nie chcialam was wystraszyc |
|
|
|
|
#845 |
|
Wtajemniczenie
|
A my się już dwa razy spotkałyśmy z Inwersją
bardzo sympatyczna dziewczyna
|
#846 |
|
Zakorzenienie
|
bo to juz nie kontemnery pck a zwyklej firmy ktora sortuje te ciuchy i wlasnie do lumpow sprzedaje. ale dla mnie to tez dobrze bo ludzie maja przy sorcie prace dzieki temu a moje ciuchy komus sie przydadza a nie wyladuja na smietniku
|
|
|
|
#847 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
![]() bo się zarumienie ![]() ale Tyś też sympatyczna, a do tego dżaga, lady in red
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2014-03-06 o 15:58 |
|
|
|
|
#848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie no wsumie racja z bodami, w zimie mogą się przydać czy właśnie wtedy kiedy jest narażenie przewiania pleców i nienajlepsze gatunkowo ale dobra już nie marudzę aha i ja cieszę się z tych prezentów które dostajemy naprawdę, żeby nie było że prezent dostaje Ola a ja wybrzydzam, nie nie tylko nie wiem czy dobrze to ujęłam w poprzedniej wiadomości - szkoda mi że niektórych ubranek nie ubierzemy po prostu ![]() pierwszą turę 0-3 sprzedałam znajomej dla jej siostry teraz muszę się jej zapytać czy weźmie następne, jeśli nie to na allegro ![]() narazie kupiłam nakolanniki 1 parę z najtańszą przesyłką i zobaczę jak się sprawdzą http://allegro.pl/nakolanniki-ochran...981071384.html
|
|
#849 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#850 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję że wszystko dobrze... Cytat:
Daj znać jak coś znajdziesz. Cytat:
![]() Cytat:
Powodzenia! Cytat:
Może nadmiar emocji, może trochę go boli.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Piękna waga! Ale urosła! A ja się zaczynam poważnie martwić wagą Zuzki a raczej jej przybieraniem. Co z tego że 50 centyl, jak spadła z 75. i przybiera po 50g na tydzień, a nie 250 jak wcześniej. Jutro idę do pediatry, zważyć, zastanowić się, co dalej. Dziś poszło 5 duużych kup. To przecież nie jest normalne. A mleka nie piłam/nie jadłam. Pszczoua, pytałaś, a nie zacytowało mi, na razie rozmawiałam z lekarką i uzgodniłyśmy, że dopóki są te niewyjaśnione kupki to nie rozszerzamy diety. Ale zobaczymy co powie jutro... Martwię się już...
|
|
#851 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
gratulacje
Cytat:
![]() Cytat:
za skończone miesiące i próby obracaniadziękuję Cytat:
![]() Cytat:
![]() albo coś jak tort, bo ciasto z zakalcem, masa pycha, ale tyle jej zjadłam, że zabrakło na dokładne obsmarowanie boków, a dekoracja taka, że mogłam lepiej nie robić ![]() Inwersja, mam do Ciebie pytanie: mamy zrobić badanie na krew utajoną, czy mam tak normalnie zebrać kupę z pampka ile jej potrzeba? i w jakich warunkach przechowywać?
|
||||
|
|
|
#852 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#853 |
|
dryfuję słowami
|
tak, normalnie zebrać, ja zebrałam na tej szpatułce tyle ile mi weszło. żeby im nie brakło. a przechowywać w lodówce.
|
|
#855 |
|
dryfuję słowami
|
nie. po prostu zebrałam na szpatułkę tyle ile mi weszło na raz.
|
|
#857 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Antosia za przekręty Cytat:
leki po 3 dniach powinny juz przynieść poprawę, może zła diagnoza lub za słabe leki ? Cytat:
![]() Cytat:
oby mu tylko do głowy nie przyszły kąiele zimą w Zalewie ps moi rodzice mieszkają niedaleko Zalewu Cytat:
za przekrętCytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- no i jestem już na bieżąco ![]() ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- dziękuje za gratki dla Michasia na 5 miesięcy ![]() od 5 dni Michaś wcina marchewkę ,dziś dostał pół słoiczka,zjadł pięknie,smakuje mu ciekawe jak inne smaki
09-07-2011 ![]() 06-10-2013 Michaś 07-04-2015 Kamiś Edytowane przez Aaamelkaa Czas edycji: 2014-03-06 o 16:52 |
||||||
|
|
|
#858 |
|
Zakorzenienie
|
a! bym zapomniała- Wszystkiego najlepszego za skończone miesiące
![]()
|
#859 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłyśmy od lekarza...
Ale o tym potem. Help me! Dostałam tę kaszkę jaglaną z Holle, jak mam ją zrobić na swoim mleczku? Pszczoua jesteś?Ty chyba tak robisz?Ktokolwiek wie?
|
#860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#861 |
|
Wtajemniczenie
|
Obiad gotowy, tort gotowy, a mąż dzwoni, że będzie godzinę później
![]() To może o wizycie słów kilka Mamy skierowanie na usg brzucha, badanie moczu i krew utajoną, bo lekarz stwierdził, że ten płacz i marudzenie raczej nie bierze się z niczego. Przez całe 40minut wizyty Miłek wył, żadna zabawka go nie uspokoiła, nic co robiłam zresztą po przyjściu do domu było to samo, dałam czopek glicerynowy i poszła kupa, dałam przeciwbólowy, wysmarowałam dziąsła i po paru minutach w końcu zjadł i padł.Mamy też syrop jakiś przeciwalergiczny, mamy dawać przez ok. 2 miesiące, jak te badania które zlecił nic nie wykażą, a po syropie nie będzie lepiej to dalsza diagnostyka, bo waga słabo rośnie, kupy kiepskie, marudzenie itd. Gluten mam podawać dalej, lekarz twierdzi, że jakby po nim było coś nie tak to raczej biegunka, a nie tak jak u nas - mniej kup niż wcześniej. Co do rozszerzania diety i tego jego dziwnego zalecenia, to twierdzi że tak mówią najnowsze badania i że w ostatnich 3 latach to się zmieniło. Że w 5 i 6 miesiącu życia jest najlepszy moment na wprowadzania wszelkich nowości, że wtedy organizm dziecka najlepiej zareaguje i powinien sie zapoznac z jak największą ilością smaków w małych ilosciach, a potem są znacznie większe szanse, że cos spowoduje uczulenie Przypomnę, że kazał nam podawać co dzień po 1 łyżeczce kilku różnych gotowanych warzyw i po jednej łyżeczce tartych surowych owoców
Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2014-03-06 o 16:54 |
|
|
|
#862 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrabiam ale nie wiem czy dam dzis rade...
Vea spodenki niestety nie sa 100% bawelna (40% bawelna 60% poliester) ale potrzebowalam czegos na juz a sa bardzo mile w dotyku i za ta cene zal bylo nie brac... A co do bluzeczki to jest 100% bawelna |
|
|
|
#863 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl ja kilka razy robiłam na swoim, ale dałam spokój i robię na wodzie ok 40stopni- lepsza konsystencja
|
#864 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Jak to jest taka ktora nie trzeba gotowac to chyba wystarczy do cieplego(Troche cieplejszego niz normalnie dziecko je )mleka dosypac, zamieszac i poczekac chwile.Przynajmniej moja sie tak robi, ale jest innej firmy. |
|
|
|
|
#865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do keratyny to znajoma fryzjerka bedzie mi nakładać za jakieś 2 tygodnie bo w przyszłym tygodniu schodzę z czarnych miałaś kiedys keratyne?
|
|
|
#866 |
|
Zakorzenienie
|
a jak pobrac jesli ma konsystencje wody?
popłakalam sie |
|
|
|
#867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#868 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie pepco jest daleko i nawet samochodem nie jest tam dobrze jechac bo kiepski dojazd
a szkoda bo fajne ciuchy tam czasem mozna kupić oglądałam właśnie kolejną gazetkę od 7 marca i zadowowe body na kr rękaw będą http://www.pepco.pl/gazetka#2
|
#869 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#870 |
|
czyli Endżi
|
Kurde, nie zdążę się już do wszystkiego odnieść
![]() dziękuję ślicznie za każdego posta w temacie moich weselnych refleksji ![]() Uwaga, to oficjalne - właśnie zaczęłam panikować, że z niczym nie zdążę! ![]() Jeszcze sie pochwale, że na jutro mam umówioną niespodziankę od my husband-to-be i idziemy na jakieś masaże Ucieszyłam się, ale obawiam się, że sobie narobię siary i zasnę na tym stole do masażu
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:20.

Kolor oczywiście zgodny z motywem przewodnim (może czerwień i biel? )
Co of kors nie znaczy, że nie chciałam łądnie wyglądać, mieć fajnej kapeli itp. Ale kupiłąm pierwszą suknię ślubną, którą przymierzyłam (doskonały wybór to był), pierwsze buty, pierwszą sukienkę na poprawiny, itp 

Zdrówka dla niego.

ile jej potrzeba? i w jakich warunkach przechowywać?

Przypomnę, że kazał nam podawać co dzień po 1 łyżeczce kilku różnych gotowanych warzyw i po jednej łyżeczce tartych surowych owoców