Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzeszy V-VI - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku?
Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek 10 23,81%
Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek 1 2,38%
Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki 10 23,81%
Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie 3 7,14%
Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem 13 30,95%
.Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija 2 4,76%
W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje 3 7,14%
nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja 0 0%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-06, 19:55   #2101
modro
Rozeznanie

Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz

Cytat:
Napisane przez esskapada Pokaż wiadomość
uwierz nie bylo latwo z butelka, i nie wierze w to ze jak dziecko zacznie pic z butelki to piersi nie chce.. moja jak wystawilam piers to rzucala sie na nia jak pirania mala niestety musialam zaczac podawac butelke bo mi dziecko w ogole nie spalo a jak zjadla butle to przynajmniej spala w nocy to co chwile byla na cycu, a juz pod koniec to co 3 min zmienialam piers bo juz sie denerwowala bo nic jej nie chcialo leciec, to bylo straszne
Ja to bym chciała, żeby złapała butlę i obraziła się na moje cycki...

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
I. miał taki etap żarłoka. Jadł dużo, bardzo dużo i mógł jeść prawie cały czas. Teraz mu przeszło. Jak mu coś smakuje to zje, jak jest najedzony to woli brykać (a ja go gonić nie zamierzam), powoli się mu normuje jedzenie w dzień, jeszcze tylko żeby w nocy nie jadł 2 razy
Czy ja się kiedyś doczekam, żeby moje dziecko jadło 2 razy w nocy Póki co jesteśmy tak pomiędzy 80 a 100 karmień/ ciumkań nocnych

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
Nela ostatnio bardzo się rozkręciła z jedzeniem i wsuwa wszystko(!), w całkiem fajnych ilościach.

07:00 - mleko
10:00 - sniadanie z mamusia (furore robi jajecznica poza tym chleb z maslem, biały ser, pasta z awokado albo jajeczna, rogal maślany).
przed 12:00 - kaszka
SPACER
przed 15:00 - obiad (duzy sloik!)
DRZEMKA
kolo 17:30 - deser (znow duzy sloik, babcia peka pewnie z dumy )
19:00 - mleko
24:00 - mleko

tak to u nas obecnie wygląda

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

ejjj, to Ignas tez nie siedzi? nie zauwazylam

Lonely - za podjecie decyzji o weselichu! Tz zrobil Ci niespodzianke i "wszystko" ustalil? fajnie, ze nie musicie czekac latami na ten wymarzony dzien. mam znajomych, którzy najpierw zarezerwowali lokal, po roku były zareczny, a rok później to wyczekiwane wesele - trochę dziwna kolejność, ale takie terminy

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

swietny prezent, Dawid na pewno będzie zachwycony. Szymek w wakacje dostal do zabawy jakas stara nokie, babcie mu doladowywaly konto i miał wielka frajde wydzwaniając do wszystkich wolalam zadzwonić do niego niż do siostry, bo on zawsze odbieral

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

poookaz, bo nie odkopie
O widzisz, to już jakieś pomysły mi podsunęłaś. Dzięki

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ja tak sie zastanawiam wlasnie, czy by kaszki nie zostawiac tylko na wieczor, a rano mozna np. dac owoce ze zbozami (czy to sloik czy cos samemu skombinowac - kromke chleba, bulke moze? i mus owocowy czy kawalek jakis do reki?) bo czasem nam sie obiad opoznia i wtedy owoce tez sa pozno... a z rana to jest opity mlekiem z moich biednych cycorkow...
nianie juz mamy znaleziona
a co do pogrubionego - oj tam, przyznaj, ze bedzie ci tego brakowalo! ja sie wczoraj w pracy schowalam w kat i obnazylam ale w sumie procz gabinetu lekarskiego, kliniki i dwa razy sklepu meblowego to publicznie nie karmilam...
No nie wiem, czy mi będzie akurat tego brakowało. Publicznie karmiłam chyba ze sto razy, a przedtem wydawało mi się, że nigdy w życiu, nie ma mowy, jasssne...

Skąd wytrzasnęłaś nianię? Z ogłoszenia czy to ktoś polecony, znajomy? Jak Florek na nią reaguje?

modro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 20:05   #2102
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz

Cytat:
to trudno zauważyć, bo on sie wciąż rusza. i zazwyczaj klęczy, albo siedzi podparty. ale żeby usiadł, po co
hehe, caly czas myslalam, ze Ignaś nie potrafi usiąść sam, ale ze stania

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Cytat:
ja tak sie zastanawiam wlasnie, czy by kaszki nie zostawiac tylko na wieczor, a rano mozna np. dac owoce ze zbozami (czy to sloik czy cos samemu skombinowac - kromke chleba, bulke moze? i mus owocowy czy kawalek jakis do reki?) bo czasem nam sie obiad opoznia i wtedy owoce tez sa pozno... a z rana to jest opity mlekiem z moich biednych cycorkow...
jasne, ze tak twarożek, jogurt, bulka. spróbujcie jajecznicy - Nela uwielbia

Cytat:
ja sie wczoraj w pracy schowalam w kat i obnazylam ale w sumie procz gabinetu lekarskiego, kliniki i dwa razy sklepu meblowego to publicznie nie karmilam...
hehe, w sklepie meblowym intymnie, prawie jak w domu

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Cytat:
Napisane przez modro Pokaż wiadomość
O widzisz, to już jakieś pomysły mi podsunęłaś. Dzięki
przyznam, ze jajecznice tylko raz zrobiłam na parze...stalam chyba z pol godziny i nie mogłam się doczekać teraz robie ja na odrobinie masla klarowanego. nie sole. dziewczyny pisaly o plackach bananowo-amarantusowych, o jaglanych, o omlecie. kombinuj

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2014-03-06 o 20:48
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 20:15   #2103
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Lonely wlasnie poszlam na czata odkopac Twa kiecke i jest uwielbiam takie suknie slubne-ksiezniczki. Przerob ja na wiazana z tylu i bedzie latwiej wyregulowac gorset. Nie sprzedawaj bo jest piekna! Dobra krawcowa sobie z nia poradzi! No i gratuluje tez mysle,ze relacje z Waszego slubu znajdziemy w gazetach

Co do posilkow mojego dziecka:
Noc - piers na kazde wiercenie czyli duuuuzo razy
Ok 9-10 owsianka lub pl jaglane z owocem, popite piersia
Ok11-12 piers do spania
Ok14 obiad: warzywa na parze, pasztet domowy z eko kury lub pulpety. Popija cycem.
Ok16.30 - 17 cyc do drzemki (choc ostatnio kilka razy tej drzemki nie bylo).
20cyc do spania.

Sent from my XT1032 using Tapatalk
Dzięki mówisz, że ładna
jutro mam zamiar iść do krawcowej ze zdjęciami i podpytać o przeróbkę. Z pewnością wiązanie na plecach byłoby najmniej skomplikowane. Ale myślę jeszcze żeby doszyć górę tiulową (bo jak widziałaś suknia nawet ramiączek nie ma) wtedy pasowałyby kliny tiulowe zobaczymy co krawcowa powie.
a co do lokalnych mediów nie ma mowy ! już ja się o to postaram, żeby nikogo nie było !

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
wróciliśmy od pediatry, być może 3 dniówka lub zapalenie gardła, jak jeszcze jutro będzie temp to rano do laboratorium na badania i znowu na wizyte.
w nocy miał prawie 39 st, teraz jest już w miare ok, ale marudzi, ciągle popłakuje, nie chce nic jeść więc co chwile jest cycuś i zasypia przy nim.
Biedny NIko, zdrówka. I cyckujcie się jak najwięcej, musi dużo pić

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość

Oooo świetne wieści Na pewno dacie radę - to aż 3 miesiące

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Wow Emilia gratulacje, pokaz suknię

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
na czacie pokazywałam :P

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 20:19   #2104
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Moja suknia tez nie dopinała się na plecach W salonie przerobili mi ją na wiązaną jak gorset z tyłu, wyglądała jeszcze lepiej niż na początku, także polecam przeróbki

Cytat:
pokaż tu też bo ja czat opuściłam, żeby ciut bardziej się oddać pracy :P
specjalnie dla Ciebie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdjęcie(3).jpg (44,5 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjęcie(4).jpg (40,1 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg gown_165.jpg (47,6 KB, 38 załadowań)

Stary 2014-03-06, 20:25   #2105
Magiusa
Zakorzenienie

Modro u nas jadłospis jest taki
7:30/8:00 - 170/180 gr kaszki
koło 10:00 jakiś chrupek lub 2
12:40/13:00 - obiad duży słoik
16:00 jogurt 100 ml+ chrupek lub jogurt 160 ml
19:00 kaszka 200 gr
W nocy 2x butla około 210 ( czasami jedna jest np 150 albo 120)

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Hej znowu zaległości mi się zrobiły, ale dziś postaram się nadrobić, tylko nie wiem czy teraz.

Pochwalę się- wczoraj się dowiedziałam, że za 3 miesiące mamy ślub kościelny i wesele. Nie mamy jeszcze nic zorganizowanego.. także od wczoraj wiszę na telefonie.. Czas ucieka. Połowa gości będzi przyjezdnych więc potrzebujemy jeszcze noclegów na jakieś 40-50 osób

Chyba się starzeję, bo już nie jestem taka spontaniczna i zaczynam mieć stresa jak to wszystko ogarnąć w takim krótkim czasie
Cytat:
Nela ostatnio bardzo się rozkręciła z jedzeniem i wsuwa wszystko(!), w całkiem fajnych ilościach.

10:00 - sniadanie z mamusia (furore robi jajecznica poza tym chleb z maslem, biały ser, pasta z awokado albo jajeczna, rogal maślany).
SPACER
DRZEMKA

tak to u nas obecnie wygląda
Bardzo podobają mi się Wasze śniadania więc mam pytanko - tą jajecznicę to jaką robisz? z 1 jajka? No i zanim zaczęłaś ją robić to faktycznie wprowadzałaś to jajko tak jak "przykazano w książkach" czy swobodniej podeszłaś do tematu?
No i jeszcze mam pytanie o chlebek lub rogale z masłem- kroisz na małe kawałeczki, tak? Czy jakoś sama sobie podgryza tego rogala? Zje dużo takiego chlebka/rogali?

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Cytat:

specjalnie dla Ciebie
Piękna sukienka,
A miałam zapytać: jak to się dowiedziałaś, że za 3 mc ślub kościelny?

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 20:35   #2106
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
no dla mnie pod tym względem laktacja jest niesamowita, wcześniej karmiłam 3 razy na dobę a cyce się przestawiły że starczy mleczka jak co godzinę chce popić, biedak mój, co wstanie, troche popije i idzie dalej spać, temp znowu wzrosła, więc pewnie to 3 dniówka
też to przechodziliśmy.. straszna męczarnia. W. tylko ssał cyca i spał (najlepiej na mnie,a grzał jak kaloryfer )
Oby szybko przeszło.

Cytat:
Napisane przez megusia87 Pokaż wiadomość

-------------------
Mam wrażenie że Bart cały dzień by jadł. Cały czas spina się po mnie i mamla mi bluzkę. Jak wyciągnę cyca to je. Nie wiem, może pić mu się chce??

Popił cyca, za 30min zjadł cały słoik, za 30min dziadek dokarmił ziemniakami, za 30min znów cyc i sen. Toż to chyba obżarstwo!!

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
a dajesz mu coś do picia ? ja bardzo długo dawałam wodę, ale za nic w świecie nie chciał je pić.. teraz daję mu kompocik albo herbatkę i pije chętnie. czasem jak się dopadnie do kubka to jak szalony, oderwać go nie można

Cytat:

SPACER
DRZEMKA

2.Lonely - za podjecie decyzji o weselichu! Tz zrobil Ci niespodzianke i "wszystko" ustalil? fajnie, ze nie musicie czekac latami na ten wymarzony dzien. mam znajomych, którzy najpierw zarezerwowali lokal, po roku były zareczny, a rok później to wyczekiwane wesele - trochę dziwna kolejność, ale takie terminy

3.poookaz, bo nie odkopie
ooo, fajnie. Jutro chyba też spróbujemy z jajecznicą,mam wiejskie jaja
2. taaa.. zrobił mi niespodziankę, że się zgodził w ostatnim momencie iże teraz mamy kupę latania i załatwiania, ciężko tak na ostatnią chwilę znaleźć wolne terminy, zgrać salę, kościół, orkiestrę i fotografa...
3. już wrzuciłam

Stary 2014-03-06, 20:35   #2107
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Skąd wytrzasnęłaś nianię? Z ogłoszenia czy to ktoś polecony, znajomy? Jak Florek na nią reaguje?
malz dal ogloszenie i sie zglosilo pelno. wiele odrzucalismy po pierwszym mailu - bo jesli ktos pisze, ze ma pedagogiczne wyksztalcenie, a potem chaotycznie i niesklanie, z bledami!!!, dorzuca pare zdan, to mi sie odechciewa potem przez tel/skype i zostala nam jedna. tak na wyciagniecie reki zobaczymy sie dopiero w maju. ale mlody na skypie juz tez na nia reaguje - pozytywnie jak cos by mialo w ostatniej chwili nie wypalic, to przyjedzie moja mama.
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 20:38   #2108
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Bardzo podobają mi się Wasze śniadania więc mam pytanko - tą jajecznicę to jaką robisz? z 1 jajka? No i zanim zaczęłaś ją robić to faktycznie wprowadzałaś to jajko tak jak "przykazano w książkach" czy swobodniej podeszłaś do tematu?
No i jeszcze mam pytanie o chlebek lub rogale z masłem- kroisz na małe kawałeczki, tak? Czy jakoś sama sobie podgryza tego rogala? Zje dużo takiego chlebka/rogali?
jajecznice zazwyczaj robie dla siebie i Neli wiec z 3 jajek i obie jesteśmy zadowolone

najczęściej siedzi w krzesełku, ja obok i daje jej kawałeczki, w przerwach kiedy sama jem. jak mam czas to daje jej do samodzielnego jedzenia, ale wtedy jajecznica jest wszędzie. wygodniej i mniej sprzątania jeśli po prostu się z nia dziele, a ona umie się już ladnie upominać, gdy buzia jest pusta chleb smaruje masłem, jem i malej daje po kawałku, albo kroje w kawałki i sama sobie bierze, tylko wtedy wszystko jest tłuste :P w sumie jej chyba wygodniej jak dostaje polowke kromki (bez skorki) i może sobie odgryzać, niż taka drobna kostka. w końcu od czegos ma te dwa zeby rogala podobnie, daje kawalek i sama sobie mulda, gryzie i wcina. co jakiś czas odrywam jej kawałek i wsadzam do buzi.

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Cytat:

specjalnie dla Ciebie
piekna taka bajkowa, kopciuszkowo-balowa będziesz cudna panna mloda (a Wikuś będzie miał dostep do baru mlecznego )
Stary 2014-03-06, 20:39   #2109
lonely_lady
Zakorzenienie

a chciałabym taką , ale tej firmy nie ma w pl
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (51,4 KB, 31 załadowań)

Stary 2014-03-06, 20:39   #2110
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
jasne, ze tak twarożek, jogurt, bulka. spróbujcie jajecznicy - Nela uwielbia
jogutry i twarozki mlody wypluwa. pieczywa juz mu czasem troche daje, ale raczej treningowo, bo on to tak memla i sporo laduje poza buzia
Stary 2014-03-06, 20:46   #2111
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
nie odpisałam o jajkach. wprowadzalam najpierw pol zoltka (do obiadu) co drugi dzień, ale często o tym zapominałam...postanowiła m sobie, ze pon, sr. i pt to będą dni jajka - ale ta metoda tez często zawodzila, bo nie zawsze wiem jaki jest dzień tygodnia
kiedyś zrobiłam sobie na sniadanie jajecznice, Nela jak zwykle mlaskala, wiec musiałam się podzielić. sprobowala trochę (wybrałam takie bardziej zolte kawałki hehe) i po paru dniach stwierdzilam, ze chyba jej bialko nie szkodzi, wiec zrobiłam pierwszy raz jajecznice tylko dla Neli (na parze) z jednego jajka. wkurzalam się ze to tyle trwa...i nastepna była już normalna, wspolna dla niej i dla mnie. od tamtej pory jemy sobie ze 2 razy w tygodniu, często z tz w niedziele i wszyscy sa zadowoleni. mloda uwielbia niedługo sprobuje jej dorzucić pomidory z kartonu, trochę szczypiorku. na razie delektuje się wersja podstawowa
Stary 2014-03-06, 20:48   #2112
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Piękna sukienka,
no normalnie od dawna planowaliśmy kościelny tylko nie mogliśmy dojść do porozumienia. ja chciałam duże wesele w swoich stronach, a Tż skromne przyjęcie tutaj. Wczoraj mieliśmy jechać zaklepać przyjęcie ślubne, ale Tż jednak dał się namówić na mini wesele.

Cytat:
malz dal ogloszenie i sie zglosilo pelno. wiele odrzucalismy po pierwszym mailu - bo jesli ktos pisze, ze ma pedagogiczne wyksztalcenie, a potem chaotycznie i niesklanie, z bledami!!!, dorzuca pare zdan, to mi sie odechciewa potem przez tel/skype i zostala nam jedna. tak na wyciagniecie reki zobaczymy sie dopiero w maju. ale mlody na skypie juz tez na nia reaguje - pozytywnie jak cos by mialo w ostatniej chwili nie wypalic, to przyjedzie moja mama.
fajnie. Mam nadzieję, że będziecie ( zwłąszcza Flo) zadowoleni
Cytat:
piekna taka bajkowa, kopciuszkowo-balowa będziesz cudna panna mloda (a Wikuś będzie miał dostep do baru mlecznego )
też sobie o tym myślałam, ale to chyba jedyna zaleta takiego dekoltu. Nie wiem czy jej nie przerobić

Stary 2014-03-06, 20:52   #2113
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
szczerze? za mala masz do niej dupcie wg mnie jest sliczna, ale tobie niepotrzebnie poszerzy ramiona. ty spokojnie mozesz sobie pozwolic na obszerniejszy dol.
ja od siebie polecam papilio - ruskie kiece. jak ja mialam slub, to musialam sobie moja "suknie telimeny" sprowadzic... no ale warto bylo

Edytowane przez cloche
Czas edycji: 2014-03-06 o 20:55
Stary 2014-03-06, 20:56   #2114
ankaaa206
Wtajemniczenie

Emi boska sukienka, ale co sie dziwić z taką figurą każda by pięknie wyglądała na Tobie

jutro idę znowu do dermatologa, nie wiem czy pisałam ale te moje problemy z cycami to wynik grzybicy piersi, teraz tylko aby pani dermatolog była kumata w tych sprawach, bo byłam juz u jednego lekarza z tym i nigdy nie słyszał o takim czymś mam nadzieje że znowu laktacja będzie mlekiem i miodem na moje serce plynąca

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 21:01   #2115
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
2. taaa.. zrobił mi niespodziankę, że się zgodził w ostatnim momencie iże teraz mamy kupę latania i załatwiania, ciężko tak na ostatnią chwilę znaleźć wolne terminy, zgrać salę, kościół, orkiestrę i fotografa...
3. już wrzuciłam
kiedyś średnio przywiazywalam uwagę do jajek kupowaliśmy jedynki, czasem sciolkowe dwojki. teraz nawet tz stoi w sklepie i szuka wolnobiegajacych trojek hehe. eko do mnie nie przemawiają :P moja "prawie-tesciowa" pracowala w cukierni i ma dostep do swojskich, tanich jaj z ogromnym zoltkiem, zatem najczęściej kupujemy od gospodarza.
2) zgodzil się? to Ty go prosilas o reke? hehe

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Cytat:
wow jaki casting przez skype'a super! a zapraszaliście jakies kandydatki do domu? żeby zobaczyć jak zachowują się przy dziecku?

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Cytat:
jogutry i twarozki mlody wypluwa. pieczywa juz mu czasem troche daje, ale raczej treningowo, bo on to tak memla i sporo laduje poza buzia
może twarożki sa bardziej fit, a on 100% facet woli konkrety?
Stary 2014-03-06, 21:08   #2116
lonely_lady
Zakorzenienie

a właśnie, Diabli ! Nela jeszcze niedawno nie tolerowała grudek a już memla ładnie chlebek ? może dla nas też jest nadzieja

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Cytat:
szczerze? za mala masz do niej dupcie wg mnie jest sliczna, ale tobie niepotrzebnie poszerzy ramiona. ty spokojnie mozesz sobie pozwolic na obszerniejszy dol.
ja od siebie polecam papilio - ruskie kiece. jak ja mialam slub, to musialam sobie moja "suknie telimeny" sprowadzic... no ale warto bylo
ja zawsze miałąm odstającą brazylijską pupę ale masz rację, od kiedy jest W. troszkę zrobiła się płaskawa ( już nie dane mi dźwigać po 50kg w martwym ciągu )
Cytat:
Emi boska sukienka, ale co sie dziwić z taką figurą każda by pięknie wyglądała na Tobie

jutro idę znowu do dermatologa, nie wiem czy pisałam ale te moje problemy z cycami to wynik grzybicy piersi, teraz tylko aby pani dermatolog była kumata w tych sprawach, bo byłam juz u jednego lekarza z tym i nigdy nie słyszał o takim czymś mam nadzieje że znowu laktacja będzie mlekiem i miodem na moje serce plynąca
dzięki.
Kurde grzybica? skąd? też pierwsze słyszę, to przez to, że mały ciągle ssał ?

Cytat:
2) zgodzil się? to Ty go prosilas o reke? hehe
o nie, nie. W życiu..
Kiedyś widziałam fajny obrazek z podpisem
"jedynym facetem za którym będę biegała będzie/jest mój syn"
podpisuje sie pod tym

Stary 2014-03-06, 21:21   #2117
modro
Rozeznanie

Cytat:

specjalnie dla Ciebie
Piękna jest, ja bym w niej wyglądała jak rozlany budyń

Cytat:
Czyli w sumie obca osoba? I jak Twoje nastawienie do tego tematu? Nie schizujesz? Bo ja troszkę...

Cytat:
Piękna, jedno udko nawet by mi w nią nie weszło.
Ty to musisz lachon być

modro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 21:21   #2118
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
a właśnie, Diabli ! Nela jeszcze niedawno nie tolerowała grudek a już memla ładnie chlebek ? może dla nas też jest nadzieja

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

ja zawsze miałąm odstającą brazylijską pupę ale masz rację, od kiedy jest W. troszkę zrobiła się płaskawa ( już nie dane mi dźwigać po 50kg w martwym ciągu )

dzięki.

o nie, nie. W życiu..
podpisuje sie pod tym
no właśnie wg p Magdy to grzybica i jakiś mądry dermatolog musi to ocenić, a skąd nie wiadomo, po objawach wychodzi że to to, zobaczymy jutro
no ale już mogę stwierdzić że o fachową wiedzę dotyczącą problemów z laktacja jest bardzoo trudno

Julka

Edytowane przez ankaaa206
Czas edycji: 2014-03-06 o 21:24
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 21:32   #2119
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Ta sukienka też śliczna. Mi się bardzo podobają takie eleganckie

Cytat:
nie odpisałam o jajkach. wprowadzalam najpierw pol zoltka (do obiadu) co drugi dzień, ale często o tym zapominałam...postanowiła m sobie, ze pon, sr. i pt to będą dni jajka - ale ta metoda tez często zawodzila, bo nie zawsze wiem jaki jest dzień tygodnia
kiedyś zrobiłam sobie na sniadanie jajecznice, Nela jak zwykle mlaskala, wiec musiałam się podzielić. sprobowala trochę (wybrałam takie bardziej zolte kawałki hehe) i po paru dniach stwierdzilam, ze chyba jej bialko nie szkodzi, wiec zrobiłam pierwszy raz jajecznice tylko dla Neli (na parze) z jednego jajka. wkurzalam się ze to tyle trwa...i nastepna była już normalna, wspolna dla niej i dla mnie. od tamtej pory jemy sobie ze 2 razy w tygodniu, często z tz w niedziele i wszyscy sa zadowoleni. mloda uwielbia niedługo sprobuje jej dorzucić pomidory z kartonu, trochę szczypiorku. na razie delektuje się wersja podstawowa
O to może i ja spróbuję bo ja właśnie zapominam co chwila o tej połówce żółtaka i Daro dostaje ją raz na jakiś czas A szczerze mówiąc marzą mi się zwyczajne śniadania

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 21:42   #2120
megusia87
Zadomowienie

Cytat:

specjalnie dla Ciebie

Cudna <3

Pooglądałam sobie Ciebie na fb
Piękna kobieta z Ciebie <3 a te oczy mmmmm <3

Cytat:
Modro u nas jadłospis jest taki
7:30/8:00 - 170/180 gr kaszki
koło 10:00 jakiś chrupek lub 2
12:40/13:00 - obiad duży słoik
16:00 jogurt 100 ml+ chrupek lub jogurt 160 ml
19:00 kaszka 200 gr
W nocy 2x butla około 210 ( czasami jedna jest np 150 albo 120)

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Piękna sukienka,

Wiem że ja nie diabli ale też coś dodam od siebie ponieważ dziś też Bartowi zrobiłam jajecznicę ale z samego żółtka. Zjadł połowę do tego kromka z masłem, kroję na małe kosteczki i wcina.

U nas z jajkiem to bardzo często mi się zapomniało o tej połowie żółtka :/

Cytat:
też to przechodziliśmy.. straszna męczarnia. W. tylko ssał cyca i spał (najlepiej na mnie,a grzał jak kaloryfer )
Oby szybko przeszło.

a dajesz mu coś do picia ? ja bardzo długo dawałam wodę, ale za nic w świecie nie chciał je pić.. teraz daję mu kompocik albo herbatkę i pije chętnie. czasem jak się dopadnie do kubka to jak szalony, oderwać go nie można

3. już wrzuciłam

Daję wodę no ale on średnio chce pić...
Soku to wcale nie chce a herbatki tym bardziej...
A jaki ten kompot dajesz? Sama gotujesz? Z czego?

Cytat:

Ło matko a od czego to???
Bolą Cię piersi??

Cytat:

dzięki.

o nie, nie. W życiu..
podpisuje sie pod tym

U nas niedawno z grudkami była tragedia wielka. Każda próba jedzenia kończyła się pawiem :/
Od momentu jak podaję cośco mu smakuje - wszelkiego rodzaju słoiczki - je jak szalony i ani nie jęknie.
Moje zupy mu stawały w gardle i nie smakowały :/ gad jeden mały
A ja kupiłam specjalnie parowar i stoi sobie w kącie teraz...

Stary 2014-03-06, 21:44   #2121
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
tak, był grudkowy bunt, wiec odpuscilam i wrocilam do sloiczkowych papek po 4-5mies. dostawala chrupki, bieszkopty, wafle ryzowe, owoce w siatce. przez 2 albo 3 dni zyla na samym mleku i owocach bo nawet kaszka była zla. później mieszałam słoiki pol na pol grudkowe z gładkimi. chleb z masłem, bulka, rogal do samodzielnej walki. następny etap to już tylko lyzka max. dwie papki, która lubi dorzucone do grudek i tez zjadala a teraz już je wszystko bez problemu. zero krztuszenia, nie ma lzawych oczu podczas przełykania Wiko tez dojdzie do perfekcji.

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:
o nie, nie. W życiu..
podpisuje sie pod tym
:d:d:d
Stary 2014-03-06, 21:48   #2122
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
wow jaki casting przez skype'a super! a zapraszaliście jakies kandydatki do domu? żeby zobaczyć jak zachowują się przy dziecku?

może twarożki sa bardziej fit, a on 100% facet woli konkrety?
jak bysmy sie zdecydowali na jakiegos tubylca, to bysmy zaprosili wczesniej, a tak to troche sie nie da
Cytat:
nie chodzi mi o plaska dupcie, bo ty masz ladnie zaokraglona, ale o to, ze ta sukienka odwraca uwage od tylka kompletnie, a skupia ja wylacznie na gorze i ta gore jeszcze dodatkowo podkresla, powieksza. zmienia proporcje, a tobie to niepotrzebne. bys wygladala jak cycki i ramiona na stelazu
Cytat:
Czyli w sumie obca osoba? I jak Twoje nastawienie do tego tematu? Nie schizujesz? Bo ja troszkę...
ano obca. no na razie probuje sie nie przejmowac. z roznym skutkiem... czasami sobie robimy video-rozmowe z niania i jakos tak czuje, ze oni sie dogadaja. i wiem, ze moge jej jasno powiedziec, co ma robic a czego nie i ona sie tego bedzie trzymac.
Cytat:
no właśnie wg p Magdy to grzybica i jakiś mądry dermatolog musi to ocenić, a skąd nie wiadomo, po objawach wychodzi że to to, zobaczymy jutro
no ale już mogę stwierdzić że o fachową wiedzę dotyczącą problemów z laktacja jest bardzoo trudno
o kurde, to trzymam kciuki za kumatego dermatologa!
Stary 2014-03-06, 21:56   #2123
esskapada
Zadomowienie

Cytat:
Wasze dzieci też nie dają Wam jeść? Gdy tylko Antek zobaczy,że coś jem od razu wspina się po mnie i płacze żeby mu dac... zazwyczaj daje mu biszkopta lub kawałek chleba bo inaczej nie mogłabym zjeść w spokoju... ale nie wiem czy dobrze, że go tak uczę... takiego zebrania

Natalia jak zobaczy ze jem to usmiecha sie podstepnie ( ) i drepcze do mnie, wspina sie i mlaszcze albo puszcza buziaka

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68473.png
esskapada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 21:58   #2124
Ashyshqa
Zakorzenienie

Uff, godzinka usypiania za nami. Chyba sie udalo.

Diabli pasztet robie tak: gotuje cwiartkw kurczaka z warzywami cos a la rosol tylko na szybko, do tego albo jakas kasze, albo straczki (jaglana, ciecierzyca, fasola adzuki, w sumie jakis zdrowy zapychacz, zeby to nie byl sam miesny pasztet bo Sofia tak go lubi,ze szkoda byloby mi jej dac tylko maly kawaleczek). Ugotowane wszystko blenduje razem (warzywa tez) dodaje lyzke lub dwie skrobii i do piekarnika na ok 40minut. Wszycy jemy ten pasztet: Sofia glownie na obiad (odgrzewam jej na parze, jak gotuje warzywa) a my na kanapki.
A pulpety robie normalnie tylko bez jajka.

Lonely moim skromnym zdaniem suknia, ktora masz jest ladniejsza a goly dekolt Ci w niej przeszkadza? Ja mialam podobna gore i bardzo mi to odpowiadalo

Ania jak tam Nikus? Dalej goraczkuje? Trzymam kciuki za wizyte u dermo, oby trafil Ci sie rozumny lekarz. Niestety wiem jak Ciezko jest o dobrego lekarza tej specjalizacji...

Sent from my XT1032 using Tapatalk
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 22:17   #2125
maluska88
Raczkowanie

u nas jest tak z jedzonkiem kolo 8 mleczko 210 lub kaszka 150
potem chrupk 10.30 do 12 pierwsza dzrezmka czasem spi od 11 do 12.30
13obiadek 190gr
15deserek 125gr
chrupek
17.30 mleko
okolo 21 mleczko z kaszka
Emil spi tak od 21 do7 przeważnie cała noc teraz może jęczeć bo ząbki ida.Stoi już sam czasem nawet zrobi kroczek 1 bulb dwa pije z niekapka.
Stary 2014-03-06, 22:26   #2126
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Nela nie plakala, ale wspinala się po mnie i cmokala teraz jemy o wspólnych porach i problem sam się rozwiazal

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

wczoraj wieczorem probowalam cos stworzyć, ale nie chciały mi wskoczyć dwa ludziki obok siebie i się poddalam no i suwak średnio ma się chyba do mojego terminu. pewnie po wizycie u gina trochę go zmodyfikuje.
co do pogrubionego... hmm teraz jem zdecydowanie za często, Antek by się roztył od ciągłego jedzenia

a kiedy następna wizyta?
Cytat:

na czacie pokazywałam :P
o specjalnie dla Hump... a dla mnie to co :P ja też na czacie już się nie udzielam ... bo naślę na Ciebie myszki

Sukienka ładna, długi czas też o takiej marzyłam, a teraz mi się odmieniło i chce taką krótszą w stylu retro.
Stary 2014-03-06, 22:29   #2127
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megusia87 Pokaż wiadomość
Cudna <3

Pooglądałam sobie Ciebie na fb
Piękna kobieta z Ciebie <3 a te oczy mmmmm <3

Wiem że ja nie diabli ale też coś dodam od siebie ponieważ dziś też Bartowi zrobiłam jajecznicę ale z samego żółtka. Zjadł połowę do tego kromka z masłem, kroję na małe kosteczki i wcina.

U nas z jajkiem to bardzo często mi się zapomniało o tej połowie żółtka :/

Daję wodę no ale on średnio chce pić...
Soku to wcale nie chce a herbatki tym bardziej...
A jaki ten kompot dajesz? Sama gotujesz? Z czego?

Ło matko a od czego to???
Bolą Cię piersi??

U nas niedawno z grudkami była tragedia wielka. Każda próba jedzenia kończyła się pawiem :/
Od momentu jak podaję cośco mu smakuje - wszelkiego rodzaju słoiczki - je jak szalony i ani nie jęknie.
Moje zupy mu stawały w gardle i nie smakowały :/ gad jeden mały
A ja kupiłam specjalnie parowar i stoi sobie w kącie teraz...

Jejj.. Ale mi slodzicie. Dzieki, kochane jesteście. Ale juz mnie nie zawstydzajcie

U nas długo był problem z piciem, lyzeczka wlewalam w niego. Ale od jakiegoś miesiąca pije coraz chętniej. Kompot mam w sloikach od mamy, robiła latem z rożnych owoców. Pił wisniowy, winogronowy, jablkowy i sliwkowy.

U nas z grudkami identycznie. Kaszel, odruch wymiotny, a przy całych kawalkach to nawet pawik
Słoiki uwielbia, ale te gładkie papki. Te z grudkami ostatnio pod presja zostały zaskceptowane, choć trochę przy nich grymasi. Zjada mniej i pod koniec tez juz ma odruch wymiotny.

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
co do pogrubionego... hmm teraz jem zdecydowanie za często, Antek by się roztył od ciągłego jedzenia

a kiedy następna wizyta?

o specjalnie dla Hump... a dla mnie to co :P ja też na czacie już się nie udzielam ... bo naślę na Ciebie myszki

Sukienka ładna, długi czas też o takiej marzyłam, a teraz mi się odmieniło i chce taką krótszą w stylu retro.
Oj no bo Hump była pierwsza i to jej wypowiedz najpierw przeczytałam
I nie wiedziałam ze nie ma Cie juz na czacie :P
Wybacz ! Nie nasylaj myszek

Stary 2014-03-06, 22:29   #2128
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Diabli pasztet robie tak: gotuje cwiartkw kurczaka z warzywami cos a la rosol tylko na szybko, do tego albo jakas kasze, albo straczki (jaglana, ciecierzyca, fasola adzuki, w sumie jakis zdrowy zapychacz, zeby to nie byl sam miesny pasztet bo Sofia tak go lubi,ze szkoda byloby mi jej dac tylko maly kawaleczek). Ugotowane wszystko blenduje razem (warzywa tez) dodaje lyzke lub dwie skrobii i do piekarnika na ok 40minut. Wszycy jemy ten pasztet: Sofia glownie na obiad (odgrzewam jej na parze, jak gotuje warzywa) a my na kanapki.
A pulpety robie normalnie tylko bez jajka.
spróbujemy

i jeszcze mam pytanie: ciecierzyce, soje soczewice kupujecie dla dzieci sucha czy z puszek, sloikow?
Stary 2014-03-06, 22:30   #2129
karolina2121
siedzę i myślę

No i byłam dzisiaj u gina, ale nikt o to nie pyta, więc chyba Was nie interesuje ...
Stary 2014-03-06, 22:31   #2130
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Ja tylko przyszłam się pochwalić, że odetchnęliśmy z ulgą bo wczoraj byliśmy u okulisty i jednak nie ma Lenka zeza Byłam przerażona opcją, że będą jej zakładać okularki Całe szczęście trafiliśmy do super lekarki, która rozwiała wszystkie nasze wątpliwości

A teraz zabieram się za nadrabianie Was póki dzieć śpi

Super

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość

Kurcze pisałam jakiś czas temu że Hela ma suche policzki...(prosiłam wtedy Clo o pomoc i posłuchałam jej rady z eliminacją nowości w diecie). I było chwilę lepiej a teraz znowu coś się dzieje i Helena ma kaszkę na policzkach, taką delikatną wysypkę. Widać ją szczególnie jak jest ciepło np. po spaniu.
I się zastanawiam...bo pisałyście że w pieczywie jest dużo świństwa a od jakiegoś czasu daję jej pociumkać bułkę prawie codziennie. Oczywiście, że nie zwróciłam uwagi czy wysypka pojawiła się po bułce czy wcześniej
to mogło by być to?
chętnie sama się dowiem, bo u nas podobnie

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości