Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VIII część!
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,94%
Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 0 0%
Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? 2 5,88%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię 11 32,35%
W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia 5 14,71%
Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy 1 2,94%
Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają 0 0%
Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci 5 14,71%
Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku 9 26,47%
Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-07, 09:38   #1021
karolson
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
hej

to i ja witam w gronie nieswyspanych. pierwsza pobudka o 21.30, potem o 23.30, 1.40, 3.30, 4.30, 5.30 i o 6.30 poczatek dnia !
to juz kolenjna z rzedu taka noc.
o ja Cie współczuje ale u nas nie lepiej

Filip o 17 dostal jabłuszko ze sloika (nie dostawal słoiczków od 3 dni żadnych) i poszła mega wodnista kupa w odcieniu butelkowymi o 18 dostał mleczko 150, o 20 mleko 180, usnał u do 23 obudził się 3 razy, o 23 dostał mleko 150 i biogaje bo ewidentnie bolał go brzuch, później spał z nami bo odłużenie do łóżka kończyło sie płaczem ale o 3.30 odłożyłam go a o 3.40 rozpłakał się na jedzenie zjadł 180 i dalej spał z nami do 6.30 kiedy to zaczał dzień, TŻ wstal do pracy a ja Fifka podrzuciłąm mamie i poszłam na pół godziny przyciąć komara... mama ma litość bo zabrała go na spacer a ja dalej siedze w piżamie
nie to że moje dziecko jest żarłokiem ale chyba zeszlo z niego wszystko co go męczylo od 3 dni i nadrobił z jedzeniem...
no i jest tak wysypany że masakra i już chyba wiem że proszek... toleruje Vizir i Lovele i nic innego muszę dziś zakupić lovele i wyprać wszytskie body spodenki, pościel jego mimo ze prałam 2 dni temu i naszą i mate

motyl
25% zniżki na jedną rzecz jak założysz newsletter i ostatnio były bon 20 pln za zakup powyżej 100 pln ale juz tego nie widziałąm
Stary 2014-03-07, 09:40   #1022
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Co za mały dureń
jak on to zrobił- jest przypięty, tak?

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 09:42   #1023
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
spodnie super! co do rozmiaru to zależy czy raczej z drobnych dzieci czy większych
bo jakby ktoś kupił ubranko dla Fifka 6-9 mcy to odrazu by poszło do oddania

albo ja jestem dziwna albo nie ale ja widze taki rozstrzal między rozmiarami w zależności od sklepu że ciężko to określić.
Filip mial na sobie wczoraj spoddnie dresowe 68 to juz raczej getry były i body 18-24 mce czyli chyba 86 wiec kosmosc totalny
Hubert miał przedwczoraj ubrane body na 80, bluzeczkę na 74 i spodenki na 68

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość

jak miło z jego strony z resztą po moim mężu też raczej się niczego nie spodziewam, bo pewnie jak mu sama nie przypomnę to nawet nie będzie pamiętał, że jutro dzień kobiet
"super" miły jest, nie ma co... kiedyś miał jeszcze jakieś przebłyski romantyzmu...

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
dziadyga
ja fajnie wspominam zeszłoroczny dzień kobiet dostałam kwiatki, nie znaliśmy jeszcze płci i dzidziuś dostał mleczko w tubce i TZ powiedział "proszę bo możesz być dziewczynką"

no nie ma tych na całe zakupy, więc dobre i 25% na ten dresik

Asia na chłopców są super ubranka takie joł ziom mnie akurat ciuchy nie zachęcają do posiadania córki są ładne, ale i chłopca można odpicować
wiem, wiem... tylko ja ubranek prawie nie kupuję, bo mamy po Fifim... jak już to Filipowi co jakiś czas, bo mi głupio...ale teraz na lato chłopcy minął się z rozmiarami i poszaleję
Stary 2014-03-07, 09:43   #1024
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Co za mały dureń

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
no niezły jest

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 09:44   #1025
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
w sumie to jeszcze sama nie wiem, ale jest słaby przyrost wagi od 2 miesiąca życia (Dawid mia identycznie, więc mogłabym pomyśleć, że taki ich urok po prostu), ale poza tym są kiepskie kupy, czasem jakaś wysypka na twarzy, marudzenie i bardzo słabe spanie od paru tygodni mamy usg brzucha w przyszłym tygodniu, dziś mąż zawiózł do badania kał i mocz, poza tym Miłek ma brać syrop przeciwalergiczny; zobaczymy co te badania pokażą, jeśli nic nie wyjdzie to będziemy dalej szukać
za znalezienie przyczyny
ps fajny lekarz Ci się trafił

Cytat:
Ja w baltyku nawet stopy nie zamocze :sly:

ja zamocze się cała, ale dla mnie to hardcore czuje się niemal jakbym morsem była

Cytat:
Co za mały dureń

nie przypięty był nie?
Filip by predzej wypadł z tego lezaka niz się tak przekrecił
Stary 2014-03-07, 09:45   #1026
teacherka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
biedna Zuzinka
moze cos wymyslicie jutro z pediatra

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
mi to wygląda na alergie..

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Chyba Ola ma jakiś skok niezgodny z kalendarzem, bo jutro kończy 24 tydzień, a dziś mi oczy chciały wyjść ze zdziwienia. Od rana się przewracała z pleców na brzuch, potem zaczęła się podpierać na samych dłoniach, potem głowa w dół a tyłek do góry i jeszcze kilka tym podobnych. Nie wiem, czy jutro jej nie minie, bo aż dziwne to. I tak sobie myślę, czy to może być powód niespokojnych nocy? Już mi od 20:30 obudziła się 5 razy z płaczem, a w dzień było ok, tylko w ogóle zasnąć nie chciała, a jak próbowałam ją uśpić to był ryk... Jeszcze się zastanawiam, czy się czasem przeziębiona nie robi. Tak więc chyba kolejna ciężka noc przede mną, a mogłaby dać mi się wyspać, bo padnięta jestem
Pewnie może tak być. A jak ta nocka?

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
ja bym odstawila gluten i zrobila wszystkie mozliwe badania. Nie wierzę w dzieci które po prostu płaczą. Jakaś przyczyna musi być. Wierzę że uda wam się rozwikłać ten problem szybko i nie zamartwiaj się na zapas

cudowny do wycałowania

a próbowalas już wprowadzac marchewkę? dla alergików stałe pokarmy wprowadza się po ukończonym 4mc . U nas marchew zagęściła kupkę i obecnie jest 1, 2 na dzień. Bywa ze pominę marchew czy inny sloiczek i kupa jak woda i zielona, wiec cos w tym jest. moze badanie ogólne kału i krew utajona? pokaże ile jest ciał redukujących i będzie wiadomo czy jest alergia czy nie
Nie próbowałam, bo sądziłam, ze te brzuszkowe problemy to po antybiotyku i innych lekach. Idę dziś do pediatry, mąż skonsultuje to ze znajomą pediatrą i zobaczymy...
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
inwersja my mieliśmy badanie ogólne, posiew, krew utajoną i na każdym coś wychodziło związanego z alergią. we wlasnym zakresie robilam jeszcze na pasożyty. wyszlo co wyszlo, wiec uwazam ze jest sens zrobic badania
Na pewno.

Cytat:
Dzień dobry! Szymek postanowił dziś rozpocząc nam dzień o 5:40 Po godzinie już mam dość, a tu cały dzień przed nami...

:
Moja od 5 próbowała, ale byłam tak zmęczona, ze się nie dawałam. Pomęczyła za to męża...

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
dzien dobry.
nie udzielam sie bo jestem w kiepskim stanie fizycznym. wczoraj przyjechala mi pomoc tesciowa bo tz juz chcial wolne brac.

wstyd sie przyznac ale od grudnia odkad zrobilam ta morfologie nic nie zrobilam z tymi zaslabnieciami itp. bo niby na chwile ustapilo, ale wraca co jakis czas, a teraz ze zdwojona sila.

znow budze sie w nocy zlana potem, mam mega zawroty glowy, rece, nogi jak z.waty. bole migrenowe glowy.
beznadzieja. nie wiem co to jest ale pierwszy raz bylo tak slabo ze nie dalam rady opiekowac sie.dzieckiem.

kasiunia ja uwazam ze trzeba sprobowac wyeliminowac gluten bo to.nie prawda z tymi biegunkami (to szkola sprzed 20lat) wg najnowszych badan moga to byc zaparcia, ale tez nadmierne przybieranie na wadze, a nie tylko nie przybieranie jak dawniej. plus wiadomo problemy skorne, sennosc., marudzenie itp.

motyl a jakbys przebierala mala poza przewijakiem?
ja przewijaka nie mam juz 2miesiace i sobie chwale

nadrobie moze w weekend bo 50mobilnych stron mam zaleglosci, a dzis nastapia kolejne bo naprawde nie mam sil ani kontaktu z otoczeniem

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
Tassiu, musisz trochę zwolnić tempo... Dobrz,e że ma CI kto pomóc. Wracaj do formy, odpoczywaj

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość

aaa jeszcze co do kąpieli w morzu/jeziorze, bo ostatnio o tym rozmawiałyście.
jak byłam z M. pierwszy raz nad morzem to był czerwiec, ona miała 8 miesięcy no i woda była dość zimna więc w morzu maczaliśmy stópki a tak to mieliśmy mały dmuchany basenik (świetnie sprawdza się także zamiast wanienki!), wlewaliśmy wodę która na słońcu grzała się raz dwa i mała się pluskała
Dobry pomysl

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Skończyłam właśnie śniadanie, pękam i mam nową miłość - kasza jaglana
Tez mi ostatnio zasmakowała, ale jako dodatek do obiadu A jak Ty robisz?

Cytat:
hej

to i ja witam w gronie nieswyspanych. pierwsza pobudka o 21.30, potem o 23.30, 1.40, 3.30, 4.30, 5.30 i o 6.30 poczatek dnia !
U nas odrobinę lepiej.
Coś te ostatnie nocki sa kiepskie dla wielu dzieci na forum, co to, jakaś pełnia czy co??????
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 09:48   #1027
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
Dziś ma spodnie Pinokio 74 i body ze Smyka 74 i są już mocno obcisłe na to bluzę 80z Lidla Lupilu dzinsy z H&M 92 i kurtke H&M 92
Stary 2014-03-07, 09:49   #1028
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
Macie jakiś sposób na siniaka, żeby szybko zniknął? Za tydz mamy chrzciny a ja mam 2 wielkie siniaki 1 na kolanie 2 na łydce i sukienkę do kolan Chciałam wsiąść dziś do autobusu i była duża odległość między chodnikiem a autobusem i musiałam wózek przenieść i się potknęłam Na szczęście Zuzka już była w autobusie a ja "wpadłam" do niego
.
Siniaki szybciej znikają po maści arnikowej.
Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
Kochana nie mów tak bo w depresję wpadniesz wiem że jest Ci ciezko że nie dajesz rady ale przecież kochasz mała nad życie!ja też nie mam łatwo i boje się co to będzie jak zabraknie mi mleka w piersi czy się zmieni jej na lepsze będzie się najadac i przede wszystkim spać bo przykład z teraz właśnie padłam ja bo mam problemy z jelitami i mnie dopadł bol brzucha plus biegunka. (wybaczcie ale ciezko mi na telefonie zrobić na biało) nie dalam.rady musiałam podać mm i co? Zjadła 100 i nie chciala usnac na rękach teraz bo niby jak już przysnelag to budziła się z płaczem wiec wisimy na cycu dobrze że lepiej się czuje bo tak nie wiem co bym zrobiła mąż padł po trasie padniety tyle dobrze że ja mam pomoc siostry czy mamy nawet taty wiec jeszcze się trzymam ale gdyby nie to to pewnie bym pisała tak jak Ty bo mała mi potrafi budzić się co godzinę w nocy i ja później nie wyrabiam zła jestem ale rano uśmiech małej mi wszystko wynagradza głową do góry i nie załamuj się bo to wszystko minie :-* a drugie dziecko może okazać się przeciwieństwem drugiego tak jak w przypadku mojej mamy gdzie moja najstarsza sióstra darla się moim rodzicom w nieboglosy itd a ja ostatnia byłam najspokojniejsza

Przytulam na odległość
Fajnie, ze masz takie wsparcie. No i duzo zdrowka, oby problemy były chwilowe.

Cytat:
dzien dobry.
nie udzielam sie bo jestem w kiepskim stanie fizycznym. wczoraj przyjechala mi pomoc tesciowa bo tz juz chcial wolne brac.

wstyd sie przyznac ale od grudnia odkad zrobilam ta morfologie nic nie zrobilam z tymi zaslabnieciami itp. bo niby na chwile ustapilo, ale wraca co jakis czas, a teraz ze zdwojona sila.

znow budze sie w nocy zlana potem, mam mega zawroty glowy, rece, nogi jak z.waty. bole migrenowe glowy.
beznadzieja. nie wiem co to jest ale pierwszy raz bylo tak slabo ze nie dalam rady opiekowac sie.dzieckiem.

kasiunia ja uwazam ze trzeba sprobowac wyeliminowac gluten bo to.nie prawda z tymi biegunkami (to szkola sprzed 20lat) wg najnowszych badan moga to byc zaparcia, ale tez nadmierne przybieranie na wadze, a nie tylko nie przybieranie jak dawniej. plus wiadomo problemy skorne, sennosc., marudzenie itp.

nadrobie moze w weekend bo 50mobilnych stron mam zaleglosci, a dzis nastapia kolejne bo naprawde nie mam sil ani kontaktu z otoczeniem

Oj niedobrze, moze powtórz te badania. Duzo zdrowka życzę.

Cytat:
Dzień dobry
Nie wiem co się stało, ale mój syn spał od 20 do 3.15 a jak zjadł to jeszcze pospał 3h. Ostatni raz chyba w listopadzie coś takiego się zdarzyło. W ogóle wczoraj jak wróciliśmy z tego szczepienia i tak strasznie mi płakał, jak podałam czopek glicerynowy i syrop przeciwbólowy to zasnął na 2,5h i obudził się w znakomitym humorze. A potem jeszcze to spanie w nocy i od rana też w dobrym nastroju
Mąż ma dziś wolne, idziemy z dzieciakami na targi rolnicze, bo Dawid jest absolutnie zakochany w traktorach i wszelkich maszynach rolniczych, więc się chłopak napatrzy A po południu jedziemy do dziadków na weekend.

Ruszam dziś z marchewką, mąż poszedł do sklepu i ma kupić słoiczek. Jak mi się uda to skoczę też do Piotra i Pawła po holle jaglaną i chyba będę wieczorem podawać

wyszedł ok, mnie w każdym razie smakował
ten Twój wypróbuję na Dawida urodziny

lubię te kapciuchy, Dawid w nich bardzo długo chodził, a i dla Miłka mam dwie pary i mu czasem na dwór zakładam ta podeszwa jest skórzana, ale mięciutka

jak dla mnie wiosną
choć tak sobie myślę, ze teraz takiego raczkującego, siedzącego gada posadzę latem na kocu na trawie, albo wsadzę do baseniku
Czyli w końcu sie wysłałas, super.
Ciekawy dzien Cię czeka na tych targach, ale czego sie nie robi dla dziecka

Cytat:
hej

to juz kolenjna z rzęduD
Moze chociaz w dzien da Ci chwile odpocząć. Musisz byc mega niewyspana po tylu pobudkach, tez tego doświadczyłam nie raz, wiec rozumiem.

Wczoraj mój maz był z kolega na piwie i sama kapalam Wiki i po prostu zrobiła z łazienki basen, a ze mnie zmokłą kurę jak we dwójkę ją kąpiemy, to tez chlapie, ale wczoraj pobiła wszelkie rekordy i przy tym sie śmiała. Chyba czuje respekt do taty i udaje ulożoną panienkę, a przy mamie pokazuje prawdziwe oblicze małego urwisa Az zrobiłam zdjecie, bo by mi nie uwierzył
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (112,3 KB, 65 załadowań)
Stary 2014-03-07, 09:50   #1029
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Co za mały dureń

ale aparat z niego

Cytat:
za znalezienie przyczyny
ps fajny lekarz Ci się trafił

nie przypięty był nie?
Filip by predzej wypadł z tego lezaka niz się tak przekrecił
dzięki

Miłek też jak mu się w leżaku nudzi to się zsuwa coraz niżej i mało brakuje a by wylazł z niego, nie ma opcji muszę za każdym razem przypinać

xViolet
no trochę pospałam dzisiejszej nocy, aż mnie głowa z tego spania boli

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2014-03-07 o 09:53
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 09:52   #1030
teacherka
Zakorzenienie

Cytat:
po 21

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

a jutro dzień kobiet i już mi zapowiedział żebym się niczego nie spodziewała, bo on nie wie co mi kupić, a poza tym ja w stringach na co dzień nie chodzę chociaż mam, a on ma urodziny we wtorek i chciałam mu coś kupić...

Cytat:
Co za mały dureń

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Boże, strasznie Wam współczuję tych kup U nas z kolei odwrotnie - jedna na kilka dni Rekord: 7 dni bez kupy. Dziś jedna poszła 1,5h po czopku, w wieeeelkich bólach

Kupię taką, bo mam lidlową, a na niej ekspozycji nie będę dzieciakowi robić

Nie martw się, kochana
Tak jak napisała (chyba) Papuga - Natalka jest ruchliwa i spala te kalorie, które dostaje w Twoim mleczkiem
Jeszcze nie podajecie warzywek?

CZAD!

Idź koniecznie, ale zapewniam Cię, że wszystko jest ok. Może Ci się okres zbliża i dlatego....
A jak wygląda ten bliznowiec?

Możemy się podzielić kupkami

Cytat:
o ja Cie współczuje ale u nas nie lepiej

Filip o 17 dostal jabłuszko ze sloika (nie dostawal słoiczków od 3 dni żadnych) i poszła mega wodnista kupa w odcieniu butelkowymi o 18 dostał mleczko 150, o 20 mleko 180, usnał u do 23 obudził się 3 razy, o 23 dostał mleko 150 i biogaje bo ewidentnie bolał go brzuch, później spał z nami bo odłużenie do łóżka kończyło sie płaczem ale o 3.30 odłożyłam go a o 3.40 rozpłakał się na jedzenie zjadł 180 i dalej spał z nami do 6.30 kiedy to zaczał dzień, TŻ wstal do pracy a ja Fifka podrzuciłąm mamie i poszłam na pół godziny przyciąć komara... mama ma litość bo zabrała go na spacer a ja dalej siedze w piżamie
nie to że moje dziecko jest żarłokiem ale chyba zeszlo z niego wszystko co go męczylo od 3 dni i nadrobił z jedzeniem...
no i jest tak wysypany że masakra i już chyba wiem że proszek... toleruje Vizir i Lovele i nic innego muszę dziś zakupić lovele i wyprać wszytskie body spodenki, pościel jego mimo ze prałam 2 dni temu i naszą i mate

motyl
25% zniżki na jedną rzecz jak założysz newsletter i ostatnio były bon 20 pln za zakup powyżej 100 pln ale juz tego nie widziałąm
Dziś juz brzuszek ok?
Stary 2014-03-07, 09:54   #1031
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
vea my mamy taki bujaczek pożyczony od koleżanki ale trzymam go u moich rodziców i służy głównie do karmienia Szymka

karolson ja B6 i kwas foliowy rozkruszałam i dodawałam do mleka, wg mojej pediatry tak można akurat te specyfiki podawać

ewacia adi wymiata

maharet
Twoja t. jest niereformowalna

Aamelkaa body z instrukcją jest świetne, chyba zakupię

kaska
śliczne to ubranko z owieczką

dodinha
a może dlatego, że Ty masz nerwy to dziecko jest zdenerwowane i płaczliwe? i tak się wzajemnie nakręcacie?

poza tym:
gratki za skończone miesiące

koniecznie muszę się udać do pepco na zakupki

przegapiłam dzień teściowej

Szymek od pół godziny bawi się w najlepsze na podłodze!
Bardzo możliwe,dziecko przecież wyczuwa nastrój.Tylko ja się nie umiem opanować i stąd to błędne koło

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-03-07, 09:55   #1032
teacherka
Zakorzenienie

Ale mnie wkurza to wybiórcze cytowanie Nacytuję się jak głupia a połowa ucieka...

Kasiunia, fajnei, ze Miłek dał pospać kciuki za marchewkę! I udanej zabawy przy traktorach
Stary 2014-03-07, 09:57   #1033
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Co za mały dureń

ale agent

Cytat:

"super" miły jest, nie ma co... kiedyś miał jeszcze jakieś przebłyski romantyzmu...

wiem, wiem... tylko ja ubranek prawie nie kupuję, bo mamy po Fifim... jak już to Filipowi co jakiś czas, bo mi głupio...ale teraz na lato chłopcy minął się z rozmiarami i poszaleję
Cóż za rozstrzal rozmiarowy, ale tak to jest, co firma to inne wymiary.

Cytat:
ale aparat z niego

dzięki

Miłek też jak mu się w leżaku nudzi to się zsuwa coraz niżej i mało brakuje a by wylazł z niego, nie ma opcji muszę za każdym razem przypinać

xViolet
no trochę pospałam dzisiejszej nocy, aż mnie głowa z tego spania boli
A mówią, ze od przybytku głowa nie boli
Stary 2014-03-07, 09:57   #1034
lamponek
Raczkowanie

Cytat:
dzien dobry.

Tassia dbaj o siebie ! organizm przemeczony... I chce ci powiedzieć STOP! Karmienie.. Ćwiczenia ... Dieta ... Too much!

lamponek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 09:59   #1035
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
hej

widze ze mamy ten sam obiekt westchnień
Współczuję,znam to z autopsji i wiem co to za ból

Stary 2014-03-07, 10:03   #1036
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, doradźcie! Zanim gluten to lekarka dała zielone światło na kaszki. Zaproponowala Neste lub z Bobovity. Oczywiście, wszystkie mają cukier w sobie. Czy to naprawdę takie wielkie zuo?!
Nieprawda, są też bez cukru Mają na froncie taki spory napis, że bez cukru.

No, lepiej bez cukru, bo dziecko później będzie preferowało takie właśnie ulepy Lepiej się z nim wstrzymac najdłużej jak to tylko możliwe.

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Nadrobię Was później, zaraz lecę na masaż ;D
Stary 2014-03-07, 10:03   #1037
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Kiedy wasze dzieci zaczely nosic rozmiar 74?

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------
.
5 lutego, 15 lutego skończył 5 miesięcy
Stary 2014-03-07, 10:05   #1038
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Co za mały dureń

haha szalony!!

Moje dziecko zwariowało na punkcie TŻta. Od rana mi marudził, płakał, non stop na rękach, próbowałam go ululać bezskutecznie. TŻ wszedł do pokoju, nawet nie zdążył się odezwać, a Szymcio zaczął się uśmiechać i chichrać na głos. Cokolwiek TŻ nie zrobi (opowiada coś, mówi, śpiewa, patrzy na niego), to Szymek się w głos śmieje i piszczy. Przesłodkie ale zazdrosna trochę jestem
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 10:13   #1039
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lamponek Pokaż wiadomość
Hi! moje cudo małe kończy 5 m/cy jutro jupi jej na te okazje ćwiczy juz od kilku dni przewroty i pelzanie

A dzis była na basenie i było nurkowanie !!! taka dumna z niej jestem

Cytat:

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

A moj chlop chory i nie chodzi do pracy na razie.Nie zbliza sie do malego.A maly 2 wieczory pojeczal z tego powodu, a potem sie obrazil i traktuje tatusia jak powietrze.
mój marcin już z 2 tygodnie nosi

a mialam CI pisac wczoraj maharet, śliczna jestes
Cytat:
Co za mały dureń

niezły akrobata

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Nieprawda, są też bez cukru Mają na froncie taki spory napis, że bez cukru.

No, lepiej bez cukru, bo dziecko później będzie preferowało takie właśnie ulepy Lepiej się z nim wstrzymac najdłużej jak to tylko możliwe.

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

zazdroszczę
odpręż się solidnie
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 10:14   #1040
lamponek
Raczkowanie

Cytat:

A moj chlop chory i nie chodzi do pracy na razie.Nie zbliza sie do malego.A maly 2 wieczory pojeczal z tego powodu, a potem sie obrazil i traktuje tatusia jak powietrze.
Hahaha mały focharz dobry !!!

Moja ma 5 m/cy Dzis kończy !!!! (Jupiiiiii!!!!) i juz nosi 74 <yes>
Z tej okazji dostała troszkę jabluszka alez smakowalo ))) wczoraj jak jadłam to sie na mnie patrzyła jak zaczarowana przystawilam jej do buzki to sie tak wessala jak pijawka wiec dostała dzis swoje

Cytat:
po 21

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

a jutro dzień kobiet i już mi zapowiedział żebym się niczego nie spodziewała, bo on nie wie co mi kupić, a poza tym ja w stringach na co dzień nie chodzę chociaż mam, a on ma urodziny we wtorek i chciałam mu coś kupić...
Romantico... Nie ma co...

lamponek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 10:14   #1041
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
hello

wczoraj na telefonie poczytałam, ale nic nie pocytowałam, bo mnie ten mój tel do szewskiej pasji doprowadza... a i po 21 byliśmy juz w łóżeczku (oprócz tż bo on po 22 z pracy wrócił)

Papuga to niedobrze że Cię aż tak boli... robiłaś usg u gina takie wewnętrzne ze się tak wyrażę... bo ja miałam już drugi raz i gin sprawdza czy blizna jest ok, czy nic się nie robi w środku... powiedziałam mu że co tak często że niektórzy zalecają przyjść 1,5 roku po porodzie, to mi powiedział że on po cc chce widzieć pacjentkę wcześniej, bo cc to operacja i musi sprawdzić czy wszystko w porządku... ja mam ładny szew, jak zblednie to nie będzie go widać... to jaki jest chyba zależy też od lekarza który szył,ja po 7 latach miałam taki ładny że się ginka zachwyciłą wręcz jak mi cc z Hubim zaczynali (hehe a ona mi wcześniej cc robiła )

boski ten komplecik
ja od 29 marca będę miała HM u siebie w nowej galerii już się nie mogę doczekać

ja tak zaczynałam rozszerzać dietę z Jakubem, ale czy to takie dobre to nie powiem, te kaszki są słodkie, chyba że poszukasz takich bez cukru

dla Oli za nowe umiejętności

ja miałam wcześniej taką pipkę pediatrę... ech szkoda gadać, dla niej nawet zrobienie morfologii to było ale po co...

aż ręce opadają jak sie czyta o takich pseudo specjalistach

może kup maść arnikową w aptece, jest dobra na siniaki, stłuczenia

hello

jejku Tassia musisz się wybrać do lekarza

ja chyba też zlikwiduję przewijak....
Miałam robione raz jak Antek miał z miesiąc i wtedy ta blizna wyglądała dobrze a gin powiedział, że jeszcze się tam wszystko zrasta ale nie widzi żadnych nieprawidłowości.
W przyszłym tygodniu pójdę i zrobi usg to się okaże.. ale nie jestem pozytywnie nastawiona, czuję że czeka mnie zabieg/operacja. nie wyobrażam sobie jak to będzie

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 10:15   #1042
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
Wczoraj mój maz był z kolega na piwie i sama kapalam Wiki i po prostu zrobiła z łazienki basen, a ze mnie zmokłą kurę jak we dwójkę ją kąpiemy, to tez chlapie, ale wczoraj pobiła wszelkie rekordy i przy tym sie śmiała. Chyba czuje respekt do taty i udaje ulożoną panienkę, a przy mamie pokazuje prawdziwe oblicze małego urwisa Az zrobiłam zdjecie, bo by mi nie uwierzył
Adaś od jakiegoś czasu mocno chlapie, dlatego wanienkę dajemy do brodzika w kabinie.
Stary 2014-03-07, 10:18   #1043
teacherka
Zakorzenienie

No i naważnieze, dziękuję Inwersjo

Papużko, oby nie był potrzebny zabieg
Stary 2014-03-07, 10:26   #1044
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Co za mały dureń

niezły jest
Stary 2014-03-07, 10:28   #1045
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Miałam robione raz jak Antek miał z miesiąc i wtedy ta blizna wyglądała dobrze a gin powiedział, że jeszcze się tam wszystko zrasta ale nie widzi żadnych nieprawidłowości.
W przyszłym tygodniu pójdę i zrobi usg to się okaże.. ale nie jestem pozytywnie nastawiona, czuję że czeka mnie zabieg/operacja. nie wyobrażam sobie jak to będzie
Moze da sie coś z tym zrobic nieoperacyjnie, jakies maści. A co do bólu w miejscu ciecia, to co prawda nie miałam cc, a laparoskopie i pózniej strasznie mnie bolało, a najbardziej gdy z zbliżał sie i podczas okresu, w ciąży gdy macica rosła. Byłam z tym u lekarza i zarówno przed ciąża i w trakcie mówił, ze najprawdopodobniej to zrosty, tylko ich na usg nie widać, trzeba ciąć, zeby sprawdzic.
Stary 2014-03-07, 10:30   #1046
kasiuni_a
Wtajemniczenie

O co chodzi młody śpi ponad 2h, nie wiem co mu się tak zmieniło z tym spaniem. Już czekamy jak na szpilkach żeby się obudził, bo chcemy jechać

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
A mówią, ze od przybytku głowa nie boli
a no widzisz, matce nie dogodzisz

Cytat:
Moje dziecko zwariowało na punkcie TŻta. Od rana mi marudził, płakał, non stop na rękach, próbowałam go ululać bezskutecznie. TŻ wszedł do pokoju, nawet nie zdążył się odezwać, a Szymcio zaczął się uśmiechać i chichrać na głos. Cokolwiek TŻ nie zrobi (opowiada coś, mówi, śpiewa, patrzy na niego), to Szymek się w głos śmieje i piszczy. Przesłodkie ale zazdrosna trochę jestem
tż pewnie przeszczęśliwy

Cytat:

Z tej okazji dostała troszkę jabluszka alez smakowalo ))) wczoraj jak jadłam to sie na mnie patrzyła jak zaczarowana przystawilam jej do buzki to sie tak wessala jak pijawka wiec dostała dzis swoje
wszystkiego najlepszego

Cytat:
nie martw się na zapas, może nie będzie tak źle

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 10:30   #1047
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
w sumie to jeszcze sama nie wiem, ale jest słaby przyrost wagi od 2 miesiąca życia (Dawid mia identycznie, więc mogłabym pomyśleć, że taki ich urok po prostu), ale poza tym są kiepskie kupy, czasem jakaś wysypka na twarzy, marudzenie i bardzo słabe spanie od paru tygodni mamy usg brzucha w przyszłym tygodniu, dziś mąż zawiózł do badania kał i mocz, poza tym Miłek ma brać syrop przeciwalergiczny; zobaczymy co te badania pokażą, jeśli nic nie wyjdzie to będziemy dalej szukać

myślę, że można spokojnie znaleźć z tych firm kaszki bez cukru
choć nie pamiętam czy te bezglutenowe też

wiesz, że ja w ogóle nie pamiętam, że wtedy lato było takie upalne

kp

u nas to samo, jak jest w domu to nie śpi w dzień, ale w żłobku zawsze i wtedy wieczorem jest problem go położyć

no właśnie lekarz tak mi wczoraj powiedział, że w sumie dziecko widzi przez pół godziny, nie wie jak się przez cały dzień zachowuje, ale taki płacz jak był wczoraj nie jest normalny i musi być przyczyna, którą raczej nie są zęby

tassia weź zrób coś z tym, bo to nie jest raczej normalne, że tak się czujesz

nie wiem co z tym glutenem zrobić marudzenie i jakieś problemy skórne były znacznie wcześniej niż zaczęłam podawać, na wadze przybiera właśnie za słabo, od momentu podania glutenu tylko ta kupa się zmieniała, ale nie są to raczej zaparcia, sama nie wiem

dzięki

ale słitaśne kupuj!

mój tylko kilka sztuk 74 nosi od paru dni, tak to jeszcze 68
no to trzymam kciuki,żeby okazało się,że "taka jego uroda"

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
dziadyga
ja fajnie wspominam zeszłoroczny dzień kobiet dostałam kwiatki, nie znaliśmy jeszcze płci i dzidziuś dostał mleczko w tubce i TZ powiedział "proszę bo możesz być dziewczynką"

no nie ma tych na całe zakupy, więc dobre i 25% na ten dresik

Asia na chłopców są super ubranka takie joł ziom mnie akurat ciuchy nie zachęcają do posiadania córki są ładne, ale i chłopca można odpicować
hehe pamiętam tę akcję z Dnia Kobiet
Mój wtedy przyniósł dla brzuszka jednego tulipanka (dla mnie bukiet). Nie pomylił się
no pewnie,że dobre i to ALe i tak chcę kupić coś dla Helenki+ ten dresik,a nie będę kombinować i jeździć dwa razy

Cytat:
Co za mały dureń

heheh znam to

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 10:32   #1048
87czarna
Zakorzenienie

Nie nadrobie
Przepraszam!

Jakieś kiepskie dni mam. Ciągle chodzę z bólem głowy i jakaś taka apatyczna jestem
Dostałam wczoraj maszynę i chyba z 3 godziny siedziałam,żeby przestudiować cała instrukcję obsługi :/

Jutro z rana jadę do szkoły, więc zapewne wrócę pod wieczór, znając sobotnie korki w Londynie :/

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 10:32   #1049
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Co za mały dureń

cudne spryciarz z niego

Cytat:
Dziś ma spodnie Pinokio 74 i body ze Smyka 74 i są już mocno obcisłe na to bluzę 80z Lidla Lupilu dzinsy z H&M 92 i kurtke H&M 92
niezły rozstrzał między tymi rozmiarami

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość

zazdroszcze! odpocznij sobie kochana

Cytat:
haha szalony!!

słodkie

Cytat:
najlepszego dla małej

niestety mały poki co daje popalić lepiej niz w nocy... ewide ntnie nie dospal i marudzi od rana a usnąć nie moze. oby do jutra weekend wiec maz mnie troszke odciazy
wypiłam kawe, po raz pierwszy, mam nadzieje ze gorzej nie bedzie

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 10:33   #1050
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:

Romantico... Nie ma co...

Gratulacje z okazji ukończenia pięciu miesięcy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości