Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VIII część!
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,94%
Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 0 0%
Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? 2 5,88%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię 11 32,35%
W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia 5 14,71%
Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy 1 2,94%
Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają 0 0%
Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci 5 14,71%
Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku 9 26,47%
Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-06, 13:14   #811
vea7
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Michaś kończy dziś 5 miesięcy

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
no tak zrobię oddam czy sprzedam tak jak inne ubranka
U nas fajne są przechowywane dla następnego potomka
Niefajne trafiły do komisu

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
przeczytalam: "bylismy w kosciele posypac sie popiolem i dawali gerberki i deserki" heheheh i sobie pomyslalam w kosciele gerberki?

ja bym na Twoim miejscu zmienila pediatre bo tych zalet za duzo nie ma
Ja chcę taki kościół

Chyba na tym stanie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Dzięki.Fajnie,że chcecie jeszcze mnie "słuchać" Takie słowa podnoszą mnie ba duchu i dają odrobinę nadziei,że może jednak ten zły czas minie i oby moje dziecko w końcu odnalazło się w tym świecie
Na pewno minie
Każde dziecko w końcu dorasta i wyrasta, każda mama w końcu dochodzi do siebie Pamiętaj, że jesteś dla malucha najlepszą mamą i najważniejszą osobą na świecie... musicie tylko dopracować komunikację
Ja do tej pory nie wiem o co Jaskowi chodzi jak wyje, ale jak tylko się uśmiechnie to wiem, że chociaż co jakiś czas daję ciała, to mój synek jest szczęśliwym dzieciorem

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Filip lezy w łóżeczku z melodyjką i ma iść spać ale się bawi i doszłam do ciekawego wniosku... obniżamy poziom bo to naprawdę staje się już niebezpieczne
Ooo.. próbuje uciekać?

Jakiś mi Jasiek nieswój się po tym szczepieniu zrobił... a może to pogoda? Gorączka już spadła, a on nadal jakiś taki nieruchawy... głównie leży na pleckach i buczy, ewentualnie ziewa. Spać nie chce, bawić się nie chce, najedzony jest... ot, buczydło się włączyło

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 13:16   #812
jo_asiek
Zadomowienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Amelka brawo dla Michasia za kolejny miesiąc!!
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 13:26   #813
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość

U nas fajne są przechowywane dla następnego potomka

Ja chcę taki kościół

Chyba na tym stanie

Na pewno minie
Każde dziecko w końcu dorasta i wyrasta, każda mama w końcu dochodzi do siebie Pamiętaj, że jesteś dla malucha najlepszą mamą i najważniejszą osobą na świecie... musicie tylko dopracować komunikację
Ja do tej pory nie wiem o co Jaskowi chodzi jak wyje, ale jak tylko się uśmiechnie to wiem, że chociaż co jakiś czas daję ciała, to mój synek jest szczęśliwym dzieciorem

Ooo.. próbuje uciekać?

Jakiś mi Jasiek nieswój się po tym szczepieniu zrobił... a może to pogoda? Gorączka już spadła, a on nadal jakiś taki nieruchawy... głównie leży na pleckach i buczy, ewentualnie ziewa. Spać nie chce, bawić się nie chce, najedzony jest... ot, buczydło się włączyło
Oby,oby.Helenka generalnie też jest pogodna,uśmiecha się ,zaczepia,tylko to jej spanie.Ciekawe w jakim wieku wyrośnie z tego,oby jak najprędzej,co bym mogła w pełni się nią cieszyć

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-03-06, 13:28   #814
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Ewacia chciałam napisać że pomysłowość Twojego Adrianka Majeranka mnie rozwala

Filip lezy w łóżeczku z melodyjką i ma iść spać ale się bawi i doszłam do ciekawego wniosku... obniżamy poziom bo to naprawdę staje się już niebezpieczne
heh, pamietam jak artur pierwszy raz wstal w lozeczku (nie bylo na ostarnim poziomie) - akurat mielismy wieszac tv plaskie na haku kiedy ustal. i nie wiedzielismyczy rzucic tv i leciec do dziecka ktore moze wypasc z lozka czy powiesic tv i dopiero do niego isc

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 13:33   #815
kaska87
Zakorzenienie

takie ubranka dostał Miki od teściowej na pół roczku (z cartesika) a od drugiej babci kaskę i mamy mu coś kupić moje dziecko nie znosi tych ubranek, ale ja kocham jemu kupować

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 13:44   #816
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
takie ubranka dostał Miki od teściowej na pół roczku (z cartesika) a od drugiej babci kaskę i mamy mu coś kupić moje dziecko nie znosi tych ubranek, ale ja kocham jemu kupować

na początku zrozumiałam, że "nie znosi" jako nie lubi, bo mój na prawdę nie znosi się ubierać i rycy ile sił w płucach przy ubieraniu/przebieraniu
Stary 2014-03-06, 13:46   #817
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Oby,oby.Helenka generalnie też jest pogodna,uśmiecha się ,zaczepia,tylko to jej spanie.Ciekawe w jakim wieku wyrośnie z tego,oby jak najprędzej,co bym mogła w pełni się nią cieszyć
Jak Ci się Maciupa śmieje, gada i zaczepia, to jesteś świetną matką
A spanie... nie wiem co Ci powiedzieć... u Jaśka wynormalniało na początku 4 mc, chociaż nadal sam nie uśnie - trzeba usypiać

Dziewczyny, które same gotują paszę dzieciom - gdzie kupujecie warzywa na te zupki/soczki, etc. ? Normalnie w warzywniaku, jakieś bio czy eko ?

WYMIENIĘ

Stary 2014-03-06, 13:54   #818
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:

sliczne ubranka
ja ostatnio wypralam sterte nowych ciuchow od mojej mamy i wczoraj przyszla chrzestna Julki i je prasowala
Cytat:
Dzięki.Fajnie,że chcecie jeszcze mnie "słuchać" Takie słowa podnoszą mnie ba duchu i dają odrobinę nadziei,że może jednak ten zły czas minie i oby moje dziecko w końcu odnalazło się w tym świecie
ja trez jak wchodze tu na forum to od razu mi sie humor poprawia
Cytat:

Gratki dla Michasia!!
i z tego co pamietam to tez dzieciaczki Badzi i Lamponka dzis tez swietują

I świętujemy z Wami rowniez i my bo dzis Juleczka tez konczy 5 miesiecy

ale jestem glupia, gardlo mnie boli i mnie dusi a zjadlam ostra zupke vifona i mnie teraz pali ze nie moge oddychac

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

chcialam jeszcze tylko powiedziec ze Julka wczoraj pierwszy raz przekrecala sie z brzucha na plecy(wiem ze to takie bardziej spadanie niz przekrecanie) ale jak raz zczaila o co chodzi to sie rzucala na bok pare razy,chyba jej sie spodobalo
teraz czekam na prawdziwe przekrety

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

Edytowane przez czaszka_
Czas edycji: 2014-03-06 o 13:52
czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 13:56   #819
karolson
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny, które same gotują paszę dzieciom - gdzie kupujecie warzywa na te zupki/soczki, etc. ? Normalnie w warzywniaku, jakieś bio czy eko ?
ja kupiłam marchewkę bio, zwyklego brokuła w supermarkecie i sama mam mieszane uczucia.
teraz za radą pediatry jak już mnie weźmie na ugotowanie to kupie mrożonki hortexu

Kaska - fajne. Jaki to rozmiar? eh ja juz jak zaczyna się tekst o ubrankach to mówię ze 98 na lato potrzebne są tzn krotkie rękawki itd ... ja mam wrazenie że moje dziecię nie nosi wszytskiego ba ja nawet to wiem.. tez kwestia ze mam swoje ulubione ubrania dla niego a te co mi się mniej podobają zakładam jak reszta brudna, albo body na noc
Stary 2014-03-06, 13:57   #820
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

uciekam na spacer,muszę do pracy zajrzeć bo maja list do mnie,a pit już mam,także się dygam co to?

będępo 15 i poczytam co u Was
Brawa dla Michasia zdrówka życzę z okazji 5 miesięcy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-03-06, 14:00   #821
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak Ci się Maciupa śmieje, gada i zaczepia, to jesteś świetną matką
A spanie... nie wiem co Ci powiedzieć... u Jaśka wynormalniało na początku 4 mc, chociaż nadal sam nie uśnie - trzeba usypiać

Dziękuję,aż mi się cieplej na serduchu zrobiło

Stary 2014-03-06, 14:01   #822
karolson
Zakorzenienie

Cytat:

Ooo.. próbuje uciekać?
na jakiej zasadzie do komisu się oddaje bo chce oddać suknie ślubną tyle że to jedna rzecz a nie jak dzieciowych kilkadziesiąt?

nom lezy na plecach przekreca sie na bok noge opiera na szczebelkach rękami łapie szczebielki i górną barierkę i się próbuje podnosić
Stary 2014-03-06, 14:12   #823
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
powinno sie wazyc po wstaniu, wysikaniu i na golasa. Wtedy masz porownanie do poprzedniej wagi. No i nie codziennie.

Endzi nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie to tak 1,5 roku wczesniej to sale, orkiestre, kamerzyste/fotografa trzeba zalatwic.
my planowalismy wszystko 2 lata przed slubem i terminy na dj byly juz ledwo ledwo
Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość

ja to nawet nie lubię tych podkładów, bo mi się ślizgają po przewijaku, mam dwa pokrowce frote, a jak akurat brudne oba to kładę pieluchę flanelową

Logoasiu wszystkiego najlepszego ale Ty młodziutka jesteś
mój mąż też ma dziś urodziny, ale to już wszyscy wiedzą, bo od paru dni tylko o torcie smęcę
właśnie ciasto mi się piecze, niby wyrosło, ale co z niego będzie to nie wiem a burdel zrobiłam taki w kuchni, że nawet mi się tam wchodzić nie chce
wszystkego dobrego dla męża
Cytat:
wszystkiego najlepszego Asiu
ale ja słyszałam w radiu że dzisiaj oprócz urodzin obchodzisz też drugie święto
ale zbieg okoliczności właściwa osoba na właściwym miejscu
dokladnie Europejski Dzień Logopedy
Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Aha tesciowa wczoraj sie pytala jak tam Janek, ja mowie, ze nie chce cos jesc.To ona na to, ze to dlatego, ze mu daje niedobre, powinnam mu sama ugotowac,ziemniaka i ze smietanka slodka, no i solic i wegety dodac.
ze smietanką

dziękuję dziewczyny za zyczenia mloda, nie mloda... i takczuje sie staro
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 14:18   #824
karolson
Zakorzenienie

eh Papuga pytanie Twoje puzle śmierdziały chińszczyzną? ja jestem przerważliwiona na ten zapach a te które zamówiłam śmierdzą troche i właśnie się wietrza...

pytanie:
Jak podawać dziecku witamine b6 i kwas foliowy które są w tabletkach.? mam dawać pół tabletki co rozmemłać i do jedzenia dosypac?
swoją drogą ile łatwiej by było jakby to bylo w kroplach..
Stary 2014-03-06, 14:25   #825
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
e..

pytanie:
Jak podawać dziecku witamine b6 i kwas foliowy które są w tabletkach.? mam dawać pół tabletki co rozmemłać i do jedzenia dosypac?
Moze sprobuj na lyzeczce rozpuscic w wodzie.

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Kupilam pierwsze sloiczki od 6tego miesiaca.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 14:41   #826
Madziuchna27
Zakorzenienie

Nadrabiam

Logoasieńka, wszystkiego najcudowniejszego!

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Asia najlepszości z okazji urodzin!

Stanęłam dziś na wagę i 2 kg mniej niż wczoraj (Madzia teraz możesz bić brawo )
Więc albo jem 2 kg żarcia, albo z moją wypasioną wagą jest coś nie tak

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

raczej z wagą, bo zważyłam się z ciekawości teraz po śniadaniu i wyszło 0,6 kg więcej
niniejszym to czynię

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Madziuchna, jestem ciekawa jakie będą te puzzle. Czekają na odbiór u mojego sąsiada, bo ja na wsi siedzę z małym
Co do puzzli to zamówiliśmy w niedzielę i jeszcze nie ma Też czekam z niecierpliwością

Cytat:
Tak, to to tak Sala i muzykant to podstawa - od tego zależeć będzie jaką konkretną datę ustalimy. Ja chcę DJ'a. Zespół to może tylko na jakieś 2-3 godziny - tak żeby wszystkich zadowolić
Od przyszłego tygodnia zaczniemy już solidne rozglądanie się.

Kochanego fotografa mam pod ręką i mam nadzieję, że nie odmówi

Wymyśliłam tez sobie, że nie chcę jakichś nudnych ciastek ciętych z metra tylko taki oto Słodki Kącik Kolor oczywiście zgodny z motywem przewodnim (może czerwień i biel? )
Śliczny kącik
U nas też było coś podobnego Dodatkowo mieliśmy - jako alternatywę dla drink baru - bar kawowy. Dwie fajne dziewczyny przywiozły cały sprzęt - filiżanki, ekspresy itp. i przez całą noc parzyły gościom pyszną kawusię Wszystkie wariacje takiej "zwykłej" - latte, espresso itd. plus smakowe. Super się prezentowały, bo były kilkuwarstwowe. My akurat zamówiliśmy miętową i pomarańczową z cynamonem Za noc wzięły 1200 zł.
Ach! No i przecież! Mieliśmy w kościele trio smyczkowe Ale to już był pomysł mojej mamy
Przypomniał mi się mój ślub Braliśmy go w najstarszym kościele w Białymstoku, takim malutkim, barokowym....

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
I mam pytanie bo z TZ się wczoraj nie mogłam dogadać:
Uważacie że 450 zł za 3 noclegi (majówka) z wyżywieniem za 2 osoby to dużo czy nie??? Bo ja myślę że dużo, biorąc pod uwagę że mamy auto do zrobienia i w kwietniu ubezpieczenie do zapłaty.
A okolica taka że nie ma gdzie iść, trzeba dalej gdzieś jechać i szkoda mi ok. 700 zł, bo coś też trzeba mieć kasy, na weekend
Moim zdaniem to nie jest dużo, ale jak masz w planach inne wydatki typu naprawa auta to rzeczywiście każdy grosz się liczy

Cytat:
Jak kiedys napisze na forum, ze mam zamiar rozjasnic wlosy,to dajcie mi zje.bke, albo wygoncie do fryzjera po mam masakre na glowie.Od glowy mam wlosy w kolozer pomaranczowym, potem takie spokojny rudy, a koncowki czerwone.Normalnie pasemka tylko, ze w poziomie, musze teraz chyba farba chemiczna pokryc, bo henna nie dala rady, zachcialo mi sie byc blondynka.
Maharet, ja z czarnych chciałam być ruda. Po pierwszej dekoloryzacji w jednym z lepszych salonów w Białymstoku wyglądałam podobnie. Po drugiej było już lepiej, ale rude włosy są trudne w utrzymaniu i przefarbowałam się na brąz

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
a mianowicie zawsze on biegnie pierwszy do łazienki zatyka wanne ,odkreca wode, idzie siku ,rizbiera sie i ewentualnie wlewa płyn do kąpieli ale to przeważnie ze mną pod kontrola no i tym razem zagadałam sie z mama i jak weszłam do łazienki to adi już był w wannie pełnej piany...nie zdziwił mnie ten fakty ale nie pomyślałam ż eprzeciez płyn sie skończył no tak gadam sobei z mama myjac adriana i tak mi coś nie pasuje ż ew wodzie jakby piasek był...patrze a woda biała jak mleko pieni sie strasznie ....wącham i szybka ewakuacja i płukanie adriana prysznicem bo wlał całe mleczko do czyszczenia do wanny:mdl eje: dobrze ze sebka nie wsadziąłm do niego

no to teraz nadrabiam
Ewacia, ja też kocham Twojego Adiego

Cytat:
Bardzo fajna opcja z drink barem.
A skąd u Ciebie taka znajomość drinków?
Ja tam jestem prosta baba, daj mi Reddsa jabłkowego i jestem happy

Podoba mi się tez pomysł z sugestią gdzie kto ma siedzieć. Jabłuszka ekstra!
W ogóle bardzo bym chciała okrągłe stoły. Jak byłam na weselach to jeszcze sie z tym nie spotkałam, ale jak tak podglądam, to mega mi się to podoba. Goście się widzą, swobodnie rozmawiają, można lepiej zorganizować dekoracje. Ciekawe czy na salach gdzieś w pobliżu jest w ogóle szansa na takie coś.

Zaproszenie w butelkach? Mistrzostwo Tylko chyba w takim wypadku raczej wręczaliście osobiście, co ?
Też mieliśmy okrągłe stoły ośmioosobowe i polecam Goście mogli swobodnie rozmawiać. Też mieliśmy winietki z nazwiskami, gdzie kto siedzi, a przy wejściu do naszej sali balowej stały tablice z numerami stołów i nazwiskami gości.

Cytat:
kurcze taka mnie refleksja naszła bo kupuje spodenki z nexta dla Oli i zaczęłam myśleć że wystarczy mi na rozmiar 80 i już pasowałoby żeby nikt nie robił prezentów ciuchowych bo po co wsumie aż tyle... no i właśnie bo chodzi o to że wiele z takich prezentów Ola w ogóle nie załozyła :/ i aż mi szkoda tych ubranek że nie noszone ale no cóż no np bluza bardzo gruba z c&a... no ładna bardzo ale nie mam gdzie jej ubrać bo jak ubieram body długi, czy body krótki i bluzeczka to na to już tylko kurtka i tyle, czy wcześniej kombinezon, a bluza? hm. na szczęście spodnie z kompletu zostały chociaż wykorzystane.
albo no body na rozmiar 98 o których ostatnio pisałam, no brak wyobraźni, ale to najlepsze że to od ludzi którzy mają dzieci? yyymmm.
no i wiele wiele takich prezentów mamy, albo 100% poliester czy w ogóle jakieś materiały sztuczne mega. pajac poliestrowy itp, no piękny jest ale pewnie Ola by się w nim upociła w nocy
szkoda no kurde.
u nas np. Julek wiosną będzie chodził w bluzie z Reserved z reniferami
Co do poliestrowych dresików z Pepco już kiedyś się wypowiadałam. Nie oddałabym ich nawet do koszy PCK

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
mysmy oddali te za małe rzeczy i nieudane podarki za darmo lasce, która na gumtree wystawiła ogłoszenie, że w ciązy jest i nie ma kasy na dziecko.
w podziękowaniu przyniosła serum BIOLIQ
O! Też wolę pomagać konkretniej osobie, niż wrzucać do koszy PCK...

Cytat:
pytanie: Jak podawać dziecku witamine b6 i kwas foliowy które są w tabletkach.? mam dawać pół tabletki co rozmemłać i do jedzenia dosypac?
Przez dwa tygodnie musiałam podawać Julkowi 1/3 tabletki wapnia. Przekrajałam tabletkę, miażdżyłam ją i mieszałam z moim mlekiem w - uwaga, bo patologią pojadę! - w kieliszku do wódy A potem łyżeczką podawałam Julkowi.

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 14:42   #827
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
eh Papuga pytanie Twoje puzle śmierdziały chińszczyzną? ja jestem przerważliwiona na ten zapach a te które zamówiłam śmierdzą troche i właśnie się wietrza...

pytanie:
ja bym się spytała lekarza, bo kiedys jak babeczka przed nami w kolejce u pediatry była i wyszła z gabinetu-dziecko przeziebione było, a ona mu właśnie dolewała syropku do mleka-okazało się, że nie można tak robić, bo wtedy składniki leku nie wchłaniają się.
Stary 2014-03-06, 14:43   #828
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
a ja nie kumam trochę tych podkładów do przewijania, w sensie ich używania w domu....
no bo na przewijak można położyć pieluchę (tetrową/flanelową) i jak się dzieć zsiurla to do prania i po sprawie. wypiorę i już, a tak to wyrzucać i kupować ciągle nowe podkłady
ja podkłady biorę ze sobą jak gdzieś idziemy, w domu na przewijaku leży prześcieradełko frotte i tyle. Julek robi kupę raz na kilka dni, więcv nie brudzi się tak szybko Pieluchę bałabym się kłaść, bo ślisko, a dziecko ruchliwe.

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 14:43   #829
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
O! Też wolę pomagać konkretniej osobie, niż wrzucać do koszy PCK...
słyszałam,że to z koszów PCK rozgrabiają co lepsze rzeczy, a reszta trafia na handel do lumpów. nie wiem na ile to prawda..
Stary 2014-03-06, 14:45   #830
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
sliczne ubranka
ja ostatnio wypralam sterte nowych ciuchow od mojej mamy i wczoraj przyszla chrzestna Julki i je prasowala

chcialam jeszcze tylko powiedziec ze Julka wczoraj pierwszy raz przekrecala sie z brzucha na plecy(wiem ze to takie bardziej spadanie niz przekrecanie) ale jak raz zczaila o co chodzi to sie rzucala na bok pare razy,chyba jej sie spodobalo
O jaaaacie, normalnie muszę wreszcie Młodego ochrzcić, bo mi już ciuszki i pieluchy z szafy na prasowanie wypadają

Gratulacje, teraz pójdzie już z górki

Cytat:
ja kupiłam marchewkę bio, zwyklego brokuła w supermarkecie i sama mam mieszane uczucia.
teraz za radą pediatry jak już mnie weźmie na ugotowanie to kupie mrożonki hortexu
O mrożonkach też myślałam, ale chciałabym sama soczek robić, a z mrożonki ni huhu A marchew bio to skąd? Tesco?Lidl?

Cytat:
Dziękuję,aż mi się cieplej na serduchu zrobiło

Cytat:
na jakiej zasadzie do komisu się oddaje bo chce oddać suknie ślubną tyle że to jedna rzecz a nie jak dzieciowych kilkadziesiąt?

nom lezy na plecach przekreca sie na bok noge opiera na szczebelkach rękami łapie szczebielki i górną barierkę i się próbuje podnosić
Nie wiem jak z sukniami - BTW swojej się nie mogę pozbyć, a we Wro chyba komisu sukien ślubnych nie ma... - ale w dzieciowym niedaleko jest tak, że wyceniasz ciuszki, a babeczka sobie jakąś marże dodaje, metkuje i sprzedaje. Jak Twoje sprzeda, to - przynajmniej my tak jesteśmy umówione - dzwoni, że kaska do odbioru.

A to cwaniak Rzeczywiście może mu podnieś
Jasiek na razie z kołyski wystawia nóżki góra, ale jeszcze nie wpadł na to, żeby się podciągać

Cytat:

Kupilam pierwsze sloiczki od 6tego miesiaca.

WYMIENIĘ

Stary 2014-03-06, 14:45   #831
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:

pytanie:
Ja zawsze robiłam tak: przepołowiłam tabletkę na pół, dałam na karteczkę zgiętą na pół, rozgniotłam tabletki metalową łyżeczką, i taki proszek przesypałam na plastikową łyżeczkę i trochę dolałam mleka, wymieszałam i takie podawałam
Dobrze, że teraz nie muszę podawać bo zawsze mnie denerwowała ta czynność
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 14:48   #832
inwersja
dryfuję słowami

nie wierzę w te warzywa BIO w marketach.
BIO to będzie jak ktoś sobie sam w ogródku wyhoduje. chrzestna mojego tż'ta ma trochę warzyw, sąsiad z niej się śmiał, że te marchewki to takie "pipki" ma, a on duże. tyle, że ona nic nie nawozi, jakie wyrosną takie są. i to są BIO.
Stary 2014-03-06, 14:49   #833
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:

pytanie:
ja bym rozgniotła z odrobiną wody i do mleka/obiadku
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 14:53   #834
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
słyszałam,że to z koszów PCK rozgrabiają co lepsze rzeczy, a reszta trafia na handel do lumpów. nie wiem na ile to prawda..
to prawda moja kolezanka znalazla w szmateksie swoja kurtke ktora wrzucila do pck
Cytat:
O jaaaacie, normalnie muszę wreszcie Młodego ochrzcić, bo mi już ciuszki i pieluchy z szafy na prasowanie wypadają

mam szczescie bo ona uwielbia prasowac i juz kilka razy przychodzila prasowac

Stary 2014-03-06, 14:53   #835
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
tez to słyszałam tzn że wszytsko sprzedaja do hurtowni z używaną odzieża a kasa z tego trafia na cele charytatywne ciekawe ile płacą za tone szmat

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Ja zawsze robiłam tak: przepołowiłam tabletkę na pół, dałam na karteczkę zgiętą na pół, rozgniotłam tabletki metalową łyżeczką, i taki proszek przesypałam na plastikową łyżeczkę i trochę dolałam mleka, wymieszałam i takie podawałam
Dobrze, że teraz nie muszę podawać bo zawsze mnie denerwowała ta czynność
dziękuje za wszytskie odpowiedzi

chyba tak zrobie mam nadzieje ze tylko 6 tygodni bo wtedy mamy zrobić znów morfolofgie i żelazo i już wszystko będzie w normach

Vea marchewka z Lidla smaczna była ale okrutnie barwiła ręce na pomarańczowo
Stary 2014-03-06, 14:57   #836
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Hej
Chyba nigdy nie uda mi się być na bieżąco . Co trochę nadrobię to zaraz mam milion rzeczy do zrobienia.

Logoasiu, Natala zdrówka dla dzieciaczków
Gorgulku wielkie brawa dla Miłoszla za nową umiejętność
Teacherko dużo siły kochana dla Ciebie, wierzę że nie jest Ci lekko ale kiedyś na pewno to minie.
witaj w klubie..ja się staram naprawdę ale mam takie tyły że czytam i czytam i końca nie ma...przelecę na szybko może cos zapamiętam nie pędźcie tak

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
chyba sie nie wbije juz....
Stary 2014-03-06, 15:00   #837
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
nie wierzę w te warzywa BIO w marketach.
BIO to będzie jak ktoś sobie sam w ogródku wyhoduje. chrzestna mojego tż'ta ma trochę warzyw, sąsiad z niej się śmiał, że te marchewki to takie "pipki" ma, a on duże. tyle, że ona nic nie nawozi, jakie wyrosną takie są. i to są BIO.
Niestety nie mam nikogo znajomego "produkującego" warzywa, a i we Wrocławiu trudno o zdrowe - nawet te działkowe mają syfy z powietrza i gleby. I o ile dla siebie mogę na ryneczku albo hali targowej kupić - na pewno zdrowsze niż z marketu, tak dla malucha chciałabym - przynajmniej na początek - coś na prawdę "czystego".

Cytat:
to prawda moja kolezanka znalazla w szmateksie swoja kurtke ktora wrzucila do pck

mam szczescie bo ona uwielbia prasowac i juz kilka razy przychodzila prasowac
Oczywiście, ze tak jest - PCK odsprzedaje ciuchy, a pieniądze pożytkuje na swoje cele. W ogóle to kiedyś było na pojemnikach opisane, nie wiem czy dalej jest

Musze w takim razie dobra matkę chrzestną wybrać

Cytat:
Vea marchewka z Lidla smaczna była ale okrutnie barwiła ręce na pomarańczowo
A widzisz, też o niej myślałam, bo do Tesco jakoś mam mniej zaufania

WYMIENIĘ

Stary 2014-03-06, 15:02   #838
angelikada
Wtajemniczenie

czesc

przepraszam nie cytuje bo mam tyły i chyba nawet jak nadrobię to nie dam rady pocytowac a chce być z wami na bieżąco !

wczoraj byliśmy na szczepieniu pomimo moich obaw pani doktor powiedziała żeby zaszczepić wiec zaszczepiłam, jest wszystko ok jak za każdym szczepieniem zero gorączki jedynie troszkę marudna i wczoraj nam trochę dala w kosc ale jest ok wlasnie kima sobie, od ostatniego szczepienia urosła 5 cm i ma już 63 cm i wazy 6800 wiec cudooo ostatnio przytyła nam 1300 teraz 800 ale pani doktor mowi ze ok to się nei martwię bo nie ma czym lenusia była dzielna mega troszkę zapłakała jedynie pod koniec szczepionki musiało ją cos zaszczypać a tak nawet na samo wkłucie nic nie zareagowała moja dzielna dziewucha

musze wam powiedzieć ze ostatnio uwielbiam robic zakupy w pepco ;p ciuchy są ok nie narzekam na jakość dobrze się nosza wiec wracam do pepco często i tak wczoraj znowu bylam z siostra;p kupilysmy druga kurtkę lence i body bo już na 68 nie mam na krotki a za niedługo będę ja już w nie ubierać a przed weselem w piątek tez bylam z siostra w galeri i kupilsmy jej inna kurteczke z h&m berecik opaski rajstopki i body ahh jak ja uwielbiam robic dla niej zakupy szkoda ze kasy nie przybywa :P ok uciekam na obiadek i może uda się jeszcze was na szybko ponadrabiac
Stary 2014-03-06, 15:07   #839
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
czesc

przepraszam nie cytuje bo mam tyły i chyba nawet jak nadrobię to nie dam rady pocytowac a chce być z wami na bieżąco !

wczoraj byliśmy na szczepieniu pomimo moich obaw pani doktor powiedziała żeby zaszczepić wiec zaszczepiłam, jest wszystko ok jak za każdym szczepieniem zero gorączki jedynie troszkę marudna i wczoraj nam trochę dala w kosc ale jest ok wlasnie kima sobie, od ostatniego szczepienia urosła 5 cm i ma już 63 cm i wazy 6800 wiec cudooo ostatnio przytyła nam 1300 teraz 800 ale pani doktor mowi ze ok to się nei martwię bo nie ma czym lenusia była dzielna mega troszkę zapłakała jedynie pod koniec szczepionki musiało ją cos zaszczypać a tak nawet na samo wkłucie nic nie zareagowała moja dzielna dziewucha

musze wam powiedzieć ze ostatnio uwielbiam robic zakupy w pepco ;p ciuchy są ok nie narzekam na jakość dobrze się nosza wiec wracam do pepco często i tak wczoraj znowu bylam z siostra;p kupilysmy druga kurtkę lence i body bo już na 68 nie mam na krotki a za niedługo będę ja już w nie ubierać a przed weselem w piątek tez bylam z siostra w galeri i kupilsmy jej inna kurteczke z h&m berecik opaski rajstopki i body ahh jak ja uwielbiam robic dla niej zakupy szkoda ze kasy nie przybywa :P ok uciekam na obiadek i może uda się jeszcze was na szybko ponadrabiac
za wage

Stary 2014-03-06, 15:11   #840
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:

ale tak to jest jak się samemu majstruje przy włosach, ja też kiedyś z mamą zaczęłam farbować włosy i to jeszcze jakoś przed północą 23 grudnia i zamiast pięknych blond pasemek miałam pomarańczowe... takie prawdziwie pomarańczowe także w święta byłam bardzo wyjściowa mhm i sama jednak już nic nie czynię z włosami
moja koleżanka tydzień przed studniówką postanowiła zrobić sobie fioletową płukankę na swoje blond włosy... zamiast kilku kropel dała pół butli... hehe codziennie myła włosy po kilka razy dziennie, na studniówce wyglądała już ok...

Cytat:
kurcze taka mnie refleksja naszła bo kupuje spodenki z nexta dla Oli i zaczęłam myśleć że wystarczy mi na rozmiar 80 i już pasowałoby żeby nikt nie robił prezentów ciuchowych bo po co wsumie aż tyle... no i właśnie bo chodzi o to że wiele z takich prezentów Ola w ogóle nie załozyła :/ i aż mi szkoda tych ubranek że nie noszone ale no cóż no np bluza bardzo gruba z c&a... no ładna bardzo ale nie mam gdzie jej ubrać bo jak ubieram body długi, czy body krótki i bluzeczka to na to już tylko kurtka i tyle, czy wcześniej kombinezon, a bluza? hm. na szczęście spodnie z kompletu zostały chociaż wykorzystane.
albo no body na rozmiar 98 o których ostatnio pisałam, no brak wyobraźni, ale to najlepsze że to od ludzi którzy mają dzieci? yyymmm.
no i wiele wiele takich prezentów mamy, albo 100% poliester czy w ogóle jakieś materiały sztuczne mega. pajac poliestrowy itp, no piękny jest ale pewnie Ola by się w nim upociła w nocy
szkoda no kurde.
u nas takie prezenty wylądowały w pojemniku pck...

Cytat:

Cytat:

super

Cytat:

I świętujemy z Wami rowniez i my bo dzis Juleczka tez konczy 5 miesiecy

Cytat:

niebawem Cię zaskoczy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości