|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku? | |||
| Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
10 | 23,81% |
| Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
1 | 2,38% |
| Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki |
|
10 | 23,81% |
| Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie |
|
3 | 7,14% |
| Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem |
|
13 | 30,95% |
| .Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija |
|
2 | 4,76% |
| W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje |
|
3 | 7,14% |
| nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
![]() Cytat:
Póki co jesteśmy tak pomiędzy 80 a 100 karmień/ ciumkań nocnychCytat:
![]() Cytat:
Skąd wytrzasnęłaś nianię? Z ogłoszenia czy to ktoś polecony, znajomy? Jak Florek na nią reaguje? |
||||
|
|
|
#2102 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
twarożek, jogurt, bulka. spróbujcie jajecznicy - Nela uwielbia ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- przyznam, ze jajecznice tylko raz zrobiłam na parze...stalam chyba z pol godziny i nie mogłam się doczekać teraz robie ja na odrobinie masla klarowanego. nie sole. dziewczyny pisaly o plackach bananowo-amarantusowych, o jaglanych, o omlecie. kombinuj
Edytowane przez diabli Czas edycji: 2014-03-06 o 20:48 |
|||
|
|
|
#2103 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mówisz, że ładna jutro mam zamiar iść do krawcowej ze zdjęciami i podpytać o przeróbkę. Z pewnością wiązanie na plecach byłoby najmniej skomplikowane. Ale myślę jeszcze żeby doszyć górę tiulową (bo jak widziałaś suknia nawet ramiączek nie ma) wtedy pasowałyby kliny tiulowe zobaczymy co krawcowa powie.a co do lokalnych mediów nie ma mowy ! już ja się o to postaram, żeby nikogo nie było ! ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2104 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2105 | ||
|
Zakorzenienie
|
Modro u nas jadłospis jest taki
7:30/8:00 - 170/180 gr kaszki koło 10:00 jakiś chrupek lub 2 12:40/13:00 - obiad duży słoik 16:00 jogurt 100 ml+ chrupek lub jogurt 160 ml 19:00 kaszka 200 gr W nocy 2x butla około 210 ( czasami jedna jest np 150 albo 120) Cytat:
Cytat:
No i jeszcze mam pytanie o chlebek lub rogale z masłem- kroisz na małe kawałeczki, tak? Czy jakoś sama sobie podgryza tego rogala? Zje dużo takiego chlebka/rogali? ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Piękna sukienka, A miałam zapytać: jak to się dowiedziałaś, że za 3 mc ślub kościelny?
|
|
#2106 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby szybko przeszło. Cytat:
Cytat:
![]() 2. taaa.. zrobił mi niespodziankę, że się zgodził w ostatnim momencie iże teraz mamy kupę latania i załatwiania, ciężko tak na ostatnią chwilę znaleźć wolne terminy, zgrać salę, kościół, orkiestrę i fotografa... 3. już wrzuciłam
|
|||
|
|
|
#2107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem przez tel/skype i zostala nam jedna. tak na wyciagniecie reki zobaczymy sie dopiero w maju. ale mlody na skypie juz tez na nia reaguje - pozytywnie
|
|
#2108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec z 3 jajek i obie jesteśmy zadowolone najczęściej siedzi w krzesełku, ja obok i daje jej kawałeczki, w przerwach kiedy sama jem. jak mam czas to daje jej do samodzielnego jedzenia, ale wtedy jajecznica jest wszędzie. wygodniej i mniej sprzątania jeśli po prostu się z nia dziele, a ona umie się już ladnie upominać, gdy buzia jest pusta rogala podobnie, daje kawalek i sama sobie mulda, gryzie i wcina. co jakiś czas odrywam jej kawałek i wsadzam do buzi.---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- piekna taka bajkowa, kopciuszkowo-balowa będziesz cudna panna mloda (a Wikuś będzie miał dostep do baru mlecznego )
|
|
|
|
|
#2109 |
|
Zakorzenienie
|
a chciałabym taką
|
|
|
|
#2110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kiedyś zrobiłam sobie na sniadanie jajecznice, Nela jak zwykle mlaskala, wiec musiałam się podzielić. sprobowala trochę (wybrałam takie bardziej zolte kawałki hehe) i po paru dniach stwierdzilam, ze chyba jej bialko nie szkodzi, wiec zrobiłam pierwszy raz jajecznice tylko dla Neli (na parze) z jednego jajka. wkurzalam się ze to tyle trwa...i nastepna była już normalna, wspolna dla niej i dla mnie. od tamtej pory jemy sobie ze 2 razy w tygodniu, często z tz w niedziele i wszyscy sa zadowoleni. mloda uwielbia niedługo sprobuje jej dorzucić pomidory z kartonu, trochę szczypiorku. na razie delektuje się wersja podstawowa |
|
|
|
|
#2112 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od dawna planowaliśmy kościelny tylko nie mogliśmy dojść do porozumienia. ja chciałam duże wesele w swoich stronach, a Tż skromne przyjęcie tutaj. Wczoraj mieliśmy jechać zaklepać przyjęcie ślubne, ale Tż jednak dał się namówić na mini wesele. Cytat:
![]() też sobie o tym myślałam, ale to chyba jedyna zaleta takiego dekoltu. Nie wiem czy jej nie przerobić |
||
|
|
|
#2113 |
|
Zakorzenienie
|
szczerze? za mala masz do niej dupcie wg mnie
jest sliczna, ale tobie niepotrzebnie poszerzy ramiona. ty spokojnie mozesz sobie pozwolic na obszerniejszy dol.ja od siebie polecam papilio - ruskie kiece. jak ja mialam slub, to musialam sobie moja "suknie telimeny" sprowadzic... no ale warto bylo
Edytowane przez cloche Czas edycji: 2014-03-06 o 20:55 |
|
|
|
#2114 |
|
Wtajemniczenie
|
Emi boska sukienka, ale co sie dziwić z taką figurą każda by pięknie wyglądała na Tobie
![]() jutro idę znowu do dermatologa, nie wiem czy pisałam ale te moje problemy z cycami to wynik grzybicy piersi, teraz tylko aby pani dermatolog była kumata w tych sprawach, bo byłam juz u jednego lekarza z tym i nigdy nie słyszał o takim czymś mam nadzieje że znowu laktacja będzie mlekiem i miodem na moje serce plynąca
|
|
|
|
#2115 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupowaliśmy jedynki, czasem sciolkowe dwojki. teraz nawet tz stoi w sklepie i szuka wolnobiegajacych trojek hehe. eko do mnie nie przemawiają :P moja "prawie-tesciowa" pracowala w cukierni i ma dostep do swojskich, tanich jaj z ogromnym zoltkiem, zatem najczęściej kupujemy od gospodarza.2) zgodzil się? to Ty go prosilas o reke? hehe---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
przez skype'a super! a zapraszaliście jakies kandydatki do domu? żeby zobaczyć jak zachowują się przy dziecku?---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
może twarożki sa bardziej fit, a on 100% facet woli konkrety?
|
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2116 | ||
|
Zakorzenienie
|
a właśnie, Diabli ! Nela jeszcze niedawno nie tolerowała grudek a już memla ładnie chlebek ?
może dla nas też jest nadzieja---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
ale masz rację, od kiedy jest W. troszkę zrobiła się płaskawa ( już nie dane mi dźwigać po 50kg w martwym ciągu )Cytat:
dzięki.Kurde grzybica? skąd? też pierwsze słyszę, to przez to, że mały ciągle ssał ? ![]() o nie, nie. W życiu.. Kiedyś widziałam fajny obrazek z podpisem "jedynym facetem za którym będę biegała będzie/jest mój syn" podpisuje sie pod tym
|
||
|
|
|
#2117 | |
|
Rozeznanie
|
Piękna jest
![]() Cytat:
Piękna, jedno udko nawet by mi w nią nie weszło. Ty to musisz lachon być
|
|
|
|
|
#2118 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ale już mogę stwierdzić że o fachową wiedzę dotyczącą problemów z laktacja jest bardzoo trudno Edytowane przez ankaaa206 Czas edycji: 2014-03-06 o 21:24 |
|
|
|
|
#2119 | |
|
Zakorzenienie
|
Ta sukienka też śliczna. Mi się bardzo podobają takie eleganckie
![]() Cytat:
A szczerze mówiąc marzą mi się zwyczajne śniadania
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2120 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cudna <3 Pooglądałam sobie Ciebie na fb ![]() Piękna kobieta z Ciebie <3 a te oczy mmmmm <3 Cytat:
Wiem że ja nie diabli ale też coś dodam od siebie ponieważ dziś też Bartowi zrobiłam jajecznicę ale z samego żółtka. Zjadł połowę do tego kromka z masłem, kroję na małe kosteczki i wcina.U nas z jajkiem to bardzo często mi się zapomniało o tej połowie żółtka :/ Cytat:
Daję wodę no ale on średnio chce pić... Soku to wcale nie chce a herbatki tym bardziej... A jaki ten kompot dajesz? Sama gotujesz? Z czego? Cytat:
Ło matko a od czego to??? Bolą Cię piersi?? Cytat:
U nas niedawno z grudkami była tragedia wielka. Każda próba jedzenia kończyła się pawiem :/ Od momentu jak podaję cośco mu smakuje - wszelkiego rodzaju słoiczki - je jak szalony i ani nie jęknie. Moje zupy mu stawały w gardle i nie smakowały :/ gad jeden mały ![]() A ja kupiłam specjalnie parowar i stoi sobie w kącie teraz... Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#2121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo nawet kaszka była zla. później mieszałam słoiki pol na pol grudkowe z gładkimi. chleb z masłem, bulka, rogal do samodzielnej walki. następny etap to już tylko lyzka max. dwie papki, która lubi dorzucone do grudek i tez zjadala a teraz już je wszystko bez problemu. zero krztuszenia, nie ma lzawych oczu podczas przełykania Wiko tez dojdzie do perfekcji.---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- :d:d:d |
|
|
|
|
#2122 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
o kurde, to trzymam kciuki za kumatego dermatologa!
|
|
#2123 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) i drepcze do mnie, wspina sie i mlaszcze albo puszcza buziaka |
|
|
|
|
#2124 |
|
Zakorzenienie
|
Uff, godzinka usypiania za nami. Chyba sie udalo.
Diabli pasztet robie tak: gotuje cwiartkw kurczaka z warzywami cos a la rosol tylko na szybko, do tego albo jakas kasze, albo straczki (jaglana, ciecierzyca, fasola adzuki, w sumie jakis zdrowy zapychacz, zeby to nie byl sam miesny pasztet bo Sofia tak go lubi,ze szkoda byloby mi jej dac tylko maly kawaleczek). Ugotowane wszystko blenduje razem (warzywa tez) dodaje lyzke lub dwie skrobii i do piekarnika na ok 40minut. Wszycy jemy ten pasztet: Sofia glownie na obiad (odgrzewam jej na parze, jak gotuje warzywa) a my na kanapki. A pulpety robie normalnie tylko bez jajka. Lonely moim skromnym zdaniem suknia, ktora masz jest ladniejsza a goly dekolt Ci w niej przeszkadza? Ja mialam podobna gore i bardzo mi to odpowiadalo ![]() Ania jak tam Nikus? Dalej goraczkuje? Trzymam kciuki za wizyte u dermo, oby trafil Ci sie rozumny lekarz. Niestety wiem jak Ciezko jest o dobrego lekarza tej specjalizacji... Sent from my XT1032 using Tapatalk |
|
|
|
#2125 |
|
Raczkowanie
|
u nas jest tak z jedzonkiem kolo 8 mleczko 210 lub kaszka 150
potem chrupk 10.30 do 12 pierwsza dzrezmka czasem spi od 11 do 12.30 13obiadek 190gr 15deserek 125gr chrupek 17.30 mleko okolo 21 mleczko z kaszka Emil spi tak od 21 do7 przeważnie cała noc teraz może jęczeć bo ząbki ida.Stoi już sam czasem nawet zrobi kroczek 1 bulb dwa pije z niekapka.
|
#2126 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() a kiedy następna wizyta? o specjalnie dla Hump... a dla mnie to co :P ja też na czacie już się nie udzielam ... bo naślę na Ciebie myszki ![]() Sukienka ładna, długi czas też o takiej marzyłam, a teraz mi się odmieniło i chce taką krótszą w stylu retro.
|
|
#2127 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas długo był problem z piciem, lyzeczka wlewalam w niego. Ale od jakiegoś miesiąca pije coraz chętniej. Kompot mam w sloikach od mamy, robiła latem z rożnych owoców. Pił wisniowy, winogronowy, jablkowy i sliwkowy. U nas z grudkami identycznie. Kaszel, odruch wymiotny, a przy całych kawalkach to nawet pawik ![]() Słoiki uwielbia, ale te gładkie papki. Te z grudkami ostatnio pod presja zostały zaskceptowane, choć trochę przy nich grymasi. Zjada mniej i pod koniec tez juz ma odruch wymiotny. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
![]() I nie wiedziałam ze nie ma Cie juz na czacie :P Wybacz ! Nie nasylaj myszek ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i jeszcze mam pytanie: ciecierzyce, soje soczewice kupujecie dla dzieci sucha czy z puszek, sloikow? |
|
|
|
|
#2129 |
|
siedzę i myślę
|
No i byłam dzisiaj u gina, ale nikt o to nie pyta, więc chyba Was nie interesuje ...
|
#2130 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super ![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:23.

niestety musialam zaczac podawac butelke bo mi dziecko w ogole nie spalo
a jak zjadla butle to przynajmniej spala
w nocy to co chwile byla na cycu, a juz pod koniec to co 3 min zmienialam piers bo juz sie denerwowala bo nic jej nie chcialo leciec, to bylo straszne 

)
za podjecie decyzji o weselichu! Tz zrobil Ci niespodzianke i "wszystko" ustalil? 
ja sie wczoraj w pracy schowalam w kat i obnazylam 
zobaczymy co krawcowa powie.
także od wczoraj wiszę na telefonie.. Czas ucieka. Połowa gości będzi przyjezdnych więc potrzebujemy jeszcze noclegów na jakieś 40-50 osób
07.07.2012